Twitter a giremez oldum ne kadar dertleri varmış ya.. Evet pitbul dehşet saçtı, o kız için çok üzgünüm ama burada suç o hayvanların değil o hayvanları o şekilde yetiren ve bakan insanların... Şu an suçsuz günahsız hayvanlar belediyeler tarafından toplanıp öldürülüp atılıyorlar. Allah hepsinin günahını bu kişilerden sorsun, ülkede o kadar tacizci tecavüzcü pislik varken gundem bu dilsiz hayvanlar olmuş. Böyle insanlarla aynı havayı soluğum için tiksiniyorum kendimden
İnsanların başka derdi yokmuş gibi nedir bu #sokakhayvanları ile dertleri?
Sosyoloji çok önemli bir branş. Burada hayvanları değil de insanları takip etmek gerekir. Pitbull dediğimiz canlılar seneler önce dadı köpek diye anılırken şimdi yasaklı canlılar listesinde veya sokaklarda insanların şiddetine maruz kalarak korkan, psikolojik olarak etkilenerek hal ve hareketlerinden tetiklenen canlılarda mı tüm suç?
İnsanın en asil özelliği, tüm canlının yaşam hakkına saygı duyabilmesi ve sevebilmesidir. Özellikle köpekler sahiplerini korumak için diğer kişilere karşı farklı yaklaşımlarda bulunma eğilimine sahiptir , burada tek hatalı var o da köpeklerin sahipleri.. Ve bu gibi olayları diğer tüm canlılara mâl etmeye çalışan Ve hayvanlara bedel ödetme çabasına giren herkesin elini vicdanına koyması gerekiyor. Sadece iki ayağının üzerinde yürüyebiliyor ve konuşabiliyor (düşünebiliyor) diye yaşama hakkının sadece kendine ait olduğunu sanan insandan daha gaddar Ve cahil hiç bir şey olamaz. Bu ve bunun gibi zihniyet sahiplerinin cezalandırılması lazım.. ki dünya daha yaşanılası bir yer olabilsin.
Kendinden neden tiksiniyorsun. Onlar insanlığından utansın. Ben saafi olduğum için köpeğe dokunamam. Ama kedim var. Elimden geldiğince de sokak hayvanlarına yem dağıtırım. Hayvanlardan rahatsız olanlar da Allahin verdiği Bi can olduğunu bilsin. He onlarla aynı havayı solumak istemiyorsa bileğini kesip dünyadan gidebilir.
Pitbulun asıl sahipleri de serbest kaldı bu arada. Ayrıca yasaklı ırkların bakılmasına karşıyım. Kimse köpeğini uysal yetiştirmez. Yetiştirme ile alakalı değil. Öldürmek için saldırıyor onlar. Ki hiçbir yasaklı ırk toplatılmadı satışınıda alenen yapan bir çok sayfa var ama ne hikmetse polisler hiiçte bakmıyor görmüyor o sayfaları. Twittırda gördüm asiyenin kendisine saldıran köpeklerle fotoğrafı var aileside sorumsuz ki. Site sakinleri ve aileside gerçek sahipler dışarda demesine rağmen hiç bir şey yapmayan hükümette var. Yani İhale sokaktakilere kaldı. Kısırlaştırma yapmayan barınakları iyileştirmeyen görevini yerine gerirmeyenleri hedef gösterdiler mi hayır. Kısa çözüm ölsün. Kimse sokaktaki canlıların bir insana saldırmasını savunmaz istemezde fakat sokakta ki canın ölmesini isteyende yine kendileri. Bu denli üremelerine izin verenler bakmayan barınakları da toplasınlar madem.
Evet pitbul dehşet saçtı, o kız için çok üzgünüm ama... cumlesini bu kadar kolay kurabilmeniz asil sorun... bir kopegin egitimcisinin iyi mi kotu mu oldugunu nasil yetistirdigi kopegin alninda yazmadigina gore... yeterli egitim verilmediginde öldürcü olan bir hayvana karsi elbette dururum... insan da annesinin karninda suc makinasi olarak dogmuyor buyuk ihtimalle yasadigi aile cevre onu suca itiyor ama biz onun sucu yok anne babasi suclu salalim sokaklara o bir magdur demiyoruz... hayvalarin oldurulmesini isteyen de yok barinak sartlarinin iyilestirilip barinak da bakilmasini isteyen var
Çok yanılıyorsun ve aptalca savunuyorsun adı üstünde sokak köpeği yani birinin yetisştirdiği bir köpekten bahsediyorz sokaklarda gezip vahşişeşen köpekler öyle ezber laflarla masumlaştırılamayacak köpeklet binlerce köpek yetiştirsen parçalanan bir insanın yerine getiremezsin , bir çocuğun değeri yeryüzündeki tüm köpeklerden daha değerlidir.. senin bahsettiğin zavallı dediğin hayvanlar türü belli olmayan cins hayvanlar ülkemizde ne kadar iyi yetiştirirsen yetiştir kırma tür bir köpeğin huyunu ne zaman atak geçireceğini bilemezsin , avrupa 15 gün sabrediyor bunhayvanlara ülkemzde ölene kadsr bakılıyor milyonlarca tl ekonomik kayıp , sokakta gezemiyorsun soysal refah kaybediyorsun
Hadi lan oradan. Milyonlarca TL gidiyormuş. Bu ülkenin parası sokak hayvanlarına gitmiyor. Baştaki hayvanlar çalıyor zaten. Sokak hayvanlarına sıra gelmiyor.
Abla "Suç o hayvanlarda değil, onları yetiştirenlerde" diyerek işin içinden çıkamayız. Ortada bir problem var. Bu mantıkla o zaman insanlar aslan da besleyebilir? Sonuçta yavru aslan alıp iyi bir şekilde yetiştirirsek insanlara saldırmaması lazım bu mantığa göre. Sokak köpekleri hepsi olmasa bile içlerinde saldırgan köpekler barındırıyorlar. Özellikle geceleri sürü halinde gezerek önüne gelen herkese saldırma potansiyeli taşıyorlar. Pitbull cinsi köpeklere hiç girmiyorum bile. Onlar zaten saldırgan bir yapıda. Bugün Avrupa, Amerika, Japonya gibi gelişmiş toplumlara baktığımızda sokaklarda başıboş dolanan köpek görmek mümkün değil. En doğrusu da o şekilde olması zaten. Köpekler kısırlaştırılmalı ve kontrolsüz çoğalan sokak köpekleri için önlemler alınmalı. Köpekleri seven insanlar evlerinde bakabilirler sonuçta. Bu işin çözümü budur. Kimse sokaklarda korkarak gezmek mecburiyetinde değil.
Amerika da Avrupa da göremezsiniz çünkü orada çok güzel barinaklar var. Ama ülkemiz de bu maalesef yok. Köpeklerin sürü halde gezip asabi olmalarının nedeni kizana gelmeleri belediyelerin tek görevi bu hayvanları kısırlaştırıp tekrar doğaya bırakmaları olmalı. Zaten kanunda bu böyledir. Kimse sokaklardan köpekleri toplayıp öldüremez veya barınağa kapatamaz
O halde sokak hayvanlarının sokaktan toplatılmasına karşı mücadele vermek yerine daha iyi barınak şartları için mücadele vermek daha doğru olacaktır. Köpeklerin sürü halinde gezip asabi olmasını sadece kızgınlık dönemine bağlayamayız. Köpekler yapıları gereği saldırgan hayvanlardır. Sürü halinde hareket ettiklerinde de daha saldırgan ve tehlikeli bir hal almaktadır. Köpeklerin öldürülmelerini tabi ki desteklemiyorum. Ben de zaten kısırlaştırılmalarından yanayım.
Eğer yeterli derecede bu konuda iyi olsaydık tabi ki barinaklara alınıp en azından soğuktan korunacakları önlerine iki öğün olsun mama geleceğini bilseydim bu konuda size katılırdım. Ama öyle bir durum bizim ülkemiz de asla olmaz. O yüzden hayvanları rahat bıraksınlar ha saldırıyorlar mi? Onlara biraz sevgi göstereyi denesinler bakalım o çocuklar nasıl değişecek
Ülkemizde bunun yapılamayacağını size düşündüren nedir acaba? Gayet de yapılabilir bir şey. Henüz daha yeni 4 yaşında kıza saldırdı köpekler. Sizce 4 yaşındaki bir kız çocuğu köpeklere ne tür bir sevgisizlik göstermiş olabilir? Kamera kayıtlarından da görüldüğü üzere köpekler koşarak üstüne geliyorlar küçük kızın. Yaptığınız hata şu ki her zaman köpeklerle empati kuruyorsunuz. Bir de o küçük kız çocuğuyla empati kurmayı deneyin. Onun ailesiyle empati kurmayı deneyin. Çocuğun yaşadığı ve muhtemelen hayatının ilerleyen kısmında da onu etkileyecek olan travmayı düşünün.
Kız için çok üzüngünüm benim de içim gitti ama burada hem çocuğun ailesi hem köpeklerin sahipleri. Onlar hayvan onlar anlamıyorlar. 4 yaşında bir çocuk tek başına hele ki defalarca şikayet ettik dedikleri kopeklerin yakının da tek başına duramaz bu büyük bir sorumsuzluk. Köpeğin sahibi öyle bir yerde o cinste bir köpeğe bakamaz ha bakıyor madem o köpekleri ağızlıksız bırakamaz. Bağsız bırakamaz. Ne oldu şimdi eğer gördüyseniz saldırgan veya değil bazı belediyeler köpekleri toplayıp öldürüyor. Erdoğan önce onlara güzel bir yer yapın mama hazırlayın sonra toplayın demesine rağmen sırf bu insan ayaklanmaları yüzünden binlerce zavallı hayvan canından oldu. Bu hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor?
Çocuğun tek başına bırakılması doğru değil ama bu apayrı bir konu. Olayı tek bu konu bağlamında değerlendirmemek gerekir. Geçmişte de sokak köpeklerinin korkusuna araba çarpıp vefat eden çocuklar oldu. Üstelik bu işin yaşı da yok. O kız çocuğu yerine yetişkin bir insan olsaydı da sonuç belki biraz daha hafif olurdu ama yine yaralanmaktan kurtulamazdı insan. 3-4 köpek birlikte saldırırken çocuk, kadın, erkek fark etmeksizin kimse karşı koyamaz. Sahipli köpekler ağızlık takılarak gezdirilmelidir tabii ki fakat sokak köpekleri için böyle bir çözüm getirmek mümkün değil. Eminim böylesi sokak köpekleri için de daha iyi olacaktır zaten. Köpekler sokaklarda aç, kötü şartlarda yaşıyor. Barınakların durumları iyileştirilmeli, sokak köpekleri kısırlaştırılarak sayıları azaltılmalı ve sokaklardan toplanarak barınaklarda iyi koşullarda bakılmalıdır. Dileyenler barınaklardan sokak köpeklerini sahiplenip evlerinde bakabilirler. Söylediğim gibi ben de köpeklerin öldürülmesi değil, toplatılması taraftarıyım. Bu işin çözümünün bu olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşımın baktığı pitbul da var köpek kendisini kedi zannediyor. Havlaması dahi yok. Ayrıca köpekler en çok sahibi örnek alıp, onun karakterini benimsedikleri için suç tamamen yetiştirilmelerinde. Küçük çocuğa köpeğin saldırması tamamen besleyen kişinin suçu ve köpeğin yaptığı suçu kendisi çekmeli. Hayvan beslemeyen insanlar pek bilmiyor ama o hayvan etli, canlı kanlı duyguların olan bir varlık. Yıllarca sokaklardan hayvanların toplanmasının sebebi de heves uğruna alınıp sokağa bırakılan hayvanlar. Suçu insanlık vasfını yerine getiremeyenlerde aramak gerek.
Bence o pitbulları öyle yetiştirenleri toplayıp bir yere kapatmak lazım. Hiç bir hayvanın doğasında vahşilik yoktur. Bugün yavru aslanı evde büyütsen sana zarar vermez. Birçok örnek var. Evet bazen sokak köpekleri tehlikeli olabiliyor bunda kabulüm. Fakat toplatılıp ölüme terk edilmesi yerine daha makul ve sağlıklı çözümler sunmak lazım. Bu hayvanları toplayıp ormanlara bıraktıklarını hepimiz görüyoruz. Bir çoğu öldürülüp gizlice gömülüyor.
Geç bile kalındı. Sokak köpekleri 3 yılda 30 yavru doğurabiliyor. Her yer sokak köpekleriyle dolup taşmış durumda. Birçok kişiye saldırdıkları da oldu. Hepsinin belediye tarafından toplatılıp kısırlaştırılması lazım. Türkiye'deki sokak hayvanlarını hiçbir medeni ülkede göremezsiniz. En önce el atılması gereken durumlardan biri bu.
Toplatılıp kısırlaştırsalar kimsenin sesi çıkmaz ama öyle değil o hayvanları toplayıp ölüm kampına götürüyorlar sizi kapatsınlar aç susuz bıraksınlar o halde
Hayır toplatıp kısırlaştırma bile yapmıyorlar. Çoğu belediye götürüp köylere bırakıyor. Ölüme gönderdikleri falan yok. Belediye daha kısırlaştırma işini bile yapmıyor
Anlamadığım bir şey hayvanseverim diyip bir canlıyı kısırlaştırma hakkını nereden alıyorsunuz? Toplayıp kısırlaştırma da bir nevi ölüm kampıdır. Soylarının devam etmesinin önüne geçmekle direk öldürmek arasında fark görmüyorum.
he hee köye bırakıyor san sen dağlara bırakıyorlar kaç tane köpeği buldular öyle yeni doğum yapan anne mi dersin ameliyat olduktan hemen sonra dağın başına bırakılan mı?
keşke sizin gibi insanları da kısırlaştırsalar dünyaya yeterince zararınız dokundu kendi çıkarları için dünyaya ve canlıya zarar veren tek varlık sizsiniz
@qqPSiCoPaTa insanları yeterince tanımış 😂😂😂 20 yaşında bile değilsin. Ömrün boyunca hayatına giren çıkan insan 1000 bile değildir. Ama 7-8 milyar popülasyonu olan bir canlıyı tanıdığını iddia ediyorsun. Çok ergence iddialar bunlar.
@qqPSiCoPaTa dünyayı mahveden bunlar diyorsun ama giydiğin dondan bunları yazdığın telefon/bilgisayara kadar her şey yine insan icadı. İnsan üretimi. Mahvettigi kadar yaşama standartlarına da katkıda bulunmuş demek ki insanoğlu.
insanlar yüzünden yok edilen ormanlar, nesli tükenen hayvanlar, betona dönüşen toprak, çevre kirliliği, küresel ısınma buna bağlı olumsuz etkilenen çevre ve canlılar, saldırı ve savaşlar
3 gündür yana yakıla paylaşımları insanlara gösteriyorum bir çoğumuz hatta genelimiz bunun çözüm olmadığının kanaatinde olmasına rağmen her şey gibi bunada sadece sosyal medyadan tepki gösteriyoruz ama bu bir katliam bunun için herkesin bir anda kalkması ve dur demesi gerek
ben çok daha olanaklı ve bu konuda şanslı bir yerleşkede yaşıyorum burada ki yaşayanlar hiç bir şekilde vermicez zaten komutanımız da müthiş hayvan sever ama benim canım acıyo yetişemediğimiz diğerlerine
O ırkın tehlikeli olduğu bilindiği halde o insanlar suçlu evet ama o kızcağız duyma yetisini kayıp ediyordu neredeyse. Böyle tepki vermelerini normal buluyorum. Köpeklerin ölmesinden bahsetmiyorum, sıkı ve korunmalı bir yerde kontrol altında tutulması taraftarıyım.
Sıkı ve korunmalı yerler var mı ülkemiz de yokkkk. Benim bir yakınıma saldırsa ben hıncımı köpeklerden değil onun sahibinden çıkarırım. O hayvan orada o şekilde bakilmamaliydi. O kişinin suçunu şu an ülkede milyonlarca can çekiyor. Sanki ülkemizde tertemizdi sağlıklı bakımlı barinaklar varmış gibi görmeden duymadan alsınlar götürsünler de bize zararları olmasın diye görmezden gelemem gerçek bir hayvan sever gelemez
Sokak kölekleri yılda 300 bin saldırıya neden oluyor. Çocukları parçalıyor, motorlu kuryeleri öldürüyor. Ayrıca dışkıları, mama ve su kapları haşerelerin, bakterilerin, parazitlerin üremesine neden oluyor. Ayrıca mama ve veteriner rantının cebini dolduruyor. İnsanlar geceleri cam açık uyuyamıyor havlama sesinden. Bisikşete binmek, koşu yapmak imkansız. Ayrıca böcek, fare, sinek insan öldürmediği halde zehirleniyorsa köpeğin barınağa kapatılmasını bırak itlaf bile edilebilir.
Ben yürürken, spor yaparken bana saldıran, aç olduğu içşn önümü kesen köpeğe ben de saldırırım elbet. Sokak köpeklerin doğal yaşam alanı olur mu? Hangi ülkede sokak köpeği var. Köpek trafik kuralları mı biliyor? Kaç kazaya sebep oluyorlar her gün. Mama rantı nedeniyle mamalanarak popülasyonları arttı. Ben bu ülkede sağlığım, güvenliğim, huzurum için vergi ödüyorum. Çocuk parkları ve kaldırımlar, yollar köpek sürülerininse vergiyi sen ve senin gibiler ödesin. Ülkede her yer köpek pisliği ve kurtlanmış mama kaplarından geçilmiyor. Git barınakta suratını ağzını yalat besle ya da evine al.
Senin barinaklardan haberin yok galiba bak kendin diyorsun hayvan ac olduğu icin saldırıyor ama insanlar onlara keyfi saldırıyor insanlar bencil olmayi bırakmalı bu dünya sadece bizim icin değil. Gercekten güzel güvenli barınaklar olursa tabi ki toplanmali ama böyle bisey olmaz
Bana ne kızım? Aç köpek dilendiriyorlar mama satmak için. Ya da sahiplenip veterinerlere çalışmamızı istiyorlar. İnsanların bu krizde hızla çopalan 10 milyon köpeği besleme , sahiplenme zorunluluğu mu var? Sokakta çocuklar, motorlu kuryeler öleceğine köpekler konforsuz yaşasın. Ya da köpekler için milli park gibi içinde suyu , deresi, göleti olan büyük ormanlar çevirtilebilir. Barınaklar büyütülüp konforlu hale gelebilir. Benim gördüğüm barınaklarda köpekler mutlu. Şimdi ben sana ben tecavüze uğramadım diye tecavüzcüler serbest kalsın, tecavüze uğramamak için herkes 4m versin, sevsin, kapısının önüne şişme kadın koysun desem iyi olur mu?
@NaneLimon__ doğal yaşam alanı derken? Çocuk parkları ana caddeler ve otobanlar köpeklerin doğal yaşam alanı mı? Adam doğru söylüyor. Motorsiklet ve bisiklet kullananlar köpeklerin durduk yere saldırısı ya da kovalaması yüzünden ne riskler atlatıyor? Hayvanları tabi ki severim. Ama şehir yaşamında öncelik insanların.
lan bütün ağaçları kestiniz bina yaptınız her yer beton milyonlarca insan ve onların pislikleri dolu bu hayvanlar tabi size saldırır yaşam alanlarını işgal ettiniz tecavüz ettiniz, işkence ettiniz, aç bıraktınız elinden geleni ardına koymaz şimdi iyi oluyor aslında sizin gibilere hak ediyorsunuz
@qqPSiCoPaTa yok gerçekten kafa almıyor. O hayvanların doğal yaşam alanı işgal edilmiyor. Senin gibi beyinsizler bir hevesle yavruyken alıyor getiriyor evine büyüyünce bakamayıp sokağa salıyor. Sokakta ki hayvanların popülasyonu senin gibi iş bilmez hadsizler sayesinde artıyor. Sokak hayvanları aç kalıyor diye beslemek gibi bir salahlik yok. O hayvanın doğası zaten kendi başının çaresine bakabilecek şekilde. Siz onu doğası dışında bir şeye alistiriyorsunuz ve kendi özünü unutuyor hayvan. Bir çok köpek türü senin gibiler yüzünden çıktı. Sırf evde daha kolay besleyebilmek için farklı farklı türleri çiftleştirme yoluyla. Hayvan hakları diyorsunuz. Ne hakla bir yavruyu annesinden ayırıp alıp besliyorsunuz? Bu mu hayvan hakkı? Evcil kedi köpeklerin çoğu kısırlaştırılıyor ne hakla bir hayvanın bir canlının üreme hakkını elinden alıyorsunuz? Tamamen insancıl keyfiniz yüzünden. Sonra da gelmiş yok efendim hayvanlar toplatılamaz. Yok ya. Benim çocuğuma köpek saldıracak parçalayacak o hayvan severim diyenlerin sülalesini kılıçtan geçiririm
DÜZGÜN KONUŞ BENİMLE HADSİZ senin yaşından fazla hayvan besliyorum sokakta burada bi köpek bile kalmadı senin gibi hayvan düşmanları yüzünden inşallah sizin gibileri de kısırlaştırıp dağın başına atarlar Allah Allah başının çaresine bakabilecek öyle mi siz insanlar olmasanız gayet iyi bakar orası doğru ilk evcilleştirilen hayvanlar arasında köpek var hatırlatırım çağlardır bizimle yaşıyorlar madem hayvan başının çaresine bakabiliyor biz neden fakir ya da aç insanlara yardım ediyoruz bizene başkasından insan değil mi aklını kullansın para kazansın güçlü olan yaşar
ben mi dedim lan kısırlaştırılsın diye hani bak bakayım nerde yazmışım ayrıca cahił olmasan hayvanların kısırlaşırılmasının onlar için sağlıklı olup ömrünü uzattığını bilirdin
Al mesela bu geçenlerde yaptığım paylaşım. Götürdüm veterinere baktırdım. İş yerinde bunun gibi onlarca yavru ve büyük kedim var baktığım. Kimin ne olduğunu bilmeden konuşma. Daha eski paylaşımlarımda onları da görebilirsin çok ispat istersen de üşeniyorum şimdi tek tek sana çıkarmaya.
@qqPSiCoPaTa ya sabır. Ölmesi daha mantıklı yani diyor. Kızım her şey ölümlü. Dünya da ölümsüz canlı yok. Ömrünü uzatma diye bir şey de yok. Kısırlaştırma sadece ve sadece bir canlının üremesini engellemektir. Üremeyen canlının da nesli kurur. Neyini almıyor kafan? Ölümsüz mü vaadediyorsun anlamadım ki
o zaman ürediğinde yok insanları rahatsız ediyorlar, sesinden rahatsız oluyoruz bilmem ne diye belediyeye şikayet edip de o hayvanları orada aç susuz bırakıp ya da zehirlenip dağa atılmasına neden olma
@qqPSiCoPaTa ya gerzeh arkadaşım benim onların yaşam alanı şehir değil zaten anlatmak istediğim o. En başından beri söylediğim şey o kimse köpekler öldürülsün demiyor. Ama şehirden insanların çocukların yaşam alanından uzak tutulmalı başı boş gezenler. Doğal alan mı kaldı diyorsun yav var bir dünya var. Alıp alıp beslicem diye getirip sokağa salmazsaniz var. Şehirde yaşayanlar insana alıştıkları için yaşıyorlar yoksa onlar da kendilerine göre yer bulurlar. En vahşi yırtıcı bile normalde avlanma içgüdüsü varken insan yetiştirince bu dürtüleri kayboluyor. Sokakta kuş peşinde koşan kedi yok niye yok hepsi bir şekilde hazır mamaya alıştı. Yoksa kendi avını kendi bulur doğası bu kedilerin. Köpeklerin de kendi doğaları var. Tasma takıp gezdircem Instagram da post paylaşıcam diye hayvanların doğanlarıni katlettiniz. Kediler normalde kuş fare yılan vs haşere falan avlar durur affetmez. Şimdi kedilerin kendilerine faydası yok. Konserve mama yiyorlar. O da olmayınca aç kalıyorlar. Bana öğretme bunları.
1. kediler kuş yemez öldürüp bırakır 2. çok aç olsa bile bazı şeyleri yemeyebilir ki burada çok olan bir olay bazılarını özel olarak beslemek zorunda kalıyorum hayvan bi deri bi kemik
Allah Allah öyle beslemeyle doğası bozulsa sende doğal yollardan beslen sanki bütün insanlık direkt eve ışınlandı şehirde doğdu doğayı bozan sizsiniz lan
lan daha bi kaç ay önce gördüm kedi fareyi izliyor hiç bişi yapmıyor sadece hareket eden şeyler dikkatini çektiği için yaban kedisi değilki bunlar bir çoğunu laboratuvar üretimi yaptılar zaten
Başıboş insan da hayvan da barınağa atılmalı. Ya çalışıp vergi ödeyecek ya da hapiste yaşayacak. Sokakta dilenen hiçbir canlıyı devlet beslemek zorunda değil.
Lan sen kimsin de çocukların, kedilerin, sincapların, tavşanların, sansarların, tilkilerin, kümes hayvanlarının, davarlarının yaşama hakkını elinden alıyorsun? Lan sen kimsin de itlerin bunları öldürecek kadar özgür olduğunu savunuyorsun?
Hayvanları ben de cok severim ve kedileri hep beslerim ama toplatılıp ya barınaklarda bakılmasını ya da kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra tekrar bırakılmasını tercih ederim. Bu arada hayvanları kimse öldürmek için toplamıyor ama kamplarda falan cok kötü şartlarda bakılıyor. O yüzden bu hayvanlar barınaklara götürülüp aşılarını tamamlamak, bakımını düzgün yapmak kaydıyla sahiplendirilebilirler. Ama sokakta kontrolsüz bir şekilde üremeleri hiç doğru değil.
Pitbull gibi yırtıcı bir köpek cinsinin de beslenmesine karşıyım kimse kusura bakmasın. Besliyorsan adam akıllı bağla sahip çık o çocuk kaç gündür ölüm kalım savaşı veriyor çocuğun kulağı gitmiş kafası gitmiş yazık günah değil mi o küçücük yavruya bu yaşta
O canları petshoplardan satın alanlar satanlar hediye edenlerin hiç mi suçu yok diyesim geliyor. Barınakların hali içler acısı. Denetim yok doğru düzgün. Bunlar ile ilgili belediyeler daha çok iyileştirme yapmalı. Antep'te olanlar ilk değil ki. Öncesinde olanları da unutmamak gerekir. Denetim şart
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence de kesinlikle toplanmalı, bizim mahallemizde başı boş aşısız bir sürü saldırgan köpek var devlet asla ilgilenmiyor. Mahallenin sahipleriymiş gibi sürekli ısıracak parçalayacak birisini arıyorlar. Ne yapalım yani biz mi yaptıralım hepsinin aşısını? Birisini beslemeye kalktim kolumu parçalayacaktı. Kusura bakmayın ama küçücük çocuklar var, kesinlikle bir çözüm yolu bulunup derhal halledilmeli. Ölelim o zaman bu kadar duyardı olmanız yeter artık
Kanka tamam en hayvan sever sizsiniz. Bunlar ne boş boş duyarlar ya, yeter artık. Buna da duyar kasılmaz ya. Aynen kardeşim hatta tim insanlık ölsün, hayvanları (hâşâ) tanrımız yapalım onlar yönetsin ülkeyi ya. Küçücük çocukları parçalıyorlar neyin duyarı bu ya? Yeter be
Boş yapıyor sahipsiz felan değil. 25-30 tane köpek var kapının önünde geçen bana saldırdılar kaçmayan olunca zaten saldıramıyorlar ama küçük bir çocuk olsa yerler ki bunu 3-4 ay önce gördüm toplanması gerek bu köpeklerin sürekli yavruları oluyor artıyorlar vesaire
1200 lü yıllarda Papanın emriyle kedilerin öldürülmesi istendi ve bu sebeple fareler çoğaldı ve ortaya çıkan veba hastalığından dolayı 75 milyon insan öldü. Doğada her şey bir denge içindedir ancak insanoğlu bunu idrak edemiyor, insanlığın sonunu gene insan getirecek bundan şüphem kesinlikle yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Evet toplatılsın tabikide Avrupaya gidin sokaklarda bir tane kedi köpek göremezsiniz. Neden? Çünkü onların doğal ortamı sokaklar değildir, sokaklar onların hastalık kapıp ya da enfeksiyondan kötü şartlarda yaşamaktan birkaç senede öldüğü cehennem gibi bir yerdir. Sokak hayvanlarının yeri gerçekten güzelce yaşayabildikleri bakımlarının yapıldığı rahat barınaklardır. Buraya gelip de çakma hayvanseverlik yapmayın.
köpekler barınakta doğmadı sonradan gelipte hayvanları kovamazsın sen git dörtduvar arasında yaşa bakalım noluyo daha evde durmaya tahammülünüz yok zaten 20 yıllık yaşantıları var ne istiyorsunuz hayvanlardan insafsız insan artığı
Ben sokağa hayvan bulup sevmek için çıkıyorum genelde. Tamamen saçmalık şu ana kadar hiçbir hayvan tarafından saldırıya uğraşamadım. Pitbull zaten bildiğim kadarıyla yasaklı cins bir hayvanın yaptıklarını bütün hayvanlar çekmemeli
Arkadaşım hayvan sevmek güzel bir şey ama sokak hayvanlarının tehlike ve risklerini de göz önünde bulundurmak lazım. O hayvanların taşıdığı hastalıklar, saldırganlıkları vs. Bunları kimse göz ardı edemez.
@qqPSiCoPaTa dünyanın bir çok ülkesinde idam cezası mevcut zaten. Suçlular için de hapishaneler mevcut. Ama insan ve hayvanı eşdeğer tutmanı anlayamıyorum. Akıl ve irade sahibi bir canlı ile tamamen içgüdüsel davranan bir canlıyı eş değer göremezsin. Akla mantığa aykırı
Onların doğal yaşam alanlarını ellerinden aldığım yetmiyormuş gibi şimdide canlarını alıyoruz bu insan oğlu dünyanın başına gelmiş açık ara en kötü canlı..
Aslında gayet basit. Bir köpek birine saldırdığında hayvanı değil sahibini cezalandıracaksın. Pitbulları uyutmak yerine sahiplerini uyutacaksın... Bakalım ondan sonra insanlar köpekleri birilerine saldıracak şekilde eğitiyor mu?
bu konuda aşırı hassasım ve sinirliyim pitbul köpekleri vahşidir ve gezdirilmesi yasak olmalı bunu anlamayan cahil üstü cahillerden bıktım işte ne bileyim eğitiminde sorun var falan ya yok yok vahşi işte sevdiğine zarar versinde goreyim senin dimi ne hale giriyorsun ben hayvanları çok severim profilimdende belli yazımdan falan ama bu konuda netim
Şunuda ekliyim hiçbir hayvana zarar vermemeliyiz ama gereken tedbiri almalıyız ağızlık diyorlar ya kim takıyor ağızlık veriyorlar para bitiyor vermiyorlar bile kontrol eden yok çunku yasaklansın bu kadar basit
Bir tane dernek de asiyenin ailesinden şikayetçi olacakmis bende onun altındaki yorumları okuyunca şok oldum insanlar aileyi ve asiyeyi suçluyor tamam sahibi suçlu olabilir ama bu hayvanların çok tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmiyor
Kim demis tum hayvanlarin toplatildigini ve olduruldugunu? Yine uydurma yalan bi haber. Yok oyle bisey. Sokak kopagiyle pitbull cok farkli. Pitbullarin sahiplendirilmesi yasaklanmali.
Eski goruntulere mi bakayim? Maksat ortaligi sulandirmak yine hep ayni senaryolar. Senin gibiler de alet oluyosunuz. Bende iyi bi hayvanseverim ama inanmam bu yalan haberlere
Çocuğuna sahip olamayıp masum hayvanlardan acısını böyle çıkaran kim varsa en yakınından bin katını görsün insan olmaktan tiksiniyorum bu ülkede artık.
Çocuk için üzgünüm ama burada tek suçlu ailesi benimde köpeğim var ama ben başından ayrilmiyor isem kimse de çocuğunu tek bırakmamalı sonra böyle hayvanlara suç atmasınlar daha anne, baba olmayı beceremiyorlar.
Sokaklarda ki köpeklerin belediyeler tarafından toparlanması taraftarıyım ama öldürülmesi için değil. Pitbull cinsi köpek beslemek hatta çiftleştirmesini sağlamak komple yasaklanmalı hatta yapanlar için ağır cezalar uygulanmalı. İstediğiniz kadar o hayvanı insani bir şekilde yetiştirin, vahşi bir ırk olduğu için aşırı saldırgan oluyorlar.
Belediyeler evet toparlamalı ve hepsini kısırlaştırıp tedavi edip doğaya geri bırakmalı küçücük bir kafesin içinde siz durun bakalım aç susuz ne kadar durabileceksiniz
Aynen bütün hayvanlar doğada, hak ettikleri yerde olmalı. Evcil olarak insanların ev hapsine yâda göz hapsine girmemeli. Sokakta başı boş gezen birçok hayvan sahibi tarafından kaderine terkedilmiş bir şekilde yaşıyor. Benim bahsettiğim sadece çevresine zararlı olan hayvanlar için geçerli. Daha geçen geçen hafta izlediğim bir videoda pitbul yoldan geçen başka bir köpeği parçaladı
su sorudali yorumlar bile uzdu ya. Agizsiz dilsiz Allahin emaneti hayvanlar bunlar koruyup kollacayaklarina uyutulacakmismis. Rahatsiz olan kendi uyusun. Allah bunun hesabini sorsun insallah 🙁🙁🙁
Bende ya abi yine bir insanin yüzünden oldu bu şeyler normal bir yetiştirme tekniği uygulanırsa tüm köpekler cana yakin olur yani sen onu saldirmaya yönelik yetiştirirsen bu senin suçun yani
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Korkudan dışarı çıkamıyoruz iyi sokakta salıverilmiş halde gezip üstümüze saldırsınlar aç olmadıkları halde kızgınlık zamanlarında asabileşip insana saldırıyorlar korkarak gidiyoruz işe okula onlar rahat gezsin diye biz tedirgin olalım
Aç olmadıklarını nereden biliyorsun bir kere mama alıp verdin mi? Hayvanlara kovar itiler kalkarsan onlar da seni düşman kötü beller. Sen nasıl kendini korumak için yaşıyorsan onlar da yaşıyor bu dünya sadece size ait değil
Ay hem bu yorumu haklı buldum hemde cok güldüm cok yasa 😂 saka yani bir tarafa ya cidden bak öyle köpekler var ki elini uzatsan kolunu kaptırıyosun.. Beslemeye kalksan izin vermiyorlar. Ve okula giden kücück cocuklara saldırıyorlar cocuklar korkudan dısarı bile cıkamıyor. Köpek görünce herkes tedirgin olmaya başladı kacıcak yer arıyoruz resmen. Köpeklerle devlet ilgilense ve asısını yaptirsa saldırgın olmasalar sorun yok ama bu sekilde kesinlikle kısırlastirilmali can güvenligi sıfır bu sekilde
Bence sokak hayvanlarına doğada belli ve geniş alanlar yapılmalı kafes şeklinde değil tabikide ,, dişiler kısırlaştırılmalı,,, çünkü bulunduğumuz yerdeki tüm parkları işgal etmiş durumdalar,,, ya da hayvan sever arkaşlar hepsini sahiplensin ☺️☺️☺️
Valla bizim memlekette de bi köpek sahibi vardi tabi bi yakinimuza saldirdi her yerini parçalamiş. Şimdi burada suç hayvanda değil suç sahibinde. Ama tum sokak hayvanlarini öldürmeleri de yanliş yani. Bizim mahalle de iki köpek. var gayet uslular hatta bizi koruyorlar bile. Suçsuz yere o sokak hayvanlarini öldürmeleri büyük günah da ayrica suçlari ne onlarin?
Haklılık payın var ama pitbullu ne kadar eğitirsen eğit içgüdüsünde diğer köpeklere karşı daha çok şiddet eğilimi var ve beslenmemeliler. Hayvanları çok severim ama insandan önemli değiller..
Hayvanları severım ama son zamanlarda kopek saldırısına uğrama haberleri cok sık gelıyor ve çoğu da çocuk, önlem alınmalı bı sekılde cok cok kotu en son kı olayın vıdeosu hala aklımda yerler kan göleti olmustı resmen o görüntünden sonra kızın hala yaşıyor olması bıle mucıze
Muasır medeniyetlerde sokak hayvanı olmaz, yobaz mısınız lan siz? Toplayın tüm itleri, atın barınağa. Bir daha geri kafalılığınızı duymayayım, sokak iti isteyen yallah Arabasitan'a.
Sanki barınaklar mükemmel yerler de oraya gidiyorlar. Hayvanlar en azından bizim aramızda, bizim yanımızda duruyorlar, barınakların halini gördük, görüyoruz. Yazıklar olsun
Pitbulun kediyi parçaladığını gördüğüm günden beri onlardan inanılmaz korkuyorum ayrıca pitbuldan bağımsız olarak diğer köpekler toplatılmaktan ziyade üremeleri kontrol altına alınabilir
Vallahi yanlış analamda. Bana geçen 5 tane köpek saldırmaya kalktı burada o kadar çok köpek varki tabi onlara zarar gelmesin ama bende ariyicam çünkü çok korktum 5 birden etrafımı sardı. Bende bir insanım.
Öncelikle pitbullar sokak hayvanı değil. Sokak hayvanları asla dehşet saçmaz. Pitbulun türü farklı. Kanı bozuk bi hayvan kimse kusura bakmasın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tepki göstermeleri gerektiğini yeni anlıyor bazı insanlar ama daha kime tepki göstereceklerini bilme seviyesinde değiller. Hayvanı hayvandan değil insandan korumak lazım.
Bakim evi mi? Turkiyede kaç tane bakim evi var söyler misin bana? Barinak dedikleri yerler bktan pislikten geçilmiyor. Hayvanlar açlıktan birbirlerini yiyor ne bakim evinden bahsediyorsun sen
Dışardaki katilleri niye öldürüp atmıyorlar yani haklısın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allah 'ın gazabı yakındır. Bakma sen biz insanlar olarak her türlü felaketi hakediyoruz da. Allah merhametinden belkide o hayvanların yüzü suyu hürmetine bize merhamet ediyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Pitbull yasaklansın diyenlerdenim linç edecekseniz de edin umrumda değil
Bu çok hassas bir nokta. Dengeyi sağlamak lazım insanların haklarını koruyacağız diye hayvanların hayvanların hakkını koruyacağız diye insanların haklarını çiğnememek gerek.