endustri 4.0 , siber sibernetic otonom software e-trade e-marketing e-broker.. erp.. dhcp.. wins... dns gibi bilisim ve mekatronik sistemlerde endustriyel teknolojiyi takip eder bilimin ve aklin yolunda yarinin endustri 5.0 ve pozitif bilimlerine hakim hem teorik hem de ara elaman olarak iyi bir egitim ve uygulama tesisleriyle kamu olsun ozel tuzel kisilikler olsun arge ve inavasyon imkanlarida saglanirsa yarinin dunyasi Turk dunyasi olmamasi icin gelecek demek otonom sistemler ve elektronik itkinin asrinda Turk ronesansi yapilmasi 21inci yuzyilin Turk asri yapilmasi mevcut isgucu ve genc nufus potasiyeliyle hic de hayal veya zor degil... ama bunun icin inanc.. istek.. azim ve imkan saglanmasi gerekir... Turkiye nin gelecegi cok parlak sadece komplekslerini uzerinden atmasi.. sosyal ve politik suni cekismelerini enerjisini bosa harcamaktan vazgecmeli.. katma deger arti deger icat ve bulusa yani patent uretmeye bu mevcut enerjisini harcamali... gelecek heyacan verici ve Turk gencligi icin eger cok calisirsa mukemmel bir gelecek oldugunu dunusuyorum.. ustelik mevcut jeopolitigi ve stratejik matematiksel cografi konumu itibariyle bir rol model bir ajans bir kuvvet carpani... cumhuriyeti kuran yuzde 1in evlatlari olan o Turk cocuklari endustri teknolojisini iyi takip etmeli kendlerini bu yonde yetistirmeli... bu onlarin gorevi odevi ve manevi olarak atalarina olan sorumlulugudur... Ataturkun dedigi gibi... benim dediklerimde bir eliskiye duserseniz benim dedigimi degil bilimin dedigini dikkate alin... ne mutlu Turkum diyene..
71 Yorumla- +1 yıl
Daha iyi bir gelecek için egitim sistemi anaokulundan başlayarak değişmeli öncelikle ve liyakatli insanlar getirilmeli her yere, insanlarda adalet duygusu olduğu hissi olusturulmalı haklarının ve emeklerinin yitirilmeyeceğini somurulmeyeceklerini bilmeliler aynı zamanda bunlar şart
En İyi Cevaplar
Bir kitapta okumuştum yazar her kuşağın bir önceki kuşakla arasındaki farklılıktan bahsediyordu. En sonda da şunu söylemişti : “Bizim anne babamız da bizim çocuklarımıza yaptığımız gibi farklılaşmış ve batılılaşmış olmamızdan büyüklerimize yeterli saygıyı geleceğimize gerekli özeni göstermediğimizden yakınıyordu , anlaşılan şu ki bizim 30 yıl önce duyduğumuz şeyleri biz dönüp dolaşıp yine anlatıyoruz birilerine.”
Demek istediğim : ülkenin hatta ülkelerin geleceği hep değişken.50 Yorumla
+1 yılEğer demokrasi denilen kavram gerçekten işler ve devam ederse evet değişir. Okumayan her duyduğuna inanan Allah diyen herkese güvenen dini istismar edenlerin arkasından giden insanların yerini alacak Z kuşağı ve onların sayısını geçecek.
Ama dediğim gibi "Demokrasi" denilen kavramın ülkedeki durumuna göre değişir.
Umarım güzel günler görürüz.80 Yorumla
+1 yılBence potansiyeli yüksek gençlerimiz var ve olacaktır da fakat sistematik olarak onların potansiyeli gölgelenirken, nasıl bu çocuklar geleceği değiştirsin ki? Ne eğitim sistemi düzgün, ne adalet, ne başka bir şey... Çocuklar bildiğin çakallık öğreniyor daha çocukken bile.
41 Yorumla- +1 yıl
Bazıları hala küçük düşünsene yıl olmuş 2020 hala reşit değil bazıları mesela :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
117Cevap
Sıyasete oldukca yakın ılgım var yapı olarakta oldukca konjektorel bır bakıs acım vardır yanı asla duygusal ve ıdeolojık oy atmam. Ve ayrıca her kesımden cok gencıde cok ıyı gözlemleyıp sohbet ederım. Ben yenı nesıl genclerın cok daha bılınclı oldugunu dusunuyorum acıkcası örnek verıcem bır gun malum heryerde subesı olan bır market zıncırınde çalısan mutasıp kapalı bır genc kızla ayak ustu secımlere yakın sohbet ımkanım oldu ve kızın dusuncelerı ve tespıtlerı cok ama cok nokta atısı ve tarafsızdı. Şöyle devam ettı Benım aılem dındar namazında nıyazında dedı ancak ak partı bızı asla temsıl etmıyor dedı ben unıversıte meznuyum burda kasa tasıyorum. Onlar dın uzerınden ceplerını dolduruyor dedı. Ben hıc bırıne oy atımıycam dedı. Oysakı o kızı normalde goren bırı kesın ak partı secmenı dıye önyargıyla sonuca varır. Bunun gıbı yuzlerce ornek verebılırm o yuzden ben z kusagının cok daha ıyı sebep sonuc ıliskısı kurdugunu dusunuyorum yanı ne ataturkcuyum dıyenın pesıne nede bız dındarız dıyenın pesıne gıdecegını dusunmuyorum bence z kusagı ıyı egıtım alırsa ve ıyı rol modeller ıle ulkenın gelecegını ne Ataturk uzerınden oy sömurusü yapan chp ye nede dın sımsarlıgı yapan ak partıye teslım etmez sadece uzerınlerıne dusüp ıyı bır egıtm sıstemı gereklı ben genclerden cok umutluyum evet arada çürüklerde var dogal olarak ancak genclerın her alanda desteklenmesı ve önlerının acılması gereklı
10 Yorumlaİçlerinde çok parlak çocuklar var ve istisnasız hepsi batı ülkelerine gidiyor.
Ve çok haklılar, teknoloji, bilim ve sanata sadece gelişmiş batı ülkeleri ve bir kaç Asya ülkesi önem veriyor ve dolayısıyla o ülkelerde değerli oluyorlar, yüksek standartlarda yaşıyorlar.
Burada kesinlikle değer görmüyorlar. Mesela çocuk yazılımda kendisini inanılmaz geliştiriyor, ama ya iş bulamıyor ya da 3 kuruşa gece gündüz ve haftasonu demeden çalışması bekleniyor. Ama aynı çocuğu yabancı bir firma gayet dolgun bir maaş ve insani şartlarla kendi ülkesine çekiveriyorum.
Burada esas sorulması gereken soru ;
"Z kuşağı ülkeye faydalı olabilir, ama ülke onların faydalı olmasını istiyor mu?"
Zehir gibi çocuklar neden "hiç bir konuda fikri ya da en ufak bir eğitimi olmadığı sadece yukarılarda tanıdığı olduğu için yönetici olmuş bir dangalağın emri altında , 3 kuruşa gece gündüz değer görmeden çalışsın ki?"
Öncelikle bu ülkenin kafa yapısının top yekün değişmesi gerekiyor, yoksa Z kuşağı gerçekten bir ülkenin geleceğini değiştirebilir, ama bu kafayla gittiğimiz sürece o ülke bizim ülkemezi olmaz.
Hiç kimse de çocuklara kızmasın, kimse kimsenin kölesi değil, ya da kimse iş bulabilmek için iktidar partisini desteklemek zorunda değil... Kimse kimsenin cinsel tercihine de karışamaz. Adam ya da kadın homoseksuel mesela, bu yüzden işe alınmıyor, toplum tarafından dışlanıyor. ya da inancı veya inançsılzığı yüzünden başı derde girebiliyor, kendisini rahat hissetmiyor.
Bu Ortaçağ kafasıyla Z kuşağının kendisini geliştirmiş kısmını bu ülkede tutamazsınız, medeni ülkeler kapıverir diyeceğim de her saniye kapıyorlar zaten...
Çocuklar da haklı olarak bu saçmalıkların olmadığı ülkelere kaçıyorlar...10 Yorumla
+1 yılHayır düşünmüyorum.
Çünkü 50 yaş altı ebeveynlerin buyuk bir çoğunluğu toplumsal değer ve yargılar açısından çok fazla b'akir, sığ, vasat kaldığı için; karakter, kişilik sağlıklı bir şekilde oluşmuyor ve oturmuyor. Yönlendirmeler pozitif bilimler açısından da yetersiz kalınca geçen ergenlik sürecinde genç bireylerin sağlam temeller üzerinde olgunlaşmasını ya sağlayamıyor veya çok geciktiriyor.
Sonuç olarak bu durum başarı oranı çok düşük nesillerin, ezbere dayalı başarı gösteren ama başarısı yüzeysel kalan, bilgi deformasyonuna ve kohnelesmeye , verimsizliğe muhatap beyinlerin birikmesine neden oluyor.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZ kuşağı mı? ... Z kuşağı 24 saatin 18 saatini internette zaman geçirip , kafasını mobil cihaalarda sosyal medyadan kaldırmayan , sürekki mobil oyunlarla zaman geçiren , hep bir kafasında ben yayıncı olacağım hayalleriyle dolaşan ve herhangi bir durumda ülkemi satıp başka ülkeye kaçarım diyen kuşak mı oluyor. Z kuşağının büyük bir kesiminden ne yazık ki hiçbirşey olmaz. Z kuşağının büyük bir kesiminden ne Ataya saygı var ne de geçmişe bir saygı var. Allahtan Z kuşağı içinde düzgün olanları var da onlar yaparsa yapar birşeyler.
30 Yorumla- Gündem konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılÇok daha iyi işler yapabiliriz ama maalesef ki önümüz kapatılıyor. İşi iyi olanlara değil bir kısmın akrabasını kayırması dolayısıyla iyiler arkaya atılıyor. Bu sadece siyasette olmuyor okulda veya stajda bile olabiliyor. Eğer baştakiler, liderler ve patronlar adil olsa, yetişkinler de destek yerine köstek olmasa çok daha iyi yerlere gelicez illallah..
30 Yorumla
+1 yılSandığa etkisi olmaz. Lâkin her devrin bir sonu muhakkak vardır. Zamanında ne yöneticiler geldi geçti. Sn cumhurbaşkanımız da vakti geldiğinde bayrağı bir başkasına devredecektir. Tartışmaya sandık gözüyle değil, ülke çerçevesinde bakmak daha mantıklı. Bizi kim daha iyi yönetecekse daha ileriye taşıyacaksa o gelsin. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
20 Yorumla
+1 yılYahu onların kendine faydası yok ki ülkeye olsun. Tek dertleri ojeleri, rujlari, gratisleri, kime nsil kahve kitlerimleri. Kitap bile okuyanı yok. Hepsi cahil, hiç bir genel kültür sahibi değiller. Neyi degisiyorlar. Koyun gibi ha akp nin koyunları ha diğer partilerin. Fark eden birşey yok.
10 YorumlaYıllarca eskileri eleştirdi, cahil cühela sürüsü. Gençleri beğenmediler. Yargıladılar ve özgürlüğe taş koydular. Öyle giyinilmez, öyle konuşulmaz, bacak bacak üstüne atılmaz deyip tuvaletten çıkınca yıkamadığı ellerini öptürdüler. Sonunda kendi istedikleri gibi bir parti geldi ve bu fırsatı değerlendirdiler. Herkes, herkesin gerçek yüzünü gördü. Türbancı bacıyı, dini sattılar. Halkın değerleri ve acıları üzerinden prim yaptılar. Sonunda ne ekonomi kaldı, ne değer... Ancak zamanla değişecek. Şimdi kimin ne olduğunu herkes biliyor.
10 Yorumla
+1 yılÜlkede 16 milyon genç var. 18-25 yaş arası ortalama rakam. Yani çoğu partiden fazla oy alırlar hepsi birlik olursa. Ama tabi bu çok uzak bir ihtimal. Ama neden olmasın ki? İçlerinde ne kadar iyi yetenekli kişiler var TÜBİTAK projelerinde, projelerini Avrupa alıyor, biz de görüyoruz...
10 YorumlaDaha kötü hale getirebilir ama ülkeye gram faydası olmaz onların. Ne kitap okudukları var, ne araştırdıları var. Sap gibi geziyor hepsi. Varsa yoksa ellerinde telefon instagramda, tiktokta gezsinler. Hayattaki tek dertleri manitacılık.
Sandıkta etkileri büyük olacak ama o ayrı. Yüksek bir oy potansiyeli ile geliyorlar ve birçoğu aynı fikri savunuyor. Siyasi açıdan bazı şeyleri değiştirmeleri mümkün gözüküyor.00 YorumlaZ bize benzemiyor dunyanin guzelliklerini biliyirlar ve istiyorlar bizim kusak mutevazi z kusak hirsli ve istekli... bence akillilar ama o akli 18 yasinda biz nasil kullanamadiysak onlarda kullanamiyor...30 yasinda 18 yasinda cocuklara sallayanlar otursunlarda kendilerine baksinlar 18 yasinda kendileri ne salakliklar yapmislar... bu yasta insanlardan hata yapmamalarini uslu durmalarini bekliyorlar ya pesss
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTembel öğrenci dünde vardı bugünde var, hadi diyelim bu kuşakta daha fazla. öyle olsa bile bu boş gençlerin hayatta başarısız olacağı anlamına gelmiyor. herşey üniversite sınavından yüksek puan almak değil. bir bakmışsin o baba parasıyla 8 senede iktisat okumuş çocuk odtü'yü 1. bitiren arkadaşından daha başarılı ya da en azından daha çok para kazanır hale gelmiş. bu hayatta herşey mümkün.
00 Yorumla
+1 yıl"Sandıkları yakacak kadar gücünüz yoksa boykotun da bir anlamı yoktur." Der üstad Lenin... Açıkçası ben pek umutlu değilim.Çünkü Akp'nin devrettiği sisteme Chp gelse yine sömürü yine patron sınıfına çıkar sağlayacağı için...
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır çok cahil ergen ve beyin kullanmayı bilmiyorlar akılları tiktok sevgili sözde ozgurlukte kitap okuma yok eğitime önem yok kendilerini geliştirme yok saçma sapan bir yol içinde ler gelecek çok kotu bence
10 Yorumla
+1 yılSeçimleri sosyal medyadan yaparlarsa olur. Genelde sürü psikolojisini seviyorlar. Örnek norm ender bir şarkı yapmış, şimdilerde herkes dislike atıyor. Bana pek organik gelmiyor. İnsanın kendi görüşü de olmalı sürü de bir yerde seni etkilememeli.
10 Yorumlaher yolu denediler her türlü Parti ile ittifak oldular sağcısı solcusu ülkücüsü terörist partiside dahil hepsi bir oldu başaramadı şimdi tek umutları Z kuşağı buradan oynuyorlar😀😀 Tamam AK Parti'nin delikleri var ama AK Parti gidince her şey dört dörtlük olmayacak Hatta daha kötü olacak illaki bir gün O gün gelecek Hep birlikte göreceğiz
20 Yorumla
+1 yılTikTok'ta videolara çekerek fenomen olmak gibi düşüncesi olan Z kuşağının aklı beş karış havada. Onların seçeceği insanlardan şüphe duyarım jssj
31 Yorumla- +1 yıl
2015 yılında 0-18 yaşında olanlar Z kuşağı. Sen de 2015 yılında 17 yaşında bir ergenmişsin :D O yüzden z kuşağısın :p
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen onlardan zerrre umutlu değilim elinde telefon akşama kadar tiktok videosu peşinde koşan büyüklerini bu uğurda maskara etmeye çalışan bir kısım z gençlerinin umurunda değil bu.
10 Yorumla Z kuşağının kendisine hayrı yok. Y kuşağı olarak ben birşey beklemiyorum açıkcası.. Kendisine faydası olmayanın ülkeye hiçbir faydası olmaz. Oy verse bile verdikleri oyların karşılığını göreceklerinin garantisi bile yokken Z kuşağı koca bir hiçtir benim gözümde..
10 YorumlaBu kuşağa giriyorum galiba da niye herkes sallamış. bir yerde kaba bir eleştiri varsa (kuşağı önemsiz) dinlemeyin. Geleceği ben değiştirmezsem kim değiştirecek
00 YorumlaZ kuşağı... Benim gözüme çok kötü gözüküyor. İstisnalar kaydeyi bozmaz.. Gerçekten çok kötü. Neyi neyle kim değiştirecek? Tiktok ve instagram fenomenleri mi? YouTuber lar mı?
00 Yorumla
+1 yılBen de bir Z kuşağı üyesi olarak söylüyorum. Z kuşağından çok umutluyum. Geleceği değiştirebiliriz diye düşünüyorum. X ve Y kuşağının devri dönemi bitti. Artık söz Z kuşağına ait. 😎
00 Yorumla
+1 yılDeğiştirebilir de değiştiremez de yobaz kesim var olmaya devam ettiği sürece geleceğimizden pek bir ümidim yok ama yeni nesil biraz daha anlayışlı gibi geliyor bana umutluyum yani
00 YorumlaZ kuşağı tanıdığım en aptal kuşak. Kendilerine faydaları yok. Ülkeye hiç olmaz.
30 Yorumla
+1 yılZ kuşağının ayakları yere basmıyor hiç. Sanal dünyanın esiri bir kuşak. Hiç ümitli değilim bu kuşaktan hiç...
10 YorumlaZ kuşağının kendine hayrı yok geleceğe mı hayrı olacak? Bunlara kaldıysa ülkenin/dünyanın hali vay halimize..
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂aradigim yorum
- +1 yıl
katiliyorum dusuncene kiz
+1 yılz kuşağının bir kısmı seçimlerde oy kullandıktan sonra iktidar partisi Ankara İstanbul izmiri kaybetti, etkileri çok büyük olacak
16 Yorumla- +1 yıl
@cicimxs sizinle şu an hdp'nin etken olmadığına dair güzel bir açıklama yapabilirdim ama vallahi halim yok, siz öyle bilin
- +1 yıl
@cicimxs hdp’nin yaptığı haltları bilseydin hdp demezdin şu an unutma hdp siyasi bir parti değil bir terör uzantısıdır ve ben bunu gözümle gördüm bu hafta gidip bizim komutanla konuşacam yolunu bulursam bildiklerimi medya ya bile aktaracam 2-3 çakaldan korkum yok dağ gibi devletim var burda.
- +1 yıl
@ressammahmut aga sen ne saçmalıyor, hanımefendi hdp yi savunmamışki
Ablacım ben Z kusagiyim ama açıkçası Z kuşağına benim bile güvenim yok
24 Yorumla- +1 yıl
2000 liler iyi de 2003 lüler cozuttu
- +1 yıl
@Öpsünseniamcan usta ne sen sor ne ben söyleyeyim açıkçası aynı kuşaktan olmaktan bile utanıyorum bir çoğu ile genç nesil okumuyor araştırmıyor yapmak için yapıyorlar her şeyi
- +1 yıl
Y kuşağındanım bizde de işe yaramaz insanlar var. Her kuşakta iyi ve kötü insanlar var.
- +1 yıl
Emolar vardı benim zamanımda (2000'lerin sonu). O emolar mesela Y kuşağı. Şu an bir baltaya sap olamadılar. (2020 itibariyle 28-32 yaşındalar)
7/24 Msn'ci tayfa vardı onlar da işsiz kaldı büyük ihtimal. (2020 itibariyle en az 23 yaşındalar)
- Gündem konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılZ kuşağından bir durum çıkmaz ülkenin Z Raporunu çıkartırlar neyseki z kuşağı tüm dünyada var yine ülkemiz paçayı sıyırır.
00 Yorumla
+1 yılAklı başında olanlardan ümidim var. Ama hayatı sosyal medyada yaşayan, fenomenlere özenen, saygı ve empati duygusundan uzak olanlardan asla ümidim yok.
10 YorumlaSuriyelileri amorti eder anca z kusagi emeklilere de 3-5 bisey daha verip ulkenin iyice icine ederler.
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi siyasete bağlayan vizyonsuz insanlar olduğu sürece bu toplum yerinde saymaya devam eder. Ne bağnaz insanlar var ya.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok be çoğu hayattan haberi olmayan mallar daha maske takmayı bilmiyorlar sosyal mesafeden haberi yok yaşlılar daha dikkatli
33 Yorumla- +1 yıl
Çok seviyorsunuz demi insanları genelleme yaparak hakaret edip aşalamayı aynısını sizin kuşak için deseler ağlarsınız ama neyse hoş değil yani bu davranışlar.
Cevap sahibi+1 yıl@Ulqiorra189 dışarı çıkıyorum görüyoruz değil mi ayrıca emin ol çoğu apolitik siyasetten haberi yok
- +1 yıl
Ben dışarı çıktığımda nedense sadece gençler değil kimse maske takmıyor. Onlar da Y kuşağı mal maske takmayı bilmiyor felan diyor mu?
Bugüne kadar kaç tane genç gördün de böyle bir genelleme yaptın gençlerin çoğu bırak maskeyi evden çıktığo bile yok. Ayrıca siyaset olayı farklı kimseyi ilgilendirmez herkesin görüşü farklıdır. Mesela onlara göre de senin siyasetten bir haberin yoktur.
Ben değiştireceğini umuyorum çünkü artık internet var ve sorgulayabiliyoruz. Daha dünyaya açık bir türk gençliği yetiştiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılZ kuşağından bir dışkı olmaz. Neden? Çünkü ana babası y kuşağı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle evet ama olumsuz yönde çok sıkıntılı bir kuşak geldiğini söyleyebilirim değerler yerle bir belki tüm dünya da böyle olacak ama ben hiç iyi görmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılZ kuşağı olarak ciddi anlamda değişimler olucak ve 2023 seçimde her şey görülecek
10 Yorumla
+1 yılButun umidim gencliktedir dediyse vardir bir bildigi Atamin.
10 Yorumla
+1 yılYakın gelecekte sandıktaki en etkili nesil olacaklar. Tabii ki değiştirebilirler.
10 YorumlaZ kuşağı tanımlaması hoşuma gitmiyor. Ama evet, bir ağırlıkları olacak
10 Yorumla
+1 yılOlacak değişimlerin Z, X veya Y kuşağıyla bir ilgisi olmayacak fakat değişecek çünkü dünya bir çağın toprağa gömülüş evresinde aynı zamanda bunakların da ölmesiyle beraber birçok şey yeni bir düzene kavuşacak
12 Yorumla- +1 yıl
Oy verenlerin ölmesi daha büyük bir etken bence
Z kuşağı önce kendini geliştir sin de sandık eksik kalsın.
10 Yorumla
+1 yılO aptallardan hiçbir şey olmaz, mucize olsalardı TikTok'a tapmazlardı.
00 Yorumla
+1 yılZ kuşağından umudum yok sorunlu nesil ayrıca bu bebeler internet sosyal medya ile büyüdüler
00 Yorumla
+1 yılZ kuşağı amerikan kuklası olur.. Bizi kurtarıcak şey milli görüştür...
00 YorumlaUmarım değiştirrler tek umudumuz onlar. Bizim nesildende bir cacık olmaz yarımız cahil.
00 Yorumla
+1 yılDevirdim tamam ama yerine konacak alternatif sorunu çok büyük
00 Yorumla
+1 yılKendine faydası olmayan bireylerin geleceği değiştireceğini düşünmek saçma
00 Yorumla
+1 yılsandık tam bir hayal kırıklığı olacak görürsünüz 😏
00 Yorumla
+1 yılZ kuşağı kendini kurtarsin baska ihsan istemez şekillendirmeyi geçtik.
00 Yorumla
+1 yıletkiler gibi ihtiyar nüfusu azaldığı sürece sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılBu memleketi 67 kuşağı değiştirememiş z kuşağı gitsin de bokuyla oynasın
00 YorumlaEvet değiştirirler. Ama bu kuşağın dünya algısı beni ürpertiyor.
00 Yorumla
+1 yılEtkileri olacak belki ama bu ülkenin durumu daha da düzelmez dua edelim de daha kötüsü gelmesin
00 Yorumla
+1 yılDaha farklı büyüdüler. Değişik bir kafaları var etkileri olabilir bence.
00 Yorumla
+1 yılZ kuşağının bir kısmı var mı! Geleceği değiştirir ama bir kısmı da bumu bizim geleceğimiz denen cinsten
00 Yorumla%25 lik bir oy orani var, eger helsi ayni gorusteyseler evet degistirir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSandığı etkileyen 3 kesim var.1. Gurbetçi kesim 2. Kapitalist kesim 3. Siyasi islamcı kesim.. Z kuşağına bırakmazlar, bunlar harici gösterecekler iktidara yolu
00 Yorumla
+1 yılz kuşağından ümidim yok bir s**im olmaz ama sandıkta güzel iş çıkarırlar.
00 YorumlaHükümeti değiştirecekleri kesin de gerisini bilemem.
00 Yorumla- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat