Dünya üzerinde en çok değer kaybeden para birimlerin den biri Türk lirası sürekli paramız değer kaybediyor ve halkın alım gücü düşüyor kimi suçlayalım bu durumda Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim diyen Erdoğan dan başkası aklıma gelmiyor.
Almanya da yapılan Sanayileşme Türkiye de var mı ya da Çin de ki insan gücü Türkiye de var mı ayrıca o övgüdüğün Çin ekonomi modeli kendi halkının emeğini sömürmeye dayalı bir sisten çok mu meraklısın devletin emeğini sömürmesine
İşsizlik diz boyu diyen sizsiniz sonra insan gücü yok diyorsunuz. Son 1 yılda açılan dünya çapındaki fabrikalardan organize sanayilerinden haberin var mı? Peki bana söyler misin siz hangi ekonomi modelini benimsşyorsunuz. İktidara gelince ucuz benzini mazotu nerden almayı planlıyorsunuz.
Dış politikamı ümmetcilik değil çıkar üzerine kurarım İsrail, Amerika, İngiltere gibi ülkelerle aramı iyi tutarım Filistin için yargara çıkarmam kan emici Suriyeli mültecileri de ülkeden kovarım.
Meral akşener rusyaya yaptırım uygulayalım s 400 leri iade edelim dedi, Kemal bey natoyla işbirliği yapalım dedi ki o NATO ülkeden patriotları kaçıranlar. Dağdaki ele başları da fetöcğler de soylu gitsin diye bağırıyor. Bçyle bir gündemde senin Reisin çıkıp biz taraf olmayız paramıza bakarız diyor. Bunu da eleştiriyor musun. Ve diğer muhalefet liderlerine sözün var mı
Ben ekonomiye bakarım yanlış dış politikası yüzünden ekonomi çöktü Suriyeli din kardeşi dediler ülkeye soktular ülkenin kanını emiyorlar Filistin yüzünden İsrail'e arayı bozdular dünyanın en zengin insanları yahudiler onlarla arayı Filistin için bozmak maddi olarak asla karlı değil.
S400 ler ve savunmaya yapılan her türlü yatırımı destekliyorum AKP ye her konuda kızarım ama asla ordu içi yaptıklarını inkar etmem deniz, hava, kara her yerde askeri olarak orduyu çok gülendirdi aynı şekilde sağlık hizmetide verdi çok güzel yolda yaptı kesinlikle inkar etmem nankör değilim yaptığı bir sürü olumlu şeyi kabul ve takdir ediyorum
Hayır ordu ve hastane bu kadar gelişmezdi ben objektif bir insanım yapılan doğru şeyleri inkar etmem ekonomi iyi olsa bende AKP ye oy veririm ki zamanında verdim gayet ekomi güzeldi hizmetleri de iyiydi ama artık ekonomik olarak ülkeyi idare edemiyor
Bak güzel konuşuyorsun taktir ediyorum ama bu adamlar bugüne kadar neye el attıysalar başardılar. Buna neden inanmıyorsun. Birkaç sene yokluk çekip sonunda refah seviyemiz artacak diyorlar. Sonuçta bu ülkeye en güzel yatırımları bu adamlar yapmadı mı? Etrafına bir bak. İmamoğluna kemale merale. Ya bunlar bir araya gelince sence ülkeyi yönetebilirler mi
Köye muhtar adayı olsa Kemale oy vermek istemem aynı şekilde Merale de güvenmiyorum ama Amerika, Fransa, İngiltere, İsrail bu adama aşırı derecede gıcık Türkiye'nin askeri açıdan güçlenmesini orta doğu da en güçlü olmasını istemiyor yapılan doğal gaz aramaları ata toprağı olan Suriye, Libya gibi ülkelerle askerimiz olmasını istemiyor Erdoğan kalırsa çok daha fazla ekonomik yaptırım uygularlar halkın alım gücü iyice düşer Erdoğan olumlu şeyler yapmak istese bile halk olumsuz etkilenir bu sebeplerden dolayı AKP yerine başka biri gelsin diyorum
Son paragrafını alıp insanlara sormak isterdim bu adam ne denek istemiş diye. Hem mükemmel bir liderimiz var diyorsun hem de gitsin istiyorsun. Pes diyorum iyigeceler
Yaptığım şeylerin faydasını minimum 50 yıl sonra görürüz ben o zamana kadar belki ölmüş olurum 50 yıl zor günler bu ülkeyi bekler onu diyorum ayrıca 50 yıl sonra %100 planları tutar diyemeyiz
Asgari ücretle çalışan insanlara bir bak kira fiyatlarına bir baş 30 u geçmiş parasızlık dan evlenmeyen insanlara bak ben objektif yorum yaptım sende objektif ol halkın büyük kısmı parasızlık çekiyor ve 1 sene den çok daha uzun süre çekmeye devam edecek gibi görünüyor
Kardeşim asgari ücretle çalışıyor, zorlasa da geçiniyor ayağını yorganına göre uzatıyor. Ben etrafımda senşn dediğin gibi zorlanan birilerini görmüyorum. Eski lğkslerini arayanlar çok onu biliyorum
Lüks dediğin tam olarak nedir açıklar mısın ve senin kardeşin evli mi okuyan cocuğu var mı asgari ücretle evli çocuğunu üniversiteye gönderenler var bu insanlar neler çekiyor bir düşün.
Lüks dediğim tam olarak her sene kredi çekip tatile gitmek, lüks dediğin 1 kilo rakıya 300 TL vermek, lüks dediğim balığı evde değil de deniz kenarında lüks bir mekanda yemek, lüks dediğim yüksek model araba almak. Bunları yapmıyorsan geçinmek mümkün.
Ortalama kira 1.500 TL elektrik su, doğal gaz da 1.000 TL üniversite okuyan cocuğa ayda 800 TL gönderen asgari ücretli vatandaş kalan parasıyla ne yapacak mesela. Bu yazdığım şartlar da olan ülkede bir sürü vatandaş var sence bu insanlar nasıl geçinecek
Kira 1000 tl. Sobalı evde kalıyor. 2 tane çocuğu var. Faturalar da 1000 gelse 2000. 1000 tl çocuklara harcasa 3000. Yazdan herşeyini yapar kaldırır kış için. 5000 TL alıyor. Hiç bugüne kadar ağlamadı. Allah bereket versin der her ay. Arada haftasonları da işe gider mesaiye kalır.
Yani bu şartlar iyi mi ayda kaç kilo et kaç kilo balık yiyiyo hafta sonu bile çalıştığı oluyo diyorsun bunlar iyi mi. Abi çok şükür benim durumum iyi ama maddi durumu olmayan asgari ücretle çalışan insanları gördükçe canım yanıyor onların derdi benim derdim oluyor dayanamıyorum
Abi adı üstünde asgari ücretli. Bu ülkede asgari ücretli dediğin vasıfsız işçi. Adamın altında arabası var 200 bin TL lik. Karısını da çalıştırmadı çocuklarla ilgilensin diye. Adam memnu. çn kardeşim. Mutlu olmayı başarıyor. Çok şükür borcu yok harcı yok.
Kaynak sunar mısınız. Bakın Avrupada 2. 17 euro oldu dizel. Doğalgazla ilgili haberleri açın okuyun avrupada. Yahu 121 dolar oldu varil fiyatı ve bu zamlar hükümet tarafından yapılmıyor.