İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karara göre 14 ilde düğünlere belli bir kısıtlama geldi. Buna karşılık Twitter de #düğünümedokunma hashtagı ile binlerce twit atılmaya başlandı..İnsanlarımız neden bu kadar bilinçsiz? Bu ne rahatlık? Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?
#düğünümedokunma hashtagı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Düğün olsun veya olmasın bunu tartışmıyorum ama düğüne gelene kadar neler neler var tatiller kafeler gereksiz seyahatler bunlara bir dur demek lazım İlk önce birden herkesin önünü açıp düğünleri Okey verip de geri birden kafalarına göre hareket etmeleri saçma o kadar insanın hazırlığı verdiği paralar boşuna mı gidecek ki kaldı ki sanırım yanılmıyorsam maçlar seyirci ile oynanmaya başlayacak bu kadar saçma bu kadar düzensiz bu kadar ne istediğini bilmeyen bir sistem olamaz ne yaptığını bilmeyen
Ne diyim sende haklısın. Ama yillarca bizimde emek emek calisip kazandigimiz okullarımız var onlarda dygunlerden dolayi artan vakalar yuzunden kapali tabi ki sadece düğünler degil diger aktiviteler de etkili
bırakın hepsi ölsün kimse ciddiye almıyor zaten hatta bırakın maske takma zorunluluğunu da kaldırsınlar isteyen taksın isteyen takmasın canları bir yansın o zaman anlarlar canı yanmadan anlamaz insanlar uyarıları dikkate almazlar
Düğünlerde saat sistemi uygulanmalı Saat sistemi derken şu an uygulanan 1 saatlik sistem değil 1- Mesela 1000 davetli geliyorsa 100 er li kişiler olmak üzere İlk 100 kişi sabah 8 de Sonraki 100 kişi 9 da Sonraki 100 kişi 10 da 11 12 13 14... Diye saatlere ayrılmalı, bunun içinde düğünlerde davetiye sistemi oluşturulmalı Saatinden önce gelen davetli salona alınmamalı Sizce de nasıl fikir?
Düğünüme dokunma diyorlar ha. Şu ana kadar 6183 kişi öldü. Bakalım bugün kaç kişi daha ölecek virüs illetinden dolayı. Düğünüme dokunma diyenler cenazeme de dokunma desinler o zaman. Virüs temastan dolayı çoğalıyor. Bu insanlar ne zaman akıllanacak. Kaldı ki bu yıl düğün yapmak, çocuk sahibi olmaya karar vermek bile akıl işi değil. Kimse durumun ciddiyetinin farkında değil, çok acı
Düğün olayları komple kaldırılsa güzel olur boş masraf sahte yüzler evlenen nikah yapsın bazıları nikah bile yapmadan düğün yapmaya kalışıyor üstelik onca borçla sonra o borçlar gelinin başında patlıyor. Düğüne imkanı olan da yapmasın bence. Nikah günü bir masa araksına nikaha gelmiş en yakın misafirlerle küçük kutlama yeterli.
Keşke evleneceğim tarih bu tarihlere denk gelseydi. Geri kafalılar bence farkında değiller ama düğün yapmamak için çok mantıklı bir gerekceleri var ellerinde ve o parayı harcamak yerine balayına gidebilirler ya da yatırım yapabilirler. Her kız gelinlik giymek ister telli duvaklı gelin olmak ister diyenlere de cevabım nikahinda yine giysin gelinliğini , teliyle duvagiyla çıksın evinden 💁 bir de anı olsun diye kaliteli bir fotoğraf çekimi yapılır. Mis gibi
Bu ne saçma iş yaa valla milletimizi anlamak zor. Bir tek bana mı saçma geliyor bu düğün yapma mevzusu anlamıyorum. Bomboş bir masraf anneme de söylüyorum sen aşiret kızsın mal mal konuşma diyor 😅
Kısıtlansa çok güzel olur. Yahu boş yere yapıyorlar zaten, az kişi geliyor, maske var herkeste, halay yok. Neden kendilerine boş boş yere masraf yapıyorlar anlam veremiyorum. Eskisi gibi uzunda değil, 1 saatlik düğün için on bin lira veriyorlar salona🤷♀️
Bu insanları anlayamıyorum gerçekten. Şu 5 aydır sayılı dışarı çıkmışımdır onda da bomboş parkta maskeli bir şekilde arkadaşlarımla görüştüm. Biz bu kadar dikkat ederken böyle tiplerin olması canımı sıkıyor. Bu gibi insanlar yüzünden birçok sağlık çalışanı covid-19 kapıp, can verdi. Yazıklar olsun sadece eğitilmezsiniz.
Abi pandemi sürecinde düğün yapanda akıl yok kardeşim sen evleneceksin diye çükün kesilecek diye millet ölecebilir hastalıktan cahil insanlar düğün yapar illa ki düğün yapacaksan şu hastalık bitene kadar ertele ne olacak bu evlenene ya da sünnet düğününü sonradan da yapabilen için engel değil ki
Yasaklanan iller için keşke daha önceden haber verselerdi yine devlet vatandaşlara son dakika golü attı. Davetiye, salon, kıyafet her şey ayarlanıp da biz düğünü yasakliyoruz deme hakki buluyorlarsa verilen paralar için de bir şeyler yapılması lazım.
Düğün başlı başına saçmalık hele bu zamanda... O konuya girmiyorum bile
Düğünüme dokunmaymış sizin düğününüz milletin canından önemliydi sanki. Ne kadar cahil bir milletimiz var ya bu konu bireysel bir konu değil niye bu kadar inatçılar bunu anlamıyorlar toplumca birlik olursak üstesinden geliriz.. bu böyle gitmez artık bardağı taşırıyolar yaptıkları cahilliklerle umursamamazlıklarla.
Herkes kendi dümeninin peşinde. Birde çıkmış televizyona car car konuşuyorlar benim yurtdışından misafirlerim gelmiş pilav yedirmeden mi göndereyim. Zıkkımın kökünü yiyin la. Pilavın derdine düşmüş pezebenk.
Hepsinin vajinasına penisine beton döküle diyorum. Düğünleri yerle bir olsun diyorum. Bu gösteriş budalası sürttükler yüzünden yani onlar o gece kendilerini becerteceklerini herkese yayacaklar diye korona binleri geçti. Tiksiniyorum o karılardan. Ben bu silktimin ülkesinin yönetsem tüm düğün salonları kaptırım, mahallelere polis otosu koyarım gizli polis yayarım. Mahalle arasında bir yerde düğün yapanı yakalarsam 30-40 bin tl cezayı yapıştırırım düğün sahibine hadi satsın altınını ödesin cezayı.
Tatil yerlerine bir bakin ya Allah askina dugune gelene kadar neler var cidden sahillere bir bakin tiklim tiklim barlar bistirolae publar full cekiyo birak sosyal mesafeyi oturcak yer yok 😀
Bu millet akıllanmaz... Adam hamama gidiyor hamam sen düşün gerisini. Bugün de benimle dalga geçiyordu öyle korona mı olur diyor... Bak şimdi de gündem twitter da DHKP-C li bir teröristin ölmesi...
☆ Sağlık önemli. Yapma 2 ay , 5 ay bunda bir sorun görmüyorum. Ama bugün uyuyup , yarın uyandığında yeni bir karar ortaya atan devlet mi olur? Plan , program olur. Önceden açıklarsın , anlatırsın , araştırırsın.
Koyun can derdin de.. kasap et derdin de.. Bir yanda ölümler bir yanda düğünler.. Ateş düştüğü yeri yakar diye boşuna dememişler.. Kiminin evinde yas .. kiminin evinde düğün bayram
Ufak bir topluluk bu hastag altinda bulusmus ama tepki aldigi için turkiye gundeminde bu kadar yer aldı atıyorum 10 kisi var 2 kisi düğünler baslasin diyerek bu etiketi paylasti kalan 8 kisi bu iki kisiyi linclenek icin etiket açıyor ve gundeme dusuyor 😄(düğünler. Tabiki de yasaklanmalı tedbirliyiz falan diyor ama maskeyi halay mendili niyetine kullanan insanlarımız var olduğu surece hic bir tedbir ise yaramiyor )
Yapılan düğünlerin Covid-19 vakalarını arttırdığı bir gerçek. Bu kadar uyarı yapılmasına rağmen hala maskesiz, sosyal mesafesiz düğünler yapılıyor. Bu yüzden de düğünlere kısıtlama / yasaklama getirilmesi kaçınılmaz. Bu hastag de birtakım cahil kesimin oluşturduğu haksız tepki bence
Evet düğünlerin yapılması yanlış ancak düğünler belli bir tarihe kadar yasaktı serbest bırakanda devlet. Eğer devlet birşeyi serbest bırakıyorsa vatandaşı tutamazsın o da yapar düğününü yıl sonuna kadar yasakları kaldırmayacaklardı. şu an kafeler barlar lokantalar her yer açık ve açık kaldığı sürece herkes gider. Düğün sektöründen geçinen binlerce kişi ve sektör var kuaför , çiçekçi , garsonlar , orkestra , fotoğraf ekibi , oteller , organizasyon firmaları saymakla bitmez.
Yanlis düsünüyorsunuz vaka sayilari arttigi icin bircok insan kendi yaşamlarından feragat ediyor mesala ogrenciler yuzyuze egitim haklarini vaka sayilari arttigi icin kullanamiyor yani bilincsiz insanlar evde oturan insanların haklarina giriyor
Bence 3 ay önceden iptal ettirmeleri gerekirdi böyle bir tablo ortaya çıkacağı belliydi ama herkes suçlu 1milyondan fazla turist maç kutlamaları, 15 temmuz kutlamaları, Düğünler vs. En başından yasaklansaydı o zmn
Gördüğüm duydugum en sacma hashtag 🤔yapmayın düğün ... ama olur mu annemin babannesinin bilmem nesinden taki gelmezse nasil düğün olur ? cok benciliz cok
gösterişten başka birsey değil. Gidip nikah kiydirsan ne olacak sanki. Düğün masraflarını kiz tarafi karşılasın bakalım aynı tepkiyi vereceklermi bu arkadaşlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Salaklar ölmüşler düğünden seneyenyaoin geç i kaldınız