İngiliz Financial Times Gazetesi'nde yer alan bir analizde "Türkiye'nin kasasının dolu oluşu ve nakit sıkışıklığının olmayışına akıl sır ermiyor" mealinde ifadeler kullanıldı.
Türkiye ekonomisi modeli, "Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz" ifadeleriyle haberleştirildi. İçerde ülke battı diyorlar, dışarda Türkiye'nin başarısı konuşuluyor. Faiz yükseltilmeli diyen içerde ekonomistlere karşı dışarda doğrusunu faizi düşüren Çin, Türkiye ve Rusya yapıyor diyor. Faiz artırımı ekonomiyi resesyona sürükleyip işsizliği artıracak diyor
Tüm dernekler denetime girdi. Dernek başkanı olarak diyorum bunu. Karar defterinde tek bir noktalama işareti olmasın, devrik cümle olsun... her şeyim tam iken o imla hatasından 7 bin TL ceza yiyorsun. 100 bin dernek olsa 7.000.000.000 TL sadece dernek başkanlarından. Bir araba alıyorsun %220 vergisi var. Tabi bu ülkenin kasası boşalmaz
Derneklerden vergi alırsak dünyanın en zengin ülkesi olur muyuz yani? Çözüm çok basitmiş. Haa George Sorosun açık toplum derneğinden daha çok vergi alinmali bu çok az bence ya da Osman Kavalanin Türk -Alman dostluğu derneğinden
Dernekler tüzel kişiliktir. Başkan kim seçilirse yetkili odur ama dernek devlete aittir. Ben cebimden malzeme alıyorum ama dernek kapatıldığında tüm mallar devletin oluyor. Dernekten de vergi alınıyor ayrıca. Sadece KDV alınmıyor. Geçen sene toplam gelir 70 bin TL toplam vergi 46 bin TL. Faaliyetleri sürdürebilmek için aylık 2 bin TL
O yazının son paragrafında "Türkiye savaşa hazırlanıyor" şeklinde bir ifade vardı yanılmıyorsam. O dalllama gazetenin yazarı, bunun nasıl olduğu bilmeyecek kadar gezi zekalı değildir herhalde.. "akıl sır ermiyor"" ifadesi ile algı yönlendirmesine yönelik aptalca bir haber... Durum gayet basit.. Yüksek enflasyon ve döviz kuru ile devlet ithalatı kısıtlarken, ihracatı artırmış oluyor... Böylece kasa döviz doluyor...
Bizim ulkemiz kadar calisan yok. Calisma saati olarak diyorum. Ucuz mal cok satis kafasiyla ticaret yapiliyor disariya. E dunyanin en cok vergi alan ulkesiyiz ayni zamanda? Halkini en cok borclandiran ulkede biziz. Bankalara dusuk faiz satip bankalarda halkinda iki kat fazla parayla kredi verirse normal kasalarin dolmasi.
Kucuk ülkeler krizle yonetilir, korkuyla yonetilir. Bunuda çok net görüyoruz. Ben nedense yurtdisindan gelen kadar yurtdisina tatile gidebilen goremiyorum? Sence neden? Madem onlardan iyi haldeyiz ceplerimiz dolu.
geçen sene gib başkanlığı ocak ayı toplam vergi geliri 79,2 milyar tl 2022 ocak ayı vergi geliri 147,4 milyar tl. % 86 artış demek bu. Avrupanın şu anda akaryakıtı pahalı alıyor olmasının nedeni rusya yaptırımları.