Facebook’un Çin, Arjantin, İtalya, ABD, İngiltere, Almanya, Kanada, İspanya, Belçika, Kolombiya, Hollanda, İsrail, BAE, Tayland, Tayvan, Polonya, Singapur, Güney Afrika, Malezya, Yeni Zelanda gibi 35 ülkede temsilcilikleri var. Türkiye de ise Temsilcilik açmak için direnmek de ısrarcılar Geçtiğimiz Ay 10’ar Milyon ₺ kesilen ceza bu ay 3 kat arttırıldı 7253 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerinin 2 Kasım'a kadar ülkeye temsilci atamaları gerekiyordu. Dünyanın birçok ülkesinde temsilcilik bulunduran Sosyal medya platformları Günlük Erişimi 1 milyondan fazla olan Türkiye de Neden Direniyorlar ve temsilcilik açmıyorlar Ayrıca İkinci kez verilen idari para cezasına rağmen 30 gün içinde de bu yükümlülük uygulanmazsa Türkiye'de mukim vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal medya şirketine reklam vermesi yasaklanacak ve bu kapsamda para transferi de yapılamayacak. Sonrasında da yine cezalar kat kat arttırılacak ve kapanmaya kadar gidecek!
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Türkiyenin hukuk devleti olmadığına inandıkları için
onun için herhalde? internet ortamında işlenen suçların takibi kapsamında türkiyenin de direttiği için haklısın
Ayrıca türkiyenin kestiği cezaların uluslarası mahkemelerde bir geçerliliği yok. 3 katı değil 5 katı da ceza yazarsa 1 kuruş alamazlar. En fazla ülkede erişimi kısıtlar, o da yeni yaptırımlar ile bize geri döner.
İnternette işlenen suçların %99’99’nun iktidarı hedef alan şeyler olması bunda etkili olabilir mi? Millet Amerikada başkanın kafasında yumurta kırıyor ceza yok, bizim burda CB istifa diyen suç işlemiş oluyor. Sen iktidardaki partiyi her eleştirenin suç işlediğini söyleyip gelin ofis açın muhalifleri tek tek içeri tıkalım dersen adamlar zaten seni ciddiye alıp ofis açmaz
farkındayım kardeşim haklısın 7253 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi kademeli olarak cezalar yaptırımlar artırılacak, dediğimiz gibi zaten bu sosyal medya mecralarının yaptırıma uyucakları yok, eninde sonun kapanacaklar zaten sende görürsün :) günlük erişimi 1 milyonluk ülke bu sosyal medyalar için çok önemli değil
haklısın bizdekiler de aynısını yapsın o zaman ne diyeyim internet ortamındaki işlenen suçların hemen hemen hepsi siyasi diyorsun görüşlerine saygı duyarım. ama işte kararı veren TBMM Bana kalırsa açmayacak bunlar :) kapanırlar artık en sonunda
Kardeşim her ülkenin anayasası farklıdır yasaları farklıdır senin ülkende yasak olan bir şey AİHM nezdinde bir önemi yoktur. Evrensel hukuk kuralları farklıdır yerel hukuk kuralları farklıdır. İranda başörtüsü takmamak suç. Bugün iran Türkiyede yaşayan farsları tespit edip bunlara ceza yazsa biz başı açık olanları hapse mi atacağız?😂 Senin yasaların diğer ülkeler için ne kadar önemi var? Öyleyse bir yasa çıkar mğsşğman Olmayan herkese 2 dolar ceza var de dünyadaki 5 milyar diğer dinlerden insanlara koftiden 10 milyar dolar ceza kes🤣🤣🤣
Sosyal medyanın yasaklanması bana koymaz. Örneğin twitter veya facebook instagram.. Bunlar bana koymaz, ha yasaklanmasa iyi olur ama yasaklansa da bana koymaz çünkü bunu en etkili kullanan zaten iktidar trolleri. Muhalefeti öyle sindirmişler ki ağzını açamıyor muhalefet.. Benle sen bu muhabbeti muhabbeti yapsak muhtemelen şimdiye kadar on tane troll gelip sorunun altına bilişimi egmyi şunu bunu etiketşemişti bile🤣🤣 Adamlar ruh hastası.
Fikir ve Düşünce Özgürlüğü diye bir şey var osursan dava açıyorlar acayip bir ülkeyiz bence kapansın mk :) benim hiçbirinde hesabım yok ama Youtube benim için çok önemli :)
Vergininde vergisini verecekleri için temsilcilik açmak istemiyorlar. Ki haklılarda bence
verginin vergisi ne :) anlamadım sence sosyal medya türkiye de daha önce vergi veriyormudu :) aman banane kapansınlar bence netflix de kapansın türkiye yi zaten ciddiye almayan platformaların ne işi var
Daha öncede yutub kapanmıştı ancak sonra tekrar açıldı bence kapansa bile açılcak geri. Sana şöyle söyleyim devlet bizi sıfırladı yetmedi şimdi dış girişimcilerdende bişeyler koparmak istiyor açgözlü hükümetimiz amaçları güvenlik falan değil verecekleri paralara bakıyorlar
:) inceldiği yerden kopsun umrumda değil :) kapansın hepsi
Sana giren bana girmek zorunda değil savunulacak bir şey göremiyorum kardeşim
benim hiçbirinde hesabım yok bana farketmez kapatılsın da demiyorum bende değişen birşey olmayacak :) Türkiyeyi ciddiye almıyorlar Türkiye de ciddiye almasını bekleme bence horozu öttüryorlarsa parasını verecekler diyor hükümet napim :)
Tamam senin için sosyal medya önemli değil umrunda değil ama benim için umrumda önemli. Nerede yaşıyorsun sen?
ben kapansın diyor muyum benim için önemli değil diyorum umrumda olmaz ama (youtube) benim için çok önemli :) geçenler de Yabancı bir Haber Kanalında Türkiyenin uluslar arası sosyal medya mecralarını yasaklayacağına dair bir haber okudum onlarda bu konuda Türkiye hakkında endişeleri var benim önemli değil ama Youtube nın de kapanması bana koyacak :)
Açmasınlar zaten yoksa iktidar tüm muhalifleri tespit edecek
yahu birşey olmaz :) merak etme hükümetinde en büyük aracı sosyal medya
Sen öyle san karşımızda öyle bağnaz bir zihniyet var ki
:) ama yasa çıkmış yapcak bişe yok cezalar ödenmez yükümlülükler yerine getirilmezse olmaz diye birşey yok umarım temsilcilik açarlar ama sanmıyorum bu gidiş de bir ihtimal tüm sosyal medya kapababilir
Umarım
Kapanmazlar
umarım ı 7253 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM den geçti zaten Açılmazsa temsilcilik olacaklar belli Umarım açarlar diyeceğim de kardeşim temsilcilik açacak sosyal medya Kurumu açacak olsa Yasanın çıktığı ilk 30 gün sonunda açardı onlarda biliyor ceza yiyeceklerini ve ödemeyeceklerini ödemeyecekler de zaten nolcak önce reklam yasağı sonra bant genişliğinin düşürülmesi ve sonunda kapanma
Recep Tayyip Erdoğan hükümetine neden güvensinler?
haklısınız abim biz ciddiye alınacak bir ülke değiliz bence kapanması en iyisi
O kapatsın şunun şurasında 2 senesi kaldı.
:) bunlar iktidardan gitmez türk halkı yine bunlara verir seneler önce de çok iyi hatırlıyorum bunlar deniyordu 2 senesi kaldı gider bunlar diye gitmediler türkiyede siyasi irade özgür olmadığı sürece gitmezler türkikye eğitimsiz bir ülke eğitimsiz olan insanın da siyasi iradesi özgür olmaz örnek: bir aile de baba nereye oy atarsa anne de oglan da kızda oraya atar adamlar kızımı oglumu belediyeye işe yerleştirdi, kömür yardımı geldi misal diyorum
Evet durum dediğin gibi ama Türkiye değişiyor. Kıyılarla, Karadeniz İç Anadolu bir tutulamaz. Genç nüfus şu an en iyi noktada yanlışım yoksa seçim zamanında yapılırsa 7 milyon yeni seçmen gelecek. Daha öncekilere benzemiyor şu an ülkenin içinde bulunduğu durum.
yani dikkat ettiysen de kıyılarda eğitimli insan daha çok iç anadolu, güney doğu karadeniz ve ülkenin orta kesimi akpli demekki eğitim seviyesi arttıkça siyasi irade özgür oluyor, siyasi irade özgür olup eğitimli olan insan ekonomidede bağımsız olur bu stabil kalan değişmeyen siyasi gücü de etkiler daha dinamik bir siyasi yapı ortaya çıkarır ABD İngiltere gibi ülkelere bakabiliriz
Bize kimse guvenmiyor da ondan
güvenmiyor mu :) o zaman dünya da 200 den fazla ülke var hepsinde adalet var bizde yok 35 temsilciliği olan ülkeler de adalet tam takır işliyor bizde yok, tayland gibi fuhuşun uyuşturucunun merkezi ve polislerin bile para ile satın alındığı tayland da adalet var bizde yok :) ve orda temsilcilik var
Hiç yurtdışında bulundunuz mu bilmiyorum ama Çok kötü bir imaja sahibiz özellikle Avrupada. Ekonomimiz kötü, güvenlik yok vs. ve Arap ülkelerinden biri olarak görülüyoruz
haklısınız ben bile dışarıya çıkmaya korkuyorum hergün cinayet işleniyor mafya çeteler ülkeyi kontrol ediyor. insanlar ekmek parası bulamıyor su kaynaklarımız tükenmek üzere, dünyanın en fakir yoksul ülkesi türkiye bence somali bile bizden daha iyi dışarda insanlar dolmuş parası bulamıyor türkiye de insanların %90 ı kıyafet alamıyor
görüşleriniz için teşekkür ederiö
Rica ederim
utanıyorum halimizden BM Türkiyeye Yardım göndermeli somaliye gönderdiği gibi Türkiyeden daha fakir bir ülke bilmiyorum insanlar ayakkabı alamıyor. evet yakında insanlar gemilerle kaçacak bu ülke den açlık sefalet
Benimde anlamadım ki
Sanami soracakti?