Yaptığı paylaşım çok talihsiz , ama bizim insanımızın da riyakarlığı çok rahatsız edici olmaya başladı. Soykırımı tanımıyoruz , ama bunu dile getirirken de Ermeni'leri bir kaşık suda boğacakmış gibi bir tavır var çoğu insanda. Büyük bir tezat var işin içinde :D Soykırım falan yok ortada bunu okuyan araştıran herkes bilir zaten. Ama asıl zorumuza giden bu söylem olmamalı. Biz artık kendi soyuna bile saygısı olmayan ve kendi içinde bile bir çok kutuplaşma yaşayan ve imkanı olsa birbirini yok etmek isteyen kesimler halinde yaşıyoruz. Dİn , siyaset , futbol vb. araçlarla parçalanıp karşı karşıya getiriliyoruz sürekli. Kısacası Ermeni Soykırımı yalan , ama biz kendi içimizde daha utanılası ve gerçek bir soykırım yapıyoruz zaten. O yüzden öfke nöbetleri geçirip , riyakarlık yapmasın kimse. Bu konuda hiç de hassas bir toplum değiliz.
Birincisi ermeni soykırımı diye bir şey yoktur bunu sadece bir Türk olarak söylemiyorum realist birisi olarak söylüyorum. Devletimiz ermenilere gelin arşivlerimizi açalım madem dünya görsün, bilsin her şeyi diyor ama ermeni devleti arşivimiz kayboldu, yok oldu gibi gülünç bahanelere sığınıyorlar.
İkincisi eğer biz onları yok etmek isteseydik bunu zaten Doğuda Ruslarla olan savaştan faydalanıp topla tüfekle yapardık ama biz Doğuda Ruslara güvenerek onlardan destek alarak kadınlara tecavüz edip kazıklara oturtan, kadın erkek yaşlı ayrımı yapmadan kaynar kazanlara atıp canice öldüren bu ermeni denen ırka bütün bunlara rağmen sadece techir yasasını çıkardık ha yolda kendileri ölmüştür kalmıştır o bizi ilgilendirmez.
Velhasıl kelam böyle bir soykırım söz konusu değil eğer soykırım, katliam görmek isteyen varsa yakın zamanda gerçekleştirilen Hocalı katliamını, Hitlerin engellileri katletmesini, Abd nin topraklara yerleşirken Kızılderelileri yok etmesine ve Fransanın Cezayir de yaptığı katliamlara bakabilirler mesela.
Bu kadına da bu ülkede ekmek yedirmemek gerekir ama eminim 3 güne unutulup 4. gün öve öve bitiremeyen tipler çıkacaktır. Neden söylüyorum bunu fenomen olup 5 bin takipçisi olan pembe Ermenileri savunup hala 5 bin takipçisi varsa üstelikte paylaşımlar hep troll şeyler ise o ülkenin insanının söylediği her şey sözde kalır. Bence çoğu kişi özünü unutmuş onun için de bu ve bunun gibilere müsamaha gösteriliyor meşhur ediliyor.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çünkü bu ve bunun gibi bisürü ünlü araştırsanız ermeni, rum ya da yahudidir. türküm diyen biri asla böyle konusamaz. milli değerlerden o kadar uzaklaştık ki rahatlıkla bunu paylaşabiliyor. ve bu ülkeden nemalanıyor. ne cektiysek içimizdeki biz gibi görünüp bizden olmayanlardan çektik. bu kadar hain varken birbirimize düştük ne kadar aptalız. bunlardaa ülkenin kaymağını yesinler. bunlar hep proje. bi filminde öz kardeşiyle ilişkiye giriyor bu kız. film deyip geceriz ama böyle böyle değerlerimizden uzaklaştırılıyoruz.
Arkadaşlar bu konu ortaokulda proje ödevimdi o zamanlar baya araştırdım sunum için. şu an o kadar bilgim taze değil şu mantığı yaptığımı hatırlıyorum 27 mayıs 1915 te tehcir kununu çıkıyor. Çünkü 1. dünya savaşı var ve ülke içerisindeki isyancıların birleşmemesi lazım. Yıllardır o kadar yahudi, hristan yaşadı bizim ülkemizde sayılarını yok etmek istesek devşirme diye sistem kurup Hristiyan çocuklara eğitim verip asker, bürokrat yetişmesine vesile olmazdı bizim atalarımız. Savaş sonrası erkek çocuklarının hepsinin kellesi alınır kadınlara tecavüz ederlerdi. Ermeni soykırımına gelirsek çok güzel bir cümle okumuştum bu soykırım değil bir savaş. 2 milyona yakın ermeni ölmüş kendilerinin sayısını neden azaltsınlar ki? Balkanlarda zaten toprak kaybetmişiz ordaki azınlıklar topraklarını almış, doğu anadolu da ki ermeniler bizim için tehlike. Talat paşanın zorunlu göçte ermenileri aç susuz bıraktığı söyleniyor. Keşke ilk önce araplara yapsaydıkta bizi ingilizlere satıp sonrasında Amerikanın sömürgesi olup tekrar ülkemize gelmeselerdi. Kısaca evet ermenileri öldürüldü mantıklı olanda ermenileri kendilerini 2 milyona yakın insanını öldürdü demez zaten
Tek kelimeyle hadsizlik. Ahkaksız kadın. Sen git önce Erzurum’da, gavurboğan mahallesinin en yaşlılarıyla bir konuş. Erzurumda eli silah tutan tüm erkeklerinin Çanakkale’ye düşmanka çarpışmaya gittiğinde, Osmanlı tebası olan o Ermeniler Erzurumlu kadın ve çocuklara nasıl tecavüz etmiş, nasıl öldürmüş bir dinle. Sonra da yakmış. Soy kırımı kim yapmış gör. Biz o zulümden o yerli halkı korumak için techir yaptık, yerlerini değiştirdik mecburen. Soykırım yapmadık. Haa yok eğer buna inanmıyor ve biz Türkleri suçlu görüyorsan, kusura bakma bu Türk topraklarını derhal terket ve o çok sevdiğin Ermenistan’a yerleş. 😎 🇹🇷
Bu vakti zamanında pkk belgeselinide paylaşıp sonra tepkiler üzerine ifadeye cagrildiginda ben amatör film olduğunu düşündüğüm için pkk belgeseli olduğunun farkında olmadan paylaştım diyen birisi. Bunlardaki olay bu ülkenin her türlü kaynağından faydalanıp ihanet için bulunan yedigi kaba pisleyen durumundalar. Bu ve bunun gibilere gerekli karşılık verilmediği için yedikçe azıyorlar. Aslında göndereceksin gitsinler propagandalarini başka yerlerde yapsınlar diyeceksin ama bizim halkta iş yok. Bu paylaşımıda hemen silmiş. Herkes buna yuklenmis. Halbuki aynı paylaşımı Meriç Aral, Zerrin Tekindor, Tilbe Saran , Nazlı Bulumda paylaştı. Söylediklerim ne yalan nede iftira. Dileyen googleye isim 1915 yazıp görsellerden aratabilir. Bunu eleştirip onlara birşey dememek başkalarına cesaret verir
Bu kız kıbrıs türkü normal karşılıyorum, kıbrıs türklerinin çoğu bizi sevmez ve dışarıya yönelik sevici olduğu için normal karşılıyorum. Bu saatten sonra bizim topraklarımızdan ekmek yiyip yediğini tüküren bu şahısa artık kim ekmek verir iyice düşünmesi gerekli gitsin kendi doğduğu büyüdüğü alanda oyalansın.
Bu kadın çöp ya, kim bu? 🤨 küfür etmeyeceğim, Ermeni tohumu. Ermenilerin yaptığı soykırımlarla falan ilgilensin, daha gerçek şeyler onlar. Ama birçok üyenin dediği gibi hiçbirşey olmaz bunlara, Türkiye toprakları üstünde rahat rahat yaşamaya devam ederler.
Seni böyle hiddetli görmek beni saşırttı haklısın da ama bu olay geçmişte yaşanmış ve buna tepki koyarken ermenilere karşı da saygıyı elden birakmamak gerek. Ermeni olmak kötü birşey olmamali.
Vatanına nankörlük eden, Hainleri görünce susamam. Ermeniler soykırım yaptıklarının farkında. Benim gözümde önce herkes İnsan. Ama yapamaz Ermeni de olsa, Türk toprakları üstünde yaşarken, ekmeğini orda kazanıyorken, yanlış bildiği doğruyu savunamaz. Durduk yere yazmadım bunları yani :)
Ben konunun daha çok ermenilere karşı nefret olarak gördüğüm kısmını eleştirdim. Güleç halin daha iyi. Bunu 4 kuşak öncesinde yaşayan bir ermeni torunu olarak yazdım.
Buna inanıyorum.😊Belli yaşa kadar ben bile bilmiyordum eskilerden bir tarafımın ermeni olduğunu bilmeden önce de herkese eşit bakardım değişen birsey olmadi yani.
Solcu kesimin çoğunluğu böyle düşünüyor. Yani "hümanist" davranacağız öyle bir izlenim yaratacağız diye yapmadığımız bir şeyi yaptık gibi gösterecekler nerdeyse. Türkiye düşmanı olan ülkelerin ekmeğine yağ sürmeyi çok seven bir kesim var malum. 😊 Hepsi değil çoğunluğu böyle düşünüyor diyorum linçlemeye kalkışmayın boş yere.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tek özelliği sütyen giymeden selfie çekmesi olan bir kadından mazlumdan ya da iftiraya uğrayandan yana olması beklenemez. Nasıl ki türkiyede kadınların yüzde 99u kocası maddi olarak dara düştüğü an onu boynuzlamak için fırsat kolluyorda bu sanatçı müsveddesi mahluk da ülkesi zora düştüğünde onu sırtından hançerlemek için vakit arıyordur. Buram buram feminist-ateist-anarşist öğelerle dolu nifak tohumu "alev alev" dizisinde de o ve arkadaşları tüm zehirlerini tvden milyonların üzerine kusuyorlar zaten. Sorarlarsa kadınlar eziliyor dersiniz tabi yiyen olursa...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ülkemiz içinde bazı zihniyetler dostunu düşman düşmanını dost gördüğü için bu gereksizlere destek verenlerde oluyor dizilerini filmlerini izleyerek giydiklerini alarak hayran olarak vs burda bile sorularda görüyoruz nedendir bilinmez solcular hepimiz ermeniyiz derler fetöye bile destek verirler camiden cavbella çalarlar hükümete oy verenlere koyun der hakaretin enva çeşidini yaparlar bu neye yarar işte bunungibi artist bozmalarının gtünün kakmasına sebep olur ben ermenilere atalarımızın bunların yaptıkları hainliklere ramen affedici olup sadece tehcirle yetinmiş olmalarını onların nekadarda affedici hoşgörülü adaledli olduğunun en büyük kanıtı oldugunu düsünüyom abdde zenciler bu ermenilerin yaptığını yapsaydı bitane zenci komazlardı küstahça ülkemizi soykırımla suçlayanlara küfretmek isterim oruc olmasam
İçimizdeki ermeniler ortaya cikiyor. Annem. hep derdi bi musluman boyle giyinmez tv izletmezdi bunlar içimizdeki bizi saptirmak için unlu edilen gavurlar derdi. Dalga gecerdim kadın hakliymis gavur hepsi casus bunlar
Benim anlamadığım nokta Fransa'da ki Cezayir soykırımını ya da İngilizlerin Hindistan'da yaptıklarını Rumların İzmir de Ege de turklere yaptıklarını Amerikalıların zencilere çektirdiği işkenceleri İngilizlerin gene Avustralyanin asıl halki aborjinleri katlettigini Almanların yahudi ırkından eser bırakmadığını kimse konuşmuyor. Herkesin derdi Türkiye deki Ermeni soykirimi basiretsiz 18 yıllık bir hükümet olursa dış politika da sonuç bu olur herkes Türkiyeyi zavallı bir ülke olarak görüyor.
Bu unluler neden boyleler? Bunlar boyle soykirim varmis gibi davranirsa elin fransizi almani amerikalisi ne derse susmak zorunda kaliriz. El yuz karasii. Bu kiza psikolojik test yapilsa iyi olur 😒
Bu kızla ilgili söylenecek tek şey var, " Laf söyledi balkabağı" Ben büyüklerimden Ermeni çetelerin, Türk köylülere yaptığı zulüm hikayelerini dinleyerek büyüdüm. Yeni yetme gereksiz bir kızın çıkıp bu şekilde konuşması, sinirlerimi hoplatıyor!
Sanırsam tepki alacağını bilerek kısacası tepki yağına kendi reklamını yapmıştır zaten ülkede yeterince abaza var belki kız takipçi kaybeder ama 15-20 kat fazla of karıya bak ilik gibiymiş deyip takipçi kazanır sizde bu kadına şu an yardımcı oldunuz tepki ayağına kazandı sanırım
Ermeni olaylarının en şiddetli zamanlarında ermeniler sürgüne giderken bazıları şehir değiştirerek Türk kimliğine bürünüp müslüman isimleri alarak Türkiyede gizli yaşamaya devam etmişler. Ne inançlarını değiştirmişler nede kimliklerini, onların torunları da bugün bizden gibi görünüp bize düşmanlık etmeye hâlâ devam ediyor. Bu da onlardan biri.
Timsal Karabekir (Kâzım Karabekirin kızı) babasından duyduğunu anlatıyor. Kâzım Karabekir; "Erzurum'a yetiştiğimde insanların beni gülümseyerek karşıladığını gördüm. İnsanlara biraz daha yaklaşınca olayın vahamiyetini anladım. Canlı şekilde kazıklara oturtuldukları için kasları kasılmış ve ağızları açık kalmış." Bunun üzerine daha da bir yorum yapılmaz bence.
Bu kız kendini ne zannediyor öyle bir paylaşım yapıyor resmen tarihini bilmiyor vatan haini bunlar Bunların dizilerini izleyip reyting arttıran bunlara para kazandıran bizlere yazıklar olsun
Ekmek yediği kaba pislemek değil de ne bu? Sen bu ülkenin insanları sayesinde para kazan, sonra da bu ülkenin insanlarının hassasiyetlerini görmezden gelerek "hiç olmayan bir şey" için kazık at.
En çok da neye gülüyorum biliyor musunuz? Tepki çekeceklerini bildikleri halde böyle paylaşımlar yapıyorlar, sonra da tepkilere dayanamayıp geri siliyorlar. Yaptığınız şeyin arkasında durun bari!
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hadi bu magazinci diyelim , ya bu CHP'ye ne demeli? Ermneileri biliyoruz, destekcilerinide biliyoruz ama bunlar CHP ve Türkiyede.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Arkadaşlar ya bize öğretilen doğru değilse? Sonuçta tarih kitaplarımızın çoğu yanlı. Evet ben de biliyorum mevcut bilgilerimize göre böyle bir şey yaşanmadı ama o an orada değildik bilemeyiz kimin haklı olduğunu. Gene de hakkımızı savunmamız gerekir Türkiye olarak, dikkatli davranmalıyız yani aksi takdirde yapmamışsak bile boşluğumuzu gördükleri an değişik hak taleplerinde bulunabilirler.
Arkadaşım tarihi senin dediğin gibi yalan yanlış yazsaydı bizim milletimiz o zaman kaybettiğimiz savaşları vs de tarihe not düşmezdik. Ve emin ol böyle bir soykırım olsaydı bugün ermeni diye bir şey kalmazdı.
Meseleden emin olamayız diyorsun ama Türkiye Ermenilere biz de açalım arşivlerimizi sizde açın arşivinizi dünya görsün dediğinde bizim arşivlerimiz kayboldu, yok oldu diye uyduruk bahanelere sığınıyorlar.
Eğer bu kadar emin olamıyorsan aç o dönemin istihbaratsal kitaplarını o ermeniler doğuda ne kadar insanı kazanlara atıp, kaç insana tecavüz edip öldürmüşler gör. Ha ermeniler yapmaz diyorsan da çok uzağa gitme yakın zamanlardaki Azerbaycanda gerçekleşen Hocalı katliamına bak.
Yaklaşımın çok yanlış. Hem bizim arşivlerimiz dünyaya açık, hem de dünya arşivlerindeki belgeler ortada. Onların tezlerini savunan dünyaca tanınmış itibarlı bir tarihçi henüz çıkmadı. Ama Ermeni tezlerinin yanlı ve hatalı olduğunu yazan Ermeni bir tarihçi var ve kitaplarını Ermenistan yasakladı. Bu işi tarafsız dünya tarihçilerine ya da taraflı da oksa ortak komisyonu oluşturan tarihçilere bırakmalıyız. Açsınlar arşivlerini, bizim arşivler açık, ortak komisyon incelesin dünyanın gözü önünde, objektif ve bilimsel olarak. Hepimiz kabul edelim. Türkiye bunu önerdi, Ermenistan reddetti, katılmadı. 🇹🇷
@SporcuMan18013 Bir şey doğru diye her şey doğru olmak zorunda değil senin bakış açın daha da yanlış.
Üstelik bilime de aykırı çünkü “Deney sonuçları bir kuramı kaç defa doğrularsa doğruladın, bir dahaki sefere sonucun kuramla çelişmeyeceğimden asla emin olamazsınız. Öte yandan bir kuramın yanlışlığını, kıramın öngörüleriyle çelişen tek bir gözlem bularak bile kanıtlayabilirsiniz.”
Bu kadar diss’e şaşırmadım çünkü nedense ülke olarak kendi bildiklerimiz dışında bir şey olma ihtimali bile herkesi pusuya geçiriyor. Ben yapılmadı da demedim (hatta mevcut bilgilerimize göre yapılmadı dedim) zaten sadece sorgulamaya teşvik etmek istedim karşılığı ortada :)
Karmaşık konuşmaya çalışınca doğru konuşmuş olmuyorsun. Verdiğin örneğe bak Allah aşkına o zaman hiçbir şey kesin değilse bilim vs yok yalan. Hem gerçekçi olmak diyip hem bilimi reddetmek güzel kafaymış. Sen şüphecilik akımına kendini fazla kaptırmışsın.
Tarih de nettir ve tarih yazıcılığı sadece bize özgü değildir. Bütün dünyaya arşivinizi açın hodri meydan diyorsak ve buna rağmen ermenilerde dahil hiçbirisi ortaya kanıt koyamıyorsa seslerini kesip çekilecekler köşelerine. Sizin acınız belli onun için bu kadar alttan alta provokatörlük yapmaya uğraşıyorsun.
@SporcuMan18013 Gayet açık konuştum. Karmaşık geldiyse senin sorunun yapabileceğim bir şey yok. Hala alakasız şeyler yazıyorsun o yüzden çoğuna cevap vermeye uğraşmayacağım. Ama yazdığım şey tüm bilim dünyasının kabul ettiği bir şey zaten bana ait de değil. Bilim yalan değil ama her an değişebilir. Bilim şu ana kadar bildiklerimiz toplamıdır bir bilim insanı asla diğer olasılıkları gözden kaçırmaz ve onlara dair delil bulunursa kaynaklar güncellenir. Öyle olmasa hala dünyayı düz sanıyor olurduk zaten.
Bu ülkede para kazanıp bu kadar nankörlük etmek de iğrençlikten başka bir şey değil. İlla linç mi edelim, paranızı mı kestirelim. Bu ülkenin bu denli sanatçı taklidi yapan şaklabanlara konuşma izni vermesine de şiddetle karşıyım zaten.
Demek ki soykırım olduğunu düşünüyorlar fakat kimse şunu görmüyor, o zamanda Türkler gerçekten soykırım yapmak isteseydi şu an bunu dillendirebilecek ermeni olmazdı.
@tamircik Ya tabii ki! Bir de gündeme sokan ülkeye bak, Amerika. Kendi topraklarının sahiplerini asimile etmiş, hatta yok etmiş bir devlet. Komik ya. Kimse o dönemlerde yapılan diğer barbarlıkları konuşmuyor. Ermenilerin sürülme sebeplerini konuşmuyor, niye? İşlerine böylesi geliyor
Kendisine Bir zamanlar Kıbrıs dizisini izlemesini tavsiye ederim ve görsün Türklüğün nasıl önemli olduğunu ama anlamazlar Rumlara sattılar kendilerini Kuran kursu kapatma kararı aldı ülkesi ve bu skandal resmen
Kadın soykırım falan dememiş, herhalde milyonlarca insanın yerinden yurdundan edilmesi, yaşanan onca şiddet, onca ölüme ''İyi oldu oh oh'' dememiz gerekiyor ülkece. Bu ülke milliyetçi bile değil, sadece kuduruk bir tarafgirlik içinde
Demekki soyu Ermeni bunun yoksa hiç bir Türk evladı bunu yapmaz hakkında soruşturma başlatılmalı prim vermicen böyle kişilere bu halk sayesinde bi yerlere gelmiş ülkenin ekmeğini yiyor bide hainlik peşindeler
Yillardir soykirim uzerinden milliyetcilik pompalama islevi goruldugu icin bilimsel alanda degil siyasal alanlarda yorumlanip birbirine masa altindan sopa gosteriyorlar. Evet o koskoca proflar da siyasi erkan uzerinden yorumluyorlar.
Bu ırıspıların gtlerini kaldıranlar utansın. Ama şunu unutmasın bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet edenler yine bu ülkenin kurşununu yemeye mahkumdurlar.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her zaman midemi bulandırmıştı zaten. Türk'ün ekmeği boğazında kalır inşallah.
Şu ermeni soykırımı mevzusu haddini çok fazla aştı daha da fazla aşmaya devam edecek türkiyeyi hedef gösterebilecek Bi bahaneleri yoksa çat diye biri ortadan fırlayıp ermeni soykırımı diyor
Türkiye deki demokrasi yalanı da böylece bir defa daha patlamış oldu... Herkes koro gibi aynı görüşü savunup, devlet politikasına destek vermek zorunda ise buna demokrasi denilemez.
Tüm ünlüler kendilerini herbokolog sandıkları için her konu hakkında açıklama yapma hakları olduğunu sanarlar tıpkı bu şırpıntı gibi bazen hadsizleşebilirler mazur görün 😏
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunlar boşuna medyayı kullanmıyor haklın sempatisini kazanarak başlıyolar. Ne olduğu da gayet açık sen bu ülkenin ekmeğini ye suyunu iç gel böyle konuş. Bi çocuk katillerini savunmadıkları kaldı pislikler tiksiniyorum kötülüğünüzde boğulun
Kendisini gayet iyi anlayabiliyorum çok yara almış belli. Kıbrıs Türk'üymüş kendisi ama sanırım rahmetli Ecevit Ayşe yerine bunu tatile çıkarmış ;)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ermeni soykırımı diye birşey yok. teror orgutuyuz deseler para tazminat alamayacaklar bu şekilde lobiler oluşturup dünyaya biz magduruzu oynuyorlar. ermeni vatandaşlarımız var onları kötülemekte iyi değil
Bu kuru ggötlü kim ya? Kesin ermeni tohumu ki soykırım moykırım gündem olmaya çalışıyor birde. Soykırım yapmış olsa bizim ırkımız şayet, ermeni mi kalırdı dünyada sizce?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O zaman defolsun ermenistanda çalışıp para kazansın Türkiye'nin ekmeğini yiyip turkiyeye soykirimci diyorsa haram zıkkım olsun yedigi her lokma
@Burbie Türkiye'nin bir terör örgütü olduğunu, PKK gibi masum bir topluluğu katlettiğini söylemek kadar abes. Türkiye'de yaşayıp, Türkiye'nin katil olduğunu söylemek düşünce özgürlüğüne girmez, vatana ihanete girer. Üstelik bu konu özeleştiri de değil, doğrudan siyasi bir fikir. Nereden tutsan elinde kalır, boşuna savunma
Emin ol türkiyede yaşamayı bile istemiyor çoğu insan merak etme. Ama türkiyenin (oluşturamadığı!) şartlar yüzünden bu ülkeden gitmeye bile imkanları yok. Bunu bu ya da bi başka konu için söylemiyorum. “Türkiyede yaşayıp bunu söyleyemezsin” dediğin için söylüyorum. Konuya gelecek olursak da sadece türk tarihinin hiçbir zaman objektif yansıtılmadığı kanısındayım sadece. Osmanlı da son derece zorba bir devletti kusura bakmayın.
@Burbie Osmanlı zorbaysa dünyada ki tüm devletler zorba. O övüp durduğunuz batı medeniyetinin kendinden başkasına tahammülü yok ne anlatıyorsun sen İrlanda da kıtlık çıkınca İngiltere kılını kıpırdatmadı Osmanlı en berbat halinde bile elin İrlandalısına gemilerce yardım yaptı üstüne para verdi. Osmanlı da ne kadın cinayeti ne de hayvan cinayeti vardı hayvanlara çok iyi bakılıyordu camilerde kuşlar için yuva olurdu bursa da leylek bakımevi var Osmanlıya hiç kimse laf edemez medeniyetin beşiği Osmanlı ve İslamdır.