Sosyalizm reklam kullanmayı çok güzel çözdüğünden üfürükle şişirme balon kahramanlar üretmek konusunda oldukça maharetli.
Che örneğinden yola çıkarsak, Kopakabana'da bir defada binlerce sivili katleden birisi nasıl kahraman olabiliyor?
Türkiye içinde durum çok farklı değil. Tarihi boyunca yüzlerce kahraman çıkartmış bir milletin gerçek kahramanlarından hiç söz edilmezken teröristler kahraman ilan ediliyor. Öcalan'ın fikirlerinden farkı olmayan sözler eden Gezmiş aynı şekilde şişiriliyor.
Türk evladı bir kahraman arıyorsa kendi tarihine baksın. Silahı, ordusu, parası olmayan bir milletle yola çıkıp devlet kuran ve dünya emperyalistlerine diz çöktüren bir Atatürk var. Gene 1911'den 1951'e kadar Rus, Sovyet ve Kızıl Çin emperyalizmine karşı yokluk içinde mücadele eden bir Osman Batur var. Daha nice kahramanlara sahip bir millete Kasap lakaplı bir Che ve Bebek katili Apo'dan farksız görüş ve eylemleri ile Gezmiş kahraman olarak yamanmaya çalışılıyor. Gezmişi savunanların en güçlü dayanağı eski gazete ve dergi arşivlerinden yedikleri haltların bugün internete taşınamamış olması. Arşivlere sahip kişiler bilip naklediyorlar. Oynanmasına halkın tepkilerinin engel olduğu, İstanbul'da oynamaya çalıştıkları bir piyesi ve içeriğini naklediyor ki dönemin basınında yer alan bu piyesin en büyük özelliği bir sahnede oynandığı ülkenin bayrağına işeniyor. Kendi ülkesinin bayrağına işenen bir piyesi oynatmaya teşebbüs edenler bugün vatansever kahraman ilan ediliyor. Yerseniz...12 Yorumla- +1 yıl
Aradıpım cvp
En İyi Cevaplar
+1 yılFikirler fikirleri getirir. Bu adamlar sadece CHE var diye kahraman olmadılar o zaman da millete anlayıp dinlemeden terörist pkklı diyorlardı şimdi de. Kör olur badem gözlü olur derler bu da öyle bir olay işte. Bu adamlar Türkiyenin ekonomisinin Amerikanın tesiri altına girmemesi için Amerikanın boyunduruğu altına girmesin diye öldü. Onun ölmeden önce yazdığı mektubu okudum. Beni sinirlendiren şey bugün bütün ideolojilerin lamına koyulmuş olması. Bak sana attığım sayfa Kürtçü bir sayfa ama Atatürk’ü övgüyle paylaşıyor. Atatürk’ü paylaştıktan sonra 1937 olaylarını paylaşıyor o Dersim olaylarını falan. Dersimi yapan Atatürk’tü. Ve haklıydı da. Atatürk Kürtçü müydü? Sen kime neye yaranmaya çalışıyorsun da Atatürk’ü paylaşıyorsun? Böyle deyince elin Hewali beni Atatürk karşıtı akpli olmakla itham ediyor 😂😂😂 Atatürk olsa anasını beller haberi yok enayinin 😂😂😂 Atatürk bir yönüyle sağlam bir milliyetçidir. Herkes Atatürk’ün Türk milliyetçisi olduğunu, hatta bir yönüyle de Turancı/Türkçü çizgide olduğunu gerektiğinde de Ermeni Kürt dinlemeden Türklerin bu coğrafyada kalması için savaştığını unutuyor. Adamın her yerde bangır bangır söylediği sözler var. Türkiye Türklerindir diye. Bu devletin idare ediliş programı chpnin 6 okudur. Tabi bundan chpnin de haberi yok o ayrı. Olsaydı Dersim için özür dilemezdi. Chpnin kendisi bile CEHAPE ZİHNİYETİNDE değil ki 😂😂😂 yine Deniz Gezmiş’i herkes sahiplenmeye çalışıyor bu bir moda oldu. Deniz Gezmiş solcu bir TÜRK’tü Arkadaşları da öyle. TÜRK OCAKLARINDAN çıkmaydı. TÜRK SOLCUSUYDU. Ve bu adamı şimdi dinci sağcılarla KÜRTÇÜLER paylaşıp onu anıyorlar. Bu adam sağcılara karşıydı sebebi de ülkenin malının özelleştirilmesine Amerikan mallarının Türkiyeye egemen olmasına karşıydı. Bugün mercimeği bile pirinci bile dışarıdan ithal eden akp sağcı akp Deniz Gezmişçi. 😂😂😂 adam TÜRK, TÜRK OCAĞINDA yetişmiş ama Kürtçüler savunuyor 😂😂😂😂 Kürtçüden Atatürkçü olmaz. Sağcı, siyasal islamcıdan da solcu olmaz 😂😂😂
51 Yorumla- +1 yıl
Böyle bilgili insanlara ihtiyacımız var
Gündem konusunda 518 cevap paylaştı. Düşünemeyenler ne yapsın 🤔
12 Yorumla- +1 yıl
Ben senin için de düşünürüm :)
+1 yılLatin Amerikada Che çıkmış olmasına rağmen asılmamış olsaydi ve bu kadar reklamını yapmış olmasalardı taninmazdi. Gerçi hala tanımıyorlar. Sadece herkes inanmak istediğine inanıyor. Bir kahraman yaratıp onun şövalyeligini yapıyor. Neymiş Abd ye karşı imiş. Abd ye karşı olması onu sütten çıkmış akkasik yapmaz. Nitekim Rusya da Abd ye karşı Rusya yi iyimi yapıyor. Hem Deniz Gezmiş degilmiydi banka soyan.
Birinin şövalyeligine soyunmuş birinede birşey anlatamazsın. Bir zamanda gazetede Filistin-Israil olaylarında çekildiği söylenen bir resimdeki siyah beyaz resimdeki birisini Deniz Gezmiş Israillilerle savaşmaya giden kahraman olarak bahsedip allayıp pullamislardi. Başka birisi çıkmıştı. Isin en komik tarafida. Deniz Gezmişi ovenlerin sol kesimden ve büyük çoğunluğu Islami sevmemeleri ve Kudüs Israilin diyenlerin olması. Boylede bir dengesizlikleri mevcut.
Hem birisini kahraman kabul edeceksiniz hemde yalandanda olsa bir resime bakıp zalim Israilin karşısında mazlum halkın yanında savaştı diyeceksiniz. (Yok öyle birşey ama neyse) Hemde zalim saydiginiz devleti destekleyip sempati duyacaksınız.
Mektuplarına falan değinmişler. Saddam ıçin zalim diyenlere binaen tutuklu bulunduğu zamanlarda çiçeklerle uğraşan humanist olduğunu söyleyenler kahraman diyenler de vardı. Hatta Apo itininde asılmamış olmasına rağmen onu kahraman ilan edenlerde var. Pabucumun kahramanları20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Kanka hepsi de aynı pok
Hepsi de Londra'da mukim siyonistlerin imalati...
Kapitalizm de
Komünizm de
Libaralizm de
Kemalizm de...
Bütün -izm'ler...
Bütün suni/ucuz kahramanlar...
Bizdeki de...
Mandela da...
Hepsi ama hepsi...
Londra imalatı
Kraliçe'nin ezik ruhlu piyonlari...
O değil de kilit taşını kim çekecek merak ediyorum.
Işte o taşın çekildiği gün...
Bütün ezik ruhlu mankurtlar...
Enkazda geberecekler...
Neyse xiktir et bunları kanka da...
34 bedenli Yasemin Özilhan tadında garı lazim bana
Nereden bulabilirim😝12 Yorumla- +1 yıl
Yasemine sormak lazım..
- Gündem konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılKimse bir Che olamaz
zor o is
ama Deniz de cikarilmis ya da cakmasi degildi
kendi yolunu kendi cizdi
gencecik bir hayati sonlandirdi
ayrica deniz gezmis gibi niceleri var yusuf mahir vedat taylan vs vs liste uzar gider
Che olmasaydida bu saydiklarim gene olabilirdi her zaman sisteme ya da farkli seylere ses cikaran bas kaldiran birileri cikabilir
ama bunu sonuna kadar goturup hayatuni inandigi sey ugruna feda eden cok az
edenlerde kesimler tarafindan deger gorur cunku bunu yapabilexek cesaretleri yoktur
sag sol dinci vs farketmez inandiklarni gerceklwstirmek ugruna hayatlarini hice sayanlar her zaman kendi keeinlerinde deger gorur
normal insanlardanda belki saygi20 Yorumla yav hepsinin arkasinda cia var yahu birakin bunlari artik en arka planda da evangelistler sol da sag da ayni atolyeden cikmis dusman kardesler... gercek kahramanlari ya da aktivistleri gormek istiyorsaniz kendi tarihinize bakin dadaloglunuza bakin.. korogluna bakin.. hasan tahsine bakin.. sutcu imama bakin elin aktivist capulcularini yuceltmekten vazgecin... kapagan kagan ne diyor purus dedigi romaliya biz tunanin nerden nereye aktigini.. kafkasyadaki ruzgarin nereye estigini... nehirlerin nerde kurudugunu.. bugun ki avrupa da kim duk kim kral kim papa oldugunu cok iyi biliyoruz 7 inci yuzyilda bunu soyleyen bir kaganimiz vardi... Turk gok borusunun izinden cikip demir daglari eritip devletini kurmus bir millettir bana ithal adamlarla gelmeyin...
20 YorumlaDeniz Gezmiş gibi Türk devrimcilerimiz, Che Guevara gibi ülkesini geliştirebilmek ve vatanseverliklerinden dolayı kahraman oldular. Che Guevera olmasaydı yine bu kişiler kahraman olurlardı. Sadece zihniyetleri aynı. Ayrıca Ülkücüler de vatanseverler. Ama Ülkücüler, Devrimcileri terörist olarak niteledikleri için sağ-sol kavgası bu yüzden oluyor.
10 Yorumla
+1 yılHerhangi birinin, bir fikrin, bir idealojinin, bir hareketin öncülü sayılacak kisilerin gölgesinde kalanlardan kahraman olmaz. Olsa olsa militan olur.
Deniz Gezmiş saygı duyduğum bir kişilik degildir (ideolojik saplantılardan dolayı değil) Şahsımca bir kahraman da değil. Bu yuzden sorunun soz konusu merhumu kahraman olarak değerlendirenleri ilgilendirdiğini düşünüyorum10 YorumlaKahraman mı? Kim deniz gezmiş mi kahraman? Hani şu sikahlı soygun yapan, adam kaçıran, terör kamplarında eğitim gören deniz gezmiş mi?
21 Yorumla- +1 yıl
Ben sadece insanları derin düşündürmek istedim..
+1 yılOlurdu diğer ülkelerde Atatürk çıkmamış ama bu ülkede çıktı👌🏻 Deniz geçmiş gibi çok düşünür çıkar daha
11 Yorumla- +1 yıl
Bu da soruyu anlamadı..
+1 yılHiç birini tanımıyorum olay ne bilmiyorum ama bi kahraman varsa benim😏
22 Yorumla- +1 yıl
Sen kalplerin kahramanısın :D
- +1 yıl
Ahh biliyorum💅
+1 yılÖldü ve ahirette deniz gezmiş hanmış değilmiş beni bağlamaz ölüden bahsedilmez...
15 Yorumla- +1 yıl
Bir ateiste yakışan cevap olmuş :)
- +1 yıl
Ateist olman düşüncelerime engel değil ölen gider ve bu fani dünyada hesabı kesilmiştir geçmişi ısıtıp ısıtıp gündeme getirmek hoş değil benim için hoş değil... kimin hain kimin vatan sevdalısı olduğu belli değildir geçmişi değil şimdiki zamanı eleştirmek gerek biz tarihe bakıp sadece ibret almalıyız...
- +1 yıl
Ateist olan ben değilim :) Senin düşünce tarzın için söyledim...
- +1 yıl
Hmm insanların inançsizliklari kendilerinedir bana değildir bu konular beni bağlamıyor hayırlı geceler
- +1 yıl
Sanırım sözlerim pek anlaşılmadı.. Neyse iyi geceler ;)
İkiside serseriydi. Ama Che karizmatikti. Denizi Türkiyede bir avuç kesim dışında kimse tanımaz.
12 Yorumla- +1 yıl
Zaten Che nin çakması olarak yaratıldı.
+1 yılSiyasi fikirler dünyaya bir yerden yayılır be tataftar bulur heryerde temsilcileri vardır deniz gezmiş ve arkadasları türkiyenin icinde bulundugu o günki durumun seçilmiş kurbanları olmalarıdır.
10 Yorumla
+1 yılKeşke daha çok deniz gezmiş uğur mumcu fatih maçoğlu Mansur yavaş Ekrem İmamoğlu aziz nesin olsa
Keşke Rte topbaş Gökçek ve dönek yancıları kurtulmuş, bahçeli gibiler hiç doğmamış olsa10 YorumlaDeniz Gezmiş teröristi Che Guevara da farklı değildi ABD ile savaştığı için öyle sanildigi için kahraman bunlar bir de ikisi de asıldı zaten deniz gezmiş in olusu kahraman oldu menderes gibi
11 Yorumla
+1 yılSistem doğru işlemiyorsa doğru işlemeyen kısmını söylemek lazım ancak radikal söylemlerden nefret ediyorum.
10 YorumlaOlmazdı. Kahramanları çıkaran toplum, toplumu çıkaran şartlar koşullar dir.
Neyse bu konu ağır burda..
.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeniz gezmis gaspcinin tekiydi ve simdi onu kahraman edenler astirdi onu. Turkiyede o kadar sacma seyler var ki, insanlar malesef cahil. Acik giyinmeyi modernlik sanan karacahiller ulkesi
20 YorumlaSöylenecek çok şey var da , anlayacak zihniyet lazım...
10 Yorumla
+1 yılBaşka bir ideolojiye sahip olan birini sözde kahraman ederlerdi yine
10 YorumlaSanmam sonuçta deniz gezmiş ondan etkilenmis ama hepsinin babası Karl marx :D
10 YorumlaBağlantılı değil bence. Belki sadece fikirlerinden etkilenmiş olabilir.
10 Yorumla
+1 yılOlurdu.. Varoluşa karşılık bir direniş hareketiydi Deniz Gezmiş
14 Yorumla- +1 yıl
Bk direniş hareketiydi... Bizimde kahramanımız olsun hareketiydi..
- +1 yıl
Ne alaka kimse kahraman olarak görmüyor ki anlaşılamadı 25 yaşında bir gençti ve asıldı. Şimdi ki ülkeyi parsel parsel satanlardan daha vatanseverdi.
- +1 yıl
Zaten asıldığı için kahraman oldu.. Che nin çakması...
- +1 yıl
he kardeş tamam
İkisi arasında gerçek bir bağ yok. Kendisini solcu sanan faşist kemalistlerle mezhep takıntısı olan dhkpcliler, hayal güçlerini kullanarak ikisi arasında bir bağ kurgulamışlar. Realite öyle değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDeniz gezmis asilmasa idi kimse onu anmazdi bazi insanlarin ölüsü dirisinden kiymetli olur
10 YorumlaBunlar nereden aklıma geliyor ya
212 Yorumla- +1 yıl
:D Düşünüyorum... Sorular soruları doğuruyor :)
- +1 yıl
Ama kötü bir niyetim yok seni tanıyorum sadece söylemem gerekenler var. Aylin hesabını hatırla lütfen rica ederim
- +1 yıl
Amacım seni rahatsız etmek değil gerçekten konuşacağım şeyler var sonra istersen yazma @Edameda06
- +1 yıl
Ama çok mühim lütfen rica ediyorum senden en azından konuştuğumuz günlerin hatırına 🙏
- +1 yıl
@_FeelLove_ Yani diyor ki, "karaktersiz adamın tekisin, asalak olma" ... Ve sen halen yüzsüz yüzsüz bulaşıyorsun.
- +1 yıl
Seni ilgilendirmez kardeş işine bak
- +1 yıl
@_FeelLove_ Benimde sorumdaki her asalak beni ilgilendirir..
- +1 yıl
Tamam kardeş uzatma pardon sorun yok
+1 yılChe Deniz'in babası mı ki...
11 Yorumla- +1 yıl
Sayılır
- Gündem konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılOrasi bilinmez kime göre ne olduğu
11 Yorumla- +1 yıl
Düşünmeyi sevenler için bir inceleme olabilir.
Gündem konusunda 370 cevap paylaştı. Benim için asla bir kahraman değil.
40 Yorumla
+1 yılAllah bilir cevabı zor
20 Yorumla
+1 yılBu olay hakkında bilgim yok
10 Yorumla
+1 yılHerkes birinden ilham alır
10 Yorumla
+1 yılOnlar kim tanimiyorum onun içinbi fkrim olamaz
10 Yorumla
+1 yılKonu hakkında bilgim yok mealeswf
10 YorumlaBırak lan beni
11 Yorumla- +1 yıl
tamam salıyorum seni. Artık özgürsün :)
+1 yılHacım düşünme bu kadar la
20 Yorumla
+1 yılOlurdu
11 Yorumla- +1 yıl
Bence olmazdı...
- Gündem konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılSevgi ve saygı duyuyorum anıyorum
10 Yorumla olurdu
10 Yorumla
+1 yılOlabilirdi.
10 Yorumla
+1 yılOlurdu heralde
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayır olmazdı.
10 Yorumla Gündem konusunda 801 cevap paylaştı. Olurdu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilirdiii
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolmazdi
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı