ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli kısa video uygulaması TikTok'u yasaklayacağını açıkladı. Trump, bu kararını bir kararname ile Cumartesi günü resmileştirme ihtimali olduğunu söyledi.ABD'li yetkililer TikTok'un Amerikalıların kişisel verilerini toplamak için kullanılabileceği endişesini dile getiriyordu. Çin merkezli ByteDance firmasına ait olan uygulama, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı iddialarını reddetmişti. TikTok'un ABD'de 80 milyon aktif kullancısı bulunuyor.Trump'ın açıklaması Beyaz Saray, ByteDance ve Microsoft dahil potansiyel alıcılar arasında dün gerçekleşen ancak sonuca ulaşmayan görüşmelerin ardından geldi.(Hurriyet)
Amerika da tik tokun yasaklanması sebebi siyasi sebepler diye düşünüyorum Amerika da saçmalayan kesim var ama kimse umursamıyor Türkiye de insanlar çocuklara kullandırıyor 5 6 yaşında çocuklara ve izlemesine izin Veriyor devlet her insana bir polis mi göndermeli diye düşünüyorum zararlı zaten ama bu uygulama belli bir yaşta olan insanlar için aslında
Amerikadan önce burda çoktan kaldırılması yasaklanması imha edilmesi lazımdı. Geçenlerde haberde çıktı küçük çocuk soda kapağını bıçakla açma kapışmasını görmüş uygulayayım derken gözünü kör etmiş. Şeref namus haysiyet yerlerde gezinir oldu bu uygulama yüzünden. Tamam herkes tanışır öpüşür koklaşır insanız olur bunlar anormal şeyler değil lâkin tiktok da aşırı abes saçma sapan kapışmalar videolar vb var. Gerek yok kısacası böyle bir uygulamaya.
Türkiye sınırları içinde de yasaklanmalı, toplum olarak hiç hayra çıkmıyoruz neslimiz kendini kaybetmiş durumda güzelliği, iyiliği, merhameti, vicdanı, edebi, saygıyı kaybettik. Bu tarz plartformlar kalkmalı
Hatta yasaklanmakla kalmasın üyesi olan herkes tutuklansın belki ülkede aklı başında insan oranı biraz olsun artar...
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yasaklanmamalı çünkü Amerika çine bir yaptırım olarak bunu yapıyor çin malı olan her şeye karşı olduğu için yapıyor kendi çıkarlarını düşünür-- Türkiyede yaptıkları yaptırımları unutmayın dünyanın bir çok ülkesine yaptırım yapabilen bir ülkeden bahsediyoruz 1000 TL olan Cumhuriyet altını şu an 3000 TL Sorun Tiktokta değil ki.. insanlar Tiktoku para kazanmak için kullanıyor Aynı şekilde Youtube İnstagram ve bir çok uygulamada bunun için -- Sorun ülkenin kendisinde sen insanları Ahlak yasalarıyla yönetmiyorsan Avrupa yasalarıyla yönetiyorsan ve insanlar açsa onların para kazanma arzuna engel olmak doğru değil.. Tiktokta dini görüntülerde var her türlü insan var ticaret yapan bedenini sergileyen faydalı işler yapan - İnsanlar neden kendine benzemeyen her şeye düşman?
İnsan haklarına müdahale değil mi bu? Türkiye'de sosyal medya kanununa karşı çıkanlar, ABD daha sert bir tavır edindiğinde neden alkışlıyorlar?
Türkiye'ye hoşgeldiniz! Kendi ülkesini güya çok seven, lâkin eziklerden oluşan bir toplumda dilediğiniz kadar durabilirsiniz. Hoş, 5 dakika geçince insanın midesi kalkıyor böyle insanları görünce.
Bende sevmiyorum tik tok izlemiyorum ilgilenmiyorum. Yasaklar gecicidir ve yasaklar delinmeye açiktır. İsteyen istediğini yapsin, sevmedigimiz her şeyi yasaklayamayiz. Sevmeyen uzak dursun benim gibi...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence boş bir uygulama. Uygulamayı kullananların çoğu amaçsız video çekiyor. Bir içerik yok ortada. Bazı videolar kötü örnek olşturuyor bence. Yasak gelir mi bilmem ama gerçekten hiçbir genel kültürü olmayan, kitap okumayan, gündemi takip etmeyen gençlerin artması çok üzüyor.
İnsanlar eğleniyor, kafasını dağıtıyor. Kimsenin kimseye zararı yok. Herkeste kendi aklını kullanıp gördüğü her şeye özenmeyi bir bırakırsa milleti özendiriyorlar diye bir sorun kalmayacak. Türkiye’de yasaklanacağını pek düşünmüyorum.
İnsanlar eğleniyor komikli videolar çekiyorlar. Yasakçı zihniyet hiçbir işe yaramaz zaten Trump birkaç ay sonra gidiyor. Hemen gelen geri açar diye düşünüyorum boş yapmış.
Genç nesli salaklaştırmaya çalışan ve yalnızlaştıran bir uygulama daha. Bence doğru bir karar olmuş inşallah kaldırılır en azından birileri kurtulmuş olur. -keşke bizim ülkede de kaldırılsa.
Yasaklanmasına gerek yok bence kimseye zorla video izlettirmiyorlar sonuçta, ama 18 yaş altı sınırı gelmeli bence. Küçükler her gördükleri şeyleri yapıyorlar ya da fanı oldukları kişileri örnek alıyorlar. Küçük çocukların kendilerini videoya çekip tüm dünyaya yaymaları doğru değil bence. 18 yaş altı sınır gelirse her şey düzene girebilir gibi.
Abd de bile böyle bir karar alınıyorsa ülkemizde yasaklanması şaşırmamak gerekir, Wikipedia 2 yıldan fazla yasaklayan bir rejim olduğu sürece tiktok çok lokum kalır.
Türkiye'de faydalı şeyler yasaklanır. Tiktok gibi saçma sapan uygulamalar yasaklanmaz. Çünkü devlette biliyor. Basit insanların takıldığı bir program/uygulamadır.
Bayildigim uygulama degil sacma video cok orasi dogru ama isteyen girsin isteyen girmesin. yasaklamak sacma geliyor. telefonunda yuklu olcak diye bir şart yok.
Kesinlikle doğru bir karar Türkiye de de yasaklanmalı. İyice kafayı yedi millet. Geçen en uç noktasını gördüm karının biri bilerek altına işiyor ve bunu videoya çekiyor. Nasıl bir gerizekalılık çözemedim.
@MinusHuman tabi ki aynı şey. Trump ta ülkenin başkanı. Rte de ülke başkanı. Rte nin aldığı her karara tepki yapılmakta iyi olup kötü olduğu sprgulanmadan. Ama teump bişe yapıyo hemen adam haklı modları. Keşke elin başkanlarınjn yaptıkları savunulcağına birazda kendi ülkemizi tutsak.
güzel dostum yapma lütfen gözünü seveyim birinde film izliyorsun ki sadece film ve dizi... tictok ta ise yuzde 90 sacma sapan icerikler ayni kefeye nasil koyarsin...
Bu konuda gerçekten haklı. İnsanlar neyin kafasında bende anlamadım kaç kere tiktok kaldırılmalı mı diye sorular soruldu bir kısım insanlar özgür istediğini yapar dedi karşı çıktı. Şimdi aynı tipler destekliyor ve Türkiye den bir halt olmaz diyor. İnsanlar iyice çıldırdı 😂
@MinusHuman ya şimdi dar açıyla bakmayalım zararı faydası değil mesele. Her istediğibi yapmayı özgürlük sanan çıplak gezince özgür olduğunu sanan elindeki telefonu 10 dk eline alamayan youtube 3 dk çökse özgürlük yok diyen bir kesimden bahsediyoruz. Tiktok kaldırılsa bizim ülkede herkes sokapa dökğlüo özgürlük yok ne alakaysa laiklik elden gidiyor demeye çıkarlar 😂 sorun a platformu b platformu değil. Örümceklenmiş beyin yapısı.
Mantıklı düşünen birileri de varmış vallahi helal kız yürü kim tutar seni 😂 Ama en acısı bu düşünceni bile böyle insanlae yüzünden açık bir şekilde değilde gizliden anlatman. Gerçekten özgürlük bırakmadılar bize fikrimizi bile söyleyemez olduk.