virüsün mortalite oranı çok düşük, 20-40 yaş arası öldürme oranı bulaşan kişilerde %0.2, yani 500de 1. el sterilizasyonu en önemli koruyucu. toplu taşıma kullanırken elinizi yüzünüze falan götürmeyin, en sık bulaşma şekli çünkü birisi direkt size doğru öksürmüyor. eve girdikten sonra elinizi hiçbir yere dokunmadan yıkayın. okula giden çocuğunuz vs varsa çok riskli, 9 yaş altı hiç ölüm olmadı çok kolay atlatıyorlar ancak en kolay bulaştıran da onlar. okullar çok büyük risk faktörü, keza hastaneler... acil bir işinizi olmadığı müddetçe hastaneye gitmemeye çalışın, seyahat öykünüz vs yoksa (gerçi trye de girdi ama) büyük ihtimal gripsinizdir. kuru öksürük, ateş ikisinin ortak ve en sık olan semptomları. tylol için çok güçlü koruyucudur, direnci yüksek tutar. virüs var diye bitki çaylarına abanmayın, daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. neyse benden bukadar, panik yapmayın...
Türkiye'de ilk vaka tespit edilmiş sanırım. Toplu taşıma kullanan arkadaşlar bol bol ellerini dezenfekte etsin kolonya veya sabunla yikamalilar. O değil spor salonunda o maske ile nasıl ağırlık altına giricez onu düşünüyorum :/ Takamiyorumda birkaç kere denedim daraldim resmen.
Hijyeni daha da arttırdım.. banyo ve lavabolarda sprey dezenfektan bulunduruyorum ,özellikle kapı kollarını sürekli çamaşır suyu ve beyaz sirke ile temizliylrjm cocuklarıma da her ellerini yıkadıklarında burun ve ağızlarını da temizlemesini tembihliyorum.. teması ve öpmeyi özellikle kalabalık ortamlarda kestim😄 en çok ta temas yasağına sevindim her gördüğümüz yakınımız ile tokalaşmaktasın kurtulmuş olduk😅
Hiç sanmıyorum. Evet bizde el yıkama alışkanlığı var ve yüksek oranda. Namaz kılınırken zaten günde 5 kere bu otomatik olarak yapılıyor.. Ama virüs bulaştıktan sonraki kısma dair bir bilgilendirme yok, neler yapılması gerektiğinin basılı bir metni mesela.
aslında dağıtılıyor bir çok yerede astırdı bakanlık ilçe sağlık müdürlükleri alarmda uzun zamandır birazda araştırmak lazım bu işş sadece devlet eli ile olmaz vatandaşında maksimumum dikkat etmesi riskleri azaltması lazım inşallah bu süreci iyi atlatıcaz
Ben İzmir de bir kasabasındayım. Ve dışarı ile ilgisi olmayan bakmayan merak etmeyen okumayan birisi değilim. Böyle bir bilgi hiç verilmedi bize.(eee n azından burda)
Ülkemizde krona virüsü yok dediler avrupa birliği krona virüsü tespit edilen ülkelere 50 milyon euro yardımda bulunacağını açıklayınca bizimkiler krono virüsü var diye açıklama yaptı korkarım avrupa birliği eşcinsel nüfusu çok olan ülkelere yardım yapıcaz dese bizimkiler ne der acaba
Türkiye'de koronavirüs Acıbadem hastanesine kadar ulaşmış durumdaymış Türkiye, de panik yaratmamak için gizli tutuluyormuş 15 gune kadar Bakanlık bu durumu haberler de açıklayacak ve dezekfente amaçlı okullar tatil edilecekmiş Herkes maske takıcakmış Marketlerde yağmalama olacak bomboş… [+]
Vallah Hocam haklısın az once Watsapptan bir sahsiyet yok hastanede hemsire tanidigim var deyip bu yazdıklarımı sıralamış. Bende gerildim şu an Hani derler ya bir deli kuyaya taş atmis. kirk akilli cikaramamis memleket aynen bu durumda