Sağlık Bakanlığı, koronavirüs temaslı algoritmasında güncellemeye gitti. Buna göre yakın temaslıların 14 günlük karantina süresi 10 güne düşürüldü. Ayrıca 7. günde yapılacak PCR testi negatif olduğu taktirde izolasyon sonlandırılacak.Ayrıca daha önce yakın temaslı sağlık çalışanları maske ile işlerine dönebiliyordu, yeni güncellemeyle 7 gün izole edilerek 8. gün işlerine dönebilecekler. (Mynet)
Koronavirüs temaslılarının karantina süresi 10 güne düşürüldü. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Biraz tuhafıma gitti bu karar açıkcası. covidliye bile gerçi geçen gün 10 gün rapor vermişlerdi arkadaşa sonra bizim amirler insiyatif aldı :) 5 gün daha yolladılar..
bulaşma durdu herhalde artık normalleşme yolunda ilerliyoruz ya da hepten herkes bulaşşın kurtulalım moduna girdik bilemiyorum
bugün neden böyle oldu bilmiyorum ama kişilerin iyileşme sürecine de bağlı bu biraz belki 14 günden önce iyileşen de oluyor bazen ama yine de her ihtimale karşı kesinlikle 14 gün olmalıydı diye düşünüyorum
Virüs bulaşanların bile karantinası dolunca kontrole gelmiyorlar üstelik testler bile adam gibi sonuç vermiyor bu düzen oldukça bizden hiç bir şey olmaz
Olması gereken buydu gadası. Çünkü pozitif olan kişi 10 gün karantinada kalıyordu. Ama temaslı olan kişi 14 gün karantinada kalıyordu. En azından böylesi daha iyi oldu.
Hollanda'da yaşıyorum. Haziran ayına kadar test bile yapılmıyordu. Baştan beri karantina süresi pozitifler için 24 saat semptosuzluk, temaslilar için 10 gün. İyileştikten sonra 2. test hiç kimseye yapılmıyor. Yani semptomlar geçtiyse artık bulaştıramayacağın için sosyal hayata geri dönüyorsun. Maske 1 aralıktan beri uygulanıyor. 10000 kişi öldükten sonra akılları başlarına geldi sanırım 😂 Herşeye yanlış, yalan veya oyun diyebiliriz ama her ülkede buna benzer kararlar alınıyor değişiklikler yapılıyor gidişata ve yeni gelişmelere göre. Türkiyede yanlış yok demiyorum ama her ülkede aşağı yukarı aynı uygulamalar var..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yakın temaslı olduğum için 14 gün karantinada tutuldum 14. Gün test sonucum negatif çıktı bu karantinada olduğum 14 gün boyunca hiçbir rahatsızlığım olmadı. 15. Günün sabahında rahatsızlandım sabah tekrar test yaptırdım negatif akşam fenalaşıp acile getirildiğimde yapılan testim pozitif çıktı. Yani 14 gün kimse ile iletişime geçmemiş olmama rağman günde 2 defa yapılan (arada 12 saat bile yok) testimin sonucu tutarsızlık gösterdi. Şimdi kalkıp bu süreyi 7 güne indirmelerinin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Tek çare tam karantina gibi gözüküyor
Sağlık bakanın boşa o koltukta oturduğunu düşünüyorum. Hiç bir şey yaptığı da yok. Çıkıyor anca maske takın zart zurt tatavası yapar. İnsanları rencide eder. Mesafeye uyun der 10 kişi ile asansöre biner. Miting yapıp milleti toplayana gram laf edemez.
Geçen sağlık çalışanın twitine denk geldim. Sağlık çalışanları 10 gün karantinada kalabiliyorlarmış. Sonrasında virüsü atlaymamış olsa bile işe başlamak zorunluymuş. Sağlık çalışanın teki 17. Gününde olmasına rağmen virüsğ atlatmamış ve virüslü şekilde işe başlamış. Tedbir aldıkları falan yok. Aldık demek için saçmalıyorlar.
Sanki temaslılara test yapıyorlarmış gibi birde 7. Günde yapılan testten sonra diyorlar, vatandaşı olmasak komik bir ülke aslında, bence 10 güne iyi hal indirimi ekleyip 3 güne düşürsünler o üç günüde idari para cezasına çevirip kararı açıklamayı ertelesinler.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bugün 15. günüm. Evet temaslıyım neyse bir şeyim yok çok şükür. Devlet PCR testi falan yapmıyor kesinlikle. 300TL bayılıp özel yerlerden eve çağırıyorsunuz. Evet 1 kişiye 300 TL test parası. Devlete ulaşamıyorsun. Ulaşınca biz test yapmıyoruz diyorlar zaten. Verdiğim vergiler kimlerin cebine gidiyor merak etmiyorum çünkü biliyorum. Pislikler!
Resmen doğal seçilime dönüştü artık. Hastalık yakaladığını öldürüyor. Bu saatten sonra tam karantina dışında bir şey kurtarmaz. Bu da mümkün olmadığından nerden kurtarirsak kardır modunda devlet. Çok yazık
Madem karantina süresi düşebiliyordu neden bunca zaman sonra bu karar alındı. Bu bana mantıklı gelmiyor. Entübe sayısı arttığı için bu sayıları hızlıca iyileşen göstermek için yapilan yeni bir oyun. Yani kısaca matematik sayı algısı...
Ne on günü :) İş arkadaşımızı ambulans aldı götürdü. Korona testi pozitif çıktı. İki gün hastanede yattı evine sepetlediler. 5 gün içinde işe başlattılar. Adam yine halsizlikten acillik oldu ambulans aldı götürdü.
Valla durumlar berbat... bi koronavirislu olarak nabarsaniz yapin ama mumkun oldugunca kendinizi koruyun hastalik cok daa kotu diyorum. Yasaklara da hic itiraz etmeyin ben de ederdim ama simdi anladim
Bişi düşünüyorum bilindik bi hastalık değil nasıl etkiler olur onu da bilmiyorum bilim kurulu bu konuda daha bilgili zaten evden çıktığım yok allah herkese şifa versin.
Yalnız olay bir tek Türkiye'de değil Avrupa genelinde alınan bir karar. Temaslilara test yapılmıyor zaten. Aşılama olmadığı sürece de sıkıntı devam eder.
O konuda haklısınız ve daha dikkat edin çünkü bu vurdum duymazliklar ve aşı için gerekli yerlerle temasimiz. malesef. olmamasindan dolayı çok sıkıntı cekicez
Bu konuda yönetim ne kadar insanları korumaya çalışabilir ki , herkes hem kendisi hem toplum için elinden geleni yapsın , dikkat etmeyeni devlet görmüyor ki , daha ne yapsınlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
10 günden sonra bulaşma riski azalıyormuş belirtileri de ortadan kalkıyormuş o yüzden olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Karantina olmasın hatta ne gerek var ki anlamıyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
trendyoldaki hepsiburadadaki kasım ayı indirimleri gibi karantina süresine de indirim mi geldi.. aralık ayı indirimlerini kaçırmamak lazım.. bye