Bu nasıl bir düzendir ki öğrenciler göz altına alınır son derece doğal hak olan protesto gösterisi için. Diğer tarafta ise sarıklı göstericilier Boğaziçilileri tehdit eden açıklama yapar polis izler. Nasıl adalet bu nasıl! Hani nerdesiniz Amerikan Polisini eleştirenler zamanında George Floyd olayından dolayı.
Polisin Boğaziçi eylemlerinde orantısız güç kullanması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tecavüz olaylarında, taciz olaylarinda, karısını çocuklarını öldüren, kızlarına cinsel istismar suçunda bulunan. Hatta hamile bırakan. Hayvanlara tecavüz edip ölmesine sebep olan, hayvana sırf komşusuna kızgın diye tüfekle ateş açan insanlara 'iyi hal indirimi' ve 650 lira para cezasi verip, okulunu eğitimini savunan bir öğrenciye bu şekilde müdahale etmeleri gerekir. Neden? Çünkü tecavüzcüler iyi insanlar, hayvana şiddet edenler iyi insanlar kişini hamile bırakan adam iyi bir insan karisini öldüren adam çok çok iyi bir insan. Ama okulunu savunan genç bir öğrenci fetocu dimi. Bu devletin, bu hükumetin adalet sistemi sadece keyiflerine gore düzenlendiği için bu ülkeden artık hiç bi s. k olmaz. Bu adama oy vermeye devam edip kendi halkımı bu hallere düşünen insan da zaten ömrü boyunca bi s. k olamadı. Artık kaba konuşuyorum çünkü insan gibi konuşunca anlamıyorlar. Bu ne vizdansizliktir. Hiç bir tecavüz suçlusunu hiç bir şiddet suçlusunu böyle yaka paça almadılar evinden be.. yazıklar olsun böyle devlete, yazıklar olsun böyle bakanlara, yazıklar olsun böyle cumhurbaskanina en çok da yazıklar olsun böyle insanlar oy verip b. k iken taç yapanlara. Bunlara destek çıkan herkesin allahtan en büyük cezalarını diliyorum en kısa zamanda. Geberip gitsinler de obur tarafta görsünler bişeyleri. Düşünce sistemine tükürdüklerim...
Karşımızda insanlıktan çıkan bir kesim var ve polisler de onların arasından seçiliyor zaten doğal yani bunlar. O öğrencilerin ölmesini dileyen o kadar insan var ki şu an burada.
Aklı olan burada sesini çıkaracağına en kısa zamanda ülkeyi terk etsin. Reis de gençler beyin göçü yapıyor diye ağlayıp dursun kürsü arkasında. İyi yaptığı tek şey ağlamak zaten.
Öncelıkle hayatında karakoldan bıle gırmemıs bırısı olarak net ıfade edecegım şey ulkemızdekı polıs kalıtesı ve egıtımı yerlerde yanı suc potansıyelı ve şiddete meyıllı bırını polıs yaparsanız sonuc malum polıs teskılatının cok cıddı elden gecmesı gereklı. Gelelım olaylara öncelıkle bogazıcınde okuyan bır cok arkadasım var 2 tanesının ana söylemesı o eylemlerde unıversıteye kayıtlı ögrencı sayısı 30-40 kısıyı gecmez dedıgı coğu cidden ögrencı olmayan neden geldıgı bellı olmayan tipler dedı ancak bu polıs şıddetını haklı cıkarmaz. Fkat turk ınsanı galyana ve dolmusa gelmeye cok musaıt oldugundan dolayı böyle şeylerı cok akıllıca analiz edıp sokaga atlamamak lazım bu tarz işlerı çok ıyı kullanmayı bılen art nıyetlı bır cok yapı var ülkemızde eskıler bılır sağ sol davalarında sokaklarda öğrencıler bırbırlerını gırtlaklıyorlardı bınlerce gec heba oldu gıttı o Yüzden bence ögrencılerın böyle işlerı pek bulaşmalarını tavıye etmıyorum helekı bu devırde cok cabuk kumpasa gelmeye meyıllı bır cahıl genclık var
Rusya da da vatandaşlar protesto edince polis orantisiz güç kullanmıştı. Dünyanın her yerinde sanırım yetki güç demek. Kolluk kuvveti olabilir ama yasalar gerektiği şekilde müdahale olmalı. Geçen sene yaşlı bir adamı ters kelepcelendi diye kalp krizi geçirip oldu. dikkat etmek lazım bu durumlarda
Dün gece Nevşin Mengü 'nün youtube' da paylaştığı, ve Boğaziçi'ndeki olayları görüntüleyen ve yorumlayanın videosunu izledim yarım saat. Gerçekten de öğrencilerin hiç bir suçu yok. Melih Bulu ile konuşup gideceğiz diyorlar. Polis müdahale uyarısı yapıyor dağılmıyor öğrenciler. Pılis ablukaya alıyor, yine "dağılın" uyarısı geliyor polisten. Ülen ablukaya almışsın nasıl dağılsınlar? Öğrenciler "sizinle sorunumuz yok, çatışmak istemiyoruz" dedikleri çok iyi duyuluyor. Ona rağmen polis şiddeti uyguluyor. Yok neymiş terörist merörist. Hala bu yalana inananlar var. yazık o zihniyete!!! Özel harekat lan o!! Ayrıca tepeden inme adamların öyle yerlerde işi yok. Atama siyasidir, baskıdır.. NET!!!
kesinlikle doğru bulmuyorum. birileri tekbir getirerek provokatörlük yaparken neden kimse müdahale etmiyor? oradaki gençler kendi haklarını savunuyordu sadece ve gayet haklılar. üniversitelerine -ki bu Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi- sahip çıkıyorlar, korumaya çalışıyorlar. polisler halkı korumakla görevli kendi ideolojilerine, fikirlerine göre hareket etmeleri çok yanlış
Kafa keserek adalet sağlamayı felsefe edinmiş şeriatçıların toplanma ve yürüyüşlerine polis kibarca uyarıda bulunurken... İşçiye, emekçiye, çiftçiye, hayvancıya, öğretmene, öğrenciye, avukatlara, doktorlara, kadınlara ve LGBT bireylere "Allah ne verdiyse" hesabı dalan, döven, biber gazı sıkan, sakatlayan, morartan polislerimiz var. Hepsini aynı kefeye koymuyorum ama ezici çoğunluğu ciddi derecede psikolojik sorunları olan, mesleki yetersizliğe ve eğitimsizliğe sahip kişilerden oluşuyor. Devletin ve halkın değil, birinin ve birilerinin polisi var bu ülkede.
İktidar tarafını tutanlar her anlamda güçlüdürler onlara özel hak tanıyorlar. İktidarın karşısında ol bütün orantısız güç senin üzerinde böyledir tüm dünyada düzen böyle işler...
Olay sırasında George Floyd öldürüldü. Maalesef ki bu orantısız güç gösterisinden dolayı Boğaziçililerden birileri öldürülecek. Bundan 7 yıl önce de Gezi Parkı olayında da protescular ve onlarıb dışında öldürülenler olmuştu... Gezi'yi kazandılar ama illaki kan çıktı bir can gitti. Boğaziçililerden de bir can gitmesin!!!
Abi şu polisleri artik bir salın o adam emir kulu ne bekliyorsunuz ne yapsın zorluk çıkarana vurur darp da eder ulan adamlar evine gitmiyor nöbet tutuyor her zorluğu çekiyor bir teşekkür edin şu ülkede her mesleğe önem ve değer verilir ama nedense polisler hep arka planda oluyor aşırı ayar oluyorum. Pandemi de özellikle sağlık çalışanları görevini yapıyor neymiş efendim canını hiçe sayıyorlarmış polisler pandemiden önce de canlarını hiçe sayıyorlardı biraz da polisleri alkışlayın. (😑Sinirlendim yine)
12 eylül öncesinde fakülteleri işgal edip “kurtarılmış bölge” ilan eden, gerçek öğrencilerin eğitim almasına engel olan öğrenci kılığındaki teröristler belli ki bugün de iş başında. Tıbbi maske yerine poşi takın ki size hâlâ öğrenci diyen körler görsün gerçek yüzünüzü.
Şöyle düşünün eğer orada Amerikan polisi olsa aynı şekilde o polislere teslim olmayıp adam akili adeletin karşısına çıkmayıp polislere karşı direnip polisleri zor duruma düşürse normal çünkü Amerikalı ovuyonuz ya orada direk vur emri var şuanda orada gördüğünüz türk polisine karşı saldırı yapan gençler öyle görüyor ve ortaki polislerin suçu yok emir oyle askerde poliste Emir nasıl verilirse öyle yaparsın yemin ediyorlar çünkü eğer orada amire ihtasizlik yapsaydı o polise dava bile acilirdi biraz onların tarafından bakın herşeyi üsten gösterilen şekilde değil o poliste Emir kulu
3 saat evvel aylara canli şahit oldum. Barışçıl ölçülü gosteri yapmaya çalışıyorlardı ama mlsf yine gaz ve jop yediler. Öğrenciler provokasyonlara karşı dikkatli olmalilar.
Yok teröristmiş yok bilmem neymiş. Baştakilerin uydurduğu yalanlara inanmayın artık. Çocuklar haklı. Hakeden rektör olsun, bir kişinin istediği insan olmasın diyolar. Bunun nesi kötü? Nesi teröristlik? Işid militanı gibi 100 kişilik grup eylem yaptığında polis nerede?
@selinn00_ böyle emir kulu mu olur ya. Rektörümüz seçimle gelsin dedikleri için dövüyolar, demokrasi dedikleri için dövüyolsr insanları. Neyse siz sessiz kalmaya alışın yakında şeriat getirdiklerinde zorlanmazsınız
Emire itaaat diye birşey var polis ne yapsın Allah aşkına şu polislerin üzerine bu kadar gıden kesimden nefret ediyorum sağlık çalışanlarının yanında olursunuz neymiş efendim onlar canını tehlikeye atıyor muş pandemiden önce de polis canını tehlikeye atıp çalışıyor biraz da polisi alkışlayın
Olayların büyümesi birilerinin işine geliyo yoksa iki günde çözülürdü hersey zamanında da ayni şey olmuştu basitçe çözülecek mevzu inadına uzatilip büyümüştü
Ele geciremediklerini bildikleri iki yerden biri ODTÜ diğeri Boğaziçi. Bunun nefreti nasıl da içlerinde bir yerlerde ki, intikam gibi emirler veriyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Orantısız güç falan kullanmıyor. Gayet haklı. Kaşınmasınlar. Rektör yüzünden polise katil demek ne ya? Ayrıca şunu da hatırlatayım; tutuklanan 104 kişiden 79'u dhkp-c üyesi çıktı:)
Ya boş muhabbet bence cumhurbaşkanı savcıyı da atama yapar valiyide atama yapar rektörüde atama yapar.. Zaten Boğaziçi terör yuvası vede prokovotör kaynıyor bedavadan ortalığı karıştırıyorlar herşeyi denediler sağcılar sokağa dökülmedi en son dini ayaklar altına aldılar dökülsünler diye eee adamlar döküldü sokağa ne oldu polis orantısız güç kullandı oluyor bana kalsa verecen odunu hepsine
Abi zaten Boğaziçi ve ODTÜ garip Bi eğitim kurumu biraz da gözde üniler olduğu içinmidir nedir aşırı solcusu komünist ti herşeyi var Dumlupınar mezunuyum birkere bile bu şekilde bir organizasyona girmedim okulumu okudum mühendisliğimi aldım
Orantısiz güçmü ? Öğrenci dediklerin Beşiktaş, Kadıköy ve Sarıyer'de çöp konteynırlarıni yollara barikat kurup sivil insanlari darp ederek polis arabalarina saldırmalarimi? Bırakın bu yalanları dürüst olun biraz, öğrenci dediğin o göstericilerden 159 kişiden, 52 si ögrenci 102 si çeşitli terör örgütleri ile irtibatlı ve emniyette çeşitli suc dosyaları bulunan pislikler, bunları savunup teröre destek oluyorsunuz alenen.
@mutantnproud neden A haber takintilisin? A haberin adi gectimi, bizzat iceri alip sorgulayan İç İşleri Bakanlığindan, şu A Haber sevgisi sizi kanser yapar birgün, bu kadar sevmeyin 😂😂😂😂
polis her zaman orantısızdır ama siz birde jandarmayı gorun
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Polis devleti oldu türkiye. Erdoğan ihraç ettiği polislerin yerine kendisi gibi nefret dolu, ırkçı, faşist, şiddet yanlısı kadroları getirdi. Ve ortaya halka şiddet uygulayan bir emniyet teşkilatı çıktı. Türkiye otoriter bir rejim tarafından yönetiliyor. Polis devleti oldu türkiye artık. Çok şükür o iğrenç ülkede yaşamıyorum.
Mal bende sana ab de mi diye sordum. Sen belli ki orda yaşamıyorsun ya fransız köylerisin ya alman :) ben oralardan polis şiddeti örneği verecem diye kıvirdın da kivirdin :)
Politik acidan bu goruntuler hos degil. İnsanlik acisini zaten gectim insanligimizdan olduk orasi ayri. Ekonomik acidan bu goruntuler devletin insan emegini somurerek uretime gecmesi icin de sikintili. Her sekilde kendi ayagimiza sıkıyoruz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne doğal hakkı kardeşim? Ne saçmalıyorsunuz siz? Yürüyüş bile yasak pandemi döneminde. Yarısından fazlasının terörist olduğu açıklandığı halde hala utanmadan sıkılmadan polisimize laf ediyorsunuz. Yazık size. Ama bu millet sizin gibi sokak karıştırmak isteyenlere meydanı boş bırakmaz. Boşuna uğraşmayın
Sokak karıştırmak isteyen kim? İstenilen talep belli. Pandemi varmış! Yersen. AKP kongreleri yapılırken pandemi neredeydi? Geçin bu işleri, polisi de kendi düzensizliğinize alet etmeyin.
Ne talebi ya. Rektör ataması gayet yerindedir. Bunu bahane edip sokak karıştırmak niyetinin olduğunu hepimiz görüyoruz. Mantıklı bir insansanız oradakilerin yarısından fazlasının terörist olmasını açıklayın o zaman?
@gazimustafakemalpaşa Kardeşim ben terörist falan demiyorum. Boş yorum yapma. İçeri girenlerin yarısından fazlasının terörist olduğu valilik ve bakanlık tarafından açıklandığı halde diyorum. Yani açıklamayı söylüyorum, kendi fikrimi değil. Sen neye dayanarak sallıyorsun? Boş konuşmayın bi ya
Sana geçmişteki bir olayı hatırlatayım Manisa'da bir gencin anüsüne jop sokmuştu polis 15 yaşında olması gerekiyor o yıllarda çocuğun neymiş devrimci örgüte uyeymisler hiç değişmemişler
Tabiki polislerin çok da sert davranmamasi gerekiyor ama eylemcilerin yaptığı da pek doğru değil tamam eleştir protesto et haklısın ama pandemi zamanı izinsiz bir şekilde yaparsan haksız duruma düşersin
Yazık ya, gerçekten cesaretliler. Kimse kendine bunların yapılmasını istemez. Sorun öğrenci, polis değil. Onlara emir veriliyor. Umarım sonu gezi parkı olayı gibi olmaz. Adalete ihtiyacımız var, artık yeter.
Orantısız güç değil aslada öyle olmadı türkiyeyi batırmaya dini değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara az bile yapılıyor yerinde bir müdahale keşke birazdaha sert olsa ki dini değerlerimizin böyle ucuz gösteride kullanılmayacağını öğrenseler
@Zwynwpd ters kelepçe 18 yaşını dolduran herkese takılabilir araştır istersen sonrası dini değerleri yüceltmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın açık net
Lgbt bireylerini asağılayanlar saygı duymaktan bahsediyor hahaha komik ayrıca evet takılabilir ama 5 kişi bi öğrenciyi hırpalayarak ters kelepçe takiyorsa bu orantısız güçtür
Burada savundugum şey polislerin orantısız güç kullandığı ve evet ABD de orantısız güç kullanımı çok ama bu öğrencilere orantısız güç uyguladıkları gerçeğini değiştirmez