Bir gecede herkes tiklim tiklim coronayi yaydi ya yazik.
Sokağa çıkma yasağı geldi. Hazırlığınız var mı?
Bir gecede herkes tiklim tiklim coronayi yaydi ya yazik.
bence hatalı bir karar oldu. zamanlaması özellikle. tabi bu benim fikrim. yöneticilerimiz elbette bir gerekçeyle artıları eksileri ile bu kararı aldılar. bilmediğimiz şeylerde vardır elbette. ama açıkcası 2 saat kala açıklanması iyi olmadı. ve cezası 3000 küsür. artı hapis tehdidi var. min 2 ay. iç işleri bakanı açıklamalarında öyle dedi. ben ekmek alayım dedim. alamadım. ne mümkün. uzun kuyruklar. keşke daha erken bilgilendirme yapılsa idi. ben gider ekmeğimi alırdım. fırınlar açık deniliyor ok ama ben gidemedikten sonra fırın esnafı mı kapıma getirecek 1.25 tl ekmeği. getirdiğine deymez. polis vs getirse adamlara zul. tek ekmek alcam desem kızar. başa da çıkmaz. onca insanın siparişi. saatler sonra ekmek getirir. onca fırın gezdim yok yani. bir sürü trafik oldu. millet hızlı sürüyor. yollarda kalabalık. yani bu 2 saatte de yayılım olma ihtimaili doğdugunu sen ifade etmişsin zaten. daha iyi nasıl olurdu bilmiyorum. ama bu taraftan üzücü oldu. hayırlısı diyelim. yöneticilerimize kızmak da işin kolayı. bu zamanda yönetici olmak da zor herkesi memnun edecek karar almakta. allah yardımcımız olsun
Amaç bakın sosyal izalasyona uymazsanız biz sokağa çıkma yasağı getirebiliriz demek. Bu arada o kadar mükemmel iş yapıyorlar ki kalabalığı arttırıyorlar. Hem panik yaratmamak için şehirleri ilkin açıklamadık de, hem de panik yarat insanları sokağa dök. Açıklama yapılmayacaktı, sabah kalkınca sokağa çıkma yasağı geldiğini öğrenecekti insanlar. Her mahalleye de devriye polisleri kullanılacaktı, jandarma ve bekçilerle bu işi çözerlerdi.
o zaman eleştirilirdi. hazırlıksız olanlarla polisler cebelleşirdi siparişlere. ve güveni tamamen yıkılırdı. devlet dan diye karar alıyor denilirdi. ve artık her daim öyle jarar alıcak denir ve ilk serbest günde marketler sıfırlanırdı. şimdi de benzeri belki daha az dozajla olucak kanaatindeyim. hayırlısı
Devlet herkese belli gıda paketi sayısında alışveriş imkanı tanımalı belediye ekipleriyle bunu sağlamalı.
başa çıkılmaz çok insan var. onca insanın siparişi nazı vs uğraşmak. her çözüm her daim bir nebze sorun da barındırıyor. ister istemez biraz zarar da vereceksin. arkadasımla sözleştik. arabayla gelcek büyük gross market var ucuz bir yer. hersey var. sabahın köründe gidicez. alcaz alışverişi. 8 de gidicez gibi:)
@endmuhh Size başarılar, sakin sakin alışverişinizi yapın. insanlardan gıda paketleri karşılığı para alınacaktı. Hazır gıda paketleri oluşturulacaktı yani. İnsanların çok olması, onlarla uğraşmak kolay değil tabi ama bu yöntemle insan akınında bayağı düşme olur. Tamamen insan akımı engellenemez tabiki.
teşekkürler dostum. gıda paketi işi işte parası olan var olmayan var. yönetemezsin onu. biz normal diğer insanlara az yanasarak maskeyle gider yaparız da arkamdaki amca bana yanasıyor. :D bedava gıda vermesi ramazan kolisi gibi bence ideali. ama işte onu da yapmak hani. maliyeti var bir de. devlet zaten sıkıntıda. daha sonra bu maliyetler bizim sırtımıza binecek gibi ilerde
@endmuhh Parası olan olmayan için aylık kesinti yapılır maaşlarından. Eksik harcama yapılırsa geri iade edilebilir. Ama bu yasak çok kısa neticede maaş kesintisi uzun soluklu yasak da düşünülebilir. Durumu kötü aileler için de devlet mecburen yardım edecek. Bizim sırtımıza kesinlikle yükü olur zaten. sadece bize de değil dünyaya yük oldu bu virüs. Tabi ekonomimiz kötü olduğu için bizi daha kötü etkiler. Hayırlısı yapacak bir şey yok. İnşallah en az zaiyatla atlatırız.
Böyle bir şey olamaz. Umarım bu kalabalıklar, izdihamlar arasında korona daha da yayılmaz.
Devlet bu saatte açıklama yaparak bir gaflete düştü halk ise daha büyük bir kaosa kapıldı.
İnanılmaz bir insanlık vardı sokakta
Cevap
105Cevap
bizde yasak yok ama stoğum tamam yine de
Musluktan icerim ölmem ya 2 gün marketlere akın edilmesi de cok normal degil bakteri yuvasi koronayi unuttular galiba ic iceler Şu an peynir ekmek yeriz 2 gun kaldiki sabahtan beri alisverislerini yapan insanlar Şu an firinlara marketlere akın edenler fakir ne yapacak
Cok haklisin
-Zaten bu yasak şu an dışarıda olanların çoğu yüzünden geldi.
Hafta sonu gezme planlayanlar,
Balık tutma hayali kuranlar,
Arkadaşlarıyla takılmayı planlayanlar,
Yani bu insanların %70 şu an sokakta olmasaydı yarın söz dinlemeden şuursuzca dışarı çıkacaklardı.
Bilinçli insanlar kendilerini koruyan insanların çoğu ekmeğini ve alışverişini ona göre yapıp sakin ve standart oturtmuştu düzenini ,
Bu Topraklarda hangi durumda olursa olsun Devlet hiç bir zaman böyle olaylarda aç bırakmamıştır Halkını sadece biz yine kendi milletimiz içerisindeki insanları karaborsaya düşürdükleri ve fahiş fiyat çektikleri ürünler yüzünden sefalet çekmişizdir.
Zaten olan korku bu ama düzen eski düzen değil öyle durumlarında şikayet yolları açıldı yani sakin olup şuursuzca davranmamak gerekirdir.
+50000 vaka hayırlı olsun. Pazartesi işe gidecek olan bizlerin kendimize her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.
İmzamı atarim altina.
@Rossoneri22 Çok teşekkür ederim.
Rica ederim
Yahu yarın zaten özel ihtiyaç tedariği eden yerler "açık" olacak.
Az akıl kullanın yahu , bu yasağı koyanlar bunu akıl edemiyor mu? İç işleri bakanlığı da aptala anlatır gibi bir yaryın çıkarmış şimdi. Okuyun onu.
Gec acikladilar ama once onlari soylemeleri lazimdi.
Öğlen saatince açıklansaydı , akşama kadar her yer dolu olacaktı... Dünyanın neresinde görülmüş sokağa çıkma yasağında temel ihtiyaç tedariğinin kapalı olduğu? Boş beleş akıl dışı eylem içinde insanlar. Yağma yapan bile var, sıra kavgası yapan var... Bizim insanımızdan bir b0k olmaz ! MAllığın önde gideni.
2- AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR
a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,
c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,
Bilginize arkadaşlar panik olmayın hemen
2 günlük bir yasakmış ben bişey almayı düşünmüyorum marketten. Zaten ekmeği evde yapıyorum fırınla da işim yok. Allah olmayanların yardımcısı olsun 🙏🏻
Herşey var şükür ekmek yok. Ekmegi de 3 4 günlük alırdık, babam bugün alacaktı yarın alırsın diye geçistirdik şimdi de bu oldu.. Millet akın etti şu an sokağa..
Millet bildiriyi adam gibi okusa paniğe gerek olmadığını bilecek fırınlar su satan yerler vs zaten açık iki günde kimse ölmez açlıktan yasak uzasa bile belirli saatlerde ihtiyaç gider uygulaması olur.
Sanki savaş çıktı bu gidişle iyice yayılacak virüs
Genelgenin detaylarini yarim saat sonra acikladilar. Bu adamlarin o kadar danismani var bu cok acemice bir karardi.
İnsanlar aç kalırız sandılar markete fırına koştular hemen bı telaş olmezdik 2 gün aç kalmayla nasıl bı insanlık anlamıyorum evinde kalamadilar 2 gün sadece
Vala allahtan 2 günlük şu an icin. Yoksa bilmiyorum ne olurdu. Bizlerin sizlerin birikimi olabilir ama evlerinde belki elinde parasi olamyan insanlar var parayi biraktim yiyecek yemegi olmayan ve calismasi gerek insanlar var. Onlar bu yasakta ne yapacak bilmiyorum
Ne güzell bir karar habersiz birde tatıdıdan yenilmiyor şu an çok kötüyüm neden birden açıklanan haber yüzünden marketten un alalım dedik inan marketten geldiğimden beridir çok kötüyüm izdiham vardı hükümey kıt beyinli ciddiyim ülkeyi yönetenler kıt beyinli sabah açıklansa ne olurdu spn dakika haber mi verilir şu an bir sürü insan virüs kapmış olabilir ve bende dahilim...
İktidar büyük bir hata yaptı bu kararı gece yarısı açıklamakla.
Kimler yönetiyor bizi yazık..
Umarım o önlemlerimiz çöpe gitmemiştir. Evde de yeterli gıdamız var zaten.
Şimdi yazdı bir arkadaşım öğrendim. Neyseki bugün alışveriş yapmıştım ama birden bire olur mu. İki gün sonra filan diye duyurulsaydi da insanlar eksiğini alsaydı... Bu saatte şimdi açık yer bile bulmak zor, çoğu market saat değişikliği yaptı malum...
Yoktu zaten en yakın markette petrollerde sigara filan satılan yerlerde acayip bir yoğunluk var
Burada da var cok kotu herkes yan yana dip dibe.
E her yer kapalı burda asıl acı olan şuanki durum bizim için neden sabahtan belirtilmedi
Burada acildi her yer
İsmi öyle olabilir ama cismi öyle değil pek. Ancak çalışanlara zaruri 2 günlük tatil izni olabilir cismi. Bu saaten sonra da fark etmez zaten virüs kuluçkalı insanlra bılaşmıştır...
İki gün sadece. Abartmanın alemi yok. Dolabım nispeten hazırlıklı. Sorun olmaz ben alışveriş yapmadım mesela.
Bizim caddede trafik sıkıştı valla.
Kimse hazırlıklı değilmiş.
Stogumuz var ama hiç iyi olmadı bu insanların dışarı çıkması.
Fahrettin koca bize çok kizicak 😔
Bu arada marketler de iki gün tatil oh 💃💃
Markette mi calisiyorsun 😂
Açıklama yapılıyor ama bazı şeyler söylenmeden eksik açıklama ile millet oraya buraya akın ediyor. 2 gün bile olsa sokağa çıkma yasağı geleceği söylenmeliydi gün içinde alışverişler yapılmalıydı. Onun dışında nerelerin açık olup olmayacağı hemen söylenmeliydi ki insanlar ekmek kuyruğuna girmemeliydi.
Allah'a çok şükür erzak eksiğimiz yok evde var olanlar yetiyor yarın için de fırınlar açık olacağı için yine bir sorunumuz yok.
Marketler ve fırınlar açık kalacak arkadaşlar. Ama keyfi dışarı çıkmak yasak. Neden yanlış anlıyorsunuz.
Dışarıya hücum etmeyin. Sakin olun ve gıda ihtiyaçlarınız için mesafeli dışarı çıkın. Bankaya gidecem yok arabam için sanayiye gidecem, bugün Aytenlere gideyim de bir kahve içeyim diyenlere yasak.
Ben Ayten’lere gidebilirim sadece😀
Hiçbir hazırlığımız yoktu, ekmek almaya çıkalım birazdan en azından.
Arkadaşlar su ülkenin fişini birisi çeksin ya lütfen artık beynim kaldırmıyor
500 kişi yine toplanmış ekmek fırınlarının önüne Yarabbi sen sabır ver ateşe verip yakacan bunları
Erkekler sakin olun. Arabista'nın ruh hastası fetva vermiş, karınızı gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz sjsjs
Sehirlere bile giris cikislar yasaklandi belliydi yani bunun da olacagi. Ayrica 2 gun insanlar ölmez illaki evde un yağ falan vardir yani idare edilir.
Manzara gercekten korkunc.
Yalnis karar milet markette bulaştircak birbirine umarim 2gun sonraki sonuclar daha vahim olmaz heryer arac millet akin halinde.
Biz suyu musluktan içiyoruz Antalyada ekmeğide fırında yaparım kendim
2 gün abartıp millet sokak ta birbirini ezdi 2 gün için herkez sokaklara dökülüp birbirine iyice vürüs saldı bu neyin derdi
Bugün içime doğmuş gibi alışveriş yaptım. Allah herkese kolaylık versin. Morallerinizi bozmayın. İnşallah bugünler de geçecek...
Bizim milletimizin malesef aşırı tepkisi ve vurdumduymazlığı yüzünden her yer ana baba günü oldu hiç Afrika’daki açlığı akıllarına getirmediler. Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin.
İki gün sebzesiz, ekmeksiz, Lupposuz, kalmak kimseyi öldürmez. Yazık 1 aylık emeklere. Şahsen ben Büyük şehirldrde yaşasam 10 gün boyunca çıkmam dışarı. Resmsn yayıldı virüs
Keşke gelmeseydi! Devlet içinde devlet olmax diye kordibeli çalışılması gereken bu kritik dönemde sokağa çıkma yasağıyla halkı galeyana getirerek ne geçti virüsten korumak isterken halkı kukla gibi oynuyor👎yazık halimize😒😞
2 gün için ne hazırlığı ya. Gerçekten ülkemiz insanının asla eğitilemeyeceğine ikna oldum ben bu manzaradan sonra.
Üstelik eğitmenin mümkün olmadığı türden.
2 günde kimse ölmez... sokaklardaki görüntü tamamen iğrenç... bu millete yakışmayan davranışlar sergiliyorlar.
Şimdi bir baktım herkes dışarıda yazık ya insanlar neyin pesinde anlamıyorum 2 gun de yiyeceğiniz mi bitecek anlamıyorum ya
şu an her yer corona. Marketlerde kuyruk var camdan bakiyorum gorseniz ne halde.
Bizim insanımızin angutlugu ve kural dinlemezligi mide bulandırıcı...
Goduğumun yavsakları.
Sanki öleceksiniz.
Şu kuyruğa bak...
Halbuki 2 gün de açık fırın vb gibi yerler...
Beyni kıt olana ne yapsan anlamaz yazık milletimi çok seviyorum ama böyle mallarla beraber yaşamak üzüntü veriyor hayır bu mallar yüzünden çok değerli ve yetişmiş insanlarımız zarar görüyor ölüyor..
Eğitilmezsiniz valla ulan sokağa çıkma yasağını ülke olarak yine yanlış anladık. Haftalardır verilen sosyal mesafe mücadelesi bu gece hikaye oldu. Herkes kendini sokağa attı. 2 gün ekmek almazsan ölmezsin koronayı bilmem ama korkarım bu cahillik bizi öldürecek.
Sokaga cikma yasagi ilan edip yarim saat sonra detaylarini aciklamak da cahilliğin daniskasi ya.
O sondaki ya değil.
Belliydi böyle bişey bütüb alışverişimi yaptım şu an marketlerde ekmek yok. Yasağı bu saatte ilan eden devlet erkanınında ellerinden öperim gerçekten mükemmeler millet sefil oldu
dunyada ne kadar sacmalak insanlar var. sokaga cikma yasagi olan hangi zaman firin kapali olmusta firin kuyrugu yapiyorlar?
1 aylık evdekal uygulaması ve sağlık çalışanlarının tüm emekleri, alınan bu ani kararla çöpe gitmiştir. Yazık..
vakalar artınca devlet bu yola başvurdu yoksa gelmezdi bu karar insanlar itaatsiz
Ya insanlar hazırlıksız yakalandı gecenin bir vakti böyle bir karar gelmesi saçma haftaici uygulansaydi insanlar hazırlanirdi en azından
Herkesın evın de 2 gun onlara yetıcek kadar ıhtıyac vardır diye dusunuyorum sankı bu vırus bıtene kadar sokaga cıkma yasagı ılan edıl de mıllet sokaklara dokuldu 2 gun oruc tutsanız gene bısey olmaz.
Su ekmek gibi ihtiyaçlar karşılanacak diye duydum ki sabah ekmek dağıttılar ekmek arabasıyla, su da arayıp sipariş edilirse gelir onlar çalışmaya devam ediyor çünkü
Görende milleti her gün alışveriş yapıyor sanar anasını satıyım 1 ay eve doğru dürüst alışveriş yapmayan adamlar 2 gün için aç kalırız diye marketlere doluşmuş
Yok daha neler
Büyükşehir değiliz ama yine de evden çıkmıyoruz sosyal medyada gördüğüm resimler benim evde kalmamımın bir sonuç vermeyeeğini gösterdi o zaman biz boşa evde kalıyoruz
Olaya bak ya kuyruklar oluşuyor o kuyrukta koronalı yok mu bulaştıracak sonra 2 gün herkes evinde olacak sonra tüm aile korona olacak aklıma hiç masumca şeyler gelmiyor ah ah söylemek istediğim o kadar şey var ki
Büyük şehirde olmasam da üzücü bir durum hastalığı azaltalim derken cogaltiyorlar
Sıkıntı yok alt tarafı 2 gün, ekmek yemezsek ölmüyoruz ama corona öldürüyo :)
Altı üstü 2 gün millet hafta sonu kıçını kırsın evinde otursun diye abartmayın infihal mi oldu hazırlık soruyorsunuz
kafayı yemiş herkes, alt tarafı 2 gün gerçekten trajikomik.
Beceriksiz hükümetin düşüncesizliği, sen ülkeye girişi kabak gibi açık tut, umreciler ülkeye gelip virüs bulaştırsınlar sonra da hastalığı iki gün içinde yok etmeyi bekle. Vallahi bunlarda şeye sürülecek akıl yok.
hazırlık vardı zaten 12 gün önce bu tarihi duymuştuk haftaya cumadan başlayacak cuma -pazar olacak bilginiz olsun
Böyle birşey buraya gelse, sorun yaşamam. Ne olur ne olmaz diye zaten gerekli şeyler için stokum her zaman mevcut.
Ne hazırlığı acaba? İnsanlarin 2 gün yiyecek hiçbir şeyleri yok mu evlerinde de sokaklara dokulduler..
Anadolu yakasındaki evimizden avrupa yakasına misafirliğe geldik Burada kaldık. Ne güzel! İnsan az erken derde önlem alırdık.
böyle bir günde misafirlige gitme aptallıgı döwöxöslxlsslsl
@eylülaylarııı bencede
@eylülaylarııı anneme getireceğim ilaçları vardı onları bırakmak adına geldim. Pastaneden baklava alıp misafirliğe gelmedik. Detay bilmeden yargılamak insanların durumlarını bilmeden konuşmak hastalığı yüzünden bir arpa boyu ilerleyemeyiz. Aileden birisi umarım desteğinize muhtaç kalmaz. Sağlıklı günler.
Ailenin yanına gittim dememişsin ki misafirliğe gittim demişsin. Güzel. Turkcemiz hakkında bilgi sahibi değilsen bizde müneccim olmadığımıza göre sorun sende... Üzgünüz 🤷♀️
Fırınlar su bayileri eczaneler açık. Bu bir önlem sıkı yönetim altında sokağa çıkmaya yasağı değil. Koşuşturmaya gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?