Biliyorsunuz özellikle siyasette modadır kadınlara, siyasilerin karılarına belaltı saldırılarda bulunmak. Çok yakın tarihte Selahattin Demirtaş'ın karısına cinsel söylemlerle saldırı yapılmıştı. Yapan kişi de göz altına alınıp hop salındı zaten; milli duyguları kabardı dendi.
Geçtiğimiz günlerde doğum yapan, Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'a da benzer bir saldırı yapıldı. Tabii bu bakan karısı ve başkan kızı olduğu için biraz daha yüksek perdeden eleştirildi; muhtemelen tutuklama da gelir.Söyleyecek sözü olmayanların, kin kusanların nedense sürekli kadınlara saldırdığı, kadınları basit gösterme çabasına girdiği bir dil var. Bu dilleri koparmak için cezai yaptırım sizce ne olmalı?
Başak Demirtaş'tan sonra Esra Albayrak'a karşı da yazılan taciz mesajlarına karşı yaptırım ne olmalı?
Zaten Başak Demirtaş'a yapılanlara göz yumulduğu için benzer şeyler bakan karısı başkan kızına yapıldı. Eğer aynı suça aynı şekillerde ceza verilmezse Türkiye cumhuriyetinin hukuk devleti değil belli başlı kişileri koruyan hukuka sahip bir ülke haline geldiğini ispat eder. Bu halk aptal değil yaptığın işlerim kredisini tüketince hükümeti indirmesini bilir. Ekonomi, işsizlik, enflasyon, adalet, sağlık diye diye başa gelip suyunu çıkarırsanız suyunuzu ısıtırsınız. Sonlarının başlangıcını yaptılar artık mızrak çuvala sığmıyor.
Zulmün, haksızlığın, adaleti sağlamanın, dili, dini, ırkı olmaz, olmamalıdır da. Iki tarafında siyasi görüşü bana uzak ancak ortada bir saygısızlık, terbiyesizlik var. Herkes birbirine karşı o saygıyı koruyabildiği ve herkes için adaletin sağlanaması adına yapılan tüm haksızlıkların sesi olmalı.
Yani su sosyal medyada bir kesim var önüne gelene ana bacı sövüyor böyle bir özgürlük sekli olamaz yani herkesin haddini bilmesi lazım bununla ilgili bir yaptırımın kesinlikle olması lazım, bu karaktersizler yüzünden kısıtlama ile karşı karşiyayız alıcaksın kafalarını koparıcaksın yani.
Hangi siyasi partinin başkanının eşi olursa olsun bir kadına bel altı laf etmek , sözlü tacizde bulunmak insanlığa sığmaz. Sen bugün Başak Demirtaşa hakaret eden zanlıya gerektiği cezayı verseydin belki bugün kızına böyle demeyeceklerdi. Hangi siyasi otoritenin eşi olursa olsun sadece insan olduğu için o lafları hak etmiyorlar. Her iki suçlu da cezalandırılmalı
Ayrım yapılmadan, siber zorbalık yapan ve özellikle kişisel hak ve özgürlüklere karşı fütursuzca paylaşımlar yapmayı adet haline getirmiş asalaklara hem maddi hem de yatarı olan cezalar verilmeli.
Bizim ülkemizde maalesef hapishaneler dolup taştığı için genelde bunu sallamıyorlar basit suç sayıyorlar ama kimse kimsenin namusuna, şerefine dil uzatamaz.
Tek beklentim, ayrım yapılmadan aynı işlemin yapılması. Başak hanıma da Esra hanıma da yapılanlar terbiyesizliktir ve tekrarlanmaması için, bunu yapabilecek potansiyeldeki insanlara ders niteliğinde cezalar verilmeli.
İşin garibi bu kadın konuları Akparti'nin iktidar olduğu dönemde gerçekleşiyor.
Başkasına yapılınca normal bir şey, kendilerine yapılınca mangalda kül bırakmıyorlar.
Sorsan Müslümanlar ama Allah'ın adalet emrine göz kapıyorlar.
Tayyip beyin derdi ülkenin refahını yükseltmek değil, kendi refahını artırmak, Adalet ile hükmetmek değil, kendine yontmak.
2017 yılına kadar katıksız Akparti'liydim, son üç senedir adamların münafık karakterde olduklarını görüyorum ve çevremi de bilinçlendiriyorum.
Yok neymiş zamanın Abdülhamid'iymiş. Hadi lan oradan, o değerli insanın adını ağzına alan önce abdestini doğru alsın. Abdülhamid'in hanımının 50 bin dolarlık çantası, bir o kadar broşu fala hiç olmadı. Bunların hepsi sonradan görme süslümanlar. Allah bir gün çıktıkları yerden düşürecek ve ilk ben "şeytana taş" atacağım.
Başak Demirtaş için ortalığı ayağa kaldıranlar, sitede soru üstüne soru sıçanlar... Esra Albayrak için en küçük ne bir soru sordular ne de yorum yaptılar. Bu ikiyüzlüluk ile yaşamayı nasıl beceriyorlar hiç anlamıyorum. Ama onlar da haklı. Meşrepleri ortak. Mezhepleri ortak. İnançları/inançsizlıları ortak... Kısacası; Başak Demirtaş ile çok fazla ortak şeyleri var ne de olsa. Her şeyden önce bu ülkenin huzuruna dinamit koymakta ortaklar...
O kadinlarin siyasetle tek olayı siyasilerle olan aile bağları. o yuzden sacma buluyorum bu tarz mesajlarla bu kadinlari lekemeyi ama tepki gosterenlerin de abarttigini dusunuyorum. kadin haklari tamam olmali, savunulmali ama ayni sey erkeklere yapildiginda bu kadar tepki gosterilmiyor.
Yahu adamın bir yeşil topu eksik. Mağdur olmuşlar yersen. Hadi diyelim oldu kadının kocası bakan babası cumhurbaşkanı. Onun içinde mi biz adalet kovalayalım sosyal medyada? Binlerce savcı onbinlerce polis kelle avı için sıraya girmiştir çoktan, girmeyen haritadan yer beğeniyordur siz canınızı sıkmayın. O ahlaksızı 2-3 saate kalmaz paket yaparlar. Yine de dediğim gibi beceriksiz algı. Yapacağınız algının içine edeyim
Başak hanım için çok üzgünüm. Yeni öğrendim sosyal medyada hakarete uğradığını. Umarım Selahattin Bey'e çabucak kavuşur. Esra hanım için de çok üzgün olduğumu söylemeliyim. Yeni doğum yapmış bir anne kendisi. Bu şekilde psikolojil dünyasına saldırı yapılmamalı.
Taciz mesajı falan yok. Akp muhalif herkes tepki gösterdi esra albayrak a çirkin sözler söylenmesine, ben de tepki gösterdim. Ve az önce öğrendik ki bu iktidar tarafından yakılmış bir saldığı. Çünkü erdoğan bunu bahane ederek sosyal medyayı kapatacağını söyledi 😉
hemen ne yalanlar uydurulmuş ya :) yazık size valla. dünya kare dene basınınız hiç düşünmeden inanacaksınız :) yapan gözaaltına alındı ne uydurması sahtekar. tabi böyle bişey uydur, elbet okuyup sorgulamadan inanan kerizler cıkar dimi.
@sewen yapanın gözlatına alınması bunun kurgu olmadığı anlamına gelmiyor bu bir. Esra erdoğan dün insanların tanıdığı birisi değil ki durup dururken ona bişey desinler bu iki. Esra nin olayı üzerine hemen saraydaki hırsızın sosyal medyayı kapaticam demesi tesadüf değil bu da üç. Hadi defol git şimdi
Hep söylüyorum ülkemiz üretmeyi beceremedigi gibi tüketmeyi de beceremiyor. Dünyanin diger ucuna bir tik kadar uzakken, kendini gelistirme imkani varken Insanlar neden bir baskasinin hayatina müdehale etmek icin ya da hakaret etmek icin kullanir interneti? yaziklar olsun maalsef gelisemiyoruz bazi seyleri özgürlük saniyoruz fakat bizler onunda bokunu cikariyoruz üzücü bir durum.
Devlet niye var, hukuk düzeni kanunlar niye var, işte bu tarz durumlar için. Adalet olan bir ülkede kimse kimseye bu denli ahlaksız yaftalar yapamaz. Siyasi görüşler uğruna yapılanı alkışlayanlar emin olun ki aynı şey yarın bir gün sizin de başınıza gelecektir...
Demirtaş'ın eşine yapılanı eleştirdik diye bizi vatan haini yapanlara duyurulur...
@Meltemsiii Hepimizin ihtiyacı var evet, suç varsa ceza da vardır. Suçlunun kim olduğuna değil kanundaki cezasına bakılırsa bu ülkeye huzur gelir, adalet gelir, eşitlik gelir...
ben hep derim tecavüzcü, sapkın, sapık siz ne derseniz bu tip insanların cezası kömür tozu içindeki kömür madenlerinde karın tokluğuna çalıştırmak.
tacizcilere bir kez tolerans sağlarsan bunun önünü arkasını toplayamazsın bu olaydan alınacak ders bu olmalı. tabiki siyasi unsurlar bunları görmez onlar siyasi hesaplaşmalarda kadın haklarını hep geriye atmaktalar.
ülkemizde adalet denen şey yok şaşırmadım bu olaya aynı şey sayın recep tayyip erdoğan'ı linç edenler içinde geçerli Atatürk'e o kadar küfür ediliyor kimsenin ruhu duymuyor RTE hakkında en ufak eleştiride bulunalım 6 yıl hapis cezası ülkede kimse konuşamıyor artık
Siyasi görüşü kimin ne olursa olsun bu ülkede kimseyi istedigin yere çekemezsin ancak bunu nefret haline getirip heleki eslerinin kızlarinin üzerinden hakaret seklinde tepki vermek en igrenc şeydir kınıyorum herkesin karısı kızı kardeşi var biraz empati igreenc yaratiklar
Sosyal medyada olan kişi kendini dokunulmaz sandığı sürece biz bu tacizleri daha çoook görürüz. Soayal medya ve internete çeki düzen gelmediği sürece toplumların ülkelerin kültür yapıları bozulacaktır. Milli şuur kalmatacaktır. Sosyal medya ve internet kullanımı tc numarasıyla izlenmeli kayıt altına alınmalı. Bu sitede bile klavye delikanlıları kızlara ne tacizde bulunuyorlar. Peki cezas? Cezasız mı kalacak bu yaptıkları?
Ya birisini halktan gibi düşünün o zorbalığa uğrarsa devlet neden bunu taksın ki? Deprem ülkesinde yaşıyoruz ama canımız bile takılmıyo buna mı takılcak? O yüzden şimdi kötü yorum alıyolar ya sosyal medyayı kapatarak da radikal iğrenç çözüm bulurlar.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ayıp yahu. Hangi partiden ailesi olursa olsun bir kadına böyle davranmaya kimsenin hakkı yok! Ne Recep Tayyip Erdoğan'in kızına ne de Selahattin Demirtaş'in eşine. Utanmıyor mu bu insanlar? O kadınlar kendi başlarına her şeyden bağımsız olarak bir birey. Sonra kadın sonra anne.
Eğer aynı eyleme karşı farklı bir hukuki işlem yapılırsa Türkiye'de adalet kavramının olmadığı belgelenmiş olur. Daha önce benzer şeylerle çok defa tescil edilmişti aslında ama neyse.
Başak Demirtaş’a yapıldığında ne yaptırım yapıldı ki Esra Albayrak’a yapılsın. Sosyal medyaya komple darbe indirmek kendi başlarına gelince mi akıllarına geldi. Bireylere bizler onlar diye ayırmadan değer verip haklarına sahip çıktığımızda yine konuşalım bu konuyu.
bu zamana kadar erdoğana ya da karısına bir dünya hakaretler edildi. köprünün adını emine koy herkes üstünden geçsin dendi. ama söz konusu başkası olunca nedense herkesin sesi cıkıyor. senin haklı oldugun kadar benim söylediklerimde zıttı ve dogrudur
Başak Demirtaş'a hakaret eden kişi serbest bırakıldıysa Erdoğanın kızına hakaret eden kişi de serbest bırakılmalı. sonuçta adaletin olduğu bir ülkede yaşıyoruz değil mi? adalet herkes için eşit işlemeli ;)
Aynı cezayı almalılar, kesinlikle hakedecekleri ceza da olmalı. Bu insanlar nasıl bu kadar iğrenç bakabiliyorlar, yazmaya nasıl elleri gidiyor orasını anlamış değilim. Ha aynı ceza verilmezse de o da konuşulacak ayrı bir konu
Bu Türkiye insanı adam olmaz ben artık ona inanıyorum biri çıkar yok biz şunun torunuyuz çocuklarıyız Hah çok işimize yaradı kurtardı bizi bu söylemler zaten elle avucla tutulur ne yapıyorlar? Gençler anca özenti özenti yaşasın peh çok da seyimde
Bir kadına erkeğe doğrusu olmadan iftira atmak bence Hapis olmalı ama bizim ülkemizde daha çocuk tacizlerini serbest bırakıyorlar buna bir şey yapamazlar yani adalet sistemimiz o kadar güzelki anlatamam
Tabii damadin karisi oldugu icin sadece onu yapilan cezalandirilir, cezalandilirilsinda. Ama sosyal medyada yapilan kötü yorumlarin pekte önüne gecilebilecegini ya da üst perdeden yaptirim uygulanabilecegini sanmiyorum.
Taciz mesajlarini yazanlar bulunmali yaptirim onlara olmali. Sosyal medyada bir sürü insan böyle tutumla, küfürle, baskıyla karşılaşıyor o yüzden topluma mal etmemek gerekiyor
Kime yapılmış olursa olsun yeni doğum yapmış lohusa bir kadına “kimden acaba” denemez. Hangi kesimden olursa olsun bunlar en çirkin saldırılar ve yapanların da en ağır şekilde ceza almaları gerekiyor.
Esra albayrak için söylemlerde bulunan şahıs içeri atılacaksa Başak demirtaşa hakaret edende aynı cezayı almalı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
birisi dediğin gibi başkan kızı, diğeri terörist karısı. ikisini yanyana koyman bbile yanlış. evet kadınlara yapılan bu yanlış ve caydırıcı cezalar olmalı, klavye delikanlılığı yapmanın bedeli ödenmeli ama terörist karısıyla bir tutma baskan kızını.
buda farkli bir bakis acisi ama muhtemelen öyle olacak. Devletin en üst kademesinde olan birisinin kizina hakaret etmek, cinayet islemekten daha fazla ceza getirebilir hersey mümkün.
Saçmalık ötesi. Devletin en üst kademesinin kızı da insan, çiftçinin kızı da insan. Her şeyden önce insanlara insan gözüyle bakmak gerekiyor makam mevki sahibi olmak onları üstün varlık kılmamalı. Unutmasınlar ki onları oraya çıkaran yine bu milletin insanları ama ne yazık ki hak edilen değer verilmiyor.
Seninle ayni fikirdeyim fakat ülkemizde bu durum yüzyillardir böyle geldi, böyle devam ediyor bugünden yarina degisecek bir sistem degil maalsef bu. Türk halkinin yargiya olanin güvenin gün gectikce azalmasinin sebebide bu zaten. Normal sartlarda hakaret davalarinda tutuklanan kimse olmamistir genelde iki taraf uzlastiriliyor ya da para cezasi aliyor hakaret eden taraf bakalim burda nasil bir sonuc cikacak. barandogan.av.tr/.../hakaret-sucu.html
önce samimi olacaklar, biri ertesi gün salınıp diğeri için kıyamet koparmayacaklar. Sonrasında versinler 5-10 yıl aklı başına gelsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Atamızın kurduğu ülkede atamıza küfür edenler var esra albayrak çirkin mesajlar aldı diye de sosyal medyayı kapatmak diktalıktır. Yapılanları da doğru bulmuyorum ayrıca onu da belirteyim.
Mevki ve konum ne kadar önemli işte.. Sosyal medyada insan denen müsvedde kağıtları birbirlerinin annesine babasına nasıl cinsel içerikli küfürler ediyorlar ağzınız açık kalır
Önüne geçilebilecek bir şey değil. Burada bile birisinin karşıtı bir yorum yapınca ne annen kalıyor ne avradın ne de sülalende herhangi bir dişi birey.
Aynı hassasiyeti tüm kadınlar için bekliyoruz adamı tutuklamışlar peki sıradan vatandaşın günahı ne kadın tehdit ediliyorum diyor kimse bişey yapmıyor sonra öldürülüyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Esra yı taciz edeni hapise atıyorlarsa diğer kadını taciz edeni de atacaklar yok öyle ayrıcalık. Millet ayaklanmalı.