AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
şehtlerin mekanı cennet olsun
O gecenin bir saniyesini dahi unutamıyorum
Güzel Flimdi Ağa Olan Polisimize Askerimize Oldu Mekanları Cennet Olsun..
O gece sabah olmamıştı.
İçlerden gelen hainler.
Şehitlere aciyorum pisi pisine gittiler bir tiyatro uğruna.
Tiyatro değildi bacim
gerçekten halkın dışarı çıkacağına güvenerek darbe planı yapılacağına inanıyor ve ortaya çıkmayacağına güveniyor tehlike alacak kadar buna ihtiyaç duyan birisi mi var bu ülkede %50 den fazla oy almış bir parti kendini devirme tiyatrosu yapacak kadar beyinsiz mi cidden sen bunu düşüncesizce söylebiliyorsan bu ülke daha çok darbe görecek anlaşılan
@Senatoryumss her yere aynı şeyi yazmışsın ülkenin başbakanı 15 temmuzu proje olarak görüyor buna ne diyeceksin
heryere aynı şeyi yazmam bunun yanlış olduğunu veya hatalı olduğu işe ilgili birşey değil ve ülkenin başbakanıda insanlar tarafından seçilmiş biri sanki herşeyi bilir biri gibi herzaman ona inanmalısın diye birşey yok ve ben başbakandan böyle birşey hiç duymadım siyasetçilerden rakiplerin dediğini gördüm duydum sadece ve senin dediğin şeye göre bakar isek çoğu ülkenin lideri bunu kınadı ve görüş bildirdi ozaman onlarda tiyatro ya inanmıyor onlar haklı demelisin
başkasının ne dediği değil kendi düşüncen ile görüşlerini bildirmek önemlidir bence biri birşey dediğinde ise kesinlikle ne olduğuna her gözden bakılmalı
@Senatoryumss www.youtube.com/watch
28:31 bu dk yı izle ikinci olarak sen sadece tutturmuşsun adam kendine niye darbe yapsın şu an tüm sistem kimin elinde ve nasıl kazandı bunu önce başkanlık sistemi dedi sonra düzenlemeler yaparak tüm sistemi kendinde topladı bu kadar basit şu an protesto yapamıyorsun herhangi birşeye karşı çıkamıyorsun adamlar istediği kararı çıkarıyor bu da neden yaptığını gösteriyor. örnek seçimden önce idamı getiricem dedi seçidi hala getirmedi ki inşallah getirmez yoksa birçok suçlu boşuna ölecek
@Senatoryumss her gözden bakalım askeri yönden baktığında tam bir fiyasko tam bir beceriksizlik abidesi ki o kadar tecrübeli paşalara rağmen bu kadar saçma bir kalkışma olamaz.
siyasi yönden bakalım siyasilere zarar dahi gelmedi. gelişmelere bakalım gün içerisinde genelkurmay başkanı ve mit başkanı darbe söylentisi nedeni ile toplantı yapıyor cb na haber vermiyor genlkurmay başkanı o günkü düğünü iptal etmiyor alarm vermiyor tedbir almıyor. olaya bakalım sivile ve askere ateş eden siyah araçlar var araştırılmıyor sivile ve askere ateş eden insanlar var araştırılmıyor. rte ye bakalım onu getiren pilot fetöden tutuklanıyor ama onu fetöye tesslim etmiyor..
15 temmuz proje diyenlere gönderme yapmış cidden bunu iddia ettiğinimi sandın bunun ardında cumhurbaşkanının dirayetinden bahsetmesinden bunun bir gönderme olduğunu anlardın sanırım
Olaylar sonucunda 104'ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1491 kişi yaralandı, farklı rütbelerden 8036 asker gözaltına alındı.
Darbe girişimine 8,651 asker katıldı, 35 uçak, 37 helikopter kullanıldı
bunlar önemli değil aslında 1980 darbesi ise sadece bir kaç generalin emir komutayı ele geçirmesi ile olmuştu ve 60 darbesi 27 Mayıs İhtilâli[7] olarak da anılır. Darbe emir komuta zinciri içinde yapılmamıştır; 37 düşük rütbeli subayın planları ile icra edilmiştir. Kritik mevziler bu subayların ellerindeki asker ve silahlarla önce ordudaki komuta kademesinin etkisiz hale getirilmesi ile ele geçirilmiştir.
@Senatoryumss neden gülerek söylüyor peki ve neden hoşuna gitmeyen proje olarak tanımlıyor bunu ironi tarzında yapması yanlış değil mi o kadar insan şehit olmuşken
darbede bulunan kişilerde cidden hayatını zindan edip darbe girişiminde bulunacak kadar gözünü ne kararttı ozaman sence
@Senatoryumss halbuki şunu yanlış anlamışsın o zaman sadeec trt var ama bu zaman da internet var sen bunu ele geçirmeden darbe yapmaya kalkmışsın ikinci olarak o askerlerde erler askeri öğrenciler tatbikat ve terör saldırısı adı altında kandırılarak götürüldü oraya bazılarında delil bulunamamasına rağmen müebbet verildi.
@Senatoryumss tehditler veya da kazançlar olabilir o kadarını bilemem ama bu olay çok acemce planlandığı bir gerçek tecrübeli kişiler bunu planlamış olamaz
hangi kişi delil bulunmadan alındı nerede böyle birşey gördün hangi darbeci olarak yanlış kişi seçildi hepside bylock gibi önceki olaylar sayesinde ortaya çıkarıldı bana kim yanlış deliller ile içeri alındı birşey göster mahkeme ile ilgili kararın içeriğini göster
sizin gibi tiyatro/proje diyenlerle alay etmiş, şaka yapmış sonra zaten ciddiye bağlamış. Keşke böyle bir şeyle yüzleşmeseydik, ama milletmizin cumhurbaskanimizin dirayetli duruşu falan diye bağlamış ve gerçekten bu kadar etkin ele geçirdi ise Anadolu ajansının bunun yayınlaması nı engellemezmi dediğin gibi heryeri ele geçirmedimi
neyi acemice kaç darbe yaşadın sen ya sana Wikipedia gibi yerlerden aldığım sayılar ile örnek gösterdim ülkemiz darbelere alışkın 80 darbesi sadece bir kaç general ile oldu 60 darbesi ni subaylar yaptı neyi acemice senin dediğin
@Senatoryumss youtube den melek çetinkayayı takip et orada hepsi var. ayrıca bylock felan dersen olaylar siyaasi ayağa girer onlardan niye kimse alınmadı hatta davutoğlunun damadı neden serbest bırakıldı o kadar dedlile rağmenf
dediğin gibi internet var bu sayede darbecilerin mesajları ortaya çıktı yok ama sana göre mahkemelerde ele geçirildi çünkü önceki oylamada yalan oylama olayı diye şikayet eden AKP iptal edilip kararı ama kabul edilen kısım olunca CHP gibi şikayet edenlerin kabul edilen kısmına hiç bakmadan eleştirmeniz gibi
gösterdiğin kaynak bile uluslar arası kabul görmemiş ve ülkenin taraf tutan belli belirsiz bir kanalı ya bana kabul görmüş bir kaynak göster ben sana önceki darbeler hakkında bilgi verdim kabul görmüş herkesin bildiği
@Senatoryumss planı acemice kaç darbe yaşamak önemli değil askeri bilgimle söylüyorum wikipedia felan değil şu an yapılan köprü kapamak bir kaç bomba atmak ve bu bombalar küçük bombalar bu da yine o akşam görevli arkadaşlardan öğrendiğim bilgi
askeri bilgi darbe hakkında sana bilgi veriyor ise ozaman senide almaları lazımdı darbeden yani cidden dediğin şey önceki darbeler de sahte demek ile aynı acemice demek darbe pro su falanmı sın garip şeyler diyorsun ve başka ülkelerin darbeleri bundan daha düşük seviyeli olanlar bile başarılı oluyor askeriyenin %1.5 u bu darbe küçük bir şey değildi lütfen başka darbelere bakarak karşılaştırabilirsin askeri gücün ne olduğunu
@Senatoryumss bu zaten büyük bir hesap demedim bu askeri öğrencinin annesi mahkemelerde alınan kararlar var hangi mahkeme hiç bir suça karışmamış halkıyla istiklal marşı okumuş videolarla kanıtlı öğrencilere müebbet verir
ve insanlar eğer ayaklanmasaydı kim nasıl durdurur du nasıl bitirecekti ozaman ülkede kovalanmayan diğer siyasetçilermi yoksa askeriye karşı duracak silah gücü olmayan polismi durdurarak yalan atacaklardı
@Senatoryumss askeri bilgi darbe bilgisi mi oluyor güzel arkadaşım operasyon bilgisi olur genelde
öğrencilere müebbet vermesi sebebi mahkeme kağıdında öyle yazmıyor terör eyleminde bulunan insanlar ile ilişkide bulunduğu için alındı düzgün bir karardı ve kağıdı resmi sitelerde bulunabilir bakabilirsin her mahkeme kararı hakkında bilgi gizli değildir
@Senatoryumss o darbelerde neler olduğu belli nereye saldıracakları belli ama bunlar gelişine saldırıyor insan niye külliyenin duvar kalınlığını bildiği halde oraya küçük mühimmat atar hatta oraya niye atar
operasyon bilgisi çok iyi biliyorum askeri eğitim aldım sözleşmeli bitirdim ve dediğin şey mantıklı değil darbe günü yapılan operasyon öncelikle medyaya ve halka yapılarak bastırıldı bunu da çok iyi yaptı çünkü önce erişimi kestiler iletişim ile neresinde Bir hata vardı düşünmedikleri telefon ları kesemediler ve zaten ozamana kadar hükümeti devireceklerine inandılar
@Senatoryumss onlara fetöden değil darbe girişiminden müebbet verildi
@Senatoryumss askeriye içerisinde tankları bozanlardan haberin var mı ya bizim başımızda bulunan yüzbaşının tugay komutanına bunları çıkarman için cesedimi çiğnemen gerekir dediğini yani bu darbe girişimini sadece halk durdurmadı
gerçekten külliyenin duvar kalınlığını bildiklerini biliyormusun kullanılan mühimmata ne kadarına erişebildiler ne kadar askeri komutayı ele geçirdiler biliyormusun bunlar ile tiyatro olayına bağlamak mantıksız şu an dediklerin ile ilgisi yok ve darbe sırasında kimin nerde olacağını biliyorlardı ama gece 3 teki plana göre biliyorlardı bununla ilgili konuşmalar var ama resmi kaynak olmadığı için atmıyacağım
sadece siyasetçilerin sözü ile hareket etmiyorum çünkü ben
evet halk durdurmadı sadece bende bundan bahsetmedim ama sadece bir kaç asker ile durdurulacak kadar da küçük birşey değildi ozaman daha demin bahsedilen olaylar ile olmadan bitmezmiydi darbe
madem dediğin kadar acemice halk bilmeden dediğin olaylar ile olmazdı ozaman darbe
onlara fetö den değil zaten darbeci askerler ile iletişimde ve iyi ilişkide bulundukları ve çoğu torpil ile girdiği için fetonun bylock ile erişebildiği askerlerinin torpili ile buda suç değilmi senin gözünde
ve ailemin tamamı asker bende sözleşmeli yaptım emir komuta nasıl işlediği ve emin ol kim torpil ile girdi herşey ortada oluyor bu sayede temizlediler çoğunu ama kendi torpilli askerleri olduğu da gerçek ama hükümetin böyle darbeleri engellemesi için buna gerek olduğuna inanıyorum bende hakkı ile giren askerlerin korunması için 15 temmuzda olan 27 mayısta 12 eylülde olanlar olmaması için
asıl başlangıç ösym ile başladı soruların çalınması ile ozaman bunu yapan kişiler başlangıçta yer alıyor ozaman dan beri planlanıyor hükümeti ele geçirmek hatta ondan önce bile olabilir ve ozaman daha cumhurbaşkanı olamamış Tayyib mi planladı AKP nın karmakarışık olduğu o zamanlar
@Senatoryumss öncelikle darbe denilen şey gece yapılır gelen bilgiler doğrultusunda ileri çekmek zorunda kaldılar çünkü zaten olay biliniyordu bu da yolların en kalabalık olduğu işten çıkma saatine denk geldi o saatte alarm veriliyor ve askerler toplanıp gelişi güzel sağa sola dağıtılıyor yani plansız harekete başlıyorlar sonuç hiç bir şey yapamıyorlar akılda kalan soru mit başkanı ve gk başkanı neden toplantı sonrası cumhurbaşkanına bilgi vermedi
merak ettim madem diktatör biri ele geçirmek için yaptı neden zaten askeriye ele geçirmiş en üst düzeyleri neden oy zamanı kendi zıttı birşey çıkınca kendi için darbe yapmadı neden diktatör değilmi sonuçta
başlamış olayı biranda durduramazsın ilerleyen saatlerde 40 a yakın tank çıkacakken engellendi.
bylockla bağlantılı kim varsa soruşturulmalı cezasını çekmeli bağlantılı kim varsa çekmeli suçsuzları ayırarak.
kışlalarında bulunan en kapsamlı mühimmata dahi erişimleri vardı külliyenin duvar kalınlığını bilmeyen de türkiyede yaşıyorum demesin bir zahmet
eee başbakanken kendisi demedimi ne istediler de vermedik en çok bizim zamanımız da büyüdü diye
@Senatoryumss bu zamana kadar hangi seçimde kendine zıt bir sonuç çıktı 2018 sonrası hariç ayrıca o zamana kadar tüm yönetim elinde değildi
evet bu zamana kadar hangi seçimde sorun yaşadıda darbe gbi birşey planlayacak kadar ileri gidip bir proje yapmaya çalıştı
@Senatoryumss bu zamana kadar olan kısımda 15 temmuz olmasa başkanlık için seçim olmayacaktı
Ömer Halisdemir 🥰🥰🇹🇷🇹🇷
Planlı bir şeydi bu ülkenin başındakiler her yere kendi adamını koymuş oldu
gerçekten halkın dışarı çıkacağına güvenerek darbe planı yapılacağına inanıyor ve ortaya çıkmayacağına güveniyor tehlike alacak kadar buna ihtiyaç duyan birisi mi var bu ülkede %50 den fazla oy almış bir parti kendini devirme tiyatrosu yapacak kadar beyinsiz mi cidden sen bunu… [+]
@Senatoryumss herkesin düşüncesi farklıdır sen görüşüme neden yorum yapma gereği duydun
herkesin düşüncesi farklı olduğu için yorum yapıyorum medeni şekilde konuşarak iletişim kurarak görüş paylaşarak bu yüzden yorum yapıyorum bunun yanlış olduğunu düşündüğümü belirtmek için (sonu kötü hatta kendim ile hatalı olacağımı düşündürecek bile olsa) iletişim budur
O gecenin tamamen aydınlanmadığını düşünüyorum. Gerçekler ortaya çıktığında umarım bu halk hüsrana uğramaz
Rte nin yaptığı şeyin insanlara kesilmesi
Hocam çok sığ düşünmeyin
@Dalgakıran132 doğru beyin yerine başka bir taşıyan kişiler demeliydim😉
Perde arkasını ancak Allah bilir
Ha şunu bileydin dostum
Hocam bakın biz insanların kalbini yaramayiz rte karşıtlığı ile de bu işe bakılmaz
@Dalgakıran132 ne yapayım sizin gibi morukların... ... olayım?
Anlamadım 😔?
@Dalgakıran132 patenti bana ait bir söz var anlamayana altyazı geçemem●😉
Dm den at bu sözü yayalım para kazanırsın
Kim olduğumu öğrenmek için mi? 🤣🤣😝
Hayır yaaa
Yaşadığım ilçeye 2 defa bomba atıldı
canlı yayında onlarca kişinin öldüğünü görmek..
Kılıçtaroğlunun kaçısı unutulmazdı...
Kol kola girip yürüdükleri kişilerin kendilerine silah doğrultması.
tatildeydim haberim olmadı
Bir Allaha ve onu getirdiklerine inanıyorum bundan sonra
Hesabı sorulacak az kaldı milleti
Ne istedilerde vermediler?
Alttaki pay sıkışmasının üste vurması.
Allah mekanlarını cennet eylesin
Allah rahmet eylesin, şehitlerimize 🙏🇹🇷
Herkes unuttu 15 temmuz'u ölen öldü kalan aldı
Rabbim bir daha yaşarmasın o günleri
İhaneti unutmadık
Kaç sene oldu ki unutmadık diyorsun?
Oo sokağa indim o gece vatan için,
Ömer halis demir ♥️
Her şeyiyle unutulmaz bir geceydi
Hiç bir suçum olmadığı halde hayatımın kararması.
ne gibi?
Çoğu ilgisiz alakasız insanın başına gelenler gibi.
Almanyada yasadigim icin konuya biraz uzagim, biraz daha aydinlata bilirmisiniz? Cok bilgisizim bu konuda...
Aman uzak ol. En iyisi sensin. Keşke bende yurtdışında yaşamımi surdursem.
Kim kimin ile kolkola beraber idi herkes biliyor. Senin gibi troller ile tartışıp muhatap olmam
@fedakar95 bilader adamlar soruşturma dahi yapmadan askeri öğrenciyi okulundan etti ispat edilememesine rağmen fetöcü diyip attılar suçu bulunmayıp geri dönme kararı verilenlere hakları verilmedi gibi gibi
@PrivateSoldier2424 Neler olup bittigini bende biliyorum, okadar da uzak degilim, ama mesela bu konuda, ama alakasi olmayanlari fetöcü olup isinden olanlar hakkinda bilgi sizmadi bana hic, bu beni biraz sasirtti. Bilgileriniz icin tesekkür ederim.
Bunun arkasinda bir art niyet var mı diye düsünüyorsun?
Kesinlikle bu olay sadece fetöcü ayıklamak değildi
Bindan ucaga atlaya adam kddkdk
Hiç bir sey
😂😂😂
Hainleri görsün yıkamadınız
Onca insan boşu boşuna öldü
Vatan hep daim olsun
Aminnn
15 temmuz kontrollü darbe tiyatrosu xd
Güzel tiyatroydu.
Benim için paniklediğim ilk andı.
Askerde olmam ve terör yuvasının tam içinde olmam