Trump oylamayı beklemeden yaptırım için düğmeye bastı. Başkan'ın danışmanlarına talimat verdiği, kararın bugün duyurulabileceği belirtiliyor.
ABD Başkanı Donald Trump'un Türkiye'ye yaptırım öngören tedbir imzalamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk değerlendirme geldi: "Amerika'nın kalkıp CAATSA diye bir olayla Türkiye'yi karşı karşıya getirmesi bir defa NATO’daki çok önemli bir ortağına yapılan bir saygısızlıktır."
Türkiye'yi bu duruma getiren AKP hükümeti yaptıklarından memnun mudur?
Trump, Türkiye'nin başını çok ağrıtacak yaptırım kararını imzalıyor! Ekonomik olarak yaptırımları kaldırabilecek mi ülkemiz?
Türkiye'nin kendi yolu vardır. Türkiye konulduğu kabın şeklini asla almamalıdır, dış politikasını sürdürmelidir. Sürdürdükçe ekonomik anlamda büyük zarar görsede gücünü sürekli arttırmaktadır... Türkiye zaten obama döneminde birçok kez patriotlar için başvuruda bulunmuş ancak hep oyalanmıştır. Bunun sonucunda Türkiye çok büyük bir karar alarak s-400 almaya karar vermiştir. Bu abdye önemli bir başkaldırıdır. Sonuç olarak Türkiye'nin mutlak bir şekikde bir hava savunma sistemine ihtiyacı vardır. Yani ekonomik sorunların daha da önündedir... ayrıca Türkiye zaten (bu resmileşmese de) sürekli ekonomik yaptırımlar altındadır. Bu dış politikanın elbette bir karşılığı olacaktır. Abd eskisi gibi o silahı vermem, bu silahı vermem diyemediği için yyumuşak karnımız olan ekonomiye saldırmaktadır. Tok ama köle olarak yaşamaktansa, özgür bir şekilde açlıktan ölmeyi yeğlerim. Son olarak abd yaptırım uyguladığında o ülkeye verdiği zararın en az 5-6 katını kendi görüyor. Ancak hırçın bir çocuk gibi etrafa saldırmaya devam ediyor. Yahudi lobiside çine taşınıyor. Siyonistlerin abd ile işi kalmadığında abd için artık eski günler mazide kalmış olacak.
Bana ne yazdan, bahardan Bana ne borandan, kardan Bana ne yazdan, bahardan Bana ne borandan, kardan Aşağıdan, yukarıdan Yolun sonu görünüyor Aşağıdan, yukarıdan Yolun sonu görünüyor Geçtim dünya üzerinden Ömür bir nefes derinden Bak feleğin çemberinden Yolun sonu görünüyor Azrail'in gelir kendi Ne ağa der ne efendi Sayılı günler tükendi Yolun sonu görünüyor Azrail'in gelir kendi Ne ağa der ne efendi Sayılı günler tükendi Yolun sonu görünüyor Bu dünyanın direği yok Merhametin yüreği yok Bu dünyanın direği yok Merhametin yüreği yok Kılavuzun gereği yok Yolun sonu görünüyor Kılavuzun gereği yok Yolun sonu görünüyor Azrailin gelir kendi Ne ağa der ne efendi Sayılı günler tükendi Yolun sonu görünüyor Geçtim dünya üzerinden Ömür bir nefes derinden Bak feleğin çemberinden Yolun sonu görünüyor Geçtim dünya üzerinden Ömür bir nefes derinden Bak feleğin çemberinden Yolun sonu görünüyor
Yorumlara baktım da A haberden ülke gündemi takip edilince sonuç bu. Bizi ne yapmıyordu ırgalamıyordu! Biricik dostumuz Trump son dakika dost kazığını yaptı. Dolar şimdiden 1 TL fırlamış olarak düşünebilirsiniz. Ama sorun yok dolarla mı maaş alıyorsunuz 🤣🤣
Türkiye gözünü karartıp ben natodan çıkmak istiyorum demelidir. Çünkü jeopolitik bakımdan Türkiye önemli bir yerdedir. Rusya gibi bir devlet natodan ayrılan Türkiye'yi boş bırakmaz. Hemen kendi yanına çekmek ister. ABD bunu görünce zaten geri adım atacaktır. Bu zamana kadar ABD'nin bize bir faydası olmadı.
Kendileri kaybeder Türkiye'ye birşey olmaz olmayacakta istediklerini alamayacaklar ülkemiz konum olarak çok önemli bir yerde stratejik olarak onlara zarar olur.
Yaparlar abi. Olan bunlara olmayacak ki tuzları kuru, yaşam sıkıntıları yok nasılsa. Olan yine bize olacak. Biz stres yaşayacağız, biz acı çekeceğiz, biz gelecek kaygısı ile yaşayacağız. İnsanlar evine götürecek ekmek bulamazken bunlar s400 alıyor yok kanal İstanbul, yok suriyelilere yardım. Bir de ülkeyi parsel parsel katara satıp bizim Türkiye'miz kimseye yedirmeyiz deyip içinden geçmeleri... Ülkenin ekonomisinin çökmesini kimse pandemiye bağlamasın her şey ortada. Hala bunca şeyden sonra bu hükümeti destekleyenin olmayan aklına şaşarım ben kimse kusura bakmasın. Bir yenilik gerek, bir değişim gerek. Türkiye kimseye boyun eğmez diye gezenler de boş yapmasın bu yaptırım olursa içecek su bile bulamazsınız haberiniz olsun. Uyanın artık.
Siyasi görüş ve taraf tutmadan objektif olarak söylemek istiyorum. AKP gerçekten çok yanlış yaptı, başta din ve devlet işlerini karıştırdı, sonra gençlere verilen değeri yok etti, kendi ülkesinde onca yardıma muhtaç insan varken başka ülkelere yardım yapmaya çalışıyor. İktidar amacı önce kendi halkını yüceltmek demek sonra ise ülkeyi yüceltmek demektir. Gerçek anlamda bu hatalar üstüne ne besicilik ne de gıda sektörüne yatırım yapılmadı ve her şeyi İsrail gibi saçma sapan Müslüman düşmanı ülkelerden ithal ettik. Yetmedi Türkiye'ye ait olan çoğu şey gene Müslüman düşmanı olan ve parayı seven araplara satıldı. Ülke şu an bu haldeyse sebebi bu tutumlar bana göre.
Sanırım s-400 alımında aktif rol oynayan kişilere ve bakanlıklara ve burada çalışan kişilerin mal varlığına vs uygulanacak diye duydum ne kadar doğru göreceğiz.. Çok ağır yaptırımların olacağını düşünmüyorum. Daha çok bize ders vermek ve bir nevi ceza kesmek için yapılan bir şey bu. Biden' ın sözcüsü türk ekonomisini çökertme gibi bir düşüncemiz yok demişti. Fakat her ne olursa olsun bunların hepsi ülkemiz için çok kötü haberler, bir nato ülkesinin müttefiği tarafından yaptırımlara maruz kalması.
Öyle düşünceleri olsa çökeltemezler diyemez kimse :( ekonomimiz zaten çok kötü durumda :( 2 parca birsey aliyorsun 60-70 i hayda hayda geciyor :( her markete gittigimde utanıyorum artık :(
Avrupa Birliğinden yaptırımı getirtemedin şimdi ABD 'den getirttin :D Sürekli söylemeye devam edeceğim. Akp 'nin gizli hayranısın. Bir insan her koşulda bir tarafı olumsuz eleştiremez çünkü.
Bilal'e anlatır gibi de anlatıyorum. S300 almasına rağmen Yunanistan'a yaptırım uygulamayan ABD , S400 aldık diye bize yaptırım uyguluyorsa , parasını ödediğimiz halde F35 leri vermiyorsa bunun akp ile chp ile alakasının olmadığını o kafalarınıza bir sokun artık. Türkiye kafasını kaldırmasın istiyorlar bunu anlamayacak kapasitede misiniz sizler? Her dediklerini yapalım , Akdeniz kıyılarımızda sadece bacaklarımızı kıyıya sokacak kadar yerimiz olsun , Afrika ile ticaret yapmayalım , Rusya ile ilişkilerimiz iyi olmasın , Ege'yi Yunanlılara verelim, doğuyu ermenilere verelim. Siz kafayı mı yediniz yahu? Atatürk sevr antlaşmasını neden yırttı sanıyorsunuz?
Bu ülkeyi kim yönetirse yönetsin umrumda değil. Lakin Türkiye'nin haklarını yedirecek kim varsa onun karşısında dururum.
Devlet yuklemiyecek ki halkın sırtına yükleyecekler yine sonra bi ske yaramayan birkaç yüksek rütbeli "dolarla mi maaş alıyorsunuz?" Diye dalga geçecek. Ilk değildi son olmayacak. Anladılar hükümetten düşeceklerini dışarılara para göndererek kaçtıkları zaman kalacakları yerleri ayarlıyorlar. Ayrica gideceklerini bildikleri için gitmeden ülkenin anasını satabildigimiz kadar satalım diyorlar..
Yorumlarda birisini gördüm güzelce cevap verdim ama muhtemelen okumadı bile düz mantık cevapladı ve şimdi cevabı kesti çünkü verecek cevabı yok. Hayır ben anlamıyorum insanız değil mi aklımız var. Mantık ile düşünseler çok basit her şeyin berbat olduğunu görecekler ama hiç bir şeyi görmezden gelip her şey çok güzel diye tozpembe baktıkları için her şey böyle oluyor.
Hepsini okudum, tebrik ederim hatta alkışlıyorum çok güzel cevap vermişsin ama çoğu ampulculer mantıklı düşünmezler sadece itaat ederler. Senin o açıklamalarının hepsi üzgünüm ku boşa gidiyor anlamak istemeyen birine bisey anlatamazsin. Cahildir çünkü, ne söylesen boş. Gel biz seninle deveye hendek atlatalim zira bu onlara laf anlatmaktan kat be kat kolay olacaktır.
Ne güzel de söyledin. Ama yine de bu insanların arasında yaşayıp böyle sığ düşünmeyen ve benim kafa yapımda olan insanları görünce senin gibi çok mutlu oluyorum. Yalnız olmadığımı bilmek biraz da olsa huzur veriyor.
ne biçim soru la bu? sen pkk'lımısın fetö'cümü ya da ülkersini satan can dündar gibi bir hainmi? s400 aldık diye yaptırım yapacaksa yapsın, s500'üde alırız o zaman. baştakiler adam olsa bi bok yapamazlar ama onlar dirayetli duramazlar. dirayet dediğim karşı tedbirler. ekonomik savaş istiyorlarsa savaşırız. bizi en çok doılar üzerinden vururlar.1 günde yasaklarım kim dolar alıyoprsa vatana ihanetden atarım içeriye, ya da sabit kura geçerim. yapılacak karşı eylem çok ama yapacal kadar direyetli adam ve bu süreçte ülkesinin yanında duracak vatansever insanlar var mı bilmem. elbet vardır ama sayıları ne kadardır.
Haaa mükemmel şimdi misilleme yapılması lazım neyle yapacak Suriyelileri mi salacak. Çok zor günler bekliyor bizi çok sıvıyorlar resmen elini attıkları yeri kurutuyorlar ya. Ve hala eğilmeyeceğiz vs diyenler varya ben onları ters takla attıkları zaman göreceğim.
Memnundur tabi ki ben de memnunum. Onlar her boku yapacak bizim yapmamıza müsade etmeyecekler. Öyle bir dünya yok. Osmanlıdan beri kıçlarında bir ağrı var Fransa Almanya İtalya İngiltere Amerika birbirlerini kanka olarak görüyorlar Türkiye'ye gelince sen şunu yapamazsın sen bunu yapamazsın. Ayrıca şunu da söylemeden edemeyecem ekonomik yaptırım uygulasalar ne olacak ülkede ekonomi namına hiçbişey yok ki zaten. Olmayan bişeye savaş mı açacaklar? :D (her yaptığından memnun değilim ama s-400 konusunda kesinlikle destekliyorum.)
Gerek abd, gerek ab nin yaptırım tehtitleri söz konusuyken sebeblerini de sorsanız kendine, başımız ağrısa dahi dış politikada daim dik şekilde göze almamız gereken şeylerin olduğunu anlardınız. İstedikleri gibi şekillenmeneliyi, ayrıca hepsi de biliyor ki kendi meydanlarında dahi geçiyor gerek jeopolitik konumumuz gerek NATO vs bicok sebeblerden her hamleyeleri kısıtlı.
Yoo şimdi recep amca kuran okumaz okutturur. Diyanet bakanlığı var koskocaman olur mu hiç? Bak dün yağmur duasına bir çıktılar ooo her yer sel. Mübarek adamlar yönetiyor bizi biz de mübarek vatandaşlar olduk mu 18 sene içinde? Yoksa bu işte bir cunüplük mü var?
Bunun Ak parti hükümetiyle alakası olmadığını anlayamayacak kadar küçük beyniniz var Recep Tayyip ERDOĞAN (Reis) hiç kimseye boyun eğmediği için yapıyorlar 1900'lü yıllarda bizim derdimiz osmanlı ile değil Abdülhamid ile diyerek osmanlıyı yıkanlar şimdide bizim derdimiz Türk halkıyla değil Erdoğan ile diyorlar Çünkü tüm dünya biliyor ülkemizi Recep Tayyip ERDOĞAN'ın ayakta tuttuğunu ve sarsılmaz bir dünya lideri olduğunu
Hastaneler, yollar, tüneller, barajlar , güneş enerjisi sistemi , yerli helikopterler silahlar iha'lar Dünyanın en büyük hava limanı, avrasya tüneli, marmaray, hızlı trenler daha sayayım diyecem de sabah olur
İyi güzell saydın sabah olmaz o diğerlerine de şimdi onu geç hastahane diyorsun ee zaten hastahane yapılması gelen her iktidar için zorunlu ki şu anda hastahane sıkıntıları yaşanıyor her yer dolu doğru mu? Ve gss diye bir saçmalık çıkardı bu senin hükümetin çalışmayan ve hasta olmayan adamdan bile her ay bir ücret alıyor zorunlu ve o borcu ödemek zorunda kalıyorsun. Hastahaneye gittiğinde yine ödeme alıyor senden bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Yollar, tüneller ve barajlara gelelim bunlar da zaten yapılması gereken şeyler ki parasını senden çatır çatır alıyor bu köprüler de var tabii bir de üstüne her geçişte senden vergi ve para alıyor var mı dünyanın başka yerinde bu bak bakalım sömürü yine... İhalar, silahlar ve helikopterler diyorsun bunlar övünülecek şeyler mi? Sana bana ona ne faydası var barışçıl olmak varken? En büyük havalimanı diyorsun da orada satın aldığın, alacağın şeyler dünya para, oraya ulaşım sıkıntısı var ve çok pahalı. Neyime yaradı benim bu havalimanı yine fos. Tünel, marmaray diyorsun eyvallah yaptı da yıl olmuş 2020 adamlar uzaya gidiyor gezmeye neredeyse biz daha bunlarla avunuyoruz. Nerede kaldı teknoloji? Başka sayacağın şeyler de vardır muhakkak ama dikkat et de katar malı falan çıkmasın...
Ya kardeşim kusura bakma da gerçekten üzülüyorum. Yahu biraz düşünün be zor değil. 18 yıldır bir adım atamamışız abi kabul edin şunu ya. Boş boş yok cehape böyle yapmış geçmişte ben akp chp lafı ettim mi? Niye ötekileştirdin hemen? Belki chpli değilim? Zaten konu chp değil sizin bu kafa yapınız değişmedikçe bizden bir bok olmaz. Azıcık mantık ve azıcık düşünce kat et bak nasıl dediklerimi anlayacaksın.
Sorun da şu ki artık zaman kalmadı. 18 yıl olmuş sen ve senin gibi düşünen gençlere söylüyorum gerçekten bir güzellik yapıp artık bu iktidara destek vermeyin. Yapamıyorlarsa ülkenizi gerçekten seviyorsanız başka adaylara yönelin lütfen rica ediyorum. Geleceğimizi kurtarmak bizim elimizde
Trump sadece bir maşa, arkasındaki güçler onu çok seviyor neden, çünkü trump acımasız bir adam! Herşey yeni başlıyor. Trump koltuğuna geri oturur , oturamazsa bile durmayacak durdurulmayacak.. aynen devam. 3. dünya savaşı çok uzak değil.
insanlar avrupa amerika bizi cekemiyor saniyor :) boyle oluncada ırgalamaz saniyorlar insanlar aclikdan intihar edip ekmek bulamiyor pandemi patlamis saglikcilar cokmus sistem isyan noktasinda ama biz hala ırgalamaz diyoruz ne guzel ya :)
Bu tehtitlerle nereye kadar? AB si abd si aynı hikayeler. Ellerinde başka kozları yok Boyun eymek demek bağımsız değiliz demek. Bizde elimizdeki kozları kullanarak hepsine ders vermeliyiz 💯
Ekonomimiz, sağlık sistemimiz, eğitim sistemimiz, ve dış ilişkiler hep akp yüzünden mahvoldu. Bizim günahımız neydide Allah bize akpyi verdi anlamadım.
İncirlikteki üssü kapatabileceğini zannedenleri gördüğüm enteresan bir soru oldu ngkjasgjk Teşekkürler.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ya kardeşim gündem konusunda fenomen yapmışlar seni, yanlış haberler paylaşıyorsun sürekli.
Trump bu kararı onaylamak zorunda. Temsilciler meclisinde kabul edildi çünkü. Yani Trump'un oylama beklediği / beklemediği gibi bir durum söz konusu değil.
Aynı bizdeki eski sistemde; Cumhurbaşkanının veto ettiği kanunu, değişiklik yapılmadan önüne geldiğinde onaylamak zorunda kalması gibi.
Hep bu S400 mubabbetinden sonra oldu bunlar. Bu saatten sonra daha geri vites yapılmamalı. Kıbrıs Barış Harekâtı zamanında da o kadar ambargo uygulamışlar ne oldu? Battık mı, bittik mi, hayır! Zamanında Osmanlıya vergi ödediklerinden, zaten topraklarımızda gözleri olduğundan bu emperyalistlerin bizimle hesabı hiçbir zaman bitmeyecek.
Herkes dislike atmış ama dünyadan haberiniz yok. Teksas bağımsızlık için referandum çalışmalarına başlamış, gün gelecek bizimle uğraşmaya vakitleri olmayacak. Korkmayın bu kadar.
Türkiye haklı burada... PKK ya binlerce tır silah gonderen bir devletten iyi niyet beklenmez.. het zaman bunlari yapacaklar.. once ülkelerindeki covid ile mücadele etsinler
Türkiye Çin ve Rusya ya yakınlaşır. ABD nin ise bunu göze alabileceğini sanmıyorum. Eğer gerçekten Türkiye Rusya ve Çin ile yakınlaşırsa Avrupa ve ABD nin en büyük korkusu olur.
onların doları varsa bizim allahimiz var ey tramp sen kimsin ya der bir haykırır bizim cahil koyunlar gaza gelir hala destekler bu adamı ah ah 3 iqluk insanlar kaderimi belirliyor ya ona kiziyorum abi inan daha 18 yaşındayım gelecek kaygısı yüzünden pskolojim bozuldu okusam işsizim okumasam 3 kuruş maaş her şey a pahası babam fakir ben ne b*k yiyecegim bilmiyorum tlrabbim bunların burnundan getirir inşallah
Yorumlara bakıyorum ne kadar cahil insanımız var doğaçlama yapmaktan başka bişe teknik bilmezsiniz yaptırımın içeriğini sorsak onu bile bilmezsiniz ya :)
iran bile o kadar gazına petrolüne yayılmacı sömürgelerine rağmen perişan oldu bizde doğal kaynak olmadığından üretimde azaldığından devlet vergileri arttırarak bize yüklenicek ülkemiz değil halk olarak biz o kadar vergiye dayanabilecek miyiz?
İyice ülkeyi mahvedip kalan son kuruslari libyaya oraya buraya yollayip, hazinede para birakmayip seçimi alamayacaklar, yerine gelen mansur olur büyuk ihtimal garibim kendini paraliycak duzeltmek için, sonra beceriksiz muamelesi yapicak bu zihniyetsozlik zihniyetine bürünenler
İnşallah da sanki her kuruş vatandaşa yar olmasin istiyor bu hükümet, libya sudan, kaç ulkeye maske şu bu yardimi gitti türkiyede maskeler parayla bile zor bulunuyordu bir ara
Ironi yapmaya çalışmısındır umarım umarım umarım Bahsettiğin Devle GlobaL'ın Süper gücü ayrıca Pandemi'De 2 Trilyon DolarLık Destek paketi açiklayan Amerika Birleşik Devletlerinden mi bahsediyosun bana mı öyle geldi?
Dayicim sucu ya da bucu gun normal gun degil. Tayyip donemindede ozal donemindede sulo ya da ecevit donemindede saldirilara ugradik. dua edelim vatan evladi basa gecsin satmasin bizi
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Trump, Türkiye'nin başını çok ağrıtacak yaptırım kararını imzalıyor! Ekonomik olarak yaptırımları kaldırabilecek mi ülkemiz?