İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, 23 Nisan 'ın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayacak. Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.Hafta sonu 10.00-17.00 saatlerinde açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuru yemişçi ile şehirler arası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de birebir uygulanacak.
Bu akşam başlayan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması için hazırlıklarınız tamam mı?
Bu bilgilendirmeden dolayı sana teşekkür ederim öncelikle belki bir çok insanın bu durumdan haberi olmadığı için güzel bir farkındalık sağlamından dolayı çok teşekkürler.
Evet bugün babam gitti ve alışveriş yaptı Allah'a şükür hiçbir eksiğimiz yok, İnşallah en kısa sürede bu hastalıktan bir an evvel kurtulup eski günlerimize döneriz.
Ama tabii ki her gün evlerine ateş düşen insanları gördükçe aslında orada yazan vefat sayıları kaç ailenin kaç insanın yüreğini yakıyor bilemeyiz 😔
Yakın zamanda benim de bir tanıdığım koronavirüs olmuştu hatta kendisi öyle bir şey diyor ki, kemik ağrısından dolayı kendisini camdan aşağı atma konumuna bile gelmiş. Rabbim herkese şifa ve şu mübarek Ramazan ayının hatıra hürmetine bu hastalıktan kurtulmayı nasip etsin.
Çok abartılıyor zaten ekmek için vs dışarı çıkmaya izin var. Herkes sokaklarda saat kaç olursa olsun dolanıyor. Kapat 1 ay herkesin tam olarak ama o zaman bitirirsin.
Valla marketler zaten herzamanki gibi açık olacak e bizim binanın altında sokağın karşısında 100 m ilerde olmak üzere 3 ayrı market 10 dk lik mesafede de fırın olduğundan çok da bi hazırlık yapmıyoruz. Lazım olan bisey olunca inip alıyoruz nasılsa. Kate bi ilaç ağrı kesicidir flan market dişi alınması gerekecek şeyler varsa onları alıyoruz bugün de pazar kuruldu bi gidip eksik ne varsa alacağız başka da biseye pek gerek yok. Sanki 2 ay tam kapanma olacakmış gibi bazı akilsizlarin marketleri doldurmasına da gerek yok çılgınlar gibi alışveriş yapmayın, alt tarafı 3 gün. Ölüm yok ucunda. Hazırlığa da cok gerek yok market yakin olmasa bile nasilsa acik bi ihtoyac oldugu zaman gidilip alinabilir. Kıyamet değil sonuçta.
Anacim anlamadım gitti ne bu kalabalık ne bu hunharca yapılan alışveriş zaten açık marketler neyin derdinde bunlar anlamıyorum. Burda bide bi cuma birde cumartesi pazarı vardı normalde, hafta sonu kapandı diye perşembe yapılıyordu cumartesi günü olacak olan pazar cuma pazarını da cumartesi pazarını da burda aynı güne sığdırdılar. Şimdi gor vakaları. Ne bu kafalar ben anlamıyorum hayır yani hiç mi çalışmıyor?
Ne kısıtlaması Allah askına marketler açık millet bi elinde bebesi diğer elinde eşi koşarak markete gidiyor çatlayana kadar geziyor olan biz market çalışanlarına oluyor
İster istemez artık otomatik olarak alışmış bulunmaktayız bu yasaklara Corona bittiğinde herkes mezun olup kep fıtlattığı gibi meydanlarda maske fırlatacaz artık
Ne hazırlığı kaptan bir yıldir hazırlanamadiniz mi siz.. Korana daha ne icimizden biri bacı gardas olduk 😂hazırlık yapıyorsun daha ahaa şu an koynumda şerefsiz uyutmuyor beni 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hazırlığımız tamam. Babam 3 günlük sigara stoğunu yaptı.
Tamamen kasti yapılmış bir şey cenaze zamanlarına devam lebalep kongrelere devam ha bide yarın cuma namazıda kılıncakmış sosyal mesafe kurallarına göre. Uyan Türk uyan artık