İstanbul'da yaşayan Ercan O. eşini taciz ettiğini iddia ettiği kişiyi sokakta kadın kıyafetiyle gezdirip sopayla dövdü.Olay Pendik ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Metin T., Tuğba O.’yu evinin çevresine gelerek rahatsız etti. Bunu öğrenen kadının kocası Ercan O. kendince bir plan yaptı.
KARAKOLA BİZZAT TESLİM ETTİ
Ercan O., plan doğrultusunda eşine Metin T.’yi arattırdı ve kendi evlerine randevu ayarlattı. Ercan O., eve gelen Metin T.’yi yakalayarak önce sopayla dövdü. Ardından Metin T.’ye sütyen ve etek giydirip sopayla sokak ortasında döve döve karakola götürerek teslim etti. Her iki isim de gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi; adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)
Bence değil. Götürdü rezil ettiğini düşündü ama sonuç adam serbest, huyunda değişen bir şey olmadı. Kendisi yaptığının doğru olduğunu düşünüyor hala. Herkesin kendi adaletini sağlamasını önermiyorum. Ama kanıtlı bir taciz varsa böyle şeyler ile uğraşmayacaksın, bir köşede sessizce eliyle taciz ettiyse elini kıracaksın kolunu kırıp diğer eline vereceksin, diliyle taciz ettiyse dilini keseceksin ki bir daha yapmayı düşündüğü her an binlerce kez düşünsün. Sen bunu yapana etek giydirsen neye yarar ki, erkekliğinden mi utanacak, utanacak biri olsa zaten kimsenin namusuna bakmazdı değil mi? Bu adam yarın yine aynı şeyi yapar bu defa daha temkinli davranır.
Bu olay enine boyuna soruşturulmalı. Çok su götürür bu mesele. Kesin olarak şudur değildir. Bir sapık adam yolda gördüğü her kadına laf atıyor, konuşmaya çalışıyor falan filan da evinin önünde dolaşma meselesi sıkıntılı bir konu. Bu pek sapık işi değil. Kadınla Metin T arasında başlayıp bitmiş bir yasak aşk olabilir. Hemen muhalefet etmeyin yazdığıma. Çünkü bunlar yaşanmayan şeyler değil. Erkekler kadar kadınlar da aldatıyor. Kadınlar daha gizemli aldatıyor. Aldattıkları anlaşılmıyor. Soruşturmanın neticesinde böyle birşey de çıkabilir ki çıkarsa Ercan O hem o herifi öldürür, hem de kadını öldürür. O yüzden eğer böyle bir şey varsa bu durumu o tacizci herifin itiraf etmesi de kolay değil. O yüzden daha tahkikat sonuçlanmadan yok iyi olmuş, kötü olmuş demek doğruydu yanlıştı muhabbetine girmemek lazım. Eğer olay düşünülen doğrultuda değil de ortada başlayıp bitmiş bir yasak aşk falan varsa hem kadını hem de tacizci adam Metin T'yi kamyonetin arkasına bağlayıp tüm şehri gezdirtsinler. Çünkü burada tek bir mağdur kalıyor geriye o da öfkeli koca. Ya her şeyi geçtim. İzah edilmesi gereken şeyler var. Kadın, bu adamın numarasını nereden biliyor. İkincisi; adamı eve çağırmakla suça teşvik var. Dışarıdan bir adam görse derler ki bu adam karısına üçüncü mü arıyor? Üçüncüsü; adamı evde alıkoyup darp etmek suçu var. Hem de adamı rencide edici bir kılığa sokarak darp etmek, bu suçu nitelikli hale getirir. Kısacası; adam yüzde yüz haklı ama kendisini haklıyken haksız duruma sokacak birçok unsur var. Yazık olmuş. Allah yardımcısı olsun. O tacizci k. pek herifle beraber hapse mahkum edilebilir. Çünkü ortada planlayarak atılmış bir dayak var. Tacizci herif, telefonla aranıp özel olarak eve çağrılıyor. Ercan O'nun karısı, tacizci herif Metin T'nin numarasını nereden biliyor orayı çözemedim ama ortada her iki tarafa da adli cezai müeyyide gerektirecek suçlar var maalesef.
Bence doğru yaptı neden peki? Ülkenin adalet mekanizması iyi hal indirimi adli kontrol şartı ile serbest bırakma gibi şeyler uygularsa millet kendi adaletini kendisi sağlamaya çalışır.
Çok iyi bir kız arkadaşım vardı çocukken amcasının oğlu tarafından tecavüze uğramış ama hatırlamıyordu küçük bir oyuncak ayıcık bilinçaltında tetikleme yapmış ve tecacüz anını hatırlamıştı kızı çok ikna etmeye çalıştım amcasının oğlunu mahkemeye versin diye ama türkiyenin adaletine güvenmediği için yapmadı bunu adım gibi eminim adam serbest bırakılıcak ve benim adım tecavüze uğramış kız olarak kalıcak dedi.
Bir ülkede hukuk adamları adalet dağıtamıyorsa o ülkede nizam bozulur paylaştığınız bu haberde bozulan nizamın sadece küçücük bir yansıması.
Benim avrupa vatandaşlığım var evlenince kızım olursa katiyyen kızımı bu ülkede büyütmeyecem. Milliyetçi birisi olsamda adalet konusunda kendi ülkeme güvenmiyorum maalesef
Eşinden bir olumsuz karşılık almasına rağmen tacize devam etmişse o kişi bunu hak etmiştir. Görünen üzerine adalette hiçbir cezası yok serbest bırakılıyor. En azından iyi bir ceza almış oldu bundan sonra böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Adaleti sağlar yasadışı yollar
çok doğru iyi yapmış... kadınları taciz etmeyi hak görenlere kadın elbisesi giydirip gezdireceksin. aynı tacizleri yaşayacaklar... çok güzel olmuş. eşinizi taciz eden adama felsefi yaklaşırsanız eşinizi bırakıp sizi taciz eder. öyleleri laftan anlamaz, entelektüellikten anlamaz. anladığı dilden konuşmak lazım.
Şimdi şöyle bir konu var ülkede adalete güven kalmadıysa insalar kendi cezasını keser. Eğer bu adama güzel bir ceza verileceğini bilse kadının kocası hiç muhattap bile olmaz pislik ile gider şikayet eder ama öyle olmayınca mecbur caydırıcı yolu magdurlar ve yakınları uygular oluyor.
Sonuna kadar haketmiş😄 cami duvarına işemiş bildiğin😅 Fakat genede doğru bir tutum değil herkes adaletini kendi sağlarsa evin yolu bulunmaz. Adalet üzerine düşeni yapamayınca yetersiz kalınca bu tarz manzaralar yaşanıyor maalesef Herneyse böyle diyorum aynı durum benim de başıma gelse aynısını hatta daha beterini yapardım. Kadının sahipsiz olmadığının anlaşılması açısından iyi olmuş
Yani yari yariya hak veriyorum simdi sussa tepki vermese bu srfsz gelse kadina tecavuz etse ya da oldurse bizim yasalarimiz belki ceza bile vermiyecek.. Yasalar korumayinca ne yapsin adam onceden onlemini kendisi aliyor kendisi cezalandirmasi gerektigni dusunmus
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bilemiyorum ben evli kadına kasımı kaldırmam. Ama bana karşı yapılsa o etek giydireni infaz ederdim. İkinci husus. acaba kadının düşüncesi neydi? Üçüncü husus böyle erkekleri ya evereceksin. Dördüncü husus, basit bir şey erkek rahatsız ediyor ve gözünü alamiyorsa iğne ile hadım etsin kendini. İtiraf etmem gerekirse. İş yerinde kız nişanlandı aradan bir hafta geçti hemen iğne ile kısırlaştırma uyguladım. Bu ilacı herkes biliyor kadın doğum kontrol iğnesi Depo Provera 600 mg yaklaşık pe. nisi 6 ay kaldırmıyor kadın gibi hissediyorsunuz.
Doğru bulmuyorum. Bunu onaylamak cahillikten başka bir şey değildir. Eğer gerçek bir taciz varsa kocası dışarı da yakalayıp polis çağırabilirdi. Suçu suçla çözmek, suça teşvik etmektir ve kaos getirir. Her şeyin usulü vardır.
Bu haberi dün görmüştümm yani bilemiyorum bence biraz mantıksız olmuş.. Plan nedir yaniii saçma.. ( Kadın ararsaaa erkek tabi kii gider.) Evinin etrafında tekrar uygunsuz gördüğünde polisii arayıp şikayetçi olabilirlerdi..
@SosyoPsikopat serbest kaldıktan sonra ders almıyorsa tekrarlıyorsa o zaman kendi yöntemler denenebiliir ama ilk etapta tepki bu olmamalı bence.. Belki kadın adama cilve yaptı sonra kocasından korktuğu içinde bu şekilde yalan söyledii nerden biliyoruz? Haberde evinin çevresine gelip taciz ettiği yazıyoor numarayla taciz vs demiyor dikkatinizii çekerim. Adamın numarası da evin çevresindeyken alnında yazmıyorsaa damın numarasını nerden bulupta böyle bi plan yaptılar? Demek ki kadında da var bişeyleeer.. Her iki tarafında dinlenmesii kanaatindeyim..
Beni yanlış anlamanı istemem ama çok sığ düşüncelerin var ve doğru olduğunu sanıyorsun. Sanıyorsun dememde ki sebep yetersiz bilgiye sahip olman. Her ay yüzlerce yalan taciz olayları da geçiyor. Bir suç kesinleşmediği sürece birisine suçlu diyemezsin. Sadece medyanın yansıttıklarıyla düşünmemeni öneririm. @SosyoPsikopat
Tamam ama o olayla ilgili değil soru. Onun hesabını serbest bırakan hakime, şiddeti teşvik eden bakan ve din adamlarına, kadını aşağılayan hükümete sorarsın.
Herkes kendi adaletini ve güvenliğini sağlayacaksa bunca polis jandarma asker neden var, hukuk neden var? Suçu suçla örtmek kanunun neresinde? Bu tacizciyi bu hale sokan kocayı da kanunen içeri almadılarsa düşündürücü...
Yasalar karşısında yaptıkları yanlıştır. Adamın sadece taciz suçu var, diğerinin hürriyetten yoksun bırakma, tehdit gibi suçları var. Serbest bırakılmalarına şaşırmadım gerçi. Biliyorum adalet yok ama herkes yine de adaleti kendi eline almamalı.
Kendisinin bu konuda ne kadar masum olduğunu merak ediyorum,, Allah bilir hergun kimleri taciz eden biri... Taciz eden kişinin yaptığını elbette tasvip etmiyorum, ama kendini bu konuda masum gösterenlere de pek inanasim gelmiyor
Hukuki olarak sonuç alınacağına dair güven olmayınca bu veya buna benzer şekillerde sonuçlar ortaya çıkıyor. Şahsın yaptığının doğru olduğunu elbette kimse düşünmüyordur. Ancak sorunu şiddet yolu ile çözmeye çalışmakta bir o kadar yanlış.
Bu olayda mahkeme aşaması kadını ve kocasını suçlu bulur. Adamı arayıp eve çağıran kadın. Kadınla kocası bir olup çete kurmuş adamı darp etmişmişler. Dayak yiyen şikayetçi olsakadın ve kocası hapse girer. Görünürde olayın mantığında taciz eden suçku gözüküyor. Ancak karı ve kıcanın bu planı onları suçlu duruma getirmiş.
Aklimi karistiran, rahatsiz ediyor dedigi esi, telefon edip, olay yerine cagiriyor, bir ev kadinin baska taciz eden bir erkekte telefon numarasi ne arar?
Bu kadarına gerek yok gider rahatsız ettiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulunurdu, rahatsız etmeye devam ediyorsa ve hiç yaptırım uygulanmadıysa o zaman yaptığı doğru hak etmiştir derdim.
Son derece doğru çok alfaca bi hareket. Sen adamın namusuna karısına, kızına göz dik ortalıkta rahatca dolaş. Var mı öyle dünya. Cümleye ibret alem olsun diye böyle bisey yapmış tamamen destekliyorum.
Kadın kıyafetini aşağılayıcı bir şey olarak mı görüyor yoksa tacizci olduğu iddia edilen kişi öyle görür diye mi yapmış bilememekle birlikte maalesef adaletini kendi sağlamak zorunda kalmış bir insan eğer iddia ettiği şey doğruysa umarım istemediği bir ilgiye maruz kalmaz kimse.
Şimdi yasal mı yaptığı değil, doğru mu bana göre doğru iyi yapmış :))) insanlar birilerini taciz etmeyi düşündüklerinde en azından bir daha düşünebilirler eğitim şart :)))
@ÇokEskilerdenBiri ailemden veya herhangi bir kadını taciz edecek ve karakolda serbest bırakılacak. Bunu bilen herkes gidip gelip dilediği kadını taciz eder. Kanunlar bazen sert olmalıi, kanunun yetmediği yerlerde kişisel yöntemler devreye girer.
az bişey hukuk bilsen tutuksuz yargılanma denen bişey olduğunu bilirsin daha deliller sabitleşecek suçlu olduğu kesinleşecek ne malum belki iftiraya uğradı
daha çok taciz ederse daha çok ceza alır kaldı ki dediğim gibi gerçekten taciz edip etmediği bile belli değil daha öyle elinde kesin kanıt olmadan insanlara sapık demek ne kadar doğru?
@ÇokEskilerdenBiri KAdının evine gelecek kadar cesaretli ise, kadın evde yalnız olsaydı ne olurdu sizce? Heralde evde ev işlerine ve toz almaya yardım etmeye gelmedi.
@ÇokEskilerdenBiri PEki, niyetli kadın neden bu sapığı eşine şikayet etmiş? Sokakta her türlü tehdit ve şantajla eşyası, parası hatta sosyal medya adresleri ve cep telefonu numarası elinden alınan kadınlar var. Ben çok şey gördüm ve yaşadım hocam. İnanın sizin düşündüğünüz kadar masum değiliz.
Bence yaptığı normal değil çok aşağılayıcı birşey dövmesi normal etek giydirip gezdirmesi erkeklik egosunu tatmin etmek için erkekliğini kabullendirmek için dövüp polis çağırıp teslim etseymiş daha şık olurdu diye düşünüyorum.
@SosyoPsikopat Yaptığı aşağılık hemde çok aşağılık evli değil bekar birini taciz etmek bile çok aşağılık vede en büyük şerefsizlik benim şık görmediğim etek giydirmesi dolaştırması şık olmamış diye düşündüm mesela ben olsam bacaklarına o anın öfkesiyle iki kurşun sıkardım yoksa o şerefsizi koruyup onayladığımdan değil magazinlik bi olay olmuş.
az bile yapmış o adamın yerinde başka bir adama olsa idi öldürebilirdi. lakin acaba kadın ile adam arasında sosyal medyadan bir yakınlaşma bir yazışma oldu mu orası mechul