Türkiye'de tüm illerin kaçak elektrik kullanımına ilişkin oranları yayınlandı. Güneydoğu illerinin, kaçak elektrik kullanım yüzdesinde birinci sırada yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.
Not: Kaçak elektrik kullanmada %72 ile Mardin 1. sırada. En kötü birincilik bu olsa gerek..
Aslında her bölgede kaçak elektrik kullanılıyor, sadece Güneydoğu’da değil. Ama bu bölgedeki kaçak elektrik kullanma oranı aşağıdaki haritada mevcut. Haber linki Kaçak elektrik kullananlara devlet nasıl engel olmalı? Kaçak elektrik kullanılmasının nedeni nedir?
Kaçak elektrik kullanımında Güneydoğu bölgesi 1. Sırada! Devlet bu bölgede kaçak elektrik kullanımını neden engelleyemiyor?
Güneydoğu bu ülkenin kambur olan bölgesidir, bu ülkenin kanserli hücresidir, kangren uzvudur. Ya tedavi olacaksın ya kestirip atacaksın. Bir vatandaş olarak harcadığımdan daha fazla Kaçak Kullanım Bedeli ödüyorsam bunun hesabını devlet soracak. Kullandırmayacak ama nerde hangi devlet? Hangi irade? Böyle gelmiş böyle gider.
Oran olarak guneydogu fazla ama miktar olarak nearesi fazla soylemedilr hakkaridaki yuzde 70 istanbuldaki yuzde 5 den azdir kacak kullanan net devlet millet dusmanidir sakasi bile kötü kim nasil onler onu bilmiyorum kaciran vatandas belki devlet memuru belki elektirik idaresinde belki bu iste de para dönüyor
Doğu da kaçak elektirik kulanımına kızmıyorum önceden kızıyordum adamların yiyecek ekmeği olmadığı doğu da ki işsizliği ögrendikden sonra bu adamlara elektirik su faturası ağır geleceğini düşünüyorum ilk önce yatırım yapılmalı
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
23
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ruhsatsiz yapilasma Ruhsat alinmayan konuta elektrik aboneligi verilmez. E adamlar da hem gecekondu yapiyor hem de elektrik istiyor. Sebebi bu
Ikinci sebep Gercek sebep " Kayip/Kacak" orani Bu bölgeler daginik yerlesim oldugu icin hatlarin mesafesi dolayisiyla kayiplar daha fazla. Elektrik tellerini bir rezistans gibi dusun
Arkadaşlar, evdeki yeni nesil saatlere bakıp ( T1, T2 falan yazıyor ) nasıl hesap ederiz faturayı. Kiracının ve daire 2 ye bölünmüş bir ev. Ne tükettiğini hesap etmek istiyorum ama saatte T1, T2, T3 GİBİ ayrı rakamlar var
Devletin gücü yetmediğinden değil, bu devletin acizliğidir. Doğuda alamadığı elektrik parasını nasıl olsa batıdakiler ödüyor ve kimsenin de sesi çıkmıyor.. Önemli değil yani..
@olasılıklararenedak Bunun bir sürü teknik yönü var anlatsam anlamazsın belki. Su borusu değilki kaçak su çekesin. Bu işin çok p1çliği var. İstesem kullandığım Elektriğin faturasını yarı yarıya düşürürüm ama ne gerek var, neden kul hakkına gireyimki?
Zamanında yıllık vergi iadesi zarflarini doldururken kural dışı olarak herkes fazla fazla devletten iade almadi mı? Aldı. Peki o zaman bu hirsizligi yaparken bu sözde namuslu insanlarin namuslari nerelerine kaçmıştı?
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Kaçak elektrik kullanımında Güneydoğu bölgesi 1. Sırada! Devlet bu bölgede kaçak elektrik kullanımını neden engelleyemiyor?