Hatırlarsınız sevgilisi yüzüne kezzap atıp yakmıştı Berfin'in. Sonrasında İskenderun Kadın Platformu da davalarında avukatlar vs. ona çok destek olmuşlardı.
Şimdi Berfin diyor ki onu seviyorum, evlenmek istiyorum. Öldüren sevgi... Eleştirmek de istemiyorum ancak psikolojisini anlamak istiyorum sizce neden böyle bir karar almıştır?
Sevgilisi 13 yıl almıştı ama Berfin affetti diye cezası düşecek mi peki?
Yüzüne kezzap atılan Berfin, ''onunla evlenmek istiyorum'' diyerek şikayetini geri çekti. Bu nasıl bir psikoloji?
Bu kıza o kadar çok üzüldüm ki şu an ki yaptığı şeyi tasvip etmiyorum tabi ama yaşadığı şeyler kolay değil kim bilir nasıl bir psikoloji içinde belki işin tehdit boyutuda vardır ama öyle olmasa bile kendinde yara açan birisinin o yarayı kapatabileceğini sanıyor bunu ona yapan cani onu sever sanıyor bunlar çok hassas ve zor şeyler anlamakta bir o kadar zor, tamda bu noktada yetkili kişilerin bu kıza daha çok destek vermesi gerekiyor her şekilde. Dilerim hakkında hayırlısı olsun ve bir an önce sağlığına kavuşsun
12
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben de bir anlam veremedim bence yanlış yaptı çünkü böyle bir şeyi yapan bir insandan hayır gelmez ha şu da aklımdan geçti acaba şunu mu düşünüyor yüzünden dolayı ileri de evlenememek bir erkek tarafından beğenilmemek bunları düşünerek mi bunları yapıyor bilemiyorum belki çok alakasız bir şey düşündüm ama aklıma bu da geldi yanlış anlaşılmasın ben yine de onaylamıyorum çünkü bunu yapan bir erkeğin sevgisinden de bir şey olmaz yani çok değişik bir durum çok kınamakta istemiyorum ama o çocuk cezalandırılmalı yarın aynısını başkasına da yapar başka kötü şeylerde yapar.
Cidden buna inanıyor musunuz ben yuh diyorum bu kızın gönül isteğiyle evlenmek istediğine inananlara... Kesin korkudan yapıyor yüzünü bu hale getiren neler neler yapar kız esiri olmuş çünkü devlete kimseye güvenemiyor sığınacak yeri yok hissediyor yuh diyorum ben
Dile getirmek istemiyorum ama beni kimse böyle kabul etmez düşüncesi oluşmuş ya da çevresinden bu düşünce ona dayatılmış olabilir. Aksi halde kendisine saygısı olan bir birey asla böyle bir düşüncede olmaz diye düşünüyorum.
bir arkadaşımla kadınların kendisine değer verdiğini konuşmuştuk hatta bunu benimle tartışmıştı. Bu haberi kendisine göndereceğim örneklerinden biri. Beni malesef haklı çıkarıyor.
Stokholm sendromu, rehinenin kendisini rehin alan kişiyle olası diyalog sürecinde oluşan, duygusal anlamda sempati ve empati oluşması olarak özetlenebilecek psikolojik durumu anlatan bir terimdir.
Herkes ne güzel yargı dağıtmış. Olayın iç yüzü belli değil ama yargılamak çok basit.. Dillere pelesenk olmuş bir kaç cümle gördüm.. "Kötü davranan erkek değerlidir " Biraz mantıklı düşünün kim yüzünü kezzapla yakan birine değer verir? Kötü davranmak başka kezzapla cana kast etmek başka bunun ikisini ayırt edemeyecek kadar şuursuzsunuz herhalde. Belli ki sağlık sorunları var psikolojisi iyi değil ya da tehdit ediliyor.. Bu kadar acımasız yorumlar yapıp büyük konuşmayın lütfen kimin ne olacağı belli değil..
bu olayda bence hiçbir şekilde tehdit durumu söz konusu olamaz. Herkes kızın yanında yer alırken kendisini bu prosedürde haklı çıkarıp koruyup kollamak isterken onun bu gibi karar vermesini saçma buluyorum. Hatta benim düşüncem şu kız aff çıkacağını öğrendi ve x şahısın hakk ettiği cezayı almayacağının kanaatine vardı bu yüzden evlenmek istediğini söyledi ki daha sonradan kendi öcünü kendi alabilsin :) ki aşırı mantıklı olurdu. Diğer türlüsü mantıksız. Suçlu onu sevseydi kıza zarar vermezdi, var sayalım ki evlendi kaç gün yüzüne bakacak, onu geçtim kız bu gerçekle aynı kişiyle aynı evin altında nasıl duracak? Yani her türlü anlamsız ve mantıksız umarım cidden sadece kendi öcünü almak için yapıyordur bunu aksi takdirde söyleyeceğim tek şey: Kimseye yardım etmeyin ya mağdur olursunuz ya da akıllara zarar olaylarla karşılaşırsınız :))..
Ömür boyu bu yüze bakmak zorunda olsun diye kendinden vazgeçmiş olabilir. Sevdiği için yaptığını düşünmüyorum çünkü ilk dava sonuçlandığında, çektiğim acıların bedeli 13 yıl olmamalı diye ağlıyor, isyan ediyordu.
Sanırım bir ömür ceza çekmesi için yapıyor bunu ama asıl acıyı kendine verecek haberi yok.
Artık ben toplumda gerçekten kimin suçlu kimin masum olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum çünkü bu kadar eziyeti gördükten sonra bir insan şikayetini çekiyorsa ya tehdit ediliyor ondan ya da iftira atmıştır ondan başka bir yolu yok. Mesele kadın cinayetlerini asla onaylamıyorum ama bakıyorsunuz Yok erkek arkadaşının evinde kaldı Yok erkek arkadaşı öldürdü, erkek içinde kadın içinde diyorum erkek kız arkadaşlığı ya da flört etmek nedir ya bir erkeğin kızın ya Eşi ya da nişanlısı olur, böylelerine iyi olmuş diyorum, akıllı duran insanın başına bunlar gelmez. Bide şikayetçi olmamış demek ki hak etmiş ve diyecek bir şey yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
evlenip bu da ona kezzap dökse üzülür müyüz -HAYIRRR ama sanmam kezzap dökecek olsa evlenmeden de döker üzülerek söylemeliyim muhtemelen yüzünden dolayı kimsenin onu beğenmeyeceğini ancak bunu kendine yapan kişi ile evlenebileceğini düşünmüştür başka bir izahat olamaz dün de bu tarz bir soru vardı en ince detaya kadar irdeledik hatta psikoloji ile ilgilenen bir arkadaşla dozu kaçırmışız kendimi ego super ego hakkında konuşurken buldum kız ilk başta en ağır cezayı alsın derken affettim evleneceğim demesi belli düşüncelerinin değiştiğini gösterir muhtemelen de dediğimi düşündü ya da celladına aşık olmak mı (stockholm) belki de odur ama yazdıklarım büyük ihtimal
Bu kızı yargılamak suçlamak bize düşmez tabi ki ama bir yakınım aynı şekilde davranıyor olsa kararından vazgeçirmek için elimden geleni yapardım biraz cahil bir davranış olduğunu düşünüyorum ama bir yandan da suçlayamıyorum karmaşık düşünceler içine girdim şu an
Sevgilisi yakında yürürlüğe girecek af yasasından faydalanıyor ve de cezaevinden çıkacak...
Bu kız ya geleceğinden korktuğu için bu yapıyor ve beni kimse almaz diyor, ya da işin içinde başka iş var ve tehdit alıyor. Bu sefer öldürür diye korkuyor olabilir...
Ya kadınlara bunu nasıl yapabiliyorlar anlayamıyorum.. Bunu yapmakla, kadınları öldürmenin onlara işkence etmenin arasında fark yok bence.. Bergen'e çok yanmıştım hep içimde iz kalmıştır kezzap dökülmesi ve sonra da öldürülmesi.. Bu kızı da anlamak mümkün değil, evlenirse neyin değişeceğini sanıyor ki?
yalnız bırakılmış ve yeni bir hayat kurmak için ümidi kalmamış bir kız görüyorum. Bakmayın herkesin Twitter da twit atıp sosyal sorumluluk duyarı kastığına. Yapayalnız kaldığını görüyorum. yanında sadece annesi ve babası var. Yeni bir hayat kurmak için kimse elini uzatmıyor ve biz de bu kızcağızdan ömür boyu güçlü olmasını bekliyoruz. Kimse onu anlayamaz.
Hemen anlatayım herzaman böyle oluyor bu işler Cocuk ve ailesi tarafından ölümle ve ailenin ölümüyle tehtit ediliyosun , sonra cocukta sana bu halinle kimse seni almaz , hapisten kurtar bende evleneyim senle diyor. Sonuç bu işte bikaç sene sonrada öldürürler kızı tertemiz kurtulurlar işin içinden kansızlar. Devletin bu kıza sahip cıkması lazım.
Hayır kamu davası olarak dava devam ettirilecek. Yargılanan şahıs ya da şahsın çevresinin Berfin üzerinde ya da ailesi üzerindeki tutumunu bilmiyoruz. Belki çok ciddi tehditler, baskılar olabilir. Maalesef günümüzde korkunç olayların önü arkası kesilmiyor. Zaten ruhu bu denli acırken başka acılar istememiş, isteyememiş olabilir. Umarım psikolojik destek alıyordur.
Bence ne yasadigini bilemeyiz cünkü her gün aynaya baktiginda o pislik herifin yaptigi kötü seyi hatirliyor. Yani bilemiyorum neden sikayetini geri cekti. Ama yalniz birakilmamasi gerek cünkü bu durum normal bir konu degil. Diger bir mesele ise cani herifin sikayet olmadan cikacak yeni af yasasi ise serbest kalabilme ihtimalai.. Asil beni korkutan tarafi da bu
Hiç sağlıklı bir karar değil. Ayrıca arkasına bütün Türkiye'yi almışken tehdit falan kabul edilebilir şeyler değil. Tabii arka planda ne olduğunu kimse bilemez. Şimdi arkasında ailesinden başka kimse yok. İkinci bir vaka daha yaşanması çok olası.
Herkes bunun için seferber olmuştu, kadın hakları vs. Bu beyni ile böyle bir karar aldı herkes şok oldu, kadın hakları bakanı en son biz artık ilgilenmiyoruz dedi elini eteğini çekti herkes çok sinir oflu çok. Eğer şikayetini geri çekmeseydi 13 yıl hapis yatacaktı oğlan
aslında bende öyle düşündüm ama bu kıza recep tayyip erdoğan koruma bile tutmuş demişlerdi önemli kişiler arkasındaydı avukatlar kadın dernekleri ve eğer tehdit edilseydi onu seviyorum evlenicez demezdi ben affettim şikayetimi geri çekiyorum ne hali varsa görsün derdi evlilik ne alaka?
Gerçekten ülke olarak. Ben kendi sahsim adına utanıyorum bu tür olaylardan artık değişmemiz lazım gerçekten bazı şeyleri saplantı haline getirmekten bıkmadınızmı abi ya kız istememiş seni daha ne yani aldatmışmı bırak aldatsın ver yolu geç öldürsen olacak yani Bunu herkes için söylüyorum bir kız sizi reddetti diye tüm kızlar sizi reddedecek değil. Başka aşklara yelken açın sadece cinsel arzunuzu tatmin etmek için yaşamayın
Berfin’in üzerinde çok ciddi bir baskı olduğunu düşünüyorum. Gerek tehdit, gerek kendi ailesinin baskısı, gerek toplum, gerek karşı taraf. Belki para verdiler, belki gerçekten seviyor belki de bu saatten sonra başka ne yapabilirim diyor. Çama ruh hali sağlıklı olmadığı kesin. Umarım bu yaşadıklarını gerçekten unutacak bir hayatı olur.
Aptallığın aklın üzerini kaplamasıyla alınan kararı görüyoruz burada, kezzap yalnızca yüzünü mahvetmemiş, beyin hücrelerini de aynı ölçüde harabetmiş, zavallılar her durumda zavallılardırlar, zayıflarda zayıflardır, bugün bu gördüğümüz bu gerçeğin bir büyük timsalidir, insan adlı yaratığın ne kadar aşağılık olabileceğini gözlerimizle apaçık bir kesinlikle görebiliyoruz.
Asıl konu şu TEcavüz, taciz , yaralama , hayata kast vs vs vs.. bu tür suçlardan sonra , kurbanın "evlenmek istiyorum" "affediyorum" demesi ile, sanığın , leş psikopatın halka geri salınmasını engelleyecek yasa çıkması lazım. Berfin gibi 98217398217387 kadın var bu şekilde geri adım atan. Konu Berfin değil, bu eylemi yüzünden onu yalnız bırakanların da kadınları savunduğu yalandır zaten. Asıl ilgilenilmesi gereken, belirttiğim yasanın var olması. Bu yasa için çalışılması lazım.
Kamu davası devam etmiyor mu böyle durumlarda? Toplumu derinden yaralayan olaylarda taraflar anlaşsa da kamu davası olarak devam ediyor diye biliyorum ama emin değilim.
Yazık yavrum aklınca ömür boyu gözünün önünde yaptığını görerek yaşasın diye düşünerekte böyle bir karar vermiş olabilir ama en kötüsünü kendisine yapmıyormu yine en büyük kötülüğü yapan adamın yüzüne her baktığında kimi cezalandırmış olacak Allah yardımcısı olsun. kararın en zorunlu ve en ağırını kendisi için vermiş.
Kendisine bu kadar eziyeti reva görülen Berfinin böyle bir karar veriyor olması bence onun yeterince kendi hayatını iyi öğrenmeyişinden ve sürekli olarak fikir değişme isteğinden kaynaklanıyor olabilir yanlış bir karar vermiş rabbim yardımcısı olsun ama sağlıklı bir karar değil.
İşte ümmetin partisi akape vr mehape nasıl sevenleri kavuşturuyor gördünüz. Yasa hazırlandı. Kezzap adan adamda faydalanacak kız bianda adama aşık oldu işte hep bunlar ümmetin partisinin ilahi gücü. Ama şunu da ekleyeyim. Yasa sonrası bu ve benzeri olaylarda tehdit varsa. Ne akpye nede mhpye oy verenler yatacak yer bulamayacak. Ne bu dünyada nede öteki dünyada
hayat artık onun için yaşanmaz oldu. şikayete karşı evlenmek ve bir nebze daha iyi bir hayat için onu affetti lakin ona bunu yapan daha neleri yapacağını düşünemiyor şuanki acısının en büyük acı olduğunu sanıyor. Daha kötüsünü görmedikçe :(
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Benim görüşüm; eğer adaleti kendi elde etmeyecekse (malum kadına karşı işlenen suçların infazında da indirim sağladı sevgili devletimiz) saçma bir karar ama intikam tatlıdır diyen bir kadınsa yapsın! İnşaAllah, şiddet uygulayana ve onun gibi insanlıktan çıkmışlara ders verir de; "Affettim" dediği pi. sliğe çok daha fenasını yapar.
Berfin affetmese de aftan yararlanacaktı zaten o kişi. Dolayısıyla nasıl bir psikoloji ile bu kararı verdiğini bizim anlamamız mümkün değil ve anlamadığımız bir durumu yargılayamayız.
Bana kimse bakmaz diye düşünüp affetmiş olabilir. ya da suratına kezzap dökmek, öldürmek için yapmıştır. Kendisini bu hale getiren birini affetmesi imkansız bence.
Direk kesicek eline vericek diye düşünüyorum. İntikam ne kadar soğuk yenirse o kadar tatsıs tuzsuz olur. Yoksa başka türlüsü insanın kendi benliğine saygısızlığı olur.
Kız büyük bir travma yaşadı. Cezasıda düşürüldü diye biliyorum adamın. Yani bu yüzden olabilir. Tehdit edilme olasiligi yüksek. Kimsenin icini bilemeyiz özellikle böyle kötü şeyler yasayan insanlar içinde ne yaşıyor bilemeyiz.
Para veya evlilik teklif teklif etmiştir oğlan tarafı. Veya her ikisini teklif etmiştir kızda bu güzle kimse evlenmez benle demiş kabul etmiştir tabi paranın kokusuda güzel. Başka ihtimal düşünemiyorum.
Ben bunu haberlerde görmüştüm bu kızın geri kalan hayatı o pçten nefret ederek geçecek buna gönülden inanıyorum her ne kadar affettim dese de bu gerçeği hiçbir şey değiştiremez
Celladına teslim olmak çok çok üzücü asıl sorun berfin affetti diye dava bitecek mi o pislik elini kolunu sallayarak gezecek mi asit atmaya cesaret eden birinin yarın öbür gün birine tecavüz etmeye öldürmeye cesaret edemeyeceği ne malum ayrıca ceza almasa başkalarıda bundan cesaret alıp bu tür saldırılar yasanacak
Boşuna aşk toplum tarafından kabul görülen tek delilik hali dememişler ya da ablamızın Stockholm sendromuna benzer bir psikolojik bir problemi olabilir
Anlam veremiyorum bu kız milletine ulan böyle sevgi aşk mı olur yarın bir gün aldatacak bu kızı sonra bosanacaklar sonra intihar edecek , insan sevdiğine kezzap döküp yakar mı be
Kimse beni yadirgamasin ama kizda biliyor kimseyle evlenemeyecegini hem ona ceza olsun diye yapiyor olabilir. Sevdigini kesinlikle zannetmiyorum. Tek korkum evliyken kiza kotu davranmasi
Ne yaşadığını , ne şartlardan geçtiğini bilmediğiniz duygularını bilmediğiniz birinin psikolojisi hakkında yorum yapamazsınız ! YARGILAMAK VE SORGULAMAK KİMSEYE DÜŞMEZ...
arkadaşlar evlenerek adama ceza veriyor anlamadınız mı? kızın yüzü ne hale gelmiş adam hapise girse daha iyi yaşar oh attım hapisteyim ne güzel cezama bak ama kızla evlense iş başka
Tehdit edilmis olabilir veya yapan kisi adam diyemiyorum bunu yapan kisi ona ben seni alirim evleniriz demis olabilir kizda ona guvenmis olabilir benimle kimse evlenmez demis olabilir
İlerde bicaklanip öldürürse hiç acımam ozaman iyi oldu derim akillanmaz bunlar aslında paylaşmamak lazım medyada dolaşıyorum diye bir de götür kalkmasın
Onu alacak kimsesi yoktur. Onu alabilicek tek adamı da yanında istiyo olabilir. Ailesi kötü durumda ya da onunla ilgilenemez olabilir... Bu kadar düşünmeyin bir nedeni vardır bence.
Allah Yardımcısı Olsun haberi izledim çok üzüldüm. keşke kabul etmeseydi insanın güzelliği kalbindedir Allah yardım etsin her zaman yanındayız senin :(
Bu kız bu akılla bir sonrakinde kezzapla kurtulamaz. Canından olur. Bizde böyle salakların savunuculuğunu yapıyoruz. Kendi düşennağlamaz. Bırakın ne hali varsa görsün