Sosyal medyada araba sürücüleri içerisinde bir akım var. Gayyış araba :D Herkes kendi arabasını diğer arabalara karşı övüyor, diğer arabaları ezikliyor ve dışarıda o model/markadan bir araba görünce geçmeye çalışıp yarışıyorlar. Sonra da video çekiyorlar. Bunun yüzünden bir gün canlarından olanlar olacak da o zaman akıllanacaklar.
Daha bunun gibi birçok örnek.. Hepsi hız yapıp geçmeye çalışıyor, videoya alıp sosyal medyadan sallıyor.:)
Sosyal medyada başlayan #Gayyış araba akımı hakkında ne düşünüyorsunuz, bunlar akıllanmaz mı?
Beyin; sinir sisteminin merkezi olarak hizmet eden bir organıdır. Bütün omurgalı hayvanlar ve çoğu omurgasız hayvan -bazı süngerler, knidliler, tulumlular ve derisi dikenliler gibi omurgasızlar hariç- beyne sahiptir. Baş kısmında; duyma, tatma, görme, denge, koklama gibi duyulara hizmet eden organlara yakın bir noktada bulunan beyin omurgalıların vücudundaki en karmaşık organdır. Normal bir insanda serebral korteksin (en geniş kısmı) 15-33 milyar nörondan müteşekkil olduğu tahmin edilmektedir.] Her biri birkaç bin nöronla sinaps denen bağlantılar yardımıyla bağlıdır. Bu nöronlar birbirleriyle akson denen uzun protoplazmik lifler yardımıyla iletişim kurar. Aksonlar bilgiyi beynin diğer kısımlarına yahut vücudun spesifik alıcı hücrelerine taşır.
Bu tarz şeyleri yapanların beyinlerinin kıt olduğunu düşünüyorum. Kendilerini hız yaparak tatmin etmeye çalışan insanlar. Allah trafikte olan insanlara yarım etsin. Kaza yapmaları içten bile değil.
Bizdeki bazı araba sürenler cidden akıllanmaz. :D İşin kötüsü bunu 200-220 basarak videoya çekmeye çalışıyorlar sürekli. Sosyal medyada görüyorum ben de. Cidden dediğin gibi bir gün kaza yapacaklar da, o zaman hanyayı Konya'yı görecekler :) O değil, videoya çektiklerinde yarıştığı bazı arabaların yarıştıklarından haberi bile yok. :D
Bir arkadaşım da arada sırada aşırı hız yapıyor. Millet iyice saçmaladı. Yolda giderken kimseyi umursamam. Arabam çok hafif (tam 1 ton ağırlığında) olduğundan dolayı, şiddetli rüzgarda belli hızın üzerinde gidildiğinde savrulma riski yaşıyor. En kötü riskim, aşksızlık krizinden akım dışında aşırı hız yapmak.
Hız yapmayı bir 💩 sanan ilk hedefim jetçiler, ikinci hedefim de şirket arabalarıyla, teneke araçlarla BMW Mercedes Audi görüp saplamaya çalışan kekolar, üçüncü hedefim de belli bir markanın ölümüne fanatiği olup diğerlerine laf atan fanatikler. Asla bitmediler, bitmeyecekler, keşke bitseler. Şöyle bir bak çevrene, egzozları açık olup ortalığı kara dumana boğan kamyonlar veya çekiciler mi dersin, bunlar otobüslere yol vermemeyi racon sanıyor mesela, takometre söküp kadran devirip video çekiyorlar filan. Ya da şirketin altlarına verdikleri beyaz boş paket filo arabalarıyla kekoluk yapan mı dersin, babalarının güç bela aldıkları Egea Linea'larla serserilik yapan mı dersin, Insignia yol tutuyo Ford tutmuyo, o paraya Passat alırsın diyen mi dersin, çok dertliyim çok. 😂
Ford yol tutmuyor deme bir daha, Allah carpar 😂 Ford, yol tutus konusunda referans alinan bir marka. Her segmentteki araci o segmentin en iddiali yol tutusuna sahiptir.
@bayuslu yok abi Insignia fanatiği agalar bunu diyor yoksa bence de Ford kendi segmentinde en iyi yol tutan araç, Focus yolu tırmalar çok fazla denedim. 😋
Ne bu yeni akım mı? Kendi arabasını başkasının arabasıyla karşılaştırıp övmek ne ya. Hangi seviye görgüsüzlük... Neden bu kadar gerizekalının olduğu bir ülkedeyiz.
Bi akıllanmadınız! Bunu akımlara uyan herkese söylüyorum. Sizi çocuk gibi meşgul ediyorlar kendileri çalışıyorlar. Ne zaman idrak edeceksiniz? Sosyal medyayı uyutmak için çıkaranlara karşı uyanmak için kullansanız daha iyi olmaz mı?
Hayatımda görüp görebileceğim en saçma akım galiba. Akım mı onu da bilemiyorum Egea'yla Bmw veya Passat kıyaslanamaz zaten eminim Egea kullananlar da bunu biliyordur. Trafikte gördüğüm kadarıyla yol da veriyorlar ne gerek var bu tarz benzetmelere.
Bu arabalar 100 km den sonra durma mesafesi 200 metre , 150 den sonra 400 metre. Uzak durun da 1 keko canınızı almasın. Her taraf potansiyel katil dolu