Devlet neden gereksiz çalışmayan memurlukları kapatmıyor? Devlet ne işe yarıyor?

Demin babamla konuştum kardeşime iş bakmak için ve meslek edindirme kursları için İŞKUR’a gitmiş. Diyor ki içeride hiç iş aramaya gelen insan yok. 8-10 kadın koymuşlar her birinin masasında çay kahve, karşısında bilgisayarlar, içerisi serserin klima fır fır çalışıyor. Hepsi mayışmış. Kadınlar sakız çiğniyor. Meslek edindirme kursu da yok demişler. Kayıt için de internetten kayıt yaptırın yeterli demişler. Ben aynısını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sözleşmeli, ücretli öğretmenlik başvurusu yapmaya gittiğimde de gördüm. Normalde zaten kalabalık olmaz biraz yoğun olacağı zamanlar anca bu atamaların olduğu ve ücretli başvurularının olduğu zamanlarda olurdu. Onları da şimdi internetten e devlet üzerinden kendin yapıyorsun. En son 2018-2019 Temmuz/ağustosta gittim. İçeride herkesin masası var. Hepsinin önünde pc, masanın ucunda içilmiş kirli çay kahve bardakları yığılmış. İçerisi serserin klimalı. Kendi aralarında sohbet muhabbet böyle. Oturuyorlar. Hocam formasyonun var mı? Diploman var mı? Var evet deyip veriyorsun bakıyor. Baktıktan sonra internetten yaptığım başvuruyu hemen çat onaylıyor. Bu kadar. Bitti. Kyk’da 4 sene kaldım. Orada da aynısı oluyordu. Kakara kikiri, çaylar kahveler, kızlar birbirine cırlarsa oda değiştirirler kavga dövüş olursa ki her zaman olmaz ona güvenlik müdahale eder. Büyürse polis gelir. Bunların akşam oldu mu tepside yemekhaneden yemekleri ayaklarına gelir. İçlerinden bir memur gece nöbete kalır bu kadar. Yurtta eksik, kırık arızalı bir şey oldu mu teknik servis çağırırlar bu kadar. Bu tarz memuriyetlerin aldığı para çok gereksiz yav. Aldıkları para da fazla. Millet doktorun, hemşirenin, öğretmenin aldığı maaşa laf söylüyor. İyi de ben o adamın çalıştığını zamanını boş geçirmediğini biliyorum. Bunlar hep oturuyor hep yiyip içiyorlar hizmet de yok. İşkurdan işe girip çalışan kaç kişi var? Size uygun niteliklerinize uygun iş var deyip arayıp seni oraya yollamıyor bir görüşme ayarlamıyor. Boş boş oturup para kazanıyorlar.

Güncellemeler
+1 yıl
Dün devlet işsizlik verisi açıkladı. Genç işsizlik %20 imiş. Bu insanların için lise üni mezunları var. Vasıfsız insan çok fazla. Devlet neden İŞKUR ve meslek liselerinin öncülüğünde sektörlerin eleman ihtiyacına göre insanlara meslek edindirme kursları açmıyor. Sen 18-20-25-30 yaşında bir adamı/kadını alacaksın sıfırdan hiç bilmediği o mesleği işi öğreteceksin. Sonra onları sektörelere patronlara istedikleri niteliklere göre dağıtacaksın. 1-2 yıl istikrarlı şekilde yapsalar işsizlik biter
Devlet neden gereksiz çalışmayan memurlukları kapatmıyor? Devlet ne işe yarıyor?