Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Dinle ne alakası var diyorum.
Öncelikle İstanbul Sözleşmesi nedir?
Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesidir.
Bizim kültürde o benim karım istediğimi yaparım diyen hanzolar olduğu için karşı çıkıyorlar. Bu hanzolar, karılarını rahatça dövmek, rahatça tecavüz etmek, rahatça psikolojik ve sözlü şiddet uygulama hakkını kendinde bulduğu için, bunları da nikah yaptığı için elde ettiğini düşündüğü için salmak istemiyorlar.
İstanbul sözleşmesi diyor ki, hem kadına yönelik şiddeti hem de aile içi şiddeti ciddiye al ve engelle. Peki nasıl?- Şiddeti meydana getiren toplumsal rolleri dağıt. Kadın ve erkeğe roller biçme; insanı insan gibi sevelim.
- Mağdurlar olabilir; bunlar üzerinde çalışabilecek profesyonel ekipler yetiştir.
- Şiddeti sadece yumruk tekme olarak görme; sözlü ve psikolojik şiddet gibi farklı şiddetlerin de yok olması için tanımla.
- Eğitim temelden başlar. O nedenle bunları çocuklara okullarda öğret; müfredata ekle. Kadınlara ayı gibi davranmamayı öğrensin çocuklar.
- STK'larla el ele ol.
- Mağdurları korumak için her türlü yasal düzenlemeyi yap, arkasında ol, kadınlara ve şiddet mağdurlarına devlet olarak kucak aç. Cezaların caydırıcı olsun.
- Gelenek, töre, din, ya da “namus” gerekçelerinin, herhangi bir şiddet eyleminin bahanesi olarak kabul etme! Bizde kadın şort giymez diye karısının bacaklarını kesen adama töre indirimi uygulama mesela.
- kadın polise ya da jandarmaya başvurursa ''ya bacım git evine hadi'' deme, mutlaka sözüne kulak ver ve ona destek verecek kolluk kuvvetlerini eğit.
Peki İstanbul sözleşmesine neden karşı çıkılıyor?
işte dananın kuyruğu burada kopuyor. kadın erkek rolleri önemsiz olsun, insan olalım önce deniyor sözleşmede. Bu kendini bilmez yobaz ahlaksız arsız utanmazlar da diyor ki, kadın erkek rollerini unutursanız cinsiyetsiz bir toplum olursunuz. Bu da gaylere, lezbiyenlere, transeksüellere, biseksüellere ve daha bütün LGBT+ fikirlere de yaşam hakkı verir ama vermeyelim diyorlar izansızlar.
LGBT+ bireylere cinsel yönelimleriyle ilgili yapılacak tacize de ceza var diyor sözleşme. insanlara bulaşmayın diyor. Bu kendini her şeyi eleştirme hakkına sahip zanneden ahlaksızlar da diyor ki, yok efendim biz istediğimiz gibi hoop güzel kardeşim diye bağırırız onları aşağılarız onları yok sayarız. Siz onları heteroseksüel kadın ve erkekle aynı sınıfta sayamazsınız. :)))
Yani kısacası, karşı çıkanlar kendi işlerine baksınlar. Cehennem başkasının kalbini kırana da var, başkasının tercihlerine ve yaşam hakkına müdahale edene de var. Çok iyi bilir onlar gideceği yeri.
Erkeğin erkekle flört etmesine bu kadar kin kusan gizli eşcinseller, tecavüzcülere bu kadar kızmıyorlar.85 Yorumla
Soran+1 yılBu düşüncede olmadığımız sürece hertürlü cinayet artçak. Yorumunuz o kadar iyi anlatmışki her şeyi teşekkür ediyorum 👏🤍
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Bu olmazsa artar mı, bence artar.
Daha da önemlisi, farkındalık için savaşanlar olmaz. Bu da artsa da artmasa da ölçümlenecek önemli veriler elde etmemizi engeller sorun burada bence.
Çünkü birilerinin aklı sadece ve sadece bel altı çalışırken, sözleşme tamamen destek timleriyle birlikte mağdura destek vermeyi amaçlıyor.
Yani bunların hassasiyeti kadına ve çocuğa şiddet değil, tecavüz değil ama bir erkeğin bir erkekle sevişmesi. Ve bunu hangi mantıkla olduğunu bilmiyorum dine bağlamaya çalışıyor zavallılar. Allah islam'da evlilik dışı ilişkileri yasaklamış eyvallah ama tecavüzü de yasaklamıştır, dayağı da, sövmeyi de, ezmeyi de. Kimse o konularda hassaslık etmiyor nedense. Zavallılar. Onlar da karılarını malı gibi gördüğü için kızıyorlar. Zavallılar...
Soran+1 yılYani yorumunuz ne eksik ne fazla izniniz olursa bu yorumlarınızı twitterda paylaşmak istiyorum pankartlarla çıkamıyorum dışarı en azından bunları yapmak istiyorum.
Soran+1 yılÇook teşekkür ederim herkese umut vercek yazdıklarınız❤❤❤💗💗💗
En İyi Cevaplar
ne yazık ki ülkemizde şiddete uğrayan kadınların büyük bir çoğunluğunun varlığından bile haberdar olamayacağı hakları içeren sözleşmedir.
kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar gibi konularda sanıkların aldığı komik cezalar ve onlara uygulanan indirimler bu kadar gündemde yer buldukça hiçbir sözleşme bizim dayak kültürünü ortadan kaldıramayacak maalesef. ortadoğu ülkeleri için çok tehlikeli sözleşme. bu tarz ülkelerde kadınlar şiddet görüp nadiren de olsa şikayetçi olduklarında genelde ailesi ve sevdikleri zarar görmesin diye şikayetinden vazgeçmek zorunda kalırlar... istabul sözleşmesi “şikayetinden vazgeçen kadınların yine de devlet tarafından korunmasını, olayın hiç olmamış gibi kapatılmamasını” emrediyor. erkeklerin egemen olduğu toplumlarda taşlar yerinden oynar, o yüzden orta doğu ülkeleri uygulamada başarılı olamayacaksa imzalamadan önce tekrar düşünmeli. çünkü sonradan vazgeçmek ülkeleri komik duruma düşürebilir. yürürlükte kalması ve her daim uygulanması gereken sözleşme.
"kadına şiddet ve kadın cinayetleri artıyor, demek ki işe yaramıyor" diyen sığırları da ortaya dökmüştür. hırsızlık, gasp, cinayet, darp, uyuşturucu satıcılığı, kaçakçılık ve daha bilimum suç da sürekli artıyor. o halde ceza kanunundan bunları da çıkaralım, suç sayılmasın hiçbiri, nasıl olsa işe yaramıyor, ne gerek var değil mi?
insan hakları sözleşmesini de iptal edelim hatta. insan hakları ihlalleri sürekli artıyor, demek ki işe yaramıyor ha? gerçekten bu denli beyinsiz olmak özel bir çaba gerektirir. tebrik ediyorum, aynen devam.. sözleşme çok net olarak şiddet gören kadının
- evli olup olmadığına bakılmaksızın,
- hangi dinden olduğunu önemsenmeksizin,
- cinsel tercihinin ne olduğunu umursanmaksızın şiddet gördüğünün kabul edilmesi ve herhangi bir ayrım yapılmaması gerektiğini söylüyor. namus vb. konuların şiddet için gerekçe gösterilemeyeceğinin ve cezai indirim sağlayamayacağını söylüyor. belki en önemlisi şiddet görenin, şikayetinden vazgeçmesinin konunun kapanmasına yetmemesi ve yetkililerin araştırma, mağduru koruma, şiddeti uygulayanı cezalandırma yükümlülüklerinin devam ettiğini söylüyor.33 Yorumla
Soran+1 yılNe diyeceğimi bilemedim o kadar güzel yazmışsınki bir şey diyemiyorum👏🌷
Soran+1 yılRica ederim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu hak degil ayrıcalıktır. Istambul sözleşmesi kötü niyetli kadınlara fırsat ve ayrıcalık sağlıyor. Kocasından sıkılan kadın, sikayet sonucu kocasını evden uzaklaştırıyor evine dostunu aliyor. Bu örnek azımsanacak kadar az değil. Daha dosyalarıyla iç içe olan herkes bilir ne kadar fazla olduğunu. Ayrıca kadının beyanı esastır maddesi var. Bu hangi akla ve vicdana uygundur? Her kadin melek mi? Kadın yalan söylemez mi? Iftira sonucu nice insanın hayatını söndü.
33 Yorumla
Soran+1 yılGenelleme yapmaya gerek yok gerçekten şiddete uğrayan kadınlar için iyi olcağını düşünüyorum ama tabi kötü kullananlarda olcaktır napalım onlarda çürük elmalar..
Cevap sahibi+1 yılSen de genelleme yapma o zaman şiddete uğrayan kadinlar icin kötü kadınları görmezden gel gibi konuşma hakkın yok. Napalim deyip geçecek bir durum yok. Eğer samimi olsaydınız ist sözleşmesi kalkmasa dahi düzeltilmeli derdiniz. Ayrıca bu sözleşme olmasa kanunlar erkege şiddete verdiği cezayı kadina şiddette vermeyecek mi? Ne gerek var ekstra pozitif ayrımcılığa
Soran+1 yılDiğer yorumlara baksan onların kadınların yüz karası olduğunu söylediğimi ve onlar yüzünden utandığımı görceksin ama sırf onlar yüzündende mağdur kadınları hiçe sayamam
+1 yılBen şöyle düşünüyorum zaten şu an bile kadınlar mahkeme erkeklerden üstün kadın beni taciz etti die dava açsa erkeğin başı yanıyor ya da boşanma durumunda evi kadına vermesi o durumda erkeğin parası yoksa nolcak peki zaten devlet işini iyi yapsaydı buna gerek kalmaz ama desteklemek zorundayım kadın cinayetleri azalır ama bu erkeklerden üstünlük hakkını kötüye kullancak kadınlar var ama destekliyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılKadınların yüz karası onlar :/
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Hiç okumadım açıkçası. Ama dedikleri gibi kadının beyanı esastır gibi bir madde var ise onun değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadının beyanı üzerine kişi elektronik kelepçe ile ev hapsinde tutulup gerekli tetkikler sonucunda uygun ceza ve işlemlere indirim olmaksızın başlanılması mantıklı olur diye düşünüyorum. Tabii uygun cezayı vermeyen memurlara ise aynı oranda suça ortaklıktan ceza verilmesi de buna eklenmeli. Bunun için de özel ve tamamen bağımsız bir heyet oluşturulmalı. Sadece kadınlardan oluşan
31 Yorumla
Soran+1 yılBir ciddiye alınsa sözleşme onlar kolay
İstanbul sözleşmesi işe yaramayan, cinayetleri tetikleyen, şiddeti devasa boyutlara ulaştırmış berbat bir projeden ibaret. Sözleşme imzalandığı ve 6284 ile yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana kadın cinayetlerinde %400 artış yaşanmış, şiddet oranları devasa boyutlara ulaşmıştır. Sadece bununla kalmayıp yanında birçok mağduriyeti de beraberinde getiriyor. Örneği kadın beyası esastır ilkesi ile iftira atmanın önü tamamen açılıyor. Kadın, kendisini taciz ettiğini söylediği kişi hakkında delil sunmadan dava açabiliyor. Eğer erkek kendini ispatlayacak yeterli delili bulamazsa kadının söyledikleri delil sayılarak, erkek haksız yere hapse atılıyor. Yani inanılmaz mağduriyetler yaşatan bu projeyi savunmak aptallıktır. Kadın derneklerinin amacı gerçekten kadını savunmak olsa bu saçmalığı savunmazlar. Akıl var mantık var. Rakamlar ortada. Her şey ortada. Hala destekliyorsunuz ya ne diyim Allah akıl versin size..
62 Yorumla- +1 yıl
Kadın Meclisleri, Kadın Kolektifi gibi sözde kadın haklarını savunan oluşumlar Avrupa Birliği tarafından fonlandığı için sürekli İstanbul Sözleşmesini gündeme getiriyorlar. Çünkü onların istediği değil, onları fonlayanların istediği şey bu. Mantık sahibi bir insan çok kısa bir araştırma yaparak bile işin içinde neler döndüğünü anlayabilir..
- +1 yıl
Kadın Dernekleri'nin tek amacı zaten "Kadın Hakları" bahanesiyle kişi ve kurumlardan yüklü yardım ve bağışlar toplayıp, yaşanan malum olaylar üzerinden beslenmek. Her bir olay sonrası gelsin yüklü bağışlar... Bu yüzden Kadın Dernekleri de bir İŞ ve MESLEK haline getirilirken KADIN ise yine ortada... yine mağdur... Ve yine çaresiz.
O derneklerin kendilerine sorsan ancak yaygara koparıp :
- Olur mu öyle şey? Biz geldiğimizden beri neleri değiştirdik sizin haberiniz var mı? cümleleri ile derneklerini savunurlar.
+1 yılKesinlikle buna herkes hatta bilinçli kadınlarımız da karşı çıkmalı çünkü suçsuz yere kadın birini şikayet etse sorgusuz sualsiz hapse atabiliyor bu hak kadının elinden alınmalı kötüye kullanan çok kadın var hiç yok yere insanları mağdur edip elindekileri almaya çalışıyorlar
32 Yorumla- +1 yıl
Kadın hakları sloganları altında yatan kötülükleri bilmiyorsunuz bizim istediğimiz esas kadınları kadınların serrinden korumaktır evli kadınlar veya bekar kızlar düşünün bir kadın gelip eşinizi veya babanızı şikayet etse sorgusuz hapse atılır ne zaman çıkar belli değil veya deseki babanıza bütün malını bana ver suçumu çekim dese siz ne yaparsınız kaldiki bunun gibi bir sürü örnek var mahkemede başıma gelmez demeyin bunu savundukça başımıza gelir evet sizi dinliyorum cevap verin
Soran+1 yılHaklısın ne desem bilemedim
Gizli Üye(25-29)+1 yılne yazık ki ülkemizde şiddete uğrayan kadınların büyük bir çoğunluğunun varlığından bile haberdar olamayacağı hakları içeren sözleşmedir.
kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar gibi konularda sanıkların aldığı komik cezalar ve onlara uygulanan indirimler bu kadar gündemde yer buldukça hiçbir sözleşme bizim dayak kültürünü ortadan kaldıramayacak maalesef.31 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız bu ülkeden umudu kesmeye karar verdim :/
+1 yılİstanbul sözleşmesine karşı olanların duygu ve düşünceleri ektedir;
https://www.youtube.com/embed/KeGBwmXbUjc10 Yorumla
+1 yılBuna karşı gelenler varsa lütfen gidip beyin nakli olsunlar
63 Yorumla
Soran+1 yıl🤧Çok varlar ya bide dini kullanıyorlar
- +1 yıl
Boş fikir boş kafadan çıkar o yüzden ciddiye almıyorum onları😂
Soran+1 yılSizlerden çok lazım bu ülkeye :)
Tabii ki sözleşme yaşatır..
Çoğu kişi LGBT'den dolayı karşı duruyor hayır yani LGBT bireyleri adam öldürüyor herhalde o yüzden bu tepki. Resmen aşka, sevgiye tepki gösteriyorlar. Ne diyeyim, en yakın zamanda anlarlar neyin ne olduğunu umarım.11 Yorumla
Soran+1 yılSaçma insanlar işte takmamak lazım onları
Ne savunan bir defa okumuş ne de karşı çıkan... Herkes körü körüne kendi medyasında yazanları savunuyor. Ne öldürür ne yaşatır sıradan bir belge... Bunu gündem yaparak esas gündemleri saklamaya çalışıyorlar, halk da güzelce yiyor bu numarayı. Cambaza bak yapıyorlar millete...
10 Yorumla
+1 yılHükümetin dinle alakası yokki zaten. Bana göre hepsi kâfir.
610 Yorumla
Soran+1 yıl👌Sonunda benim gibi düşünen biri
- +1 yıl
Hristiyanlar bile bunlardan daha müslüman...
Soran+1 yılKatılıyorum hatta geçenlerde çok sevilen bir din hocasının videosuna denk geldim adam resmen zinayı övüyordu ve bazılarıda alkışlıyordu yazık ülkemize
- +1 yıl
9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir diyen diyanetten ne bekleyeceksin. Vallahi de billahi de bunlar Müslüman değil.
- +1 yıl
X per puanınız var mı 🙄
Soran+1 yılen iyi görüş seçiyim dedim gizli olduğum için seçemiyoruuuum :(
- +1 yıl
Gönülden aldım en iyi görüşü 😊👍
Söylemeniz bile yeterli oldu benim için 😊
X per var mı bu arada
Soran+1 yılEvet var :)
- +1 yıl
Yazabilirsiniz 😊👍
- +1 yıl
Tabi rica ediyorum 😊
+1 yılKadınların yaşayabilmesi için olan herşeyin yanındayım.. İstanbul sözleşmesi uygulanmalı
45 Yorumla- +1 yıl
Beğenmeyenler neden beğenmedi acaba.. yanlış bir şey mi dedim
Soran+1 yıl@silici44 Bu kadınlar 'kocam döverde severde' aklında olan kadınlar ve iğrençler bence
Soran+1 yıl@silici44 Katılıyorum
+1 yıl21 Yorumla
Soran+1 yılSonunda herşeyi dine bağlamayan takım elbiseli biri
Uygulansın mümkünse erkekler tartışmasın.
Kadınlar kendi yaşamları hakkında kararı kendileri tartışmış vermiş kabul edilsin diyorlarsa kabul edilsin uygulansın net21 Yorumla
Soran+1 yılHeh ya bir anlasalardı şunu
+1 yılKadına şiddet istense bence; öyle bir engellenir ki, kadına şiddet uygulayan kisiyi, polisler mahallelinin yanında veya kamera karşısında bir dövsün bakıyım bir daha yapabiliyormu? Şuanda en büyük sorun Ülkede ekonomi issizlik bunu gündeme getirmemek için böyle konuları gündeme getiriyorlar malesef.
21 Yorumla
Soran+1 yılÜlkedeki bu kafayla ne ekonomi düzelir ne de başka bir şey ne yazıkki :(
- Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul Sözleşmesine karşı olan herkes beni acilen engelleyebilir mi arkadaşlar?
Buna karşı olmak gerçekten düşük zeka ve seviyesizlik göstergesi ben sizle bilmeden istemeden muhattap olmak istemiyorum41 Yorumla Neye yaramış ki şu güne kadar... Kimsenin taktığı da ne oldupunu bildiği de yok. Sosyal medya nın yeni hiti
21 Yorumla
Soran+1 yıl.. Doğru
+1 yılSınırsız nafaka ve kadının beyanı esastır gibi cinsiyetçi maddelerinden dolayı desteklemiyorum.
318 Yorumla
Soran+1 yılOnları bende desteklemiyorum
- +1 yıl
Adamsın
Soran+1 yılEyvallah ciğerim
- +1 yıl
do i know you miss?
Soran+1 yılYes
- +1 yıl
who are you than?
Soran+1 yılNo
- +1 yıl
bütün olayın içine ettin bu soruya hayır cevap olarak mı verilir ag ya. tamam ben gidiyom nalet olsun.
Soran+1 yılBen bilmemek ingilizce ama. d
- +1 yıl
ben var seni tanımak, tanımak var kendini belirtmek ben seni daha iyi anlamak :d
Soran+1 yılBen gizlilikten çıkmamak sana kolay gelmek
- +1 yıl
senin yaptığın çok ayıp olmak, ben aynısını senin için dilememek.
Soran+1 yılBen özür dilemek ama düşüncelerim hala değişmemek
- +1 yıl
sen var özrünün ayıbından büyük olmak, ben karşımdakini tanımak istemek.
Soran+1 yılSen yavşamak? ben anlamamak
- +1 yıl
ben var yavşamamak, bunu çok ayıp bulmak. ben var tanış olmak sadece.
Soran+1 yılBen yorulmak ben belki yatmak dilek sana iyi geceler
- +1 yıl
eğer mümkün olmak bende sana iyi geceler dilemek
+1 yılHerkesin okuması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu kişi okumadan yazmış cevap üzüldüm valla :{
Katılıyorum okudum aile içi şiddetin dinle ne alakası olabilir tamamen cahilce yorumlamışlar öyle düşünüyorlarsa.
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum.. keşke artık ülkemizin tek dinli olmadığını bilseler
Bence gerekli. Fakat kadının beyanı esastır diye de masumların canı yanmasın yani.
23 Yorumla
Soran+1 yılTabi bazı maddeler değiştirilmezse yürürlüğe giremez
Soran+1 yılKesinlikle haklısınız
+1 yılDini istismar araci olmaktan cikarmadigimiz surece bu ulkeden bir cacik olmaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılÜmidimi kesiyorum artık
- +1 yıl
Bende bazen oyle dusunuyorum ama sonra o yuce insanin lafi aklima geliyor. Turkiye cumhuriyeti pahidar kalacaktir. Ne zaman yanildi ki?
Soran+1 yılHaklısınız der susarım.
Bir kadının ancak ruhsal sıkıntısı varsa kabul etmeyeceği bir sözleşme..
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum :)
+1 yılTamamen kadınları korumaya yönelik bu sözleşme sözde dindarlara neden bu kadar battı anlamış değilim
13 Yorumla
Soran+1 yılÜlkemin dindarıda ahlak bekçisi olduğu içindir
- +1 yıl
Sözde dindarları , sözde kadın yandaşlarını hepsinin g* tümü tutuşturdu eskisi gibi tahakküm kuramayacakları için sanırım bu yırtınmalar
Soran+1 yıl+1
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Uluslararası bir sozlesmeye ülkemizin bir ilinin adının verilmesi ülkemiz adına iyi.
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum :)
+1 yılKaldırılması gereken bir sözleşme. Türk aile yapısına da toplum kültürüne de ahlaki değerlere de açılmış bir savaştır. Kesinlikle bu sözleşmenin feshedilmesi gerekiyor.
47 Yorumla- +1 yıl
Sebep?
- +1 yıl
@llaylaylom Sözleşme neyi içeriyor tamamını okudun mu
- +1 yıl
Okudum
- +1 yıl
@llaylaylom Buna rağmen hala sebep soruyorsan diyecek birşey yok. Uygulayın uygulayın.
- +1 yıl
Sana uymayan ne merak ettim.
Soran+1 yıl@llaylaylom dinimize ayqırı wqhjmwx
- +1 yıl
Geçin dalganızı bakalım
+1 yılDin değil mevzu da aile kavramını söküp attı kimin karısı kimin evinden çıkıyor artık belli değil düzeltilmesi gerekiyor aile bu toplumun en önemli yapı taşı böyle bir toplumun bunu kaldırması kabul edilebilir bir durum değil
26 Yorumla
Soran+1 yılAma boşanabilmek varken öldürüyorlar..
- +1 yıl
Bak kesinlikle tasvip etmiyorum ama kadın evli başka adama kaçıyor ve mahkemeler buna hiçbir yaptırım uygulamıyor ister boşan ister boşanma fuhuş olarak bile geçmiyor kimse karısını başka adamın koynunda kabul edemez bu sözleşme bu olaya sebep oluyor iyi araştırılıp öyle yorum yapılması ne kadına şiddet kabul edilebilir ne de aldatma
Soran+1 yılFuhuş yapmayıp sırf erkeğin egosu için dayak yiyen kadınlar kurtulabilir belki diye düşünmüştüm ama haklısınız sanırım umut kalmadı bende..
- +1 yıl
Kadına şiddet uygulayan erkeği hadım edeceksin
Soran+1 yılKesinlikle
- +1 yıl
😂😂😂✋
Niye bazıları karşı çıkıyor yani içinde nasıl maddeler var ki
13 Yorumla
Soran+1 yılGüya dinimize uymayan maddeleri varmış 😂
Soran+1 yılLGBT'yi savunuyor ya jqmsx çok saçma
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe düşüneceğimi şaşırdım. Herkes farklı bir şey demiş. 🤷♂️
11 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul sözleşmesini bilmeden konuşanlar var kanka
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeğenmeyen pembelilerin popolarını ellesinler metroda
13 Yorumla
Soran+1 yıl😂Bencede
Cevap sahibi+1 yılBu istemeyen adamları karıları aldatsa zerre üzülmem itler
Soran+1 yılYani aldatılmasıyine kadınlara zarar ama bece bu kafadaki insanlara özel eğitim verilmeli aile nedir, toplum nedir, cinsiyetler ve eşitlik bunlar bilmedikleri için boş boş yazıyorlar
İstanbul Sözleşmesi ni savunan herkesin ağızından ilk çıkan söz kadına şiddet i önlüyor tek bir madde önlüyor diger işimize yaramayan türkiye ye zarar veren maddeleri neden kabul ediyoruz peki? Kadına şiddeti yasa kanun sözleşmeler hapis cezalandırma önlemez beyni olan herkes bunu ıyi bilir
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet değiştirilmesi gereken bazı maddeleri var bencede
+1 yılTarih kitabı bilgisi gibi. Böyle sanki itilaf devletleriyle imzaladığımız gizemli bir anlasma gibi geliyor.
21 Yorumla
Soran+1 yıl😂İyiymiş
İşe yarıyor mu ona bakarım tersine kadın cinayetleri 4 kat artmış sözleşmeden dolayı demekki kalkması lazım komple ve yeni bir düzenleme yapılmalı
36 Yorumla- +1 yıl
Sözleşme uygulanmıyo ki abi? İyi misiniz
- +1 yıl
@Doktorkedii uygulayan benim abicim nasıl uygulanmıyor:) bu ülkede ağzı olan konuşuyor işte böyle
- +1 yıl
dkkddklslsldldkslwlw muazzam cidden eurıekkskw
- +1 yıl
@Doktorkedii bişe hakkında konuşmadan bilgi sahibi olacaksun yoksa bilgin konuşmayacaksın ki bilginde olamaz belliki cahil birisin he ama azıcık öğrenme aşkın varsa git bakam aile bakanlığı il müdürlüğüne görüş orada bir kaç abinle ablanla bakalım uygulanıyor mu gör
- +1 yıl
Reis ben seninle tartışılmayacağını görüşünden anlamalıydım geç kaldım çok pardon sen bu kulvardan devam hadi sjsjaka
- +1 yıl
@Doktorkedii sen benle tartışamazsın zaten, o zeka bilgi eğitim seviyesi kültür ve en önemlisi de görgü kurallarına sahip olman lazım benimle tartışabilecek seviyede olman lazım
Sözleşme kadına şiddet uygulayan kişileri uyarıyor kabul etmeyen kişi kadına şiddeti destekler
10 Yorumlaİçeriği aileyi yok etme olan bir sözleşmenin ne faydası olacak
21 Yorumla
Soran+1 yılAileyi neden yok etsinki?
+1 yılÇoğu kadın kendi ayağıyla dönüyor katiline, İstanbul sözleşmesi kimseyi zincire bağlamıyor, yine dönerler yine ölürler.
01 Yorumla
Soran+1 yılErkek gururuna yediremeyince kadın dönmese gebertiyor kadını
+1 yılDolar 7.23, altın 484tl ve tek problem ist sözleşmesi, vay vay whyyy
20 Yorumla#İstanbulSözleşmesiYaşatır diyorum ✊🏻
35 Yorumla- +1 yıl
#6284numaralıkanun uygulansın!
- +1 yıl
Herkes kadınların özgürlüğünü kısıtlamak istiyor neden anlamıyorum
Soran+1 yıl@Müsavirbeyyy Kısıtlamak?
Soran+1 yılBende katılıyorum uygulansın ✌
- +1 yıl
Sözleşmeden çıkarak kadının öldürdüğünü kısıtlamak istiyorlar işte
+1 yılokumadım umurumdada değil
22 Yorumla
Soran+1 yılEn azından bilmeden konuşmuyorsun :)
- +1 yıl
Beni ilgilendirmiyor :)
+1 yılNötr.. umurumda değil...
12 Yorumla
Soran+1 yılOda iyi
- +1 yıl
Öyle yani
+1 yıl11 Yorumla
Soran+1 yıl+1
+1 yılmaddelerinde din ile ilgili bir durum söz konusu değil.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılİlk onaylayan biziz nedense
24 Yorumla
Soran+1 yılKadınlara şiddet ve kadın cinayetlerinde 3. sırada bulunuyoruz bundan olabilir
- +1 yıl
Onaylamak azalmadı ki, belki de artmıştır bile
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun yinede elimizden geleni yapmalıyız ama
- +1 yıl
Yasayla sözleşme ile olacak şey değil bu. İnsana insan olduğu için saygı verilmesi gerektiğini ailenin öğretmesi lazım. Askerdeyken emrimde olan 20 yaşında gençlerin ne tür saçmalıklar yaptığına bizzat gözlerimle şahit oldum. Bizim en büyük hatamız eğitimin okulda olacağı inancı. Anne baba yapıyor çocuğu sonrasıyla ilgilenen yok. Karnı doydu mu, bana bulaşmıyor mu çocuk istediğini yapsın diyor ailelerin yüzde sekseni. Bugün kaç anne baba akşam çocuğunu karşısına alıp neler yaptığını konuşuyor, kaçı yanlışlarını fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulamadan çocuğuna uygun bir dille anlatabiliyor?
+1 yılşu an yururluktemi bu sözleşme?
18 Yorumla
Soran+1 yıl1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmiş hala bekliyoruz 😂
- +1 yıl
Aktif olmasinimi?
- +1 yıl
Neyi bekliyoruz onu anlamadım 😅
Soran+1 yılUygulamaya başlanmasını bekliyorum
- +1 yıl
Ha anladım uygulamaya başlanmqdi daha
Soran+1 yılYok keşke başlansa ama
- +1 yıl
Kaç gündür burada uygulanmayan sözleşme mi tartışılıyor 😂
Soran+1 yıl@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Uygulansın diye tartışıyoruz
+1 yılOlması şart.
21 Yorumla
Soran+1 yılBencedeee
İstanbul sözleşmesi şarttır
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum👌
+1 yılsenin fikrin nedir
14 Yorumla
Soran+1 yılBence olması lazım
- +1 yıl
neden olması lazım
bu konu hakkında bildiklerinizi yazar mısınız
Soran+1 yılYani ne yazsam linç yerim diye düşünüyorum
- +1 yıl
tamamdır 👍
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılDestekliyorum...
31 Yorumla
Soran+1 yılHarikasınız
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılOlmalı bence
31 Yorumla
Soran+1 yılBencede
Gizli Üye(30-35)+1 yıladalet herkese lazım
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen gelse sözleşme keşke
Cevap sahibi+1 yıl2011 çıkışlı sözleşme
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekleri yoksullaştıran bir sözleşme açık ve net
11 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyuyorum ama katılmıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇekilmek gerekir bu sözleşmeden.
116 Yorumla- +1 yıl
@umay94 haksız yere suçlamalar olmasın diye
Cevap sahibi+1 yıl@umay94 Haksız suçlamalar olmasın, aileler çökmesin diye.
- +1 yıl
Aynen öyle yoksa zaten şiddeti bizde kabul etmiyoruz aynı zamanda haksız suçlamaları ve kadınlara verilen bu onu açık hakkı almalarını istemiyoruz düşünsene sen hiç yoktan git birini şikayet et adamı delilsiz sorgusuz sualsiz hapse atıyorlar bunu sen yapmazsın tamam ama bunu yapan kötüye kullanan kadınlar var
Cevap sahibi+1 yıl@umay94 Bence aklı selimle hareket eden insanlar bu sözleşmeye karşı. Diğerleri duygusal davranıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Bladeruner Yorumunda çok haklısın.
Cevap sahibi+1 yıl@umay94 Kadının en büyük düşmanı yine kadınlar. Bunu unutma.
- +1 yıl
@umay94 kardeşim düşün ki sen evlisin hiç yoktan kadının birisi kocanı mahkemeye vermiş sizde varliklisiniz veya değilsiniz kadın kocana ya elindeki çolugunun çocuğunun riskini malını bana verirsin ya da hapse girersin diyor ne düşünürsün sen bu kadına ne yapmak lazım ortada bise yok yani gerçekten iftira ne yaparsın
Cevap sahibi+1 yıl@Bladeruner Sen kime neyi anlatıyorsun patron. Boşuna anlatma, yorulduğunla kalırsın.
- +1 yıl
Bilmeleri lazım abi ama böyle olmaz tutturmuşlar bir slogan kadın hakları diye altında yatan seytanliklari bilmiyorlar bunlar bizim kızlarımız kardeşlerimiz öğretmek lazım yoksa kendi hem cinsleri hayatlarını mahvedecek haberleri yok bilincsizler
Cevap sahibi+1 yıl@Bladeruner Bilinçsiz oldukları gibi çok önyargılılar. "Katliam yapılsın diye mi" yazmaya utanmamış bir insana birşey anlatılmaz.
- +1 yıl
@umay94 kardeşim birşey demedin bahsettiğim konuda bu hayat ta eğer evli değilsen inşallah hayırlısıyla sende evleneceksin ve başına bu gibi olaylar gelecek gelmez deme bir şey söyler misin
Soran+1 yıl@Bladeruner herkes genelleme içinde her kadın aynı değil her erkek aynı değil
Cevap sahibi+1 yılEn doğru yorum
İptali şarttır.
212 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılKadınların sözü esas olması gerek zaten? siz insansınızda biz değilmiyiz a mk
- +1 yıl
LGBT bireylerden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz?
Soran+1 yıl@Herhangibiresra Çünkü onlar ahlak bekçisi qwnsx
- +1 yıl
Hemen yetkililere söyleyelim 😂 sanane kardeşim seni mi helak edecekler ayrıca Lut kavmi ensest ilişki ve tecavüz yüzünden helak oldu körü körüne savunduğunuz şeylerin altını bir araştırın
Soran+1 yılOo paşam başka sevmediğin bir şey varsa değiştirelim yasayı. Hatta rahatsız ettiysek biz gidelim ülkeden bir sen kal 😂
Soran+1 yılOk demeye gidiyorum şu an. d
İptal edilmeli acill!
23 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılAma başka bir poliste sırf kadın sözleşmeyi destekliyor diye kadıa yumruk attı ve saçından çekip sürüklemeye çalıştı
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum o ne ki?
13 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar ve lgbt üyeleri için yaşama özgürlüğü kısaca
Cevap sahibi+1 yılBunu kim yapıyor pek anlamadım
Soran+1 yılAvrupa diyim kısaca ama şuanda Türkiye'de olması gerektiği düşünülüyor kadın savunucuları tarafından
+1 yıldusuncem yok
11 Yorumla
Soran+1 yılOda iyiymiş. d
+1 yılDestekçisiyiz
11 Yorumla
Soran+1 yılHelal👏
Olması gerekiyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
- +1 yıl
Hadi oradan
Hemen olaya el atmali
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİzin vermiyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden?
+1 yılNê sözleşmesi duymadım
03 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul sözleşmesi diye aratırsanız
- +1 yıl
Kadınna şiddêt diyon sên yes
Soran+1 yılBen dememek öyle bir şey sen uydurmak götünden
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerekli değildi..
31 Yorumla
Soran+1 yılSize katılmıyorum ama saygı duyuyorum