29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 5'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiliyor. Bu tarihler arasında kesintisiz sokak kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.Yeme içme yerlerinde paket servislerine ara verilecek şartları uyan yerle bu hizmete devam edecektir. Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacaktır, Şehirler arası araçlar %50 ile çalışabilecektir.
29 Nisan-17 Mayıs arası tam kapanmaya geçiliyor. Karar hakkında ne düşünüyorsun?
Ya elbette olması gerekendi, aylardır da yapılmaması hataydı. AMA, şöyle bir detay var ki sen ekonomi destek paketi veya bir güzergah açıklamazsan bu insanlar taş mı yesin? Çalışamayan adam evine para götüremeyecek, halkın içinden olmadıkları için bilemiyorlar maalesef. Anca gidip namazları camiide mi yoksa evde mi kılınacak onları söylesinler veya durup durup alkol yasaklasınlar. Sanki başka dert yok.
Cumhur başkanı Erdoğan insanlara kötülük mu yaptı ilik mi yaptı orası tam bı muamma şimdi esnaflar çalışanlar afedersiniz ama ne halt yiyecekler insanların zaten birden çoğunun psikolojisi korona dan dolayı bozuk durumda birde insanlar tam alisiyorlar işleri tıkırında giderken haydinnn eee noldu kapanma kararı bilmem yasaklar bu insanoğluna yazık değil mi Erdoğan kapatma kararı alacağına sınır kapısını tamamen kapatsa ve kimse gelip gidemese gelmek isteyenlere Türkiye ye yani sadece Türkler olmak üzere 10 günlük süre verse herkes tebrini aldığı sürece bence bu duruma millet gelmez resmen cehaletle uğraşıyoruz sayılır.
Ekonomik desteksiz tam kapanma sırasında açlığınızı beş maaşlı üstad Nihat Hatipoğlu'nun 'zenginlere düşman olmayın' temalı ramazan sohbetleriyle bastırabilirsiniz. O da olmazsa evin duvarlarını kemirebilirsiniz.. diyorlar bize
Lebaleb kongreler bitti e zaten Ramazan'ın son iki haftası durumu iyi olana gene bişey olmaz durmu olmayanlar ne yapacak maddi destek yok başlarlar hafta sonu patates soğan dağıtmaya. Saçma salak işler yapıyorlar.
Ülkemiz için hayırlı olur inşallah gadası. Ama ben pek vakaların düşeceğini sanmıyorum. Çünkü devlet büyükleri hiç dikkat etmiyor. Herşeyi bizlerden bekliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kongreler yapilmasaydi , bakanların annelerinin cenaze torenleri tıklım tıkış olmasaydi ha birde kendi halkını aşılamadan sağa sola aşi hibe edilmeseydi şu an bu tam kapanmaya ihtiyaç duymazdik. Ekonominin üstüne son toprağı da attık hadi bakalım şimdi vatandaş düşünsün sonunu. Bu adama oy verenlerin yanin da vermeyenlerde araya gidiyor. Virüs sürecini yonetme ancak bu kadar kotu olabilirdi. Ne diyeyim tuzu kuru olanlar rahat kurunun yanında yanan yaşlar için üzülüyorum hayırlısı.
Covid başlangıcından bu yana evdeyim çalıştığım şirket kısa çalışma ödeneğinden faydalandırıyor kısaca benlik bişey yok ama esnaf işsiz vs.. Onlara ne olacak insanlar nasıl geçinecek ne yiyecek bu süreçte vergisi var elektrik kira vs.. Öyle kapadım gitti demekle olmuyor
Ekonomi bitti ekonomiyi skim insanlar bitti... Vicdan yok bu devirde sanırım.. Lan balon satıp evini geçindiren adam falan napcak biri bana bunun formulunu anlatsın? Hiç kimsenin mi vicdanı kalmadı empatisi anlayışı kalmadı la?
Iyi oluyor bazen hakediyorsunz kapana kısılmayı geçen dışarı cıktm kimse maske takmams bu nasl bir zihniyet ölüm sayısı 300 ü gecti kimsenin umrunda degil herkes tatil storysi atmanın derdinde
toplantı konusu VAKALARI NASIL DÜŞÜREBİLİRİZ değil HALKA MADDİ DESTEK VERMEDEN YASAKLARI NASIL GETİREBİLİRİZ olmuş diyorum bu konuya aşırı kızdım twitterdan da bunu heryere yazdım yazmaya devam edicem
Sonrası şu şekilde olacak. Yaz geldi turizmin canlanması gerek hoop turistler gelsin. Eylül gelince de virüs mutanta uğradı hadi kapanıyoruz. Ezberledik artık
Kararı doğru buluyorum, kararin tam uygulanması konusunda da gereken önemin gösterilmesini istiyorum; hâlâ markete gidiyorum deyip yürüyüşe çıkanlar ve hastaneye gidiyorum deyip arabayla şehir turu atanlar var.
Hak ettik biri bizi içeri tıkmasa kimse sallamayacak covidi ama keşke böyle olmasaydı her şey bizim yüzümüzden oluyor zaten dikkat etsek bunlara gerek kalmyacak