sokağa çıkma yasağı ilk vakaların olduğu zaman gelecekti, ayrıca 11 martda sınırları tamamen kapatsaydık.. bu umreye gidenler dışında keyfi yurt dışına çıkanları sokmasaydık ülkemize vakalar artmayacak ve yayılım olmayacaktı Rusya öyle yaptı 11 martda Rusyada vakalar bizden fazlaydı bir çok balkan ülkesi ve beraberinde 120 ülke yi de geride bıraktık şaka değil bu ilk 10 ülke içine girdik korona virüs vakalarında dışarı ile en çok bağlantısı olan sayılı ülkelerden olduğumuz gibi en fazla da ABD avrupa meraklısı lejyoner tipler çok bizde başka zaman olsa sınıra 50 bin lejyoner türk yığılmazdı ayrıca Balkan Ülkeler, Rusya Azerbaycan ve Asya Afrikadaki bir çok ülkeyi Türkiye geride bıraktı
3
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Her zaman derim Türkiye g*tünü dışarıya açar 2 hafta diyemiyor halkım evden çıkmasın bütün herşey devlet üstlenecek hiç kimsenin tereddüt etmesine gerek yok ama süriyeli olsa her şeyi üstlenir
dışarıya çok prim veren ülkeyiz suriyeliye yaptığı gibi lejyoner ABD meraklısı, Avrupalı dil öğrenme meraklısı yalak insan da çok Azeri bir arkadaşım var onların ülkesinin nüfusunun yarısı kadar dışarda türk var diyor virüs olunca yığıldılar
sayın bakan iyi çalışıyor tamam peki neden ilk vakaların olduğu zaman batı sınırını tamamen diğer ülkelerin yaptığı gibi kapatamadı ne dedi biz avrupa sınırlarını kapatamayız iran sınırı gibi dedi 50 bine yakın lejyoner türkü içeri soktu bir çoğu da keyfi geldi, bazıları belki mecburdu ama virüs olmasa bu kadar türk olmazdı neymiş efendim avrupa ile ilişkilerimiz daha sağlam kapatacaksın kardeşim sınırını herkese onların yüzünden 7 binden fazla türk korona virüsüne yakalandı 100 den fazla türk öldü
valla boş şu dediklerimi kimse yanlış anlamasın azeri arkadaşım var rusyadan gelecek binden fazla azeri asıllı rus vatandaşı memleketlerine giremedi sınırdan geçemedi virüs var bir keresinde almayacaksın belki bunları yapsaydık korona virüsü bizde azerbaycan ve balkan ülkelei gibi 100 lerde veya bilemedim en kötü ihtimal 500 lerde kapatır çabuk atlatırdık ulan gelme dedikçe yığılmışlar gurbetçiler sınıra ya!!! onu geçtim ulan 10 binden fazla yurt dışına sırf macera olsun diye dil eğitimine gidenler var bide onlar çıktı şaşırdım ulan çok mu seviyordunuz avrupayı ABD yi virüs %99 bu insanlardan ülkemize geldi noldu Hani Avrupa cennet ABD cennet neden bunları orda tedavi etmediler
Sokağa çıkma yasağı gelmesi için 4 5 aylık idare edicek para lazım ülkeyi kalkındırcak böyle birşey mümkün değil hayal aleminde yaşıyorsunuz devletin parası bunun için yeterli değil