Önce Ankara 'da bekçilerin çöp atan gence şiddet uyguladığı haber gündeme geldi geçiğimiz gün, bu sefer ise Edirne'de polis şiddeti kameralara yansıdı. Kendi sitelerinin bahçesinde alkol alan kişilere sert şekilde müdahale edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ha birde Tekirdağ da vardı böyle bir şiddet olayı yine.
Kimisi onlarında ruh sağlığı bilmem ne demiş , iyi o zaman her önüne gelen ruh sağlığım bozuk deyip adam dövsün, sen devletin kolluk kuvvetisin sen böyle yaparsan insanlar ne yapmaz, liseyi bitiren zaten sırtımı devlete yaslayayım yeter düşüncesinde ya polis oluyor ya bekçi , 1 ay eğitim al aylık 5 bin lira al ohh ne güzel , askerin doğuda karda kışta canı çıksın terörist ile çatışsın onlara bir Fatiha yeter aldıkları parada bunlardan az verdikleri mücadele paha biçilemez, gidin konuşacaksınız bu adaletsizliği konuşun sizin için birileri Dağ bayır demeden yatıp kalkıyor , polis bekçi ne boka yarıyor elinde telsiz altında devlet malı araba kafasına göre çevirme yapar kendini ilah sanan bir güruh , bir karşılaştırma yapacaksınız böyle adil yapın , askerinde psikolojiye ihtiyacı var ona bakarsınız ne çarşıları var ne pazarları nede tatilleri onlar ne yapsın iyi o zaman askerde silahını alıp birbirini vursun öylemi, asker çoluk çocuk bırakıp gidiyor kaç ay belki sene görmüyor , polis ne bok yapıyor , bir olay oluyor polis çağırıyorsun adamlar olay bitene kadar bekliyor sonra artistik yapıyor ya da hiç gelmiyor göz göre göre geçiyor gidiyor, bekcilere polislere bakarsanız çoğu zaten hükümetin adamı öyle herkesi bekçi yapmıyorlar, biraz vicdanlı olun yahu, maden bekciye ihtiyaç vardı bir sürü güvenlik görevlisi var onlardan yapaydınız , ama olmaz kendi adamları aç kalmasın
Polis güzellemesi yapacak olanların bu tarz insanlık davranışını kendilerine yapılmadığı müddetçe hoş gördüğü kesin.
Polis, asker, bekçi vs vs. Kim olursa olsun. Kimsenin kanunların, anayasanın kendisine verdiği ölçünün dışına çıkma hakkı zerre yok. Tabi ülkede hala anayasa, kanun varsa..
Geçen sosyal medyada pizza dağıtıcısını darp eden polisin söyledikleri aklıma geldi. Ben yapıyorsam doğrudur, diye. Saçmalığın daniskası!
Unutmayın ki kanun herkese lazım. Ve sırf size yapılmıyor diye başkasına yapılan zulme sevgiler göndermeyin. Giydiği üniforma ne olursa olsun! Unutmayın ki: O sizde olabilirdiniz, olabilirsiniz.
1. Si önüne gelene üniforma vermeye polis, bekci yapmaya başladılar, bunlarin çoğu da kendini tobe yarabbim ilah sanmaya başladı artık hakaret şiddet diz boyu. Meydanı boş buldular canları ne isterse yapar oldular. Birileri bunların önüne geçip ya 2 tokat ayıp ya da ciddi şekilde sarsarak kendilerine getirmeliler. Onlar sokaklarımızın nizamini sağlamak ve bizleri korumak için varlar. Katil, hırsız veya tecavüzcü olmadığımız sürece bize böyle yersiz şiddet uygulayamazlar..
ikiside cok yanlis olaylar yinede icerigini bilmeden nedesek bos, ben bir yakinimla maca gitmistim mesela polis giriste bizi tersleyerek evet gec şöyle demisti, simdi burda tartisma rahat cikabilirdi, olayi bilmeyen birine gore ise polis haklidir gozuyle bakarlar fakat yakinim kimligi bir cikardi pardon komiserim dedi cekildi direkt, polisi savunacaklar sonrasinda 360 derece donerler hemen, polisinde orda pardon komiserim demesinin sebebi budur vasifa guvenmemek lazim herkes icin gecerli budurum.
Onlar da insan, cisim değil. Toplum ve birey olarak hangimizin ruh sağlığı bozulmadı ki? Bir kaç kişi yüzünden bir kurumu, kuruluşu karalamak çok insafsızca
Yorumumda belirttim neden arttığını, ceza konusuna gelirsek tek ve muhalefet yandaşı bir yayın kuruluşunun verdiği haber üzerinden yargı yapmak nedenli objektif ve etik sizce?
Bıyrun o halde bir de burdan bakalım ceza hususuna...
Medyaya çok güvenmiyorum. Ondan önce bişreyler daha olmuştur. ya da olmamıştır. Sözlü tacizde bulunmuşlardır. Memlekette polisi askeri sevmeyen çok armut var.
Yanlış buluyorum. Evet görevleri sokağa çıkma yasağını ihlal eden insanları uyarmak ve ceza kesmek ama bence polis ve bekçilerin zor durumda kalmadıkça şiddet yoluna başvurmaları çok yanlış. Sırf ihlal etti diye kimseyi dövmeye hakları yok para cezasını keserler gönderirler evine. Hükümleri bu kadardır. Yalnızca karşı taraftan kendilerine bir hamle geldiğinde ancak bu yolu seçmeliler.
Ya bir salın polisleri bekçileri yeter ya iyi niyeti suistimal eden vatandaşı sorgulayın biraz. Site bahçesi diyorsun müstakil ev bahçesi değilki şikayet eden olduysa müdahale edilmiştir. Bir kere de polis tarafından bakın olaya görevi adamların napsınlar?
Coronavirüs ile risk altındalar. Görev gereği mecbur dışarda oluyorlar. Ellerinde olsa dışarı bile çıkmazlar ama mecburlar.. Hem de dışarda mecburiyeti olmayan insanlar yüzünden.. Bazıları keyiften yapıyor fakat çoğu Korona'dan ötürü...
Herkes gergin bence. İzinleri kapalı emniyet personelini de düşünmek lazım nonstop çalışıyorlar. Yaptıkları doğru değil ama gerçekten işleri zor. Sabır herkeste aynı işlemiyor maalesef...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Polis, asker yeri gelince size kahram yeri gelir hain eğitimsiz yobaz fetöcü yani siz niye hep şikayet ediyorsunuz olayı tam olarak ne olduğunu bilmiyorsunuz bile hemen saldıryor sövüyorsunuz bu meslek zor meslek akşama kadar ksde takılan iyi çocuklar askere polise sövmesin
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kız oyunumu bu hayat bu gerekirse yaparlar istisnalar elbet oluyor tabi.
Bende bir memur olarak buraya 2 3 birsey yazardimda icisleriyle basim belaya girmesin... ben kendilerine sahsi dusuncemi yazayim aile terbiyesi herseyden onemli ha birde ilk 6 ay anne sutu onemli.. kendinizi ezdirmeyin sikayetci olun bitsin gitsin kimse kimseyi ezemez gorev yapmaninda edebi adabi var...
Geçen ay küçük çekmecede polise saldırıldığında 2 gün önce bir poli bir komserin kafası kürekle patlatılfığında siz ne düşündünüz dediniz mi polise aşırı şiddet diye yoksa sadece bunları mı gördünüz?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Polis devlet koruması millet koruması Asker de öyle Jandarma da öyle Bekçi de öyle bütün kolluk kuvvetleri öyle hatta daha sert müdahale etmesi lazım Kolluk kuvvetlerinin Rusya da olduğu gibi. Kafa tutanın kafasını edeceksin adam olmayanı 9 köyden kovarlar. İnşallah Açığa alınma olayı doğru değildir sadece yerleri değişsin memnun olurum burası Türkiye Cumhuriyeti bu Devlet Güçlü Bir devlet devlet korumasına küfür etmek kafa tutmak da nedir.
1-2 tane olsa anlarımda şu bayram sürecinde 10'dan fazla aşırı şiddet haberi izledik ki bunlar sadece basına yansıyanlar. Bekçilerimiz maalesef kalifiye değil. Ciddi psikolojik eğitimden geçmeleri gerekiyor..
Sorumu şu şekilde sorayım sana ne yaptı polisler sen bu şekilde konuşuyorsun çok üst perdeden demişsin merak ettim sen ne bok yerinde polis senin nasibine ne verdi
Polis değilim memur da değilim işimi severek ve kimseye eyvallahım olmadan yapıyorum. Göt yalama direk aklına geldiğine göre sana yabancı bir terim değil belki de yaptığın iştir bilemem ama benim bildiğim veya kullandığım bir terim değil kişi kendinden bilir işi.
Ne kadar boş bir adamsın bana konuşma sanatı sergileme yapıştın ya bir hadi ordan gider misin kardeşim senin ki laf oldun xper dolsun başka bişey değil o kadar özenme cümle kurmak için sığır eşşeği seni
Hiçbirşey tek taraflı değildir kardeşim. Kimse durup durmadık yerde şiddete başvurmaz. Bende polisim ve emin olun polislerin de bir sabrı var! Azıcık iki taraflı düşünün.
Umreden gelen vatandaş polisin yuzune tukurur birinizin sesi cikmaz, polis bir sey yapicak olur agzi olan konusur. bir kac kisi yuzunden hepsinin adini karalamayin.
Mutlaka bu backstory vardır olayın arka planında burada gördüğümüz duyduğumuz şeylerden direkt olarak insanları suçlayamayız iki taraflı dinlemek gerekli
En iyisini yapıyorlar wallaha bu millete herşey müstehak sokaga cık a yasagı var diyorlar millet maskesiz sokak ta o yetmez miş gibi bide polise tas atanlar kürekle saldıranlar polis polis olsunda ne yapsın
Bizim polislerin ve diğer güvenlik güçlerinib şidettini toplasan bir amerikan polisi etmez, dış ülkelerin güvenlik güçlerine bakarak bizim polisleri eleştirmek, söz etmek bence nankörlük olur.
Gecen gun de sokaga cikma yadaginda zabita karpuz sattirmadi diye kavga cikmisti. Herkes kurala uysa bir bok olmayacak. Kimse de mağdur olmayacak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aksine polisin ve bekçinin yetkisi oldukça az, ABD ve Avrupa polis teşkilatları gibi olsa o zaman farkı görürsünüz. Vatandaşın suistimal ve karşı koymalarını kimse görmüyor nedense.
Allahin cezalari ne haklari var. Kimseye el kaldiramaz onlar. Bellerinde silahlari var diye cok egolu olanlari da var ama egolari neye onuda anlamadim.😅