Son zamanlarda yaşanan olayları vs. biliyorsunuzdur. Bu konudaki şahsi görüşünüz nedir? Che hakkında internette biraz araştırma yaparsanız Arjantinli bir doktor olduğunu, Marksist-Leninist bir politikacı olduğunu, Küba ve Enternasyonalist gerillaların lideri olduğunu ve bir devrimci olduğunu görebilirsiniz.
Belli bir ideoloji uğruna canını vermiş biridir kendisi. Elimde; Küba'da Sosyalizm Ve İnsan, Bolivya Günlüğü ve Gerilla Savaşı adında Che'nin yazdığı 3kitap bulunmakta ve kritik konulara değinmiştir. Bunları paylaşacağım ama öncelikle görüşlerinizi alalım beyler, bayanlar.
yakın zamanda okuduğum bir haberde bir tutam sakalının satılacağını gördüğümde çok üzüldüm. adam kapitalizme karşı savaşırken onun malzemesi olduğunu için mezarında ters dönmüştür eminim. hayır satana değil de alacak olana da şaşırıyorum. che'ye hayran olan bir insan onun ne yapmak istediğini ucundan kıyısında da olsa anlamıştır ne diye gidip sakalına binlerce dolar verir hayret. devrimden önce gerilla grubunun başındayken acımasızlığıyla ün yapmış (yerinde-yargısız infaz), devrimden sonra batista yanlıları , anti-komünistler, ajanlık suçlamalarına maruz kalanlar, siyasi muhalifler ve asker kaçaklarının infazlarını gerçekleştirmiş, sscb çalışma kamplarının benzerlerini kurmuş, küba'daki nükleer füzelerin kontrolü elinde olsaydı hepsini amerikan şehirlerine yollayacağına dair demeçler vermiş , küba dışındaki devrim teşebbüslerine yardım etmesine rağmen (panama, dominik, kongo, bolivya) başarısız olup bolivya ordusu tarafından öldürülmüş "la cabaña kasabı". geriye aşırı bürokratik, otoriter bir küba bırakmıştır. Kendisinin katliamlarını görmeden sırf kapitalizme karşı diye eee che iyidr hadi oradan her insan vahşi kapitale karşı olmalıdır ama bu demek değil ilkel faşist baskıcı hürriyet düşmanı komünizme sığınalım dinlere inançlara saldıran bir teoriye teslim olalım che bolivyada kübada zindanlar da katlettiği insanları muhaliflerin ilk önce hesabını versin alçak zat che öldüğünde çantasından bir adet surf de çıkmış ve kendisine bunun ne olduğu sorulduğunda "iğrenç kapitalist yemeklerinizi yemem, surf tabi ki yerim" demiştir. hey gidi koca türk oğlan. çantası araştırıldıkça içinden bir adet türk bayrağı, bir adet gençliğe hitabe, bir adet şeriata hayır, yaşasın laiklik, bir adet atatürk'ü seviyoruz afişi, bir adet türkiye cumhuriyeti anayasası, iki adet osmanlıca türkçe sözlük, bir kemalitten kamu şiiri, üç çankaya resmi, dört boğaz köprüsü resmi, iki galata kulesinde çekilmiş balıkçı resmi, bir adet ege köyü resmi, ( Kemalistlere mirasıdır):))))))))))
Bizim ülkemizde ne hikmetse bu insana karşı bir ön yargı var ideolojisi yüzünden, bence doğru değil sana zıt diye illa kötülenmesi mi gerekir ben sadece che'nin sözleri hoşuma gidiyor onun dışında ilgilenmiyorum ama kötülemiyorumda davasında savaşmış birisi. O insanların ne yaşadığını bilmeden yorum yapmayı çok seviyoruz bence gereksiz..
En büyük başarısı yalakalık olan ve kendi başına bir hiç olan insanların, değerleri olan ve bunlar için olen insanlara saygı göstermesini bekleyemeyiz sonuçta onlar kendilerine yakışanı yapıyorlar siz kalitenizi gösterin yeter
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Che , Adam gibi adamdır. Kendisi Ulkesini Kapitalizm Köleliğine mahkum etmemek için Canını feda etmiştir. Dini veya siyasi görüşü kendinedir, ona eşkiya diyenin ABD Kucağına oturmuş Bir Köpeğin söylemeside normaldir.
La get. Hayatı AVMlerde geçen, "ay şu ojeyi mi alsam, ay bunu mu giysem"den başka bir şey düşünmeyen, tüketmekten başka hiç bir özelliği olmayan zirzoplara "boş ve gereksiz" gelir tabii.