Karar yasal. Ve diyecek bir şey yok. Fakat eskiden alıştığımız, alıştırıldığımız birşeydi... Okul, zil sesi ve andımız... Anı değeri de yüksekti... Sadece kaldırılan bu değil, bu anı değeri de hafızalardan siliniyor.
Ha birde şu açıdan bakmak lazım ki, 7 yaşındaki bir çocuğun bu ant olayını ne ne kadar anladığı... ? İçeriğinden ne kavradığı önemli ki. Şu anki Ülkeye baktığımızda sanki okunmuş, fakat oldukça yeterli olmamış olduğu anlaşılıyor. Hani nerede, doğruluk, hani nerede çalışkanlık, ... Hani nerede büyük , küçük ilişkileri... Dejenere çok üst boyutta. Ne yazikki.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Ant/ öğrenci andı" Demokrasininin ayıbıydı gençler.
1933 yılında tekçi parti döneminde kabul edilmiş, demokrasinin temel ilkelerine aykırı, anti demokratik bir anlayıştı. Kaldırılması geç kalınmış bir durumdu.
Bu anti-demokratik anlayış bu güne kadar ne bizi mutlu etti, ne bizi doğru kıldı, ne bize huzur verdi, ne de bizi birleştirdi.
Her Sabah 7 yaşındaki Türk Mehmet güne mutlu başlarken, aynı yaşlardaki Kürt Baran, Arap Muhammet ve diğerleri dışlanmış, varlıkları Türk Mehmet'e armağan edilmiş, huzursuz ve ezik bir hissiyatla güne başlıyordu.
Dediklerimi anlayabilmek için önce Baran ve Muhammet olabilmek gerekiyor.
Dedikten sonra akla şu soru geliyor.
Mevcut hükümet, Baran ve Muhammedin hassasiyetletini anlayip demokrasiye doğru bir yol mu aldı?
Hayır arkadaşlar.
Öğrenci andının kaldırılmasının sebebi; demokrasiye zıt olması değil, ümmetçilik anlayışına zıt olmasıydı. Zaten hükümetin demokrasi gibi bir derdi yoktur.
Son günlerde sık sık dillendirilen yeni anayasanın fiilen yapılan ilk değişikliği diyebiliriz.
Yeni anayasayı az çok tahmin etmişsinizdir.314 Yorumla- +1 yıl
Devrik bir cümleyle (cümle demeye "demokraside 3 şahit ister) bana cahil dedi 😅
- +1 yıl
Öğrenci andını savunan bir cahile, böyle ağzıyla sırtını kaşıyan bir üslup yakışır. Bravo
- +1 yıl
Seninle tartıştığım için kafamı pek kullanmadım. Eşitlik açısından beynimin %0,1kullanmak, seninle tartışmak için yeterlidir.
- +1 yıl
Puhahaa😂😂😂 Allahım ne gerek vardı böylelerine ya😂😂😂 alemsin valla
- +1 yıl
Kafalar pırıl pırıl şuna bak, aynı hükümet o zaman başka inançlara sahip çocukları da düşünsün ve din derslerini kaldırsın imamhatipleri dayatmasın ne dersin?
- +1 yıl
Olur derim 😊
- +1 yıl
@elsaalily Şu anki sistemde yasal olarak zaten yok ama fiilen işliyor.
Ne mutlu Türküm diyene demenin zararı yok burada etnik kimliği ayrıştırma yok aksine hangi ırk olursan ol Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında rahatlıkla yaşayabilirsin demek yıllarca sorun olmadı şimdi mi sorun oluyor amacınız ne onu söyleyin derler bu ülke bayrağından kanla kuruldu bu kanda kürtce vardı türkte çerkezköy yahudi Ermenide vardı bu ayrılmları andımız yapmıyor andmız bu ülkenin milli temellerini canlı tutuyor bizim tarihimiz orta asaya dayanıyor biz sarı ırktan gelmiyoruz bunu yaptıranlar Avrupa aklıyla davranıyor yıllarca Avrupa bizi hasta adam olarak diploması ekledi siz bunü yaparak onları orta doğuda serbest bırakırsınız onların amacı ayrılık çıkarmak.
00 Yorumla
+1 yılBen çok rahatsız olmuştum bu durumdan. Andımızdan, türküm demekten rahatsız olan tek bir laz, çerkez görmedim. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan her vatandaş türk kabul edilir. Ve bunun etnik kökenle alakaaı yoktur. Son 10 yılda özellikle bir tarafa o kadar çok fazladan hak ve müsamaha gösterildi ki. Beni en çok da bu rahatsız ediyor. Resmen kapitülasyon talep ediyorlar. Verdikçe daha fazlasını arzuluyorlar. Bölücülük, ırkçılık yapıyorsunuz deyip de harita üzerinde türkiyenin topraklarını kendi ülkesi adleden mi dersin, hava durumu programında ülkemizin topraklarını başka bir ülkeymiş gibi gösteren mi... Çok yanlış şeyler yapılıyor çok...
11 Yorumla- +1 yıl
Sabah kalk türküm diye bagir istedigin kadar. Ben kürdüm niye türküm diye and içeyim sacma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
- Gündem konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılTürküm diyebilmek ırkçılık ise BEN TÜRKÜM...
Milattan önce var olmuş, tarihin her sayfasında yer almış, çağ açıp çağ kapatmış, varlığı için canı cananı geride bırakmış ırkımı sevmek suç mu?
Neymiş bu ülkede her ırktan insan varmış, ne yapalım yani? Her ırka özel and mı okutalım? Türkiye Cumhuriyeti Türklerindir!
Bu devlette Türk demekten çekinen korkan insanlar yaşamamalıdır. Nasıl Hindistanda yaşayıp ineğe maymuna saygı göstermek durumundaysan Türkiye Cumhuriyetinde de değerlere saygı göstereceksin, bu kadar basit...81 Yorumla- +1 yıl
Tamam
çok milliyetçi bir insan değilim, köken olarak türk de değilim ama bir ülkenin bağımsızlığı ve birleştiriciliği açısından milli duyguların önemli olduğunu düşünüyorum.
bugün beraber sevinip, beraber üzülemiyorsak. milli maçlarda bile birlik olamıyorsak bunun en büyük etkilerinden birinin son yıllarda artan kutuplaşma, ötekileştirme ve milli hassasiyetlerimize eskisi kadar değer vermememizdir.
milli bayramlar, istiklal marşı, gençliğe hitabe, andımız gibi değerler çocukların milli bilinç ile yetişmesini sağlıyordu. haliyle üzüntüyü ve sevinci hep beraber yaşayabiliyorduk.
o yüzden kaldırılması, son yıllarda yapılan her icraat gibi yanlış ve zararlıdır.30 YorumlaAndımızın okunması bunca insana bir şey katmadığı gibi kaldırılması da bir şey katmayacak,
Ne andımızı okuyan nesil Türküm doğruyum çalışkanım demekle Türk, doğru ve çalışkan oldu
Ne katiller doğru yolu buldu ne hırsızlıklar azaldı ne tecavüzler azaldı...
onlarca çocuğu ayakta tutup andımız okutacağı kere ufak sorumluluklarla yetiştirmek doğru bir adım olur, mesela yere çöp atmamayı, devletin malını korumayı aileye ve çevreye saygıyı öğretmek daha isabetli olacaktır.
Oysa büyüklerime saygılı küçüklerime sevgili diyen onca nesil ne oldu da bu kadar saygısız ve bencil oldu?
Etrafında en basiti trafik kurallarına ne kadar riayet eden insan var?
Bir öğretmene ne kadar saygı duyan var?
Küçüklerini kim koruyor? iki çocuk kavga etse etrafı yakıp yıkan aileler dolu...
Demek ki andımız pekte bir işe yaramıyor...10 Yorumla
+1 yılDil gitti gidecek, din zaten varla yok arası, ırkıda inkar etmeye başladılar bu hareketle. Yani din, dil, ırk bunlar bir ülkeyi yok etmeden önce yok edilmesi gereken etkenler ve yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda ki asil kanda mevcuttur. Ama kanımıza da kalleşlik karıştı. Türk olduğumuzu kimse unutturamayacak ama belki 15 li gençlerimiz yabancı özentisi yetişiyor ama tarihinden ibret alan 15 li gençlerimizde vardır... Varlığım türk varlığına armağan olsun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
10 Yorumla
+1 yılBen bu konuda ikilemdeyim, şöyle ki bunu ırkçılık gibi görmüyorum Türkiye vatandaşıysanız ve burada yaşıyorsanız bunu söylemek ayrıştırıcı değil birleştirici olacaktır. Her gün yerine İstiklal Marşı gibi haftanın iki günü okuması mantıklı olabilirdi.
İkilemde kaldığım durum Kürt olsaydım acaba bu hoşuma gider miydi, bilemiyorum belki gitmezdi. Bunu yaşamadan anlayamam.
Almanya'da böyle marş olsa hoşunuza gider miydi tarzı şeyler görüyorum ama orada yaşayan Türklerin çoğu kendilerini zaten Alman olarak tanımlıyor bkz: dedem. Köye gidince Almanyalı diye çağırıyorlar ve kendisinin hoşuna gidiyor. O tarz marş olsa seve seve okuyacaklarından eminim çünkü ırkçı Alman popülasyonuna rağmen oraya aitmiş gibi hissettirecektir.10 YorumlaBen bir kürt olarak varlığım türk varlığına armağan olsun demek istemezdim. türklerinde hiç bir ırka karşı öyle bir cumla kurmak istemeyeceklerine adım gibi eminim. bu nefret ettiğim veya sevmediğim ya da hain olduğum anlamına da gelmez. Ben bu dünyaya ırkımı seçerek gelmedim. Bir ananın karnından kürt olarak doğdum. ne mutlu türküm diyene dersem bana ne kalır ki zaten? o yüzden ne butlu bana diyorum.
25 Yorumla- +1 yıl
hainsin o yüzden eksiledim ben mesela . şöyle ki hainsin , bu topraklar hep Türklerindi
senin ataların bu topraklara kabul edildi falan falan
velhasılı günümüze baktığımızda ne mutlu Türküm demek istememekte Kürt olarak
yerden göğe kadar haklısın
hain olduğun kısım şudur ki ;
sonra dan geldiğin Ülkenin halkının andından mahrum kalmasını istemekten ya da hoş karşılamaktansa şöyle diyebilirdin
bu topraklar Türklerin di ve Türklerin , en doğal hakları olarak ne mutlu Türküm diyebilirler , ben bir Kürt olarak o kısım da ne mutlu Türküm demiyorum diyebilirdin
bununla beraber ben Kürdüm diyip bizden ayrışmayan Kürt kardeşlerimiz de baş tacıdır
umarım bayrağımızı seviyorsundur , zaten onu da sevmiyorsan senin taaaaaa çiçekler ikram ekeyim - +1 yıl
@HayatAynaSnYansımazı sen benimle bu şekilde konuşursan ben zaten ne desemde boş. Sen böyle görüşünle devam et yoluna kardeşim sağlıcakla kal.
- +1 yıl
elimden geldikçe kırmamaya çalıştım , hatta öyle ki alınma darılma diye Kürt ün de K dini büyük yazdım. neyse iyi geceler
- +1 yıl
Sen Türkiye cumhuriyetinde yaşayan bir Türk vatandaşısın. Orada anlatılmak istenen o değil.
Gündem konusunda 616 cevap paylaştı. bu haberin çok eski olduğunu ikide bir konuşulmasının anlamının olmadığını düşünüyorum.. andımız kaldırılalı yıllar oldu.. orta okuldaki bir çocuğun andımızı her gün okuması zatwen garip oluyor.. kocaman çocuklar artık umursamıyordu bile.. küçükler için bir ve ikinci sınıfta sürebilirdi belki, yalnız bu tarz ezber sloganlı sözlerin zamanında değiliz artık... yani bir fayda sağladığını da görmedim, artık sağlayacağını da sanmıyorum
40 Yorumla
+1 yılKaç sene oldu şu an mı sorasın tuttu :D
Çocuk yetiştiriyoruz, öğrenci onlar asker değil.
Bir tane insan tanımadım ben okul hayatım boyunca andımız okumaya heves eden.
Kaldırılınca herkes bir vatanperver oldu mk40 Yorumla
+1 yılher sabah çocuklar m*l gibi karda kışta doğruyum çalışkanım deyince oluyor mu harbiden
81 Yorumla- +1 yıl
Sanki siz okuyorsunuz da eksiliyorsunuz öğrenci değilsiniz her b*ka atlamayın bence
Bu yeni olan bi olay değil bu arada bikaç yıl etti o zaman laf edecektiniz
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülke Türkler tarafından kurulmadı, burası bir Türk vatanı değil birçok halkın toplu halde bir arada mücadele ederek, omuz omuza durarak baştan inşa ettiği bir ülke. İnsanları Türk yaftası altında tekleştirmek, asimile etmek ve yok saymak en büyük hainliktir, nankörlüktür. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Artık Türk olma ve Türkiyeli (TC vatandaşı) olma arasındaki farkın anlaşılması lazım.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTürkiye de kaç çeşit millet var, bunlar sizin için yeterli değil mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılIrkçılık diyenlere tek sözüm 😂 Türkiye cuöhuriyeti, Türk Vatandaşlığı, Türk bayrağı? sadece " Ne Mutlu Türküm Diyene " ya da "Türküm" kelimesinden Bu kadar rahatsız olunması aşırı Saçma.. 80. yıldır devam eden ve saçma sebeple kaldırılması kadar trajikomik bişey yoktur şu ülkede.. Irkçılık felanda aşılanmıyordu gayette onur verici şeylerdi.. keşke kaldırılmasaydı
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCumhuriyeti *
+1 yılÜlkemizde azımsanamayacak kadar etnik unsur var. Kürt, Roman, Ermeni, Süryani, Arap, Laz, Çerkes vs.
Ben bir Türk olarak doğru buluyorum. İnsanlara zorla bir ırk dayatılmamalı.40 YorumlaŞöyle gözlerinizi kapatın ve Almanya da okul bahçelerinde bu andın almancasının okundugunu düşünün. hitler zamanından kalma oldugunu düşünürsünüz sanırım.
PKK andımız varken cıkan bir örgüt. and ile olsaydı o işler pkk çıkmazdı. apo piçi de zamanında and içmişti oysa. laik devlette and içmekte saçmalık. neye and içeceksin?419 Yorumla- +1 yıl
Hitler zamanında sarışın olmayanları avlarlarken, Alman olmayan halka hadi gelin hepimiz Almanız ve ülkemiz için ant içelim deme senaryosu çok ütopik oldu, öyle bir şey olsa öpüp başlarına koyarlardı:)
- +1 yıl
Yok bu gerçek avlama ama:D Söylediğini bilmiyordum ırkçılığın her türlüsü kötü tabii. Ben de tam Türk değilim zaten, kimse değil aslında karışık bir milletiz
- +1 yıl
Bak benim dedem Arnavut (öyle göçmen falan değil soyadı Arnavutça), diğer taraf ise Türkmen. Kendimi buraya ait hissettiğim için rahatsız olmam. Terör örgütü ile ilgili söylediklerine katılmıyorum tam tersi, kaldırılması işlerine gelecektir. Her neyse bu konular hakkında çok bir şey söylemek istemiyorum ben güncel açıdan baktım fikrimi de kendi görüşümde ifade ettim. İyi geceler
- +1 yıl
@Princess12 arnavutluktan misafirlerim gelmişti istanbulu gezdirmistim. Ne çok şaşırmışlardı istanbula. Köyden gelmişler bide şok oldular burda.
Ramazan ayında akparti getirmiş çanakkalede iftar programına davet etmiş. Gelen kişilerin babaları dedeleri çanakkale gazisi veya sehidiymis. Bi tanesinin oglu benim arkadaşımdı davet gelince öğrenmiş dedesinin canakkaleye geldiğini - +1 yıl
Almanyada almanlıgı reddedenı mıkerler dene ıstersen onlar bız alman mılletıyız derler gerıcı gerıcı dusunme
- +1 yıl
gerıcı ne mutlu türküm degıl turk olmasada ne mutlu turkum dıyebılene gerıcı bu andı kaldıran fetonun arap bakanlarıydı gerekcelerınıde soledıler bız arabız solemek zorunda degılız dıye kaldıran onerı veren eskı bakanına bak
- +1 yıl
oku bakalım arap
Türk Milleti ideolojisini, 2002’den beri tasfiye ediyoruz. (Mehmet UÇUM-CB Danışmanı)
Türklük şart değil. (Abdullah Gül)
AKP ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk. (Aziz Babuşçu-AKP İl Başkanı)
Türk diye bir ırk yok. (Yasin Aktay-AKP’li vekil)
Arap kökümüze dönmeliyiz. (Mehmet Şimşek-AKP Maliye Bakanı)
Kahrolsun Türkçülük. (Mehmet Metiner-AKP’li vekil)
Türklük anayasadan çıkacak. (Ahmet Davutoğlu-eski başbakan) - +1 yıl
Tanzimattan sonra Türk aydınları azınlık liderlerine yalvarırdı. Gelin, Ermeni, Kürt, Arnavut, Rum yerine Osmanlıyız diyelim diye. Kabul ettiremediler. Türk hariç hepsi etnikçilik yaptı. Ne zaman ki Cumhuriyet kurulup Atatürk “Büyük Türk Milleti” diye ortaya çıktı, hepsi ağız değiştirip Osmanlıcı kesildiler. Prof. Halil İnalcık
- +1 yıl
chplı degılız lan o partı p0kk partısı na muhalefet pkk partısı hukumet arap partısı ama pkk chp yı sevmez araplarda ak partılılerden nefret eder
- +1 yıl
senın gıbı gerıcı vatan dusmanı degılım heryere bakıyorum ak koyun gıbı sürülmüyorum bak akdenızde sıkıstırdılar bu araplar sayesınde kurtarmak ıcın cırmalıyoruz varos arapları anca bole hata yaprdı
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 3. sınıftayken andımızı ezberliyorken bazı yerleri yanlış ezberlemistim. Sınıfta hoca bağırdı çağırdı. Daha 8-9 yaşındaydım. O gün bu gündür soğudum andimizdan. Iyikide kaldırıldı. Şimdiki çocuklarda ezberlemek için uğraşmasın. Keşke daha önceden kaldirilsaydi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLisede ki ilk okul oraçta okuldaki din derslerini de kaldırsınlar bir zahmet madem andımjz Türklere özgü diğer milletlere saygısızlık yapıyor tek dini anlatmalarıda saygısızlık.
andımız ile sorunu olanların alayı Tc ibaresinede Türklerede düşman kişiler zaten. Amerikada da bir çok millet var amerikanın kurtuluşu ya da kuruluşu ile ilgili kutlama yaptıklarında diğer milletler salça oluyormuymuş. Bu sadece amerika için geçerli değil diğer ülkeler içinde geçerli.00 Yorumla
+1 yılMilliyetçi MHP çık artık susma kendini bitiriyorsun bırak Akp kendi halinde kalsın TÜRK Kızılayının başındaki TÜRK kelimesi bile kalktı rahatsızlıkları var ya da emir alıyorlar yoksa bu kadar batmaz insana TC TÜRK ATATÜRK 🤔
20 Yorumla
+1 yılhiçbir şey düşünemiyoruz artık. yağmurda karda bile okulun içine o kadar kalabalık bağıra bağıra okurduk, o yaşta milli duygularımız kabarırdı. çok güzel günlerdi çook.
31 Yorumla- +1 yıl
dislike atan vatandaş (!) gel yüzüme karşı Dislike at. 👍🏻😂
+1 yılAbi millet Türk Kürt konularına girmiş mk sen Türkiye cumhuriyetinde yaşayan bir Türk vatandaşısın. Irkın kimsenin umrunda değil. Kaldırılması yanlış. İyi ki kaldırılmış diyenler olaya yanlış bakıyorsunuz.
10 Yorumla
+1 yılbu ülkeye ihanetten başka birşey değil. bunu yapanlar bu ülkenin bu imkanlarıyla bir yerlere geldiler. aslında kendi bindikleri dalı kestiler yedikleri kaba işediler. bunu bile bile yaptılar ve insanımız da bunlara oy veriyor inatla
11 Yorumla- +1 yıl
eksileyen kahpe umarım mesajımı görürsün, bu ülkeye en büyük kötülüğü siizin 3 iq beyinleriniz ve cahiliye zihniyetiniz yaptı. sizin eseriniz bu. Allah belanızı verir umarım. bedduayı sevmem ama yettiniz artık. ağzımı bi açsam sülalenizi kılıçtan geçiricem
Simdi. Turkler gelip oyle. Boyle. Diycek. Ama beyinlerine. İrkcilik bulastigi. İcin. Bos yapacaklar. İyi. İnsanlara. Srlam. Bence. Kaldirilmamasi gerek. Ama zorjnluda. Olmamasi gerek. Baska irktan olan insanlar var. Onlari da dusunmek gerek. Bence.
00 Yorumla
+1 yılAndımızın kaldırılmaması lazım çünkü anayasanın 66. madesinde yazılı biz bir türksek eger yeri geldiginde vatanimiz ve milletimiz icin and içeriz
31 YorumlaRezalet. Asla kabul edilemez. Burada başka ırktan insanlar var diyenler olmuş, kimse okumak zorunda değil. Türk ve kendini Türk gibi hisseden, vatanını seven her Türk genci okuyor zaten. Onları düşünülerek böyle bir karar verilmesi asla kabul edilemez. Çünkü okumak zorunda değiller!
10 Yorumlaçocuklara Atatürk'ün hayatı anlatılmalı andımız okutulmalı
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnemli olan okumak değil uygulamak. O yüzden sembolik şeylere takılmak yerine gençler ne yapar ne yapabilir ona bakmak lazım
60 Yorumla
+1 yılTürk'üm demeyi ırkçılık gören bir zihniyete oy verenleri s...
70 Yorumla
+1 yılAndı ne la?
Şey mi dostum, yine yangınlar yine ben 😂😂😂41 Yorumla- +1 yıl
Ahahah ulan ya direk aklıma o geldi her yorumda gördüğüm için 😂😂
Türküm doğruyum çalışkanım.. diye başlayan bir ant kimi ne şekilde rahatsiz edebilir ki? çok yazık!
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Andımız" belli ki birilerini bayağı rahatsız ve huzursuz etmiş. Yakında Atatürk'ün gençliğe hitabesini de kaldırırlarsa hiç şaşırmam. İnşallah o gün hiç gelmez...
30 YorumlaSaçmalıktan başka bişey değil. Sanki bı zararı vardı.
30 Yorumla
+1 yılKaldırılmasını demokratik bir adım olarak degerlendiriyorum hicbir kürt arap çocuğa zorla türküm dedirtilmesini doğru bulmuyorum
10 Yorumla
+1 yılHakkını veremeyecekleri şeyler için çarpılmayan bir nesil istiyorlar demek ki. O yemindeki hangi sözü hakkıyla yerine getirdiler. Getirdik?
10 Yorumla83 milyondan 60 milyonu Türk.(Vikipedi) Geriye kalan nüfusu yok sayamaz devlet. Sadece durumu söylüyorum. Benim için fark eden bir şey yok.
10 Yorumla
+1 yılçözüm sürecinde kaldırıldı. Türkiyede yaşayan herkesin üst kimliği Türktür o nedenle art niyetlilerin faşistlik söylemlerine aldırış edilmeden yeniden okunmalı. İstiklal marşında da ona bakılırsa "ırkıma yok izmihlal" diyor...
00 YorumlaAndımızı kaldıranlara da bir gün başka bir şey kaldırılacak bakalım.
20 YorumlaTürk'üm doğruyum çalışkanım
Ne mutlu türküm diyene
Demekten utananlar Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyorlar00 Yorumla
+1 yılNe mutlu Türküm diyene demekten aciz olan insanların çocuklarının huysuzca ama paşa paşa söylemesi zevkinden mahrum kalınmış bir sistem.
00 Yorumla
+1 yılAslında çok şey söylerdim ama eleştirmek suç fikrimi söylemem suç gerçekleri soylemem suç onun için susmam gerekir
00 Yorumla
+1 yılAndımız kaldırmak isteyenler onun içindeki geçen cümlelerden rahatsız olan vatan hainidir derim.
10 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılHalkın ses çıkarmaya hakkı yok besledik oysunlar gözümüzü hakettik kaldırsınlar istediklerini
10 Yorumla
+1 yılKimin ne rahatsızlığı vardı. Ülkenin gündemi sanki hiç yokmuş gibi gereksiz bir gerilim
10 YorumlaArap tarzı getirilmeli akp ye güveniyorum araplaşma konusunda
11 Yorumla
+1 yılİstiklal marşı kadar da gerekli bişey değil ki. Yani bence mantıklı bi karar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAndını okuyan genclik ne alem? Atatürkün hedefleri için and içen? misal partisi? ya da Atatürkçüyüm diyen tiktokcular. öyle okumakla olmuıyor. ayrıca neye ant içiyoruz. belki bazı fikirleri düşünceleri bize uygun değil. vatan için ant içilir.
40 YorumlaTürkiye de yaşayan insanlar Türküm diyemiyor sa ya da demek istemiyor sa pess demek istiyorum
40 YorumlaKemalizm'in kalintilarindan kurtuluyor bu topraklar...
00 Yorumla
+1 yılHangi kelimesi kimin neresine battı merak ediyorum sadece.
00 Yorumla
+1 yılBabamdan duydugum zaman şaşırdım.
Olur mu öyle şey kendi kendime dedim.
Vallahi ayıptır..00 Yorumla
+1 yılTürkiye de herkes türk değil etnik çoğunluklar var neden varlığını türk varlığına armağan etsin saçma sapan başka bir and yok mu?
22 Yorumla- +1 yıl
Türkiye’de herkes müslümanda değil o zaman din dersleride kaldırılsın ne dersin?
- +1 yıl
@Katniss_Everdeen çok haklısın seçmeli olmalı en azından laik demokratik ülkede din ve millet dayatması olmamalı.
Gündem konusunda 374 cevap paylaştı. Andımızda ki ifadelerin hangisinden rahatsız olduklarını cidden merak ediyorum
00 YorumlaGündem konusunda 332 cevap paylaştı. Çok doğal bir olay, diğer olaylara bakınca, normal yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsıl sozde milliyetçi yerli akp mhp liler ne düşünüyor
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim tek andım; Kutlu olsun Akp! Yaşasın Reisi Cumhur padişahımız Recep Tayip Erdoğan bütün cihanın tek ve kadim Padişahı❣❣💡💡
00 Yorumla- Gündem konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yıl81 Yorumla- +1 yıl
Yunan tohumları kendini belli etmiş şu an aramızda 2 tane var 🤣🤣
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi olmuş ben kürt bir türk vatandaşıyım türküm doğruyum çalışkanım demek zorunda değilim!
12 Yorumla- +1 yıl
Sence Kürtler Türk olamaz mı yani?
3. Dünya ülkesi gibi her sabah çocuklara zorla ant ictirmek gereksiz bir eylemdi zaten
41 Yorumla- +1 yıl
Japonlar bunu günde 2 kez yapıyor. Sadece çocuklar da değil. İşçiler de?
+1 yılAndımız Türk faşizminin ürünüdür. Bir turkün andımızı okuması ya da okumak istemesi anlaşılabilir ama bu ırka dayalı faşist kompozisyonu turk olmayan çocuklara zorla okutması bana gore alçaklıktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa bu andimiz kaldirilmamismiydi zaten okullarda okutulmuyordu ki biri bana açıklayabilir mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence iyi olmuş. Ülkede onca başka ırktan yaşayan insan var
04 Yorumla- +1 yıl
Bu ülkede onca farklı inanca sahip insan da o zaman din derslerini de kaldırsınlar, Türk düşmanlığına kılıf uydurmaya çalışmayın
Cevap sahibi+1 yılSenden daha iyi türk olduğuma eminim merak etme. Din dersini tercih edip etmemekte özgürsün ayrıca bu konuda senle de aynı fikirde olduğumu bil. Gerçek konumuza gelirsek; insanlara zorla ne mutlu türküm dedirtiyoruz bu çok yanlış bence. Ne mutlu Türkiyeliyim olsaydı bence daha iyi olacaktı. O yüzden bana göre çok iyi olmuştur.
- +1 yıl
Benden daha iyi Türk olduğunu neye göre iddia ediyorsun merak ettim doğrusu, ayrıca tercih edilip edilmeme konusu kağıt üzerinde kaldığı gibi dayatma olarak zorunlu kılınıyor. Ama Türk’üm demek kimseye dayatılmıyor istemeyen demez ki demiyor zaten hem şahsi olarak Türk olmayanın Türk’üm demesini de istemem zaten.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış yazmak cahillik değil de, anlmadığını yine anlamamak cahillik, tıpkı senin gibi
00 Yorumla
+1 yılKimse takmıyor zaten aynı şekil istiklal marşınıda herkez okunsun bittin kafasında bende dahil hatta istiklal marşı okunurken sohbet edenler şarkı sözü katanlar bile var : D
01 Yorumla- +1 yıl
Onların mk
- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler