Perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs sabah 05:00'e kadar sürecek tam kapanma ilan edildi.
Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek.
Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bu tarz yasaklar en başından beri gelmeli lakin 3 gün önceden haber verilmemeli, herkesi kendileri gibi zannetmemeleri lazım. Kaç eve 21 gün boyunca para girmeyecek devletin buna desteği var mı? Hadi ben çok şükür geçindim ettim, kaç insan geçinemeyecek. Hafta sonu yasak olmasına rağmen şehri baştan başa gezenlere ses etmeyen, kongreler verip daha da yaygınlaştıran adamlar şimdi 21 gün boyunca milleti zaptedecek :d Koyduğu yasaklarda gevşek gevşek davranan kişilere ceza kesmeyip, virüslü olduğu halde başkasının koduyla mekanlara girip çıkanlara ceza vermeyip şimdi ekmeğini koşturan millete ceza kesiyor bu yasak ile, bunlar sadece siyaseti (oda boş siyaset), araçlarla konvoy yapmayı ve cep doldurmayı biliyorlar, elimden gelse o dükkan açamayan esnafa yardım ederim. Bunun hükümetle de alakası yok kim geçse o koltuklara yine mevzu aynı olacak. Ülkemizde siyaset demek para demek olarak görülüyor. Bir hafta makam araçsız gezemezler ama 21 gün boyunca milleti aç bırakacak kadar düşünce ve empatiden yoksunlar. Şimdi bide şey kesmi var "yav kardeşim artıh aç insan mı kaldı" falan filan diyen tipler. Kendi dünyalarında o kadar kör olmuşlar ki dışarıda ki başka hayatları göremiyorlar, o kadar çok yardıma muhtaç duyan, ihtiyacı olan yaşadığı hayattan daha iyi bir hayatı yaşamayı hak eden insan var ki ama millet ve devlet bunları görmek yerine, neyse; bi gün değişicek bu sistem illa ki o sıra görmek istiyorum bu kişileri...
Aman Allahım bune sitem böyle🙂
Ama valla haklıyım hepsinin başı eğitim açtılar bi ton üniversite önüne gelene diploma dağıtıyorlar, nitelikli öğrenic, nitelikli üniversiteliler kalkındırması lazım ülkeyi ama herkese dağıtıyorlar bak ben bile diploma alıcam :D kopya çeke çeke daha anlatsam o kadar çok problem var ki ülkede...
@_-rockstar-_ "bak ben bile" 😂
Şu söylediklerine imzamı atarım.
Tam kapanma değil. Sadece ismi tam olarak kalıcı olur. Yani bir tane akıllı adam şu durumun tam kapanma olmadığını anlar. Bu durum sadece vaka sayısını düşürür bir nebze. Diğer türlü hastalığı bitirecek bir durum değildir. Bir parodi içine girdik. Ekonomik durumu içine girmiyorum bile. Bugün kulislerde dedikodu yapıyorum. 😀 gülümsüyorum...
Vatandaş bu kısıtlamaya riayet ederse, yurt içine giriş ve çıkışları yasaklarlar ve gerekli önlemleri alırlarsa, iyi olacağını düşünüyorum..
Ki bu başından itibaren alınması gereken bir karardı, lebalep kongrelerle zaman geçirildi ve çok geç kalındı..
Tam kapanma haberini önceden almıştık. Lakin henüz tarih belli değildi. Böyle bir tam kapanma beklemiyordum. Sanki hafta sonu var olan yasaklara tüm günler dahil olmuş gibi. Ne denli etkisi olur göreceğiz.
Cevap
60Cevap
Bence yerinde ama herkes için yerinde ne kadar olabilecek? Kim işçiye çalışmadığı halde para verecek? İşçi çalışamazsa geçimini nasıl sağlayacak? Geliri olmayan esnaf nasıl para verecek? Küçük çalışma kurumlarının açma izni yok büyüklerin var bunun hesabını kim verecek? Yerinde bir karar olurmuş eğer toplumun her kesimi düşünülseymiş. Bu kararın alt kesim için yerinde olduğuna kimse beni inandıramaz. Yazlığına gidip oturacakla evde para hesabı yapan aynı kurallara tabii tutulursa canı yanan yine alt kesim olur. 🤷🏼♀️
Tam kapanma mi
ya bu ne biliyor musun
hani kocaman harflerle beda a yazarlar altına da minki minki yazılarla bir çok şey yazarlar ya işte tam bu tam kanma denen saçmalığın kendisi nedendir anlamış değilim illa ki her gün en az bir adet yalan söylenmesi şart mı bu siyasette ya milleti ne sanıyorlar bilemiyorum da tam kapanma diye birşey yok genelgenin icerigne bir bakıniz
ben cisna biruyk. kapanma falan yok calismaya devam üzüldüm berber kıyafet santan ve benzeri küçük işletmelerden ne istediniz
valla iyi oldu. ama esnaf kan ağlıyor ağlamaya da devam edecek.. Hani birileri işte Almanya'nın durumu kötü diye yutturuyor ya insanları? Hahh işte o öyle değil.. Merkel Almanya'da esnafa 5000'er Euro para yardımı yapıyor ve yaptı da.. Tanıdıklarım var kimse masal anlatmasın. Kışın yapılması gerekiyordu ya da en başta.. Bu kadar insanın ölmesi mi gerekiyordu?
Tam kapanma bir yalandan ibaret... Karar yetersiz. Gerçek anlamda tam kapanma gerekir. Zaten amaçları salgını bitirmek değil, kontrol altında tutmak.
Tam kapanma bir yalan mı?
Babam yarın kaymakamlıktan izin almamızı istedi. Kobiye, sanayiciye kapama yok. Her zmanaki gibi tam kapama görünümlü, hiçbir sorumluluk almadan vatandaşı evine hapsedip özgürlüğünü kısıtlama hamlesi.
Bu arada bahane ile alkolü de yasakladılar başka dertleri yok çünkü
mantıklı bir adım bence..
vaka sayıları aldı başını gidiyor keza birebir net açıklıyorlar mı vakaları siz daha iyi bilirsiniz aslında işin içindesiniz..
Ancak bu kapanmaya ne kadar uyulacak önemli olan bu.. insanları maalesef tedbirlere uymaya bir türlü ikna edemiyoruz.. denetimlerin daha caydırıcı olması elzem ancak küçük yerlerde bir çok ihmale göz yumuyorlar..
Bunun önüne geçilmesi lazım.. sanırım insanlarında biraz akıllarını başına alması lazım
Kapanmayla çözülemediğini tecrübe ettik saçma buluyorum yine bişeye yaramıcak geçici olarak rakamlar düşecek o da turizmi biraz canlandıracak. Zaten rakamları düzgün açıklamıyolar biraz daha düşürsünler yalandan kapanma yapacaklarına. Aşıdan başka kalıcı çözüm olmadığı ortada
iban vermediler en azindan 😂😂
iyi oldu ama cozum olur mu olmaz
turizm sektorunu acmak icin bu yasagi getirdiler.
yasaktan sonra rakamlar duser mi duser ancak sonrasinda soyle ulkeye bir turist akimi olur kisa dogru rakamlar tekrar ucar sonra yine kisitli yasaklar gelir
Tam kapanma adı altında işi gücü olmayan insanlar eve tıkınıyor eve ekmek götürecek insanlar ve esnaflar mağdur oluyor. Ben tam kapanma yapılacaksa ekonomik olarak destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum ayrıca bu 1 ay olmalı
Ohh iyi olmuş çok sert olacak diye uyarıyorlardı uymadılar böyle olur işte hiiiç itiraz etmesinler valla
Yine ctesi pazar gibi herkes dışarda olur izin belgem var bazıları çalışacak bazıları çalışmayacak bence her şeyi kapatıp çalışmalarda yasaklanmalı fırın hariç ve belirli saatlerde marketler hariç ya da paket servis
Yasak kendini kollamayanlara yasak göt göte olanlara yasak deliler gibi gezenlere yasak kurallara uymayanlara yasak zaten evdeydim bana bi değişiklik olmadı fark etmiyo yani nasıl normale dönceksek öyle olsun
Bu gibi yasak kararlarının alınmasından sonra kimseye yaranamamak son derece normal. Niye; çünkü insanımız yasakları delmek için çıldırıp sonra da niye yasak gelmiyor diyen en sonunda da karantina diye ağlayan sürüsü.
128 milyarın bir kısmıyla tüm nüfus aşılanırsa, hastalık tehdit olmaktan çıkar. İsrail tüm nüfusu aşıladı, hastalığı kontrol altına aldı ve maskeyi bile attılar. Sahi 128 milyar dolar nerede?
Kışın yapacaklardı bunu Şimdi yaptılar
Esnafın, dar gelirli vatandaşın, günlük çalışan işçilerin suçu ne? O zaman insanlara gıda yardımı yapacaklar !!!
Vergi fatura almıyacaktı !
Ben artık seçimi bekliyorum😠
Tam kapanma isteyenlere değil, kongreleri "lebaleb" dolduranlara tepki verilmesi gereken karardır. Demek ki "kar mikrobu kırmamış.
Bence çok iyi oldu sorun yaşayacak olanlar kapatılanlar kapatanlar zaten geziyor tavuğu bile kümese kapatsan yemini veriyorsun. bizimkiler bir balya saman bile vermedi.
Günlük yeni hasta sayısı 3000 e gelmiş. Çok geç bile kaldılar bunun için. Bu ülkede bu olay bitmez. Amerika 380 milyon insanın %de 40 ını aşıladı bile.
Merhaba,
Yerinde ve sağlam bir karar olduğunu düşünüyorum ama burada önemli olan polisin çok sıkı denetim ve devriye yapması gerekiyor çünkü sokaklarda gezen insanlar çok var.
öncelikle ben sürü tedavisinden yanayım..
kapatmaz.. neden kapatmaz.. yarı kapatır neden tam değil.. tam kapatır.. olmaz böyle.. herkesin bir fikri bir düşüncesi var.. bu hükümet size ne yapsa yaranamaz..
SONUNDA! Beni yalancı çıkardıkları için çok mutluyum.
İnşallah şu kapanmada aşırı bir denetim olur da şu hastalıktan da kurtuluruz. 🙏
Allah'ım sen kurtar🙏🙏
Çok tatlı buldum hatta şu an gerginim bu 18 gün kafayı çatlatmadan nasıl duracağım maaşımıza bir zeval gelecekmi illaki gelecek ne kadar gelecek aklımda deli sorular😬
Olan olmuş simdi alev almış bacayı kapatmaya çalişıyorlar
Bayram iznini 10 gün yaptılar zamanında virus ilk çıktiginda 2 hafta herkesi eve tıkıp etrafı temizleselerdi bu durumda olmazdık.
Miting yapsa ha bire virus orda bulaşmiyor tabi.
Parası olmayan günlük yevmiye ile kazanç sağlayan insanların durumunu düşünen yok evde 4 boğaz var diyelim okul döneminde olan çocukların internet parasi zaruri ihtiyaç gideri nolucak umurunda mi yönetici lerin tuzu kuru
Aile sağlığı merkezleri açık mı peki kimse bu konu hakkında bir şey söylememiş aşı randevusu alamıyorum sistem hata veriyor bazıları da aşı yok boşuna randevu almayın diyor kimse net cevap veremiyor şaka gibi 😂
Ben yine hayirlisi olsun demek istiyorum.
Su virus olayini bile siyasi tartismaya donusturduk.
Uzun uzun yazmanin anlami yok.
Bence Geç Bile Kalındı Bu Olaylar Olana Kadar Yani İş Bu Zerreye Gelene Kadar Verilmeliydi Böyle Bir Karar Belki Bu Kadar Uzun Bile Sürmeyecekti.
Mükemmel buldum. Seks yapsam bu kadar zevk alamazdım.
İşin ironisi batacaz batacaz, ticaret yapıyoruz. Çok zor bir süreç bizler için.
Bence biz kapanmayı değil kapanma bizi buldu, baktılar virüsle ölmüyor bunlar bari açlıktan ölsünler uğraşları🤣
Yerinde ve geç alınmış bi kararla karşı karşıyayız yine. İnşallah esnaf falan mağdur olmaz bu durumdan 🙄
Burada benim nasıl bulduğum önemli değil önemli olan insanların buna harfiyen uyması ki umarım işe yarar 😕
Bizim ülkeden bir skim olmaz ne vatandaşından ne hükümetinden, ne muhalefetinden ben buna kesin kanaat getirdim...
Millete yardım falan hiç bahsetmedi bu insanlar taşmı yesin 1 ay boyunca
Tam kapanma bu değil, bildiğin hafta sonu yasağı gibi geçecek her gün sadece
Ne kapanması? fabrikalar dolayısıyla imalat sanayi çalışırken nasıl kapanma oluyor? Şaka gibi
Elbette faydası olacak ama yükselmeden tedbiri almak daha isabetli olurdu
Biraz geç alınmış bir karar ama yine bu yaz pandemiden etkilenilmeyecek şekilde alınan kararlardır.
TOPLANTI KONUSU: HALKA NASIL MADDİ YARDIM VERMEDEN YASAKLARI GETİREBİLİRİZ
Yani inşallah faydalı olur da birdaha yaşamayız bu yasakları
Hayırlısı olsun. 84 milyonun sağlığı için, vaka sayılarının belirten seviyeye düşürmek için evdeyiz.
Her taraf 1 ay kapansa ; marketler dahil şu iş çözülecek ama neden kapatmıyorlar anlamıyorum
evde tıkılın insancıklar benim için hava hoş tarlaya bahçeye giderim burda insan yok virüs yok ovalarda koşarım kuzu severim
yerinde bir kararmı değilmi hala emin değilim esnaflara üzülüyorum
para var mı para milleti borca soktuktan sonra kimse dinlemez yasağı sms le 10 lira para dileniyor du cıbırın kabadayısı kapanma kararı alıyor tuzları kuru tabi.
Ülkenin yarısı dışarda olacak sanayi fabrika çalışacak ee hani kapanma
özel sektör fabrikalar çalışıyor neresi kapanma bunun
Yerinde buldum. Ramazan ayı başından sonuna yapılsaydı salgın açısından belki daha da iyiydi.
Bu süreçte çalışamayıp yoksulluk çekenler içinse 17 gün bile sıkıntılı. Hepimiz için hayırlısı olsun.
Bizim sizin nasıl buşdugum6z önemli degil. Bilim kurulu bilirkişiler dogru karar ı veriyor. Türkiye de bile yasamayan Türkiye düşmanları na düşmez karar sorgulama
Marketler haftasonu kapalı olcak hataiçi açık mı olacakmış? Eee tam kapanma nasıl oluyor o zaman
Belirli saatlerde açık olacak. Mesela Tc kimlik no son hanesindeki rakama göre haftanın belli günlerinde markete gidilebilir.
@RRRaskoInikov hımmm peki kargolar ne olacak ki
Kargolar iptal muhtemelen.
@RRRaskoInikov teşekkür ederim
Rica ederim
Sol medya tam kapanma istiyordu simdi tam kapanma oldu simdide boyle sey mi
Olur
Buna tam kapanma denmez ama tedbirler için adım atılması doğru.
Ama fakır insanlar var yenide zarar görecekler 😭😭 Allah onların yardımcısı olsun
Neyse geç olsun güç olmasın diyelim
Güzel karar ama caydırıcı bir özelliği yok
Ulan gene bize vurmadı bee
Sorun olmaz, yakında gidiyorum zaten.
Sevmesem bile, mecbur olması gerekiyordu.
Daha iyi karar olamazdı
Çok yerinde bir karar
Yerinde ama baya geç alınmıs bi karar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?