ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Büyükelçilik, vize uygulamasını askıya alma kararının gerekçesi olarak 'personel güvenliğini' gösterdi. Karar iki ülke tarihinde bir ilk oldu.
ABD, Türkiye'den yapılan vize başvurularını askıya aldı. Ne düşünüyorsunuz?
Vizelik bi durumum yok, Green card Sıginma talebi Davet mektubu Başvuranlarin cogu kulturu birak dile bile hakim degil, kac Türk un videosuna denk geldim ABD’de ki hayatina dair konuşamıyor bile gülmemek için kendini zor tutar insan. Greencard daki degisiklikte guzel bi karar her onune gelen basvuruyordu basvuramiyor artik, Ülkeye yuk olabilecek kişilerde ilk mülakatta eleniyor. Abd nin bu tarz politikalari tek turkiye ye karsi degil kaç tane ülkeye daha agir yaptirimlar uyguluyor. Ki turkiye icin plani olduguna da inanmiyorum olsa bile bir petrol ulkesi degil turkiye. Musul-kerkuk diyip diyip dururlar halbuki buralar turkiye de olsaydi ilk dusen orta dogu ulkelerinden biri burasi olurdu. Turkiye nin abd ve muttefiklerinin hedefinde olmamasin sebebi bu. Sadece dis politikasi ve ic hukuksuzlugundan dolayi dikkat cekiyor. Bu vize olayinin, Sinop ta gerceklesen s-400 tatbikatin da etkisi olabilir digerlerine deginmiyorum bile.
Yani ben olsan coktan yapmistin ulkedeki haberlere baksana taciz tecavuz hayvana tecavuz damacana tecavuz kucuk cocuklara siddet kisaca ulke resmen hapishane gibi etraf kani bozuk kayniyor. Ek olarak amerika ya cocuklar gibi sen boylesin soylesin dersen dogal olarak engellerler...
@deryabulut amerikada var ama cezasi veriliyor burda suclular kol geziyor her olayi amerika muslumanlardan nefret ediyora baglamayin dunya turkiyenin etrafinda donmuyor bir bak olaylara kisisellestirmek yerine bakis acini genisleterek bakarsan anlarsin ne demek istedigimi mesela ben katil olsam evine alirmiydin almazdin buda onun gibi...
Yurt dışına çıkabilmek için covid testi yaptırmak zorunlu, hiç bir ülke kabul etmiyor çünkü testi negatif olmayanı. Tr de böyle bir uygulama yok. Kapılar koşulsuz şartsız açılımış durumda.
Vaka sayılarının şeffaf açıklanmadığını da hesaba katarsak abd aldığı kararda geç bile kaldı.
Harika bize giriş çıkış serbest oysa ki Çin Japon Türkmen Suriye Rus pasaportu gösteren girebiliyor elini sallasan yabancı covid nedeniyle herkes önlemlerini aldı Hayır turist olarak gelmesi mutlu eder ama çinlilerin tükürerek her yere hastalık saçanları tv de izleyince bilemedim 🤷♀️
Mütekabiliyet esasına göre bizde bit cevap veririz adam olsalardı da s400 almasaydık yavsaklar parasını ödediğimiz ucakları vermediler yunanistan da s300 ler var onlara niye laf etmiyorlar ağzımı acacam simdi amerikaymıs hassss
Bence iyi olmuş bu zamanda gerekli gereksiz tatile gidene vize verilmesin. Oturma izni olanın zaten işi vardır Amerika’yla onlara sorun yok. Ama işi olmayana iyi olmuş!
Aman sanki ne işimiz var ABD'de boktan bir ülke. Abartılıyor. Sosyal hakları falan çok düşük polisi manyak, vatandaşı manyak, gerçi bizimkiler de normal değil pek ama oraya gitmeye zahmete değmez.
3 sınıf ülkeleri araştırmanızı tavsiye ederim. türkiye 3 sınıf değil 2 sınıf grubu ülke ABD ise 1 dünya ülkesi 3 sınıf ülkelere bir örnek verirsem afganistan, somali demokratik kongo gibi su kaynaklarının bile zor bulunduğu ülkeler, belki kızdığın için benzetmeleri ağırlaştırdın ABD nin Türkiyeye vize ambargosu uygulamasının en büyük sebebi güvenlik değil, bölgesel planların istediği gibi gitmemesini Türkiyeden sorumlu tutması ama merak etme pek uzun sürmez
Haklısın sinirleniyorum kardeşim o sebeple bu yorumu yaptım fakat;daha iyi durumlarda olduğumuz halde git gide geriliyoruz anlatmak istediğim tema bu.. sen bunuda kabul etmeyeceksin biliyorum ama en iyisi susalım bizim elimizi yorar bu iş iyi günler.
tabiki de yalnız ABD nin vize ambargosu türkiyeye ilk yapılan bir durum değil. onların amacı orta doğudaki planlarının yerinde gitmemesini türkiye den sorumlu tutuyorlar bunlar bir göz dağı sadece
s400.. Covid rakamlarının şeffaf olmaması. Bir seçim daha erdoğan gelirse kim yon jing miydi neydi onun gibi olacağını ön görmeleri falan bir sürü şey :D
hiç şaşırmadım doğrusu ABD den beklenecek bir politika, fransa, almanya gibi ülkelerden de beklerim benzer durumları bakalım maceraperest ABD hayranı Türkler ne düşünüyor
maceraperest abd hayranı türküm evet keske oraya gidebilsem imkanım olsa bi saniye bile durmam şurda özel güvenlikmiş ayda 3000 bin zor alıyorsun zuhahahahahha devam böyle anca günü kurtaracak kadar kazanırsın sen yazık
@chandlerB asıl senin gibilerine yazık ne diyim ABD için siz herşeyi yaparsınız işinize gelmiyorsa sizi tutan yok ABD cennet ülke ya oraya gittiğinizde hemen işiniz hazır, ellerinde altın tepsi ile meyve ikramı yapacaklar size sokak ortasında zencileri çocuk demeden öldüren ABD den ne beklersin ki! o zaman yolun açık olsun ama bakalım sam amca ne zaman size vizeleri açarsa gidersiniz
@elsaalily işte ABD nin de yaptığı bu hamleyi ülkem den de aynısını beklerim ABD vatandaşları için vizelerin süresiz durdurulmasını, burda maksat güvenlik değil Türkiyenin ABD nin Orta doğu çıkarlarına engel olmasından sonra yapılan bir göz dağı, Ben Ülkeme dört dörtlük bir ülke demiyorum eleştirdiğim nokta aynı diplomasi hamlesinin Türkiye nin de yapması Şu bir gerçek ki ABD Türkiyeden nefret eden ülkelerden bazıları araştır istersen Türkiye Düşmanı Ülkeler diye yaz Almanya ABD İsrail Ermenistan ve daha çokları
Hahahah Araştır diyor. Üljenin başındaki sarı kada için neden iptal etsin millet. Receple derdi varsa onunkini iğtal etsin madem artı abdden bir çok ürün alıyoruz şaka mısın. İsrail mi Türkiyeden nefret ediyor güleyim bariiii:D siz yiyorsaaa arapları boykot edin hacca gitmeyin ee malum Türk düşmanları araplar.
@elsaalily ben arapları çok mu seviyorum sanki ben hükümetin dış politikalarını çok mu takdir ediyorum hayır.. akpli değilim ama bizleri sevmeyen ülkelere de taviz verilmesine karşıyım ABD Ne kadar ekonomik olarak güçlü olsa insan vatanını terk edip başka ülkelerden medet ummaz madem bu geminin içindeyiz beraber kurtarırız elin ülkesinden medet ummayın. biliyorum diplomasi de ABD den zayıf olduğumuz için aynısını yapmıyorlar yapacaklar ama nerdeee
@elsaalily Türkiye nin en büyük düşmanı bu ülkelerdir eğer iyi bir Atatürkçü isen bunları bilmeni lazım ya da Kurtuluş savaşında Atatürkün emperyal güçler ile tabir ettiği batılı ülkelerin köklerini araştır derim, ABD, İngiltere, Fransa dibimizde şımarık çocuk Yunanistan senin ülkenin yok olmasını dört gözle bekleyen ülkeler
@elsaalily Allah korusun bu ülkeye bişe olsa ABD den Maceraperest Türkler izleyecekmi, Çanakkale savaşında Sırf Emperyalist güçlere yardım gitmesin diye Avustralyadaki Türk dondurmacıların ne fedakarlıklar yaptığını bir izle derim hadi bakalım bizim ABD hayranı türkler ne yapacak
@NAMUSUMOL ABD de yaşamak çok kolay değil dünyanın neresine giderseniz gidin cennet değildir olması için paranızın olması lazım hemde iyi bir sermaye o zaman orda iyi karşılanırsınız ama yoksa hayat zor çalışıp para kazanmaları lazım, bu her yerde öyle ABD ayrıca dünya da en fazla suçların işlendiği ülkelerden biri, tecavüz, hırsızlık ve cinayetler orda çok sık işleniyor mesala teksas da bir şehirde her hafta 10 larca kişi ya cinayete kurban ediliyor tabi bu eyaletlerine göre değişir
Amerika... 15 dan fazla millet ve etnik köken nedeniyle kırık dökük aksanlar saf amerikaliya zor rastlarsınız hele ki eyaletler arası şiveleri yok mu? Çıldırırsın.
en büyük tayyip erdoan yaşa akp REECEP TAYYİP ERDOAAAN DIT DINI DIT DINI DIT DIIIIT REEEEEECEP TAYYİP ERDOAAAN #tayyibingötününkılıyız sonuna kadar akp aww yeaaa awww yeaaa ohhhh yeeeess
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizde araplara kapatsak keşke ama bizde abd gibi götyook.