Deprem anında sığınılacak en güvenli yer evin neresidir? Evdeki kapı eşikleri güvenli midir?

Deprem anında sığınılacak en güvenli yer evin neresidir? Evdeki kapı eşikleri güvenli midir?

Depreme hiç beklemediğimiz anlarda yakalanabiliriz. Sakin kalmak ve ne yapmamız gerektiğini bilirsek daha güvenli bir ortamda oluşturabiliriz. Deprem anında neler yapılır sorusu için bulunduğumuz mekâna göre farklılık oluşturuyor.

Bina içinde depreme yakalanmak çok olası bir durum. Öncelikle sakin kalabilmek önemli. Depreme konut içinde yakalandıysanız şu önerileri dikkate alabilirsiniz;
Evin içindeki kolonların dibi en güvenli yerlerden biri
Kocamın kolları demek isterdim ama yok 😂😂😂
😂😂😂 güzel fikir
@Cenk_ahmet 🤪🤪🤪
😂😂
Küçük alanlar daha güvenli küçük alandan kastım evdeki en küçük odaya cenin pozisyonunda sığınmak daha mantıklı çünkü allah korusun bir çökme karşısında daha az çökme oluşabilecek alan olusuyor altına gidilebilecek bir masa, devrilmeyecek bir eşya dibinde cenin pozisyonunda olmak ve başı korumak çok önemli
Teşekkür ederim
Şu evin terası oldukça güvenli bence. Masa altı olur. Kapı eşiği güvenli değil.
Yıkıcı bir depremde kapı eşiğine ya da terasa gidecek kadar vakit olmuyormuş. Öyle mi acaba?
Genelde gece vurduğu için ben terastaki odamda yatıyor olurum. Ya balkona çıkarım o anda ya da masanın altına girerim. Sen ne yaparsın?
Hala karar veremedim. Muhtemelen öylece yatakta oturup geçmesini beklicem bu gidişle 🤭
O an insan ne yapacağını şaşırıyor zaten. Şimdi biranda odandan çıkıp otomatikman merdivenlere doğru yönelmek çok daha tehlikeli. Masanın altına gir işte. ;) Ama deprem vurunca öyle yatakta oturur musun ki? Zor olur..
Haklısın. 99 depreminde öylece oturup beklemiştim. Kıyamet kopuyor sanmıştım :)
Bende de şaşkınlık oldu ne oluyor diyordum deprem mi oda ne? Falan öyle dışarıda açık bir alan vardı çadır kuruldu hepimiz orda yattık 1 hafta falan.
Biz de sahilde yatmıştık. Tsunaminin ne olduğunu da o zaman öğrenmiştik :))
Aynen öyle oldu ya hey gidi günler hey...
Eig için teşekkürler. Süpersin 😉
Cevap
19Cevap
Ezilmeye en çok mukavemet gösterecek eşyaların yanlarında olmak. Mesela mutfakta buzdolabi firin bulaşık makinasinin olduğu alanda bina yikildiginda bir yaşam alani boşluğu kalabilir. Ama asla masa altı değil. Sağlam eşyaların yanları daha güvenli. Bu arada cenin pozisyonunda kalıp belki başımızı düşecek küçük capli şeylere karsi bir yastikla koruyabiliriz
Evin kirişleri sağlamdır. Uzun bir dolap ve kiriş arası en sağlam yerdir. Merdiven balkon efenime söyleyim mutfak buralar tehlikeli yerler. Mutfak başta kaybeder camlar var. Evin iç taraflarında kalmak her zaman iyidir evin kıyılarına nazaran. Dış duvarlar yıkılabilir ancak binanın kirişler ayakta kalma ihtimali daha yüksek.
Hiç bir yer, ecel gelmişse tepene istediğin dayanıklılıkta bir şey diz, saklan o seni bulacaktır. Ama yine de tedbir almak önemli elbette...
Kapı eşiği, merdiven altları, masa sağlamsa masa altı (eskidwn sağlam masa çoktu şimdi süse kaçılıyor.)
asla kapi altlari degil
asla kiris altlari degil
ücgen olusabilecek noktalarda cenin pozisyonunda beklenmeli
Yaşadığım yer deprem bölgesi değil tenasül bile etmem yataktan kakmak için 😅
Sana geliyoruz 😂😂
Koca İstanbul geliyor nerelisin
Karaman'da riskli bölgede 😂😂
Yeraltı suyu çekilen heryer riskli
Heryerde risk
kapı altları , saglam mobılyaların altları, masa yatak bazası vb..
açıkçası l kolonlu bir evdeyim. kolonlardan uzak durmamak lazım
Bina 15 kat mesela çökecekse nereye saklanırsan saklan
Kapının altı. Orası hiç bir zaman yıkılmaz.
Evimin altında sığınak var. Ora inerdim herhalde.
Özellikle büyük eşyalqrın olduğu yer
Merdiven altı olabilir.
Depremde en tehlikeli alanlar merdivenler
Kapı arası diyorlar
Camdan atlarım
Delimisin
Hak teâlâ yazmışsa ölümü gerisi boşiştir
Ev komple çürük
Ruhuna fatiha 😂😂
@Cenk_ahmet allahtan müstakil de ustumuze kat dusmucek belki yarali kurtuluruz
Hayirlisi
Allaha sığınırım