"Ne kadar saçma gereksiz bir soru" diye düşündüğünüzü biliyorum ama maalesef insanlar kimin neler yaşadığını bilmeden hemen bir karalama olarak "hain" kelimesini kullanmayı futursuzca kendilerinde hak görüyorlar. Siz bu paylaşım hakkında ne düşünüyorsunuz?
Covid döneminde istifa eden doktorlar sizce hain midir?
Hala görev yapmakta olan bir doktor kızı olarak paylaşımın haklılık payı olduğunu inkar edemem. Covid döneminde istifa eden doktorlara "hain" diyebilir miyim? Hepsi için genelleme yapıp bu kadar ağır bir ithamda bulunamam. Babam yaklaşık 25 yıldır görevde ve yaklaşık 20 yıl acil serviste çalıştı. Bir doktorun görebileceği hemen her türlü haksızlığı da gördü, bence. Milyonlarca kar eden hastanelerin doktor maaşlarını ödememesi ve ülkede doktorlara karşı uygulanan değersizleştirme politikası acı verici. Bu ülke, sağlık sisteminin güçlü olmasını büyük ölçüde doktorlarına borçlu. Bilimsel çalışmalarına ve girişimciliklerine destek vermedikleri doktorlarına... Yine de; böyle bir dönemde uğranılan haksızlık, istifa nedeni olmamalı, bence. En azından babam ve on binlercesi için olmadı. Doktor olsam benim için de olmazdı. Sonuçta, gerek duyulduğunda yaş sınırı olmaksızın askere çağrılan tek meslek grubu. Devlet, doktorlarına duyduğu gereksinimi ilgili kanunla ifade ediyor, diye düşünüyorum. Dostun kazık atmış olabilir ama zor gününde yanında olmak boynunun borcudur, bence
Hain değildir. Ailesinde hasta birey olanlar var, hamile olan kadınlar, eşi hamile olan erkekler var. Halkın bilinçsizliği yüzünden bebeklerini, eşlerini kaybetmek yerine istifa etmeleri haklarıdır. Babam kanser ve annem hemşire. Kadının her Allah'ın günü düşündüğü bana virüs bulaşınca eşimin hayatını bitireceğim düşüncesi. Onun ölümüne sebep olmaktan ölümüme korkuyor ama istifa edemiyor bile. Yasak çünkü halk hain diyor onlara. Eğer babama birşey olursa, kaldıracağı vicdan yükünü düşünmeli insanlar. Bırakın zor durumdalarsa ayrılsınlar. Ardından herşey geçtiğinde devam etsinler. Bu onları hain yapmaz.
Eşi hamile şehit olan babası annesi fakir 2 göz odalı evde oğlunu vatanı korumak için gönderen anne babanın oğlunu şehit olduğu haberini alınca yıkılması bunlar sadece bazısı... Onlar insan değil mi onların ailesi yok mu.. Yok öyle bir şey kardeşim bu senin görevin dünya çapında bir virüs oluyor sensin bununla mücadele edecek tutupta mesleği hiç bilmeyeni alamazsın yardım etsin diye topluca bir istifa olsa size bakacak doktor olmasa bak bakıyım o zaman nasıl hain oluyorlar
Bencilce davranıyorsun. Bu yazdığım örneklerden birini yaşıyorum hayatımda. Hayatında olmadan ne kadar da atıp tutuyorsun. Babam kanser ve 4. evre o yaşamı için çabalarken halkın sırf mide hapı, vitamin ilacı için sağlık ocaklarına gidip hemşireleri doktorları hasta etmesi de o zaman katillik. Nasıl ki doktorlar canlarını sevdiklerini korumak için istifa edince hain oluyorsa onlara hastalığı buluştırıp öldüren halk da katildir. Mantığın buna çıkıyor senin. Ne doktorsun ne en sevdiğin bir birey öyle muhtemelen. Sevdiğine zarar gelince kıyameti koparan sizin gibiler başkalarını ne güzel ölüme sürükleyip kaçınca hain damgası atıyorsunuz.
Baban için geçmiş olsun diyorum konunun normal hastalarla ilgisi yok virüs den dolayı istifa eden doktorları soruyor. Düşünsene senin bulunduğun yerde 100 doktor işi bırakıyor o zamna hepiniz ayaklanırsınız ama.. Ayrıca virüsü bile isteye doktora bulaştıranlar haindir zaten ki polislere tüküren vatandaşlar oldu ben virüslüyüm sende virüs ol diye ben bu ayrımı anlamıyorum polis asker vatanı için canı cebinde gelebiliyor doktorlarda böyle olmamalı laun zor bir süreçten geçiyoruz
Her doktor için olmasada zor durumda olan bireyler var. Onlar hain değil demek istiyorum. Hiç-bir nedeni olmadan istifa edenlere hain değil de yemininden önce canını koruyan bireyler diyebiliriz. Hain ağır bir ifade. Ve bunu istifa ettikleri için almayı hak etmiyorum. Geçmiş olsun dileğin için teşekkürler birde.
Hayur gayet haklı herkes gezip tozacak tatile gidecek misafir ağırlayacak düğüne gidecek kafeye de arkadaşları ile buluşup hasta olacak sonra gelsin doktor bana baksın kusura bakmayın bile bike kendisine m hastalık bulaşsın diye çaba harcayanlarla uğraşmak zorunda degill
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Herkese hain diyorlar bence gayet haklı sebepleri var hemen herkes evinde otururken onlar hep çalıştı kaçımız mecbur kalmadıkça hastaneye gitmek istiyoruz akıl hastası dolu bir memlekette doktor olmak her yiğidin harcı değil bence kapıların önü ekmek kuyruğu gibi 😅
Kurallara uyan bir toplum yok ki herkes akın akın sokakta, akın akın tatilde. Doktor oldu diye canına mı kastı var insanların? Bence ilk salgın başladığında herkes canla başla çalıştı; fırınlar sokak sokak ekmek sattı, doktorlar hemşireler, hasta bakıcılar evlerine bile gitmeden çalıştı.
Sonra ne oldu? Sonra herkes tekrar sokaklara döndü, gram dikkat yok. Doktorların da canına tak etti artık. İnsanlar sorumlu davransın da görevlileri sonra konuşuruz. Bu insanlara hizmet verilmez. Hem dayak yiyorlar hem kötü muamele bir de üstüne dikkatsizlerle uğraşıp duruyorlar.
Seçtiği meslegin hakkını verememiştir. Her ne olursa olsun yeminine sadık kalıp sahasında mücadele vermesini beklerim ben bir doktordan. Hele ki, Bu uğurda canlarını ortaya koyan, covide yakalanmasına rağmen , kolunda serumla adım adım ölüme giderken bile gecesini gündüzüne katarak hastaları için #şehit düşen doktorlar varken.. Böyle bir mesleğim olsa canımı koyardım ortaya , kaçıp gitmezdim.
Başta kızıyordum iyi günde ne ala kötü günde firarda diye aslında hala bu düşüncedeyim ancak insanlar o kadar sorumsuz ve aptalca davranmaya devam ediyor ki özgürlük kisvesi altında cahillik tavan bencillik zaten arşta.. Sen kendi sorumluluğunu almayıp tehlikeye atarsan doktor seni kurtarmak için niye risk alsın diyorum evet bunun için okudu yapmak zorunda diğer yandan da o da insan diyosun. İnsan arada kalıyor.
Bu ülkede Erdoğan'ı eleştiren fetöcü, ekonominin gidişatını eleştiren hain, akp yolsuzluklarını ele alan gazeteciler suçlu. Bu ülkede bu kadar basit işte hain olabilmek. Levent Ülgen'in dediği gibi "“Bugün vatan haini diye suçlananlar vatan haini değil de, onları suçlayanlar vatan hainiyse?"
hainlik böyle ucuz bir kavram değildir.. mesela zimmetine para geçiren haindir, savaştan kaçan haindir, ihaleleri çevresine peşkeş çeken haindir, kendi mumu ile devletin mumunu karıştırmayan Hz. Alinin tersine devlet parasını israf eden haindir.. hainlik öyle mesleği bırakmakla, başka partiye oy vermekle olmaz..
Çok doğru bir paylaşım. Halk “ben maske takmayayım istediğim her yeri gezeyim sağlıkçı gecesini gündüzüne katsın çalışsın” derse hain olmaz. Ama toplum üstüne düşen görevi yapıp bu zorlu süreçte sağlıkçı halkın yanında olmazsa buna hain derim.
Kesinlikle değildir. COVİD servisindeki tüm emektar sağlıkçılar günün her zamanı hastanedeler.. O psikoloji bambaşka. Herkesin evi ocağı var ölenler, hastalığa yakalananlar var ne kadar dikkat etsede..
Aynen öyleler her işye bir zorluk vardır ve ger işin yoğun geçtiği olaylar olabilir. Buna benzer sürekli rahat batı görevlerinde takılıp doğu görevi çıkınca istifa eden rütbelilerde vardı 😂 korkunun ecele faydası yok.
Hain diyemeyiz çok emek verdiler hakları kolay ödenmez ama meşhur Trump in birleşik devletlere çalışmak için ve yeşil kart vereceğini duyduktan sonra istifa edip kacmak isteyenlere hain diyebilirim ama istifa eder ülkesinde kalır baş üstüne
Gerçekten hain damgası yiyordun istifa yasaktı ama herkesin kaldırabileceği bir psikoloji de değildi. Kaldıramayan kişi asla hain değil gerçekten tükenmiş
''sanane kardeşim sen mi veriyosun adamın parasını'' diyebilirim madem o kadar doktor hastasısın corona muhabbeti çıkana kadar sen daha seks yapmazdın çıktıktan sonra psikolojik sorunum var dedin veya devam ettin k. bakma da allah sana o coronayı da verir hiv denen her neyse onu da güzel bir doktor veya yakışıklı bir doktor gelince de randevular dolar 2 ay sonra gidersin
Kimse canını yerde bulmadı herkesin sorumluluğu ailesi sevdikleri sevenleri var bu açıdan hakveriyorum fakat bir yanım da mesleğinin ilk zorluğunda pes ettiklerini söylüyor. Yine de saygı duyarım.
Neden hain olsunlar ki sonuçta onlarında ailesi var onların da canı değerli
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hain değiller ama doktorlar gerek maddi açıdan gerek manevi doyum açısından toplumda en yüksek yerde. Dönerden en büyük payı alıyorlar, hasta yakınlarından sürekli hayır duası, toplum tarafından beğenilme ve sürekli hoşgörüyle karşılanma. Yani hemşireler, anestezi uzmanları, temizlik görevlileri ya da hasta bakıcıları intihar etsinler o zaman.6 sene bunun için okuyorlar sefasını sürdüler cefasını da çekmeleri gerekir...
Ben mantıklıyım, zaten gençler mantıklı olsa doktor olmaz bu ülkede. Şartlar ağır, sürekli hedef gösteriliyorsun, Şark Hizmeti denen garabet var sırf devlet adam gibi insan yetiştiremiyor diye seni Allahın unuttuğu yerlere atıyorlar birkaç sene, gecesi gündüzü düzgün değil ve başka ülkede aynı işi yapsalar kazanacakları paradan çok daha azını kazanıyorlar.
Tabii sizin gibi vasatlık övücüler bunları görmez ''doktorluk çok hoş, hem hayır duası alıyorlar'' diye saçmalar.
kıçının üstünde otururken millete laf atmayı kendilerinde hak gören insanları anlayamıyorum herkesin ailesi çoluk çocuğu var herkes önce kendini düşünmek zorunda ve bunu yapmaları en doğal hakları
En doğal hakları olmaz onların görevi o oldu yani bir virüsle karşılaştık bununla ilk mücadeleyi doktorlar vermeli yapamıyorum diye bırakmak doğru değil onlarında ailesi var terör in gecesini gündüzüne katan şehitlerinde ailesi vardı aynı mantık zor olmamalı bunu anlamak
@Nidoşş1 herkes savaşmak istemeyebilir evet canı pahasına bununla uğraşan sağlık çalışanlarımız var minnet duyuyoruz onlara ancak istemeyenler de hainlik yapmış olmuyor kendilerini koruyorlar sadece onlara da saygı duymalıyız
Hain olamazlar kendi tercihleri fakat yemin ederken tüm hastalıkları salgınları bizden daha iyi tahmin etmeleri göze almaları gerekir. Tıp bence her zeki insanın okuması gereken bir bölüm değil bunca yükün altına giren insanlar tercih etmeli...
@Ragnar_Lodbrok yazdığım yorumu dikkatli okusan gereksiz yere uzatmayacaksın da bak ne yazmışım Her zeki olan demişim... Bizde şöyle bir algı var 500 puan mı aldın ayy hemen tıpa git oda hevesle hemen tıp yazıyor oysa tıpa ne ilgisi var ne alakası var sadece puanı tutturmuş gelmiş. O tip insanlar böyle bir virüste pes ederler... Tıp okumak herkesin harcı değil geröekten sevenler okusun diyorum salaklar okusun demiyorum ki salak biri nasıl okusun
İnsanların hiçbir şeraitte it gibi çalışıp canlarını tehlikeye atmayı normal karşılamayacağını anlamanız lazım. O kahramanlık hikayeleri lafı güzaf. Gerçek hiç öyle değil
@Ragnar_Lodbrok terör olduğunda nasıl polis asker canla başla mücaede veriyorsa doktorlarda böyle bir felakette sonuna kadar mücadele vermeliler istifa edilse askerler polislerde etsin doğudakiker oh ne ala
Doktorları çok gözünde büyütüyor insanlar öyle mal kafa olup doktor olan var ki biraz kaba olacak ama cidden öyle.
Yemin ediyor diye hayat boyu bu işi yapmak zorunda değil. İşini yaptığı süreç içerisinde hakkıyla yapması mesele.
Evet, her insan okumamalı. Hala daha en iyi gidilecek bölüm tıp diye düşünen saçma insanlar var.
Sevmek istemek önemli ama isteyerek gidenlerin de sonrasında işini severek yaptıklarını düşünenler yanılıyor.
Oldu, millet kurallara uymayacak hayatına bir şey yokmuş gibi devam edecek hassasiyet göstermeyecek ama sağlıkçılar eşek ya, işi bu ya, onlar hizmet etmek zorunda olacak. Bırakınca da yanlış olacak bazı insanlara göre.
Milletin yobazlığını, sergiledikleri tavırları, bozuk üsluplarını görseniz "Lanet olsun şu millete mi hizmet edicez" dersiniz. İşi bırakanları hiç kınamıyorum valla.
@_Yağmur dünya genelinde bir salgın oluyorsa bununla doktorlar uğraşmalı.. Neden biliyor musun sen doktor olurken bunların olacağı göze alınmalı tarihtede olmuş böyle virüsler o nedenle insanlar kurallara uymuyor diye mesleği bırakan sağlıkçıları samimi bulmuyorum o zaman dikkat eden insanların günahı ne de bırakıyorsun. Diyorum ya nasıl sınırdaki olaylara asker polis gönderildi kaç şehit verildi onlar da istifa etmeden çalıştılarsa gece gündüz bomba sesleri ile canlarını hiçe sayarak çalışıyorlarsa doktorlaron da böyle bir virüsle karşı karşıya kalması bence benzerdir. Bir işi yapıyorsanız sonuna kadar hakkını vereceksiniz
İnsanlar kurallara uymuyor diye mi bırakıyor yani bunu mu anladın yazdıklarımdan.
İnsanlar şu dönemde ne şartlarda çalışıyor psikolojileri ne halde haberiniz yok heralde. Hani hastalar insan da sağlıkçılar robot değil.
Kimse topluca istifa etmiyo zaten. Doktor hemşire gayet fazlaca var. bir kimse istemiyorsa yapmaz bu kadar basit kimse kimseye diyemez yok sen yemin ettin de yok doktorsun da bilmem ne. Bu kişisel bir tercih o mesleği yapana da bırakana da saygı duyulması gerekir.
Diğer insanların günahıyla alakası yok, sanki dersin dünyada sayılı doktor var herkesin hayatı istifa eden doktora bağlı da adam bıraktı gibi.
Millet önce kendi üzerine düşene baksın yapsın da sonra başkalarından hassasiyet beklesin.
Etsinler ne var? 40 senedir terör bitirilemediğinden, çok da başarılı oldukları söylenemez. Köle mi lan bu? Doktor oldu diye sizin eşekliğinizi mi yapacak?
millet düğünlerde tozutuyor, tatillerde plajlara akın ediyor, sonra ''Ama doktorların vazifesi'' diye bik bik ötülüyor, halk kendi görevelerini ne kadar yerine getiriyor da sıra doktorlara geldi?
Şu geirzekalı'' milletin insanını yaşatmaya çalışmak bence insanlığa ihanet zaten bıraksınlar da ölsünler.
Şu vaziyette kız tarafı istiyor diye düğün yapıp, düğünden iki hafta sonra anne ve babasını gömen gerizekalılar' var. Sorsan doktorlar çok rerörörö
@Ragnar_Lodbrok ne demek başarılı değil lan ahmak aç bir geçmişe bak çok değil 10 sen öncesine bak araştır oku bakıyım azalmış mı azalmamış mı terör.. Senin gibi vatanına milletine gram faydası dokunmayan salaklar gelir burda etsinler ne var diye rahatça konuşur o kadar şehit verildi sen o evinde rahat uyu diye adam ol haklı olacağım diye mal şeyler konuşma.
10 sene öncesine göre artmakta, halen daha her hafta şehit veriyoruz. Kafanız iyi herhalde. 40 sene lan 40 sene. Hele ki bu hükümet geldiğinde bitmişti Pkk falan, açılım maçılım diye palazlandırdılar halk da oy verdi demek ki terör falan umurlarında değil. Artık haber bile olmuyor zaten.
Sadece son senede üllkeye yüz bin doların üzerinde para sokmuşumdur ihracatla, senden öğrenecek değilim ülkeye faydayı. Az biraz ülkeyi ve askerleri düşünseniz, ''Terör kontrol altında askerlerimiz m uvaffak'' diye saçmalamazdınız her konuda olduğu gibi bu konuda da dibi görmüş durumdayız.
Lan bu ülkenin askerini diri diri yaktılar, TSK inkar edip millete yalan söyledi gıkınız çıktı mı? Rusya 33 askerimizi bombalayarak öldürdü sesiniz çıktı mı? Gariban erleri islamcı hayvanevlatlarına kırbaçlatıp rezil ettiler sesiniz çıktı mı?
Hassasiyeti anca laf edildi mi ''Ay sen rahat uyu diye tırı vırı'' etmeye yarayan insanların hiçbir şeye saygısının veya hürmetinin olduğunu da düşünmüyorum.
Şimdi de gelir ''ne biliyin benim bunalra ses çıkarmadığımı'' diye maval okur üstüne.
YPG ile türbe kaçırma operasyonu yaptırdılar lan koskoca Türk ordusuna, buna laf ettiğimizde aynen bu sitede bölücülükle ve hainlikle suçlanmıştım gene.
Aynı senin ağzınla konuşuyordu bunu diyenler sizden hiçbir mikim olmaz. Ülke yıkılırsa sizin gibiler sayesinde olacak bu da.