Kars'ta corona virüsü testi pozitif çıkan bir kız ve temaslı babası hastaneden kaçtı. İkili kısa sürede polis ekiplerince yakalanıp yurda götürüldü.
Bu şekilde davrananlara ne gibi cezalar verilmeli.. Bence yurda götürmeleri sadece çözüm değil. Tamam paralar da onlara ödetilecek. Ama bu resmen adam öldürmeye teşebbüs.
Koronavirüs testi pozitif çıkan baba ve kız hastaneden kaçtı! Bu insanların amacı ne?
ben daha yorumlarımda türkiye, pakistan, banglades, hindistan, mısır, brezilya, ve ayrıca buna benzer az gelişmiş eğitimsiz ülkeler de salgın dönemlerinde devlet başkanlarının zorlayıcı-katı kurallar uygulamalarının uygun olacağını söylemiştim bana kızmışlardı hala daha Türkiyeye birçok kişi eğitimli çağdaş bir ülke sanıyor siyasiler oy toplamak için halkı kandırıp Türkiyenin eğitimde dünyadaki konumunu yanlış gösterip aldatabilirler hatta bazı Türk siyasiler bile Koronavirüs salgının da Avrupanın tedbilerini Örnek alıyorlar Çok yanlış Uygulamada Zorlayıcı unsurlar ele alınmalıdır. nedir bunlar Sosyal mesafe kurallarına uymayan, maske takmayan, karantina dan kaçanlara Ağır cezalar verilmelidir /Hapis Cezası, ve yanında para cezası veya kolundan tutup Zorla karantinaya alınmalı Güvenlik Askerler vasıtası ile yapılmalı Bakın Hindistandaki Karantina koşullarını araştırdım çok katı sistem uyguluyorlar biraz hayret ettim. ama Bu gibi az gelişmiş eğitimsiz ülkeler de Halk cahil olduğu için zorlayıcı tedbirler uygulanmak zorunda Tıpkı bir Koyuna koyuncum sakın başkasının malına zarar verme deyip koyunun laf anlamayıp koyunu en sonunda bir kapalı yere kilitlemekden başka çare olmadığı gibi Devlet yanlış tedbirler uyguluyor sadece para cezası ile olmaz bu durumlar Türkiye eğitimsiz bir ülke bunu kabul edin daha adını yazamayan insanlar var bu ülke de Virüsün bile adını bilmeyen insanlar var. Devlet ülkesindeki durumu görüp zorlayıcı unsurları uygulamadığı sürece bu daha da kötü olacak
İnanır mısınız artık bu haberleri okumak insanı bezdirdi. Adam öldürmek gibi bir şey benim için. şu an Sağlık Bakanlığı"nın verdiği bilgiye göre 100.000 kişi seyahat ediyor koronalı olarak. Aylardır herkes çalışıyor ve 4 ay evvelki rakamlara tekrar gelmemiz kurallara uymayan insanları sorumlu olması gerektiğine inanıyorum. Binlerce sağlık çalışanı, hekim ölüyor. Bu insanların ne kadar zor şartlar altında ve de yatan entübe hastaların durumlarını bilerek kurallara riayet etmenin önemini bir kez daha bizlere göstermektedir. Bu insanların amacı tedaviden biraz korkmak , hastanede kalmamak iyi niyetli olarak düşünüyorum. Bilinçli bir insanın kurallara dikkat ederken yakalanması ve tedavisinin doktor kontrolünde takip edileceğine inanıyorum.
Ülkede eğlence merkezleri avmler her yer açık. Doğru düzgün önlem yok iken. Bireysel insanların yaptığı hataları haber yapmak veya sosyal medyada paylaşıp. Bu virüsün çoğalmasının sebebi sanki onlar, kural koyucular ise sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek. Hiç hoş değil. Bunu yapmak istemiyor olabilirsin. Ama yapanların ekmeğine yağ sürüyorsun.
Ne sanıyorlar hastanede işkence mi görecekler? Uzaylı yumurtası mı var içlerinde? Neyin kafası bu? Bunun çözümü bence; Yüklü bir miktar para cezası Özel (ve kazık) bir hastanede karantina ve tedavi. Cepleri yansın müstahakların, onlar anca bundan anlar.
Bu arada doktor arkadaşımdan da önemli bir şey öğrendim sizle de paylaşayım.
COVID-19 kan testi negatif çıksa bile akciğer tomografisinde pozitif çıkabiliyor. Testlere de o kadar güvenmeyin yani. Ciddi bir şüpheniz varsa akciğer tomografisi çektirin dostlar ❤️
@MicroCode eskiden haberler çıkıyordu aids hastaları kalabalıkta insanlara iğneyle kendi kanlarını enjekte edip aids bulaştırıyordu gibi şehir efsaneleri vardı
Ya bir de bunları kaçmasınlar bir daha diye kyk yurtlarına yerleştiriyorlar ne işleri var orda binlerce öğrenci kalıyor o yurtlarda kardeşlerimde dahil eşyaları hala yurtlarda alamadılar mağdurlar, kimbilir noldu eşyaları bir ara video dolanıyordu koronalı biri öğrencilerin kalan eşyalarını kurcalıyordu.. Off zaten ne saçma bir uygulama yapılıyor anlamış değilim. Kaçanlara artık ağır yaptırımlar uygulanmalı ne bu ya canımızı mı koruma derdine düşeceğiz bunlarla mı uğraşacaz. Şu embesillerin peşinde koşan polislerin ne günahı var. Tıkacaksın bir tımarhaneye kalacak orda aklı başına gelsin.
Polislere yetki versinler böyle yapanlara maske takmayanlara karantinaya uymayanlara hepsine topuklarına ateş etme izni versinler bak nasıl yola geliyorlar. Ayıp ulan ayıp biz bu illet bitsin diye uğraşıyoruz sen kalkıp kaçıyorsun riske atıyorsun belki o polisler korona oldu senin yüzünden onlara birşey olsa demeyecekmisin hiç brn kaçmasaydım bu vatanın çocukları bu vatanın polisleri ölmeyecekti diye ha? O kadar insanın vebalini almaya yüreğin yetiyor yani. Seri katiller ile aymı kefeye koyulmalı bu insanlar
İşte bir cehalet örneği, hem önlem almaz virüs kapar , Hemde canını düşünmez hasteneden kaçar , hemde saglık personelini oyalar diğer hastaları canları düşünmez , Hemde onun kaçması yüzünden etrafına virüs kaptırır , vaka sayısının artmasına neden olur , taşıyıcı olarak , işte bunu yaptıgı 1 aptallık 1 cehalet birçok kötü sonuca etmendir. Öyüzden bunlar agırlaştırılmış cezalar almalıdır , Bu iş şaka değildir ,Önemli bir ulusal bir meseledir , Babası çocuga iyi örnek olucagına o bile hastaneden kaçmış , İşte böyle bir dangalaktan nasıl iyibir İnsanlıga yararlı bir çocuk yetiştirmesini beklersinki? . Sanki hastaneye gidince , Doktorlar ona işkence yapacak , bu kadar cehalet üst düzey bir toplumda Zaten virüs hızla yayılır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle. Onlar yüzünden süre daha da uzuyor. Bu insanlar kendileri rahat etmek için diğer insanların hayatlarını es geçiyorlar. Bu corona yok uydurma diyen bana bulaşamaz diyen komplocular kendilerini kandırmasın olan bir şey zaten vardır. Görmemezlikten gelmeye gerek yok. Yakınlarımdan birinin sürekli başı dönüyordu hastaneye gitmedi corona yüzünden öldü. Bence çözüm olarak herkese duyuru yapılsın önceden,2 haftalık bir sokağa çıkma yasağı olsun ve herkes kontrolden geçsin. Kim öyle kim kala. Riski aza indirmek mümkün. Bütün dünya ile sınırları kapatırız. Böylece yerli üretime geçeriz. Ama böyle sorumsuz insanlar oldukça işimiz zor. Adamlar hastaneden kaçıyor. Bide corona. Biz dışarda gördüğümüz maske takan adamın corona olduğunu nereden bilelim? Ölüm bir adım ötemizde. Denetim getirilsin.
Sorumsuzluk. Küçük örnek vereyim arka apartmanda coronaya yakılan biri vardı ev karantinasında ve 2 gün önce yasağı deldiği için 3000 TL ceza yazıldı, ama dün yine dışarı çıkmış. İnsanın hayatı bu kadar ucuz mu? Yasakları delenlere hapis cezası gelecek diyordu ondan da haber yok.
Amaçtan ziyade cahillik hakim bu durumu anlayamayan geri seviye zekalılar bu durumu bir tutsak olarak görüyor ve bundan kurtulmaya çalışıyor ama insanların günahına girdiğini ve eğer birine bulaştırırsa resmen cinayet teşebbüs olduğunu bilemiyorlar ön göremiyorlar.
Toplasan birkaç gün tedavi görecekler hastanede. Anlamıyorum yani, sıkın işte dişinizi. Nedir bu korku, panik, kaçma girişimi? Kendilerini düşünmedikleri gibi insanların sağlığını da tehlikeye atıyorlar. Bunu anlayacak veya önemseyecek kapasite yok şu insanlarda...
Yani korona virus tedavisi oyle ameliyat gerektiren ne biliyim zorlu degil ki... entube edilen hastalari da nefes alamadiklari icin yapiyorlar... sanirim korkmus ne koronayi ne tedaviyi anlamamislar hani kizip geceriz de cahillik boyle bir sey bilmedigin seyden korkarsin
bunlara kızıyoruz evet birde şunu düşünelim buyuk bir ilde tasrada oturuyorsun ve semptomların var il merkezde bir hastahanede test yaptiriyorsun giderken 3 toplu tasima kullaniyorsun sana evine git deniliyor 3 toplu tasima ile eve donuyorsun ve 2 gun sonra test pozitif ve sen butun toplu tasimayi kullandin :) ne farki var
Arkadaş bırakın artık bu işleri olaya devlet el koyacak Sert tedbirlerle 1 ay çıkma yasağı uygulanacak ama milletede bakmasını bilecek bu devlet patalrı kendi hanelerine cukka etmeyecek ; Haa bu dediklerim kanada için geçerli türkiye den bahsetmek hayal ürünü olur anca.
halk cahil sen ne dersen de bana bir şey olmaz mantığıyla hareket ediyorlar. Bu sorumsuz baba kız 150 kişiyle temas etse içinden 1 i bile olsa vebaldir. Bile bile ölüme sebebiyet verme suçundan ceza almalılar.
Coronadan daha büyük hastalıklarımız var bizim cehalet, bencillik gibi... Hadi yarın öbür gün Coronaya çare bulundu yeryüzünden silindi diyelim. Fakat insanlık var oldukça cehalet baki olacak malesef...
Hastanede kalınca ölüceklerini falan düşünüyorlar sanırım. Bekleyip iyleşme sürecini atlatıp hem kendilerine hem de çevredeki insanlara zarar vermeme fikri yok beyinlerinde. Diyecek bir şey bulamıyorum şaka gibiler ya.
Çok özür dilerim ama ülke iyice Geri---Zekalılar ile dolu.. Affedin ama öyle.. Artış var diyorlar, yapmayın etmeyin diyorlar milletin s. kinde değil arkadaş!!! Harbiden ne halt ediyor bu millet?
İnsanlarda aylardır evde kalmaktan bunalmış durumda ve işsiz güçsüz. Devlet doğru dürüst kararlar alıp yasaklar getirmedikten sonra bu insanları evde tutamazsın . Testi pozitif çıkan hastaya dalga geçer gibi ağrı kesici al evde ölmeyi bekle dersen sonuç bu olur
Ya cahillik işte madem virüslüsün ne diye millete bulaştırmaya ihtimal veriyorsun herkes senin gibi iyi atlatmayabilir ahh sinirimi bozuyor böylesi sorumsuzlar
Pislik ve benciller cunku aylardir virus basladigindan beridir evdeyim burnunu disari cikarmadim kendimi bebegimi korumaya calisiyorum psikolojim harab oldu bazen o kadar kotu oluyorumki aglama krizlerine giriyorum yinede cikmiyorum ve bu pisliklere hakkimi asla helal etmiyorum
Evet cinayet desem yeri hemde onlarca kisiye belki kotu dusunceleri yoktur ama cok yanlis madem kaciyorlar hucrede falan tutulsun 1 2 gun nasil akillaniyorlar
Arkadaşlar bu yine en iyi kısmı. Çoğu hastaya ayakta istirahat veriyorlar, evde kalacaklarına dair kağıt imzalatıyorlar, adam aynı gün dışarı çıkıp markete alışverişini yapıyor, kahveye gidiyor...
Hep merak etmişimdir. Ya bu insanlar sırf cahil olduklarını için mi bu şekilde davranıyor? Yoksa böyle davranmalarıni gerektirecek direktifler mi alıyorlar.
Yaa hayır gerçekten anlamıyorum hastasın sen ya ölmekten nasıl korkmuyorsun nefes darlığı çeksen nasıl müdahale edilecek bu hem insan öldürmek hem de intihar yaa
Onlar bana verecekler var ya eşek gönderirim Gelirken de yolunu değiştireceğim bu insanlara ki Bu zihniyet var ya çok değişik bir zihniyeti bozuk mu niyet Ben öyle millet olsun diye Bakıyor Bunlar