Çok yeterli olmayan ve geç kalınmış bir karar olsada umarım daha kalıcı bir zamana yayılır ve bir an önce vâka sayılarının azalması dileği ile..
Güzel ülkemin güzel insanları , alkışlıyorum !!

1 aydir yasaklarla cezalarla boğuşuyoruz, dışarıya çıkma yasağı yok ama çok cezalar yüzünden çıkmaya korkuyoruz, şu an bir arkadaşa geldik sessiz sessiz oturuyoruz polis eve gelse 500 euro kişi başı cezası var, düşünün 1 aydır evlerdeyiz sadece çalışmaya veya markete çıkabiliyoruz, 2 gün sokağa çıkma yasağı ne ise yarıyacak? 2 gün çıksan ne olacak çıkmasan ne olacak millet sokağa döküldü corona olan bulaştırdı bile 🤦♀️🤦♀️
Haklısın..
Ne yazık ki şu an topluca virüsler yüklendi
Günlerdir yapılan ikaz ve dikkatler !!2 saatte çöp oldu
Türkiyede halk polisten korkmuyor cezalar caydırıcı değil, biz burada polis görünce rengimiz atıyor,
Evde misafir ağırlamak yasak
Sosyal mesafeye uymak zorundalar
Oyun parkları kapalı
Arkadaşlarla dışarıda buluşmak yasak
Benzinliklerde araba yıkamak yasak
Arabada aile fertleri dışında başka birileriyle seyahat yasak
Marketlere Maskesiz girmek yasak
Bu yasakları ihlali halinde 500 Euro Dan başlıyor cezalar
Polisler, polis arabaları kuş uçurmuyor
Hal böyle olunca insanlar evden çıkmıyor
Aynısını Türkiye’de yasamayı diliyorum gerçekten..
Ama zor gibi
Çünkü tüm bu saydıklarının olması için , ekonomisi güçlü bir Türkiye’nin olması gerekli
Ama oda ne yazık ki yok
Bizim ülke özgür ülke bunlar bizim ülkede olamaz kafandayız biz

Burası Gaziantep ve sokakta kıyamet kopuyor kavga ve gürültü var sadece 2 gün olmasına rağmen. Millet haftalarca hatta ay sürecek yasağa geç kalındı diyor şaka gibi. O zaman herhalde ayaklanma falan çıkar ülkede.
Ben şu an gerçekten anlam veremiyorum🙄😳
Haber sitelerindeki yorumlara bakıyorum da 3 gün önceden haber verselerdi diyenler var. 2 saatlik temas, kavga gürültü yetmedi sanırım. Cola ve luppoya sarılmış adam ya. Enteresan.
Bu gözler bubları da gördü ya!!
Pes diyorum
Beterinden korusun Rabbim. Kendini iyi hisseden benden bulaşmaz düşüncesinde. Velev ki haklı ama ya ona bulaşırsayı hiç mi düşünmüyorlar acaba?
Bunu zamanla büyük çoğunluk geçirecek. Şu dönemde hastaneye girmeyi bırakın sokağından geçmeyi istemem.
Amin..
Ne yazık ki öyle cahil bir algıda insanlarımız
Eigye teşekkür ederim
Önümüzdeki hafta sonları bence yasak tekrarlanacak
Umarım bu ilkinden çıkarım yapmışızdır ve aynı hataya düşmeyiz
Rica ederim..
İnş öyle olur
Deği ama fazlasını bu millet kaldıramaz.
Kaldırmadığını Şu an herkesin dışarda market , fırın kuyruğunda olduğu haberlerini hayretler içinde izleyerek anlamış olduk
Bu yaşanmadan önce de, bazı yorumlarımda bunu haftalar öncesinden belirttim. Kendi milletimi iyi tanırım. Yapılacak işi son ana bırakırız. İlla o rezillik tadılacak. Hâlâ polisler burda onları izliyorum. Ağlar mısın, güler misin şaka gibi ülke sanki bu bilinmiyordu. Evine Un'da mı almadın arkadaş.
2 günlük olay için bu kargaşa yaşandıysa 1 ay sokağa çıkma yasağında, millet markete silahla gider. Onun alacağı ekmeğe dokunanı vurmazsa gelin yüzüme tükürün.
Korkum inşaAllah ölümlü bir şey olmaz. Benim gördüğüm sadece terasımdaki sahne 3 market ve 1 fırın görüyorum savaş alanı gibiydi şu an durulmalar var.
Aynen katılıyorum ve ben hayretler içinde izledim bu izdihamı 😒😒
Yani sözün bittiği yerdeyim şu an
Amiinnn..
Cevap
84Cevap
duruma bakacaklar sanırım 2 gün içinde hasta sayısına
Bu yapılan resmen saçmalık. 45 dakika sigara için, sağı solu dolandım. amacım kalabalık arasına girmemekti. Milleti 2 saat önce uyarmak, başka bir ülkede olmazdı sanırım. ayrıca sokağa çıkma yasağı hastalığın yayılmasını önlemiyor ki, örnek fransanın ve italyanın durumu. Daha bugün 7,120 yeni vaka açıklanmış😒
Haklısın
akşamki market talanı rezaletinden sonra , 2 hafta yapmalılar.. sürünsünler. bari hazır binlerce kişiye daha bulaşmışken virüs akşamleyin , evlerinde kalsınlar da ,, yepyeni bir sıçrama olmasın.. günde 4000 yeni vaka değil 10 000 ler ile uğraşırız sonra.. tüm dünya virüsü kontorl altına almaya başladı.. bizim kahveci , mangalcı , marketçi ve gezenti dangalaklar yüzünden ülkemizde kontrolden çıktı.. ilk 5 e gireceğiz bakın görün.. İstanbul da sırf hem de...
Şimdilik yeterlidir sanırım , kademeli yapacakları belli , haftasonuna gelmesinden dolayı
Her yer kuyruk oldu bu arada 😃

Günlerce evde kalan insanlar Şu an toplu olarak virüs yükleyip eve gidiyorlar😳😳
Duruma göre uzatılir diye düşünüyorum çünkü hastaligin kuluçka süresi ortada max 14 gün ama şu da var 2 günde gündür enfekte olan insan sayısı azalacak , mümkün oldukça vaka dogrusunu azaltmak istiyorlar..
Tahminime göre 2 günu bir deneyecekler eğriyi ne oranda azaltiyor diye eğer yeterli olmazsa ek uzatma yaparlar;olursa eğer buda vakanin kontrol altında olduğunu yavaş yavaş hayatın normala döneceğinin sinyalidir.
Aynı fikirdeyim..
Özellikle hafta sonunun seçilmiş olması, çalışmak zorunda olanların mağduriyetini de azaltmak..
Bugün sağlık bakanının yapmış olduğu açıklamada , entübe hastalarının sayısında yavaşlama olduğu..
Buda günden güne umarım çok daha iyi noktaya getirir hepimizi
Kesinlikle.. Pandeminin etkisi dunya genelinde kırilmakta amerika da bile yoğun bakima giren insan sayısinda düşüş var ve pik noktaya ulaştıklarini söylüyorlar.. Ayni şekil avrupada da ölüm sayilari azalıyor her ne kadar da günde 500-600 kişi ölsede azalmakta 2 hafta önce 1000li rakamları vardı.. Turkiye biraz geç karşiladi pandemiyi ama bu da şey değil illa bizde avrupa gibi binli sayilara ulasacaz ben bunun olacağıni sanmıyorum.. Türkiye iyi hazirlandı oran yavaş yavaş düşecek onumuzdeki günlerde ve sokağa çıkma yasaği ülkenin geneline yayilırsa vaka eğrisi sert bir düşüşe geçecektir. Tahminim ve sezilerime göre 20 Nisan ve 1mayıs arasi hayat yavaş yavaş normale dönecektir
şu an haberleri seyrediyorum da, herkes nasıl bu kadar düşüncesizce dışarı çıkabiliyor
Yahu bu yasak sosyal izolasyonu sağlamk ve engellemek içindi
Şimdi ise herkes iki günün kaygısı yüzünden sokalards
Evlerine kaçı virüs ile dönecek acaba !!
Bugune kadar izolasyon sağlanmişsa bu saatten sonra boşa gitti gibi birşey karantinadan sonra ilk defa bu kadar yoğunluk yaşandı.. İşimiz şansa kaldı diyebiliriz. Enfekte olanlar umarım fazla çıkmamiştir alışverişe.. Yanliş yaptılar bide yani gece 1 gibi açiklanabilirdi sokağa çikma yasağı ve yahut 1 hafta öncesinden haber verilebilirdi.. Tahminimce onlar da bu kadar yığılma beklemiyordu.. Ve insan bunu da düşünmüyor değil neden bu kadar yığılma oldu ki belki insanlarımiz evde kalmıyordu sadece kalmiş gibi görünuyorlardı belkide..
Market fırın anlarımda, benzinlik ne ya 🙄
Benzinlikler neden dolar 😳
Her halde !!
Yapılış şekli yanlıştı İktidar güclüyüz dedi gücünü gösteremedi 2 saat kalada açıklamak cehalet ötesi bir durum insanlar endişeden g. t g. te yapışık sırada idiler marketlerde. olması gereken 24 saat öncesi açıklanır 15 gün sokağa çıkma yasağı ilen edilir amaç sorunu çözmek ya da azaltmaksa..!
Taksit taksit iş yapmaya devam etsinler bakalım umurlarında bile değil valla ölü sayısının ne kadar olduğu ve hala net, kesin bir karar vermek yerine yine yarım yamalak saçma bir karar alındı, hadi 2 gün millet evinde kaldı peki ya sonra hava bir kere güzel olsun hemen mangala gideriz, şu 2 gün geçsin yine aynı manzara olacaktır, herkes şampiyon olduğunu zannedip sağa sola koşusturan fenerbahçe taraftarına benzeyecek la 😂
Hafta sonunda durum değerlendirmesi yapacaklar; artıları ve eksileri için.
Ben önümüzdeki hafta içinde kapsamlı sokağa çıkma yasağı bekliyorum
2 günlük yasakla Şu an her yer birbirine girmiş durumda , daha uzun yasakta düşünemiyorum
Nasıl bir kaos bu, nasıl bir korku var insanlarda
Asil virus Şu an yayiliyor boyle acemi ve salakca bir seyi nasil yapiyolar aklim almiyor... Aksam aksam sanki virus ulkenin kapisindan yeni girdi apar topar onlem aliyolar milleti telaslandiriyolar bunun arkasinda baska bir sey vardir...
herkese bulasması için 2 saat bile yetti bence 2 gune gerek yoktu
Bugün çok ama çok sayıda kişi virüstür palet servis yapıp eve götürdü
boyle bir rezaleti dünya görmemistir bunu guzel guzel insanlara aciklayamadilar yazik
İki gün yeterli olmaz. Uzun vadeli sokağa çıkma yasağı gelse bile hükümet halkın tüm ihtiyacını karşılamak zorunda kalacak. İşsiz kalan insanlara bin lira ücret ayıran hükümet, bu şekilde soruna çözüm mayetinde anca yama yapmakla meşgul olur... Ayrıca halka haber vermeden iki günlük yasak ilan etmeleri ise trajikomik. Belki insanların evinde yiyecek yemek malzemesi yok, nereden bilebiliriz?
2 günde bulaşacak virüsu yarım saatte topladılar zaten, en az 2 hafta olmalıydı bence
Öyle oldu gerçekten 🙄
1 kaç gün önceden hbr verilmeli millet taş mı yicek
Genelge yayınlandı ve hersey düşünülmüş dinleyip okumadıysanız diye..
Ama ne yazık ki duyurulma genelge öncesi olduğu için insanlar marketlere akın etti
Buda günlerce dikkat edilen sosyal mesafe hassasiyetini ortadan tamamen kaldırdı
Yandaş medya duyurmadi hocalar bağıracagina camiden adam gibi söylesinler üretim olurdu fırınlarda millet zorda kalmazdi
Sanırım böyle bir şey olacak. 😀 iki güne bir haftalık vaka sığacak.
Beyler bayan bilmem farkında mısınız ama ne kadar uzun süreli yasak o kadar çok maddi zarar açar Türkiye bunu kaldırabilcek güçte değilll lütfen aklımızın bir köşesinde yer edinsin söylediklerim
2 gün başlangıç bence bizi alıştırmak için 2 ile başladılar 1 gün ara verip sonra 1 ay yapabilirler. Aralara insanlar ihtiyaçlarını alsın diye 1 gün boşluk koyarlar belki.
Yetersiz. Bu iki günün sonucunu görmek bile kulakca süreci sayesinde zaman alacak, yani eğer uzatilmaz ise mantıksız geldi şu an (süreç olarak, yoksa yasağa karşı olduğumdan değil)
Değil bugünden itibaren kimse çıkmadan 14 gün boyunca karantinada kalmaları gerekir, çünkü bir sürü kalabalık yerler vardı birisinde olmasa başka birisinde olmuştur o da çevresine bulaştırmıştır
en az bir hafta..
gerçi bu geceden sonra, ne yapsalar sonuç değişmeyecek..
Bu geceden sonra başladığımız yerden daha kötü bir noktaya geleceğimiz kesin
millet haftasonu piknige gitmesin die cıkarılmıs herhal
muhtemelen bu bir alıştırma olacak ona göre devamı da gelicek gibi
Yeterli bir süre değil 2 gün. Zaten insanlar o karmaşa da virüsü alan aldı bile. Haftalardır çıkmayan insanlar var ve kurala uymayan insanların onların haklarını yediğini düşünüyorum
Kesinlikle öyle ,1 aydır evdeyiz biz..
Valla alıştıra alıştıra alıyolar her önlemi bu da öyle olabilir iki gün diye başlar bir bakmışın iki hafta olmuş😉
Bu olay oldu resmen...
Panik yüzünden bütün çabalar yerle bir oldu. Artık hiçbir şey yetmeyecek. Pik değerine ulaştığımızda açığa çıkacak tabloyu görmeye kalbim yetmeyecek
Neye yeticekmis bu iki gün acaba amaç ne ki? Bu kararı alırken ne düşündüler gerçekten merak ediyorum. Neyi amaçlayarak iki gün yasak getirdiler.
Yeterli değil de 4-5 günde bir markete gidip ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk, yarın da markete gidecektik. İyi olmadı ya :/
Hayır değil tabiki en az 2 hafta olması lazım yasağın
Uzar bence bu durum havalarda ısınıyor.
İnsanları evde tutmak gücleşecek...
Hava güzel insanlar çıkıp birbirine yaymasın diye sözde bir yasak ama gece zaten yaydılar Luppo sırasında
🤭haklısın
Hayır. Yani dün geceden sonra 15 gün daha uzatılmazsa tezeği avuçladık demektir.
Hafta sonu insanların sokağa firlayacagini düşünürsek son iki gün için şimdilik iyi
Yetsede yetmesede bu, kırılgan bir ekonomi var fazlasını kaldırmaz. Para lazım fazlası için
Davarlar ya eline 4 kola 2 de cips almış 1 aydır uygulanmaya çalışılan sosyal mesafe maske tüm önlemler 2 saatte tarihe karıştı. Yaniltmiyor hangi ülkede yaşadığımızı düşününce, davarin düşündüğü gibi bir ekmek kıtlığı yiyecek kıtlığı olduğunda onları evindede yedirmezler öyle bir kaosta ama artık virüsü falan geçtim bu ülkenin önce bir eğitime alınması lazım
Aylarca evde duranlar var ve durum şimdi düzlemeye başladı 2 gün çok yetersiz
Bu millet her türlü sokaga dökülür, istersen 1 hafta öncesinden 15 gunluk sokaga cikma yasagi olacak desende🤣 Bu seferde 1 hafta boyunca Her yer tiklim tiklim olurdu🤣Millet beynini peynir ekmekle yemis ne konussan ne desen boss.
Bence ülkeyi yönetenleri kaçırıp 2 gün bir odaya kapatsak konuşamasalar yeter
Birden yasak yapmaları olmadı çoğu hazırlıksız yakalandı
salgın bitinceye kadar her hafta sonu devam etmeli bu şekilde
2 vermelerinin sebebi ani yükseliş, test etmek ve havaların güzelleşmesi
Kadınlar anca hazırlanır. Yarısı da sokakta kalır bence dhxjdff
Havalarin ısınması ile milletin, piknik, orman, kırsal alanlara dağılması ile ilgili onlem. Bencede gec kalinmos ve az bir sure
Yasak şimdiye kadar gelmeliydi geç bile kaldı ama 2 günlük evde kalma yasağının hiçbir şeyi değiştireceğini düşünmüyorum haftasonu olan yoğunluğu azaltmak içindir
2 gün yetmez bu prova zaten önümüzdeki hafta sonu 15 gün getirecekler
Güzel bir karardı. Çünkü ne yazık ki halkımıza çıkmayın denilince laf dinlemiyorlar.
2 gün yeterli bir süre değil bence bunun arkasından başka bişey çıkacak
İyi oldu biz ne kadar dikkat etsekde başkaları yüzünden hastalanabilirdik
Şu an dan sonra bu ulke iflah olmaz 2020 de kurtulma sansımız kalmadı
Bu saatten sonra haftalarca edecekler baya bulaştırdılatr çünkü
2 gün sence yeterlimi
Şu an bu yasakla çok kişi zaten toplu olarak kaptı.. 2 saat tüm yurtta günlerce edilen dikkatleri çöpe atmış durumda
Gecenin yarısı yasağı koymaları manidar olmuş. Markete de belediye başkanı bizim uerimize gider.
Her şey dün gece bitti zaten tüm emekler
Bence iki gün bakacaklar düzelme varsa ortamda bırakırlar yoksa bir hafta uzar
Şu saatten sonra 2 senede gelse boş 1 aylık bütün emek 2 saatte çöp oldu
Bu iki gün kuluçka evresiymiş ondan verdiler
Aynı zamanda hafta sonu ve hava giderek ısınıyor. Tam dışarı çıkmaya meyilin hat safhada olması da bir başka etken. Bence bundan sonra her haftasonu yaşanabilecek bir durum olacak gibi
Yeterli değil bence çünkü insanlar bilinçsizce dışarı çıkıyor.2 gün sadece kısmı bir düzenleme , havalar düzelmeye devam edecek
Biraz önce ögrendim, 48 saat haftsonu için iyi.
Yeterli degil bacım😀
Ooo abicim bencede yeterli değil zaten dün yaşanan izdihamdan sonra hasta olmayanlar da hastalığı kaptı 😂
31 il olması da değişik 😅 otuzbir
😂😂
Devamı gelir 2 günle kalmaz
valla duymadık kaynak verseydin keşke
şu an tüm gündem bu..
Haberler söz ediyor bu konu hakkında
üretim durmasın diye alel acele alınmış bir önlem
şimdi millet ekmek ve ihtiyaçları almak için marketlere yığılacak
Ve yığılmışlar bile 😳
Şu an haberlerde bu görüntüler yaygın
Günlerce dikkat eden evde kalan insanlar, Şu an toplu olarak virüs yükleme yapıp evlerine gidicek..
İki gün bir insan nasıl bir eksiklik yaşayabilir ki , bu nasıl bir kaygı !!
uzar korkusu vardır anlayabiliyorum
Evet ama henüz genelge yayınlanmadı, insanlar neden bu kadar kaygı içinde ben anlam veremiyorum..
Mutlaka bir genişlik ve esneklik düşünülmüştür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?