📍Polis, Saraçhane’deki gençlere yönelik sert müdahalelerini sürdürüyor. Ne düşünüyorsunuz?

📍Polis, Saraçhane’deki gençlere yönelik sert müdahalelerini sürdürüyor. Ne düşünüyorsunuz?

Araya saçma sapan polise kezzap atan, taş atan, terörist sempatizanları girmese de, keşke yandaş medyalara malzeme vermesek...
Protesto olur, bir grup apo bayrağı açar, yürüyüş olur pkk sloganları atılır, polise taş atan mı dersin, küfür edip kışkırtan mı dersin? lgbt bayrağı açan mı dersin (tamam ben de insanların başka insanları kısıtlamadan istediği yapmasını savunuyorum, ama sence yeri mi?) bu tür insanlar yürüyüşü baltalar, protestoyu baltalar, üstüne üstlük yandaş medyaya da malzeme verir, izin vermeyin bu tür insanlara, gördüğünüz yerde dayak atın, ezin gerekiyorsa... Polise karşı self defans dışında güç kullanmayın, direne direne kazanın. Haklıyken haksız duruma düşmeyin..
Araya karışmış provakatörler çok oluyor özellikle bölücü tipler. Tabi polis set müdahalesini desteklediğim anlamına gelmez. Mesela şunu gördüm hatta birkaç sözümde oldu. Kaç zamandıd sokaklarda bekçi görmüyorduk ama her ne hikmetse son zamanlarda ortalık da geziyorlar. Adamları geceleri sokakta bile görmüyordum. 😃
Bende az önce haber de gördüm de, bekçilere polis yeleği giydiriyorlardı. Alandaki herkes polis değil demek ki
Olabilir ama bu duruma acayip sinir oldum. Sabah çocuklar okula gidiyor ve sokak köpekleri ortada geziyor bunlar sokak koruyucusu değil mi nerede yani. Şimdi niye ortaya çıktılar. Yani yanımızda otururken gündemi tartıştık ve onlar da geçti olayda ses bile edemediler. Dedim hadi etsinler diye bekledim.
Gözlerimle görmediğim birçok olay var, sosyal medyada ve yayın organlarında paylaşılan birçok görüntü gerçeği yansıtmıyor. Üzüldüğüm bir noktalar hem polis hemde gösterici GENÇLERİMİZ bu işin sahnesinde şuanda 😢
Polisi mağdur göstermeye çalışıyorlar şu an baltaydı kezzaptı derken fakat özellikle onların ne videosu ne fotoğrafını gördük.
Baltayı videoya almışlar adam önce "tomanın altında bulduk" diyor daha sonra polise atıldığını iddia ediyor. Neden görmedik neden elinizde fırsat varken polisin yanan cildini, polise atılan baltayı çekmediler?
Ben yürüyüş yaparken gereksiz hareketler sergileyen kimseyi savunmuyorum ama ne hikmetse şiddeti sadece poliste gördüm. İşi çekim yapmak olan insanın kamerasını kırmakla tehdit ediyor ta yolun karşısından gelip. Ne saklıyorsun da çekim yapılmasını istemiyorsun yani?
Bu tür eylemlerde sergilenen polis müdahalesi, sıkça tartışma konusu oluyor. Orantılı bir güç kullanımı, hukuk devleti ve birey hakları açısından oldukça önemlidir. Aşırı güç kullanılması hem toplumsal huzuru zedeler hem de çözüm üretmez. Saraçhane’de yaşananlar, diyalog ve sağduyunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Sence, taraflar arasında daha etkili bir iletişim kurma şansı yok mu? 🕊️
Cevap
20Cevap
aşırı güç kullanan vardır
Bazı kişiler aşırı güç kullanmış izlediğim videolar acayip korkunçtu. kendi halinde yürüyen kadına bile vuruyorlar. ufak 18 yaşındaki çocuğuğa 8 kişi saldırıyorlar çocuğun elinde sadece türk bayrağı var yuh yani
Eylemcinin eylemlerine göre polis aksiyonları alıyor. Önüne gelen her eylemciye orantısız güç kullandığını sanmıyorum. Sapla samanı karıştırmamak önemli ama bu ülkede zor sorduğun soru bile ofsayt, ehehe.
Poliste insan hata yapmış olabilir o anki ortamda ama polise kaldırım taşı atan mi istersin kezzap atan mi istersen hepsi var o kalabalıkta kimin ne olduğunu nereden bileceksin ve suçsuz isen polise taş atılırken kezzap atılırken oradan uzaklaşmak gerekmez mi ve poliste orada eve gitmeden günlerce bekleme heveslisi değil emin olun orada polis olmasa yağmanin bile olma ihtimali var o zamanda polis nerede diye konuşulur
Kezzap atılmış ama ne hikmet derisi yanmamış?
Kıyafet erise derisine yapışır bacağım yandı biliyorum ama deriye yapışmamış normal mi? Bazı şeyleri sorgulayın körü körüne inanmayn
Peki yapan kişilerin provokatör olmadığının kanıtı var mı
@Venüstengeldimm zaten ben yapanların şu kişiler falan demiyorum orada böyle insanlar olduğu için olaylar bu duruma geliyor tüm suçu polise yüklemenin manası yok emin olun görev için olmasa hiç bir polis oraya gelmez ve orada polis olmasa onlar bunları yapanlar normal insanlara saldırır
Neyse ya bunu savunan insanlar ile aynı ıq da olduğumu düşünmüyorum
Haklısın ömer çok yaratıcı
Bence abartılı. Eylem ve protesto burası Türkiye Cumhurşyeti ve Cumhuriyete bu eylemler serbestir halk eğer bir şeyden şikayetçiyse eylem yapar polislerin saldırmak ve şidet kullabmak yerine onları anlamaya çalışması ve olayı konuşarak kapatması gerekir. Cumhur başkanında polis göndermek yerine halkınım duygularını anlamaya çalılmalı ve olayı merhametle çözmeli iletişimle çözmesi gerekir.
Her zamanki gibi orantısız güç kullanıyorlar... Polisi halka kim düşman ettiyse artık...
Orantılı değil aşırı güç kullanılıyor bir sürü video izledim yurt dışında asla öyle bir sorun olmuyor özgürce protesto edebiliyorlar
Aşırı güç kullanıyorlar , kask numarası yok yaka numarası yok , nerenin polisi bilemedim.
Bunu yapanların acısı cocugundan çıkar inşallah amin
Portakal gazı sıkıyorlarmış Eskişehir ve İstanbul’da umarım yalan haberdir…
Aşırı güç yok. Amerikada ve Avrupada bizzat gördüm, ülkemizdeki insanlar polis müdahalesi görmemiş diyorum açıkçası.
Hoşuna gitmiş gibi sanki morluklar da çiçek desen gibi
Orantısız güç amerika ve fransa da daha çok oluyor.
orantısız güç var anayasal haklar çiğneniyor
O değil de bu eylemlerden sonra çok fazla nişanlar atılacak, sözler bozulacak, nikahlar iptal edilecek.
Neden
Asiriyi da gecti bu zorbalik
Gereksiz güç kullanıyorlar.
Genç kıza nasıl vurdular bu kdr
Bu kız neden gülüyor.
Görünene bakılırsa orantısız
@ladyattraction aaa sen bana dönmedinnn
@ağlamakızım anlamadım
Bü kızında bacakları her yerdr
Polisin hiç müdahale etmemesi lazım.
Asiraya kaçıyor
Asit atmak nedir yaa inanamadım