Bir kaç gün Twitter da Onur Turgut'un Duygu Köse oğluna şiddet uyguladığı iddiaları geziyordu. Bu haberi ilk duyduğum da çok üzüldüm ve asılsız bir şey sandım ama bugün Duygu Köseoğlun'un paylaşımı görünce içim parçalandı. Bir kadın daha şiddete maruz kaldı. Artık bu olaylar ne zaman bitecek? adalet yerini ne zaman bulacak?
Yine bir şiddet olayı daha, Onur Turgut sevgilisi Duygu Köseoğlu'na şiddet uyguladı. Bu olaylar ne zaman bitecek artık?
Belki yargılayacaksınüz beni ama bence bu tür olayların temel nedenlerinden biri de kadınların yanlış tercihleri. Bunun nedeni de: Her kız çocuğunun 3 babası vardır; “biyolojik baba”, biyolojik babada olmayan ama olması istenen özelliklerin yüklendiği “fantezik baba”, güç ve kudreti temsil eden “sembolik baba”. Çocukken hepimiz güçsüz ve korunmaya muhtacızdır. Dünya tehlikelerle doludur ve bizi her şeyi bilen ve yapabilen güçteki fantezik ve sembolik babamız tehlikelerden ve tüm olumsuzluklardan korur. Her kız çocuğunun hayalinde babası gibi biriyle evlenmek vardır. Tanıdığı ilk erkek olan babasını idealize eder ve tüm erkeklerin babası gibi olacağını düşünerek büyür. Yetişkin olduğunda da her erkekte idealize ettiği babaya göre bir eksiklik bulup ilişkiyi koparır ve bir türlü aradığım gibi bir erkek hayatıma girmiyor diye düşünür. Tüm bunlar bilinçdışında gerçekleşir ve bir kadın, babasının idealleştirilmiş fantezisinden kurtulmadan sağlıklı bir ilişki kurması pek mümkün değildir
idealize ettikleri fantezik babaları veya sembolik babaları gibi güçlü ve kudretli bir erkek aramaları nedeniyle ilişkilerinde mutlu olamazlar. Öte yandan da böyle bir babaya sahip olmayan kadınların baba özlemi ve korunup gözetilme ihtiyacı onları küçük bir kız çocuğu gibi davranmaya da yönlendirir. Sorumluluk alan, onun adına kararlar veren, sert ve kesin olan, sorunlarını ortadan kaldıran, onu inciten herkese kızan, onu koruyan, onunla gurur duyan ve onu olduğu gibi seven bir babası olmamış bir kadın böyle bir eşi olsun ister. Ancak sonradan bu rolü üstelenecek hiç kimsenin gücü bu özlemi dindirmeye yetmez. Çünkü yetişkin ilişkilerinde çocukluk yaşantımızın hayal kırıklıklarını ve travmatik yönlerini tekrarlama eğilimimiz vardır. Duygusal ve/veya fiziksel olarak yetersiz babalık görmüş kadınlar ya bu boşluğu dolduracak bir baba figürü olarak yine babaları gibi hayal kırıklığına uğratacak bir partner seçerler ya da ilişki dinamiklerini bu kişinin onları hayal kırıklığına uğratacağı şekilde yönlendirirler. Bu duruma “geçmişin kendini tekrar etme zorlantısı” denir ve bu bir tür lanetli “yazgı” gibi kişinin yakasını bırakmaz ve geçmiş defalarca yeniden sahnelenir, zaman, mekân ve oyuncular değişse bile roller ve tema aynı kalır.
Geçmiş olsun üzüldük. İnsanların önceliği yakışıklılık para şöhret vucut gibi sonradan bir boka yaramayan özelliklere kızların aşık olması ya da onlara büyük hatalar yapacak kadar özenmeleri ve ilgi duymaları. (erkekler içinde geçerli). kişilerin gerçek manada karakterlerine kendileriyle aynı kültür seviyesinde olup olmadığına, düşünce tarzına bakmadan, en önemlisi benden öncesi beni ilgilendirmez ve beni sevdikten sonra değişir ben onu değiştiririm gibi salakça düşünceler. insanlarımızın yanlış kararlar vermelerine neden oluyor. Tabi kimin iyi taraf kimin kötü taraf olduğu bizi ilgilendirmez ve bunu bilemeyiz de. kim kimin üzerine daha çok gitti falan... Anlatmak istediğim birilerine ömür boyu güvenmek istemek yanlış bir şey değil ama bunu sazan gibi size her iyi ya da ilgi çekici gelen ve konuşana veya bunun gibi konulara hemen atlamayın. Bu tarz kişiler zaten deneyimli oluduğu için sizi kolayca kandıracaklardır. Hayat konusunda daha bilgili büyüklerinize danışmanızda fayda var onlar sizi ve diğer kişileri bildikleri için anlaşıp anlaşamayacağınızı ya da karşı tarafın gerçekte nasıl biri olduğunu onlar sizden daha iyi anlayacaklardır. çünkü onlar sizden önce evlenmiş ve bir sürü evlenen ve boşanan insan ya da hayal kırıklığına uğrayan arkadaş sahibidirler. Söylenecek çok şey var ama sesimizi duyacak kimse yok.
Tipler düzgün değil ki şiddet eksik olsun. Bunlarda ahlak görmüyorum, ahlakı olmayanın sevgisi de olmaz şiddetide eksik olmaz, sadece özenti bir kesim bunlar, disariya iyi gözükme.. Kadın erkek şiddeti diye bir kavram yoktur, şiddet zaten durduk yere oluşmaz, bir olay mecrası vardır. En basitinden kadin siddetini bilimsel ne kadar arastirdiniz? En fazla tartismalardan, sonra aldarmalardan diye gidiyor.. Youtube ye yaz bakim aldatma haberleri diye? Ful kadinlar kocalarini aldatmis. Savunmaları " erkegim bakimsizdi bende soğudum" ne bu ayrilik nedeni olabilir. Nede bir erkek, sebebi ne olursa olsun birini öldürebilir. Hiç kimsenin yaşama hakkı elinden alinamaz öldürülemez. Tartismalarin temel sebebi, gecimsizlik, aldatmalar, ilgisizlik ve en çok ta internet. Sosyal medya cikmadan önce kadin cinayeti yoktu, taki 2008 de facebook acilana kadar, facebook acildi kadin cinayetleri başladi ve artış gösterdi. Peşi sira gelen twitter ve instagram, kişilerin yabancilarla ( tanimadiklari insanlarla iletisim kurmalari) ve siddet, ırkçılık gibi faliyerlerde insanları büyük bir şekilde etkiledi.
Bunların birlikteliğine inanamadim zaten , adamı görünce direk bu bunun kalemi değil dedim. Aç tavuk buğday ambarı misali. Buradaki tavuk adam , ambarda duygu. Bu güzellik ve popülerliği kaldıramaz bu adam zaten.
erkekleri anneleri yetiştiriyor yazıp durmayın sığır oğlu sığırlar. kadınları da anneleri yetiştiriyor niye gidip cana kıymıyorlar. çocuklarınızla ilgilenin baba olun siz yetiştirin madem. kadınları eğitimsiz bırakan, okutmayan, çocuk yaşta evlendiren de babası ağbisi amcası dayısı. buna meydan veren de baştaki erkek egemen yönetim kadrosu. nasıl oluyormuş suçlamak kolay değil mi? katiller de sizin gibi düşünüyor. suçu hep başkasına atıyor. beni sinirlendirdin ondan dövdüm bu senin suçun. kıskandırdı öldürdüm benim suçum değil. hasta ruhlu çarpık zihniyetli mallar.
Bakıyorum da, kadının şiddet görmesinin suçu, gene kadına yükleniyor. Bu sefer de suçları "bile bile yanlış erkeği seçmek" Üstelik bu mızmızlanmanın arkasında yatan şey aslında "benim gibiler yerine kızlar böyşe sığırları seçiyor ühühüüü" şikayetidir.
Erkekler konu sizin kompleksleriniz falan değil, bir kadının şiddet görmesi, evirip çevirip olayı kendizie çevirmeyin bir zahmet
Hangi adalet? Geç gelen adalet adalet değildir. Her gün çıkarları için torba yasalar, menfaat yasaları çıkartıyorlar. Bu olaydada bir adaletsizlik göreceğiz bu ülkede adalet arayanin kafasını ezerler , sesini keserler, eylem bile yapamazson göz altina alınırsın, şiddet uygulanır, siciline yansır , atılır bir iftira hayatın biter. Bu ülkede KADININ ADI YOK!
Bir sürû kadın öldü Adalet göremedik , tek caydırıcı care Idam kanunu.. yasayanlarnda cogu adalet gormuyor , ölen kadınların zaten canları geri gelmez. Ne kadar adalet diye yırtnsakta boşa gibi Diyicek söz bulamiyorum. Kurbanlik koyunlardan farkimiz yok
Böyle adamlardan uzak durun yazanlar olmuş ama insanlar karaktersizliklerini her zaman dışarıdan belli etmiyorlar. Bu tarz olayların azalmasını istiyorsak KADINLARA AKIL VERMEK YERİNE KANUNU UYGULAYIN, BU YARATIKLARI CEZALANDIRIN. O zaman kim kimin canına kast edebiliyor görürüz. #Kadıncinayetleripolitiktir #İstanbulSözleşmesiYaşatır
Erkekleri seçerken karaktere bakan kadin fazla değil.. o yüzden ben yadirgamiyorum boyle adamlardan uzak durun lafını.. oncelik para, mevki gibi şeyler olunca sonra da sevgilisi dövdü haberleri şaşırtmıyor...
Ben üzülmüyorum ki bu duruma. Neden mi? Kadınlar "bad boys" tarzında serseri erkeklerin peşinde koşarlar. Adam 2 kere boşanmıştır ama iki güzel söze tav olan kadınlar var. Oysa acaba neden boşandı bu kadınlar diye düşünmezler. Kendi düşen ağlamaz derler. Benim çevremde evlenen hiç bir kadın eşlerinden şikâyetçi değiller.
Kaliteli insanlar, kaliteli insanları tercih ettiği için. Sırf doktor, öğretmen, polis, asker diye evlenen kadınlar, hiç düzgün karakter aramaksızın evlenen yine kadınlar. Sonra dayak yedim diye ağlayan yine kadınlar.
Şu psikolojik ve ekonomik şiddet olayını nasıl bir hale getirdiler aklım almıyor. Bir insanın psikolojik şiddete uğraması kendisine duygusal anlamda kötü davranılması, ekonomik şiddete uğraması kadının kocasının eline bakması anlamına gelir. Bunlar dışında fiziksel şiddet olayını ayrı tutuyorum. Bir insan kendisine bunları uygulayan biriyle neden birlikte olmaya devam eder?
Vallahi ben sana şunu söyleyeyim Ne kadına şiddet biter bu dünyada Bak ülkede demiyorum dünyada e de çocuklara taciz tecavüz biter yani bitmez Çünkü caydırıcı bir ceza yok caydırıcı bir ceza sistemi yok Bu da olmadığı için millet cesaret alıyor yapıyor en fazla diyor 3-5 sana yatar çıkarım diyor
Hangi adalet be... Masum yere şiddet gören ve öldürülen erkekler kadınlara göre çoooook daha fazla sesiniz çıkıyor mu hiç birde adaletten bahsediyorsunuz. Daha dün baba ve küçücük oğlunu kurşunladılar tek bir tweet yok tepki yok. Siz adalet aramıyorsunuz cinsiyetçilik yapıyorsunuz
Bu kizi ben de takip ediyorum.. olayi anlayamadım.. önce üzüldüm cidden. ama şiddet olayi nedir ne değildir belirsiz.. ortada bir soz var o kadar.. oteki adami tanımıyorum, pek gozum tutmamisti.. ama adam da kendibsayfasindan açıklıyor, biz karşılıkli anlasarak ayrildik, hatta o anların şahidi var, ben ne ile suclandigimi anlamdım, şiddet uyguladiysam zaten gözaltına alinirdim, ifadeye gittim ve eve geldim diyor.. bilemedim..
şiddet her zaman ve her yerde var gördüklerimiz kadar görmediklerimiz de var ve ne yazık ki şiddete meyilli insanlar eğitilmez çomarlardır insan dediğim için sizlerden özür dilerim
Bin yıldır var olan sorun.. Biteceğini düşünmüyorum. Bunun sonlanması için erkek ırkının yok olması lazım. Fiziksel üstünlüğün erkeklerde olması onların düşüncesine göre yapısal olarak üstün olmalarına işaret ediyor. Fakat yüreğine baksan vicdan yok.
Duygu köseoğlu kim tanımıyorum ama şiddete eğilimli olan insanlar bunu belli ederler o yüzden etrafımızda bize bir yanlışı olduğunu düşündüğümüz kisileri ufak bir hareket dahi olsa alttan almayalim fırsat vermeyelim luften.
Kadina siddet dursun isteniliyo ama bitmez daha cok kadinlar olecek beni yanlis anlamayin bende isterim kadinlar oldurulmesin ama bazi seyler hakli bulunuyor bu konuyla ilgili degil soyledigim sey
Aileler çocuklarını özellikle “erkek çocuklarını” düzgün yetiştiremediği sürece devam etcek bu durum!!! Sen erkeksin yaparsın zihniyeti devam ettikçe kadınlara huzur yok bu memlekette!!!
Bütün erkekleri aynı kefeye koyan ve dışlayan kızlar bitmedikçe bu erkekler de bitmez bu erkeklerin şiddet yapması sadece aile eğitim değil aynı zamanda genetik olduğunu düşünemeyecek kadar kıtsın
Armudun iyisini yine ayılar yemiş. Şunun tipe bak hele bildiğin misk öküzü. Biz saçının telini okşamaya kıyamıyoruz, pehlivan dövmeye kıyıyor. Ee herkes gücü yetene tabii. Artistliğini bir erkeğe yapsa avlarlar bu öküzü. Kodumun camışı.
şu ülkede kafayı yememek mümkün değil efendi insanların hepsi sap gibi geziyor, böyle kıro maganda eşkiya serseri tiplerin hepsinin peşinde koşan kızlar var, sonra da dayak yiyince tüm erkeklerin allah belasını versin oluyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bitmez yani kolay kolay adalet gelmez öyle söyleyeyim nice kadın cinayetleri şiddetleri oldu bak hepsi unutuldu bak herkes kendi hayatına bakıyor kimse kimsenin derdini üstlenmiyor okey o yüzden zor yani bitmesi
Kadınların erkek analiz gücü malesef cok zayif.. ya arabasina , ya cebindeki parasina, ya kulaginda küpesine , ya maco ilkelik karakterine, ya boyuna bosuna, ya marka giyinişine vs vs... gibi şeylere aldanip hayatlarinı zidan ediyorlar..
malesef günümüzde ilişkiler yalan dolan üzerine kurulu derin bir sevgi yerine hoşlantı üzerine kurulu ilişkilerden çok şey bekleniyor olmayınca kadına şiddet uygulanıyor kendi özgürlüğünden feraget etmesi karşı tarafına keyfine kendini adaması
Dur dur bunlar daha başlangıç kuzum. Kötü günler geçti. Şimdi sıra daha kötü günlerde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Artık daha duyarlıyız ne yazıkki her gün nicesi psikolojik şiddete ve fiziksel şiddete mağdur kalıyr. Kadın haklarına dair bir kurum olmalı diyorum. Ne yazık ki Türkiyede her şey kurumlarla çözülmeye çalışıyor ama napalm nasıl eğitelim bu iletişim kurmayı bilemeyen hayvanları
@TheBestGALATASARAY Öylemi kavga dövüşle darpla TECAVÜZ ediliyor hiç bir şey yapılmıyorserbest kalıyor. O ne olacak peki. Bir erkek olarak UTANMADAN yazmışsınız birde.
Salak salak insanlarla çıkmayı bıraktığınızda. Hepiniz testosteronu yüksek dominant erkeklere düşüyorsunuz. Bu kişilerin de tipik özelliği şiddet uygulamaktır.
Fotodaki herifin şiddet uygulayama olasılığı kadar yüksek duruyor ki
Ben bir kadın olsaydım, mesleğim, Savcı, hakim, avukat, polis ya da jandarma olurdum. Erkeklerin savunmasız kadınlara gücü yetiyor. Tak beline silahı, şiddet uygulasınlar da görelim.
Kadınların bir kısmı, bir süredir epey buyuk bir kısmı böyle adamlar dedigimiz, şiddete meyilli insanları once baştacı ediyor, aslında iyi biri diye bahaneler buluyor, hatta özellikle sert maço tavırları da yuceltiyor.. sonra da böyle adamlardan uzak durun diyenlere nerden bilecegiz diye tavır yapıyor..
Tabii ki ama iste söylediğim gibi, sıkıntı olabilecek erkeklere talep fazla, kimi serseri diye seviyor, kimi maço diye, kimi sert diye , kimi de parali diye.. bundan vazgecmiyor kadınların bir bölümü, zorlaya zorlaya bu tip adamları iyilik meleği gibi gorenler bile var @aloneeponçik