Tarihi bir olay politika uğruna devamlı olarak aşınarak kurcalanıyor... 1915'de iç çatışmalar sonucu "tehcir" yani zorla göçü kabul etmeyen Ermenilerin, bugün tarihin sayfalarını çarptarak, politik oyunlar oynayarak olayı soykırıma çekip Türkiye karşıtı eylemler yapılması çabasıdır. Bir de son olarak Azerbaycanlı karındaşlarımız karşısındaki hezimetleri ve bizim karındaşlarımızın yanında olmamız zorlarına gidiyor... Gerek Kurtuluş Savaşında gerek öncesinde bu topraklarda var olmuş ve hâlâ olan, beraber aynı ekmeği bölüştüğümüz, aynı kaderi beraber yaşadığımız Ermeni vatandaşlarımızı tenzih ederek şahsen 'soykırım' kelimesini akıllara sokmaya çalışan ve doğuda yaşayan insanların aklını karıştırıp pkk itleri ile işbirliği yapanları KINIYORUM...
Bizim Türkler ve hatta Müslümanlar diyelim bir türlü lobileşmeyi birlikte hareket etmeyi öğrenemedi. Yapamadı yani. Lobi faaliyetleri ne kadar çok zarar veriyor bizlere farkında değiliz.
yani bu bir tek bu konu için geçerli değil, mesela çiftçiler her zaman yakınırlar, ama hiç birisi toplanıp kooparetif olmazlar, kooperatif kazançtır, güçtür, üretimdir.
%50 den fazladır Müslüman Türkler, en azından çoğunluğu Müslüman, evet bir çok dine sahip Türk ırkı var yalan değil doğrudur. Ama ermeni soykırımının geçtiği bölge Müslüman Türklerin yaşadığı bölge, yani Türkiye, ülkemizde Müslümanlar %50 den fazladır sanırım, ama yine de Türk ırkı olarak ta lobileşemedik. Müslüman olarak ta lobileşemedik, Şimdi gelip Türk müsün Müslüman mı diye tartışmayalım ben Müslümanım benim atam, Hz. Muhammed s. a. v. Soyumuz hakkında bulunan akademik araştırma ektedir www.academia.edu/.../THE_OCAK_OF_ALEPPO_TURKMENS_BOZGEYIKLI_DEDE
Türkiye diye bakarsak %50 ye doğrudur derim ama Türk ırkı sadece Türkiyede yaşamıyor, ona göre değerlendirmelisin. Bir çok Türk Göktengri inancından gelmektedir, ayrıca diğer Türk devletlerinde hıristıyan Türkler de çoktur. Bizim ülkemizde de biliyorsun ateist-desit oldukça fazla... Tartışacak bir durum yok ama senin atan Hz. Muhammed SAV Efendimiz ise sen arap ırkından geliyor olmalısın, bir Türk'ün atası Hz. Muhammed olamaz, O rehberdir, o önderdir, yol gösterendir...
Tabii olarak kooperatifler içerisinde 2 ye ayrılır :) şimdi detay vereyim 1. Herhangi bir kar amacı gütmeyen kuruluş 2. Üreticilerin aracıları aradan çıkartarak ürünleri kendisinin pazarlaması.
Ben 2. kooperatiften bahsediyorum ki bu devlet eli ile değil, birden çok üreticinin birleşmesi ile oluşan bir kuruluş Yani benim bildiğim üreticilerin çiftçilerin kurduğu kooperatife devlet pek karışmaz ama çayda fındıkta taban fiyat uygulamalarını diyorsan onları haberlerde duydum evet
O kooperatifler çiftçiden alıp devlete satarlar, yani bir nevi aracılar, bir çoğu da zenginlere çalışır. Yaptık o işi biz, cacık işler... Neden gizli oldun birden? :)
Ataist ve ya deist olan kişiler sandığınız kadar fazla değil, öyle ki benim çevremde yalnızca 1 kişi diye hatırlıyorum o da bir defasında internetten konuşmuştuk. Tabii olarak gizleyenleri bilemem içten içe, İnsanlar ki benim düşüncem ve inanışıma göre ırk olarak üstün değillerdir birbirlerinden, insan insandır, hem konu farklı yerlere geldi :) biz bunu başka yerde tartışalım. Benim düşüncem bizim lobileşmemiz bunu başarabilmemiz gerek yoksa bir çok kişi lobileşerek hem bize zarar veriyor, hem içimizden çıkan bazı lobiler ülkeyi ve çıkarlarını zarara düşürebiliyor.
Ben soyumla övünmek istemediğim için, eğer bu bilgiyi paylaşırsam kendimi gizliyorum, çünkü Hz. Muhammed s. a. v. efendimizin torunuyum evet ama benim övüncüm ancak kendi karakterimdir. Beni kurtaracak olan ise ancak kendi ibadetimdir. O yüzden kendimi gizledim. Bu bilgiyi paylaştığım zaman gizlenirim açık açık çok nadiren söylerim öyle ki ancak çok sıkı dostlarım ve ya bir takım kişiler ile ancak paylaşırım bazen duyunca şaşıranlar oluyor, nesep göster diyenler de oluyor.
Bu sitenin %80'i ateist misal, sadece kafanı kaldır yeter... İstediğin zaman tartışalım kardeşim, benim ömrüm bu olayları incelemek ile geçti, hala da devam ederim. İlgi alanım :) Allah'a emanet... Ama dediğimi unutma; atam deme, önderim de...
Dun haber kanallarinda izledim. Ben tarih uzmani degilim fakat Azeri gocmeniyim.1914'te dedelerimiz ermenilerin zulminden kacip Turkiye'ye iltica etmis. Dedem bizi basina toplar cektikleri eziyetleri anlatirdi. Aclik, tecavuz, kiyim, ne ararsan var Ermeni'lerin kotulukleri arasinda. E prki biz Azeri lere yapilanlar ne oluyor?
Azeri karındaşlara zulüm vardı, işkence, tecavüz, soykırım... Akla gelecek her türlü adilik vardı, Hocalı katliamı ortada... Ama kendilerine bi tokat soykırım derler...
köseye sikismis turkiyeyi fare gibi oynatacaklar yarin toprak isteyecek izle gör
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adam bide koşarak gidiyor her yere nedense acelesi varmış gibi :D Uçağa da koşarak çıkıcam derken 2 kere düştü bi tarafını kırsan 3 ay komada kalıcan bide başkanlık yaptırıyorlar :D
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > ABD Başkanı Joe Biden 1915 olayları için 'Ermeni soykırımı' dedi, Türkiye sert tepki gösterdi. Sizin bu konuda görüşleriniz nedir?