Gizli Üye(36-45)+1 yılbir kaç kişi adam koskoca akademisyen diyor.. satar ya da satmaz diyor. . bilgi güçtür diyor.. Evet bilgi güçtür ama hoca öğrenciye hangi ders hakkında anlatım yapıyorsa zaten o bilgiyi ücretsiz vermez zorunda.. Tutup dersi eksik anlatıyorsa , yarıda bırakıyorsa sonra da çıkıp kendi yazdığı kitabı önerip bunu alın diye de diretiyorsa o hoca benim açımdan akademisyen vs değildir , öğrenci üzeri, nden ticaret işi yapan bir insandır... Görünen köy kılavuz istemez. Zaten okul ona gereken maaşı veriyor öğrenciye bilgiyi aktarsın diye ve daha neyin peşinde... Varsa önereceğin kitap anlattığın ders ile ilgili bu işin alanınada uzman kişiler tarafındna yazılmış kitapları tavsiye ver , kendi kitabını satmak için kendi kitabını değil... Ha gelelim öğrenciye ; Bana bugüne kaar hocasının arkasından laf söyleyemeyen birini gösterin.. Kızın hatası mikrofonu açık unutması ve aklının bir karış 100 karış havada geziyor olması... Daha kullandığı cihazın mikrofununun açık mı kapalı mı olduğunun farkına varamayan bir kişinin de bu kafayla bir yerlere gelebileceğini sanmıyorum... Türkiyede ki poktan eğitimin sonucu kendini bir halt sanıp akademisyenim lan ben kitap bile yazarım diyen guruhların çoğalması , mikrofunun açık mı kapalı mı olduğunu anlamayan kafası 100 karış havada gezen öğrencilerin okul okumaya çalışması gibi durumları ortaya çıkarıyor. Eğitimin kalitesi (+ 0 - ) olunca gayet normal.
11 Yorumla
Soran+1 yılAğzına sağlık 👏🏻👏🏻👏🏻
En İyi Cevaplar
+1 yılHer iki tarafta haksız ilk başta bi öğretmenin kendi kitabını parayla satın aldırması çok yanlış. Ama bi öğrencinin eğitmen hakkında bu şekilde konuşması da çok yanlış. Sonucta o ınsan okumus cabalamıs bıyerlere gelmıs emek vermıs onun hakkında mal bu diyemezsin. Ama tabi hocanın yaptıgınıda savunmuyorum
60 Yorumla
Kız haklı, kendi kitabını önermesi bile başlı başına saçmalık kaldı ki hepimiz hocaların arkasından saydırdık bundan eminim, şimdi hoca duydu diye mi suçlu? Şimdi o dersten geçmesi imkansızın da üstünde!
116 Yorumla
Soran+1 yılYok, karşı olan hoca da var.
Soran+1 yılYani kitap yazmayanlar.
Soran+1 yılRica ederim, İnşallah yanmaz ama baksana o hoca sıfatlı kişiyi şakşaklan da az değil.
Tuğba sonuna kadar haklısın.
70 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılAğlayarak uyumadıysa bir şey bilmiyorum ama istemeden yapmış olsa da helal olsun hakediyor öğretim görevlileri 😂😂
71 Yorumla
Soran+1 yılBencede 😂
+1 yılhoca sınıfta birakmamali bence. tamam hakaret etti ayıp ama sonuçta her öğretmen bilir yani hocaların arkasından her öğrenci söver. bende rehber öğretmeniyim. Bende zamanında hocalar a çok söverdim
70 Yorumla
+1 yıltuğba çok haklı ama hiç bir durum mal deme hakkı vermez adamın bu kadar sakin kalması da takdir edilesi
32 Yorumla
Soran+1 yılKarşılık verse o da sıkıntıya girer çünkü ders kayıt altında.
- +1 yıl
Evet bilerek susuyor
+1 yılAh be kızım günde milyon defa mikrofonu kamerayı açık unutan öğrenci haberi çıkıyor hala mı dikkat etmiyosunuz
Dersten kaldın geçmiş olsun40 YorumlaHocaların en sevdiği şeydir kendi kitabını pazarlaması.
Tuğba haklı ama keşke mikrofonu kapatsaymış😅 bi daha da kolay kolay geçemez o hocanın dersinden20 Yorumla- Gündem konusunda 674 cevap paylaştı.
+1 yılBen mikrofon kapalı olsa bile nefes alıp verişime bile dikkat ederim... Arkadaş acemilik yapmış baya.
21 Yorumla Hahaha hep olan bişi bu zaten kendi dedikodu gruplarına atacakları şeyi bizim gruba atarlar söverler açık unutup klişeler xmdkd
10 Yorumla
+1 yılGeçen sene bizim türk dili hocası da kendi kitabından dersini işliyordu. Ona bir şey diyemem ama kızın da bu şekilde söylemesi gerçekten terbiyesizlik olmuş
20 Yorumla
+1 yılO hocanin evet malim Tugba demesine her seferinde yariliyorum bugün 10 dakika o yeri dinleyip dinleyip güldüm 😄😄😄
20 Yorumla- Gündem konusunda 505 cevap paylaştı.
+1 yılBütün hocalar bunu yapıyor. Artık sıradanlaştı.
71 Yorumla
Soran+1 yılEvet, öğrenciyi bir ticaret malzemesi olarak görüyorlar.
Şu online eğitim daha bir çok kişiyi yakicak ama hadi bakalım
10 Yorumla
+1 yılTerbiyesizlik olmuş aslında. Bunu bir akademisyen yapsaydı daha farklı bir tepki ile karşılanırdı. Dinle işte adamı, kitap satışı mı yapıyor sanki? Belki ders amaçlı, sana bir şeyler katması için öneniyor ne o öyle ergen söylemleri hemen. Tuhaf gerçekten. 😅
19 Yorumla
Soran+1 yıl49 tl fazla değil mi? Basbayağı kendi kitabının satışını yapıyor.
- +1 yıl
Değil. Tıp ders ve yardımcı kaynak kitap fiyatlarından haberin var mı? Üstelik burada konu kadının üslûbu... Çok hatalı, yanlış. Karşında akademisyen var.
Soran+1 yılKitabı yazan kendisi, bir kitabın 200 sayfalık maliyeti en fazla 8-9 tl, hatta araya aracı kurum vs. diyelim 15 tl olsun. Hadi başka birinin yazdığı kitabı önerse haklı diycem.
Ben de üniversite okudum, kendi yazdığı kitabı almayanı resmen bırakırım dersten diyen hocalar vardı. Fotokopiye de izin vermiyor. Resmen bu öğrenciyi ticaret malzemesi yapıp yolmaktır. Her öğrenci gıcık olduğu hocaya illaki sövmüştür. Burda ki hata mikrofonu açık unutmasıdır.- +1 yıl
Hata mikrofonun açık kalması değil. Mikrofonu açık bıraktığını bile bilemeyecek kadar kafası havada gezen bir şahısın küstahça konuşması... Bahsettiğin öğretmen zorlamaları elbette kabul edilecek şeyler değil. Ama kitap basımı bu kadar basit değil. Kitabın değeri sayfa sayısına göre değil içindeki bilgi ve akademik düzeye göredir. Sen hiç 1300 TL fiyatında ders kitabı gördün mü? 😉
Soran+1 yıl1300 tl ye kitap vardır kardeş. O yazanın ve alanın sorunu. Hoca Oxford mezunu değil, Sivas ta bir akademisyen. Burda ki sorun öğrenciyi yolmak ve zorlamak. Kızın hatası mikrofon bence, arkasından ana avrat dümdüz gidenler vardı hocaların.
- +1 yıl
Yazanın da alanın da sorunu değil. İyi ki o kitap var. Bu bir Tıp kitabı, unutma bilgi güçtür derler. Sivas'tan çıkıyor diye hocamız yetkin değil mi alanında? Ben kendisini tanımıyorum. Hatta öğrenci bile değilim beni yanlış anlama. Ama Tuğba diye savunduğun kişi de o dandik üniversitenin uzun dilli, terbiyesiz bir öğrencisi o halde. Ne alaka ilköğretimde, ortaöğretimde öğretmenlerin bize aldırdığı yığınla şey vardı, kim onlara itiraz etti? Alt tarafı bir yardımcı ders kitabı kaynağı sunmuş hoca. Vallahi gereksizlik yapan o zilli. 😉
Soran+1 yılÜniversite okudun mu bilmiyorum ama neyse. Devlet zaten ona kendi bilgilerini öğrenciye yansıtsın eğitsin diye maaşını veriyor. Evet bir kitap pahalı olabilir. Ama zaten sen o bilgiyi öğrenciye vermek ile mükellefsin. Ayrıyetten ticaret malzemesi yapmak hoş değil. Kendisi Docent’miş iyi de maaşı var. Burda ki sorun bu kendi kitabını itelemesi. Ben nelerini gördüm var ya. Ülkemiz de ki eğitimin kalitesi de malum zaten, oturup sandalyeye slayt okuyan hocalarımız vardı. Neyse senin bakış açın bir şey demiyeceğim, akademisyenlerimizin kalitesi de belli öğrencilerin kalitesi de. Yorumun için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Karşında akademisyen var ne ya bu nasıl bir kavram niye bunları üst akıl gibi görüyorsunuz... Bunlardaki ego kimsede yok sayenizde 7 8 bin tl maaş alıp yoksulluk sınırında yaşarlar ama egolar tavan sizin gibi insanlar sayesinde.. Abim sıfırdan Rusya da fabrika kurdu milyonlarca dolar kazanıyor onda bu ego yok... Ben bilgi alma edinme operasyon işi diyeyim tam söylemeyim bende de bu hava yok
Soran+1 yılAynen bunlar kaldırıyor zaten burunlarını. Onların ancak havaları üniversite sınırları içinde olur.
Ooo bu konuda hocalar daha beter. Hiç boş yapmasın kız haklı 😉
70 YorumlaHer hoca satar kitap değil hoca önemli ben hukuk kitaplarına ne para döktüm gıkım çıkmadı parası oysa vereceksin mal demesi çok yakışıksız çirkinlik resmen o dersten zor geçemez artık okulu değiştirsin
00 YorumlaGündem konusunda 616 cevap paylaştı. Tuğba bilmiyor ki her üniversitede kitabı olan her hoca onlarca yıldır bunu zaten yapıyordu... yeni birşey keşfetmiş gibi atladı...
10 Yorumla
+1 yılTamam haklı olabilir ama kalkıp da hocana mal diyemezsin. Tepkini belli edersin ama saygısızlık yapmadan
20 YorumlaKız hakaret edemez. adam da veya hoca, bu durumu kullanıp kıza ders ile ilgili subjektif bir yaklaşım da bulunamaz..
00 Yorumla
+1 yılHoca kendi kitabını kaynak gösteriyor bu kitabın içeriği de dersten bağımsız değil onu almasan başkasına parayı basacaksın. Üniversite seviyesine gelmiş biri ortaokul ağzıyla mal mı bu adam diyor. İpini koparan üniye geliyor zaten dangalak
38 Yorumla
Soran+1 yılİpini koparan da yüksek lisans yapıp üstüne doktora ile hoca oluyor. Para başkasına gitmesin bana gitsin mantığı, yabancı yemesin ben yeyim. Türkiye de kendisi alanının 1 numarası ya tabi.
- +1 yıl
Kaynak olarak 2 kitap önermiş. Kitap önerince 1 numarayım mı demiş oluyor
Soran+1 yılTabi haklısın ya bal tutan parmağını yalasın bırak. Soyun öğrenciyi, en güzel rant kaynağı ne güzel. 👍🏻
- +1 yıl
Bazı öğrencilerde de şu kafa var. Ders masraf ulaşım masraf barınma masraf. Ulan dışarda işesen para veriyosun illa ki bir giderin olacak hocalar her bir öğrencinin ekonomisini düşünmek zorunda mı
Soran+1 yılO hocaya devlet o öğrencinin ailelerinden aldığı vergi ile maaşını veriyor. O kişi zaten öğrenciye bilgisini tecrübesini eğitimini vermek zorunda. Boş ver kimse kimseyi düşünmesin, kim kimi tutarsa yapıştırsın. Sorgulamak lazım haklısın. Baştakiler halkını düşünmüyor ki bu kişi düşünsün. Yok yani kitabını sat tabi, Pdf olarak kendi öğrencine versen olmaz mutlaka para kaldırmalısın. Yıllık girdiğin sınıflara sat kitabını 500 öğrenci olsa süper, arabanı yenilersin 2-3 yıla. Zaten eğitim ticarete dökülmüş. Pardon özür dilerim haklısın 👏🏻
- +1 yıl
İş vergiye kalırsa öğrenci borçlu çıkar.. Hoca vergi vermiyor mu? Ülkede herkesin ekonomik kaygısı istekleri var keşiş değil bu insanlar da
Soran+1 yılÖğrenci çektiği krediyi faiziyle ödüyor, üstelik akademisyen demek memur demek, yani direk parayı devletten alıyor. Tüm memurlar için geçerli bu. Aklıma en ön sırada oturup “haklısınız hocam, evet hocam, çok şıksınız hocam” diyerek dersi yalakalıkla zar zor geçen tipler geldi. Ne diyedim vasat eğitim sisteminin vasat insanları...
- +1 yıl
Işte o tipler tuğbamsı tipler. Ön sırada oturur evet hocam haklisiniz hocam der arkadan da mal mı bu adam diye alaya alır
Tugba eleştirebilir ama "mal mı?" demesi Saygısızlık etmesi hoş değil. Hoca tavsiye etmiş mutlaka alın dememiş ayrıca.
30 Yorumla
+1 yılAh be güzelim kapayıp söveydin öxpxöxö ☹️
60 Yorumla
+1 yıl49 tl bir universite kitabi icin oldukca uygun fiyat ayrica o dersi anlatan kendisi oldugu icin kendi kitabini onermesi oldukca mantikli...
48 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite de en ön sırada oturup, hocanın her dediğini “ haklısınız hocam, evet hocam, şıksınız hocam” diyen ama dersi hocanın sayesinde zar zor geçen tipler aklıma geldi.
- +1 yıl
Hicbir zaman oyle degildim. bu kitaplari alacaksiniz zorunlu demiyorlar ki... niye kizmislar hocaya anlamiyorum
Soran+1 yılBen de üniversite okudum kitabımı almazsanız zor geçersiniz diyen hocalar vardı. Nelerini gördük biz.
- +1 yıl
Ben hic rastlamiyorum. Su an okuyorum...
Soran+1 yılHangi okul acaba? 1. Sınıf mı?
- +1 yıl
İzmir katip celebi hemsirelik
Soran+1 yılHayırlı olsun, uzaktan eğitim bitsin yüz yüze eğitim başlayınca anlarsın belki beni. Yorumun için teşekkürler.
- +1 yıl
Bende tesekkur ederim :)
Bende bi iki hocaya etcem yakinda
20 Yorumla
+1 yıltuğba haklı diyenler üniverste kültüründen nasibini almamışlar. eğer mezunsalar geri dönüp adam akıllı bir bölümde adam akıllı bir okulda tekrar okumalarını tavsiye ederim :D
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten hoca da İTÜ de akademisyen ya. Sivas’ta çalışıyor. Üniversite ne ki hocası ne olsun.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBi öğrenci olarak öğrenciler gerçekten hiç terbiyeli değil hakaret etmesen ne olur yani
00 Yorumla
+1 yıltebrikler!
sınırsız öğrencilik kazandın tuğba!50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocaman adam olmuşlar üniversiteye geçmişler o satten sonra bide koca koca insanlara saygıyı, kimseye hakaret etmemesi gerektiğini biri ogrecek değil yaa!! Tuğba haklı değil iyi ki yakalamışlar. Bu ulkede universiteyi bitirmiş ama hâlâ cahil olan çok insan var Tuğba da onlardan biriymiş çok da iyi olmuş yakalanmasi kendi kazınmış. Bu olayda hangi akla hizmet Tuğba yi haklı buluyorsun ki sen?
13 Yorumla
Soran+1 yılTuğba’nın tek hatası mikrofonu açık unutmasıdır. Yoksa hocaların arkasından ana avrat söven bir sürü öğrenci var. Öğrenci bir ticaret malzemesi değildir. O hocanın dandik kitabını öğrenci 49 tl verip almak zorunda değil.
Cevap sahibi+1 yılİyi de o kitabı almanin zorunlu olup olmadığını nerden biliyorsun? Orda hoca sadece iki kitap var vs diyor zorunlu ille de alacaksınız demiyor ki? Daha ilkokulda hayat bilgisi dersi görmeye başlıyor oğrenciler saygıyı vs öğrensinler diye. Bir ogrencinin öğretmeninin arkasından ana avrat sövmesi zaten çok ayıp bir şey. Bide bu söylediklerini ogretmeninin duyması onu suçlu yapar. Gerekeni de yapmışlar.
Soran+1 yılDersi bu kitaptan işleyeceğim ne demek? Yani almaya mecbur bırakıyor. Ben çok gördüm bunun gibi. Üstelik devlet zaten öğrenciye bilgisini yansıtsın, eğitim versin diye maaşını veriyor. İsterse pdf olarakta ders notunu verebilir. Öğrenciden rant sağlamak pek hoş bir durum değil. Üstelik bunları yüce olarak görme. Tacizci, sapık, torpilci, rüşvetçi hocaları da gördük. Önce kendin öğrenciye saygı duy, daha sonra saygı bekle.
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Olur böyle vakalar. Kaza olmuş.
10 Yorumla
+1 yılKötü bişey ya çok dikkatli olunmasi lazım
10 Yorumla
+1 yılHoca da evet malım dedi ha :))
10 Yorumla
+1 yılTuğba kardeşimiz haklı, iyi demiş.
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen haksız haline şükredeceğine birde hocaya hakaret ediyor. Senin yerine üniversite eğitimi görmek isteyen milyonlar vardı Tuğba...
01 Yorumla
Soran+1 yılArtık günümüzde üniversite kazanmak zor değil.
Çok merak ettim, video kaldırılmış.. 🥺
05 Yorumla
Soran+1 yıl
Soran+1 yılRica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yıl😂😂😂😂 EVET MALIM DEMESİNE YIKILDIM YAA 😂😂😂
10 YorumlaIyi etmis
40 YorumlaTuba bu ne rahatlık tuba
40 Yorumla
+1 yılAhahahaha izledim, yerin dibine geçmiştir eminim
40 Yorumla
+1 yılheral de artık daha dikkatli olur
00 Yorumla