Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 4 saat sürdü. Koronavirüs pandemisi sebebiyle dördüncü kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda 22 Nisan 2020 gece 00.00 dan 26 Nisan 2020 pazar gece yarısına kadar 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Yasak yine 30 büyükşehir ve Zonguldakda uygulanacak.
Koronavirüsü sebebiyle 4 günlük sokağa çıkma yasağına hazır mısınız?
Bu tarz toplumsal olaylarda kâr zarar dengesine bakılır. Ibre hangi tarafı gösteriyorsa öyle haraket edilir. Ve bu yasaklar can sıkıcı olmasına ve maddi zarara yol açmasına rağmen ben çok gerekli ve sağduyulu buluyorum. Önceden bildirilmesi de halkın kalabalığının önüne geçecektir.
40 gündür zaten evdeyim bir an önce bitsin ve bu bitiş için gerekiyorsa herkesi bir 20 gün eve tiksinlar market fırın her yer kapansın ama bitsin artık..
Farkında mısınız bilmiyorum ama insanlar sokağa çıkma yasağı ilan edildi diye alışverişlerde pazarlarda zaten birbirine bulaştırıyor sonra dört gün eve kapansan nolur
Yasaga kimse hazir degil ama bence gerekli hastane koridorlarında gezmektense evimde sıkılırım daha iyi bu hastalık bitmeli ve bunun için herkes elinden geleni yapmalı çıkmayın çıkanları çok sert bir şekilde uyarın.
ben büyükşehir de yaşıyorum tamam da bu küçük şehirlerde neden serbest orada sokaklarda dolaşanların birbirine virüs bulaştırma riski yok mu bu konuda korona ile bir antlaşma mı yapıldı ? nedir yani mantık?
Sen işin eğlence kısmında, cahil ve çocuksu kısmında kalmışsın daha çok. Oysa insanlık katlediliyor, yarınlarımız umutlarımız, geleceğimiz, hayatımız çalınıyor. Top yekün bir terör saldırısı altındayız ve amaç korku yaratmak, psikolojik açıdan çökertmek, bölmek, soyup soğana çevirmek, para ve güç. Uyanmayacakmısın hala?
Bizde yasak yok malesef. İş yeri izin almış yasakta bile gidiyoruz ise
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu 4 gun sokağa çıkma yasağı yerine ben 4 ay daha sokaga çıkmamayı düşünmüyorum.. çünkü ev kiramı ödemeye hazır degilim.. bu şekilde hem koronadan hem ev sahibimden kaçmaya çalışacağım.. iş yok dolayısıyla para da yok.. bye
Kendi bahçemiz. Ya hafta sonu bahçede çay içerken polis anons geçti, ileride ki bir mahalle sakini için "kapı bu gün mü boyanır, size kapıyı boyayabilirsiniz diyen oldu mu içeri geçin" " Diyr seslendi, adam evinin dışındaki kapıyı boyarken uyarı aldı, bende polisle polemiğe girmek istemiyorum o yüzden mangalı sordum. Hani gelir sorgusuz sualsiz 3000 TL yi kitler gider diye.