Hatay'ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek, (20) yüzüne asit döken ve bu suçtan 13 yıl hapis cezasına çarptırılan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik (23) hakkındaki şikayetinden vazgeçti.'Ozan'ı seviyorum onunla evlenmek istiyorum, bu yüzden şikayetimden vazgeçiyorum' diyerek şikayetini geri çeken Berfin Özek'i dava sürecinde büyük destek veren İskenderun Kadın Platformu, yaptığı açıklamada, "Öldüren sevgi istemiyoruz,' şiarımıza ters düştüğünden, bu saatten sonra Berfin Özek ile ilgili hiç bir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" dedi.(Milliyet)
Adaleti sağlamak devletin görevidir, devlet denen şeyin var olma sebeplerinden en önemlisi insanların bir arada huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Bir insanın suçlu olması veya suçlu olma ihtimali nedeniyle kovuşturmaya tabi tutulması için zarar görenin şikayetçi olması gerekliliği günümüz hukuk sisteminin bir eksiğidir. Bir insan başka bir insanın yüzüne kezzap atıyorsa devlet bu kişiyi bulup aynı şeyi o kişiye de yapmalı ve eksta hapis cezası vermeli. Sadece hapis cezası vermek adaletli olmaz. Eğer ucube zihniyete sahip olan insanlara hak ettiği cezalar verilmezse bu ucubeler nesillerini devam ettirip hep var olacaklardır, devletin görevi doğal seleksiyon mekanizmasının ''adalet ve güzellik'' doğrultusunda ilerlemesini sağlamaktır. Eğer devletler doğanın en önemli kanunu olan 'adalet'i görmezden gelir, 'güzellik ve sevgi' gibi bize yaşama nedeni veren kavramlara ihanet eden ucube zihniyetlerin yaşamasına veya nesillerini devam ettirmesine izin verirlerse gelecek bugünden daha kötü olur. Geleceği güzelleştirme ideali bugün ne yaptığımızdan bağımsız değildir. Bugün ektiklerimizi ileride torunlarımız biçecek. Bizim ve bizden sonrakilerin geleceğinin güzel olmasını istiyorsak bugün 'güzel ve adaletli' şeyler yapmalıyız.
Kuvvetle muhtemel bir psikolojik rahatsızlık, düşünülebilir evet. Lakin, bu türden saplantı halleri çoğu kız kişisinde var. Çevremden de denk geliyorum "küfür eden, döven, insanlıktan aşağı değer biçen" tiplerin peşinden koşuyorlar. Dananın kasabın bıçağını yalaması gibi gözleri körleşmiş artık, yazık ya. Cehalet sadece okumamak değil aynı zamanda sorgulayamamaktır bir de. "Hak etmiş, oh olsun, umarım katledilir..." gibi cahilane görüş yapmayacağım. Her ne olursa olsun bir insan daima yaşamayı hak eder ve kadınlar bu konuda daha korunmaya muhtaçtır. Yalnız benim değinmek istediğim nokta "neden böyle bir şeye ihtiyaç duyduğu" rasyonalitesini irdelemektir. Bu barbar yaratık kızın canına kastetmiş, duru güzelliğini tanınmaz hale getirmiş ve onu hiçe sayarak kadınlığını harcamıştır. Akıllıca düşünmek gerekirse, birinin size bunu yaptığı göz önüne alıp empati yeteneğinizi çalıştırın affetmek imkansızdır. "Korktu affetti, seviyor affetti" muhabbetine hiç girmeyin; insan canından daha önemli bir şey yoktur bu dünyada. Saplantı olmuş bana kalırsa kız için ve bu o kadar berbat bir şey ki kendine has düşüncelerini bile sergileyemiyor. Mutlak katilini affetmiş; evet mutlak katili diyorum çünkü bir kadına veya bir canlıya bu şekilde davranan yarın öbür gün öldürme teşebbüsüne de gözünü kırpmadan girişir. Sonra hesabını kim verecek giden canların? Kocaman bir sessizlik. Biraz öz saygı gerekiyor bu gibi durumlarda, zararı gördüğünüz yere "aşkı" bahane ederek dönemezsiniz. Biz kadınlara değer verip korumaya çalıştıkça ne yazık ki onlara bilinç aşılayamıyoruz asıl takıldığımız kısım burası. Bir kadın artık anlayacak ki boş sevgi karın doyurmuyor; erkekten çok adamlığı benimseyecek. Benim algımda kadın kendini özel hissetmediği yerde durmaz demek yanılıyormuşum, yazık ne diyelim. Kendi düşen ağlamaz, kötü düşünmek istemesem de rasyonel yapım beni buna itiyor.
Ben onun bunu gerçekten özgürce istediğini asla düşünmüyorum, o kız nelerle tehdit edildi ediliyor Allah bilir, kendi başına gelen ortada ve düşünmesi gereken sorumluluğu ailesi sevdikleri var. Bunu yapan kişi özgürce dışarı çıkıyor ne malum annesini gözünün önünde dogramakla tehdit etmediği, kesinlikle tehdit olduğunu düşünüyorum. Allah yardım etsin Allah o kızın yanında olsun
Büyük ihtimal adam Bu kıza seni seviyorum yüzün böyle bile olsa geçmişimiz var seninle evleneceğim dedi kız da yüzüm mahvoldu artık kimse beni sevmez ama o beni seviyor ve evlenmek istiyor bu son fırsatım gibi düşündü ve şikayetini geri çekti zaten hukukta bu gibi yaralanma durumlarında genellikle bu yüzden şikayetler geri çekiliyor
2. Bergen vakası. O da yüzünü yakan ve bir gözünü alan adamı affetmişti sonu ölüm oldu. Bu afların 2 nedeni olabilir. 1. yüzleri o hâle geldikten sonra kimsenin bir daha kendilerine âşık olmayacağını düşünüyorlar ve o yalnızlık korkusu bu vahşete neden olan adamın “pişmanım sevgimden yaptım, kıskandım” sözlerine inanmalarına sebep oluyor. 2. Serbest kaldıklarında canlarından olacaklarını düşünüp hem kendileri hem de sevdikleri için korkup mecburen geri dönüyorlar. Bu ülkede adalet olsa kimse “serbest kalsa bana ya da aileme şunu yapar” korkusuyla o insanlara dönmez. Yüzüne kezzap atan birinin yanında nasıl uyuyabilirsin ki? Ne yapacak sana uykunda Allah bilir. Kimsenin sağlıklı bir düşünceyle bu insanlara geri döneceğini sanmıyorum o yüzden kimse kıza boşuna hakaret etmesin.
Iki ihtimal var 1. si tehtid alıyor olabilir. Korkusundan sikayetinden vazgeçmesi kuvvetle muhtemel. 2. si ise; stockholm sendromu denen psikolojik duruma maruz kalmış diye düşünüyorum. yani bir şekilde bütün hayatını mahveden, travmatik depresif duygular yaşatan kişiye hayranlık, sempati vs hissetmek yatıyor dur bilinç altında kızın. Durum hangisi olursa olsun bu kızcağızın sahip cikilmaya, elinden tutulmaya ve pskolojik destek almaya ihtiyaci var. Guzeller güzeli pırıl pırıl bir kızımız daha ataerkil toplumun, erkek şiddetinin kurbanı olmamalı. zaten yeterince mahvolmus 😔😔
Haziran gecesi dizisini hatırladım. Havinin cerrah kayınvalidesi oğlum seni öldü bilsin yüzünü estetik güzel yapayım demiş yapmıştı. Oğlanın ailesi teklif etmiş belli. Umarım kız daha fazla üzülmez ve ameliyatı başarılı our. Aksi takdirde o insan olmayan sevgilisi belki vicdan azabı duyar da ama ne olur bilemeyiz.
Inşallah pişman olmaz, aralarında hiç bir resmi bağ yokken kendisine bu derece şiddet uygulaayab psikolojisi iyi olmayan birisiyle aynı evde yaşamak ne kadar doğru? Tabi yaşayabilirse.. Belki de evlenme vaadiyle kandırıp şikayetini geri çekmesi için kullandı..
Kız belki mevcut durumu sebebiyle onun kimseyle evlenmeycegini düşünüp en azından şikayetimi çekip bununla evlenirim psikoljinde olabilir tabiki buna onu kodlayan mutlaka karşı tarafın yakınları ve akrabalaridir. Ancak çok hatalı bir karar bunu yapan birinin yarın da canına kastedecegini bilmesi gerekli. Dunya böyle bir yer işte kimisi laboraturdaki kobay gibidir birileri de bu kobaylardan ders çıkarıp aşk sevgi diye it kopukla cahille macera ya girmez
sikayetinden vazgecerek cezanin iptali gibi bir sacmalik kslkmsli artik. ABD'de oyle bir sey yok mesela. cunku bu sadece senin degil, tum yoplumun sorunu. ayrica bu kizi "cikinca seni oldururum, sikayetinden vazgececeksin" diye tehdit etmis olabilir. iste o yuzden sikayetinden vazgecme sacmaligi ksldirilmali.
Aşk piyasasının temelinde menfaat hesabı yatar.. O kızın yüzü öyle olmayıp başka birini kolayca elde edebilecek durumda olsaydı bu seçimi yapmazdı büyük olasılıkla... Bir de düz mantık düşünmemek lazım. İlişkilerdeki psikolojiler bizi her zaman şaşırtabilir.. Mesela bir kadının şiddet gördükçe eşine daha fazla bağlanmasını herkes anlayamaz. Ama bunun da kendi içinde bir açıklaması var.
@mekanınsahibinil arkadaşa katılıyorum. Özellikle şu söze; Kimsenin sağlıklı bir düşünceyle bu insanlara geri döneceğini sanmıyorum o yüzden kimse kıza boşuna hakaret etmesin.
Evlendikten sonra da öldürür kızı zaten.. kız icin her türlü üzüldüm... yaşı psikolojisi aile içindeki durumu geleceği kimbilir nasıl bir kafa ile neler düşünerek hareket ediyor vs vs.. Allah yardım etsin
adece goruntuya bakilan 1 sivincenin bile laf edildigi bu devirde kizin hayatini karartti. bu kiz ha olmüş ha yuzu bu hale gelmiş onun icin herşey bitti. benim elestirim verilen cezanin 13 yil olmasi 14 yil verirler 2 yil sonra iyi halden çikar.
Yüzüne Kezzap atıldığı için artık kimsenin onu beğenmiyeceğini düşünerek onunla cezaevinden çıkartması karşılığında evleneceğini düşünmüş olabilir. O kız anlaşılabilecek bir pskoloji yaşamıyodur Allah yardımcısı olsun
Bu kararı çok zoruma gitti. Bir şey demek istemiyorum. Özel hayatı sonuçta ama bu tür olaylara bu şekilde atılan adımlar, bu ve benzeri suçları işleyen insanlara cesaret verecektir. Hiçbir mazlum kadın şiddeti hak etmemeli.
Kız daha ufak yaşta duyguları ve düşünceleri yeteri kadar olgun değil. Yanlış seçimi ona ağır bir bedel ödetti. Birisine böyle bir şey yapan biri devamını getirir. Çocukta zaten cahil, kekonun teki
Evlilik kadınların o derece ulaşması elzem başarı skalasıdır. Bir erkek onlara tecavüz de etse, finalde evlenecekse problem yok kadın nezdinde.. Evlilik delisi aşağılık varlıklar..
Yalan be bunu yaşayan başka kadın seneler sonra itiraf etti tehditleri korkularını... Oda bunu gibi tekrar onla beraber oldu en son hakkını arıyordu az akıl lütfen kim kabul eder böyle birini
Bunun tek bir açıklaması var işte erkek Egemen bir toplum kadınları baskı üzerine baskı yeter artık yani benim kanunların da hiçbir zaman böyle bir şeye yar olmadı olmayacak erkek egemenliğini savunan benden değildir
Çok yanlış yapmış. Biri sana geri dönülemeyecek bir hata yapıyorsa onu affetmek en büyük aptallıktır. Sana yapılan hatayı unutup ikincisine fırsat verebiliyorsan kızım allah kurtarsın seni. Başkasının hayatında doğru yolu bulamazsın
Çok zor bir süreç, bu kararı hangi şartlar altında aldığını bilmiyoruz. Herkesin kararına, doğru ya da yanlış olsa bile saygı duymak gerekir. Neticede kendi yaşamını etkileyen bir olay ve kendi kararını vermiş
Başka birinin yüzüne asit döken bir psikopatın sokakta gezmesi herkes için tehlikeli. O yüzden ömrünün kalanınu hapiste geçirmeli. Hakkında şikayet olsa da, olmasa da
bu kızın psikolojisi yerinde değil öz güveni yerlerde empati yapmayı deneyin sağlıklı kararlar alamadığını düşünüyorum kim kendine böyle zarar veren birini sevebilir ki
Kadınlar genelde kendini üzen zarar veren erkeklere aşık olurlar burda anormal bir durum görmüyorum klasik kadın davranışı sadece asit mi? Kadınlar kendini üzen erkeklere aşık olmuyorlar mı zaten bir kadını kendinize aşık etmek istiyorsanız ona kötü davranmak yetiyor zarar verdikçe size bağlanacaktır. Kadına ne kadar iyi davranırsan o kadar kötü görür seni.
Bence ikisinin de psikolojisi normal değil. Sağlıklı düşünen bir birey ne birine böyle bir sey yapan ne de zarar gören kişi o kisiyle bir hayat kurmak isteyebilir. İkisinin de psikolojik tedavi görmesi şart diye düşünüyorum.
kız affetmeye mecbur bırakıldı bence.. çünkü yeni düzenlemeyle hükümlülere af yasası kapsamından onu o hale getiren canide yararlanacak. ben iyi bir davranış sergilediğini söylemiyorum o adamı affetmesi kesinlikle hatalı ama dışarıda ona zarar vermesinden korkmuş olabilir
avukatlarını bile habersizce azletmiş kendizine üzülen herkesi yüzüstü bıraktı şimdi tehtid edildi diye savunanlar düşünmüyor mu aylarca bağırnçağır yardım isterken tehtidmed'lmedi de şimdi mi ediliyor geçeceksin bunları
Kız, psikopati eğitimi olan birinden etkilenmenin bedelini ödedi. Şimdi erkek de psikopat olmasının bedelini ödeyecek. Her gün uyandığında yarattığı bu yüzü izleyecek.
Olayın arka yüzünü bilmiyoruz o yüzden bir şey diyemiyorum. Belki tehdit edildi bunu kim bilebilir yoksa hangi kadın bunu kabul eder ve seviyorum deyip evlenmek ister.
Şok oldum Neyin sevgisi, nasıl bir sevgi? Alenen tehdit olmalı ortada. Şiddet hele ki böylesine öldüresiye yakıcı bir şiddet hiçbir sevgiyi içinde barındıramaz ve barındırtmaz
Olduren sevgi istemiyoruz. Apacik. Hakli goruyorum. Kizi degil. Vazgecen insanlari.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bizene bu kinseyi ilgilendirmez kendi karari niye surekli bu konulari gundeme getiriyorsunuz belki herkes sormus bu soruyu sitede hata yapsada yapmasada onun hayati bizi ilgilendirmez
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Yüzüne kezzap atılan Berfin; 'Onu seviyorum, evlenmek istiyorum' diyerek şikayetinden vazgeçti. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?