Merhaba
Mehmet pişkin ben
16 ekim 2014 sabah saatlerindeyiz
Doğrudan konuya gireyim
Bu bir intihar mektubu
Bu sabah yaşam defterimi kapatıyorum
Bana ayrılan sürenin sonuna geldik..

Bugüne dek birkaç kez intihar notunu dinledim. Hatta bugün yine açıp baktım ekşi sözlükte başlığı açılmış. Yorumları okudum birer birer. Ardından son videosunu tekrar izledim.
İnsan üzülüyor doğrusu. Çok kalite bir adamın birçok şeyi hayatında yaşaması, ulaşmasına rağmen intihar etmesi insanı şaşırtıyor. Ve şunu anlıyorum. Demek ki insanı yaşatan hayaller. Bir şeylere ulaşma ya da sahip olma arzusu. Mehmet Pişkin doyuma ulaşmış biriydi. Belkide artık önce içinde kendini öldürmeyi seçti. Belkide hayatın hiçliğinin farkındaydı. Bu dünyada o kadar yanlışın içinde bir tek Pişkin'in intiharı mı yanlış? Tabiki hayır. O birçok şeyin muhasebesini gencecik yaşında yapabilmişti. Mehmet Pişkin için yaşanmışlıklar vardı. Yaşanacaklar yoktu. Bizler ise hala yaşanacaklara odaklıyız. Aradaki fark bu. Doyurma ulaşmayan her insan aslında yaşayarak kendini öldürmekte. Çünkü belkide sahip olamayacağın şeyler için koşturuyorsun hayatta. 18 yaşındaki Furkan'ı intiharı gibi belkide geç kavuşacaksın bir eve, arabaya ya da sıcak bir kalbe. Anlatacak çok şey var da burada kapansa iyi olacak. Yüreğim yine cız ediyor.
O kadar haklısın ki, ben çok etkilendim
İntiharı mı seni bu derece etkiledi? Aslında hepimiz bir parça eksiğiz. Kimimiz ise daha bölük lörçük bu hayatta. Hani derler ya parası var mutlu diye hikaye. İçsel huzuru sağlayamazsan gariban/zengin ne olursan ol bitiksin demektir. Bu yüzden çevremizde dürüst insanlara empati yönü gelişmiş olanlara ihtiyacımız var. Pişkin'in anlayan anlamak için çabalayan biri olsaydı belkide hala aramızda olacaktı kendisi. Tüm sorunların kaynağı anlaşılmamak.
Evet Ben de öyle düşünüyorum ve depresyondu bence sebebi. Hicbir psikolojik rahatsızlığın tedavisi yoktur sadece ilaçlarla bastırılır diye bi söz okumuştum
Toplumda ruh sağlığı bozuk olmayan insan neredeyse yok gibi. Herkes bir şeylere tutunarak yaşıyor. Ve kimi zaman insan insana tutunamıyor. Antidepresan ilaçları çözüm değil. Ya beyinde bitireceksin ya da mutlu eden insan, insanların varlığını hissedeceksin.
Doğru ama zor
Aslında hayatı zorlaştıran insanlar. Ben bu yaşıma kadar buna kanaat getirdim. İnsan sayısı arttıkça stres, sorunlarda o denli artıyor. İçlerinden çok azı derde derman oluyor. İşte o mucizevi kişiliklere denk gelirsen şanslı olanlardan oluyorsun. Gerek evlilikte, gerek dostlukta bu ana kural.
Zeki olmak bir beladir. Herseyi kafaya takarsin, her ufak seyi kendine dert yapip aklindan cikarmazsin hergün dert edersin.
Yazik oldu, ülkenin böyle insanlara ihtiyaci var, asgeri ücrete calisdigi halde 10 tane cocuk yapanlara degil...
Kesinlikle çok üzücü
Cevap
2Cevap
Keşke bu adam kadar cesaretim olsa
sonda açtığı müzik baya iyiydi gidimde dinlim
Bu adam beni cok tribe sokuyor keske olmeseydi
O da kimmiş
Odtuden mezun basarili bir yazılımcı, 35 yaşındaydı
iyi olmus
Ağzını skeym sizin gibiler yüzünden oldu allah sizi bildiği gibi yapsın
ornek aldıgım biri
Tanımıyorum yazar mı