Soma Faciası'nın üzerinden 7 yıl geçti. 13 Mayıs 2014’te Türkiye’nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlan madencilik kazasıdır. Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti. Vefat edenleri rahmetle anıyorum.
Nasıl unuturum? Patronları müebbet yemek yerine 1-2 senede çıktı.
"Bunun için de biliyorsunuz adalet saraylarını kurduk. Bundan önce merdiven altı adalet dağıtılıyordu. Bunların hepsini kaldırdık, adalet sarayıyla oraya 'Adalet aramaya gelenler huzur bulsun' dedik. Daha içeri girerken 'Evet buradan adalet çıkar' bunu yakalarız."
Hatırlıyorum hatta bütün gün annemle uyumamıştık. Bütün gün boyunca canlı yayında göçük altındaki cesetleri çıkardılar. 600 lerde rakam görmüştüm. Tabi o zamanlar ortaokul öğrencisiyim. Benim için bu sayı çok uçuk ve ilk defa böylesine bir felaketle karşılaşıyorum. Bu yüzden ciddiyetini kavrayamamıştım.
Ve kimse yargilanmadi Ve herkes vatandaşa atılan o tekmeyi de unuttu.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Tabi o günü hatırlıyorum.301 madencinin göçük altindan tek tek cansız bedenlerinin cikarildigini unutmadım. İnsanların sustuğu vicdanların konuştuğunu acı bir gündü o gün. Amaa öyle bir vicdansız vardı ki faciadan hemen sonra yaptığı açıklamayla yaraya tuz basan dönemin basbakani RTE. Ne demişti " Bunun yapısında fıtratında var böyle olaylar"işte bu sözü asla unutmadık.2023 te butun bunların hesabini bu sefer kesecegiz.
Somada babasını, dayısını amcasını, kardeşini kaybeden insanlar kendi acılarına sahip çıkamadı benim hiç umrumda olmaz artık. Olan ekmek parası için orada canını veren insanlara oldu ama aileleri onlara sahip çıkmadı yazıklar olsun hepsine.
evet Türk hukuk sisteminin en büyük rezaleti 301 madencinin ölümüne sebep olan soma holding sahibi can Gürkan oglu ve tutuklu sanıklar 7 ay sonra delil yetersizliğinden salındı yazıklar olsun insanlar yanarak öldü
Ben de bir madenciyim. Benden daha iyi kimse anlayamaz bu insanları. O kadar zor ki, tahmin bile etmek istemiyorum. Hepsinin bir hayatı, sevdikleri, amaçları vardı. Bir hiç uğruna 301 tane hayatı yok ettiler. Tekme attılar, siyasete buladılar. Ama gün gelecek cehennem bile bunları kabul etmeyecek. İnşallah bu dünyada adalet sağlanır aksi halde öfkemiz dinmeyecek.
Sorumlular ceza almadı, "yahudi dölü" deyip de ölenlerden birinin babasına yumruk atan bir başbakanın olduğu bir ülkede adalet aranmaz zaten.. Mekanları cennet olsun 😞
Beyefendi yumruk attığını nereden çıkardınız? Algı oyunlari artık sökmez gidin az ötede oynayın bu millet sizin algılarınızla uğraşamaz bizim düşmanımıza dost olan dusmanimizdir. Netanyahu ülkesinde yaptığı yolsuzlukları açıklasın önce.
Maalesef unutulacak birşey değil.. yerin metrelerce altında nefessiz kalmak 😔. Arkasından bıraktığı ailesine Allah'tan sabır diliyorum.. inşallah güzel Bir bayram geçirirler..
En İyi Cevap