Malum 1960 Menderesli dönemle başlayan ve günümüze kadar süren süreçte Sol partiler toplasan 10 yıl iktidarda durmamıştır, ama gel ki gör ki ülkede her suç sola yıkılır.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sağ zihniyet gözümde eşittir, hırsızlıktır, benim naçizane görüşü bu, ve Sol zamanı da tekrardan geliyor gibi.
Türkiye'de Sol bir iktidarın başa gelme zamanı geliyor mu sizce?
Anadolu'da Türkler ve Müslümanlar hiç bir zaman sol görüşü sevmemişlerdir. bu ülkenin en özgür anayasasını da Adnan menderes yapmıştır bu ülke halkı hep sağı seçmiş sola ceza vermiştir sol başa gelemeyince ihtilale baş vurmuştur darbe sonucu gelen sol halka zülüm etmiştir. halk ilk secimde yine sola ceza vermiştir. bu ülkede Anadolu insanı varken sol iktidara gelemez asla ve kata gelemez sol demek zülüm demektir. bu ülkede bir sağ parti başa gelsin kadının mini eteğine sarhoşun içkisine karşısın çıksın bir kişi desin tarih belgeleri ile desin sağ parti geldi kadının mini eteğine sarhoşun içkisine karıştı desin yoktur böyle bir şey biri tarihi belgelerle çıksın sol kesim kadının türbanına camiye giden yaşlı adamın sakalına karışmadı buna da ileri görüşlü aydın Atatürkçülük desin biri çıksın desin bu ülkede sol görüş şu hizmeti yaptı halk için şunu yaptı desin ancak ve ancak sol görüşün yaptığı zulmü anlatacaklardır en çok sevdiğiniz komutan Kenan evren dahi bir sağdan bir soldan astım vicdanım hiç sızlamadı dedi sol demek çöp çamur pislik zulüm demek Anadolu insanı bunlardan kurtulmaya bakıyor
Eigleri senin seçmiş olabileceğine inanmadım zaten. Resmen kasten kendi leş düşüncelerini empoze etmek için seçmişler. Şikayet edicem bu yorumu. Etsek ne olur gerçi bot da leş bir sağcı olduğu sürece.
@scorpion026 yalan değil, doğruları söylemeyelim mi? Birilerinin kral çıplak demesi gerek.. Ayrıca bunun tarafını tutması gerern bi bot değil. Bıraksın bunu biz tartışıp biz karar verelim.
@gunmanworld bot neye göre secmiş bilmem. herkesin kendi dogruları var. bana görede solcular hırsız buda benim dogrum o zaman. Atatürkçülükle alakası olmayan bir sürü insan yaptıgı sacma işlerde Atatürkün arkasına sıiınıyor. Atatürk yaşasaydı o chpyi kapatır cogunuda asardı
@scorpion026 Bana bir tane hırsız solcu söyle başa gelmiş bizde, o zaman seninle diyaloğa gireceğim. Bu memlekette İsmet İnönü'nün torunları ayrımcılığa uğruyor neyden bahsediyorsunuz.
Uğur Mumcu boşuna dememiş bu ülkede banka soyarken kar maskesi ülke soyarken Atatürk maskesi diye. bunu diyen sağcı biri olsa bu lafı kaale almazdım ama bunu diyen Solcu laik Atatürkçü bi vatansever. hırsız olmayan siyasetçi nerdeyse yok solcusu sağcısı ayrım yapmadan. ben sana hırsız olmayan ecevitide söylerim
Siyasete giren herkes yapıyor bir şeyler bunu yok saymıyorum. Her parti, her siyasetçi aynıdır. Mesele burada ülke bence kim daha çok çalıyor değil. Ortalıkta ters giden bir şeyler var, bunu görmek içinde dahi olmaya gerek yok. Ülkenin kötü gidişine laf edemiyorsanız, rahmetli Uğur Mumcuyu ağzınıza almayın. O sizin bu desteklediğiniz yapıların üzerine gittiği için katledildi. Umurumda mı siyasetçiler ben ben ülkeme bakarım, refah seviyesine bakarım. Senin, benim cebime ne giriyor ona bakarım. Bugün 19 senedir CHP olsa başta ve onlar bu bataklığa batsa en azılı ben eleştirirdim onları.. Allah korkunuz olsun biraz.
ha bu arada ben akp hırsız değilde demem benim sözüm sacılar hırsızdır lafına sadece. ne ecevit ne erbajan ne yazıcıoglu hırsız değildir. bunlar ne zaman ülke için uğraştılarsa taş koyuldu. darbeler krizler
@scorpion026 solcular hırsız diyemezsin çünkü dayanağın yok, solcular toplumcudur, eşitlikçidir, yenilikçidir. Türkiye'den örnek vermeye gerek yok türkiyede gerçek bir sol parti yok, komünist parti tkp var sadece sol sayılabilecek, tunceli belediye başkanı örnek gösterilebilir. Solcular hırsızdır lafının altı boş. Atatürk solcu biri değildi, kurduğu partinin şimdiki hali de solcu değil. Türkiye Solundan bahsediyorsak 68lereve uzantısı 70lere öğrenci hareketine bakmamız gerek. Yukardaki görüşün sahibi de hayal aleminde yaşadığı için sol sağ demiş bilmediği sol hakkında atıp tutmuş.
Arkadaşlar baya baya taraflı taraflı atıp tutmuşlar Lakin soruda sağcı eşittir hırsız derken dahi prokatif olmuyor saldırgan olmuyor Ben olan mevcut durumu yazınca saldırgan oluyorum öylemi Bu ülkede solcu demek zalim demektir zulüm yapan ve zulmü alkışlayan kişilerdir Provakatif amaçlı soruda dahi sağa saldırı vardır kendi düşüncesine dahi tahammülü yoktur onun için her ihtilalden sonra başa gelmiş sol her seçimde kaybetmiş Sizin kendi yaptıklarınızada tahammülünüz yok Anadolu insanı solu boşuna cezalandırmıyor Sol görüş bu gün kaç parça ulusalcı halkçı 9 10 parçaya bölünmüşsünüz sizden olana önce tahammül edin sonra sizden olmayana saygı duyun Sağ = hırsız Sol =zulüm Hangisi daha iyidir siz seçin Bot olayı değil
@gunmanworld Siz tarihi iyi biliyorsunuz sanırım Lakin 68 70 555 k hareketleri ülkeye derbe vurma hareketleri Komünist te kanma Zühtü şarkısı boşuna çıkmamış Hani biri yazmış İsmet Paşa'nın diye Hatırladın dimi bağımsız mahkemeye emir verip Talat Aydemir i asın dediği yılları Yok yok harbi solcu komünist Kenan Evren bir sağ dan bir soldan astım diyen vicdanım hiç yok diyen Bu olaylarda hiç zulüm yok kan yok vicdan yok dimi Ama sağcı hırsız taraflı gerici yobaz Ama solcu aydın ileri görüşlü zalim Neyse soruya göre cevap verdim Kapak elinizde dursun belki ağzınızı kapatmak istersiniz
@gunmanworld Gerçek solcu yoksa solcu parti gelmenin zamanı geldi diyemezsin o zaman. Sagcilar hırsız derken güzel ama solcular hırsız olamaz öylemi. E. Gerçek sağcı zaten hırsız olmaz. Akp soyuyor diye hepsi hırsız olmuyor. Sagciyim deyince de sadece AKP'li olunmuyor. Adamların karşısına çıkarak aday yok. Halk tabi AKP'yi seçer. Kimi seçecek CHP'yi mi. Soran adayınız yoksa eleştirir durursun sadece. Zamanjnd Erbakan asgari ücrete zam yaptıda noldu laiklik elden gidiyeah diye darbe yapıldı
@BekirD sana cevap vermek bile istemiyorum sen hayal alemindesin çünkü, eğer yorumları okuyan olursa yanlış bilgi olmasın diye düzelticem. Kenan Evren solcu değildi. Aksine faşistti. 40 yaşında insansın sağı solu ayıramıyorsun sana laf anlatılmaz. Kenan Evren üzerinden solcu profili örneği vermen aşırı komik ve manipülatif. Versene Denizler Mahirler örneğini. Şansa kendi kafandan bi bota denk gelmişsin diye seçilmiş bi de teşekkür etmişsin komiksin. Kalkacak bu yorum şikayet ettik. Yazma cevap okumam.
@BekirD Birincisi; Kenan Evren solcu değil sağcı. İkincisi; hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet de halka yapılmış, Üçüncüsü; AKP, geçmişte CHP'nin dindar kesime yaptığı baskının aynısını seküler/laik kesime yapmak için 2023'ü kazasız belasız atlatmıyor. Çünkü CHP, 1923'te başa gelir gelmez değil 1930'lu yılların ortasında başladı zulme. Zira ortalığın kendisi için dikensiz gül bahçesi haline gelmesini bekledi. Dördüncüsü; halk muhalefetten daha iyi şeyler beklemediği doğrudur. Lakin AKP ile yola devam ettiğiniz sürece daha bunlar daha Türkiye'nin iyi günleri. Beşincisi; Bugün bu ülkede hala üretim ve istihdam varsa, borsa ve piyasalar hala tıkırındaysa, hayat hala bir şekilde devam ediyor ise bu durum şu anda iyiye gittiğimizi göstermez. Kemal Dervişin temelini attığı, Ali Babacan, Mehmet Şimşek gibi iktisat dahilerinin geliştirdiği ekonomik modelin mirasını/sermayesini yiyoruz hala. O da suyunu çekmek üzere. Döviz, enflasyon, işsizlik, büyüme rakamları, CDS risk primi, reel efektif kur endeksi gibi en temel makro göstergeler 2013'ten beri kötüye gidiyor. Türkiye, 13 Ağustos 2018'de patlak veren, 12 Mart 2020'de pandeminin ülkemize girmesiyle büyüyen, 22 Mart 2021 devalüasyonuyla da kronik hale gelen bir ekonomik kriz yaşamaktadır. Türkiye, 2013 yılından sonra GSMH'sı giderek düşmeye başlamıştır. 2018'den sonra ülkemiz giderek fakirleşmiştir ve düzenli yoksullaşma devam etmektedir. DOLAR/TL, 2002-2013 arası 11 yılda sadece yüzde 55 artmışken, 2013-2021 arası son 8 yılda ise yüzde 350 artmıştır. Hükümetin bunun önüne geçecek ne bir para politikası uygulamakta, ne de mali tedbirler almaktadır. Ne yazık ki Türkiye, 70 cente muhtaç olduğu günlere doğru gitmektedir.
Turkiyenin bilime ve teknolojiye yatırım yapan bugunun semantik web 3.0 ını anlayan.. endustri 4.0 ın yapay zekasını.. nesnelerin internetini mekatronik teknolojilerini entegre edecek.. dunya ile rekabet edecek patent ve akademik teoriler uretecek Turkiyeyei arge inovasyon ve teknoloji merkezi yapacak.. Turk cocuklarina 11inci yuzyildan beri verilmis tek rol olan asker olmak disinda akademik kariyer ve teknoloji gelistirmede herturlu burs.. destekleme egitim verilecegi bir duzen kurulmali.. once secilmis meclisiyle sivil anayasasini yapmali hukukun ustun oldugu yarginin bagimsiz oldugu.. merkez bankasinin para arzi ve emisyonlarini ozerk ve ozgurce dunyadaki global makro ekonomiye gore yapacagi.. onumuzdeki 10 sonra buyuk olasilik girecegimiz simbiyotik web 4.0 in ve endustri 5.0 ın temellerini atmalı.. bugun Turkiye endustri 2.0 ın pistonlu ve gaz turbinli motorlarini hala uretemyor 90 yıl once patenti alında bunlarin... endustri 3.0 ın mikro islemcilerini yarı iletken teknolojisini 51 yıl once aytilan bu silikon transistorleri hala uretemiyor artik 5 nonometrelik SoC sistemlere gecti dunya... bu konuda hicbir ozel ve kamu yatirimi yok dogru duzgun universite akademik calismasi yok.. hicbir sey yok... sadece slogan atmak disinda Turkiyenin yasadigi dunyayi icinde blundugu jeopolitigi iyi okuyacak yurutmeye ihtiyaci var... toplumun ilerlemesi icin kanunlar ve yasalar cikartacak yasamaya ihtiyaci var.. hepsini denetleyecek kuvvetler ayriligini saglayacak anayasaya ve yargi organina ihtiyaci var... yani gercekten cumhuriyet olmaya... bu kafayla giderse yeniden dumlupinar savasini yapmak zorunda kalir... gidisat oyle gozukuyor ne yazik ki..1inci dunya savasini okuyamayan ittihat ve terakki zihniyeti var hala Turkiyede...
Akp'dekilerin son zamanlarda saçmaladığı konusunda hemfikiriz, lakin ne diğer sağlarda ne solda malesef düzgün bi aday yok. Nihayetinde biri Allah kitap diyerek yapacağını yapıyor biri atam atam diyerek. Solcu biri gelipte ata ayağına cumhuriyet ayağına heykel dikmekten başka numarası olmamasıyla sürekli cinsel tecavüz haberleriyle uğraşacağımıza bunlar yine biraz işe yarıyor kötünün iyisi işte...
Düzgün, ülke menfaatine birşeyler yapabilecek kendi yalakalarını kayırmayacak her alanda adaleti sağlayacak aday da yok ki?
Bu memleketin basinin belasi siyasal İslam'dir. Bizim insanimiz dindar ve muhafazakar bir toplumdur. Siyasetciler en fazla buradan beslenir. Cikar iki Allah bir peygamber der, halki misil misil uyuturlar. Sol siyaset ise, aydin, ileri goruslu, medeniyet seviyesi yuksek insandan beslenir. bizim memlekette ne yazik ki boyle insanlar az. Var olani da yok etmrk icin elinden geleni yapiyor basimizdakiler. Bizleri okuyan, ileri goruslu laik çagdaş gencler refah seviyesi yuksek toplumlara esitleyecektir.
Siz toplumu aşağılamayı bırakıp az siyaset eğitimi alsanız daha faydalı olur. Sözünü paylaştığnız celal şengör solculuğa çok uzak ingiliz hayranı bir burjuvadır, kapitalizmi savunur. Ama bu ülkede ateist olmak eşittir solcu ve aydın olmak anlamına geliyor sizin dar zihniyetinize göre
Gelmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olduğu sürece hiçbir parti kazanamaz. Hem gelse ne olacak ki? Yine her şey aynısı gibi olur. Eleştirdikleri şeyleri herkes yapıyor
Walla solununda sagınında? Birbirinden hic farklari kalmadi? Niemi böyle düsünüyorum? hemen sölim ülke yanarken ne sagın nede solun kılı bile kirdamiyor Hepsi trilyonlarca paraya sahip Kürsülerde mitinglerde birbirinin artlarindan atip tutarken davetlerde yanyana gelince birbirlerine sevgililer gbi gülücükler atiyorlar Ama artk halk uyandi Elinin altinda google var resimler bilgiler videolar röpörtajlar var Ve kendi kendileriyle çelişen yüzlerce envanter? Arşiv unutmaz Tarih unutmaz Gecen a101 deyim 1 kg sizma zeytinyagi 53 TL evet yanlis duymadiniz TAM 53 TL Ne güzel ülke dimi? Eski yillarda zeytin yaglı yiyemem aman diye bi türkü vardi hatirlayanlar coktur Tanzim çadırlarinda uzun kuyruklar olusturuldu bu ülkede kisi başı 3 kg domatesin üstüne cikamiyodunuz Ne ayıp sanki savaş kıtlık zamani? Artk şu andan itibaren kim gelirse gelsin bu bozuk ekonomiyi cook uzun yillar kendine getiremez dünyanin en kral ekonomi uzmani bile bu ülkeyi ayaga ASLA kaldiramaz Benzin olmus 7 küsür tl mazot ona yakin Allahtan LPG varda millet gaz sayesinde arabaya biniyor ve benzini hep 50 telalık aliyorum (50 telacılarman asla degilim ama benzin fiyatlari beni 50 telacı yapti☺) zamaninda 5 TL ye tüpü fullüyoduk ewet yanlis duymadiniz sadce 5 Tela Ve 99 senesi 5 TL ye 25 litre motorin aliniyodu O 5 Tela lpg 114 tela oldu ve 5 Telalık mazot 171 Tela Oldu ama ekonomimiz şaha kalktı dimi? ya da 99 da bime girince 170 teleye 5-6 mükellef poşet rahatca doldurulabiliyordu ve alisveris poseti Bedavaydı İc ve dış borc ucuk degildi Brodwaylarimiz toroslarimiz doganlariniz vardi ne zamanlardi be Anlicaniz bu halk artk ne sagın nede solun umrunda degil
Türkiye muhafazakar, yeniliğe kapalı bir ülke. Ülkemizde ilerici, aydın, modern veya sol görüşlü insanlar var olsa da genellikle bu toplum tarafından hiçbir zaman sahiplenilmemiş ve ötekileştirilmiştir. Dolayısıyla sol partilerin kaderi barajı bile aşamaması olur bu ülkede. Türk toplumunun şimdiye dek gördüğü en ilerici insan Atatürk'ün ülkemize sunduğu tüm katkılardan, anısından bile şu an rahatsız olan milyonlar varken sol görüşün bu ülkede "Komünistler Moskova'ya" dan öteye geçebileceğini sanmıyorum. Kişisel düşüncem ise zamanının geldiği çoktan geçtiği yönünde.
@Ahmetcann54 haha bi de muhalifim diyor açık açık söylese iktidar destekçisiyim diye. Ben sol partilerin iktidar olduğunu görmedim türkiyede sen 20 yaşında görmüşsün sanırım yorum yapabildiğine göre? Her neyse zaten senin önüne ben taş koysam sen hiçbir şey katamazsın bence. Nükleer silah diyor bi de insanlar yoksulluktan cinnet geçirecek 😊
İktidar destekcisiyim öyle mi? Facebook hesabımı vereyim gir bak neymişim. Ben kendimi biliyorum öyle aydınım ilericiyim ayaklarında takılmıyorum. Sizin kendinize bile faydanız yok. Söyle evet. Ne faydası oldu ne üretti siz solcular. Anca ağzınız laf yapar
Solcular ne zaman başa geçti? Bülent Ecevit zamanında Kıbrıs kurtarıldı, sonrasın da ABD gıcık kaptı ve ülkede kaos getirdi. Bunu tek yapanda o solcu Ecevittir. Ha unutmadan Suriye'deki toprağımızı da taşıyan sağ zihniyettir.. Ülkedeki bütün kurulu taşların mimarı Atatürk'tür ki hala fabrikalarını satmaya doyamadılar.
@Ahmetcann54 ülkede üretim yok tarım bitik tarımı olmayan bir ülke hiç bir şeydir. Madem her şey nükleer de İsveç Finlandiya Hollanda İsviçre niye en gelişmiş ülkeler. silah üreticez diye ancak sizleri kandırırlar. Hiç duydunuz mu akapeden biz tarımı kalkındırcaz diye konuştuğunu. Konuşamaz çünkü ekonomi bilgileri yok gelişme bilgileri yok geliştirme bilgileri yok. Ancak saman ithal ederler soğan ithal ederler patates ithal ederler. Türkiye böyle çöktü işte. Bırak geliştirmesinler olanı da satıyorlar kapatıyorlar. Akapenin amacı belli bu ülkede. Silah üreticez deyip ülkeyi batırmak ve sonunda yaptılar
Sağ ve sol artık kapandı. Baktığınızda sol demek, paylaşım ve kaynakların eşit dağılımı demekse, sol'a affedilen bu algı zaten dinimiz ve Kuran da var olan şeyler. Asıl tuaf olan, sağ ve muhafazakar diye kendilerini ayrılanların çelişkisi değilse nedir? Anadolu milleti sol dedikleri guruhları yaftalarken, sağ ve dine dayalı oluşumları alınları secdeye değiyor diye, arka çıkmaları tuaftır. Sol'u öcü gibi gören bu anadolu insanları,, parmağında bir yüzüğüyle işe başlıyanların, şimdi şatolarda bineklediğini görmüyorsa sağcı olarak kalsınlar daha iyi.
Zeka seviyesi şempanzeden farksız olan bir ablamız bu yorumu beğenmemiş. Öyle sanıyorum ki yorumunu paylaşmayıda bir sonraki yüzyılda öğrenecek. Bu yorumu oldukça içten bulduğum için kendimi beğenmekten alıkoymadım.
@Blackman77 18 yaşındaki bir kızcağızın eksisi, yazık ki o yaşta doğruyu, yanlışı ayırt edemiyor. Yorumda kendini belli eden şahıs zaten eksiyi yapıştıran.
@Lapadula eleştirinin ne olduğu hakkında bir fikri yok ki. Eleştiri olumlu da olabilir olumsuz da. Ailesi büyük bir ihtimalle sağlam tutuculardan oluşuyor, ve ev içeresinde de kendi görüşünü rahatlıkla belirtemiyor olmalı. Bence ailesi ne derse hiç sorgulamadan yapan ve korkuyla büyütülmüş fakat bunun da farkında olmadan hayatını idame ettiren zat.
CHP eksen olarak sol değildir. Sol dediğin Sosyalizm-Komünizm'dir. Bu ideolojilerde milliyetçilik yoktur, Kemalizm'de vardır. Bu ideolojilerde serbest piyasa yoktur, kamulaştırma vardır, Kemalizm'de ise devletçilik vardır, serbest piyasa ile karışık devlet piyasası. Nasıl ki AKP sağ değilse CHP de sol değildir.
Türkiye'de ideolojik partilerin, yani sağ partilerin (LDP) ve sol partilerin, (TİP-TKP) oyları çok düşükken din ve milliyet üzerinden üzerinden oy kasan (CHP, MHP, İYİ, AKP, HDP) gibi Türk, Kürt milliyetçisi, dinci partiler revaçtadır. Bu da bu ülkenin neden gelişmediğinin kanıtıdır. Bu ülkede ideoloji yok, sistem yok, bu ülkede prim kasma var.
Sağ zihniyetin göstermelik dinciliğinden, çelişkilerinden ve söylemlerinden yeterince sıkıldık, başımıza gelenler malum. Evet sol iktidarda olsun ama solun bu hali de🙄 nasıl desem pek başarılı bir muhalefet değil. Geçsin başa Ekrem İmamoğlu alsın yürüsün sol o zaman
solcular halkı , sağcılar yandaşları zengin eder. bu tarihte hep böyledir. ama bizim halkımıza solcuğu dinsizlik olarak algı yarattıkları için namaz kılan hırsızlar, zikir çeken sapıklar kıymetli oldu.
bence de solcu bir hükümetin gelme zamanı geldi de geçiyor
Senin bu AKP yle derdin ne tam olarak? Erdoğan Bi laf söylüyor "Sizce de yanlış değil mi?" diyorsun, İmamoğlu bir laf söylüyor "sizce de çok doğru bir laf değil mi?" diyorsun. Abi neyin algısı bu. şu an olaya cidden tarafsız bakıyorum AKP den haz almıyorsun gibime geldi, kadınlar günü olayında da İmamoğlu bir tane kadının kadınlar gününü kutlamıştı pkk şeysimiydi ne tam hatırlamıyorum yanlış olmasın her neyse, herkes çok karşı çıkmıştı İmamoğlunu seven sevmeyen herkes tepki gösterdi sen ise hala savunma derdindesin. Bu kafadan çıkmanı temenni ederim. Tamam en büyük destekçileri sensin tamam anladık. Neyse soruna gelecek olursak da evet değişiklik olması düşüncesindeyim Erdoğan'ın yönettiği ülkeye laf atan şahısların ülkeyi nasıl yöneteceklerini çok merak ediyorum.
Sana sadece şunu söyleyeceğim bu görüşüne başka cevabı gerekli görmüyorum çünkü.. İmamoğlu başta olsa ve o böyle kötü yönetse bir numaraya eleştirmek için onu koyarım. İmamoğlu da, Erdoğan da siyasetçi. Halk işini yapsın diye seçti birisi yapmıyor. Ve onu eleştirirken buda size batmasın.
@Lapadula ciddiye sakın alma biliyosunki bu zihniyetlerin tek bidliği sey akpyi savunmak körü körüne ve iktidar ne derse odur kafası yani boş koyunlara sadece gül geç😂
@herşeygüzelolacak95 eleştiri nedir? Eleştiri olumlu veya olumsuz olmak zorunda mıdır? Gerçekten taraf tutmuyor musun? Bir grubun en büyük desstekçisini nasıl ayırt ediyorsun? Muhakeme yeteneği olan bir insan nasıl olmalı? Herkesin öğrenmesi gerekenler vardır. Bu yazdıklarımı okurken verim almanı umarım. Aksi halde bugün hiçbir şey öğrenmeyeceksin!
Abilerim ablalarım komikleşmeyin Pleas. Kimseyi savunmaya çalıştığım yok. Tam tersine bu abimiz bir şeye körü körüne bağlanmış bende bunu dile getirdim. Niye herkes b*K var gibi atılmaya başladı. Merak etmeyin heykellerinize bir şey yapmadık. Korkmayın sakin olun, o attığınız çöpleri topladınız mı bakıyım siz. İlk önce ondan haber verin
@Blackman77 Hayır, Sitede kimin Atatürk düşmanı, daha doğrusu kimlerin Atatürk düşmanı olduğu görülsün. @redflowers008 Gibiler de değirmenlerine su taşımasın.
Herkes sizin Cehape taraftarı olmak zorunda değil. CHP demek nasıl din düşmanı demek değilse, AKP demekte Atatürk düşmanı demek değil. Algı algı algı... Çıkın şundan artık. Hadi gidin çöpleri toplayın
Ben kimsenin değirmenine su taşımıyorum @Lapadula Atatürk düşmanlarını desteklemiyorum -Atatürkçüyüm ve bu bir siyasi görüş değil- sadece burada yazdığı görüşü beğendim.
@redflowers008 Yazdığı görüş bana gönderme, soruyla alakalı bir cevap olsaydı amenna, Ve arkadaş hala heykelden kasıt Atatürk'e mi laf ediyor söyleyemedi 3 defa sormama rağmen. Bana saldıran arkadaşlara likelayacaksan o taraf oluyorsun dur.. @herşeygüzelolacak95 Evet, bir kez daha soruyorum heykelden kastın ne Atatürk mü?
Söylediğim şey CHP nin ne heykeli diktiğiyle alakalı değil, sadece heykel dikmesiyle alakalı. Aradaki bağıntıyı çözmen zaman alabilir. Şimdiden başla anlamaya yarına kadar anca çözersin
En azından Atatürk düşmanı olmadığını duyduk istemeyerek söylesen de. Ben öyle düşünmüyorum da neyse.. CHP destekle veya destekleme beni ilgilendirmiyor. Atatürk'ü katarsan işin içine işin rengi değişir.
Ben liberal bir adamım, bu ülkenin sağcısı solcusu da bir biri ile aynı cahillikte benim için hak yemeyen dürüst siyasetçiler önemlidir bu yüzden parti etiketini çoktan bıraktım. Bakın Mansur başkana adam Ankara 'yı Ankara yaptı, torpile geçit yok, bir yeri parsel parsel satmıyor Mesela. Bence bu adam başkanlığı hakkediyor
Solcular bu İLERİ ZEKÂ ile kulübenin bile başına GEÇEMEZ. İktidar ekonomi hukuk eğitimi istediği kadar bok etsin ( eskiden de bol gibiydi şimdide öyle). Solcular PKK işbirlikçileriyle olduğu sürece VATAN on çıkarını düşünmediği sürece HER TÜRLÜ AKP kazanır. Sağı solu boşver ADAM GİBİ RAKİP LİDER lazım halkın dilinden anlayıp gerçekten iyi biri olacak şekilde ancak öyle birisi YOK. VE insanlar AKP ye istemeden ARALARINDA EN İYİSİ AKP veya kötünün iyisi diye ve VATAN çıkarlarını özellikle dış ilişkilerde savunduğu için veriyor yoksa HERKES KATAR da ki gibi rahat kola çy kaliteli Bir yaşam ister.
Öyle bir halk potansiyeli yok bizde. Sol görünümlü ama sol olmayan bazı partiler arada koalisyona girmeyi başarsa bile tek başlarına iktidar gücünü elde edemedikleri için sol icraatlar yapma şansı bulamadılar. Bu halk potansiyeli ile ülke geleceğinden hiç umudum yok. Aksine daha da geriye gideceğimizi düşünüyorum.
Dinamiklerin ve bakis acilarinin degismesi sart. Fakat bir milletvekili nin maasi bir ogretmen kadar olmadigi surece gercek vatan severler ulkeyi yonetmiyecek.
Ama en onemlisi john Lock un siyaset incelemesinde dedigi gibi; Bir ulkenin hangi sistemle yonetilmesi gerektigini ahmaklar konusur. Yasama yurutme yargiyi bagimsiz kil neyle yonetirsen yonet.
Yav dolar kur olmuş ortalık bilmem nesi çık geriyor insanı öğrencisi genci iş bulamıyor elinde ki meslek hukuk bile olsa beş para etmez adamlarin bir aylık gıda masrafı bile üç beş kuruşu geçmez iken bizim binleri buluyor faiz almış başını gidiyor say say bitmez bunlara oy verenin ben cumhuriyetini apayrı şey edeyim öyle kızgınım
Nihal Atsız'ın çok sevdiğim bir sözü vardır: "Partilerde ülkü yoktur. İktidara geçmek veya orada kalmak için en aşırı tavizlerden çekinmezler." İktidara hangi parti gelirse gelsin, siyasetçiler kendi çıkarlarını düşünür.
Sağdan bir fayda gördük mü bence hayır. Soldan bir hayır gelir mi? Daha genç ve dinamik liderleri iz olursa büyük ihtimalle olur. Kılıçdaroğlu koltuğu vermeli artık.
Kemal başkanla olmaz o iş. Sol görüşü benimsediğinden şüpheliyim. Muhalefete güçlü bir lider lazım. Mansur amcamdan umutluyum ama sanmıyorum ki chp fırsat versin. Kemal beyciğimiz her zamanki gibi saçma sapan insanları aday yapacak ve akpye hizmet etmeye devam edecek.
sağ görüşle hırsızlığın alakası yok hırsızlık solculardada var. misal ecevit solcuydu erbakan sağcı bunlar hırsız değildi ama yanlarındakilerden hırsız cıklıyordu. şu zamanda resimdeki iki partidede hırsızlık olur. chp güven vermiyor daha kemalin kendine güveni bile yok hep başkalarını aday gösteriyor ama başkanlık koltugunuda bırakmıyor. solcu başa gelsin ama bu chp olmasın. chp neden secilmiyor yıllarca çünkü tek yaptıkları düşündükleri insanların giyimi ve ibadeti cogunlugu müslüman olan bi ülkede böyle zihniyet asla secilmez. chp gelsede hiçbir şey değişmicek. ekonomik krizdede solcu başbakan ve cumhurbaşkanı vardı. chp değişmeli başkan değişmeli ki oy alsın secilsin. yoksa fanatikler haric diğer kesim akpye oy veriyor
Selâm, şimdi işi ehline vericeksin. Dini inancı, görüşü ne olursa olsun işi bilene vereceksin. Kemal Kılıçdaroğlu'u aday olsa bile Erdoğan'ı geçemez çünkü ben CHP üyelerinin Kemal beye güvendiğini düşünmüyorum. Ben bağımsız seçmen olarak işi ehline vermeyi uygun görüyorum şu an sol kesimde Erdoğan'dan daha iyi birisi olduğunu düşünmüyorum. Ülkemizi gidip başka ülkelere şikayet eden insanlara mi vericez bu ülkeyi.
Sol ne yaparda yapsın gelemez. Yaptiklari yapacaklarinin garantisi olduğu için. Gelemez. Kabiliyetsizlik onlarda. Yuzde 60 i canım olan toplumdan bile oy alamayanlara birşey söylemek gereksiz. Mansur yavaş ta sol değil tabanı sağcıdır. Adam kendisi bile bunu dile getirmiştir
Kimle. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile diyorsan onlarda (digerlerine nazaran) sağ görüş hakim. İnsanlardan da bu şekilde oy aldılar. İnsanlar bu kişilere oy verirken chp yapar demedi. Bu adamlar yapar dedi. Hatta Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'na destek isterken bir mitingte insanların Tayyip Erdogan'ı seçmedigini İstanbul büyüksehir belediye başkanını seçtiğini özellikle vurgulaması sol iktidarın tek başına olamayacağının göstergesidir (bence)
Sol partilerde kominizm niyeti oldugu surece iktodar yuzu goremez kominizm dunyada biti kominz mantigi halka hizmet yok bas kafasina halki ez baş kaldirmasin halki yönet yol yaplır 'ne gerek var hastane yapılır ne gerek var köprü yapılr ne gerek var rusyaya cok gidiyorum islerimiz ndeniyle rus mühendis arkadaslar bizde kominzim bitti sizin muhalefet kurtulamadi bu zihniyetten diyorlar
Sol elinde hükümet olmadan bu ladar çalıp satıyorsa başa gelse kim bilir ne kadar çalacak. Buda benim nacizane görüşüm. Sol partiler ya da siyasetçiler içinde bi tane dürüst kimlipe sahip insan evladı görmedim hepsi kaypak din düşmanı umursuz ve iffetsiz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çalmayacak, ayrımcılık yapmayacak, namuslu, dürüst, güvenilir, dini kullanmayan, bilgili, aydın, zeki birinin gelmesini istiyorum. Yukarda saydığım vasıflar kim de veya kimler de yok biliyorsunuz 😉
@MYSTERİOUS_ADAM evet çoğu şeyi gördüm. Ama senin savunduğum haysiyetsizler gibisini görmedim. Ulan Ankarada ağaç dikiyoruz diye 450 milyon doları nasıl yuttular bunu anlat bana.
Arkadas ben particilik olarak bakmıyorum olaya adam ülkeyi kalkındırmak için elinden geleni yapıyo yandakileri malesef ki parti adıyla çıkarına iş yapıyo. Ben adamı savunurum. Bundan öncekiler karısı için askeri helikopterle balık aldırırlardı, deprem olunca toplanan yardımları memurun maasını vermesi için kullanırdı, adb el sallarken saygı duruşuna geçerlerdi, al diyince al sat diyince satarlardı. Adam ülkeni her yerde hakkıyla savunuyo hasta adam olmaktan çıkıp adından bahsettiren bi ortam oluşturdu. Ben anlamıyorum bunlar hiç mi gururlandırmıyo sizi
Sağı solu yok bu işin. Öğrencinin, masumun, esnafın ve işçinin halinden anlayan bir lider istiyoruz, yolları bölüp bir halta yaramayan kanallar yapan değil.
bizim kafalarda bizim yaşlarda genç biri çıkacak bütün alışılmış herşeyi yıkıp yeniden yapacak bütün yeni parti hareketli kanlı canlı biri olcak bütün gençlik destekler bence
sol parti iktidarlarının da her zamanki gibi ülkeyi somuren ulkeyi soyan mhp ortakligi var :)))) hdp hukumet olsa ortagi mhp olur yeterki ulkeyi soyacak bir firsat bulsunlar
İnan o kadar çok söylenecek söz varki bazan yılıyorum sen beni anlıyorsun lakin ülkenin bu halde olmasına seyirci kalanlar anlamıyorum kozanın içinde yaşıyorlar
Goruslere bak... bu kafayla akp 80 yil daha iktidarda
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Açık konusucam. Sol taraftan yanayım ama başa gelince iyi bisey yapcaklarini sanmıyorum adam ibb başkanı oldu tatilden dönemedi. Cumhurbaşkanı olduğunda ne yapcak sağ tarafın hali zaten ortada.
Bizim millet sol görüşlü bi millet değil Ankara istanbulu chp aldigina bakmayin ikisi sağ kökenliydi ve iktidarin beceriksizligj yüzünden kaybetti.. türkiyede solcu bi isim başa gelmez ancak sol partinin sağci adayi başa gelebilir...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Soldan bir b.. k olmaz çünkü kilicdaroglunu seven tek chp li yok adam artvinde kurşunlandı 3 kişi geçmiş olsun bile gitmedi partisinden. Kılıçdaroğlu degistiremeyen vasatlar Erdoğan değiştirme hayalinde solcular gitsin çinin çeltik tarlasında çalışsın
İki ucu 💩 değnek Sol iktidara gelsin diyenlere soru kim yönetecek hdp gibi terörist köpek ordusuyla iş birliği yapan Kılıçdaroğlu mu? Bence iki tarafta da topu temizlenmeli yoksa bir şeyin düzeleceği yok
Ne havladınız beeee hdp nin onun bunun çocuğu olduğunu cümle alem duydu kanıtlamama gerek yok. Bahsettiğin parti de onun yanında yer aldığına göre biraz beynin varsa düşünme yetini kullanıp ölçüp tartabilirsin
Gerçekten siyaset hakkında gram fikri olmayanlar polemiğe girmesin komik oluyor Azıcık televizyon izleseydin gündemi takip etseydin ne demek istediğimi anlayabilirdin belki ama bilinçdışı komik görüşlerini okuduktan sonra böyle bi beklentim yok iyi uyumalar 😄👍🏻
@20Mayıs pkknın en büyük düşmanı mhpdir şu an mhp akp ile ittifak yaptığı için chpye destek veriyorlar acaba chp mhp ittifakken pkk kime destek veriyordu bir araştır bakalım
MHP sağ veya sol değil milliyetçidir önce bi onu anla bu birincisi ikinci olarak kimin ne olduğu ortada pkk ya hangi partini destek verdiği de ortada sağ yönetim çürük olsa bile sol yönetim onu geçecek potansiyelde değil bunu ne sağ ne sol olarak söylüyorum bundan emin olabilirsin şuna gelecek olursak ülkeyi bölmeye çalışan her parti her birey her vekil leş olmanın ilerisine gidemez. Şimdi ne kavganız varsa kendi alanınızda veya mesaj kutunuzda devam ederseniz sevinirim
Bu konuda iyisin. Gerçekten birşey paylaşıp diğerleri kapışırken araya bir cümle yapıştırp kaçıyorsun. Nereye gidiyon seyma. Birşey paylaşıp niye arkanı dönüyorsun. Ne demek istiyorsun arkanı dönerek.(gel kuzucum :) )
Ben söyleyeceğim şeyi söylüyorum zaten sadece senin gibi havlamıyorum bunu kaçmak görüyorsan bir şey diyemem değer mevzuya gelecek olursak arkanı dönerek yaptırdıkların çağrıştırmış olsa gerek bir şeyleri ama kaçtığım yok adam gibi cümleler kurana yanıtımı veriyorum
sana şimdi öyle videolar gösteririm ki erdoğana terörist dersin ziyarete gitmeyi teröristlik sayıyormuş hdpnin pkk ile bağını ikna yöntemiyle koparmak için ziyaret ediyor olamaz mı? teröristlerle mitingte poz vermeye ne diceksin bakalım bekle geliyor video
Ben görüş felan kaldırmayacağım ben istediğim kadar konuşabilirsin ben istediğim kadarını yazabilirsin bunu unutma dldldldld Bir şeyleri saptırdığım yok size batan ne anlamadım söylediğim şeyin arkasındayım ve bu değişmeyecek bir gerçek bir taraflarınızı yırtsanız da böyle bu 😄😄😄👍🏻🤷🏻♀️
Kapasitesi olmayan sensin konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun öyle görüşümün altına gelmişsin ama neden gelmişsin belli değil yanar döner ne taraf ağır basarsa ordasın benden tavsiye dikkat et fırıldak olursun
Senin iki katın yaşındayım canım. Ve üni mezunuyum. Hangi akla hizmet aşağılamaya çalışıyorsun. Cehalet mezunumusun. Göster bana zekanı. Bekliyorum. İşiniz gücünüz goy goy.
Üni mezunu olman senin işe yaramaz biri olduğun gerçeğini değiştirmiyor maalesef ayrıca en canım insan bile mezun üniversite oluyor artık gerçi söyledin bunu gördük 😄👍🏻
Ben beyanda bulundum. Eziğim ya. Seni sahneye alalım prenses. Yoksa beş kurş etmez ferhunde lakabı mı uygun olur senin için. Sahne senin ama savunuğun sistem gibi gevelemeye devam etme. Başından beri aynı hareketi sergiliyorsun.
Yazmayıp engel atmak? Hangi hayal dünyasında yaşıyorsun? Senin gibi insanları bu yüzden adam yerine koyup iki kelam etmiyor kimse basit gelmişsin basit gidiceksin sadece zaman kaybısın tırnağım etmeyecek insana laf anlatmaya çalışıyorum bende. Ops pardon insan dedim ama yani başka sıfat bulamadım hayvan bile etmezsinde şimdi sen bunları hazmet artık sinirden hasetten kuduruyor musun ağlayarak günlüğüne mi yazıyorsun tercih senin ama artık daha fazla boş yapma fırıldak seni döne döne bi hal oldun 😄👍🏻
Kapasitemin de bilgi düzeyimin de seninkinden üstün olduğu gözle görülür şekilde aşikar. Diğer bir konu ise zaten hakaret edebilecek hadde sahip biri değilsin ve son olarak her görüşe salça olmamayı ve bilgin olmayan konularda ağzını dahi açmamayı öğrenmişsindir diye umuyorum. Ha birde boş yapıyorsun yapma👍🏻😄
Günaydın. Bir yorum yapıyorsan bunu destekleyecek görüş beyan edemiyorsan , böyle vasat cıvık kelimeler kullanıp yazma. Yakışmıyor sana prenses. Sağlıcakl kal.
Halen taraflı siyasi görüş belirtiyorsun. Sıkıntın bu. Üstüne inatlaşıyorsun. Mesela fetö terör terör örgütü değil mi? Savunduğun siyasi oluşum ne olduğunu kendin daha iyi biliyorsun. Haburdan teröristleri geçirdiği zaman sesini çıkarttın mı? Kobaniye yardım için barzaninin peşmergelerini sınırdan şov yaparak geçmesine (Askerimizin yuhalanmasına) ses çıkardın mı? Terörizm sadece silah ile yapılmaz. Doğayı yoketmekte terörizmdir. Siyasi çatışma yaratmakta terörizmdir. İnsanların inancına karışmakta terörizmdir. İnsanların hakkını gaspetmekte terörizmdir. Bu ülkede kimse kimsenin düşmanı değil. Siyasilerin oyuncağı olmayın. Objektif olmamız lazım. TERÖRİZM YARATANLAR için son cümlene katılıyorum. İyi akşamlar.
Taraflı bakmak? güç merkezi değiştikçe dönüp fırıldak olmamdan iyi. Bana da akıl vermeye kalkma kalanı yetmeyecek gibi şimdi gerçekten boş yapmayı bırakıp her görüşe burnunu sokma ve kendi köşene çekil çünkü sadece zaman kaybettiriyorsun
Böyle sağ sol diye ayırıp, takım tutar gibi parti tutacağınıza fikirleri ele alın. Yok sağdan olsun yok soldan olsun diyeceğinize objektif şekilde ülkeye en çok katkı sağlayacağını düşündüğünüze yönelin!
Sağ Sol ayrımı devam ettikçe hiç bişi olmaz iktidardan. Seçim hakkını sağ ya da sol diyerek değil görüşünü ve geleceğini emanet edebileceğin kişiye vereceksin.
Şu sağ sol ayrımı yapıldıkça sol da gelse birşey değişmeyecek. Sol kendi ideolojisini sağ da kendi ideolojisini sürdürme pesinde. İki tarafta adaletten bı haber.
Artık gerçekten şuanki iktidarın değişmesini istediğim kadar hiçbirşey istemiyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onlar başa gelene kadar ortada Türkiye Cumhuriyeti diye Bir ülke kalmayacak. Sadece isim olarak kalacak. İçi boşaltılmış, kültürü ahlaki değerleri yok edilmiş, insanların dini inancı zayiflatilmis bir halde devam edecek.
sahsen ister 2 ister 10 taraf olsun umrum degil. cunku aralarinda 1 tane akli selim. zeka sahibi kimse yok. bikdigin kedi kooek misali ekran basinda havlamalar var.