Bugün çok kötü bir haber daha aldık. Ciğerlerimiz yandı! Sözleşmenin amacı Kadınları her türlü şiddetten korumak, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak, Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın kaldırılmasına katkıda bulunmak ve kadınların güçlendirilmesi yolu dahil kadın ile erkek arasındaki temel eşitliği teşvik etmek; Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet mağdurlarının korunması ve bu mağdurlara yardım edilmesi için kapsamlı bir çerçeve, politikalar ve tedbirler geliştirmek; Kadına yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti ortadan kaldırmak amacıyla uluslararası işbirliğini teşvik etmek; Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti ortadan kaldırmak üzere bütüncül bir yaklaşım benimsemek amacıyla etkili işbirliğini sağlamak için kuruluşlara ve kolluk kuvvetlerine destek ve yardım sağlamaktır. #İstanbulSözleşmesiHayatKurtarır
İstanbul sözleşmesi sadece kağıt üzerinde olduğu için kabul edilse bile herhangi bir yararı olmayacaktır. Doğru yazılar var kabul edilebilir. Kadın cinayetlerinden ziyade direkt olarak cinayet önlemleri alınması gerekir. Öncelikle karakterin temelini oluşturan aileler eğitim görmeli. Hükümet, siyaset ve bu ülkenin cahil kanaat önderlerinin sözlerini değişirmek gerekir. Erkekler olduğu kadar kadınlar eğitilmeli. Bir bireyin özgürlüğü başka bireyin sınırlarına girildiğinde biter. Cinayetin başlıca sebebleri belli. Eğitimsizlik ve hukuksal sorunlar. En çok boşanma davalarından sonra cinayetlerin olduğunu görüyoruz. Nafaka olayının adaletsizliği ve kadınların bazı durumlarda yetersiz koruma olduğunu görüyoruz. Tecavüz ve cinayetlerde de hukuksal yaptırımların çok eksik olduğu belli. Suçlar insani suç değil cezalarından insani olması yanlıştır. Sadece sözleşmeyle olacak işler değil, en baştan değişim gerekiyor.
Bu gibi sözleşmeler, Normal insanları zorla bir şeylere mecbur etmek için uygulanır. Yani, şuanki maske mevzu gibi. Adam polisi gördüğünde takar, Polis kıçını döndümü maske çıkarılır. Sonucunda ne mi olur! Amaç. hastalıktan korunma olmaz. Amaç ceza yememek olur. Dönelim sözleşmeyeee, Ruh sağlığı bozulmuş bir insan için bu sözleşmeler anlamsızdır. Heleki, kadın bu sözleşmenin bilincinde ve kendisinin bu sözleşme ile pozitif ayrımcılık ile haklı olacağı kanısını taşıması, çok tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Ee sonuçları da görüyoruz. Yani şunu söyleyebilirim, Bu sözleşme Kadın cinayetlerini azaltmamış, çoğaltmıştır. Kanayan yaraya sadece tampon yapılmıştır. Sırf bişeyler yapıldı densin diye. Amacımız tampon yapmak değil, o yarayı hiç almamak olmalı.
En azından ceza yememek için öldürmekten vazgeçecekse bence desteklenmeli. Yani şiddet kullanmamak içinden gelmese de, tıkı maske takar gibi, şiddet kullanmamaya zorlanır. Samimiyetsizlikle ve mecburiyetten dolayı daha az insanın ölmesi samimiyetle daha çok insanın ölmesinden daha iyi bir şey.
Bu nedir ya 😠 bu kaçıncı herşeyden önce devletin bu ve bunun gibi olaylara gerçekten caydırıcı cezalar vermesi gerekiyor. Artık gerçekten yeter... İnsan, insandır. Bu kadın olur erkek olur. Buna bakar iken kimin güçlü kimin güçsüz olduğuna bakılmaz veya müsade edilmez... Yazık günah!
Bu sözleşmeye göre kadın kocasını evden uzaklaştırıp evde zina yapabilir resmi olarak hakkı var. Böyle pisliklerle dolu bir sözleşmeyi getirenlerin de Allah cezasını versin. Bide tutturmuşlar yaşatır diye, o yüzden her gün bir kadın katlediliyor değil mi
Saatler önce ülkemizde 3 kadin uc hanımefendi daha uluslararası konjonktürde en doğal hakları olan yasam haklarından edildi öldürüldü yakıldı Münevver Karabuluttan, Şule Cete, Ozgecan Aslandan barış Gelini olarak dünyayı gezerken turun Türkiye ayağında öldürülen İtalyan aktivist Rebecca Backa ya, Amerikalı Siyarra Leoneye kadar yüzlerce kadin öldü Sakat kaldı şiddete uğradı ateş düştüğü yeri yakıyor o acılara sahit olmuş davalara katılmış, mezarları ziyaret etmiş bir insanim Bu sözleşme önemli bu noktada cevap görselde Bu aci skalada hayatını kaybeden tüm canları saygıyla anıyorum ışıklar içinde ışıklarla olsunlar Degerli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum
Sözleşmeyi evet destekliyorum yalnız şartlarım var, iki cinsiyetin bir biriyle olan ilişkilerine diyecek en ufak bir kelimem yok ama aynı cinse sahip insanların biri birilerine duyulan ilgi ve alakanın legal hale gelmesine ve cinsiyet faktörü üzerinde tam bilinmeyen ve açıklanmayan toplumsal ahlakın bir nebze olsun zedeleneceğini düşündüğüm konulardan arındırılmış olması şartım var. Yoksa öbür türlü kesinlikle kadınlarımıza karşı yapılan şiddete hep birlikte dur demeliyiz ve bunun önleyici caydırıcı kararlar yasalar çıkarmalı, uygulamalıyız...
Açıkçası desteklemiyorum. Kadına şiddetin önüne bu şekilde geçemeyiz. Şiddet uygulayacak adam aa dur İstanbul sözleşmesi var diyip durmayacak. Bu yasa kadını yüceltip, erkeği zor durumda bıraktırmaktadır. Kadının beyanı esastır, sınırsız nafaka gibi şeylerin düzeltilmesi gerektir. Kadına şiddetin önüne böyle yasalarla değil eğitimle öne geçebiliriz.
Cezalar hiç caydırcı değil. Adalet hakimin iki dudağı arasında. Açıkçası ben ülkemde şeriat la yönetilmesi isterdim. O zaman ne suç olurdu, ne kadınlarımıza şiddet olurdu. Dünyada dini ile yönetilmeyen sayılı ülkelerdeniz. Bizim yönetim biçimimizi dünyada sadece 2 tane ülke uygulamaktadır.
Ayrıca bu yasa LGBT'ye yönelik toplumun düzenini kötü etkiliyecek maddeler barındırıyor onun için desteklemiyorim.
Nasıl ki bizim içimizde çürük meyveler varsa, ziyadesiyle sizin içinizde de var. Amacım polemik veya provokatiflik değil.
Sözleşme maddelerinden güç bulup KADIN BEYANI ESASTIR gibi madde ve maddelerin suistimal edileceği kanatindeyim. Ki zaman zaman hiç suçu olmayan erkeklerin haksız yere muamele gördüğüne sahit olduk.
Mesele sözleşme değil mesele caydırıcı olmanın yetersizliği. Tecavüz mü etti? Kes abi sok ağzına hadım et, gen el eve ver calıştır.. Şiddet mi uyguladı? Sallandır abi idam sehpasında. Yakarak mi öldürdü? Sen de yakarak öldür.
Duygusal davranmaya gerek yok. şu an bile kadınlar fazlaca korunuyor emin olabilirsiniz ve bunu kullanan çok, kadın var. Değiştirilmesi gereken tek şey anayasa. Saçma hukuk dğzwnimizden bir an önce çıkmalı suçlululara hangi cinsiyet olursa olsun cezası verilmeli. Eğer bir sözleşme kadın cinayetlerinin önüne geçecek olsaydı avrupada hiç, kadın cinayeti olmazdı kaldıki Polonya fes etti anlaşmayı. Galeyana gelmeyin biraz mantıklı düşünün. Günümüzde insanlar cinsiyeti farketmeksizin kafayı yemiş durumda sadece erkekler değil yani.
İstanbul Sözleşmesi’ni desteklememek bir akıl tutulması, mantık yoksunluğu, siyasi manipülasyon kurbanlığı. İstanbul Sözleşmesi’nin her maddesi sadece ayrımcılık madurlarını koruma amacı taşıyor.
İstanbul sözleşmesi dediğiniz şeytani planlar kadını felan korumak için değil! Aileyi yok etmek için kurgulanmış şeytani planlardır! Ve bunu bilip kabul etmeyen, onaylamayan bir çok Hristiyan ülke vardır! ... O yüzden şuurlu bir Müslüman böyle namuzsuz sözleşmeleri bilmem neleri desteklemez ve kabul etmez! Zaten bu lanet şeytani sözleşme kadınları da korumuyor!!
Hayır desteklemiyorum.. esitlikten bahsedeceksek erkegede siddet uygulanıyor ve ayni zamanda psikolojik siddet buna da çözüm bulunmali ve sunuda belirtmek istiyorum evet kadınlar ölüyor zarar görüyor ancak kadinlara kiyasla azda olsa erkegede siddet uygulaniyor bu da var.. ve bunla beraber gecen bi abimiz esiyle kavga etti esi polisi çağırdı polisinden tutun devletin her kurumundaki memurlar kadindan yana bi anlayin öyle taraf seçin ama yok.. günümüzdeki kadinlarin bir kısmı hem edepsiz hem rezil , burdaki hanim arkadaslarimizin biraz zoruna gidecek ancak böyle..
Ben kendimi biliyorum kadinlara olan yaklaşımımı da biliyorum bu yuzden dilediginiz kadar yargılayın, eksileyin umrumda degil
Destekliyorum, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önüne daha sağlam geçilmeli, şiddet mağdurları öldürülmeden korunmalı daha evvel önlemler alınmalı 🙏
Hayır desteklemiyorum neden mi? Bu sözleşme var ama yok gibi , boş birşey yani... kadın cinayetleri durmuyor malesef , bu sözleşme degil de aile sozleşmesi olsa daha iyi iş kadında değil ailede şiddetli geçimsizlik , kiskanma yani herşey ailede benim şahsi görüşüm bu
Şiddetin artması bu tip erkekleri git gide kızıştırmak olduğunu anlamıyor musunuz? Tek çare birazcık uyanık olmak. İnsanları tanımayı öğrenmek ve kimseyle tam tanımadan sevgili arkadaş ya da eş olmamak. Tanımadan etmeden hayata alınan insanların bıraktığı hasar büyük oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sözleşmeyle cinayetlerin hiçbir alakası yok Sözleşme zaten uygulanıyor Ve suçlulara hiçbir etkisi yok. Sadece masum erkeklere baskı yapıyor o sözleşme. Cinayetleri engelleyemez. Mesele islam ve erkekLİK.
Bu sana göre aptallık ama insanlar farklı pencereden bakar olaya onların baktığı yerden bakmadan sen hariç herkes aptal gelir sana. Bence insanların sebeplerini dinlemek lazım mantıklı açıklaması yoksa ozaman içinden sövebilirsin.. bu sözleşmeyi bende mantıklı bulmuyorum. Bir sözleşme ülkedeki bir sorunu gideremez bizim ihtiyacımız olan sadece kadın cinayetlerini durdurmak değil. Adaletsizliği önlemek ülkede madur olan fazlaca erkek var. Üstelik bir algı varki kadın sokak ortasında bu adam beni taciz ediyo dese herkes direk adama saldırır bu aslında yeterli gelmiyor demekki. İnsanlar kötüdür cinsiyete göre bir sözleşme uygulamak yerine adam gibi anayasa düzeltilmeli böyle suç işleyen herkes cezasını almalı sadece erkekler değil siyasetçiler zenginler kadınlar vs.
@Drtalianja Bazı şeyler evrenseldir. Herkese göre doğrudur veya yanlıştır. Aykırı görüşlere tahammül edemiyorum. Ki onlar da edemiyor zaten. Ben kapıya polis gelir diye hükümeti eleştiremiyorsam, burda uyarman gereken ben değilim, o hükümeti destekleyenlerdir. Diğer konuya gelirsek, ben de aynısını demek istedim. Sözleşmenin katillere hiçbir etkisi yok. Sadece masum erkeklere baskı oluşturuyor. Toplum zaten patlamaya hazır bomba gibi. Bir olay çıksa da kavga etsek diye bekliyorlar. Bu kadar azgınlığın olduğu bir toplumda kadının tek kelimesi, karşıdaki erkeğin linç edilmesine, tutuklanmasına, belki de öldürülmesine sebep oluyor. Ve işin garip tarafı, sözleşme bu iftiraları destekliyor. Erkeğe hiçbir hak tanımıyor. Anayasanın 10. maddesinde "cinsiyet ayrımı yapılamaz herkes eşittir" derken, bu sözleşme erkeği hukuk önünde yok sayıyor. Katiller bu sözleşmeden korkmuyorlar. Onlar yine öldürmeye devam ediyorlar. Onları etkileyen hiçbişey yok. Ama bir islamcıyla da aynı tarafta olamam. Eğer islamcılar bu sözleşmenin kaldırılmasını istiyorlarsa, bu sözleşme iyi bişey demektir. Değiştirilmesi gereken başka şeyler var. #İstanbulSözleşmesiYaşatır
Desteklemesen ne olcak desteklesen ne olacak adamlar kafaya taktıktan sonra cezaymış felan dinlemiyor ki. Her b*ku yiyorlar. Hayvanlar bile bazı insanlardan daha akıllı. En azından hata yapınca ona kızınca daha yapmaması gerektiğini anlıyor
Desteklemiyorum. Hatta kadina pozitif ayrımcılık sağlayan hic bir şeyi desteklemiyorum. İçinde akıl olmayan, sürü zihniyeti ile peşinden koşulan her türlü popülist yaklasima bir sosyalist olarak karşıyım.
Adam ruh hastası, yaptığına bakın sonra kendini de öldürmek istemiş sanırım bunu nasıl önleyebilir o sözleşme saçmalık yani..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
"Kadın beyanı esastır” diye bir cümle var, bu sözleşmeye dayandırılarak çıkarılan 6284 sayılı kanunda. Dünyanın en cinsiyetçi söylemi fakat Batılı kumandanlarımız bu cinsiyetçilik sayılmaz diyorsa sayılmıyordur diye inanmamızı bekliyorlar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evet yanındayım Tanrıya şükür beylik tabancam var hemde iki tane
Sonunda kadınlara yönelik bir adım atmışlar. Birileri daha fazla zarar görmeden yapılsaydı daha iyi olurdu ama neyse... Destekliyorum lakin bu kadarı yeterli olur mu emin değilim :/
Hayır Kasım erkek eşitliği yok erkeklere haksızlık oluyo bunu kötü amaçlı kullanan Kadınlar olabilir sadece kadının beyanı esas alınması çok incitici hukuk ihlalidir