Kim ne derse desin fotoğraftaki şiddetin sorumlusu aile'dir
Çünkü çocuk yetiştirirken şiddetin doğru birşey olduğu algısını onlara öğretiyor.
Baba çocuğun karşısında karısını dövüyor. Herhangi bir kavga çıktığında şiddet gösteriyor böyle bir fotoğraf' a bakarak o insanın nasıl bir ortamda yetiştiğini rahatlıkla anlıyabilirsiniz. Başka bir örnek vericek olursak eğer küçük bir erkek çocuğu kadınların içinde yetişirse biraz yumuşak bir birey olur yumuşaktan kastımı anlamışsınızdır heralde? çünkü ağaç yaş iken eğilir. Konuştuğumuz dili anne babamız yanımızda konuştuğu için öğrenmiş bir şekilde benliğimize kavuşuruz. Onlar yanımızda ne yaparsa veya hangi kelimeleri kullanırsa onu örnek alır ve onu benliğimize kavuştururuz yani ruhumuza işlenir başka bir değişle. Fotoğraftaki konuya tekrar dönersek çok açık olarak görünüyor'ki sadece soylarını devam ettirebilmek için evlendirilmiş bir çift görüyoruz aralarında bir sevgi yok bir empati yok sadece çiftleşmeleri için evlendirilmek üzereler ve bir daha bakıyorum'ki fotoğraft'ki adam karısını dövmeye daha evlenmeden başlamış ya da belki evlenmeyi beklemiştir he? ve malesef çok üzülerek söylüyorum'ki bu tür evliliklerin çoğu kadının elinde sonunda aklını başına alıp adamdan ayrılmak istediği zaman adam demeye utandığım mahlukatın kadını katletmesiyle sonuçlanıyor. Ve komik olan kısım genelde aile kızının dayak yediğini bildiği halde ona sahip çıkmak yerine "kocan o seni severde döver" diye bir şey söylemesi veya bu zihniyete sahip olması o kişilerin ne kadar vasat olduğunu ortaya seriyor. Buradan kadınlara seslenmek istiyorum arkadaşlar sevdiğiniz insanlarla evlenin illaki evlenip çocuk yapıcam diye acele edip saçma kararlar vermeyin bekleyin hayatınızı kazanın önce bir işe girin para kazanın hayatınızı elinizin altına alın sonra sizi anlıyan sizi olduğu gibi seven tabiri caiz ise kro olmuyan birini zaten bulursunuz İyi günler diliyorum.
Yorumlara bakıyorum da bazılarına ne kadar normal bir durum gibi gelmiş. Akıllarınca eleştiri yaparken bile durumun normal gördüklerini belli ediyorlar. Net olarak söyleyeyim ki; şiddet görmeyen, ailesinde şiddet olmayan, böyle sefil insanlardan oluşan çevresi olmayanlara bu durum hiç bir surette normal gelemez. Kısaca bunu normal görenler kendi aile ve çevre yapılarını belli ediyorlar. Yapacakları evlilikler de farklı olmayacaktır. Aynı şekilde o şiddete maruz kalarak ya da uygulayarak o evlilikleri devam ettireceklerdir. Bir damla aklı olan, kendisine saygı duyan ve saygı duyulan bir çevrede yetişen insan bu durumlara bir saniye tahammül etmez.
O onun ilk dayağı değildir. Muhtemelen sevgili veya nişanlı iken de yapmıştır aynı öküzlüğü. Benim bu olayda merak ettim tek şey sonları ne oldu. Eğer evlendilerse kadının vay haline gelinlikle bunları yapan sonrasın da neler yapar.
Dağa çıkarıcan öyle p*çleri
Cevap
162Cevap
umarım bu adamla evlenme hatasına düşmez
Akp ye oy atanlarda bulacaginiza kabahati oy attiranlarda bulun.
Tarihiniz kirli.
@harrylinka way be bu olayı da mı siyasete bağladınız ayakta alkışlıyorum👏
bu yorumu sana yazmadigimi sende biliyosun
''adamın nasıl o hale geldiğini de merak ediyorum kadın da sütten çıkmış ak kaşık değildir'' diyenler var.
gerçekten mi ya?
siz allah değilsiniz kimse dayağı cezayı hak etmez kimin neyi hak ettiğine siz karar veremezsiniz.
kadın size ters söz söyledi diye dövemezsiniz
kadın aldattı diye dövemezsiniz
kadın güzel yemek yapmadı diye dövemezsiniz
kadın her istediğinizi yapmadı diye dövemezsiniz
sadece kadınları da değil erkekleri de dövemezsiniz dayak asla bir çözüm değil
sadece zarar.
kadını beğenmiyorsan evlenmeyeceksin aldattıysa ayrılıp dönüp yüzüne bakmayacaksın bu kadar basit.
dövmek öldürmek cezalandırmak?
siz kimsiniz ki kendinize insanların hayatı hakkında kara vermeyi kendinize hak görüyorsunuz.
kimse kimsenin malı değil.
kimse zorla sonsuza kadar size bağlı kalamaz.
Her şeye rağmen insan merak ediyor kadın yüz görümlüğünü neden yumruk olarak aldı acaba. İşte zayıf internet haberciliği. Yeni bir haber yasası çıkardılar. Vatandaş cep telefonuyla bazı olayları çekip haber olarak iletebilir diye. Bu yasadan sonra her akıllı telefonu olan kendini muhabir sandı. Mesela vaktiyle ben serviste eve gelirken, yağmurlu bir günde, öküzünn biri taaaa şehrin ucunda bucağında artık kullanılmayan küçücük (4 metre kare) bir köprü göçtü diye haber yapmış. Habere bakacak olursan yağmur o kadar şiddetliymiş ki köprü göçmüş. Aksi gibi köprünün nerde olduğunu söylemiyor o anda. Yol boyunca dua ettik. İnşallah bizim üstünden geçeceğimiz ilçe köprüsü değildir diye. Bu da aynı sistemle piyasaya sürülmüş dandik haber. Kardeşim madem o kadar hevesliydin haber yapmaya bari içeriği de öğreneydin. Bir punduna getirip gelinin ağzından iki laf alaydın. Bak bir sürü polemiğe neden oldu.
Efendi erkekler ilişki teklif ettiğinde, s.. km sonik bir şekilde reddederseniz. Böyle mal mal erkeklerle pis pasaklı erkeklerle evlenirsiniz. Sonra ben dayak yedim dersiniz.
SİZ ÖNCE EŞ SEÇMESİNİ BİLİN. böyle hayvanları tercih etmek sizin elinizde!
Imzamı atarım bu yoruma. Efendi, kaliteli erkekleri erkeksi bulmayan kadınlar var. Bunu kendi arkadaş çevremden de duydum defalarca.
@OneMoreFckingTime Yahu geçen gün şahit oldum. Çocuk çok bakımlı efendi dürüst bir çocuk. Kızda benim arkadaşım. Çocuk geldi insan gibi tanışmak istediğini söyledi. Çocuğu reddetti gitti saçma sapan eroinmanla birlikte oldu. Şimdi nasıl kurtulsam diye düşünüyor. Çocuk bile yüzüne bakmıyor şu an kızın.
O kızla arkadaşlığını kesmeni öneririm. Eroinmanla takılan kişinin kendisine saygısı yoktur herseyden önce. Beyin önemli bir organ, herkes onu kullanmak zorunda. Çevremde ki o tür insanların hepsini sildim ben uzun zamandır. O kıza gelince, nasıl bu böceğe bulaştıysa o şekilde kurtulsun.
@OneMoreFckingTime İşim olmaz.. O kızlardan dünyada çok fazla var. Efendi erkekler gelir ve reddedilir. Reddeden kız bir psikopatla evlenir ve öldürürlür.
Benzerini ben öyle bir şekilde yaşadım ki :) beni zamanında reddedip, dövdürten kişi şimdi evli, çocuk sahibi ve beni dövdürttüğü kişiden şiddet görüyor. Hiç umrumda da değil. Bu şekilde sosyal medya da mesaj vere vere düzeltebildigimizi düzeltelim
@OneMoreFckingTime Kadınlara sesleniyorum..
Şiddetli şeylere eğilimi olan erkeklerden etkilenmek nasıl bir adilik, şerefsizliktir? Şiddet bu yahu şiddet!
Nesinden etkileniyorsun.
AĞZINA SAĞLIK AĞZINI ÖPÜYORUM SENİN @tauredprensesi <3 Prenses
Kadının niye ağzından öpüyorsun sapıkmısın sen
@Mysteriopower Yoo lafın gelişi
Peki
:D :D
@CrazyShrekK <3 <3 Ağır ben sadece efendi erkek seviyorum.
Kadının yanında erkek mi oldun
Kavgaaa vaaarrrrrr... :D
@CrazyShrekK Merak etme ona öyle bir ders verdim ki, bir daha asla yazmayacağına söz verdi. <3 :)
Taured anneler kutsaldır kusura bakma küfür ettim normalde hiç küfür etmem ama anne kutsaldır özür dilerim taured @tauredprensesi
kardeşim değil lan KS düzeltme kardeşim dedim kardeşim
@CrazyShrekK ikinizden de bir cacık olmaz ya neyse.. :)
@CrazyShrekK İkiniz de tipim değilsiniz. Küfür etmeden yaklaşsaydın kavga olmazdı. O yüzden efendi bir erkek yazarsa ona karşılık veririm. Ama size değil. :) <3
Tamam canım yaw küfür etmiyorum daha :)
@tauredprensesi Taureeeed Fıstıık Matmazeeeel :)
Bizim milletin sonu Osmanlı gibi olacak. Yine modern dünyayı yakalayamadı insanlarımız.
@34joker34 tarihi Keşka yunan galip gelseydi diyen püsküllü kadir gibi çapsızlardan öğrenmiyorsan Osmanlı’nın bilim ve teknoloji geliştiremediğini, gelişen bilim ve teknolojiye ayak uyduramadığı için duman olduğunu bilirdin.
@34joker34 zaten bir saltanat var yine. Akp saltanatı
Oğlum sen ne boş atıp duruyon Osmanlı çekildi dağılmadı savaşı bıraktı sebebi ekonomik olarak daralmasiydi Sovyetler de aynı sekilde hemen işi sanayii ye bağlama sanayii iyide ne oluyo 2020 senesindeyiz hergun felaketler le uyaniyoz akıllı telefon çıktı da ne oldu millet akilsizlaştı elimi sallasam ellisi kafasına girdi kimse kimseyle sohbet edip dertleşmez çay içmez hale geldi
Bunada modernlik diyorsan senin yerin Çin Japonya güle güle oraya
bu millet hayvan olup çıkmış iğrenç yaratık olup çıktı nereden kuvvet alıyorlar nereden bilmiyorum ama başlarına felaket geldiklerinde yandım anam diye bağırıyorlar bağırmayacaksınız siz bu felaketleri çoktan hak ediyorsunuz iyi insanları tenzih ediyorum tabiki böyle giderse bu felaketler daha çok artacak yemin ederim insanlardan midem bulanıyor artık yanlız yaşa tek yaşa daha onurlu daha hayırlı daha şerefli herkesden artık dediğim gibi son derece midem bulanıyor sizin gebermenizi zevkle izlemek istiyorum
Lanet olsun boyle ulkeye, boyle insanlara, boyle adalete!!! Umarim evlenmemissindir bu igrenc yaratikla ya da evlendiysende hemen bosanirsin umarim cunku sana evlendigin gun bunu yapan kim bilir 2 gun sonra neler yapar!!! Ulkenin basbakani bir KADIN DUSMANI oldugu icin oluyor butun bunlar!
Çok saçma bir yorum olmuş ülkeye niye lanet okuyorsun? Ayrıca ülkede başbakanlık sistemi yok başkanında bir karısı var dövdüğünüde hiç duymadık illa bunuda oraya bağlicaksınız
@Tatlıçocuks kadın hakları yok şiddet goren kadınlara koruma yok defalarca şikayet ediyorlar sonuç çıkmıyor. Tecavüze uğrayan kadın istirmarcisiyla evlendirilince adam ceza almıyor birçok istirmarci tahliye oluyor ceza almıyor ve bir konuşmasın da kız midir kadın midir gibi utanç verici bir konuşması geçti o yüzden diyor. Karısı ile ilgisi yok
He kadın hakları yok he adam kadına tokat atıyo tutuklaniyo kadın adamı demirle odunla dövüyo odunda silah sayılır bilirsin serbest birakiliyo 😂
@JAPANMOTORS umarım basina geldiğinde anlamazsin. Ben de senin gibi çok bilmiş gibi böģüruyodum sahit olunca anladim. Dikkat ette anana bacina bişey olmasın o zaman görürsün ebeni
Zora kalınca hemen ana bacı gelir zaten aklınıza ben gördüklerime bakarım boş atma bu ülkede adalet sadece kadınlara calisiyo tüm haklar sizde erkekler eziliyo daha dün atletle sokağa çıktı diye bir adam polis müdahalesine maruz kaldı nmus geldi tabi aklınıza kadınlar donsuz styenle sokakta ses eden yok
Bir ton ayrımcılığa maruz kaliyoz ama gün gelecek bunada dur diyeceğz bekleyin siz
@JAPANMOTORS senin kafa kıt boklasmis ne desem anlamazsin ki. Zora gelmek değil gerçekleri söylemek zorunuza gidiyor. Ben bizzat yaşadıklarımı söylüyorum ordan burdan duyduklarınla haberlerde gorduklerinle gerçekleri ogrenenemezsin azcik oku da kültürlen dicem de sen de o kApasite de yok ülkeyi geriye götüren gericilersiniz sizler ancak kendi g tunuz sikilincee başınıza gelince anlarsınız. Nasıl anlayacaksaniz o dilden göstersin size Allah
Senin dotunu çok skmisler herhalde gericiler hastalıklı folloş düzgün konuş benle benimde başıma geleni söylüyom kaç kez kadın tarafından tciz edildim kimse müdahale etmedi
Modern yeni nesil zubbeleri sizi
@JAPANMOTORS muahaha sen ortalık mali gibi dolasiyorsan sinekler üşüşur tabj😂😂 kızı erkeği yok ışte siksseler bişey yapılamaz işte adalat😉🖕
O gelin bu muameleden sonra gidip evet dediyse o herife eğer yuh derim. O çeken öküz de bir müdahale etseymiş izleyeceğine.
Bir şey yapamam malum 12 yılımı çöpe atamam
#kadirseker
Birkaç yorum okudum.
Neymiş adam dövdüyse bir bildiği vardır.
Arkadaşlar kadına şiddetin hiç bir gerekçesi olmaz olamaz !
Bunu aklınıza sokun.
Damadın anasına küfrettiyse?
Küfretmek birşeyi değiştirmiyor. Kimse kimseye vuramaz!
Gitsin evlenmek yerine terk etsin o zaman. Neden dövüyor gelinlikli bir kadını sokak ortasında.
Annesine küfredince annesi p*ç ya da fahişe olmuyor.
Kendinize gelin.
Haksız tahrik altında olmuş olur bu durumlar.
Şiddet tasvip edilmiyor.
Fakat kendinizi muhatapların yerine koyun
Muhatap oluyum olmuyum benin anneme küfür etmesi ile annem öyle olmuyor.
Kadına şiddetin gerekçesi yoktur.
Sen şimdi sakinsin. Karşındaki insana cinnet geçirtirsen ya da karşı taraf sana cinnet geçirtirse böyle söylediğin kadar basit olmayabiliyor.
Ben ne cinnetler geçirdim de kimseye vurmadım. Kendime kıydım. Birazda karakter meselesi.
Benim babam asla anneme vurmaz geçen kolunu kırdı annem haksız di birde adam kolunu kırdı anneme vurmadı.
Dediğim gibi karakter meselesi.
Büyük lokma yiyip, büyük konuşmamak lazım.
Cezaevinde herkes istediğinden meraklı olduğundan yatmıyor
Yatmasınlar aga kadınlara, çocuklara taciz edip dövmesinler. Kendilerine hakim olsunlar. Psikologa gitsinler.
Neden suçsuz insanlarin günahlarını alıyorlar.
Kimsenin kimseye vurma hakkı yok. Olmadı, olamaz.
Bunuda böyle bil.
Her yatan çocuga tacizden yatmıyor.
Kadir Şeker olayını hatırlar mısın mesela
Orada da haksızlık var.
Adalet yok Türkiye de.
E yani dediğim bu..
Ama kadına vurmanın bir gerekçesi olmaz olamaz bunu da bilin.
Elbette desteklemeyiz
Kadın kadınlığını adam adamligini bilmeli
Evet.
Kadina siddetin gerekcesi olamazda ne demek? Bir kadin sevdigime ya cocuguma dokunursan toprağa canlı gömerim onu. Savunmayı doğru yapın bari bu ne biçim cümle
Hadi göm. Gomemezsin sen kimsin.
Kendine gel. Maskunazi.
Sana bir şey söylemedim ki ben, adam akıllı oku. Nasıl yani gelip aileme saldıracak bende kadın diye dokunmayacağım? Ahahahha
Merak etme öyle kadın zaten 100/10 falan. Asıl onu erkekler daha çok yapıyor. Ama bu seferde biz dokunamıyoruz.
Çünkü dokunamasan ölüyoruz.
Oha! Çüş!
Ben şok!
Videoyu ablamla izledik ama hani normal değil resmen kadına girişmiş. Lan araba da kız ne dedi de böyle oldu bilmiyorum ama ne olursa olsun bu hayvan herif nasıl kıza böyle,..!
Yok var ya... Konuşacam bir şey diyecem diyemiyorum.
O videyu çeken herif lan sen niye ayırmadın.
O kadına Kalkan eli niye kimse kırmadı!
Adam şerefsizin o.. pu çocuğunun teki bu konuda hemfikiriz ama o kadın neden evlenmeden önce iyice araştırmıyor tanımıyor löp diye evleniyor neden bu kadınların değersizlik duyguları çok yoğun kendini seven insan kendini böylelerine layık görmez kendine en iyisini layık gördüğü için araştırır tanımadan evlenmez. Beni olayın arka yüzü daha çok ilgilendiriyor.
Siz kendinizden güçsüz insanlara böyle şiddet uygulamaya devam edin. Siz böyle davrandıkça biz kadınlar her gün biraz daha güçlü, daha sağlam ve daha emin adımlarla ilerliyoruz. Gün sonunda takıntılı, ruh sağlığı bozulmuş zihniyetinizle yalnızlığın içinde kaybolup o şiddete mahkum olduğunuz ruhunuz ve bedeninizle yapayalnız toprak olacaksınız.
O da güzel hikayeymiş yeğen
Diğer devletler bilimde kendini aşarken biz hala şiddette kalmışız şöyle düşünün bi tarafta hem eğitim hem öğretim var bi tarafta eğitim de yok öğretım de yok gelenek var ne bıleyım erkek gucü kadın ezikliği adı altında bı zıhnıyet var dayak var pedofılı var fakirlik var taciz tecavuz hayvana işkence zulum kürt türk ayrımcılıgı kitap okumama sorunu matematik korkusu 15 yaşında evden kaçma sorunları güzel ülkemın bktan dertleri işte
Abd Avrupa da kadına şiddet dünya birincisi iyi araştır
Biraz nufus da etkili valla canımcım hiçbi ülke bu ülkeyi geçemez her konudan kaybediyoruz yıkık biz
He eminim öyledir 😃
Sen emin olsan da olmasan da öyle
inancımı kaybediyorum artık her geçen gün ve her olayda... :(
insanın en sevdiği kişiden şiddet görmesi başına gelecek en kötü olaydır herhalde sevgi asla zarar vermez ve vermemeli "üzülüyorum" ve kullanmak istemediğim bir cümle: "nefret ediyorum!"
Erkek çocukların doğar doğmaz anne ve babalarından kadın, hayvan, doğa sevgisini öğrenmeleri şarttır. Anne ve babanın karakterini çocuk örnek alırBi çocuğu nasıl büyütürsen çocuğun karakteri ona göre şekillenir. Erişkin erkeklerin bu konuda eğitilmesi gerekir. Gördüğüm manzara içler acısı adaletsizlik böyle devam ederse hiçbir şey düzelmez.
Canına susamış o damat olan herif. Dugun biter bitmez gelini dövmek nedir yaa? Karin olacak o kadın senin, hayat arkadasin ve çocuklarının annesi.. gel de bunu o damat olan herife anlat beyinsiz mahluk o gelinin annesi, babası guvendi de evlenebildin o kadınla. Serefsiz heriff beyinsiz olan mahluka şiddetin hiçbir şeye çare olmadığını, kadına el kalkmamasi gerektiğini gel de anlat. Yazık o herife beyni yok bunu gorunce zaten bir güzel benzetmislerdir o herifi.
Kesin var ya nikahı kıyılmıştır da :(
O kadar üzülüyorum ki, kimsenin başına gelmesin inşallah ama kim bilir nişanlı vs iken nasıldı da, şimdi gerçek yüzü ortaya çıktı. Allah korusun yanş gerçekten insanlara güvenmek tamamen kumar gibi şans işi oldu. Elleri kırılsın şu pisliklerin de umarım!
O kızın hayatı kaydı artık. Ister gerçek yüzünü şimdi görmüş olsun ister zorla evlendirilmiş olsun. Allah bizi böylelerinin eline düşürmesin cidden çok zor çekilmiyor. Kimse korkusundan kadir şeker gibi olurum diye yardım da edememiştir kesin kıza...
@__JustYou__ dimi? Ne kadar üzücü keşke içlerini görebilsek insanların 😔
Keşke...
Düşünsene sevdiğin insanla dünyaevine giriyorsun sonra aynı gün ondan şiddet görüyorsun. Ne garip insanlar var ya umarım caninin yanına kalmaz uyguladığı şiddet. Sonra “ İstanbul sözleşmesi rererö” “feministler rererö” ulan gelinlikle şiddet görmüş kadın gelinlikle! Tiksiniyorum ya bu toplumdan.
All böyle hanzoyla evleniyor bide nazın kadınlarada şaşırıyorum susup oturmayın yaa bildirin hadlerini yanına gitsen karışsan kocam değilmi döverde söverde der sessiz kalmayın bayanlar siz değerlisiniz
Herkes icin demiyorum ama bazi kadinlar laflariyla erkekleri öyle aşağılıyorlar ki erkek de bi muddet sonra cinnet gecirip böyle sahnelere yol açabiliyor.
Yasadim kendimden biliyorum.
Ben bosandim kurtuldum ama her dayak yiyen kadini da hep magdur görmeyin.
"Ben istemedikce kimse bisey yapamaz" mantigiyla hareket ederlerse gunun birinde boyle bir adam görürler.
Her halukarda resimde gördüğüm geline de acıdım.
Bu is böyle olmamaliydi.
Keşke ölsen
Ne olursa olsun kimse kimseye şiddet uygulayamaz. En kötü sen de kısasa kısas yaparsın
Sana katılıyorum
Ne düşüneyim. Buraya yazamayacağım çok ağır küfürler geçiyor aklımdan. Erkeklerin düzeleceği yok bu ülkede kadınlar akıllanmalı. Tek çözüm bu. Maçoluğu sevgi göstergesi sanan , psikopatça kıskançlıkları ama seviyor yaaa diyen kadınlar bu tuzağa düşüyor ne yazık ki.
Puhagsgsh, gösteriş evliliğinin sonu! Çalgılı şatafatlı düğünlerle sırf millete hava atmak için yırtınacaklarına kendilerine uygun eş seçmeyi akıl etsinler, damızlık misali birbirlerini doğru düzgün tanımadan etmeden sevmeden sırf üremek için çiftleştiriliyorlar!
Bu, gelinin damattan gördüğü ilk şiddet değil muhtemelen. Böyle de sürer bu ilişki. En son ya biri birini öldürür ya da kadının aklı başına gelip ayrılırlar. Umarım sosyal medya da yazılanları biraz olsun ciddiye alırda kurtarır kendini eş diye seçtiği o yaratıktan
Maalesef kadına siddet olayları hep artıyor bir örnek daha daha yeni gelinlik giyen bir bayana el kaldıran dayak atan bir erkek ve şiddete maruz olan genç bir bayan. Bu zamanda kimseye güven kalmıyor kızın iyi niyeti istismar ederek ona dayak atan adama ne demeli bu yapılan cezasız mi kalsın? Allah aşkına bu yapılanlarada niçin göz yumuldu niye müdahale eden yok. Benim diyeceğim hicbirsey yok buna müdahale eden bir kanun anlayışı yok. Hanımefendiye geçmiş olsun
Evlendiği gün mü dövmüş? Erkekler ne garip yaratıklar
Haklısın
Arkadaşlar kafası böyle çalışan adamlarla evlenmeyin ve artık çoğalamayacakları için soyları kurusun lütfen. Yaa ne zaman anaerkil topluma geçecek bu memleket? Sümsük kızların maço erkek aşkı beni çok yıprattı yemin ediyorum 🤦♀️
Araya girersen pişman ederler.
"Sana ne, kocam değil mi?" der biri, öteki "sen niye aile arasına giriyon oglim?" der.
İnsanların fantezilerine karışmıyoruz. Bırakın sevsinler birbirlerini. Kimi de böyle seviyor, seviliyor işte. Sevgiyi böyle algılıyor.
Bir insan sadece tek bir olayda bu hale gelmez. Yani düğüne kadar normaldi de düğün günü mü böyle yaptı sadece? Hiç sanmıyorum. Muhtemelen bu adamın ne hayvan olduğunu gelin zaten biliyordur önceki davranışlarından, o yüzden kadın bile bile lades demiş ama gene de gelin için çok üzücü bir durum en mutlu günü olması gereken günde böyle bir hadise olması travmatik bir durum maalesef.
balayı erken bitmiş, işin esprisi bir yana kadına şiddet bu ülkede olası bir şey gibi oldu ve bu ürkütücü. kaç yıllık evli kadınlar , gencecik kızlar, yeni gelinler çoğu kadın ve kız eşlerinden, sevgililerinden, babalarından veya ağabeylerinden şiddet görüyor, ki sağlam bir yasa çıkmadıkça bu iş duracak gibi değil. nedense türk erkeğinin bir kısmı kadını dövmeyi kendinde hak olarak görüyor.
Herkes icin demiyorum ama bazi kadinlar laflariyla erkekleri öyle aşağılıyorlar ki erkek de bi muddet sonra cinnet gecirip böyle sahnelere yol açabiliyor.
Yasadim kendimden biliyorum.
Ben bosandim kurtuldum ama her dayak yiyen kadini da hep magdur görmeyin.
"Ben istemedikce kimse bisey yapamaz" mantigiyla hareket ederlerse gunun birinde boyle bir adam görürler.
Her halukarda resimde gördüğüm geline de acıdım.
Bu is böyle olmamaliydi.
@Musti423 ne olursa olsun karşındaki ne derse desin kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yoktur, erkeğin kadına kadının erkeğe. anlaşamıyorsundur boşanırsın veya ayrılırsın, çok sinirlenirsin o an konuşmazsınız sakinleşince adabında konuşursun, ha karşındaki kadın sözleriyle mi aşağılıyor bırak gitsin, bir kere sözleriyle aşagılayan yine aşagılayacak. erkek farkında değil belki dediğin gibi o an kadın haksız konumda , ama zaten erkek şiddet uyguladığı an kadının sözleri istediği kadar tahrik edici olsun, erkek haksız oluyor zaten.
Evet malesef öyle oluyor. Bak ben sana diyorum ki savunmuyorum ama sen kafinlari hersekilde savunuyorsun.
Etki-tepki denen olay var.
Bu son zaman ki kadinlara verilmis yetkiler cok fazla oldu. Kadin laflariyla bi erkegi asagilarsa durum böyle olur.
Sen nasil ki asla siddet olmamali derken de siz de asla bi erkegin gururuyla oynamayin.
Adamin kuyruguna basarsaniz doner tırmalar.
Ablatabildim mi?
O şekilde düğün salonuna girer onu rezil ederdim. Kendiside Bi dayak 1000 kişiden yerdi. Dünyanın kac Bucak olduğunu ona iyi bir hatırlatırdım.
Böyle adamlarla evlenmeyin kızlar mutluluk mutluluktan ibarettir dayakla mutlulu olmayı yan yana getirecek kadar cahileşmeyin.
Gelin tribini de isteğini de çekmek çok zor. Şiddet olayı çok farklı bir durum ona sözüm yok ve onaylamıyorum. Düğün arefesinde sinirler gergin oluyor en ufak bir söz çok büyük olaylara sebep oluyor. Nitekim bu olay da hızlı gitme ve fotoğraf çekimi yüzünden gerçekleşiyor.
Hataylılar aşirettir. Kızı zorla vermişlerdir başlık parası adı altında satmışlardır.
Aşiret heryerde var her aşiret nmusunu satmiyo yanlış konusuyon Karadeniz aşiretlerinden arkadaşım var zorla satma zorla evlendirme başlık parası gibi birşey olmamış 8 tane kız kardeşi ablası var hepsi evlenmiş
Her aşiret aynı değil. Bende Hataylı birini tanıyorum. Onlarda böyle şeyler olabiliyor
Asıl yanlış konuşan sensin
O kızın küçük yaşta olduğuna belki de zorla götürdüklerine bile eminim
Aşiret heryerde var her aşiret nmusunu satmiyo yanlış konusuyon Karadeniz aşiretlerinden arkadaşım var zorla satma zorla evlendirme başlık parası gibi birşey olmamış 8 tane kız kardeşi ablası var hepsi evlenmiş. Tekrar söylüyom bilemem Hatay lılar nasıl ama Karadeniz dürüst bu konuda
Kardeşim bende diyorum ki Karadeniz aşiretini bilemem ben bu kızın aşiretinden söz ediyorum. Laf anlamamakta ne kadar ısrarcısın ya! Hatayı bilmiyorsan niye bu kadar inat ediyorsun!
Bilemem hataylılar nasıl diyorsun sonra da inatla böyle değiller diyorsun okuduğunu anla ya!!!
Gelinin babası olsam islatıp hortumla bir guzel severim bunu oyle dovulmez böyle dovulur diye ama iste siddete karsiyiz😒
Bu halkın inatla bu vahşete ses çıkarmayanlara neden oy verdiğini düşünüyorum, özellikle kadınların, en yüksek oyu ev kadınlarından alıyorlar diye duymuştum...
Bu yüzden bu olanların sebebi bu halktır... Ve özellikle karşı çıkması gerekirken yıllardır bu sorunları düzetlmeyenlere oy veren kadınlardır...
Yazık kurunun yanında yaşta yanıyor, ilkel kadınlar yüzünden modern kadınlar zarar görüyor...
Artık millet telefonla çekiyor yardım edemiyor bile Kadir Şekerden sonra. Insallah hayatını bu şekilde bu insanla devam etmez...
Bir insan sonradan şiddete meyillenemez, kadınlar seçme özgürlüsü öyle ki daha gelinlik üzerindeyken dayak atacak erkekleri bile ayırt edemiyorlar. Üzülmüyorum.
Oha lan daha yeni evlenmişsin o ne 😂 tartışma konusu ne acaba çok merak ediyorum. Düşünsene evlendiğin gün karının seni aldattığını öğreniyorsun falan. Ordaki çöp kutusuna atar giderdim 😂
Önüne gelen kendini sağlıklı sanıp evleniyor arkolikte evlilik adamıyım sanıyor kendini dayacısıda delisidir divaneside ven erkeğim evlilik yaparım sanıyor oysa tımarhane bile bunları çekemez gidip yatsalar
Yok artık diyorum. O kendini adam sanan yaratığı ipte sallandıracaksın ibreti alem için belki ders olur bunun gibilere..
Ben o kızın naptigini merak ediyorum onunla evlendi mi gerçekten düğün günü gelinin dövüldüğü nerde görülmüş, kadın şiddeti bitsin diye bas bas bağırıyoruz adama bak ya
olayın nedeni nedir bilmiyoruz hiçbir sebepte bir kadına vurmaya heleki düğün günğü vurmaya sebep gösterilemez fakat bazı kadınlar hakediyor resmen, evlilik noktasıne gelene kadar bu adam nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu ne mal olduğunu illa göstermiştir ama malesef kızlar böylelerini seviyolar yok maço olsun yok yeri geldiğinde sustursun felan bunlara bu cesareti verince sonu bu oluyor
Bunu paylaşırken altına şey mi yazdı acaba “Kadına şiddete hayır “
Mangaloz kafalı gidip kadını kurtarsana sanki doğa üstü bir olay hiç görmediğimiz bişey de bize göstermeye çalışıyor. Beyinsiz herif it
He sonra adamda kadir gibi 12 yıl yesin kusura bakmada bundan sonra hiç bir erkek kadınlar ölsede yanlarına gitmez
@visualprotect bu zamana kadar çok gidiyorlardı çünkü değil mi? Kadiri bahane etme şimdi. En azından kalablık bir grup oluşur trafıkte bir sürü insan var o kadını orda bırakan oylece erkek degıl adam degıl. Kalabalık bi gruba ne yapabılır adam adamı tutup polis cagırıcaksın bu kadar basit
Kadın erkek eşit sen git adamı tut polis çağır
@visualprotect emin ol ben senden daha adamımdır. Orada olsaydım yapardım sen ve senin gibilerde o yürek nerde
Yurekle alakasi yok hanfendi. Hepimizin ailesi var, ya adam silah cikarsa? Bir erkek olsa yardim ederdim ama tanimadigim kadin icin olmeye degmez, empati kurun...
Bu gelinde akıl varsa soluğu mahkemede alır yatakta değil. Kadına şiddet görüldü görüleceği kadar da bu kadarına pes...
Karım olacak kadın arabada ve aniden bana ihanet ettiğini itiraf ediyor... Şahsen o anda kelimenin gerçek anlamıyla kazığa otururum. Sağa çekerim, yol kenarından bir dal parçası alırım. Karıyı soyar, vajinasının içine zorla o dalı sokarım. İhanet edecek organları bir daha cesaret etmeyi bırak aklından bile geçiremez. Dua etsin bu kılıbık sadece dövmekle kalmış. Şimdiki erkekler çok yumuşak.
Mangır için aygıra yavşayanlar gırgır olsun diye dayak yerler... Psikopatlara yavşamasınlar sonra dayak yiyip zırlamasınlar... Not kadına el kaldırmış kim varsa gelmişini geçmişini... Kadına şiddet uygulayanlar asılsın deyince de en çok kadınlar itiraz ediyor... Hadi biraz gerçekleri konuşalım...
Bu iğrenç insan topluluğuna her istediğini yapacak algıyı veren insanlardan nefret ediyorum.
Kadının en güzel gününü kabus haline getiren bir şe... Bunların sonu ne zaman gelir daha kaç can sizin keyfinize göre canı yanacak Allah ıslah etsin sizi..
Oha ya. Resmen oha yani buna başka birşey de derdim ama ağzımı bozmak istemiyorum. Böyle insanlar ceza almazsa daha çok görmek zorundayız bu tarz manzaraları.
Kadın o böcekle evlenmemeli. Bu tür haysiyetsizlerin yuva kurmaya hakkı yok.
Eli kırılsın hanzonun o kızın ailesi buna rağmen o adamla bir tutuyorsa onlarda insan değil
Videoyu çekeceğine müdahale etseydi akıbeti belki daha aydınlık olabilirdi, ama olur mu önce videoyu çekecek sonra neden kadınlar dövülüyor neden haksızlık şiddet kötülük tavan geziyor diye tweet atıp ortalıktan kaybolacak😒
Şanslı bir çift aslında geç olmadan olmuş her şey.
Altın kavgası veya gelinde bir sıkıntı var belli.
çok şükür bugün de evlenmekten ve bu ülkede kadın olarak yaşamamdan dolayı korkacak bir görüntü daha gördüm günlük dozumu aldım...
Efendi erkekleri tercih ederseniz boyle sorunlar olmaz
@serdarrrr17 her zaman savunduğum bir görüş var bir insanı 10 yıl tanısan da tanıyamamışım dediğin bir an oluyor diye daha acısı bu lafı yaşamam... 6 yıldır tanıdığım herkesin efendi diye örnek gösterdiği sevgilimin ilişki uzak mesafe ilişkisine döndükten 2 ay sonra beni birçok kızla aldatması bunu bana gururla anlatması ve ben suçluymuşum gibi bana hakaret etmesi söylesene kim suçlu? Onu tanıyamadım için ben mi suçluyum?
Evet
@-_Alone_Dark_- ben suçluyum yani boş yapma
O suçlu demek istedim
@-_Alone_Dark_- evet o suçlu
Sonunu okumadım çok uzun yazmışsın pardon kusura bakma
Herkezi anlayazsin ama genelde agir abi ayagina giden olur ya herseyi cok bilen kavga taraftari
@serdarrrr17 kimsenin içini bilemezsin kimseye güven olmuyor
Haklisin ama artik bazi karekterler kaliplasmis hale geldi tipik adamlar vardir asar keser herseyi bilir her konuda sesi cikar efendi temiz insanlari kucumser cok yalan atarlar daha 25 ne gelmeden hayatta herseyi yasarlar her isi yaparlar mutlaka bir yerde amirlik mudurluk yapmislardir bu tarz insanlar misal
Tabi sozde ve birde cebinde 100 lira yoktur ama hersyin markasini yer icer giyer daha saymaya ne hacet
İşte bunu böyle alacaksın eline, bütün kemikleri kırılana kadar, dinlene dinlene döveceksin
Erkeğim diye ortalıkta gezinen lavuklardan bir tanesi işte. Buna küfür etmek bile iltifat olur o yüzden susup yaşattığının 5 katının fazlasını yaşamasını diliyorum.
Daha en başından böyleyse ileride neler olacağını tahmin bile edemiyorum. Vahşet bu resmen ya. İnsanın yaptığını hayvan dahi yapmıyor bu ne iğrençliktir ya.
Az önce haberde gördüm videosu nasıl yumruk atıyor elleri kırılsın inşallah diycemde ne kırılır ne bi bk olur bunlara...
Ölmek için iğrenç bir ülkede yaşıyoruz. Tek söylemek istediğim bu.
Ne düşünebiliriz? Ben düşünemiyorum. Düşündüklerim hiçbir şeyi değiştirmiyor. Düşünmek istemiyorum.
Bu ve bunun gibi şeref yoksunu insanlar aramızda gezmeye devam edecek.
Devlet kadına şiddete ayrı bı ceza vermesi gerekiyor bu kadar basit olmamalı
O Şerefsizin yüzünü arabanın altında eziceksin ya hayvan gücün kadına mı yetiyor
Bu tarz adi-ayı-şiddet yanlısı erkekler ile evlenen kadınların sonu ya şanslı ise dayak yemektir, şanssız ise Asri Mezarlıktır...
Bile bile lades demeyin, göz göre göre sırf evde kalmamak uğruna, sevişmek uğruna kendinizi bu hale sokmayın...
Gelin şikayetçi olmuş da umarım kararından zorla vazgeçirmezler. Kadına da iftira atanlar var inanmıyorum.
Erkeklere iftira atan kadınlar la aynı kafadadir onlar 😃
gelin belki memnun halinden siz onun avukatımısınız da karışıyorsunuz ikinci bir meyva bıçağıyla dolaşan kadir vakası
Niye memnun olsun saçmalamayın bi de kadın olacaksınız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?