Türkiye'de günlük koronavirüs vaka sayıları 30 bine yaklaştı. Önlemlerin gevşemesi ve havaların düzelmesiyle insanlar daha sık bir araya gelip önlemleri ihmal etmeye başladı.
Uzmanlar bu gidişatın kötü olduğunu ve acil önlem alınması gerektiğini belirtiyor. Ramazan ayı için 28 günlük tam kapanma isteyen uzmanlar var. Tüm Türkiye'nin karantinaya girmesi isteniyor. Böylelikle koronavirüs vakalarının düşeceğini söylüyorlar. Önlemlerin yeterli olduğunu ve bu tarz bir tam kapanmaya ihtiyaç olmadığını belirten uzmanlar da yok değil.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Sizce Ramazan ayında 28 günlük karantina olmalı mı? Görüşlerinizi bekliyoruz. Ramazanda 28 günlük tam kapanma olmalı mı?
Hayır, önlemlerimi aldığımız sürece tam kapanmaya gerek yok.
Evet, corona vakaları arttığı için tam kapanma bize lazım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ramazan ayı için 28 günlük tam kapanma isteniyor. Sizce Türkiye karantinaya girmeli mi?
Uzmanlar diye girilen konuya ben mi gaflet duyuyorum. Bu uzmanlar kim acaba? Bu fikri Ramazan dışında neden vermiyorlar? Şimdi veriyorlar? Bu ülkede hala bazı menfaat üzere verilen kararları hiç sevmedik. Bu fikir de menfaat üzere gelmiş bir fikirdir.
Bu fikiri sunanlar şunu düşündü mü; 28 günlük işsizlikten gelecek gelir-gideri kim karşılayacak? Devlet mi? İşveren mi? Bu ikisinin de birşey verecek şekli yok. Uzaktan gazel okumak güzeldir. Böyle bir şeklimiz varsa bunu neden koca kış yapmadık?
Ülkemizde verilen istatiklere başından beri güvenmedim. Güvenmiyorum. Madem riskteydi ülke neden birileri açtılar kısıtlamaları. Biz bilmiyor muyuz kısıtlama neden açıldı? Daha açıldığı gün kongre için açıldığını biliyorduk.
Kimse kusura bakmasın. Herkes mağduru oynuyor. Kimse ben mağdur değilim demiyor. Bu durumda kepenk kapatmak hiç kimsenin işine gelmez. Devletin bütçe varsa otursun planlasın. Herkese yardım bütçesi oluştursun. Sonra tatile geçsin. Bu imkansız olacağı için bu fikir de boştur.
Ekstra olarak orucun ilk haftası hasta olma ihtimali vardır. Vücut şok geçiriyor doğal olarak. Bahar rüzgarına da dikkat kışın virüsünü atıyor üstünden. Sıkı giyinmeyi ihmal etmeyin.
ramazanda bu kararlara ayrı bir önem veriyorlar çünkü ramazanda iftar ziyafetleri hazırlanma ihtimali var ve aslında devlette yeterli bütçe var köprünün ve diger pek çok yolun mimarına harcanan onca parayı ve saraya harcanan parayı bunun için kullanabiliriz ve uzmanlar o kısma degil gerekene bakıyor ekonomik açıdan degil saglık açısından bakıyorlar ve gereken şeyi söylüyorlar o yüzdendir
Bu hükümet hiçbir şeyi peşin yapmadı taksitle borçlanarak yaptı hazine de son on yılda neler gitti neler kaldı bir bakın isterseniz bu devlet kendi vatandaşına bakamaz.
umarım bu düzen ( hem türkiyede hemde dünyadaki düzen yani kötülükler) bir an önce degişirde güzel ve harika bir hayat yaşıyabilirim tıpkı çizgi filmlerdeki gibi eger buda olamazsa torunlarıma ve çocuklarıma güzel bir dünya kalır en azından
küçük beklentilerle yetinmemek lazım gibi geliyor sadece elimizden geleni ve hayatımıza vakit aırabilecek ölcüde umutlanmalıyız gibi ve evet dünyanın çivisi çıkmış ama belki bir grup insan (evrim sürecinde dogruyu farkedebilcek düşünce yapısına sahip bir grup insan bu olaya bir dur der ve öyle olucak eminim
İnsanlara gafil diyen yüce yaratıcının sıfatından geldik demek. Onu aşağılar. Bakın bugün insanoğlu para için yapmadığı kalmadı. Yaratıcının kendi sıfatından yarattığı bir mahluk insan olamaz. Hayvanlara bakın. Doğal dengeyi bozuyor mu? Biz o kadar kibirliyiz ki. Aaa hayvan bunu yaptı diye şaşıyoruz..
Evet, tam kapanma uygulanmalıdır. Uzmanlar tavsiye olarak tam kapanmayı öneriyorlar ama hükûmet böyle bir karar alabilir mi, ekonomi bu haldeyken cesaret edebilir mi bilmiyorum. Bu karar alınsa bile vatandaşların bu karara tam olarak uyacakları/uyabilecekleri konusunda şüphelerim var.
Uzmanlar salgının başlangıcında da sürekli olarak tam kapanma önerisinde bulunuyordu. Fakat tam kapanma kararı almak bir yana; hastalanan ve ölenlerin sayıları saklandı, işin ne derece ciddi ve tehlikeli olduğunu anlatmak yerine “Türkiye pandemi ile mücadelede dünyanın en iyilerinden” yalanları söylendi ve toplumun çoğunluğunda gereksiz bir güven duygusu oluştuğu için pandemi kontrolden çıktı. Bu kez de pandemiyi kontrol altına alabilmek maksadıyla gereksiz ve saçma kısıtlamalara gidildi. Gerekli olup geç alındığı için uzun süre sürdürülmek zoruda kalınan ama gecikme nedeniyle işe yaramayan kısıtlamalar da insanları bunalttı.
Pandemi tedbirleri nedeniyle işletmesini kapatanlara, çalışamayanlara, işinden olanlara, işsiz olanlara, ekmek parası bulamaz hâle gelenlere yeterli ekonomik destek verilemeyince insanlar “öyle de öleceğiz, böyle de öleceğiz. Hiç olmazsa açlıktan ölmeyelim.” demeye başladı.
Vatandaş bu kadar bunalmışken, bir de parti kongrelerindeki kısıtlamalara aykırı görüntüleri görünce vatandaşların iyice canına tak etti. İnsanların geçim sıkıntısından pandemi düşünecek hâli kalmadı. Bu nedenle ne yasak koyarlarsa koysunlar vatandaşların çok riayet edeceğini sanmıyorum. İnsanların büyük bölümü “Ölsem de kurtulsam” diyor artık.
Pardon da acaba sadece neden tam kapanma Ramazan Ayında Oluyor acaba o kadar normal günler dururken Bula bula Mübarek Ramazan'i Şerif Ayıni mi? Buldun Tayyip Erdoğan Valla Bıktım Usandım Artık Ya Şu Yasaklardan kısıtlamalardan Biraz bazı yönlerden çok iyi oldu kısıtlama gelmesi en azından kimse eğlence mekanlarına gidemiyor buna çok sevindim eğlence mekanina Gidipte ne yapacaksınız sanki gidin faydalı işlere yönelin bu kadar fazla şımarık olmanın anlamı yok ama mübarek ramazan ayı Teravih namazi bunu etkilemesi çok kötü oldu Benim anlamadığım Tayyip Erdoğan'ın Ramazan ayına kastı mi var camiiler sadece ramazan ayınds teravih kapatıyor ee cuma namazı da cemaatlr kılınan kalabalık namaz cuma namazı yasak değilde Teravih namazları neden cemaatle camii de kılmak yasak camiye az cemaat gelsin yarısi dışarıda kılsın yeter yasak getirmek nedir ya Şimdi tayibbin dinini sorgulamak isterdim de doğru olmaz bu beni aşar güvenlik can güvenliği için yasakların olmasına bir şey demiyorum tabiki elbette ki Olacak yasaklar kısıtlama ama sadece Ramazan ayında bu kadar olması acayip derecede sinir etti beni Tayyip kendine düşman Ediyor haberi yok bizleri Manevi huzuru tam olarak yaşamamıza engel oluyor ayıp günah ya Tayyib Erdoğan kalıbından boyundan utan
Merhaba, Uzmanlar bir seneyi aşkın süredir tam kapanmanın gerekli olduğunu söylediği halde bunu hayata geçiremeyen yetkililerin bu saatten sonra da tam kapanmaya gideceğini zannetmiyorum.
Pandemi sürecinin başından beri uzmanların görüşleri doğrultusunda tam kapanmanın olması gerektiğini savunan bir insanım ama ne yazık ki bu bir türlü göze alınamadı. Vakaların artışa geçtiği dönemlerde, ekonomik anlamda çok zorlayıcı bir süreç olsa da kapanmanın faydalarını görebileceğimizi düşünüyorum.
Bu zamana kadar böyle bir adım atılmadığı için açıkçası Ramazan ayı boyunca da tam kapanmanın gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Ama gevşetilen kısıtlamalar konusunda yeni kararlar alınabilir.
Haftasonu için bile kimse kurallara uymuyor. Tam kapanma bizim insanimizda mümkün mu? Kongreler yapılıyor herkes gidiyor tam kapanma mi olacak. Güzel fıkra olur bu kapanma isteği
Bence de tam kapanma olur ne kadar kısıtlama o kadar iyi şu an heryer açık hafta sonları musait ama yinede tedbirli davranıp çıkmayan çok insanımız var biri de ben Bu bir kul hakkıdır diyerek hem kendimin hem insanlar düşündüğüm için çıkmıyorum benim çıkmamamla bitmiyor ben çıkmıyorum ama diğer insanlarda çıkmasın kimse dikkate almıyor hâlâ inanmayan çok insan var ama bu sefer de bu hastalığı kontrol altına alamıyoruz doktorlarimiz hemsirelerimiz çok yoruldu ve adını sayamadığım bu hastalıkta mücadele eden insanlarımız yoruldu ruhsal hastalıklar çoğaldı covid bitse kimse oh çok şükür diyemeyecek çünkü psikolojik olarak bittik covid bitti tamam diyip eski hayatımıza adapte olmak zorlayacak hep acaba mı yinemi demekle geçecek uzun lafi kısası vakalar azalınca hemen şimarıyoruz şu an vakalar çok artmişken okullari açmak ne kadar mantıklı orasi tartışılır mübarek Ramazan ayında da 28 günlük tam kapanma olsun yoksa iftar ve teravih namazi yoğunluğundan vaka sayısı korkunç artar diye endişeleniyorum.
Tam kapanma bize lazım. Yeteri kadar hızlı bir şekilde aşılama yapamıyoruz. Vakalarda günden güne artmakta. Mutasyonlu virus yayılıyor. Ailemizden insanlar öldü. Esimin amcası ve ailenin diğer üyeleri korona oldu amca oglunun hanımı henüz 30 yaşında 6 aylık hamile idi. Hastalandı ve hızlı şekilde ağırlaştı entübe edildi. Bir kaç gün sonra ilaclardan bebek öldü solunum cihazından ayıramadıkları icin yogun bakımda sezaryen oldu. Hala entübe doktorlar umut vermiyorlar. Amcayıda kaybettik. Bebekle ayni gun defnedildi. Hem babayı hem doğmamış çocuğunu toprağa veren amca oğlu perisan karısından bir umut haber bekliyor. Eniştemi de yine virüsten kaybettik. Babam annem kronik hastalar korkuyoruz ihtiyaç haricinde dışarı cikmiyoruz. Kendim de ilaç tedavisi görüyorum bağışıklık sistemim ile ilgili sorunlarım var psikolojimiz bozuk. Saglik çalışanları yorgun. Siyasilerimiz lafta maske mesafe hijyen diye konuşma yaparken devasa organizasyonlar yapıyorlar. Ülke iyice muz cumhuriyetine dönmüş durumda esnaf kan ağlıyor devlet desteği yetersiz. 1 yılda insanların hayatları tepetaklak oldu. Tam kapanma ve hızlı asilama ile bu isin üstesinden ciddi ölçüde geliriz.
Bu duruma çözüm getirecek kisi ben sen ya da bu sitedeki insanlar değil biz olsa olsa tavsiye veririz. Hemen arkasına da ekledik kardeşim okumadın mı devlet desteği yetersiz diye. Kıçımı yırtarak ödediğim vergiler sana esnafa helaldir alsin kullansin hükumet. Biz her ay cebimizden çıkanlar ile onlara bakıyoruz hepi topu 1 ay vatandaşına bakamayacak ise benim alin terim onlara haram olsun. Her sey hallolur ama giden can geri gelmiyor bu şekilde konuşanlar bu hastalığın acı yüzü ile tanışmamış olanlardır.
Evet tam kapanmaya gitmelidir. Cenaze ve taziyeler yüzünden Doğu Karadeniz Bölgesi vaka sayıları çok yükselmişti. Maalesef pek bilinçli bir toplum değiliz, "Korona olsa da Ramazam ziyaretlerinden önemli olamaz asla!" anlayışına sahip insanlar olduğu için birbirlerine misafir olarak giden birçok insan olacaktır.
Ayrıca Ramazan alışverişleri, fırında pide kuyruğu vs. derken izdiham yaşanacaktır. Tam kapanmaya gidilmeli ve geçen seneki gibi ekmek/pide de fırınlar tarafından arabayla her eve dağıtılmalı. Aksi halde 29 bini bulan vaka Ramazan'da 30 bini geçer.
Başka bir çözümü olmalı, 28 gün boyunca tam kapanma söz konusu olamaz. Hem ekonomik olarak hem de psikolojik olarak zaten zor durumdayız, üstüne 28 gün kapanma gelirse; halimizi düşünemiyorum.
Biz kapanalım ama kalabalık kongreler yapılıyor. Hani topluca durmak yoktu, hani sosyal mesafeye uymayınca ceza kesiliyordu. Kapanma ise herkese kapanma olur.
“Sen kurallara bizim yerimize de uy!” dercesine bir anlayış, hoş karşılanmamaktadır. Hal böyle olunca da; “E bizim dükkan kapalı, e ben maske takıyorum, e ben sosyal mesafeye uyarken; sizin yaptığınız sosyal mesafesiz, maskesiz toplanmalar nedir” denilerek diğer taraf da kurallara karşı gelme eğilimi göstermektedir. Haklılar mı? Fazlasıyla haklılar...
Bu kadar duyarsız ve bilinçsiz insan varken tam kapanmaya gidilse ne olacak ki? Ülkenin bakanı, doktorları, bilim adamları bas bas bağırıyor adeta boğazlarını yırtıyor. Taziyeye gitmeyin, kalabalık düğün yapmayın vs vs. Dinleyen kim? Anadolu'nun bazı kentlerinde polis baskınıyla taziye evinden 40 küsur kişi çıktı. Akşamları düzenli olarak yürüyüşe çıkıyorum. Yolda gördüklerimi görseniz zaten kafayı yersiniz. İnsanların yüzde 90'ı maskeyi doğru düzgün takmayı bilmiyor, yüzde 70'i yolda maskeyi indirip kaldırımlarda fosur fosur sigara içerek dolaşıyor, hatta hiç maske takmayan yüzde 10'luk bir kesimden bile söz edebilirim. Yazık, gerçekten çok yazık. Bu ülkeye, bu memlekete yazık...
Peki tam kapaninca vurus bir yeremi gidecek sunu artik anlamamiz gerekiyor kapanmak yasaklar sadece psikolojik olarak rakamlari degistiriyor ayni zamanda hukumet ipin ucunu kacirdi bastan beri tutamiyorduda yine tam kapanma bir ise yaramaz milletin bir birini girtlaklamasinada az kaldi yapilacak olan tam kapanma ekonomik buhrani beraberinde getirirki patliyacak olan toplumsal olaylarinda onune gecilmez yani tam kapanma yerine cehaletten kurtulup salaklikdan aptallikdan kurtulup kendi onlemimizi kendimiz almaliyiz artik illede bir coban beklememiz gerekir
Görünen köy klavuz istemez. Rakamlar ortada, durum ortada. Bu insanlar tartışırken, virüs tuttuğunu götürmeye devam ediyor. Artık "kesin ve net" bir karar almaları lazım. Olsun mu olmasın mı, halk evde çok bunalıyor falan derken vakalar 30 bin'i buldu. Hala daha bunun tantanasının yapılmasını görmek üzücü. Ortada ciddi bir durum var ve hala daha bilinçsizce tartışıyorlar. Halk ayrı bir sorun, çözüm bulunamaması ayrı bir sorun. Bu gidişle zaten 40-50 bin vaka olacağı ön görülüyor. Demek ki daha beter olmak lazım ki yönetim el atsın.
Tam kapanmaya gidersek Türkiyede ne esnaf kalır ne işçi haftada 2 güne bile millet isyan etti onda bile insanlar aşağı inip durdu
Şöyle söyleyeyim insanlar virüsten ölmeyi tercih eder ama parasızlıktan ölmeyi istemez.
Tabi devlet "sorun yok kardeşim 28 günlük kapanma karşılığında aylık cironu karşılayacağım" derse ve kirasını isteyen ev sahiplerine de "sizede 1 aylık kira parasını kiracılar için ödeyeceğim" derse
Biz ülke olarak ve toplum olarak uçağa kafa atan tankın egzostuna atlet tıkayan aids var bende diyen hayat kadınına ben Türk’üm bana bir şey olmaz diyen bir toplumuz!!! Tamam haklısınız esnaf kan ağlıyor işler sine vurdu öğrenciler yüzyüze eğitim olmayınca evlerindeler Buda esnafı fena vuruyor ama durup düşünmek gerekmezmi? Sağlığımız için herkes ama herkes kurallara tam uymalı yasaksa herkese yasak olmalı, şu kış aylarından çıkalım zaten virüs yavaşlayacak sıcağı sevmediği için, ama bilmeliyiz ki geri dönüşü mutasyona uğrayarak dönecek, hep beraber davranmalıyız evet Kapanmalıyız. Ama esnafa kredi değil destek vermek gerekiyor
Türkiye de 28 günlük kapanma diye bir şey olamaz bence. Pandemiden dolayı çoğumuz evlere kapandı ve haliyle de psikolojiler alt üst oldu. Tam kapanma olmak yerine daha farklı çözümler üretilebilir.
Özellikle maske takmayanlara karşı belli bir ceza vardı , fakat daha sonra bu para cezası ortadan kalktı herkes istediği şekilde hareket etmeye başladı. Bunun dışında pandemiden dolayı birçok yer kapatıldı ve bu yerlerin ücretleri hala ödenmedi. Paranın ödenmemesi demek geçimsizliğe aile içi kavgalara bile neden oluyor.
Bu yüzden tam kapanma olacaksa ihtiyaçlarımızın çoğu karşılanmalı çoğu ülkede pandemiyle beraber yardım destekleri sağlanıyor fakat burada mümkün değil.
28 gün boyunca insanlar evde kafayı mı yesin Allah aşkına otobüslerdeki eğlenceleri gördük hepimiz bize iki maske takıp dışarı çıkmamızı söylerlerken onlarda otobüslerde göbek atıp salonlarda horon oynadılar sonra da 28 gün karantina ilan edilsin diyorlar önce aynaya dönüp bir kedinlerine baksınlar parti adı altında eğlence yapıp maske kullanmadılar bütün sorumlulukları Gülen yüzleri gözüktü oysa ki ben o gülen yüzler yerine gülen yüzü maskeyle kapanmış ve mesafeli bir toplum görmek isterdim. 28 gün yasağa karşıyım insanların psikolojisi çok kötü bir yönde ilerlerken özgür iken hapis hayatı yaşatılması belli başlı kurallara devam edilerek insanlar sokağa çıkıp ihtiyaçlarını giderebilmeli çok istiyor iselere o otobüste salonda güler yüzlerle göbek atıp horon oynayan güler yüzlere versinler o cezayı...👍
Bu kapanma acilmalar uzmanlarin günlük haftalik yapilan istatistiklere göre gerekirse karar verilip uygulaniyor.
Yani butür sorular insanlarda kafa karistirmaktan baska bir ise yaramiyor.
Su an dünyada herkes biliyor, korona kapanma ve acilmalar koronayi tamamen bitirmek ici degil, cünkü bu mümkün degil. Yapilan sadece kontrol altinda tutabilmek, tedavi kapasite sayisini gecirmemek, az cok insanlari gerekli yasam icin gerekli ihtiyaclarini karsilatabilmek..
2 hafta heryerin kapandigini düsünün, inanlansanlarin günlük ihtiyaclarini kim karsilayacak?
Önlem falan yok zaten. Bence her yer tam açılsın. Vakalar günlükte 30 bin az bile. 10 milyon civarı olursa kısmi kapatma olabilir. Diğer ülkeler 10 binde bile hala kapalı veya altlarında. Olsun bizim paramız bol. Esnafa çok yardım yapılıyor. İnternet, eğitim sorunu yok. Bence günlük en az 10-20 milyon arası tam kapatma olursa olur. 10 milyon aşağısı ise her yer açık kalsın. Zaten yaz geliyor. 4 mutasyonlu virüse ev sahipliği yapıyoruz. Turist sezonunda amacımız tüm mutasyonlara ev sahipliği yapmak. Açılalım.
Kaddafi yi asmadan once birsey demisti bir virus yayacaklar ve ondan para kazanacaklar diye bak adamin dedi oldu 20 yil once veya sonra denilenler ciktikirami kim oducek faturalarimi isim ne olacak evim olsa sorun değil bin tl bile yeter tam kapama da neymis bunun onune asla gecemessin illaki tasiyici olacak ve ondan bulasacak 1 ay diyelim kapandi kardeaim 15 gun hasta oldu ondan son gun bana bulasti ben den diger kardesime al sana 1 tane tasiyici yasak kalkti ve o 1 kisiden tekrar yayilacak yani onune gecilemez ilaci bulunmadi surece..
tam kapanmayı bir yıldır isteyenler yaz gelince tatilde coşuyor, lokantalarda resim veriyor filan.. neden ramazan hem? sadece toplu iftarları engellemek ise amaç gündüz tam neyi kapatacaklar? bir önlem lazım da bu tam kapanma ile çözüm bulan yok dünyada, önlemlere uymayanlar var doğru. Hükümet önce önlem alanları eve tıkıyor almayanları serbest bırakıyor, u tam kapanma isteyenler bu tip çelişkilere karşı çıksın önce.. iki uçta yaşıyoruz, ya tam kapanalım diyenlerden olacağız ya da devem böyle diyenlerden.. yok böyle bir şey, ortası bulunarak bu çözülür.
Öldük bittik tükendik millet korona var diye evden çıkmıyor MaşAllah bizim devlet büyüklerimiz toplantılar kongreler gezintiler düzenleyip milleti çağırıyor ben zaten artık inanmıyorum bu salgın işine hafta içi serbest hafta sonu yasak var ne alaka anlamsız , mantık dışı herşey var bu ülkede ramazanda Corona falan kalmadı millet ne kadar yedi o kar diyip uyutmaya devam ediyolar zamanında bize ekmek yapılan fırınların halini. İzletirken bi yandan devlet çalıyodu haberimiz yoktu sonu öyle olmaz inşallah 👏👏
İnsanların dayanacak gücü kalmadı ama tam kapanma uygulanmalı.
Bunlar bizi kapatırlar, kendileri lebaleb iftar programları yaparlar. Şakşakçıları ile birlikte her gün başka bir yerde beleş yemek yemeyi çok seviyorlar.
Beştepe’nin bahçesinde ya da bir yerinde yalakalarına da iftar programı yaparlar kesin. Hem de 30 Ağustos resepsiyonu gibi ejder meyveli smoothie bile ikram ederler.
Tam kapanma gerekiyor. Ama esnaflar unutulmamalı. Devlet kesinlikle desteklemeli, ayrıca iş yerlerine gizli baskınlar düzenleyip kontroller yapılmalı. Durum çok kötü bir bir sevdiklerimizi kaybediyoruz. Genç yaşlı fark etmiyor. Kronik hastalığı olan bir çok kişi hastanede tedavi olamıyor. Ameliyatlar yapılamıyor. Hastanelerde covid bölümünü hiç görmek istemezsiniz. Hepsi ölümü bekliyor gibi karşılıklı yatıyorlar, malesef bir çok hastanede yer yok. Cenaze araçları mezarlıkta değil, hastane arkasında sıralı bekliyorlar.
Azıcık aklı olan insan, tam kapanma diye bir durumun, söz konusun olmadığını bilir. 1 senedir her yer kapalıydı. Borçlar katlandıkça katlandı. Tam kapanma kararını, ne ekonomi, ne insanlar, ne piyasalar kabullenemez. Sürü bağışıklığı safsataları ile oyalıyorlar. Ne aşı alacak para var, ne kendi aşımızı üretebiliyoruz.
Bu tam kapanma lazım diyen arkadaşlar yattığı yerden para kazanan arkadaşlar galiba. Güvenlik güçleri işine gitmek zorunda, sağlıkçılar gitmek zorunda. Belediye personeli, market personeli gitmek zorunda. Özel sektör zaten gitmek zorunda. Ee bu kadar insan için toplu taşıma çalışmak zorunda. Yani tam kapatalım diyen rahat arkadaşlar için hayat kolay olabilir ama esnaf batık durumda, sağlıkçılar bitmiş durumda, polis, asker aynı şekilde. Sanki kapanma da herkes evde kalacakmış gibi boş konusulmasına deli oluyorum. Ben küçük bir ilçede yaşıyorum düğün, bayram, cenaze, altın günü hepsi yapılıyor kimsenin dünya umrunda değil. Birbirlerine virüsü bulaştırıp buyuksehirlere geliyorlar bir de😣 Yaslilar geziyor, gencler geziyor, öğretmenler sözde okul açılınca virus kapacagiz diye okullar açılmasın deyip geziyor. Yasaklar gelince de olan benim gibi emekçilere oluyor çünkü toplu taşıma az olduğu için isimize gidip gelemiyoruz
Kapanmıştık ne oldu açıldı yine arttı herkes dikkat etmeli diye düşünüyorum.1 ay kapanırsa çalışmazsak ne olcak pandemi var fatura ödemeyin demiyor kimse kapanması kötü olur. Ben sosyal mesafeme temizliğime dikkat ediyorum. Başkalarının yaptığı hataları çekmek istemiyorum.
28 günlük değil de 21 günlük kapanma yüksek ihtimalle olacak gibi duruyor. Kadir gecesine kadar kesintisiz devam eden bir kısıtlama planlanıyor diye duyduk biz ama ne kadar doğrudur bilemiyoruz tabi...
Tam kapanma düşünenler maaşı tıkır tıkır yatanlar genelde, esnaf kan ağlıyor bırakın millet işini yapsın tedbirinizi kendiniz alın eşşek kadar adamlarız her şeyi devletten mi bekliycez kesinlikle tam kapanma olmamalı zaten ödenek vs hiç bir şekilde destek yok ne yiyecek esnaf borç içinde..
Kapanma olmalı diyen toplumu anlayamıyorum zaten esnafı işçiyi düşünen kim allah aşkına bu insalar ne yiyip içecek dönüp soruyorum burda. Sonra insanları korana değil açlık öldürecek. Tok açın halinden ne anlar
Türkiyede yasalar var ve toplum kuralları var ancak bütün sorun burada bu yasalara ve kurallara uymak yok.. İki şerit yol dörtlü kavşak trafik lambası var dört bir tarafa ayrı yol veriyor lambalar.. Ayı oğlu ayı deyyus oğlu deyyus şerefisz biri getirip dörtlüleri yakıp sağ şerite araba bırakmış. İşte bu ülke bu durumda oldukça hiç bir şekilde bir adım öteye gidemez..28 Günde kapatma ilan etsen de yine deyyus oğlu deyyus iplemeyecek..
Tam kapanma olmadığı için gerçekleşiyor ya tüm bu vaka ve ölüm artışları, en başından bu kapanma olsaydı şuana kadar ölenlerin 4'de 3'ü şuanda hayatta olurdu. Bir kişinin ölümü bile dikkate alınması gerekirken vaka ölüm sayıların yüksekmesiyle harekete geçiliyor olması çok yazık. Belki de şu an ki toplam kaybının 4'de 1'ni kaybetmiş olabilirdik.
İzinli olanlar fıldır fıldır dışarda geziyor zaten , geri kalan da hapishane suçlusu gibi evden çıkamıyor. Sağlığını düşünen evde kendi iradesiyle kalır zaten , düşünmeyen de kendisi çıkıyorsa çıksın buna kimse karışmamalı , kimse engellememeli. Ev hapsi yerine daha gerçekci aksiyonlar alınmalı..
Gün ve gün rakamlar değişiyor ve gözlerimle görüyorum ki insanlar kurallara uymuyor. Bu konuda ciddi yaptırımlar ve tedbirler alınmalıdır fikrimce. Bugün alt komşumuzun da bu amansız salgın yakalandığını duyunca insan kaygılanmıyor değil. Bu salgın süresince ailemizden 4 sevdiğim insanı kaybetmiş biri olarak cezai yaptırımlar / ciddi tedbirler ve caydırıcı yasaklar hatta tam kapamayı destekliyorum.
Oradaki durumun bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum, görüşümü değiştirmek isterdim. Karantinayı sonuna kadar destekliyorum. Umarım artık hayatında kimseyi kaybetmezsin bitanesi
Önemli olan vakaların artışı veya azalması değil. Bence Önemli olan koronavirüs'ün ülke genelinde tamamen bitip normal hayata dönebilmek. Buna bir çözüm yolu bulunması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Virüsün bitmesi için 28 günlük tam kapanma yeterli olacaksa gerekiyorsa bu süreç uygulanmalı .
Tam kapanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum işi olmayanlar İstiklal caddesi'nde boş boş gezenler kızılay'da flört peşinde koşanlar evlerinde otururlarsa insanlar kongre vesaire gibi şeyler için kalabalık oluşturmaya çalışmazlar sa kapanma ile ilgili hiçbir ihtiyacınız olmaz
1 yıldır virüs olmamak için kendimi korumaya aynı zamanda çalışmaya çalışıyorum. İinsanlar bu kadar bencilken çalışmak zorunda olan insanları bencilce tehlikeye atıyorlarken. Tam kapanma şart biz yine çalışalım tabiiki sözüm yok eve para getirmek için çalışması gereken insanlar var ancak. Bu boş gezen insanların bir işi olmadan ulaşım araçlarını kullanım tam kapasite tıklış tıklış binmek istemiyorum. Evde ailelerimiz var. Kendilerini hiçe sayarak maske kullanmaya gerek bile duymuyor. Şu nasıl olsa bize birşey olmaz kafasından çıkmaları ve artık bu illeti def etmeleri gerek. Biri bize sihirlik değnek tutup virüsü bitirmeyecek biz kendimiz bitireceğiz ama ne yazıkki hafta sonu yasaklarını bile dinlemiyorlar...
Tam kapanma çok çok öncesinde yapılması gerekiyordu. Bu şekilde biraz kapatalım biraz açalım, şu saate kadar izin verelim vermeyelim yok şunu biraz bırakalım ama çok da bırakmayalım hesabı önlemlerin kimseye hiçbir faydası yok. Gerçi tam kapanmayı da insanların çok umursayacağını zannetmiyorum ama...
Ciddi ciddi 1 yıldır evdeyim gerekmedikçe dışarı çıkmıyorum çıkınca da çok çok dikkatli oluyorum ve hala virüse yakalanmadim keşke herkes böyle olsa da bir an önce atlatabilseydik (işe gidenleri bunun dışında tutuyorum tabi para kazanmak zorunda herkes ) ama bunca zamandir şöyle 1 aylık bir kapanma yapıp devlet herkesin tüm giderlerini karsilasaydi ki bunu uapamixakları için hiç bir zaman böyle bir karantina yapmıyorlar ama eminim virüs biterdi şimdiye yaz geliyo yine millet mal mal tatillere gidicek su bu maskesiz mesafesiz şimdi bile kafelerde kalabalık var oof of ben de üniyi evde bitirixem ya
kapatmak yerine herkes maskesini taksın siperliğini taksın çıksın arkadaşlar bunca esnaf gerçekten zor durumda çalışan arkadaşlarım kan ağlıyor artık el altından işlem yürütmeye başladılar kapatıp açmaları bir fayda etmeyecek haziran ve mayısta tekrar turizm açıldığında elbet bu yasaklar gevşetilecek eminim bundan bir sağlık personeli olarak söylüyorum.
@GeriDöndümBebek şu an ekonomi düzeyinde dış borçlarımız bile çıkabilir devletin bunları karşılayabilecek hazine yapısı olduğunu sanmıyorum ki böyle bi süreçte ekonomi krizin dibindeyiz daha da bir krize sebebiyet olacaktır.
Yasaklarin artik bitmesi sart herkesin gönlüolsun diye 1 ay tam kapanma olsun yarim yamalak kisitlamalarla insanlarin beli doğrulmaz nereye kadar 1 aylik yardım ne ki madem mucadele ediliyor devlet bunu yapmaya mecbur
@GeriDöndümBebek şu an yapılan yasaklara bile uymuyorlar gördüğünüz kadarıyla siyaset meydanında kongreler nevruz kutlamaları yapılıyor hani yasaklasalar bile halkın ekmek için luppo için çıkacağı ortada bu kaos tekrar yaşanacak koyun sürüsü gibi bir milletiz maalesef
Hayir bal gibi de her yer kapanacak a101 bakkal makkal falan her yer madem bu kadar hassaslar her yer 1 ay kapanacak bu yapilabilir Şu an bile milletin ensesinde boza pisiriyorlar tam yasak olunca da kuş ucurtmazlar eminim
@GeriDöndümBebek bu gözler neler gördü emin olun izin kağıdını sırf arkadaşı diye aynı isimde basıp çıkaranlar gördüm bu insanlar yasaktan anlamaz maalesef biz sağlıkçıların işini zorlaştırmaktan başka bir durum değil
Ne izin kağıdı? Neyin ixin kağıdı? ? Hastalanan ambulansi arasın izin kağıdı falan olmasın firinlar sadece pide icin o da her eve dağıtılsin polisler tarafindan milletin kapisina ayakkabi saymaya geliyorlar ekmek getirsinler bi ise yarasinlar
@GeriDöndümBebek sadece sana şunu söyleyebilirim yasak saatinden bir saat önce hastalanan hasta acile 1 saat sonra yasak vakti geliyor ki gezebilsin sizce bu millete yasak işler mi?
Olacak 28 gun kapanma olacaksa sokakta insan gezmeyecek gezmez de. Hele yasaklar kalkacaksa kimse cikmaz yeter ki bu iskence artik bitsin. Ya bitsin ya bitsin yeter vallahi yeter
@GeriDöndümBebek ambulans sayımız yetersiz ki 112 komuta merkezi de çok acil durumlarda müdahale için var adamın baş ağrısı veya mide bulantısı için bakmıyor acile kulak burun boğaz doktoru var mı diye soran hastalarımız var malesef
Bildirecekler dememden sinirli oldugumu mu cikardinız zaten normalde de bildiriliyor ne sikayeti olduğu olmadi ambulans gelince anlaşılıyor zaten kimse hastaneye gitmek icin gitmez
Esnaf acliktan oluyor millet acliktan intihar ediyor ama ayakta bile gecirilen virüs daha tehlikeli tutuluyor öyle mi. Virüs açlıktan daha tehlikeli değil
@GeriDöndümBebek bunu biz bilemeyiz virüs ayakta geçirilen bir virüs değil geçen gün yoğun bakım da 19 yaşında bir gencimizi kaybettik hafife alınmıyor
@GeriDöndümBebek 112 de bıktı artık ama artık yeni yönetmeliğe göre resmi karar çıktı cezai işlem uygulanacak artık arayan kişinin konumuna kadar bulabiliyorlar
Yapılacak olan yapılmış iste daha ne. Şikayeti olmayan hastaneye götürülmez demek istiyorum sonuç olarak hastane gormeye kimse meraklı değil tekrarliyorum disari cikip gezme aktivitesi olarak dusunulecek bir sey değil
@GeriDöndümBebek kendisi çıkıp geliyor ne yapsanda engel olamazsın mr randevusu olan geliyor ultrasonu olan geliyor polisler pek takmıyor artık eskisi gibi nöbet çıkışı beni durdurup sokakta yürüyen adamı durdurmayanı gördüm
Durduracaklar işte mr ultrason mu cekiliyor allah aşkına ameliyatlar aylardir ertelenmişken kanser tedavileri bile aylardır durmusken? Cikmayacak işte kimse anca ambulansla
@GeriDöndümBebek hayır hiç ertelenmedi emin olun içinde olan benim ismini vermek istemediğim bir özel hastane pcr testi yapmadan hastayı ameliyat ediyorlar ve hasta covid temaslı bir hastaymış hastanedeki bütün hemşire ve doktorlar covid olmuştu anlayacağınız
Bitmesin kardesim bitmesin insanlar hep ölüyorlardı ve ölmeye devam edecekler insanlar acliktan intihar ediyorken esnaf kan aglarken isten cikarilmalar patlamışken daha öldürücü bir sey yok
Ve şoyle de bir durum var 2 gun once birgün gazetesi kızın tekinin fotoğrafını instasindan çalip ölen doktor haberi diye servis etti niye bu gibi serefsizliklere basvuruluyor niye insanlara korkmalari icin yalan soylenmek zorunda kaliniyor
20 yasinda insanlar astımlilar ve bronşit akciger kanseri koah gibi hastalikkardan muzdarip insanlar var cok gencinden yaşlısina bunlar hep vardi. Solunup yetmezliginden olen hemsire yok muydu vardı elbette ki var kendim gördüm kac sene onceki haberde. Ayakta atlatanlar varken ve en ufak semptom ve rahatsizlk gostermezken bu yasaklari fazla bile surdurduk ya tam japanna olsun 1 ay ya da olmasin ama bu yasaklarin bitmedi sart millet aç devlet de yardim etmiyor açlıktan ölmek garanti. Iyi aksamlar
@GeriDöndümBebek ben görmüyorum devlete dile getirmeniz gerekiyor elimde oldukça esnaf ile alışverişimi yapıyorum bu tartışmayı benimle neden yapıyorsunuz ki ben bir sağlık çalışanıyım kimseyi savunduğum yok garibanız biz
Devletin aclardan haberi yok mu esnaflardan haberi yok mu nasil gecimkerini saglatacakkarini dusunuyor da pars yardimi yapmıyor benim soylememe gerek var mi intihar ediyor insanlar ne olacakti ki devlet bu kadarini öngörüp yardım etmiyor ve sen dahi sadece 1 ay devlet yardiminda devlet çöker derken
Iyi geceler kolay gelsin yoğun bakimlarda daha cok yasli mi var genc mi ne kadar dolu ve kronik hastalıkları olup zaten düzenli tedavi gören hastalar miydi yazarsaniz bir ara. Gerci yogun bakimler yari yatiya boş bildigim kadarıyla. Kolay gelsin tekrar
@GeriDöndümBebek teşekkür ederim şuanlık 3 servisimiz covid ve 2 yoğunbakımımız covide açık diğer servislerimiz normal bu aşıdan sonra bir çok hastamızı taburcu ettik biz de rahatladık
Manyak mısınız? Öyle bişey olursa getireceği sonuçların bazılarını söyleyeyim; depresyon oranında yükselme, sinir krizleri, boşanmaların artması, obezite probleminin artması, kas kaybının artması, göz bozukluğu, hareketsizliğe bağlı kemik problemleri... bunlar gibi sayamayacağım kadar sorun. 28 günlük bir kapanma halkı intihara teşvik gibi birşey.
İşin aslı ramazan ayı akşam 21 ile sabah 05 arası yasak devam etmeli Lakin karantina uygulanacak sa Bayram la birlikte 14 günü kapsayacak şekilde bir karantina en mantıklısı olur Lakin aşılama uygulaması devam ediyor karantina uygulamadan da atlatılabilinir İllaki karantina gerek varsa bayramla birlikte 14 günü kapsayacak bir kapanma uygun olur
Evet. Otobüste adamın telefonu çalışıyor, maskeyi çenesine indirip konuşuyor. Polisi görünce maskeyi kapatıyor. Kadın bebek arabasıyla otobüse biniyor, bebeğin ağzı açık, kendi de maskeyi indirmiş, sakız çiğniyor. Cehaletin önüne ölüm bile geçemiyor. Maalesef.. Tam kapanma için ekonomik gücün yeterli olması lazım, endişeliyim o konuda.
Bayrama bile beklemeye gerek yok ki tam kapanma geçen sene yapılacaktı halen yapılamadı ama tam kapanma bu aynı mahalle içindeki bakkal fırın gibi yerler depill full kapanma olacak full bütün borçlar banka vergi borclarınertelenecek 6 aylık bi erteleme olacak her TC vatandaşına 2 bin TL her vatandaşa oldugunivin 1,000₺ de yereli 18 yasını doldurmuş herkese verilecek ve kapanma günü belli olacak o günden önce millet alış veriş yapacak ve tam kapanma başlatacak bak basıl bitecek virüs
Evet, corona vakaları arttığı için tam kapanma bize lazım. Ama ekonomik olarak mümkün olmadığı için böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum, ayrıca bugün kongreler tıklım tıklım dolu olduktan sonra vaka sayısının artması normal önce tedbirlere kendilerinden başlamaları gerekiyor.
Tam kapanmaya gitmeliyiz. Her ne kadar tam kapanmayı desteklesem de ben de dışarı çıkıyorum (market vs. İhtiyaçları dışında) her gün değil ama 2 haftada 1 dışarı çıkıyorum. İşi olmayan insanlardan biriyim anlayacağınız ama çıktıpım zaamn maskemi minimum sayıda çıkarmaya özen gösteriyorum tabi ki yeterli değil ama elimden gelen bu ve buna rağmen ben de tehlike altında oluyorum, sadece ben değil çevremdekileri de tehlikeye sokuyorum. Ve yasaklar gelmezse yine arkadaşlarımla buluşmak için çıkmaya devam edicem ama çıkmamam gerektiğini biliyorum. Şu anda bazı insanlar devlete o kadar karşı ki bu kısıtlamaların kendi iyilikleri için yapıldığını bilmelerine rağmen karşı çıkıyolar kendi arkadaşım gözümün önünde kısıtlama gelmeli şöyle şöyle dedi sonra gelince 1 ton laf etti devlete.
Şayet bu 28 gün kapanmayla buna kesin çözüm getirecekse, ben derim tam kapanma olsun, aslında bunu 28 değilde 14 gün olarak önceden yapsalardı belkide bu durumdan daha iyi bir yerde olabilirdik, benim bu konudaki görüşüm daha sıkı önlemlerin alınması coronayla baş edebilmemizi sağlar, yoksa bu gidişle biteceği yok gibi, ben artık daralıyorum bu yasaklardan
Tam kapanma karşıtı değilim. Tam kapanma olacaksa da desteklerim. Ancak buna karşı çıkan kişilerin haklı oldukları sebep, ekonomik durumumuz. Devlet, eve kapatacağı işçiye ve esnafa maddi manevi destek veremeyeceği için tam kapanma karşıtları var. Kapanma yanlıları kapanma karşıtlarına, kapanma karşıtları da kapanma yanlılarına bu sebeple kötü sözler sarf etmemeli. Karşılıklı atışmak yerine, daha önemli olan başka sorguları yapmak gerekir.
Koronanın artık sonu belirsiz sınırlamalar bizim gibilere vuruyo gezen hep geziyor işimi halledicek zamanım bile olmuyor malum 20 yaş altı olunca kısıtlamalar olabilir artık dahası kaldırıcak durumdamıyız sanmıyorum tabi olursa da uyucaz sadece görüşüm bu yönde
Zamaninda adam gibi surec yonetemediler insanlar artik rahst nefes almak istiyor kisitlamayamazlar bu bunalim butun ulke gundemine yansir haberlerde selam vereni bicakladi tip tip bakiyor diye silahla vurdu diye haberler goreceksiniz cok eminim artik olen olsin kalan kalsin salsinlar insanlar rahat nefes alsin
Evet diyenler ne yaşıyor anlamıyorum. 1 yıldır korona virüs yok mu? Var. 1 yıldır alınan tedbirleri görmediniz mi? Ülke korona virüs bitene kadar hiç açılmayacaksa bu fedakarlığı yapmaya ben varım ama 1 aylık tam kapanmadan sonra yaz sezonu açılacak turistler gelecek virüs yokmuş gibi davranılacaksa tam kapanmayı bırak tüm kısıtlamaları kaldırsınlar da insanlar rahat bi nefes alsın en azından.
Tam kapanmaya gidemez Türkiye... Hiç bir banka , Elektrik , Belediye , GSM ve de ISP 1 aylık ödemeleri durdurma işlemine gitmez... İnsanlara vadeli hesap ile ürün veren hiç bir işletme mağazalar vs alacakları ödemeleri ertelemez... O yüzden Türkiyede tam kapanma olması 1 % ihtimalinde bile değildir...
Durun durun bir dakika ben soruyu tam anlamadım lütfen biri açıklayabilir mi? Yani şimdi böyle bir şey olması durumunda Ak Parti yöneticisi ve delegesi olanlar dışındakiler kapanacak değil mi? Eğer böyleyse bu kişilerin birinci derece yakınları da bu yakınlıktan dolayı kapsam dışı mı kalacak? Ha şey bide bu kapanma yatay mı olacak vertical mı olacak? Bide kadınlar kapanmasın yaa ben onu istemiyom. 😟🙄🤔
Geçen sene Ramazan bayramın da ve Kurban Bayramında karantina uygulanmış ama insanlar yine kurallara uymamış vakalar o zamanları artmıştı, ben o zaman dedim ki daha da kötü olacağız bu kafayla gidersek seneye ramazan hatta kurban bayramında bile karantina uygularız insanlar birkaç yıl bayramlar da yakınlarını göremeyecek dedim bana kızmışlardı sözümün arkasındayım bu ramazan ve hatta kurban da bile karantina uygulanacaktır, 2021 yılı hatta 2022 yılı böyle geçecek
Bence hafta sonları özellikle izinsiz aracla dışarı cıkmak 2 kişiden fazla avm restoran ve cafede buluşmak vede bulunmak piknik yerlerine sahillerde yeşil alan ve parklarda oturma alanlarına 2 kişiden fazla oturmak ve hafta sonu ilçesinden başka bi ilçeye gitmek yasaklansın Sadece 2 kişi hes kodu ile kurallara uygun halde yürüyüş yapmak evcil hayvan dolaştırmak bisiklete kaykaya ve scottera binmek serbest olabilir Onun dışında kapansakda serbestlikte sonuç yine aynı oluyor
Lebaleb kongre yapan hükümet partisi kendilerine gelince tüm yasakları devre dışı bırakıp kendi istediklerini yapıyor nasılsa polis asker savcı hepsinin ipi elinde istedikleri gibi at koşturuyorlar kimseye hesap vermiyorlar ama vatandaş olunca drone ile tespit edip anında ceza kesiyorlar tam kapanma olsa ne olacak bunlar kongre yapmaya devam eder nasılsa
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bence alışveriş yapılması gereken günler harici tam karantina şart aksi halde millet marketleri yağmalayabilir :D ama bir yandan da "dürüst" esnafı düşünüyorum :( iki ucu b. klu değnek... devlet büyükleri kafa yormalı o koltuklarda oturuyorlarsa bizden daha yaratıcı çözümler getirmek durumundalar ben ancak kendi mesleğimi icra eder işime kafa patlatırım ülkeye fayda sağlarım kardeşim bak yine sinirlendim sfjkja
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allahın aşkına saçmalamayın, ne kapanması. Bilerek mi ramazan ayını seçiyorsunuz kapanmak için. Sanki insanlara zorla dini işler yaptırmaya çalışmak gibi bir şey bu. Şu Türkiye'de yaşayan bir insan olarak artık dini şeyler bile duymak istemiyorum çünkü hükümet tarafından yeterince duyuyoruz dini şeyleri.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
tam kapanma hiçbir işe yaramaz çünkü zaten millet apartmanda sitede yine rahat durmaz birbirine gider, onu geçtim market fırın mecbur olacak, e paket servisler de öyle. kapının önüne çıkışı yasaklayıp herkese gıda sağlık vs ihtiyaçlarını ayağına götürebilecek bi sistem varsa o olur ancak tam kapanma
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Günlük korona vakaları artıyor ve biz halende ülkeye yabancı milletten "Turist" alıyoruz ama bir çok ülke şuanda içeriye ve dışarıya kapandı ve bazı ülkelerde de 1 aylık komple kapanma gerçekleşti bence çok geç bile kaldık ayrıca daha geçenlerde Cumhur başkanımız Ankara Spor salonunda yaptığı mitingi de göz önünde bulundurarak kapanmamış lazım ama sadece esnaflar kapalı ama mintingler açık çok saçma
Tam kapanma lazım diyenlerin kafasını anlamıyorum. Ülkenin ekonomisini ne sanıyorlar? Zaten batmış durumdayız 28 gün üretim ve ticaretin durması ne demek biliyor musunuz? Üstüne bir de devletten beslenmek zorunda kalacağız.
Devletten beslenenler yerine halka dağıtsınlar biraz. Kapanma olmucakta ne olacak ölen ölsün kalanlar kalsın dicekler o zaman. Üretim dursun diyen yok ama işi olmayan da sokakta olan da sokakta. Çıkın bakalım dışarı çalışanlar mı sokakta bugün yoksa gezenler mi?
@haticeyda ben aksesuarcıda çalışıyorum önceden 2000-3000TL cüro yaparken şimdi 1300TL yapıyorum çok şükür diyorum. Sen sanırım çalışmayı sadece sanayi sanıyorsun. Hoş ben sanayide de çalışıyorum :dd Fabrikanın yarısı Suriyeli yasak olunca gelmiyorlar üretim azalıyor. Sadece bizim fabrika olsa okey ama sanayinin çoğunluğu böyle. Reşit olmayan sigortasız harçlık çıkarmaya çalışanlardan bahsetmiyorum bile. Sığ düşünmeyin. Konu devlet olunca daha geniş bir perspektife sahip olmanız gerek.
Böyle olduğu sürece de virüs bu ülkeden gitmicek. Sığ düşünme değil bu. İşçi, esnafa yardım yapılacaksa kapatılsın. Dışarı çıkıldığında sorun%80i gezmeye çıkmış. Çalışanlara da yazık. Hem can derdinler hem de eve para getirme
Vatandaşımız sorumluluk alması gerek. Sosyal mesafe kurallarına uyup kendi temizliklerine dikkat etmedikleri sürece tabii ki artar. Keşke korona ilk geldiğinde geniş olmak yerine direk yaptırımlar uygulansaydı. Ama artık çok geç.
Kurtulacaksak olsun , ben gıda sektöründe çalışan biri olarak maske takıyorum, koronadan ölmesek bile, oksijensizlikten öleceğiz, sen ağızın açıkken nefes nefese soluyarak taşıdığın yükü ağzın kapalıyken nasıl taşırsın.
Bitirecekse korona yi neden olmasın ama korona da bitmez bitmediği gibi zaten her yer yarı kapalı kafalar karışık, zor durumda olan halk iyice ekonomik sıkıntı çeker.
Bencede kapanma olmalı. Çünkü ramazan ayında zaten şenlikler düzenleniyor ve haliyle etraf insan dolu oluyor. Eğer kapanma olmazsa korona fazlasıyla yayılır ve vaka sayıları yükseliş gösterir diye düşünüyorum. Şuanda bile insanlar dışarıdayken bir de ramazan ayında iftar sonrasını düşünün?
Eğer kapanma olursa insanlar açlıktan ölür. Bu cümleye odaklan ve bunu düşün. O esnaflar işciler vs ne yiyip ne içecek nasıl ödemelerini yapıcak birazcıkta bunları düşünseniz be. Bu insanları korana değil açlık parasızlık öldürecek