AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
140Cevap
daha fazla mesaj gelsın dıyemı bu sözleşmeyı kullanıp öne atıyonuz gerçeklerı goremedınıze ınanmıyorum cunkı sız burda yazanlardan daha fazla herseyın farkındasınızdır eger oleyse soleyınde ben sıze fake hgesaplardan 100 200 tane mesaj atarım yeterkı uslu durun...
Mikrop
Ah ya koyun can kasap et derdinde burada bile kacak et derdide abazan o mesajları atınca kimse etkilenmiyor sizden tam tersine igreniyor sizin adınıza aileniz adına utanıyorum aynen böyle devam et kadin bulamazsın bu kafayla elizabete devam
Evet beklenilen soru geldi. Dün söylemiştim artık her kadın katliamını İstanbul sözleşmesine bağlarlar diye. Çünkü bu sözleşme varken hiç kadın öldürülmüyordu, güllük gülistanlık yaşıyorduk.
Bu sözleşme yürürlükteyken kadınlar öldürülmüyor muydu?
Sözleşmeler insanı korumaz kadınıda korumaz dün 6 kadın öldürüldü peki kaç adam öldürüldü sence.. öldürmek isteyen sözleşme cezamı takar adam çatıdan ip sarkıtmışta eve girmiş bunu kim engelleyecek şimdi
caydurıcı ceza olsa yapmaz
@selenatorsari caydırıcı ceza sınırları ab standardında hatırlatırım bence en güzeli böyle tipleri cezaevinde seriat mahkemeisnde yargılıycan kadının babası kardeşi ya da dedesi söyliyecek cezasını
ya da böylesini idam edecen inrihar etti diycen bakacaklar kadın öldürenler intihar ediyor eğer aptal değilseler orda öldürüldüüğünü anlarlar
Hayır seriat falan değil. Yatacaj hapiste yanında kimse olmadan bir eşya olmadan. Yıllarca duracak öyle delirecek. En iyi ceza psikolojiktir. Ölünce bitecek her st ne anladım o işten? Yaşarken ölmesi daha iyi
@selenatorsari öylede adalet gecikir bir af olur bir hafifletici neden bulurllar bi izin verirler gelir bu sefer kaynanasını kayınpedrtini öldürür kızını öldürür kısas en iyisi hem adalet istmiyormusunuz neden adaletten kaçıyorsun şimdi tek başına yıllarca benim paramla neden bakılsın ayrıca kadının ailesinde ya kaçarsa ya çıktıysa ya firar ettiyse siye korku olmayacakmk asıl kalanlara piskolojik ceZa olur
@selenatorsari Yok sen hakikaten malsın. Katillerde kaç yıl yatarım diye düşünüyordu
Umurlarında değil bu herifler Adam öldürecek kadar Cesareti bulmuşlar hapis falan yaramaz artıkın.
@Rafayeл ölse bu onun için kurtuluş olur? Ceza çekmeli asıl sen malsin Allah'ım yarabbim ya
Cezaya indirim yapmamamsi lqzim
@selenatorsari Katiller Zaten Ya intihar Ediyor ya da sonunu bilerek yapıyor. En ağır cezaları en ağır işkenceleri, insanlık dışı her haraketi yapın Tetiği çekmelerine Mani olmayacaktır.
Tek çaresi o tetiğin ne kadar Tehlikeli olduğunu çocukluktan Cinsiyet fark etmeksizin Öğretmek.
Cezalar bir halta yaramaz
@Rafayeл ayrıca mallikla ne alakası var senden daha zeki ve insancıl oldugum kesin yobsz seni. Cesareti ceza olmamasindan alıyorlar çünkü şu an hepsi elini kolunu sallayarak geziyor ama ne hikmetse kadını savunun ya da öğrenci falan hapiste. Demek ki istese ceza verilir gayet güzel
@selenatorsari Ulan Nerden Biliyon?
Hakimin Kıçının Dibindemiydin Haber daha günlük
@selenatorsari Hadi herşeyini geçtim Bir İnsan Evladı Öldükten Sonra Verilecek Cezanın Ona Ne Faydası Var?
Akıllı İnsan Zaten değil birini öldürmek Şiddet uygulamaz.
Onlarla normal insanları aynı kefeye koymayın.
Yapılması gerekeni de Tetik örneği ile Verdim
@Rafayeл sallandıracan taksim meydanında
Erkekleri 2. sınıf vatandaş olarak gören, art niyetli kadınlara büyük bir koz olan bu sözleşmenin kaldırılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Herkesi hukuk korur, sözleşmeler değil!
Kimse erkekleri 2. sınıf vatandaş olarak görmüyor kimse kimseden üstün değildir ne erkek kadından üstün ne de kadın erkekten üstün herkes eşit o sözlesmede sırf lgbt bireylerinin de hakları olduğu için reddedildi yazık gerçekten lgbt düşmanı bi cumhurbaşkanı var çok yazık
Erkekleri değil tecavüzcü tacizci cinayete meraklı erkekleri ikinci sınıfa koyuyor.,
Sozlesmede sadece kadinlar lgbt falan yok her kesimden insanin şiddete ayrımcılığa uğramasına karşı çıkma var kimse erkekleri ikinci sınıf görmüyor feminizm cinsiyet esitligi demek erkeklerin de ayrima uğradığı yerde hakkını savunmak demek kadin üstün diyen feminazilerle karistirdin her halde hoş buna bakıp erkek ikinci sınıf diyorsan erkek olsam senin adına utanırdım çünkü bu tarz şeyler yapanlar bırak erkek olmayı insan olamamış hayvandan daha aşağı canlılardır bunlara erkek deyipte erkekligi kirletme bu pisliklerle
Ne alaka İstanbul sozlesmesiyle ceza kanun diye bir sey var. İstanbul sozlesmesi yokken daha az cinayet vardi. Goren diyecek ceza kanunudan kadinlari cikardilar diye.
Sozlesme ilk zamanlar uygulandı ve o zamanlar bu kadar olay yoktu uzun zamandır ne sözleşme ne yasalar uygulanıyor ceza indirimi verilmeyip müebbet verseler sorun falan kalmaz
@Marstandunyaya nasil uygulanmiyor en turk ceza yasalari cok agir diger ulkerere gore. Ve uygulaniyordu avurpada nasilsa bizde aynisi oluyordu. Zaten bir cok Avrupa sozlesmeydi imza ati ama meclieslerinden gecirmedi yani pasif durumda durdu
Uygulansa hic bir tecavüzcüye katile takım elbise giydi iyi hal indirimi gibi saçmalıklar uygulanmaz kadinlar gece o saatte ne isi vardı kirmizi giydi gibi sebeplerle suçlu görülmezdi bazı konularda iyi olsada cogu konuda avrupanın gerisindeyiz yanlış anlama yasalarımız uygulansa çok güzel ama bazı şerefini paraya pula satan hakimler yüzünden cok kötü durumdayız
@Marstandunyaya cezalar avrupaya gore cok agir. O saydiklarin sinirli kisilere yapildi ve hepsi 20/50 sene ceza aldi
Avrupada ulkesine gore degisir ingiltere ve almanyada cezalar daha agirken isvecte norvecte cok olay olmadığı icin hafiftir hatta cezalarin hafifligi breivikten sonra cok tartışılmıştı evet ceza sistemimiz agir ama o agir ceza uygulanmadiktan sonra hicbirsey ifade etmiyor uzun yıllardır katiller kolay kolay müebbet bırak 10 üzeri yil ceza almıyor
@Marstandunyaya misal Kim 10 yilin altinda aldi ornek verebilirmisin?
2 3 yıl alan bilirim yakın zamandan en iyi örnek musa orhan adlı pisliktir kendisi sırf asker olduğu icin korunuyor diğer çok ünlü bir örnekse sezgi kırıt bir araştır istersen
Bence herkes evlenip anne baba olmamalı. Aklı başında psikolojisi iyi durumda olan evlensin çocuk sahibi olsun, böylelikle dünyamızda iyi eğitilmiş insanlar artar, şiddet sevdalısı manyakların da soyu kurur
Türkiye kadın cinayetlerinde Avrupa birincisi, istatistikleri kafasından uydurup Avrupa ortalamasının altındayız diyen bakanların olduğu ülkede ne bekleyebiliriz ki bunlar kadına karşı şiddetle mücadele falan edemez.
Soruyu beğenmeyen cahil arkadaşlar gidin araştırın, zor değil, 5 dk da gerçekler google da gözler önnüde, Türkiye kadın cinayetinde AB ülkeleri arasında en yüksek olan Almanya'dan neredeyse 3 kat fazla, 2018 de Almanya'da 147 Türkiye'de 440 kadın öldürüldü mesela. Amacınız ne anlamıyorum. Ortada bir gerçeklik var ve particlik yapıp her dedikleri yalanı savunmaya hakkınız yok. Yarın bir gün sizin de yakınlarınızın başına gelebilir. Başkalarının haklarını savunmayan hak arayamaz hale gelir. Son sözüm bu bu yoruma saldırsanız da muhatap olup cvp vermicem sizin gibi basitlere.
Kadını koruyan bir devlet anlayışı malesef yok. İronik olan ben bu gidişatı desteklemiyorum, kadınların çoğu memnun. Heralde onlara daha sıra gelmediği için rahatlar. Bu "ben hızlı araba kullanıyorum ölmüyorum" demek gibi bir şey.
Madem öyle bizde savunmayı öğreneceğiz sana biri mi dokundu kır o eli
Vaaay bak erkeklere iki laf attık hemen gocunanlar olmuş. Ben her erkek için demedim.
Aradığım kız yorumu
Kır bakalım bekliyorum feminazi ama bende seninkini kırınca.
Kadın hakları , İstanbul sözleşmesi hülooo diye zırlama
@AntiArabist kes sesini beni anlaman için illa ölmem gerekiyor demi
kadın cinayetlerine özel ayrı yasa çıkarılabilir. ama İstanbul sözleşmesi yok edilmelidir. çünkü kadın istediği erkekle özel odalarda görüşte kocası birşey diyemiyor derse sözlü şiddet oluyor hapse giriyor
Ya arkadaş kim uyduruyor böyle yalanları akite inanmayin isleri gucleri yalan dolan birde dindar (!) olacaklar ben bizzat okudum oyle birsey yok sadece kadin lgbt degil her kesimden insan şiddete ayrımcılığa uğramasın diyor töre cinayetlerini engelle diyor öyle oda açan bir kadından bahs etmiyor kaldırılmasını tek nedeni silivriyi daha fazla soğutmak dertleri kadin lgbt olsa bülent hanimla uzun adam iftar açmazdı
@Marstandunyaya her kesimden insan şiddete ayrımcılığa uğramasın diyor töre cinayetlerini engellemesi bunlar yenilik değil bizim 1400 yıllık inancımızda varolan kanunlar. bi zahmet nefsinize itaat etmeyinde bu kanunları kabul edin
Insanlık var olduğundan beri adalette iyilik kötülükte aynıydı kimsenin nefsiyle ilgili birşey değil adaleti istemek dünyanın her yerinde aynı şeyi arzuluyor insanlar insan gibi yaşamak adaletsiz islami dusunemeyiz ama bazı isid gibi beyinsizker ayet cımbızlayıp nefsini tanrı ediniyor namaz kılıp oruç tutup rahatla adam öldürüyor ama bazende islami tanımamış biri islama daha uygun bir hayat yaşıyor kimseye zarar vermiyor çalmıyor çırpmıyor yalan söylemiyor çünkü allah hepimizin islam üzere adalet üzere göndermiş bu dünyaya insanlar aynı hz ibrahimin dini allahi keşf etmesi gibi dini bulamasa da adaleti bulabiliyor doğuştan gelen o saçlık bozulmayıp vicdanıni susturmadıysa ve şunu rahatlıkla diyebilirimki ayetletlere bakarak o insanlar daha makbudur allah katinda onlar sade allahi peygamberi inkar ediyor ve en azından dürüstler diğerleriyse munafik cehennemin en alt katı layık görülen kitle kuranı cımbızlayıp yanlış anlam verip çarpıtarak dini istismar eden dine ters işler yapan imanini çıkarları icin üç kuruşa satan ayetleri eğip büken yahudilerden farki olmayan bir kitle hele şeyhine tapan ilhamla vahiy geldiğine rüya aleminde yazdıkları tefsirin peygamber tarafından incelendiği iddia edip dergiye allah mahmut efendi icin ne buyurdu yazacak kadar ileri giden rabıta gibi ipe tutunup af dilemek hindulardan budistlerden gelme uygulamaları dinin gereği diye yutturanlari söylemiyorum bile direk şirk bu insanlar güya musluman olduklarını iddia ediyor ama hiçbirşeyi islama uymuyor en basiti islamin barış sevgi anlamını unutmuşlar insan öldürmekten bile cekinmiyorlar şimdi soyle bana bu durumda ayetlere bakarak allahın katında hangisi makbuldür islam şeriat deyip psikopatlik sapiklik yapan mi bir şekilde yaşadığı çevreden dolayı islama uzak kalsada islamin barış sevgi adalet kısmını hayatına geçirmiş olan mi daha makbul hangisi nefsine yapıyor sence burada münafik olan mi kadir olan mi
@Marstandunyaya islama uygun yaşasada islam dinine girmeyen cehennemdedir. müslümanım desede faiz alan cehennemdedir. adam öldüren cehennemdedir.
Bunu bilemezsin işte bir kıssa anlatılır ya hep beş vakit namazında olan bir kadin kediyi diri diri yaktığı icin cehennemlik olmuş fuhuş yapan bir kadinsa susayan köpeğe kuyuya inip ayakkabısından su verdiği icin cennetlik olmuş diye hatta başka bir kıssada gayrimüslim bir baba herkes müslümanlara zulm ederken ogluna onlar oruçlu onların yanında yemek yeme saygılı ol dediği icin kurtulduğunu ikiside hadis kaynaklı kıssalardır yani biz bilemeyiz ancak yüce Allah bilir
Ne diyebilirim ki. Kadınlara değer yok. Öncelikle insanın canına değer yok bu ülkede
Kadın korumak aile korumak zaten kanuni görev. Bunu uyduruk sözleşmeye bağlamak saçmalık. İstanbul sözleşmesi öncesi kadın öldürülmüyor muydu da şimdi oldu bu.
İstanbul sözleşmesiyla alakası yok boş yapmayın bu sorunun çözülmesinin yolları
1. Kişi ne yaptıysa aynısını çekcek ya da daha ağırını
2. ya çok ağır hapis ya da idam (suçuna göre)
3. hırsızlık vsvs normal hapis yiyebilir
Sözleşme varkende bişe olmuyordu Dediğim şeyler olmalı bence
Bu dediğin şeyler şeriata giriyor. Türkiye de şeriatı kabul etmeyen tonlarca kişi var.
@herşeygüzelolacak95 o zaman kim ne yaparsa aynısını çekmeli suçu kesinleşirse o zaman oran azalır
Bende senin düşüncendenim ama dediğim gibi laiklik altında yetişen bir toplumuz. Şeriatı savunmayan kişilerin idam cezası istemeleri biraz komiğime geliyo açıkcası
İstanbul sözleşmesiyle sözde kadın haklarını savunduğunu iddia edenler suçluların idam edilmesini asla kabul etmezler çünki adalet falan umurlarında değil onların tek amaçları sinsi emellerini gerçekleştirmek tamamen toplumu yıkmak için hazırlanmış bir proje bu
Peki dün türküyede 30 erkek katledildi bunun hesabını kim ödeyecek,
Sanki sadece kadınların canı var kadınlar öldürülüyor, kendinizden biri öldürülünce sesiniz nede yırtık çıkıyor, eşitlik eşitlik diye nutuk çekiyorsunuz bide.
Sizden eşitlik değil ancak çeşitlik olur.
bos bos şeyler idam bile gelse erkek kadin fark etmez öldüren öldürür. sanki öldürmek saglikli bir davranismis gibi bu sahislarin bunlari dusunecegini mi saniyorsunuz. herkes kendini korusun yasadan masadan hayir yok sen ölünce onemi ne zaten
İstanbul sözleşmesi devam etse de bir şey değişmeyecek önce iktidarı göndermemiz lazım ki sonra bu sözleşme uygulansın.
İktidar değişirse ülkenin batışına şahitlik etmiş olursun
Sen lise sınavına çalış bakalım önce
Üni sınavına gireceksindir ama bence lise sınavına girmen şart senin
Benim eğitimimden sanane senin yaşın kadar siyaset bilgim var benim
Tamam hadi iyi geceler
Bu zamana kadar muhalefet yapıp hiç icraat olamayan bir parti başa geçicekse o ülke batmış demektir
Hemcinslerimiz yüzünden kadınlar bize düşman gözüyle bakıyor ilkönce kendinizi zihniyetinizi düzeltin
Bunu diyen adam kesin lisans mezunudur diyecemde pek sanmıyorum xd
@ALTAN1337 Atatürk dönemindeki chpnin yaptıklarının hala meyvesini yiyoruz bu günün tüm temelleri o günün chp'si attı, fabrikaları vesaire o günün chpsi kurdu sonraki akp başa gelme döneminden sonra chp hiç başa gelmemişken nasıl icraat yapmasını bekliyorsun Allahtan Mansur yavaş ankarayı aldıda içme suyuna kadar temizletiyor iyi bir hizmet sunuyor ve şükürki ulusu yenileyip yeşilin başkenti projesini hayata geçirdi ankarayı betondan ibaret bir yer yapmak istemiyor pek çok tarihi bölgeyi restore ettirdi altındagdaki çoğu evi melih Gökçek yıktırıp üstüne toki ve park dikti kızılaya dinozor dikti milyonlarca parayı ankaparka harcadı kimse gitmedi bu güne kadar ne hizmetleri olmuş ankaraya dinozor yapmaktan başka ben sürekli gezen bir insanım diger şehirleride görüyorum ve başkente yakışmayan manzaralar yarattılar vaatleri ise çok başka şeylerdi ama hiç bir şeylerini göremedik bu gün Mansur geldi çok iyi hizmetler sunuyor yani ben aslen sag kökenli bir insanım ama doğrusu bu, belki chp gelse çok iyi işler yapacak ama fırsat verilmiyor tabiki chpnin tek beğenmedigim kısmı hdpyi vs çok kayiriyor ama ince genel başkan olsa buda olmazdı onu geçtik iyi parti var onlarında iyu hizmet verecegini düşünüyorum ama bunlar ülkenin içinden geçti her konuyu yüzde yüz biliyorum demeyin bence bilgi öznelsel birşeydir kimin ne kadar bilgili oldugunu kimse bilemez herhangi bir konuda.
@ALTAN1337 birşey değişmez boşuna kavga etmeyin bu kadar süre pasif muhalafet yaparak iktidara çok sahip çıktı chp zaten kamera önünde esip gürler kameralar gidince abicim deyip sarilir beraber iş yaparlar çoğu hükümete yakın gercek muhalif az adam akılı bir muhalefet olsa rüyanızda görürdünüz koltuğu kızma onlara teşekkür et onlar sayesinde baştaydınız evet yakında gidicisiniz ama gelenin sizden farklı olmayacağını düşünüyorum mansur yavaş falan olsa çok büyük değişiklik olur ama nedense herkes tayyibin chplisi ekrem imamoglunu parlatiyor adam sel olurken tatile afet bölgesinden sonra kaymaya gitti tam tayyibin ardılı olacak bir belediye başkanı kendisi
Kızlar siyasette bizden daha iyi xd
Ben Chp ye şu yönden kızgınım
Atatürk'ün partisi terörizm destek veriyor
Adamlar çalışmıyor ben İzmirliyim
Ankara 'da yaşıyorum memleketim de bile kalmıyorum o derece bıktım yani
İktidar olabilmesi için çalışıp halka hizmet etmeleri lazım halk da ona göre oyunu vermeli
Bana o kadar para verseler köpek gibi çalışıp Vatandaşa hizmet ederim ama yok yapmıyorlar işte yapsalar destek vericem ama böyle yaptıkları için chp oy basasım gelmiyor
@ALTAN1337 bende kizginim çok acınacak bir hal ychpnin durumu adam chpnin başında ama istiklal marşımı ezbere bilmiyor 23 nisanla 29 ekimi karıştırıyor zaten su an bu haldeysek birinci suclu akp ikinci suçlu chpdir İzmir halkının o kadar oyunu alıp hic birsey yapmıyorlar yazık aslında antalya gibi yapacaksın adamlar uzun süre chpye bu belediye başkanını degistirim hırsızlık yapıyor diye şikayet ettiler kimse umursamadi ne zaman akpli adayi basa getirdiler o zaman umursadılar sonraki secimde düzgün bir adamı aday gösterip yeniden aldı chp
@ALTAN1337 bende Ankaralıyım aslında melih gökçekin birşey yapmadığını daha iyi biliyorsun Ankara milattan önce kalmış gibi taş topraktan ibaret toki toki toki ve insanlar Ankara diyince gri ve sıkıcı diyor bunlar bu sürede ankarayı bu unvana kavuşturdu az buz degil senelerce ankarada bu görevi yaptılar şahsen ben bir Ankara belediye başkanı olsam turizme kazandırmak için kendimi adardım ankaranın herşeyi b*ktan bir başkente yakışır vaziyette degil Mansur yavaş şimdi iyi gidiyor bende chpli degilim o konuda senin gibi düşünüyorum ama şehrime kim iyi hizmet sunarsa onu desteklerim ve Mansur yavaş mhp kökenli milliyetci bir adam melih gökçeki dava etti tüm yolsuzluklarını şimdi ankaraya herkes fidan dikiyor yemyeşil olmasını arzu ediyoruz
Belki bir gün melih Gökçek döneminden kalan egzoz araba kokusu degilde tertemiz bir nefes alırız
Kadınlar bu sözleşme yüzünden mi öldü
Ozaman önceki ölenleri sözleşme neden kurtarmadı
Yasalarda sözleşmede yıllardır uygulanmiyor uygulansa gayet guzel yasalar var ama bizim hakimler anca takım elbise indirimi verir
Hakim olda sen uygula o zaman
@Marstandunyaya Uygulanmıyormu?
Uygulanmadığını sen git yıllardır kadının beyanı esastır diyerek hiç araştırmadan sorgulamadan Taciz tecavüz iftirasıyla hayatını karartığınız erkeklere, 1 ay evli kalıp donuna kadar aldığınız erkeklere açıkla.
Bal gibide uygulanıyordu
@AntiArabist ya bu kadının vicdansızlığı, ayrıca sanane adamın evden kovulup kovulmamasına. kadınlar ölüyor diyoruz siz hala kimin ne yaptığını düşünüyorsunuz. bunu yapan bir ton erkek de var neden kimse bunları konuşmuyor?
Aynı noktda bulusuyoruz kadını kanun sözleşme değil egitim ve ahlak korur
@AntiArabist o bu sözleşmeyle ilgili degil ve bencede yanlış en basiti taciz mağduru erkek var onunda beyani esas olmali bu konuda erkeklere yapılan ayrımcılık benide üzüyor bir feminist olarak feminizm cinsiyet esitligi demek kadin üstünlüğü değil ve evet uygulanmıyor siz iftiraya ugruyorsaniz kadinlarin katilleri tutuklanmiyorsa bunun en büyük nedeni mahkemelerdir hakimlerdir yasada sorun olabilir değişir ancak önce değişmesi gereken rüşvetçi sırf para icin isi yapan vicdansız hakimler savcılar avukatlardır bu insanlar baklava çalan çocuğa fazla fazla ceza verirken hortucumlara ceza indirimi yaptı çünkü hukuk şeffaf ve denetlenebilir olmalıdır kimse makamını kullanıp kabadayılık yaparak makamına ihanet etmemelidir
Bunu bununla bağdaştıramayız; öncesinde de vardı, şimdi de var.
Ya sanki anlaşma varken herşey süt limandı. Anlaşma iptal edildi diye sanki öldürülmüşler gibi lanse ediyorsunuz ve bu suçtur ayıktırayım..
Ülkede adalet sadece kadın isminden ibaret
Hakimler karısını hunharca döven adamı ertesi gün salarsa tecavüz edene 10 yıl verip salarsa oda çıktığında yine başkasına tecavüz eder kanunlar bile ülkede uygulanmıyor ama gariptir iktidara çok iyi uygulanıyor örnek malu kişinin torununa birisi küfür ve hakaret edince cezaevine yüklü bir ceza ile sokuluyor gel gelelim kadına eziyet eden o kadar bile ceza almıyor salınıyor biz zaten burdan kaybediyoruz
ya yorumları okurken ben utanıyorum. arkadaşlar olay sözleşmenin cinayetleri engelleyip engellememesi değil. olay devletin kadın haklarını koruyan bir yasayı kaldırmak istemesi. memlekette sorun yok mu? türk lirası değeri diye bir şey yok, millet geçinemiyor, herkes mutsuz, eğitim yok. ama devletin derdi İstanbul sözleşmesi. uyanın artık gözünüzü açın. hepimiz yok oluyoruz..
Üzücü İstanbul sözleşmesi kaldırıldı ve 6 kadın öldürüldü üzülerek takip ediyorum İstanbul sözleşmesi kaldırılması yerine yeni yasa ve yeni tüzük cikarilabilirdi. Ben bu ataerkil gruplara tepkiliyim ama bunlara karşı tepki gösteren taraf olsam sanane deyip küfür ya da şiddet göreceğim bu yüzden çok kalabalıklar ve tepki göstermem olanaksız.
Biri beğenmemiş bu ne yani ben yorumumla beğendirmek zorunda değilim ayrıca İstanbul sözleşmesinede karşı değilim belliki yorumumu o bir kişi tam anlamamış o kız her kimsen bir daha düşün derim yorumumu sevmeyen her kimsen kusura bakma sen kadar fenomen degilim
Öldüren kişilerin sözleşmeden haberi olduğunu sanmıyorum olay tamamen insanlıkla ilgili daha ağır cezalar yaptırılması lazım ölüm gibi
Celladına aşık bu millet, ölümler ve kötü ekonomi olmuşmuş
Umrumda değil, durumumu düzeltip tüyücem
İstanbul sözleşmesiyle alakalı bir durum değil bence çünkü öncesinde İstanbul sözleşmesi vardı ve kadınlara zulmediliyordu birşey fark etmez yani
Lanet olsun böyle insanlara. Bu olmaya devam ettikçe, kadınların hakları hiçe sayıldıkça düzelmeyecek maalesef!
Sözlesme iptal edildi herkes kadınları öldürebilir diye bi kanun mu cıktı anlamıyorum. Sözlesme varken de mk cocukları yine rahat durmuyordu ki. Onun gibi 10 tane sözlesme olsa nolur adam olmadıktan sonra.
https://rm.coe.int/1680462545 sözleşme burda.
sözleşmenin kalkmasıyla herhangi bir alakasının olmadığını düşünüyorum
Sözleşme var iken de öldürülüyor.
@conqueroryavuz evet işte sözleimeyle bi alakası yok
Aynen
sözlesme uygulanmıyordu çünkü
@helloanan ahhahahahahahah
@conqueroryavuz umarım yakınında değer verdiğin bir kadın tacize uğradığında o kanıtlamaya calısırken de böyle gülebilirsin vicdansız
@helloanan bak canım kardeşim bak güzeller güzeli prensesim bu sözleşmeyle yaratılan imaj şu oldu. Sanki bu sözleşme gelmeden önce, 2011'den önce kadın diye bir şey yoktu veyahut kadın vardı da hep öldürülüyordu, bu sözleşme geldi, imzalandı bütün kadınlar gökten düştü veyahut ölümler durdu, sonra tekrardan kalktı bütün kadınlar öldürülecek. Ya böyle bir algı yaratıldı bu sözleşmeyle. Ama kadınlar ve kızlar da lütfen artık ayağını denk alsın. Güpgüzel kız gidiyor, 3 çizgili Adidas giyen herifin kucağına oturuyor. Gidiyor psikopatla aşk yaşıyor. Sırf hava kazanmak için. Adam zaten dengesiz, adam zaten özürlü neden onunlasın? Sırf kendini koruduklarını düşündükleri için böyle davranıyor kızlar. Bizim gibi akşama kadar ders çalışan, kitap okuyan, makale okuyan, felsefe konuşan erkekleri değil de onları seçiyorlar. Benim de annem var. Benim de kız kuzenlerim var. Hatırlar mısın geçenlerde bir Antalya taraflarında bir ilimizde bir genç kız sevgilisi tarafından öldürüldü. Allah rahmet eylesin fakat benim bir arkadaşımın yakını orada güvenlik görevlisi. Cinayeti işleyen oğlanın fotoğraflarını attı, hani deriz ya kılığında meymenet yok işte aynen öyle birisi. Motorcunun, pisliğin, tinercinin teki. Ey rahmete kavuşmuş kardeşim neden onunlaydın? Neden düzgün bir erkek seçmedin? Neden efendi erkekleri sevmedin? Bunu aşk olarak ifade edemezsin. Kızlar ve kadınlar aklını başına alsınlar lütfen. Ben cinayet işlensin demiyorum fakat bazı kadınlar kendi ölümünü kendileri yaratıyor. Yazık, cidden çok yazık. Öldürülen kız da çok güzel bir kız. Ha demiyorum ki bütün kadınlar kekolar tarafından öldürülüyor, tacize uğruyor. Hiç mi okumuş insan bu işleri yapmıyor? Elbette yapıyor.
@helloanan O öldürülen kadınlara, kızlara da Allah rahmet eylesin. Hepsi bir can, hepsi bir değer. Fakat şunu da unutmamak lazım. Gerekli ahlaki, dini ve erdemli derslerin verilmediği her toplumda bunlar oluyor. Kur'an'da bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğu, bir insanın hayatını kurtarmanın bütün insanlığın hayatını kurtarmak olduğu yazar.
Bence dini ve ahlaki terbiyenin de verilmesi lazım. Dindar, vatansever, milliyetçi görünen insanlar da cinayet işliyor. Şiddet uyguluyor, tecavüz yapıyor. Fakat gerçek bir dindar yapar mı bunu? Onlar yaptıkları pislikleri din kisvesi altında saklıyor. Teşekkür eder, hayırlı, tatlı ve güzelliklerle dolu bir gece dilerim.
@conqueroryavuz şöyle de bir şey var bazı müslüman erkekler müslümanlık sadece kadınlara gönderilmiş gibi davranıyor kendisi hiç sorumluluk üstlenmiyor iyi günler dilerim ben de
Doğru söylüyorsun fakat bu her Müslüman erkeğin böyle olduğunu göstermez. Ben neden değilim mesela? Çünkü biliyorum sorumluluklarımı. Kadın da erkekte sorumluluklarını bilse her şey bundan daha güzel olabilir. Ama maalesef herif, Cuma mesajı paylaşıyor, Kandilimizi kutluyor sonra da erkek çocuklara ilişki teklifinde bulunuyor. Ne kadar pislik ne kadar sapıklık akıl ermez bunlara.
Yakında kadın nesli tükenince bu katiller gergedanlarla...
Neyse
Masal anlatma. Söyleşme aktif iken öldürülmüyor du değil mi?
Masal gibi ama degil gercek her yerde masallari aratmayan canavarlar var ceza indirimi yerine müebbet gelse hapis korkusuna kalmazlar ama
@Marstandunyaya idam gelsin. Sözleşme varda iken de kadın öldürülüyordu yokken de
Bende isterim idam da bizim ülkede idam varken de psikopatlar sapiklar değil muhalifler idam edildi o yüzden bu şartlarda karşıyım idama
@Marstandunyaya hayır. İdam sadece cinayet işleyenlere verilmeli
Biz ne diyoruz bunlar cinayet değil mi sinek mi avlıyorlar can burada ölenler can birinin annesi kizi kardeşi tecavüz tacize de acımam hic kusura bakma hele pedofil zoofil hic acımam idam paklar hadimda ise yaramıyor seyleri dursa elleri durmuyor intikam için vahşice insan olduruyorlar sonra idam bu ülkede olmaz ama idam varken de psikopatlar sapiklar değil muhalifler asıldı en iyisi ağırlaştırılmış müebbet
@Marstandunyaya Türkçe biliyor musun:)
Evet turk dili edebiyati mezunuyum bazen hızlı yazınca klavyede imla hatasi oluyor ne oldu
Kadinlarin artik dovus sporu filan ogrenmesi gerekiyor ulkenin haline bak
Eksileyen 5 lavuk zorunuzami gitti
Onu yapan hasta ruhlu adam o sözleşmenin ne olduğunu bile doğru dürüst bilmiyordur bence. Cezalarını çekmeleri dileğiyle.
İstanbul sözleşmesi olsa ne olmasa ne sonuçta bi insan bi insanın canına kastediyor katlediyor ve en önemlisini de bu bir kadın ve çocuksa , zaten gereken cezayı almaları lazım , inş İstanbul sözleşmesi daha ağır maddelerle geri döner
Babayı döner. Siz daha çok hayal kurarsiniz.
Sözleşme olunca ölmiceklermiş demek ki üzücü durumu maalesef komik yapıyorsunuz.
Sözleşmeyle bir alakası yok boşuna algı oyunları yapılmasın.
İstanbul Sözleşmesi kalktı diye mi öldürüldü? Siz ciddi misiniz ya?
insan öldürenler kanunları takmıyor istediğin kadar kanun yap uygulayan yok ülkede..
Hangi 6 dan bahsediyorsunuz bunlar sadece gördükleriniz
Kısas cezası getirilmeli İstanbul Sözleşmesinden daha etkili bi sözleşme yapılmalı cins ayırmadan
İstanbul sözleşmesinin feshedildiğini duyan herkes döner bıçağını kaptı sallayarak geziyor, evet.
İstanbul sözleşmesi ne alaka? Cinayet cinayettir. Yasalar var, takmışsınız sözleşmeye. Yasaların uygulanmasını isteyin. Bunca çabayı gerekli yerde kullanın.
Zaten o yuzden kızıyorlar uygulanmadigi icin
Ataerkil toplumda yașamanın zorlukları. Hala bazı tabuları yıkamadık.
dünyanın kendisi ataerkil
Baya eksi almıșım yalnız 😅
Anaerkil toplumlarda var, yahudiler buna sadece bir örnek.
Ataerkiller dünyaya diri diri yakılmak için gelmiştir doğal yakittir hislerin yöntemi ile diri diri takılmaya musait et parcalaridir
aynen İstanbul sözleşmesinde idam vardı
şimdi idam kalktı hapisten korkmayan caniler yine adam kesiyor
Ben artık çevremdeki kadınlar için tedirgin oluyorum. Her an başlarına bir şey gelir korkusuyla tek bırakmaya gönlüm razı olmuyor. Gerçekten lanet olsun böyle ülkeye başka bir şey de demiyorum.
Kadınların bu şekilde hayatlarından olmalarından nefret ediyorum.
Keza erkeklerin de öyle.
Ya sanki varken çok azdı da öldürülme aynıydı bugün kaldırıldıysa dmeek ki yine ölümlerin önüne geçememiş dimi. Başka yasa hazırlarlar daha etkili olanını bu kadar basit kardeşim. Amma abartuldı şu sözleşme
İstanbul sözleşmesi kaldırılsın diyen kesimler, şimdi acaba bu konu hakkında ne düşünüyordur?
Bunun İstanbul sözleşmesi ile alakası yok!
Bunu cehaletle ve kanunlarla alakası var
sözleşme varken de öldürüyordu caniler. Değişen bir şey yok gibi
Anlamadığım olay bunun bir siyasi malzeme haline gelmesi içerik cok basit sözleşmenin bur siyasi duruşu olamaz, din adamlarıda çikti konuştu neden korkuyorlar bu kadar...
O yasa yıllardır var yıllardır kadın cinayetleri gizemli cinayetler oluyor yasa çıkacaksa kadınları korumak için çıkmalı bence İstanbul sözleşmesi boş birsey
Sozlesme boşuna değil yasalar zaten var birçok devlet katılıp imzalıyor sen birşeyi yanlış yaptın mı seni uyarıyorlar sozlesme sadece kadin lgbt değil her kesimden insanin şiddete uğramasına karşı iptal edilmesinin tek nedeni rahatca muhalifleri silivriye atamamaları
İstanbul sözleşmesi ile zerre alakası yok İstanbul sözleşmesi sadece cinsiyet ayrımı yapan erkeği koleleştiren erkeğe haksızlık yapan bir sistem
Yanlışım yoksa bildiğim bu onun dışında ayrım olmazsa İstanbul sözleşmesi uygulanmalı yeniden yürürlüğe girmeli.
Okudunmu sözleşmeyi ben okudum erkek köledir falan demiyor sadece kadin lgbt değil her kesimden insanin şiddete ayrımcılığa uğramasına karşı kadinlar daha fazla okuyup çalışmalı diyor erkekler köledir diye bir cümle yok herkes eşittir diyor daha çok polonya irkcilik yapamadığı icin cıktı türkye muhalifleri silivriye rahatca atamadığı icin
İstanbul sözlemesini baştan sona okudunuz mu peki
Evet okudum erkeği ezmeye yönelik kurulmuş erkeğe haksızlık yapan bu saçma sistem insanlığa aykırı başka hicbirsey değil erkeğin kimliğini itibarsizlastiran erkeği resmen köle yerine koyan yok bir hiç gören erkeği değersizleştiren ocube diye ilan eden bu saçma sisteme asla saygı duymam erkeği potansiyel tcizci tcavuzcu siddetçi gösteren bunların hiçbirisi ile alakası olmayan erkeği damgalayan 1 kelime ile kodese gönderen bu saçma sistemi asla olumlu karşılamam
Aynen aynen sözleşme Bi halta yatıyordu o yüzden 30 günde 59 kadın öldürüldü geçen ay. Boş yapmayın kardeşim
İptal edilmeden öldürülmüyor muydu? La ben size gıcık kapmaya başladım... Bu ne yaaa...
İstanbul sözleşmesi olsaydı öldürülmeyecekler miydi?
cezalar artırılmalı kesinlikle yoksa daha çok kadın ölecek
Türkiye öldü can çekişiyor ne zaman dirilir bilemem
İstanbul sözleşmesi varken de ölüyordu ki İstanbul sözleşmesi ile alakalı bir sorun değil bu
Yasalar uygulansa sorun falan kalmaz ceza indirimi yerine ver muebbeti yapıyorlar mi bir daha hapis korkusuna
Kadını yasalar değil toplumun bilinçli olması kurtaracak. Toplumda cahil ama üzüntü verici ölen kadınlar da cahil
Toplum eğitilene kadar ellerimiz kollarımız bağlı bekleyelim mi? Her kadın öldürüldükten sonra “Toplumu eğitelim.” deyip geçelim mi? Bunun zamana bırakacağımız bir konu olmadığını, 12 saatte bu ülkede 6 kadının öldürüldüğünü lütfen unutmayalım.