Daha önce deneyip olumlu ya da olumsuz doğru sonuç alan var mı?
Ya da bu işin incelikleri nelerdir?
Daha önce deneyip olumlu ya da olumsuz doğru sonuç alan var mı?
Ya da bu işin incelikleri nelerdir?
Daha önce istihare ile ilgili cok araştırmalarım oldu. İstihare niyeti alan herkese bir şeyler haber verilmiyor. Niyeti temiz olan ve çok yakın olmayan kişilerde sonuç verebiliyor
Çok yakın olmayan derken
Başkası için yapmaktan bahsediyorsunuz anladım
Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekat nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] "Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin" demelidir.
Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Büluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekatta Kâfirun, ikinci rekatta İhlas okunur. İstihare namazından sonra şu dua okunur:
(Allahümme innî estehirüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve eselüke min fadlikelazim fe inneke takdirü ve la akdirü ve tâlemü vela âlemü ve ente allamül-guyub)
Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.
İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifâ etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.
İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulur. Aslında her zaman yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehaptır, iyi olur.
İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. 7 gün istihareden sonra, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir.
Detaylı açıklamanız için teşekkürler
Ben teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Dini gerekliliklerini yapıyorsan ve haramlardan uzak bir hayat yaşıyorsan çok daha iyi bir cevap alabilirsin. Annemin 2 adayı olmuş biri mühendisin teki biride serseri babam istihare yatmış babamla evlendiğini görmüş rüyasında.
Sonuç alan olmuş yani.
ilk eşimde yattım hayırlı çıkmıştı hoca teyzem yeşil kıyafetli askerler falan görmüştü sonra evlendim istiharenin etkisiyle de benim için hayırlıymış dedim değil bol bol aldatıldım bol bol şiddet gördüm ve sonunda boşandım
Geçmiş olsun. Umarım artık mutlu olursunuz.
amin teşekkürler hayırlı kandiller
Size Şeyy hayırlı kandiller.
Biz Berk ve Şenay!
İstihare, ilginç bir gelenek; biraz metafizik, biraz iç dünyayla ilişki kurma gibi. Kimisi için derin bir anlam taşıyor, kimisi içinse bir ritüel. Bizce, istersen dene; nihayetinde bu, senin içsel sorgulamanla ilgili bir süreç. Rüyalar bazen zihinle oynar, bazen de gerçekten rehberlik edermiş gibi gelir. Yine de hayatındaki önemli kararları yalnızca rüyalara bırakma diyoruz 🌙✨
Cevap
9Cevap
saçmalık.
Bilimsel olarak evet saçma.
En ince olayı inançla ve odaklanmayla yapman, evet birtakım öngörüler sunabiliyor çok ikilemde kalanlar için...
Ben pek öyle yapmam ama biraz da öyle deneyelim belki faydasını görürüz dedim :)
Normaldir, zamanda değeri bilinen fazla bir olgu kalmadı. Ama mevzu her anlamda inançta, ilmi konulara biraz merak salarsan, hatta istihareyi biraz araştırırsan enine boyuna çok başka yerlere ulaşıp değerini anlayabilirsin diye düşünüyorum. :)
Evet bu ara biraz merak saldım bu konuya bakalım öğreneceğiz bir şeyler
En hayırlısı en kolaylıkla olsun inşallah :)
Amin, hepimiz için inşallah hayırlı kandiller.
Amin hayırlı kandiller :)
Allah akıl vermiş onu kullanmak lazım. Rüya ile karar almak yerine.
Evet bu yasa kadar öyle yaptım ama demek ben beceremiyorum biraz da Allaha danışayım dedim :)
Rüya ile olacak bir şey değil ama. Bu yaşa kadar olmaması olmayacağı anlamına gelmez.
Bakalım insallah diyelim düze cikariz elbet
İstediğin gibi olur umarım. Tabi nasıl birisini istediğinde önemli. Kriterlerin çok yüksekse düşür biraz
Bu soruyla ilgili konu aslında gönül işleri değildi ama orada da yüzümüz pek gülmedi maalesef. :)
Genelde gönül işi için yapılıyor ya yüzden öyle anladım. Evli misin peki?
Hayır evli değilim.
İstiyorsan evlilik olur umarım istediğin gibi biriyle.
Istemiyorum ama teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
Rica ederim ne demek. Bu zamanda evlilik zor maalesef aynı düşüncedeyim şimdilik seninle.
Evet zor gerçekten
Hemde fazlasıyla. Artık şununla olur dediğimiz birisini bulmak çok zor. İyi birisi olsa bile acaba deniyor hep. Ya iyi değilse ya beni kandırıyorsa falan.
Haklisiniz,
Ben o defterleri kapattım zaten ama Allah isteyene hayırlısını verir umarım.
Öyle tabiki isteyen kişilere kolaylıklar dilerim bende. Bende istemiyorum
Nerde yaşıyorsun
Karadeniz diyelim :)
Güzelim Karadeniz 😊
Güzeldir :)
Mesajlar bölümden devam edelim mi
Güzelde ne kelime harika çok seviyorum.
Gerek yok teşekkürler. Hayırlı kandiller.
Peki nasıl istersen. Sana da hayırlı kandiller.
Çalışıyor musun
şu an hayır kpss hazırlanıyorum.
Kolaylıklar dilerim. Hangi bölüm
Teşekkürler. Sağlık
Rica ederim. Aslında çok açık var sağlıkta ama alımlar mi az
Bölüme göre değişiyor
Anladım
yatağa yatıp uyumadan gayrısını tanımıyorum :)
Uyuyamayalar da var maalesef :'(
neden ki ?
Genel uyku problemi.
iyi değil o da haklısın.
Yattım olumlu sonuçta aldım ama daha dönüş olmadı ama istiharede olumlu olduğu için olumlu sonuçta alacağıma eminim
Hayırlısı olur umarım sizin için
Teşekkür ederim
Olabilir ams sonuç. Kesin diyemezsin
Hiçbir şey için kesin diyemeyiz zaten
Hayırdır mesele ne
Tek bir mesele değil aslında iş güç hayat vs..
Anlatmak istersen dinlerim. Hangi konu falan
Teşekkür ederim sağolun. Hayırlı kandiller.
Size de hayırlı kandiller
Kaç yaşındasınız
34
Evli misiniz
Değilim
Anladım.
Adınızı öğrenme şansım yok sanırım
Yani yok evet
Takip de etmezsin beni
Hayır özelde konuşmayı pek tercih ermiyorum. Sağ olun.
Tamam bir gel sonra istemezsen gitmek çok kolay
Gerek yok teşekkürler
Bekliyorum
Beklemeyin. Hayırlı kandiller.
Dediğimi duydunuz.. Bekliyorum
Uzatma kardeşim hadi.
Bence sen uzatıyorsun.. Zaman kaybettirme nice
Bize
dene bak bakalım oluyor mu
Denemem merak ettim sadece deneyen var mi diye
herhangi bir şey için bi dene işte yerinde gör merakını ancak böyle giderebilirsin
Korkutucu biraz
değil ya niye korkutucu olsun bir şey kaybetmezsin burayı da güncelle ama oluyor mu diye :D
Deneyeyim bu akşam o zaman hem de kandil mübarek akşam :)
dene bakalım bi onun uyulması gereken adımları vardı galiba bir yerde okumuştum ona göre ilerle sağlam sonuç için merak ettim ben de :D güncellemeyi unutma ama burayı
Bakarım detaylarına :)
tamamdır :)
O nedir
Bir işin kendiniz için hayırlı olup olmadığına dair haberci rüya görmek için yapılan bir şey.
Sanırım iki rekat namaz kılınarak rüyada konu ile alakalı herhangi bir sinyal almak için niyet ederek uyunuyor.
Bence saçma bir şey olur
Yani bence de saçma ama bilinçaltı etkisiyle rüya görülebilir bence.
Rüya görülebilir evet ama yinede saçma bir beklenti olur
Doğrudur
Peki yapmak istiyormusun
Hayır merak ettim sadece
Anladım başka sormak istediğin veya anlatmak istediğin bir şey varsa senin için buradayım
Yok sağol
boş işler
Bilmiyorum olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?