Sadece 22.03.2021 günü Türkiye’de 6 kadın erkek şiddetine kurban gitti. Bu sayı artık bizim ülkemiz için bile çok fazla.
İstanbul Sözleşmesi uygulanmıyor olabilirdi. Ancak kaldırılması biraz çekincesi olan canilere korkunç bir özgüven kazandırdı. Önceden de bir şey olmuyordu, ancak kendilerine artık hiçbir şey olmayacağından çok eminler.Sözleşmenin iptalini, yasaların kadınları korumuyor oluşunu saha kaç kadın canı ile ödeyecek?
Dün Türkiye’de 6 kadın öldürüldü! İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini kaç kadın daha canı ile ödeyecek?
Sözleşme 2011 yılında Akp tarafından imzalandı, imzalandığı yılda da iktidarın dilinden düşmedi ve söylemlerinde sıkça geçen kadın cinayetlerinin önüne geçeceğiz, şöyle böyle bir sözleşmemiz var bunu uygulayacağız, artık cinayete şiddete tahammül yer yok, ağır cezalar verilecek denilmesiyle ilk defa o yıl kadın cinayetlerinde azalma yaşandı. Bu sadece sözleşmenin etkin yürütülmesiyle elde edilen bir sonuç da diyemeyiz. Bunun, cinayetleri durduracağız artık denilmesinin iktidarın söylemlerinde sıkça geçmesi erkeklerde bir korkuya sebep oldu. Öldürürsem beni bir bahane kurtarmayacak, şiddet uygularsam yasalar karşısında da zararlı çıkacağım diyebildi erkekler. Çünkü iktidar bunları sıkça dile getiriyordu ve kadınlar gerçekten haklarını almaya başladığında da sözleşmenin uygulanmaması, tartışmaya açılması ortaya çıktı, sonunda da cumhurbaşkanı kararı ile kaldırıldığı söylendi. Sözleşmenin tartışmaya açılması da erkekleri cesaretlendirdi. Çünkü uygulansa bir aşamadan sonra cinayetlerin önünün kesileceği bir sözleşme varken iktidar bunu uygulamayacağını söyledi. Elbette böylece şiddet, cinayet daha çok arttı. Çünkü sözleşmeyi tartışmaya açarak cinayete, şiddete şevklendiren bir iktidar vardı, hala var.
Bu zamana kadar sözleşme yine kadınlar ölüyordu diyenlere de özet olarak: evet kadınlar yine de öldürülüyordu ama sözleşme var olduğu için değil, uygulanmadığı için öldürülmeye devam ediyordu. Gerçekten öldürülen kadınların kaç kere şikayette bulunduklarına, kaçının bu şikayetlerden nasıl netice aldığına, sözleşme uygulansaydı kadın hayatta olur muydu, şiddet hangi aşamada son bulurdu diye düşünüp açıp sözleşme üzerinden aşama aşama madde madde hesabını yapsa insanlar görecekler ki bu sözleşme cinayetlerin önünü bir yerde tıkıyor.
Ya siz ilk önce Türk anayasasında var olan yasaları bi uygulayın sonra milletin karşısına geçip yeni yasalar düzenliyoruz deyin. Tamam bizi batının yönetmesine ben de karşıyım o sözleşme varken de cinayetler vardı. Bizim derdimiz sözleşme felan değil, bizim derdimiz kadınların haklarının korunmasına yönelik hiç birşey yapılmaması. Bu topraklarda kadınlar en çok Mustafa Kemal Atatürk zamanında değer gördü, bir daha da öyle değer gösterilmeyecek kadınlara. Her geçen gün daha fazla katlediliyoruz ama daha acısı kimse birşey yapmıyor. Hayvana zarar vermenin, kadına, insana, çocuğa, canlıya zarar vermenin cezalarının var olduğu bi adalet sistemimiz varken, insan hakları, hayvan hakları varken bu sadece yazıdan ibaret kalıyor Türkiye'de. Yalnızca iktidar siyasilerinin ailesi için, onların kadınlarını korumaya yönelik adalet uygulanıyor burda. Ülkeyi ne hale getirdiniz, elinize yüzünüze bulaştırdınız herşeyi. Yapılan herşeyin bedelini Türk milleti öderken üstüne bide insanlar fikirlerini açıkça ifade edemesinler diye fikir özgürlüğümüzü de elimizden aldınız. Kimse televizyona çıkıp hakkını savunamaz hale geldi, belki işimden belki ailemden belki de kendimden olurum da hapise girerim diye korkuttunuz insanları. Bu nasıl bi ülke oldu kadınlar katlediliyor, insanlar ekonomik krizde, gençler işsiz, okuyanlar atanamıyor ve özel sektörde okuyanlara öncelik verildiği için okuyamamış insanlar iş bulamıyor. Ülkece depresyona soktunuz bizi. Gençler çareyi yurt dışına gidip çalışmakta arıyor artık. İşte bütün bunların üstüne hiç biri yetmezmiş gibi kadın cinayetlerini önce kınamakla kaldınız daha sonra görmezden geldiniz bizi. Z Kuşağı gençleri yaşadıklarının ve yaşayacak olduklarının farkına vararak yapması gerekeni yapacak diye düşünüyorum. Milleti kandırmayın artık milli yasa, aile yapımız, gelenek göreneklerimiz diye. Bizim toplumumuzda tecavüzün, kadın katliamının, hayvanlara zarar vermenin de yeri yok ama bunlara sebep olan insanlık dışı yaratıklar elini kolunu sallayıp geziyorlar. Sizin sayenizde. Mutlu olun artık.
Sözleşmeyi okudum. Politikalar öyle bir şeydir ki, olayların iç yüzünü asla bilemezsiniz. Siz sadece size gösterilen inandırılmaya çalışıldığınız şeyleri görüp bunlara göre yorum yaparsınız. Bir de, bedelini akpli kadınlar ödesin diye bir yorum gördüm, gerçekten komik. Cehalette son nokta. Sözleşmeyi en çok savunan Kadem. Kadem Avrupa fonlarıyla desteklenen, cumhurbaşkanının kızının sponsorluğuyla beslenen bir kuruluş. Akpli kadınlar bu sözleşmeyi savunmakta başı çekiyorlardı. Sözleşme tam oyla geçti kuruldan. Müslaman olduklarını söyleyip kendileriyle çelişen Kadem topluluğu. Sahibi Allah olan dünyaya getirilen hiç bir ideoloji, hiç bir beşeri sistem ne kadını ne de adaleti koruyabilir. Kendileri koydular kendileri kaldırdılar sözleşmeyi. Siz sanıyor musunuz ki sözleşme sizi koruyacaktı. Konulurken hesaplanan politik çıkarlardan, kaldırılırken hesaplanan politik çıkarlar ağır basmıştır. Allahın düzeninde kadınlar sizler kadar aciz değiller ve anayasadan kanundan medet ummazlar. Kadın şerefli ve iffetlidir. Sizler ise beşeri sistemlerin kurbanı olup ve yine beşeri sistemlerden yardım dilenen zavallılarsınız.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ortadoğu'da ki artık kaçıncı dünya ülkesi derseniz deyin hatta ülke bile demek bazı yeler için zor topluluk kabile yönetimi vb demek daha gerçekçi olur. Düşünsenize hiçbir konuda eşitlik yok, yetmediği gibi ne kadar bilgiliyseniz düşünceleriniz o kadar değersiz hatta düşüncenizi ifade etmek size zarar verebiliyor bu da en kötüsü, ve bu gibi ülkelerde günlük yaşam daha mantıklı kadercilik, liyakatsizlik, kısa yoldan kar etme gibi insani duygulari gelişmemiş, insan olmanın ne demek olduğunda habersiz olan bir topluluklar olduğu sürece maelesef çok üzülerek belirtiyorum ki kadın cinayetleri durmak bir yana dursun artarak devam etmemesi için sadece dua etmek veya koruyabildigimizce kendimizi korumak ya da kaçıp gitmek, ya da belirttiğim gibi şansımıza kaderimize razı gelip ölmekten başka yapabilecek bir şey kalmıyor, bu anlattığım İNSANLAR için, bunun bir de kadınlar için olan tarafı çok daha vahim boyutlarda. Son olarak ne olduğu belli olmayan bir çok insanın ülkemize gelmesi, her alanda geriye gitme durumu bizi çok bilinmeyenli denklemlerin içine sokuyor, ben bunların çok daha iyi günler olduğunu düşünüyorum, başta kadınlar olmak üzere emeğiyle, hakkiyla bugün de ölmedim diyerek yaşarmaya başaran insanlarımıza şans diliyor, Allah yollarımizı açık etsin diyorum, Allah sonumuzu hayr etsin.
@alperx14 Sözleşme yazdığı için beğenmedim. Yasalarımızın düzeltilip, uygulanmasının takibe alınması yönünde bir değişimi mantıklı buluyorum. Kısaca bir daha düşün, acaba adın ne? 😂
Adına sözleşme ya da khk diyemeyiz Cezalar kanunla konulur kanunda açıkca sucun ve cezasının tanımı yapılmamışsa hiç bir şekilde suclayamıyorsuz ceza alt üst sınırlarını da düzenlerken biraz katı olmak lazım mesela 2 yıldan 10 yıla kadar hapis denmemeli 9-10 yıl demek lazım k hakime fazla taktir hakkı kalmsın
@biradetmehmet abicim sen demek istediğimi anladın işte istenirse 1 haftada bunun cezası arttırılır gerekli düzenlemeler yapılır Yıllardır ne kadınlar ne de hayvanlar için şiddet yasası kanunu artık adı her neyse çıkmadı Açıkca yazılır nefsi müdafaa yoksa ceza müebbetten başlar hiç bir şekilde indirim olmaz vs gibi Hrle de tasarlayarak öldürme varsa ağırlaştırılmış müebbet denilebilir
Aslında mevcut yasalar ceza acısından yeterli Kanun diyor ki adam öldürene öbür boyu hapis cezası verilir. Net kısa öz ama sonra ama ile başlayan coooook uzun detaylar Ama şöyle olursa böyle olur hakim taktir yetkisi kullanır. Şu olur bu olur derken işin içine çok farklı şeyler giriyor işte bunu ancak kanunla düzeltebiliriz hakimlerin alanını daraltmak lazım müebbet hapis cezası öngörülen birisine şundan indirim bundan indirimi şöyle olur böyle olur derken hakimin takdir yetkisini kullanması için tanınan alan geniş olunca ister istemez art niyetliler ortaya çıkabiliyor ya da dışarıdan bakılınca art niyetli olacağı düşünülebilen kararlar veriliyor baklava çalan çocuğa 20y hapis verebiliyor ekmek çalana 15 yıl hapis verebiliyor ama adam öldürenin 5 yıl verebiliyor hani böyle bir takdir yetkisi çok mantıklı gelmiyor. Yani aslında mevcut durumda bile hakimler ve savcılar konuya biraz sert yaklaşsalar bu konular gündeme bile gelmeyebilir haliyle insanın aklına neden sorusu geliyor hakimler neden takdir haklarını cezayı yüksek vermek yerine değil de düşürmek için kullanıyor
Bir de savunma Hakkı kutsaldır avukatlar da böyle davaları seviyor özellikle zor durumda olan suçu kesin olan kişiyi savunup onu kurtarmak cezasını düşürmek hem mesleki anlamda kariyer demek hem de çok büyük paralar demek haliyle avukatlarda bu gibi durumları deli gibi savunuyorlar ben bir avukatın katil bir kadını tabiri caizse az daha ipten alıyordum diye sevincine şahidim
@marstandunyaya Kanunlara uyulması hatırlatılamaz mı? İlla ki sözleşme mi olması lazım? Kanunlar bulunduğu toplumun yapısına göre dizayn edilir. Sözleşme ise farklı yapıların ortaklaşa oluşturdukları bir şeydir. Yani sözleşme değilde kendimizin olan şeyi istiyorum. Yani elimizdekini iyileştirelim. Ne olduğu belli olmayan bir şeyi değil. Kadınları koruyacaz derken, fitneci kadınlara masum, saf erkekleri kurban etmemeliyiz. Suç ayrımı yapılamaz. Adalette ayrımcılık olamaz. Sorun böyle çözülmez. Kurunu yanında yaşta yanmamalı yani. Umarım anlamışsındır neden beğenmediğimi.
@ahmets61 batinin doğunun kuzeyin güneyin hukuku yoktur sadece hukuk vardır evrenseldir her yerde aynidir adalet herkes icin gereklidir yönetenler bunu unutuyor iktidar gidince önemini anlarlar
@ahmets61 keşke buraya giren insanlara zeka tespiti yapılsada senin gibi düşünme yetisi olmayanlar aramızda olmasa Batıda olan birşeyi aldığında batılı olmuyorsun kanunlar evrenseldir müzikler evrenseldir yararlı bilgi ve yasalar evrenseldir örnek bizde kadına seçme ve seçilme hakkı getirildiginde batının bunu alıp ülkesine koyması gibi... Ayrıca elindeki telefonda batı icadı bu gün Müslümanlar batı icadı uçakla hacca gidiyor çünkü yararlı olduğu için batı icadıda olsa ülkeye getirildi bu kadar sıg ve cahilce düşünme akıl ve mantık süzgecin yok mu senin? Batıyı eleştirmeni sağlayan elindeki telefonla batı sağlıyor sana hastaneye gittiğinde bile batının çıkardığı cihazlar ile sağlığına kavuşuyorsun, ayrıca sen eger yapabilseydin bu gün ülkede bu kadar kadın öldürülmezdi
Kendi sözleşmemiz olacak ya gadası unuttun mu. Ankara mutabakatı diye ismi olacak. Oy veren kadınlarımızı bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Hemcinsinize lütfen sahip çıkın...
İstanbul Sözleşmesi iptal edilmesiydi 6 kadın yaşayacak mıydı?
Şimdi öncelikle 8 Mart dünya kadınlar günü sonrası daha çok zaman geçmeden hele ki bulunduğu Mart ayı bitmeden bu kadar fazla cinayet olmadı başlı başına bir skandal...
Fakat bu üzücü olayların sebebi sözleşme olmadığını da belirteyim, yani bır İstanbul Sözleşmesidir tutturuldu gidiyor...
Kadınlar neden bir sozlesmeden medet umuyor yok mu bir vakıf dernek... Birlik olsunlar neden birbirlerine destek olmuyor bu kadar insan... Herkes sokağa çıkıp pankart kaldıracağına bir çadırda toplansınlar...
Devletin kapısından ayrilmasinlar illa ki bir milletvekili veya bir bakan destek çıkacaktır... Sokağa çıkıp show yapmak yerine ciddi anlamda bir kurulus oluşturmalari lazım... Tamamen kadınlar yapmalı bunu... Kadının gücünü Türkiye Cumhuriyeti'ne göstermek adına...
Kaldı ki benim en çok merak ettiğim durumlardan biri de şu; Öncelikle Allahtan rahmet diliyorum 6 vatandaşa da ama bu insanların hiç mi anası babası ağabeyi amcası dayısı yok hic mi kimseleri yok yani bu insanlar ölmeden önce neden kimse yardım etmiyor bu kadınlara 🤔 hayret ediyorum ya 🤬
Ya ne abarttıniz bu sözlesmenin en basindan imzalanilmasi zaten hataydi. Kötu kötüdür iyi iyidir bunun cinsiyeti olmaz. Mahkemelerde dine ırka mala mülke cinsiyete bakılmasi çok saçma sadece kanitlara bakacaksin ve herkes esi muamele gorecek bu sozlesme yuzunden kaç masum kişiye iftira atıldı. Ne abarttıniz butun kötüler erkekler butun iyiler kadınlar mi ya merhametin cinsiyeti olurmu ne kadinlar var sevgilisiyle eşini çocuğunu öldüren. Uyuşturucu taciri olan mafya olan terörist olan kadinlar var ama melek gibi kadinlarda var iyi iyidir kotu kötüdür
Bu sözleşme varken kadınlar ölmüyor du zaten? Değil mi sözleşme iptal olunca kadinalr ölmeye başladı bu nasıl zihniyet yahu kadın haklarını savunan kıytırık bir sözlesmeden mi korkuyolar caniler yapacağını yapar zaten istersen idam gelsin yine yapar sağlıklı bir insan kadın çocuk ya da birini öldürebilir mi hayır. Öldürenler de yasa mi dinleyecek algı dan başka birşey değil görsel de bu ülke denilmiş başka ülkeler günlük gülistanlık değil mi? İnsan ülkesine düşman olduğu sürece bu ülkede ne sorun biter ne cinayet çünkü kin var öfke var. Bu sözleşme zaten yetersizdi daha kapsamlı ağır yasalar yerine gelmeli bunu malzeme yapiyolar diye düşünüyorum artık ben.
Kadına, cocuga , hayvana , canlıya şiddet asla kabul edılemez ancak ben kadınlarında bu konuda cahıl oldugunu ve erkekler ile bırlıkte ortaokul çağlarından ıtıbaren bu konuyla alakalı egıtım alması gerektıgını dusunuyorum acıkcası bu sorunu sadece erkekler ile çözemeyiz. Benim bınamda yenı evlı cıft var 1-2 yıllık ıkısıde ögretmen yaşları sanırım 29-30 bantlarında yoktur. Süreklı tartısıyorlar bınanın 5 katından bıle duyuluyor kavgaları ve emın olun kadının kocasına söyledıklerını duydugumda kafamda şu sorular olusmuyor degıl demek dıyorum karısını döven ölduren ınsanlar öyle kendını kaybedıyorlarkı bu raddeye ulaşabılıyorlar fınalde bence egerkı arada uyumsuzluk ve eşler aarasında saygı bıttyse kesinlıkle bıtırmek gereklı. Bence cınayetle ve sıddetle sonuclanan olayların buyuk yuzdelık dılımınde ıkı tarafında kusuru var bu yuzden kadın ve erkekgın evlılık öncesı okul donemlerınde bır takım alt yapıyı almaları gerekıyor iki taraf ıcınde egıtım şart bence
Karşılıklı bir tartışma mi var yoksa tek taraflı mi birde sessiz sessiz her halti diyip insanı çileden çıkaranlar var bağıran suçlanıyor her zaman ama bazen öyle olmuyor örnek vermem gerekirse kuzey güney dizisi ferhatla kuzeyin muhabbetine bak dışardan bakan kuzeyi suçlar ama tehlikeli olan ferhat
@Marstandunyaya Karşılıklı tartısma. Ve çocuk surekli alttan alıp konuyu kapatma derdınde ıken kız sureklı tırmandırma modunda bir sure sonra çocuk diğer odaya gecıyor sanırım seslerın azalmasından onu anlıyorum sonra kız yıne pesıne gıdıp kavgayı uzatıyor. Bu sadece bır örnek ben buna onlarca örnek verebılırım şahıt oldugum. Fnalde işin özü bence 2 tarafında kusuru var bellı oranlarda ancak olayın özü tartısmayı yönetıbılme sanatı kadınlar bu konuda çok kontrolünü kaybedıyor ve ağızlarından cıkanı kulakları pek duymuyor. Ama tabıkı arızalı erkeklerde var bunuda es gecmemek lazım. Bana göre kadın eşinin karakterıne gore stradejık davranmalı. Mısal sınırlenınce kontrolünü kaybeden bır partnerınız varsa lımıtlerı fazla zorlamamak lazım çünki cınayetlerın cogu anlık öfke ıle oluyor. Fakat benım nacızaene fıkrım bır ınsan evlenmeden önce evlenecegı kısının en sinirli halınıde alkollü halınıde en neşelı halınıde olaylara verdıgı reaksıyonları en uc şekılde analız etmelı. Hemen gördüm uzun boylu poslu yakısıklı bılmem ne ıkı elektrık aldık evelenelım olunca ortada bırbırıne uyumsuz bır suru evlı cıft ve boşanmıs bır suru genc cıkıyor kımse hayatını basıt aşk hislerıyle heba etmemelı bırlıktelıkte aşktan çok daha öncelıkli krıteler oldugunu dusunuyorum ben
@korman Çoğu fikrinizi oldukca mantıklı bazen espırılı bulmakla beraber bazende anlamıyorum verdıgınız mesajı. Diyorumkı bu kadar mantıklı zekı bır adam nasıl böyle sacmalamıs olabılır dıye:) Bu cevabınızda bana bıraz ortada geldı. Yazdıgınız şeyler mantıklı ama yınede kadına şiddet göstermeye sebep degıl bence biz daha hassas varlıklarız ve erkekler bunu anlamak zorunda bence
@Cerenım20 Öncelıkle hakkımdakı güzel dusuncelerın ıcın teşekkurler. Evet ben soruya göre cevaplar yazıyorum. Bazen okadar sacma ve anlamsız sorular oluyorkı böyle bır soruya mantıklı cevap yazarsan o soruyu soran zaten anlamayacak ne demek ıstedıgımı bende oldukca sacma cevaplar verıyorum ve cok enteresan sekılde EİG secılıyor :) Bazende yıne soru komik gelıyor bana biraz espiri ıle karısık yıne saçma cevaplar yazıyorum. Şimdi gelelım kadına şiddet mevzusuna dedıklerıne katılıyorum hıc br sey kadına sıddete sebep ve bahane olamaz. Ancak anlatmak ıstedıgım kadına hayvana cocuga sıddet bence bozuk ruh halı ıle alakalı yanı tvlerde görmuyormuyuz bakıcı sıddetı daha yenı bır anakolunda cocukları ıtıp kakan kadınlar var öz anneler var cocogunu bogmaya kalkan işin özü tamamen toplumsal taşma ve öfke kontrülünü saglayamamak ve kişisel egıtımsızlık yanı bız erkeklere 5150 yıl hapıs versende bunun önune gecemeyız cunkı adam kendını kontrol etmeyı bılmıyor o an onun aklına hapis ya da ceza gelmıyor keza kadınlarda aynı bugun bu sıtede anket yapılsın %80 İ aşırı agresıf profılınde cıkar cunkı toplum bu halde. Ben dün a101 markete gıttım kasada gencten kız maskesı cenesınde dedımkı maskenı düzgun takarmısın ben yaşlı bırıyım ayagımızın bırı cukurda işimiz bır aksırıga bakar dıye espırılı bır sekılde konuya gırdım. Emın ol o kızın nefret ve öfke dolu bakısı ve bana verdıgı cevaptan ılerıde o kzıın evlenecegı adama ve evındekı anne ve babasına sabır dılıyorum demem okı özellıkle genclerın hıcbırseye tahammulu yok emın ol kendı gölgesıne öfkenlenen bır nesıl var burdan cıkan sonuc kadın olmak sıızın kendınızı kontrol etmemenıze öncelık tanımaz kadın erkek kendını kontrol etmeyı olaylara daha stradejık yaklaşıp çözmeyı ögrenmek lazım yoksa hayat hem kendınıze hem cevrenıze cekılmez hal alır
@Cerenım20 Ben evlı degılım ama benım en kısa ilişkım 4 yıl surmustur ve hıcbırınde ayrılıklar kavga gürültülü olmamıstır. Ben hıc bır kız arkadaşımla tartıştıgımı hatırlamıyorum belkı bıraz yaşımın verdıgı olgunluktan olabılır cunkı ben tercıh etmesemde kız arkaşlarım yaş olarak benden oldukca küçüktü hep. Ben genelde her olaya çözüm odaklı ve pozitif gıderım ve asla ama asla kadınlarla agız dalısına gırmem eger cok sınırları zorlamadıysa ama hak edenede cevabını verırım. Ama kız arkadaşım ıse aramızda negatıf havanın olusmasına musade etmeden bir manevrayla olayı kontrol altına alırım ayrıca ben aşırı agresıf saldıgran kızlarıda hıc sevmem zaten yanı pek cevremde barındırmam öyle ınsanları mesafelı olurum
insanlar neden lgbt olayına bu kadar kinci nefret kusuyor anlamış değilim ( İstanbul sözleşmesinden geçmesinden dolayı ) suçları hetero olmadıkları için mi? sonuçta ne olursa olsun bir sevgiden bahsediyoruz ister hetero olsun ister homo olsun! islamı öne sürenler herkesin dini kendine ve saygı hoşgörü duyacaksınız ! İstanbul sözleşmesinin iptal olduğunu duyanlar daha da çoştu! kadınlar sizin MALINIZ DEĞİL BUNU ÖĞRENECEKSİNİZ ! bir yaşama nasıl bu kadar kolay kıyabiliyorlar asıl en önemli tehtit bunlar lgbtyi geç yaşama sevgiye nefret kin kusanlar asıl bunlar
İstanbul Sözleşmesi'nin aktif olarak uygulandığı yıllarda kadına şiddet ciddi oranda azalmıştı. Dün eşini öldüren katillerden birinin İstanbul Sözleşmesi kalkınca duyduğu sevinç her şeyi özetliyor zaten. Başka bahanelerin ardına saklanarak niyetlerini gizliyorlar sadece. Kötü insan kötüdür.
Tabi ki kanunlarımız var. Ama çoğu mahkeme indirim veriyor cezalara yani her şey kanıtlansa bile katiller hakettikleri cezayı yine almıyor.
Kaldı ki özellikle tacizi ispatlamak çok zor. Bu yüzden kadının beyanı her zaman esas olmalıdır.
Tek çaremiz kendimizi koruyabilmek sanırım. Nasıl yaparız bilmiyorum ama yapmalıyız...
Hanım efendi İstanbul sözleşmesi varken yine kadın cinayetleri oluyordu İstanbul sözleşmesi kabul edilse dahi yine kadın cinayetleri ve bilhassa artacak keşke adalet ve disiplin daha iyi olsa da kadınlarımız ölmese. Söz konusu İstanbul sözleşmesi ne kadar olumlu maddeler içerse de maddeleri bir müslüman ülkesi kapsamında tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim bu bir. Diğer husus bu sözleşmenin ne amaç güttüğünü hiçbirimiz bilmiyoruz ancak kadınların daha ön planda olduğu bir sözleşme olabilir mi? Elbette mantıken olabilir. Aslında önemli olan kadın ve erkek eşitliğidir. En önemlisi de bir devlet kendi kendini neden bitirsin. Yani sözleşmenin tamamı çok olumlu ve devlet bunu onaylamayacak devlet tamamen olumlu bir sözleşme olsa neden onaylamasın biraz mantık yürütünüz
Ben bizzat okudum islama karşı ne var o sözleşmede anlamıyorum sadece kadin lgbt değil her kesimden insan şiddete uğramasın ayrımcılığa uğramasın diye imzalanmış birşey yani bastakinin derdi kadin lgbt falan değil silivriye daha fazla muhalif tikmak sözleşmeden çekilince hesap soramayacak yabanci devlet sözleşme biri uymazsa uyarmak icin var ortak mutabakat derdi lgbt olsa bülent hanimla iftar açmazdı reis
Bakın hanım efendi ben çok detaylı maddelere bakmadım lgbt gibi bi durum bi madde varsa dinimiz İslam olduğundan böyle bir sözleşmenin imzalanması da çok yanlıştır siyasetten nefret ederim ben geçmişimden hükümeti destekleyen birisiyim ve şu an bazı yanlış durumlardan dolayı desteklemiyorum geri adım atıyorum ancak devletimizi ele alarak değerlendiriyorum bu durumu keşke kadınlar şiddete uğraması cinayetler olmasa ancak sözleşme gördüğünüz gibi kurtarmıyor lafla sözle yasalarla olacak iş değilmiş demekki hepimiz iyi biliyoruz bunu
Bakın biraz önce baktım kadın haklarını koruyan sözleşme lgbt gibi kişilerin haklarını da koruyor bu ne demek siz biliyormusunuz? İnanın olgun düşünmek lazım burası özgür bir ülke elbette ancak dini İslam bayrağı hilal olan bir ülkedir
Bu dünyada herkes musluman değil herkesin dini kendinedir peygamberimiz yahudiler barışı bozana kadar onlarla demokrasi içinde yaşadı onlara müdahale etmedi kendi yasalariyla yargılandılar eşcinsellik birçok alim tarafından tartışılmış bir konudur islamda tek bir görüş yoktur lut kavmi eşcinsellikten değil tecavüzden helak oldu erkek kılığında gelen meleklere tecavüz etmek istedikleri icin tecavüzün cezasına bu ayetle sabittir idamdır ölümdür eşcinsel demek kendi cinsinden hoşlanan demek karşı cins gibi davranan değil dinde de cift cinsiyetlilerin yeri var doğuştan hünsa diye gecer transeksuellik te bir çeşidi beyin beden uyumsuzluğu beyninde cinsiyeti var otopsilerde ortaya çıktı biz bir insana zina cezası vereceksek o insanın evvela musluman olması gerekir ve zinanın cezası recm ölüm değildir kanıtlanırsa sopa ve hapistir nasil ki gayrimuslim birine siddet uygulamiyorsak beğenmesek de o insanlara siddet uygulayamayiz
Sadece kadin degil sadece lgbt degil kadin erkeklgbt yasli genc cocuk engelli sag sol dil din irk ayırmadan şiddete karşı bir sözleşme fesh edilmesinin tek nedeni rahatca muhalifleri hapse atamamak bastakinin derdi kadin lgbt değil bilet hanimla iftar açmış biri kendisi
Bu dünyada herkes müslüman değil ancak Allah katında tek din İslamdır dolayısıyla herkesin müslüman olması da şart kılınmıştır. Peygamber efendimizin zamanında öyleydi zaten öyle olması da en doğru şey ancak yahudiler dediğiniz gibi barışı bozdu Buna bağlı olarak da Müslümanlar ile yahudiler arasında hiçbir ittifak olamayacağı anlaşıldı. Allah erkeği kadın için kadını da erkek için yarattı dolayısıyla eşcinselllik bizzat haram kılınmıştır. Bu bağlamda Kuranı Kerim de Ankebüt süresini de daha detaylı araştırırsanız eşcinselliğin yasaklandığını bizzat görürsünüz. Bundan ayrı olarak bi kere eşcinsellik kadar iğrenç bi durum varmıdır sorarım size? Aşk Sevgi felan kesinlikle karıştırmayın bunları bu kadar masum duyguların eşcinsellik ile bir tek alakası yoktur Bülent ersoy ile iftar açması felan beni ilgilendirmez sonuçta herkesin günahı kendinedir günahı olan ahirette fitil fitil cezasını çeker şu an hükümet bile hatalar yaptığından ahirette bunun cezasını çekecektir devletimiz var olsun öncelikle
Ittifak degil bir ateşkes gibi düşün sadece peygamberimiz değil 4 halifede gayrimüslime dokunmadı saygı duydu saygiyla sevgiyi karıştırma lütfen sınırlarını ihlal etmedi ama gidip onlara özenmedi onlar gibi olmaya çalışmadi hristiyan yahudiyi dost edinmekten kasitta tam olarak bu arkadaslikla ilgili bir ayet degil siyasi tutumla ilgili bir ayet yoksa peygamberimiz de o insanlarla konustu arkadasti dine nasil davet edebilirdi obur turlu hatta gayrimuslim birinin cenazesi arkasindan allah taksiratini affetsin diye dua etti ayetle sabit dinde zorlama yok kurallar müslümanlar icin geçerli eğer herkesi zorla musluman yapsaydık ahiretin cennet cehennemin sınavın anlami olmazdı biz saygı duyarız allah yargılar ceza verir
İttifak dediğimiz nokta zaten anlaşmadır biz sizinle aslında bazı görüşler de aynı fikirdeyiz buna bir örnek verecek olursam yahudileri ya da hristiyanları gönülden İslama davet etmek için onlarla muhabbet etmek bir çerçeve içerisinde dostluk kurmak gerekir fakat onlar da biliyor ki Allah katında tek din İslamdır ve herkesin müslüman olması gerektiğini dinde kesinlikle zorlama yoktur ancak siz Kuranı namazı gönülden benimsettireceksiniz öğretmelisiniz bilgilendirmelisiniz Müslümanlar hariç bilhassa ateistler sonsuza dek cehennem azabında kalacaktır aynı şekilde hristiyan ve yahudiler de cehenneme gidecektir Peygamber efendimiz bile beni duyup da Peygamber olduğumu kabul etmeyen Yahudi ve hristiyanlar cehenneme girecektir demiştir bilhassa beyyine 6 suresinde de müşrik ve kafirlerin ebedi cehhenemde olacağı bizzat belirtilmiştir
Bunu bilemeyiz işte kimin cennete kimin cehenneme gideceğini kafamdan uydurmuyorum bunu da peygamber efendimiz kızına bile cennet garantisi verememiş biz bu noktada eğer bu cennetlik bu cehennemlik dersek tövbe haşa sirke gideriz çünkü orada tövbe haşa kendimizi Allah yerine koymuş gibi oluyoruz vicdansız psikopat tipler dışında kimin nereye gideceğini bilmemiz zor belki biri o ateiste tebliğ yapmadı belki kendine musluman diyen ama islama ters bir hayat yaşayan biri islami yanlış anlattı tanıttı sırf bu yüzden bilemeyiz sadece Allah bilir
Hanım efendi Kuranı Kerim bizzat açıklıyor (Allah’a ve Resulüne karşı isyan edip sınırlarını [dinin hükümlerini] aşanı Allah ebedi kalacağı bir ateşe sokar.) [Nisa 14 Resule karşı gelip, müminlerin yolundan başka bir yola gideni, o yönde bırakır ve Cehenneme sokarız; orası ne kötü bir yerdir.) [Nisa 115]
Elbette kimin cehenneme ya da cennete gideceğini kimse bilemez ya da ebedi kalacağını ancak Kuranı Kerim bizzat açıklıyor ateist dediğimiz insanlar birde eğitimli siz düşünün demmeki eğitim kültür medeniyet gibi kavramlarla tek bir alakası yokmuş daha geçen gün bi tane karaktersiz bi kişi bu KS de soru sormuş ailem kuran okumuyor bende okumasam olurmu diye Kuranı Kerimi benimsetmeye çalıştım ateist çıktı affedersiniz dinimize küfür etti her geçen gün ateistler satanistler deizmciler çoğalıyor
Şu sözleşmenin iptalini onaylayanlar neyin kafasını yaşıyor. Bu sözleşme kadınlara koz falan vermiyor. Sen adam olursan , ''hayır'' cevabını kabul edebilecek kadar olgun davranırsan , fiziksel avantajını hayvani iç güdülerle kullanmazsan , ayrılmak isteyene bela olmazsan , kimseye koz falan vermezsin. Adam olmak zor geliyorsa , açık açık '' ben adam değilim ve bu sözleşme benim gibi tiplere karşı bir koz'' de. Evet istisnai durumlar olabilir , ama bunda olay ve ölümden sonra bir insan bu sözleşmeye nasıl karşı çıkabilir. Annesi gözlerinin önünde öldürülen çocukların yüzüne söyleyin bunları ya. Nasıl bir vicdansızlık , nasıl bir bencillik sarmış sizin içinizi.
bir cana kıymak zaten suç kadını erkeği yok bu sözleşmenin en basindan imzalanılması hataydı bizim değişmemiz lazım bu olayların yaşanmamasi için. Mahkemede maddi duruma cinsiyete siyasi görüşe bakılmamalı sadece delillere bakılsa kimse madur olmaz ama illaki bir tarafa pozitif ayrımcılık yapılacak her olayda bu böyle
@Gökkuşağımkayboldu0 Düz mantık bakacak olursak yazdıklarınız baştan sona doğru size katılıyorum. Ama durum ortada maalesef. Ayrıca İstanbul sözleşmesi sadece kadınları koruma altına alan bir sözleşme değil. Değişmemizin şart olduğu zaten aşikar. Ama pek olası görünmüyor maalesef.
biz seninle yan yana yürüsek ben sana bana laf attı desem seni hemen oracıkta öldürurler bile malesefki bunlari yapanlar var başta kendi isteğiyle beraber olup sonra tecavüz etti diyenler var ya da birinden hamile kalıp başka birinden kaldım diye iftira atıp suçsuz yere cezaevine düsen var kızin ailesi tarafından ya da cezaevinde tacizci diye öldürulup daha sonra suçsuzluğu ispatlananlar var bunların hrpsi yaşandı. Daha geçen okudum bir kız babasina iftira atmış sebebi de şu sevgilisi adina kredi çekmiş babası öğrenincede iftira atmis hemde tacizden kendi çocuğunu taciz edenler yok mu var Allah belalarini versin onların öyle kotu niyetliler yuzunden herkesten herşey bekleniyor beyana göre hareket ediliyor kurunun yanında yaşta yanıyor yani. Bir laf atmakta cinsel istismara giriyor tecavuzde bencede ikisinin arasında hiçbir fark yok ikisinide yapanın Allah belasını versin sürum sürüm sürunsünler ama şuda var ki ortada bir kanıt yokken bile bir beyanla laf attı taciz etti desen o kişiyi ya öldururler ya da 20 sene alır. almayip elini kolunu sallayarak gezenlere pozitif ayrimcilik yapiliyor. Bizim değişmemiz lazım taraf tutmadan sadece kanıtlara baksalar böyle olmaz
@Gökkuşağımkayboldu0 Ve yine haklısınız. Ben biraz duygusal tarafından bakıyorum olaya. Ve ne yazık ki kurunun yanında yaşın yanması durumu kadınlar içinde geçerli. Durumu ''koz'' olarak kullananlar yüzünden , gerçek mağdurlara oluyor olan. Aslında asıl sorun adaletin işlemeyişi. Adalet olsa ne sözleşmeye ne de başka bir şeye gerek kalmaz.
Hergün kadına şiddet haberlerini öne sürüyor medya bir kadın trafik kazasinda ölse ona bile kadina şiddet diyecekler burda asıl çabalari toplumu bölmek eskiden sağ ol kürt türk kavgalari vardı şimdi bu çıkmış gençlerin psikolojilerini bozdular herkes bunlari okusun bunlari konuşsunki asil meseleler görunmesin Hergün şehit veriyoruz bir ekmek kaç para olmuş açlıktan kendini yakanlar var bunlar duyulmasin kimse üsune dusunmesin diye şiddet propogandasi yapıyorlar. Iyiliğin merhametin cinsiyeti olmaz. iyi iyidir kötü kötüdür . kocasıni erkek arkadaşini öldürenlerde çok sadece medya yer vermiyor medya yer versede yine kadının yanında oluyor ölen erkek olunca herkes oh olsun diyor iyiki gebermiş diyorlar ama kadini düşündükleri için değil maksat ortalik karışsın herkes birbirine düşsun türk kütluru bozulsun amaçları bu savaş meydanlarında yapamadiklarini böyle yapıyorlar işte herkes birbirini asıp kesme derdinde yazık gerçekten
@Gökkuşağımkayboldu0 sözleşme de sadece kadin lgbt yok her kesimden insanin şiddetine karşı olma var baştaki diğer devletler engel olmadan daha fazla muhalifi silivriye tikmak icin bir gecede böyle bir karar verdi derdi lgbt olsa bülent hanimla iftar açmazdı
@Marstandunyaya Bu dandik sözleşmeye ihtiyaç yok zaten bir cana zarar vermek suçtur. LGBT bilmem ne umrumda değil onlar kişisel meseller beni ilgilendirmez. Anlamamakta direniyorsunuz
@Gökkuşağımkayboldu0 olay sadece sözleşme değil yasaları uygulamayan hakimler zaten kadinlar lgbt falan bahane ediliyor asıl neden diğer ülkelerden dolayı rahatca muhalifleri silivriye atamamak ekonomik kriz korona var ama milletin dikkatini dağıtmak icin kürtaj sezaryan olaylarında olduğu gibi simdide fikra gibi bir rektor ve İstanbul sozlesmesi on plana atildi saçma sapan polemikler yapıyorlar bu da bir çeşit manipülasyon tekniği aslında
@Marstandunyaya Aksine kadın hakimler kadınların tarafında oluyor dosyaya bakmadan kanitlara bakmadan istedikleri tavizleri veriyorlar kadın diye. Bak bu olayin başka bir şeyle ilgisi yok Eş cinsellik vs silivri milivri onlarla alakalı değil bu burda amaç eskiden nasıl sağ sol kürt türk kavgalarinı çıkartıp insanlari kışkırttılarsa şimdide bu çıktı idam gelsin diyenler var ya sanki mağarada yaşıyoruz bunların amacı böyle böyle şeriat isteyecekler.
@Gökkuşağımkayboldu0 kadin hakimler zannettiğin aksine kadınları kayırmak şöyle dursun bir kismi adları çıkmasın diye aşırı tarafsız olmaya çalışırken bir kismida kendi hemcinslerini eziyor tecavüz mağduru kadina biz niye tecavuze uğramıyoruz peki diyen kadin hakim var erkek cocugu babasının şiddetine ve tecavüzüne uğramasına rağmen dinlemeyen anne polis babanin cocuguna yaptiklarini kadin hakime anlattiginda masal mi anlatıyorsun sen nereden uydurdun bunları diyen kadin hakim var merak etme kadin hakim çok yok olanda çoğunlukla icrada falan ağır cezada hele kadin sayısı yok gibi keske olsa ama konuda bile cinsiyetcilik hakim bazı olanlarda sizin saksakciniz paragöz psikopatlar mahmutcum hic merak etme onlarda sizin arkanızda ne yazık ki
Bulaşığı hepsi nereden kaynaklanıyor Ataerkil Eren şerefsiz sistemi savunanlar lan olayım Bence devlete de ilgisi yok Kendi insanın Kafa yapısı ile çok alakası var Burada şimdi Devleti ön plana atmak son derece yanlış Senin zihniyetin bu senin kafa yapın bulup da devlet sana ne yapsın Sen bu Ataerkil denen canım zihniyeti Savunursan istersen başta en güzel devlet olsun hiçbir şey değişmeyecek Ben her zaman şunu söylüyorum zaten bu Ataerkil ler ülkeden temizlenirse bir şekilde ülke daha rahat nefes alacak
Aorilite hem erkeklikten bahs ediyorsun hemde bir kadinin lafindan korkup kaçıyorsun noldu hayırdır facan mi bozuldu korkma ödlek buraya yazicam sırf onunde bir et parçası var diye sana saygı duymamı mi bekliyorsun sen ki insan öldürmeyi normal gören bir psikopatsin ben kadin erkek fark etmez psikopatlara saygı duymam sirf önünde et parçası var diye einstein gibi hemcinslerine bakıp kendini tek zeki insan sanıyorsun oysa iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz cahil bir psikopattan başka birşey değilsin lütfen sırf hemcinsin diye kendini einstein gibi biri sanma sen o insanların tırnağı olamazsın korkak ödlek seni
Sözleşme varken kadın cinayeti olmuyor muydu sanki? Sözleşme cinayetlerin önüne geçmiyor. Öldürmeyi kafasına koyan birisi sözleşme dinlemez gider öldürür. Kadın cinayetlerinin önüne hiçbir sözleşme geçemez. Cinayetler durmaz ama azalması için katı yasalar gelmesi gerekiyor.
Yav kusura bakmayın ama bunun İstanbul sözleşmesiyle falan hiç bir alakası yok. İngiltere imzalamadı almanya fransa çekince koydu amerika kanada imzalamadı bile. Oralareda İstanbul sözleşmesi mi var. Her otu b*ku buna bağlayıp gereksiz algı yaratmayın. Adalet sisteminin değişmesi lazım. O kadar. Kadın da öldürülse erkek de öldürülse çocuk yaşlı genç hepsinin katiline aynı ceza verilmeli. Bir kaç kişi meydanda ibreti alem için asılsa bunlara gerek mi var sanki.
Fakat Kendine Müslümanım Diyenler Sözleşme Falan Savunmasın.. Sözleşmeyi Tbmm'ye Sunan Babanız Erdoğan Zaten.. 2021 Yılının 3. Ayındayız Bugün 77 Oldu Kadın Cinayeti.. Hâlâ Sözleşmeden Bahsediyorlar..
@helloanan Banane Senin Dininden Veya Siyasi Görüşünden Ya..
Aklınız Olmadığı İçin Bunca Ölen Kadının Sorumlusunu Bir Sözleşme Yüklediler.. Siz de İnandınız.. Sözleşmenin Arkasına Gizlenenlerden Haberiniz Dahi Yok.. Uyutuldunuz.. Sizin Boş Çığlıklarınız Onlara Müzik Gibi Geliyor.. Kendileri Sundu, Kendileri de Kaldırdı.. Siz Hâlâ Sözleşme Diye Feryad Ediyorsunuz..
Anladın mı? Nerdeee.. Neyse Savunmaya Devam Et.. Bir Kağıt Parçasına Muhtaçsınız.. Yazık.
Sözleşmenin anayasanın kuranla uymayan bir kısmi yok sözleşme sadece kadin lgbt değil her kesimden insanin şiddete uğramasına karşı zaten bazı şeyler evrenseldir islam baris demektir dinde zorlama yoktur peygamberimiz yahudiler barışı bozana kadar demokrasi içinde yaşadı hic bir zaman devletin dini islamdir demedi herkes kendi inandığı gibi yargılandı 4 halife secimle basa geldi dinimizin de o bahsettiğin kanunlara uymayan hicbir noktası yoktur psikopatların cezası idamdır hapistir dinimizde de
@Marstandunyaya Dünyadan Haberin Yok Senin.. Biraz Aydınlatayım Seni..
Allah'ın İndirdikleri İle Hükmeteyenler Kafirlerin Ta Kendileridir.. Maide-44
Demokrasi Veya Beşer Veya Geçersiz Din Hükümleri, Hepsi Tağuttur..
Tağut Diye Birşey Duydun mu? Git Araştır..
Beyinsiz, Peygamber S. A. V'e İftira Etme.. Demokrasi de Zina Hep Serbestti, Faiz Hep Helaldir.. Peygamberimiz Demokrasi İçinde Yaşadıysa Bunları da Helal mı Kıldı? Allah Seni Ve Senin Gibileri Kahretsin, Yettiniz Artık.. Bi Tarafından Uydurduklarınızı Bu İslam'dan Diye İnsanlara Dayatıyorsunuz..
Kur'an'ın Kendisi Bir ANAYASADIR.. Bunu Kabul Etmeyen KAFİRDİR !! Akpsi Chpsi Farketmez.. Kur'an Muhafazakâr Veya Laik Tanımaz..
Sonra (Ey Rasulüm) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma. Casiye 18
Yoksa Allah’ın izin vermediği bir şeyi, dinde onlara şeriat kılacak ortakları mı var? Şayet kesin söz bulunmayacak olsaydı; aralarında derhal hüküm verilirdi. Doğrusu zalimlere elim bir azab vardır. Şura 21
Hayır! Rabbine andolsun ki iş bildikleri gibi değil, onlar aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp sonra da senin verdiğin hükme karşı içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olamazlar. Nisa 71 Biz sana Kitab (Kur’ân) ı hak olarak indirdik ki, insanlar arasında Allah’ın sana gösterdiği şekilde hüküm veresin. Sakın hainlerin savunucusu olma! Nisa 105
Hükmü Bilmiyorsun Kitaptan Haberin Bile Yok.. Bilmediğin Bir Konu Hakkında Konuşma.. Git Cinsi Sapıklarını Başka İdeolojiler İle Savun.. İslam'ı Alet Etme..
İnan hayatımda bir kadına el kaldırmadım. 3 kadın var 2 si yüzünden ceza aldım yaşım 42 oldu artık bu itlerin yaptıklarına dayanamıyorum. Erkek olsalar 50 kere döverdim. Artık kadın cinayetlerine takılmıyorum nasıl bir insanı o dereceye getirdiler diye katil olana acıyorum. Çünkü bende korkuyorum sonunda bunlara bende dövücem artık şerefsizlikte Nirvana oldular düşün eski eşim bana kızıyor kızımla görüştürmüyor onu kullanıyor, kızıma para veriyorum her görüştüğümüzde elinden alıyor, kuaföre gidiyor o parayla saçına boya yaptırıyor, saçını kestiriyor allahın yok mu senin kızıma okul harçlığı veriyorum nasıl kansızlık bu elinden alıyor parayı kendine harcıyor. En son çocuğa ayakkabı alsın diye para verdim onu da elinden almış. Çıldırıcam artık it kızıma veriyorum alma şu çocuğa verdiğim parayı. En sonunda bende deliricem yetti artık
“ Artık kadın cinayetlerine takılmıyorum nasıl bir insanı o dereceye getirdiler diye katil olana acıyorum.” diyebilmişsin. Resmen katil savunuculuğu bu, çok tehlikeli insanlarsınız
İnan o insanı nasıl o duruma getirmişler ona takılıyorum artık. Hayatımda kızım 15 yaşında bir kere el kaldırmadım 11 yıl evli kaldım eşimin yapmadığı pislik kalmadı aldattı gene allahından bulsun dedim. Ama yemin ederim delirtecek ler insanı sonunda. O kişiye de artık hak vermeye başladım. Bana bu kadar çok şerefsizlik yapan erkek olsaydı yüz kere dövmüştüm onu. Kadına el kaldıramıyorum diye de bu kadar o#rıspuluk yapılmaz git işine yapana kızmıyorum artık onu o duruma getirtip yaptırtana kızıyorum. Kimse kimseyi durduk yere şiddet uygulamaz inandım ben hala beceremiyorum ama yetti doldum 22 sene dir yapmadığı or#rıspuluk kalmadı boşandık çocuğum on da diye onu kullanıp 11 senedir kanımı emiyor çakal
@Alperx14 yapabilseydim keşke, beceremiyorum. Kızıma okul harçlığı veriyorum her hafta annesi elinden alıyor. Gidiyor saçını kestiriyor, tamam diyorum yine harçlık veriyorum okuyor kızım. Onu da elinden alıyor saçını boyuyor. Onu da geçtim kızıma bir ayakkabı beğendik nicektan 340 lira o parayı zorla buldum verdim kızıma yarın alırsın dedim o parayı görmüş kızımda onu da alıp kendine pantolon falan almış ya allahınız yok mu. Kızıma yıllarca verdiğim her harçlığını elinden alıp kendine kullandı. Çocuğun günahı ne o çocuk yıllarca onun yüzünden bir lira parasız okula gitti yapmayın onu hastanelik etmemek için zor dayanıyorum. Ulan it kadın çocuğun parasından ne istiyorsun. Sen ne kadar ters kelime etsene umurumda değil sadece o prenses kızımla kpnuştursam seni sen bile dersin neden dövemedin hala derdin beceremiyorum kadın dövemiyorum. Ama beni geçtim kızıma yaptıklarına katlanamıyorum. 15 yaşında lise 1 e başladı. Ayakkabı alsın arkadaşların arasında küçük düşmesin diye para verdim onu bile almış kansız kızım okula gitti bir süre cebinde bir lira olmadan. Bırak abi bilmediğin şeyler için konuşma
Kendini bilmez bi kaç kişi yüzünden genelleme yapmak ne kadar doğru peki söylermisin benim annem sırf kocasinin onu aldatmasina tepki gösterdiği için katledildi ben daha 2 yaşındaymisim o zamanlar anne kokusu falan ne bilmiyorum bile annesiz buyudum baba nedir onu da bilmiyorum 3 yaşından beri teyzem bakiyo bana ama o pislik herif te hakettiği yerde muebbet aldı aynı yıl içinde o yıl daha cezasi da bitmedi bitmezde zaten
Anlaşamadığı için geçimsizlik çektiği için boşanmak isteyen katledilen kadınların ne suçu var kimse ölmeyi haketmiyo, sende git mahkemeye ver öyle bisey yapıyorsa kizini göstermiyosa şiddet uygulamadan can almadan anlasmak çok mu zor zihniyetiniz batsın sizin
@Alperx14 genelleme yapmıyorum ama inan artık kimseye kızamıyorum kendi yaşadıklarımı biliyorum belki onlar da ben gibi yaşadılar sorgulanmadan direk suçlu deniliyor. En son bir ceza aldım hapise gidicem suçumu söyleyeyim filyasyonda çalışıyorum başımda 24 yaşında bayan doktor var. Ya abi hastalara Çok yaşa bile dedi, şerefsiz, gereksiz, mal, Çok yaşa, banane çok umrumdasın dedi. Dayanamadım 2 ay çalıştık yapma lan dedim onlar insan dedim, hayvan muamelesi yapma insanlara arık dedim neymiş hanım efendi rahatsız olmuş o sözüme beni tehtid etti diye şikayet etti. Sonra hapis aldım daha önce cezalarım vardı tekerrüre sokmuş hakim suçumda garibanlara bu kadar hakaret etme dedim o tehtide soktu. İnan ifade bile alınmadan ceza kesildi. Böyle it olurmu. Yapma ya bu insanlara hakaret etme ya
Işte bi kaç kişi yüzünden genelleme yapma kimse ölmeyi haketmez senin annen veya kız kardeşin var mi bilmiyorum ama eğer varsa onlara bi erkek bisey yaparsa naparsin öldürürse
Birakin bu timsah goz yaslarini. Gercekten kadin haklarini savunuyor olsaydiniz tarafsiz olurdunuz. Neden bu sivil toplum kuruluslari konu basortulu kadinlarimizin turbanina gelince sessiz kaldi. Kapatma davalari acildi. Yillarca kadinlarimiza bu yuzden ne devlet memurlugu ne de siyaset hakki tanindi. Kadinlarimizin ozgurlugunun İstanbul sozlesmesi (perde arkasinda ibneligi savunan yasa) kadar savunulmadi. Samimiyetsizler sizi. Kopyaci tembel avrupa sevdalilari sizi...
Ben kapalı bir insanım ve sözleşmenin kalkmasına karşıyım evet bu adamlarda kadin düşmanı onları normal görmüyorum onlarda aynı şimdi olduğu gibi çaldı ve diktatördü bugunleri onlara borckuyuz kotunun iyisi sectiler tayyibi su an başta olanın da buradaki insanlardan farki kalmadı kadin hakları diyerek basa geldi ama artık kendi çevresi dışında kimsenin hakkını umursamıyor bu sozlesmeyi de bülent ecevit falan değil bizzat kendi imzaladı suç bulacaksan yine bastakine bul 20 yıldır baştasınız farkında misiniz sözleşme sadece kadin lgbt değil her kesimden insanin şiddete uğramasına yönelikti lgbt bahane ediliyor ama tek dert muhalifleri içeri rahatca sokamamak derdi lgbt olsa reis bülent hanimla iftar açmazdı sizi de başörtüsü savunucusu olarak uyutuyor oysa sadece kendi gibi düşünen bacım diyor başörtülü kadınlara ciplak arama yapılışı onun dönemin de ona muhalif olan kadinlarin başörtüsüne el uzatıldı sadece din onun tekelindeymiş gibi başörtülü kadin polis tacizine uğradı terörist ilan edildi hic kusura bakma ama artık kimsenin derdi başörtüsü falan değil bizzat koltuğu zaten burada gördüğüm partiylede gayet icli dislilar mecliste esip gürleyip kameralar gidince birbirlerine abicim deyip sarılıyor rant derdine dusuyorlar bence siz chpye kilislara çok teşekkür borçlusunuz adamın pasifliği gizli desteğiyle bunca yıldır baştasınız adam akıllı bir muhalefet olsa koltuğu rüyanızda gorurdunuz tayyip ne kadar yapmam dediği kınadığı şey varsa yaptı domates kuyruğu basortuye dokunma eski türkiye yok dedi tansuyu çıkardı mitinge kusura bakma ama artık koalisyonla beraber eski türkiye geri dondu ne acıdır ki kadin haklarindan gelen kadin haklarından gidecek bu gidişle
@Marstandunyaya bir yasa menfaati varsa cikarilir ancak o yasayi insanlar suistimal edip art niyetli kullanirsa zararina istinaden kaldirilir. Devlet sana ihtiyacin olan komur yardimini yaparda sen o yardimi alip satarsan ya da ihanet boyutuna sokup komurle devlet malina zarar vermeye kalkarsan ve devlette bu yaptigi yardim keserse buna devletin kusuru diyemezsin. Zira bu konuda linkte cok guzel anlatildi zaten. İstanbul sözleşmesinin altında kadınlarımız için yatan tehlike nedir? ↗
Bu arada sen bas ortulu ol, İstersen bikiniyle gez hatta senin konunun disina ciktigin gibi isi abartip istersen vuducunda ki tum killari gostermekten gurur da duyabilirsin. Benim icin birsey tartisiliyorsa adil ve akil sekilde tartisilmali. Hakli cikmak icin konuyu saptirmanin alemi yok. Merve kavakci olayi isterse tansu ciller zamaninda yasansin isterse erbakan doneminde benim icin niyet onemli.
İstanbul anlasmasi kadinlari korumus olsa, 2011 anlasmadan sonra kadin cinayetlerinde artis degil düsüs olurdu, aksine sürekli artmistir, arastirin.
Birde İstanbul antlasmasi hep kadina siddeti engelleme olarak kullaniliyor, asli öyle degil, maddelerini iyi okuyun, temelinde toplumun aile yapisina saldiri seklinde maddeler var. Örnegin iki erkek evlenebilecek, iki escinsel erkek veya kadin evlat edinebilecek! Aile sorumlusu anne baba cocuklarini kültürden, örf ve adetlerden uzak yetistirmek zorunda birakiliyor, eger oglum bayramda büyüklerinin elinden öpeceksin deyince, bu siddete girecek. İstanbul sözlesmesinin adi İstanbul , cünkü antlasma İstanbul'da yapildi, bircok avrupa ülkesi kabul etmedi, bircok kabul eden avrupa ülkesinde sürekli tartisma konusu tartisiliyor. Ayrica kadina siddeti engelleme icin bircok calismalar, cezalar var, İstanbul antlasmasi sirf kadini korumak icin olan bir sözlesme degil, akisna korumamis, daha kötü yapmistir.
@selenatorsari Örf adetlerde kadina assagila diye bir madde yok, onu nereden cikartin. Aynen insanin icinde varsa, İstanbul antlasmasini takmiyor, İstanbul antlasmasindan sonra kadin cinayetleri nedense 40 kat kadar arrtmis.
Bana maddeyi aynen yaz diyorum sana hani varmış ya akp grup başkan vekilleri bile yok diyor sen nereden uydurdun madem var butur yaz o maddeyi sen bilgilisinya
Artmadı sadece gün yüzüne çıktı. Her gün kadınlar dovuluyor. Ama kültürümüz ataerkil olduğu için erkek ne derse o olur dendiği için işinize gelmiyor dimi? Gerci bizim kültürümüz farklı. Sen arap kültürüsun ben Türk. Sen kadınları aşağılarsin
@maria0 Maddelerinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” yani escinselle, olmayan ayni haklara sahiptir diyor, yani iki karsi cins gibi escinsellerinde evlenme hakki doguyor. Simdi sen o yüksek bilginle karar ver, bu madeye göre escinsellerde evlenebilirmi, evlenemezmi, sana göre evlensinmi, evlenmesinimi?
@selenatorsari İstanbul antlasmai kadini siddetten koruma ile alakais yok, o sadece bir maske, anlayin artik sunu. Ceza kanunlarimiz, toplumsal önlemler zaten sürekli aliniyor, İstanbul antlasmasinin icerigindeki maddeler kadindan ibaret degil, sadece siddet olayi degil. anlayin sunu.
Cinsel eşitliği erkek kadın eşitliği demektir bu madde ile eşcinseller evlenemez cahil bu nasıl bi kafa ya eşcinsel evlilikler meclis kararı alınır ki bu kadar u ülkede alınmaz yih yani
@selenatorsari önce terbiyeli ol, bak ben sana saygsizlik emiyorum. Iki erkegin evlenip, bir cocuk evlat edinmeisni dogru buluyormusuin, iki iibnenin arasinda evlat edinen kisiyi secme sansi olmayan bircocuk. Evlilik iki karsi cinsin bir raya gelerek, aile kurup birliktelik yasadigi, bu birliktelikten cocuklarin olup, cocuklarin anne ve baba sevgisi ile yetistigi bir kurum, bu kurumu ayni iki ibbnenin ayni seviyeye cekmesi sizce etikmi, dogrumu?
@maria0 kadinlarin bukadar geri kafali, cahil oldugu, daha İstanbul antlasmasinin ne oldugunu bilmeden anlamadan, önyargi ile sadece basligina kanarak insanlara saldiran simarik kadinlardan olusan bir ülke olmamiz, cidden cok üzücü.
Asıl saygısızlık insanlara saygı duymaktir. Onların sana bir zararı yok. Ne karışıyorsun? Ben artık bu ülkede korkmadan gezmek istiyorum. Sürekli tacize uğruyoruz.
Bende sözleşmede yazmayan şeylerden nem kapanları görünce acıyorum özlem zengini yasin aktaş i dinle ak parti grup başkan vekilleri var mı yok mu git gorursun
@selenatorsari sen önce yazilanalri oku anla, sonra yorum yap, egitim seviyeniz ne bilmiyoru, cahil cahil, daha tanimadiginiz bir antlasma hakkinda bos yorumlar yapiyorsunuz
@maria0 nem degil, aslinda anltamama gerek yok, anlamaniz lazim, halen iddia ediyorsunuz, orada yazan maddelerden sadece birisinden örnek verdim. İstanbul antlasmasini birck avrupa ülkesi kabul etmedi, edilen ülkelerde dahi cok tartisma konusu. Kaldiki bu antlasmayi ikabul eden iktidarda simdiki ikitdar demmekki, olmuyor, demekki antlasma kadini siddetten korumuyor, ayrica aile yapisina, külütüre, Türkiye aile yapisina zarar veriyor diye iptal edilmis, Bundan daha normal ne olabilir!
@maria0 kizim sende anlama kitligimi var, egitim seviuyenin cok düsük oldugunu bu mantiksiz israrci inadin cok belli ediyor. Bak tekrar ediyorum “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” demek, heteroseksüelle, homoseksüell zamani gelince pedofiller normal cinsell egilimli insanlarla ayni hakka sahip olacak. Tüm maddlerinin kadina siddeti önleme amacli olmadigini, sadece maske oldugun artik öküzler dahi anliyor. Sen simdi benim kadina siddet uygulanmasini normal buldugumumu saniyorsun? Kadina siddete degil insanlara, hayvnalar siddete en cok karsi cikanlardan biriyim. Bu istnabul antlasmasida kadini koruyna, siddeti önlyeyen bir antlasma degil akisna tesvik ediyor.
@JAPANMOTORS eşcinsel biri kimseyi öldürmedi kimseye tecavüz etmesi asıl ahlaksız normalim diyip ona buna tecavüz eden oldurendir eşcinsel kendi ilişkisini kendi içinde yaşıyor sanane gelip sana mi bulaşıyor
Nereden varıldı bu olaya ben tcavüz eden tciz eden şiddet uygulayan eşcinseller hatta onun bunun çocuğunu yoldan çıkaran eşcinseller çok gördüm örnek kendi kardeşimin başına geliyordu ben engel olmasam kardeşime 40 yaşında eşcinsel şahsiyetsiz yazdı yazışmalarını yâkaladm kendi içinde yaşıyo ha
@JAPANMOTORS kardesim bunlar inan bana İstanbul antlasmasinin bir yerindeki kadina siddeti almislar, sadece oradan degerlendiren geri kalmis egitimsiz, sonrada görme cahiller. İstanbul antlasmasi toplumun aile yapisina, ahlakina, serefine, örf ve adetlerine saldiran maddeleri umurlarinda degil. Bu maria zaten kisiliksiz, maria ismi ne?
@JAPANMOTORS Bunlarin amaci üzüm yemek degil, bagciyi dövmek, chp adi tecavüz parttisine cikti, hic ses yok, ayni parti İstanbul anlasmasinin iptalini kiniyor, bu ne demek oluyor, İstanbul antlasmasi tecavüzlerini demek ört bas ediyormustu
Dinleyin ey insanlar! Benim adım adâlet, Yeryüzünde her zulme, ettiniz beni âlet. 'Ahlâk' diyen herkese, vahşetle kükrediniz, Çağdaşlığı, şehvetin üstüne yüklediniz.
Yeryüzünde saltanat kurdunuz cübbelerle, Kutsala harb açtınız, o zorba züppelerle. Kibir bataklığında, vehimlere daldınız; O fosil beyninizi, tartışılmaz kıldınız.
Dinleyin ey insanlar! Benim adım adâlet, Sayenizde hukuku, teslim aldı cehâlet. O çirkin çehrenize, beni maske yaptınız; Firavunlar misâli, kendinize taptınız.
Sandınız ki adâlet; kedi-fare oyunu; Kudurmuş kurtlar gibi, katlettiniz koyunu. Bu oyun, tutsa bile, şimdilik bu pazarda, Bilin ki; her oyunun, rövanşı var mezarda.
Dinleyin ey insanlar! Benim adım adâlet, Ancak benimle vardır, bir insanda asâlet. Ebediyyen haktadır, hukuktadır üstünlük, Unutmayın ki; zulmün, ömrü ancak bir günlük!
Bu sözleşme varken de kadınlar öldürülüyordu. İstanbul Sözleşmesi varken Musa Orhan'lar, Ümitcan Uygun'lar ellerini kollarını sallayarak dolaşmadı mı etrafta? İstanbul Sözleşmesi okumuş, etmiş insanı caydırır ama bu cinayetleri işleyen tipler cahil tipler. Onlar "20 yıl da olsa yatar çıkardım, namusumu temizledim" olayından ibaret. Daha ağır cezalar getirilmeli. İdam veya hadım gibi. Ancak o zaman millet bu cinayetlerden vazgeçer.
ne salak insanlar var ya... haklarımız anayasa ile güvence altında değil. eğer imzalansaydı güvence altına alınış olacaktı. tutturmuşlar logobotoyo sovonoyor diye. savunmuyor, sizi zorla lgbt yapmıyor, sadece onlara saygı duymanızı sağlıyor. kadınlar artık korkuyor her gün tacize uğruyoruz. hakkımız savunmuyulmıyor. katiller ceza almıyor
Bunun sözleşmelerle alakası olduğuna inanmıyorum. Kanun koyucular ve devlet bu konuda hiç bir şey yapmıyor. Namussz gidip karısını dövüyor linç ediyor. Karakol komseri barıştırıp eve yolluyor (sözde) yersen tabii caydırıcı bir ceza yok! Ağır yaptırımlar yok.
Su bir gercek ki oldurecek cani sozlesmeyi falan dunusupte hareket etmez. Yani aaa sozlesme iptal oldu yasasin dur gibip hemen esimi ya da sevgilimi oldureyim diye bir olay yok. Zaten cogu erkek boyle bir sozlemenin farkinda bile degil. Yasalar bu sozlesmeye bagli degil. Sozlesme iptal olabilir ama sen ayriyeten daha kati yasalar cikarabilirsin buna kimse engel olamaz.
Bir sözleşme kaldırıldı kanunlar kaldırılmadı saçmalamayı bırakın bee İstanbul sözleşmesi kaç kadını korudu şimdiye kadar ispatlayın anca ölenlerin sayısı medya da dolaşıyor İstanbul sözleşmesi şu kadar kadını korudu koruyor diye bir haber görmedim ben insanın eceli geldi mi sözleşmeymiş falan hikaye 😏
Akp bilinçli olarak seçimi kaybedecek. cunku artık ülkede işleri bitti somurecek pek birşey kalmadı. eti aldılar kemikleri bize kalmış olarak ülkeyi terk edecekler. ayrica gençleri de İslam'dan soguttular bu kasıtlı bir projeydi zaten bana göre ve başarılı da oldu. hedef yeni neslin dinsiz olarak yetismesiydi. erbakan uyarmıştı bizi kimse kulak asmadi. sadece kadınlar şu adama oy vermese bile yetecek aslında.
Sözleşme varken hiç kadın ölmedi, cinayetler tecavüzler işlenmedi değil mi :)). Maalesef Problemimiz bir Yasadan öte. Şunu bi anlayın. Karısını döven “Istanbul sözleşmesi var dövememliyim” mi dedi bugüne kadar? Mantıklı olalım birazcık..
Sözleşme olsun olmasın iki satır yazıyla değismez hiç birsey o iğrenç boş kafalar değişmediği müddetçe olmaz o pisliklerin gözleri dönüyor zaten o anda hiç zannetmiyorum ki akıllarına gelsin desinler aaa sözleşme vardı ben öldürmeyeyim Allah'in kurallarından yasaklarından korkmayan kulların yazdığı iki satırdan hiç korkmaz
O tür insanların sözleşmenin varlığından bile haberdar olduklarını düşünmüyorum. Bu konu birbirine çok düşük ihtimalde bağdaştırılabilir. Yoksa diğer açıdan hiçbir alakası olmayan konu. Kadınlar zaten öldürülüyor, daha ağır yaptırımları olmadan kimseye caydırıcılık olmayacak.
Anayasada zaten kadın hakları yer alıyor. İstanbul Sözleşmesine bu konuda gerek yok. Ama İstanbul Sözleşmesi de bunun yanında tanınabilir miydi evet tanınabilirdi. Hem İstanbul Sözleşmesini tanıyınca direk her şey sıfırlanacak değil. Burası Türkiye. Bunlar sözleşme imzalamak ile olmaz. Çoğu şeyi düzeltmeleri lazım ama işlerine gelmiyor.
Sozlesme kontrol mekanizması aslında bir devlet hata yaptı mi uyariyorlar yasalar uzun zamandir uygulanmiyor ceza indirimi yerine müebbet versinler sorun falan kalmaz iptal edilmesinin tek nedeni diğer devletlerden dolayı yeterince muhalifi silivri soguguyla tanistiramamalari kadin lgbt falan değil olay öyle olsa bülent hanimla iftar yapmazdı uzun adam
Sözleşme varken de öldürülüyordu. Burada problem şu: Eğitimin yeterince başarılı olamaması, adaletin tam olarak uygulanmaması.
Hani bir atasözü vardır: Ağaç yaşken eğilir. O yüzden şiddet konusunda insanları aşmanın yolu eğitimden geçer. Sözleşme ile aşmak mümkün değil. Kadın ve Erkek ilişkisi konusunda, ciddi anlamda bir reforma ve eğitimsel desteğe şart vardır.
Hatta bana kalırsa, psikolojik teste tabi tutulan evlilik sınavı gibi bir mülakat dahi yapılmalı.
Evet, pturup eğitim bekleyelim ve bu süre içerisinde eğitimi almamış olanlar kadınları öldürmeye devam etsin. Siz gökkuşağının altındaki ülkelerde yaşıyor olmalısınız. Bu ülkenin en büyük gündemi bu olmalı
Bana söyleme. Ben ülkenin yöneten kadrosunda değilim. Bana çemkireceğine, onlara çemkir. Ben kalıcı bir çözüm önerisini dillendirdim. Sanki ben çok mu mutluyum bu kadar şiddetin olduğu bir ülkenin içerisinde bulunmaktan.
Sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize fakat sosyal medyada dönen erkekler olmasın erkekler gereksiz erkekler şöyle erkekler böyle diyen kızlar var yani şöyle ki bir cani bir kıza tecavüz ediyorsa diğer erkeklerin suçu ne zaten o canilerin dışında kalan diğer erkekler sizin arkanızda hatta bir kadını korumak için harekete geçen birisi hapse girdi erkekler diye genellemek yerine caniler deseniz mesela yanımda böyle bir konu konuşan kızlar görünce gerçekten çok utanıyorum yerin dibine giriyorum çok rahatsızım (teşekkürler)
Sözleşme ve yasanın koruyamadığını hala anlayamayan ger. i. zekalılar var. En başa dönelim; sen erkek çocuğuna oyuncak olarak silah alırsın, kız çocuğuna da bebek alırsın. Sonra kadına şiddet. Sanki sadece kadına şiddet var. Damacananın skildiği ülkede kendini insan değil de kadın olarak görmeye devam edersen daha çok şiddet daha çok taciz
Kimse kadına sadece şiddet var demiyor ancak kadınlar bu ülkede en çok vahşice ve alenen katledilen insanlar olarak raporlara geçiyor istatistikte bu, ve kadınların istegi sadece kadınlarının korunması degil şiddet gören erkekte tecavüz edilen erkeklerde var bu suçlara öyle cezalar gelsinki ne kadın ne erkek ne hayvan ölsün diyoruz örnek elektrikli sandalya, idam, gibi...
Eee o vahşilerden ne farkın var? Adolf Hitler’den ne farkın var? İnsanları öldürmek yerine “sevgi” öğretmek daha kolay. Ben sana yan gözle bakıp korktuğum için dokunamazsam bir gün içimdeki şiddeti ve sapığı elbet içimden çıkaracak ortam bulurum lakin beni sevgi ile büyütürsen ben de sana sevgi gösteririm 😊
Adolf hitler ile bu konunun pek bir. İlgisi yok adolf hitler suçu olmayan çoluk çocuk yaşlı demeden öldürdü bu öznel bir düşünce sistemiyle yapıldı yahudileri sevmiyorum yakıyorum "
Senin çocuğunu tecavüz edip bogarak öldüren birisinin bir insanı katletme ve tecavüz etme gibi bir suçu var bu yüzden toplum ve öldürülen kişinin haklarına ithafen toplum içine çıkması engellenirki bu kişi tekrar alinin Ahmet'in çocuğuna tecavüz edemesin diye zaten salınan bir insanda demekki bu yaptığım iyi birşey ve cezasız salındım diyerek tekrar yapacaktır,, sevgi falan o iş öyle olmuyor maalesef
Konuyu çok alakası yerlere çarpıtıyorsun ve komik söylemlerin var, 😀diyecek son şeyim şu eger benim dedigim ile senin dedigine yakın şeyler yapılırsa bu tecavüzler katledilmeler her canlı üzerinde durur suçluların cezası hak ettigi şekilde verilirse ve eğitim ile kökten iyi yetiştirilirse her iki bireyin eşit oldugu birinin ötekine üstün olmadığı aşınalırsa toplum iyi bir düzene kavuşur.
Konunun çok fazla sapıttığını düşünmüyorum. Kişi ne yaparsa yapsın yaşam hakkı Allah’tan gelir. Bir canı sadece Allah alır. Katil de olsa tecavüzcü de olsa neticede Allah ona can verdi. Madem her insana zarar vereni yakacağız, öldüreceğiz, asacağız. Suları kirletenler de cezalı, yerlere çöp atan da cezalı, ormanları yakan da cezalı. Atmosferi kirleten de cezalı. Hadi dünyada insana zarar verenleri öldürelim. Öncelikle tüm bilimadamları ölmelidir. Buluşların %92’si insanlığa zarar vermiştir.
Böyle saçma bir soru başlığı olmaz. Tamam sözleşmenin feshine biz de karşıyız lakin bu sözleşme 2014 - 2021 ( Mart ) zamanına kadar aktifti, lakin Kadınlar öldürülmüyor muydu? İmzalanan, Onaylanan ve yürürlüğe girmesine rağmen hiçbir zaman uygulanmayan bir sözleşmeydi. Bu sözleşmenin varlığı ile yokluğu aynı sonucu veriyor sonuç olarak.
@Blackh Resmi olarak İmzalanan ve imzalandığı süre boyunca fesih edilmeyen her şey aktiftir. Aktiflik ayrı, uygulanması ayrı bir şeydir. Öncelikle Aktiflik ve Uygulama arasındaki farkları anlayalım..
Bos yapma canim bahsettigin aktifligin uygulanmasiyla bile alakasi yok ve hala işe yaramaz bir sozlesmeymis gibi bahsediyorsun... kendinle bile celisiyorsun
tüm kadınlarımız canımızdır allah rahmet eylesin katiller en şiddetli şekilde cezalandırılmalıdır, fakat türkiye de her gün en fazla erkek öldürülüyor ama gönül isterdi ki her gün hiç bir kadın öldürülmesin hatta bir yılda sıfır kadın cinayeti olsun ama Dünyanın hiç bir yerinde bir yılda sıfır cinayet yok bu acımasız dünya kanunudur
Okudum hemde en başında okudum sadece kadin lgbt değil her kesimden insanin şiddete uğramasına karşı bir sözleşme kontrol mekanizması icin vardı polonya rahatca irkcilik yapamadığı icin çekildi bizimkilerde rahatca muhalifleri hapse tikamadigi icin bastakinin derdi kadin lgbt falan değil öyle olsa bülent hanimla iftar acmazdi
Kimse ölmesin, ne kadınlar fiziksel şiddet ne de erkekler sözlü şiddet görmesin. Hiçbir kadının bedeni ruhu ve akıl sağlığı zarar görmesin hiçbir erkeğe de sünepe ve sümsük denmesin. Bana sümsük sünepe diyeceklere de şimdiden sadece saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Yine yapılan cinayetleri siyasete bağladınız ya pes! Tüm kadınları bu sözleşme koruyordu de iyice güleyim bari. Arkadaşlar sorun ZİHNİYET. Bu sözleşmeyi de bir kadın olarak doğru bulmuyorum. Eşitlik diyip kendinizle bir celismeyin daha bi komik oluyor çünkü. Cinayetleri caydırıcı daha akılca ve adaletli bir kanun bekliyorum umarım çıkar. Siyaset malzemesi yaptığınız 6 can vermiş kadını kullanarak burada destek alma çabanız daha da mide bulandırıcı ve hiç samimi değilsiniz.
Sadece kadına şiddete karşı durmak çözüm değil, şiddete tamamen karşı olunmalı. Erkekler en başta diğer erkeklere şiddet uyguluyor ama buna kimse karşı çıkmıyor, böylece şiddete alışan kabadayı kılıklı her istediğimi yaparım mantığındaki erkekler ileride bir gün de kadına şiddet uyguluyor. Sadece kadına şiddete karşı çıkmak erkeğe şiddeti devam ettireceği gibi kadına şiddeti de devam ettirir.
Hicbir fikrim yok bu sözleşme konusunda , nötr kaldım açıkçası!! Ama acilen etkili kararlar gelsin ve biseyler yapılsın yaa gerçekten erkekler artık birbirinden örnek alıyor, ceza almayacağını biliyor ve onlarca kadın ölmeye devam ediyorr... Her geçen gün bu haberleri duymaktan bıktık ☹
Kadin neslini tuketmeye and icmisler resmen... hicbir sey yapmamalari yetmiyormus gibi bir de var olan tek dayanagi da elimizden aldilar... Ankara sozlesmesi diye bir sacmaliktan cozum geleneklerimizde diye bir seyler sacmaliyorlar yani hicbir sey yapmiyacaklar
Türkiyedeki kadınların ölmemek için öldürebilmeyi öğrenmesi gerek. Baktınız öleceksiniz öldürün ne duruyorsunuz karşınızdaki leş karakterli sığırın canı sizden değerli mi? Canilik karşısında cani olunmazsa kadınların sonu gelecek. Doğal seçilim de bu olsa gerek.
Asıl içinde katil olan senin gibiler. Sizin derdiniz eşitlik değil , erkek düşmanlığı ve üstün haklar istiyorsunuz. Dün 6 kadın öldüyse 30 tanede erkek öldü. Ama ölen sizden olunca sesiniz bakıyoruz yüksek çıkıyor.
@AntiArabist @AntiArabist defol dar görüşlü biriyle konuşacak bir şeyim yok başka yere yorum yaz. Böyle konular sözkonusu olunca anasını kız kardeşini eşlerini değil kendini düşünen ve kadın lehine kurallara hemen karşı çıkan erkek potansiyel katildir benim gözümde. Yazma başka yorum silicem yoksa.
Cok haklisiniz kadinlarin bu olaya dur deme zamani nezaman. gelecek cok merak ediyorum belliki yazmakla cizmekle bu isler olmuyor malum partinin 30 milyon oyu var yarisi kadin vermesinler bak bakalim iktidarda kalabiliyormu baska malum bir partinin baskani kadin gidip oylari ona versinler bir ulkenin gelismisligi kadinlarinin gelismisliginden gecer
Doğruyu söyleyim, ben en başta kadınlar olmak üzere hiçbir kimseyi sevmiyorum. Ama saygısızlık da göstermem. Saygısızlık olunca cinayet de olur, şiddet de. O yüzden hemcinslerimin kadınlara karşı saygısızlık göstermeyerek şiddet veya cinayet işlemelerine sonuna kadar karşıyım. Ve ayrıca kim olursa olsun cinayet veya şiddet uygulamak büyük bir suçtur. Örneğin; bir adam, bir adamı bir durumdan dolayı döverse, karşıdaki adamın da o adamı dövmesi uygundur.
Bıktık bu feminist saçmaliktan. Siz bunlari yaptıkça erkekler daha fazla ayar olup kadina daha fazla şiddet uyguladıklarını farkedemeyecek kadar zeka zaafiyeti yaşıyorsunuz. Kadın haklarına ancak bu kadar zarar verilebilir.
Feministliğin çıkmasında ki sebep ne? Erkeklerin kendi birboj sanmasından heryerde erkek egemenliği kurmak istemelerinden ötürü olmasın? Erkekler egemnelikleri sarsılınca bile sinirleniyorlar şiddete cinayete başvuruyorlar. Erkekler yaparken sorun yok kadınlar haklarını isyeyince erkekler kızıyor hadiii yaa 😡
Yav ne kadar ayıp insan olamayanlara erkek demissin erkek olsam utanırdım sizden bu tarz birseyden kil kapanda erkekler değil hayvandan daha aşağı olan psikopatlar siddet kime uygulanırsa uygulansın suçtur gerizekali sadece sizin yaptıklarınıza nefs i müdafa yapmak serbesttir feminizmin anlamini öğren önce cinsiyet eşitliğini savunur yeri gelir sırf erkek diye haksızlığa uğrayan erkegi de savunur sen kadin üstündür diyen feminaziler karistirdim bilerek art niyetli bir sekilde
@Marstandunyaya Geldi feminist sazan.. Imkaniniz olsa bütün erkekleri bir kasik suda bogarsiniz. Neymis esitlik istiyorlarmış. Zaten tepemizdesiniz yetmiyor mu bu asalak varlık?
@Marstandunyaya Bi de bekar öğrenciymiş.. Sen anca aile parasi yiyip böyle cahil cahil bosaltim organinla konusursun. Onun nasil kapanacagi bellidir ya neyse..
Bütün erkekleri değil senin gibi insan olamamış psikopatlari kadin erkek fark etmez hic acımaz boğarım kisi kendi gibi gorurmus karsisindakini sen öyle olduğun icin fırsatını bulsan rahatlika sucsuz bir kadini oldurebilecegin icin benide kendin gibi saniyorsun kendinle karistima beni kimse kimsenin tepesinde değil üstünlük ahlaktadir takvadadir
Sınavlara hazırlanıyorum inşallah ogretmen olucam merak etme yakında paramda olur ailemde benim gibi düşünüyor her zaman arkamdalar münasip yerinden konuşan her lafı pislik akan tek yaratik sensin merak etme ne güzel ya hem eleştir hem de incigine cincigina kadar bak bunlar hep abazanliktan işte
İyide sözleşme imzalanmadan önceden günümüze kadar araştır iyice bu kadar ölüm olmuyordu herşeyi sözleşmeye bağlamayın ayrıca bu. Sözleşme aile kavramını yok etme güdümlü olduğu için iptal edildi iyi araştırın kulaktan duyma sözlerler soru açıyorsunuz..
Kadınlara karşı desteğim sonsuzdur onları korumak için her şeyi yaparım. Ancak yinede bu ölümler sözleşme iptaline bağlanmamalı. Sözleşme varken de yokken de bu olaylar yaşanıyordu. Bu ülkeye idam gelmedikten sonra bu suçların önüne geçilemez.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Böyle bir durumda daha çok kadın ölüyorsa arkasında vardır bir bkluk. Sanki bir güç kaldırılmasın diye ölümüne uğraş veriyor.
Sevdiğim ilişki arkadaşımla bile ayrılırken medenice ayrıldık, hatta birbirimize hayatta başarılar diledik. Kimseye zorla kendini sevdiremezsin. Böyle bir kafa için DÜZ MANYAK olmak lazım.
İstanbul sözleşmesi ile ne alakası var ya devlet çok önem veriyo Bi dügmeye bas özel harekat 2 dkk da kapında. Öldüren erkek kendi de intihar ediyor ceza az çok düşünmüyor. Neden bu duruma geliyor ne yapılıyor onu arastırma lazım
Bence sözleşmeden çok idam gelmeli. Toplum olarak kadına şiddet uygulayan kişiye sorgusuz sualsiz şiddet uygulama hakkı verilmeli ve şiddetin ardından göz altı bile olmamalı. Bakın güçsüz kadınlara el uzatanlar, nasıl kuzu oluyorlar.
Sözleşme varken de şiddet vardı. Çözümü İstanbul sözleşmesi değil, dar ağacı. Bir kişi milletin gözünün önünde dar ağacında sallandıracaksın. Bak bakalım kimsenin şiddet uygulamaya bir daha maçası yiyor mu
Anayasanın uygulanmadığı yerde sözleşmenin uygulanmaması çok mu anormal? Bu iş hukuktaki saçma sapan yasalarla çözülecek bir şey değil. Afedersin ama p. iç hapiste yatmaktan korkmuyor zaten. Dediğim gibi bunun çözümü dar ağacı.
Zaten sozlesme varken hiç öldürülmüyormuş gibi konuşuyorsunuz. Daha kökten çözüm üreten yerli ve milli değerlerimize uygun bir model bulmalıyız. Batinin dayatmasına sonuna kadar karşıyım
Yerli ve milli degerlerimize gayet uygundu aslında sadece kadin lgbt değil her kesimden insana şiddete ayrımcılığa karşıydı pardon sizin yerli ve milliden anladığımız reis ve saz arkadaşlarıydı demi onun derdi baska lgbt falan degil diğer ülkeler bir nebze engel oluyordu muhalif tutuklamaya sözleşmeyi fesh edip biraz daha silivriyi soğutabilmek bir gede de karar aldi yoksa sizin reisin derdi lgbt falan mı sanıyordun sen oysa kendisi gayet yerli ve milli bir trans kadin olan bülent ersoy hanimla iftar açıyordu
Zıt görüşlerdeyiz ne sen beni nede ben seni görüşünden vazgeçirebiliriz. Ama şunu söylemem gerekiyor benim için isimler önemli değil. Kimi islam davasında bana en yakın hissedersem onu desteklerim. Ben milli görüşçüyüm mevcut iktidar tam istediğim gibi değil ama diğerlerinden de kat ve kat üstün onu biliyorum. Ben 22 yaşındayım ve şu ana kadar hiçbir kadına (hatta kadın diye ayırmak bence ahmakça) ve canlıya kötü bir söylemim ya da davranışım olmamıştır kasti olarak. Bunu ne idiğü belirsiz sözleşmeler veya cezalara değil İslam ile harmanlanmış örf ve adetlerimizden oluşan ahlakıma borçluyum. Sahip olduğum bu ahlakı benden sonraki nesile aktarmak borcumdur. Benim doğrularım bunlardır, yanlışbulduğum şeylere de yanlış derim ama bunu kırmadan yaparım. Bazıları gibi saldırganca ya da kin kusarak değil. Dediğim gibi ne sen beni fikrimden ne de ben seni fikrinden vazgeçirebiliriz. Olsa olsa tavsiye veririz. Haydi selametle...
Batıda olan birşeyi aldığında batılı olmuyorsun kanunlar evrenseldir müzikler evrenseldir yararlı bilgi ve yasalar evrenseldir örnek bizde kadına seçme ve seçilme hakkı getirildiginde batının bunu alıp ülkesine koyması gibi... Ayrıca elindeki telefonda batı icadı bu gün Müslümanlar batı icadı uçakla hacca gidiyor çünkü yararlı olduğu için batı icadıda olsa ülkeye getirildi bu kadar sıg ve cahilce düşünme akıl ve mantık süzgecin yok mu senin? Batıyı eleştirmeni sağlayan elindeki telefonla batı sağlıyor sana hastaneye gittiğinde bile batının çıkardığı cihazlar ile sağlığına kavuşuyorsun, ayrıca sen eger yapabilseydin bu gün ülkede bu kadar kadın öldürülmezdi
Farkinda misiniz bana zorla birseyi kalbul ettirmeye çalışıyorsunuz gibi geliyo. Ne alaka bu iş böyle uzayacak mı? Ben sizin görüşünüzü n altına degil sorunun altına yorum yaptım napim hepinize teker teker açıklama mi yapim ya da ikna etmeye mi çalışayim. Bosversenize sizin hayatınız size benimki bana sizin dininiz size benimki bana haydi bj salın kendinizi benden artık. Yorumumum altına daha fazla içinde dayatma cümleleri bulunan yorumlar istemiyorum. Haydee...
Sözleşmedeki iki satır yazı kadını korumaz. Kadını korumak için küçüklükten eğitim ve aile terbiyesi gerekir. Ona bakarsan kadın tarafından erkek cinayetleride işleniyor o zaman nerelerdesiniz?
Bu sözleşme sadece siyasi bir malzeme haline geldi. Kadınları katleden adamların aklına o an sözleşme felan gelmez. Çoğu kişi zaten sözleşmenin adını bile yeni duyuyor. Eğitim önemli eğitim!!! Sözleşmeyle felan olmaz o işler.
Yasalar sözleşme uygulansa hapis korkusundan dururlar ama sen takım elbise indirimi yapıp 2 3 yıl verirsen nasılsa 2 3 yıl deyip rahatlıkla cinayet işlerler ver müebbet yapıyorlar mi bakalım
Bak şimdi devlet ve politika ile aran nasıl bilmiyorum ama bazen sahnenin perde arkasını anlayabilmek çok önemlidir. şu an öyle bir algı oluştu ki sanki bütün erkekler gece gündüz kadınları öldürmeyi planlıyordu da İstanbul sözleşmesi var diye yapamıyorlardı. Sözleşme bitti yani av sezonu felan mı açıldı? Eğer karşıda ki kişinin içinde bastırmadığı psikolojik veya sinirsel ani bir durum olursa o an zaten aklına bırak sözleşmeyi kendi hayatından bile vazgeçer. şu an gündemde kadın sözleşmesi varsa bu politikacıların kadınları veya insanları çok düşündüğünden değil çıkar amaçlı. 😉
Dışarıdan söylemesi kolay ama işler öyle olmuyor be güzelim. Bu insanlar geri kalmış sosyo kültürel bir ortamda yetişiyor. Düşünceleri sadece gördüklerinden ve duyduklarından ibaret oluyor. Hayal kuramıyorlar ve yeniliklere açık olamıyorlar, kaybetmekten korkuyorlar. Bu yüzden hayatlarında önemli bir yere sahip olan kadınları kaybedeceklerini anlayınca bu durumu kabullenemeyip öldürüyorlar. O an herşeyden vazgeciyorlar hatta kendilerini de vuranların sayısı az değildir.
Bak güzelim bunun çaresi kanun veya sözleşme çıkarmak değildir. Başına gelen problemlerle nasıl başa çıkılabilecegini bilen, araştímaktan çekinmeyen, yeniliklere açık, empati yeteneği yüksek bir nesil yetiştirmektir. 20 yıldır ben bu toplumun içindeyim ve her kesimden her türlü insanı görüyorum. Eğer dikkat edersen bu tür olayları işleyen kişilerin çoğu ülkenin alt tabakası yani fakir veya orta düzeyli vatandaşlardır. şu an dünya üst akıl tarafından yönetiliyor. Siz insanlara dandik haber kanallarında sürekli korku pompalanarak bölünmeniz sağlanır. şu an bunun cinsiyet olarak bölünmesini çok iyi görüyorüz. Yöntem çok kolaydır , böl-parcala-yönet. Yöneticiler cumhurbaşkanları felan değildir.
Yok zaten bastakinin derdi kadin lgbt falanda değil diğer devletlerin baskısından yeterince silivriyi soğutamıyordu ondan bir gecede iptal etti derdi kadin lgbt falan olsa bülent hanimla iftar acmazdi
Bu cehaletin, zulmün sözleşmeyle ne alakası var? Sanki dün yoktu bugün çok oldu. Caydırıcı cezalar öncelikli olmalı. Ama işin vicdani boyutu olmadıkça, birey olarak vicdani bi yükümlülük hissetmiyorsa bi yere kadar sorumluluk alınır..
Sözleşme bu zamana kadar hangi kadını korumuş allasen! Kadına özgü yasalar yeniden yazılmalı ve karar veren hakimlerin, yalancı avukatların savcıların önüne geçilmeli yoksa o öldüren dallamaları çok korur bu tipler...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yasalar ile ya da sözleşmeler ile can güvenliği teminat altına alınmaz. İlk başta insana yatırım yapmak gerekir. İnsanın eğitimine, vicdanına, merhametine yatırım yapmak gerekir. Yoksa bir değil bin İstanbul sözleşmesi de olsa değişen hiçbir şey olmayacaktır.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
@Marstandunyaya Hapis korkusu mu? Gözleri dönmüş canilerden bahsediyoruz. Hapis korkusu durdurur mu sizce?
İstanbul sözleşmesi hakkında pek birşey anlamadım. Eski ve yeni arasında fark var mı. Ne değişti iptal edilince. İnsanların zihniyetini degistirmedikten sonra ki bu iyi bir eğitimle mümkün neye yarar sözleşme. (Kısa ve öz anlatabilecek birisi olursa sevinirim sözleşmenin kalkmasiyla oluşan değişiklikleri)