Türkiye 24 Haziran, Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem Milletvekillerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yaptığı açıklamayla, Cumhurbaşkanı seçimini Recep Tayyip Erdoğan’ın geçerli oyların salt çoğunluğu aldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları şöyle: Anadolu Ajansı'na (AA) göre sandıkların % 99,16'sı açıldı.
* Recep Tayyip Erdoğan: % 52,55 * Muharrem İnci: % 30,67 * Meral Akşener: % 7,33 * Selahattin Demirtaş: % 8,36 * Temel Karamollaoğlu: % 0,89 * Doğu Perinçek: % 0,2 Genel Seçim sonuçları ise şöyle: Anadolu Ajansı'na (AA) göre sandıkların % 99,10'u açıldı.
* AKP: % 42,49 * CHP: % 22,67 * MHP: % 11,13 * HDP: % 11,62 * İyi Parti: % 10,01 * Saadet Partisi: % 1,35 * Diğer: %0,72 Sonuçlar, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Peki siz sonuçlar hakkında neler düşünüyorsunuz?
Türkiye’nin ilk devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu! Seçim sonuçları hakkında düşünceleriniz neler?
Şahsen ilk turda Tayyip kazanamaz ve Millet İttifakı meclis çoğunluğu olur diyen biri idim burda her yerde.
Aslında Akp oyları 1 Kasım'daki %49'dan %41'e düştü.
Ama Mhp ben ve Akpliler dahil geniş bir kesim tarafından %5-6 anca alır diye beklenirken hiç oy kaybetmedi. Resmen Akp'yi kurtaran taife ülkücüler oldu. Yoksa normalde şu düzende tek başına iktidar falan olamazdı Akp.
Meral Akşener tam bir fiyasko oldu, barajı aşamadılar, Chp'den de oy kaydığını hesap edersek Akp'den en fazla %6-7 oy alabildiler. Hiç mi hiç beklenen etkiyi gösteremediler.
Demirtaş cezaevinden yürüttüğü kampanya ile bile oylarını arttırmayı başardı.
Muharrem İnce akplilere ve merkez sağ diye bilinen tabana yakın söylemleri ile, Chp'nin alacağından bayağı fazla oy almışsa da, özellikle sayımlar konusunda gösterdikleri tavırlarıyla bendenizden bir daha ne ona ne Chp'ye oy çıkacağını hiç sanmıyorum, resmen rezillikti Chp'nin milleti galeyana getirme çabaları.
Bir sürü plan yap, o kadar seçim bildirgesi yayınla, tarım, sanayii konusunda falan elle tutulur vaatleri olan tek parti ol.
Ama sonra iki tane sandık verisini mukayese edemeyip gaza gel, ne dediğini bilmeyen açıklamalar yap, yaptığın gibi zaten gergin ve bıkmış olan kitleni galeyana getir, sonra da iş ortaya çıkınca suskun suskun 'sakin olalım, ehi ehi' de.
Meydanlarda her fırsatta bas bas bağıran Muharrem İnce konuşma bile yapmadı oy verenleri beklerken.
Ulan madem iddia ettiğiniz gibi provokasyon var, niye sonra seçimi kabul ettiniz, madem yok, o zaman neydi o dangalaklığınız?
Orda hırgür çıkıp da birilerinin canı yansa millete 'Sandıkların başından ayrılmayın, YSK'nın kapısına dayanın' diye akıl veren Bülent Tezcan sorumluluğu alacak mıydı acaba?
Geleceğe bakarsak, belli ki düşüşte olduğunun bilincinde olan Akp, ülkücülerden İyi Parti'ye adam akıllı bir oy geçişi olacak ortam oluşmadan halen daha blok halindeki sağ seçmen oyunu kullanıp eli kolu ekonomik durumun berbatlığı ile bağlanmadan bir üç sene daha zaman kazanmış oldu.
Bir dahaki seçime kadar da ülkeyi daha beter hale getirmek dışında birşey yapacaklarına hiç inanmıyorum.
Soğanı 5 liraya alır hale gelmiş ahalinin halen daha hiçbir elle tutulur yanı olmayan Akp söylemlerine oy vermesi bu milletin cidden transa girmiş, gözünün önündekini inkar eden bir tavra girmiş bir %40 ile yaşadığının göstergesi.
Suruç'da falan olan olaylar da eğer bu adamlar hakkaten kaybedecek gibi olurlarsa, çok büyük hırgürün çıkacağının alameti oldu resmen.
Şehirliler düşünsün yorumu; Biraz evvel kuzenimle bu konuyu epey ayrıntılı konuşabildik. Yorumu buydu. 'Şehirliler Düşünsün' Anlamadım önce Ama bakın şimdi ne düşünüyorum. Patates soğan çokmu pahalı? -Bana ne şu aşağıda 3sıra ektim. En az 3çuval çıkaracağım. E ekmek? -depolarım sarı buğday dolu. Benim yediğimi şehirde trilyon versen bulamazsın. peki su -Çoğu tarlamdan tatlı su geçiyor. Bla bla bla... Sonuçta köylü milletin efendisi onu anladım. Gittin bastın dimi abuk sabuk bir partiye bunların pahalanması sana koymuyor dedim. Hakikaten böyle düşünüyordum. İnceye verdim dedi. Neden diye sorduğumda Cevabı beni mahvetti. "Çünkü aç kalacaksınız. Zenginler paralarına güvenebilir. Ama aldanıyorlar almanlarda Güvendiği için şömünede yaktılar zaten." Para işi çözmezmi yani... Bugün anladığım kadarıyla pek çözmeyecek. Çünkü genç nesil. Fasulyeyi kaç kez sulaması gerektiğini. Domata böcek çöktüğünde ilaç kullanmadan nasıl kurtaracağını. Salatanın çapasının nasıl yapılacağını kesinlikle bilmiyor. Bileni tutarız dedimsede ikna edemedim. Aç insanlar birbirini yer. Sana neden saygı duysunlar dedi. Naptık lan biz.
Sizin beyinlerinizi hangi beyinsizler yıkıyor? Bugünden itibaren sogana patatese dolara euroya yakitlarabak bakalım nasil aşağıya düşüyor. 1 ay sonra bu yoruma tekrar gel ve utan.
Nie utanayım. Utanacak bir şey yapmadım. Oyumda belli, duruşumda. Sadece yanlış yapmış olabilirmiyim diye bakınıyorum. Araştırmayan gelişemez. Öte yandan benzinin düşmediğini görünce. O ufak beynine kim pislemisse onunla gelinde yazdığımdan ibret alın.
Sen takim tutar gibi parti tutuyorsun. Ince çıkıp baskan olursam hepinize tecavuz ettirecegim dese siz yinede oyu ona vereceksiniz. Menfaat dusunmuyorsunuz tayyip gitsinde isterlerse evimizi arabamizi elimizden alsinlar onemli degil diyorsunuz. Benzinin fiyati cok geldiyse binme arabaya? Ben hic sikayet ediyor muyum? Isterse 100 lira olsun yine kullanacagim arabam varsa vergisinide yakitinida goze alıyorum demektir. Tuvalete bile arabayla gidersin sonra gelip burda milleti kotulemeye calisirsin. Sizler nankorsunuz dua edin ben cumhurbaskani olmadım. Olsaydim ayrimciligin kralini gosterirdim ak partili olmayanlara ama adam demokrat iste akpliyede ayni chpliyede ayrim yapmıyor.
Sen takım tutar gibi parti tutuyorsun. İnsanlara hakaret etmeyi güzel bir şey zannediyorsun. Ben herhangi bir siyasi görüş bildirmedim ama beni cadı ilan ediyorsun... Ne yaptık diye düşünüyorum. Ama sen beni birden HDP'li ilan ettin Tecavüz felan. Öyle bir seviyedesinki. Cevap dahi vermeyeceğim. Ayrımcılığın ise dinde yeri yok. Tabi ki ayrımcılık yapmaz. Ama sen yapıyorsun.
Köprü yıkma vaadini; İyisi kötüsü kimse yapmadı ki. Trt'yi yılbaşında kim kapatacak anlamadım abi. Tikayı kapatma vadinide kimse yapmadı.. Kazanan kazanmaya herkesin mitinglerini bizzat izledim. Hiçbiri böyle birşey demedi ki.
Teröristler koskoca devletin meclisine giriyor üstüne de dokunulmazlık veriyoruz. Bütün ülke için utançtır bu. Oy veren midesizler, bu insan artıkları otobüsleri molotoflarken siyasi parti ayrımı gözetmeden yapıyorlardı. Askerleri şehit ederken kimsenin alnında siyasi partisi yazmıyordu. Cumhurbaşkanlıkta selahattin yüzde 8,36 alırken hdp 11,6 alıyor. Bu oyların nereden geldiğini herkes biliyor bu ülkede. Kimse o yüzden bu yorumun altında boş yapmasın da bu terörist sevici, arabalarında pkkya yardım taşıyan, güya Türkiye Cumhuriyetinin milletvekili iken Türkiyenin ordusuna "pkk sizi tükürüğünde boğar" diyen bu hadsizlere oy vererek bu ülkenin tarihine, şehitlerine, milletine yaptığı saygısızlığı otursun düşünsün. İnsanları aşağılamaktan bıkmayan ve nefret duygusunu zihninden atamayan bu özgürlükçü kılıklı faşist, çakma aydınlar, zayıf zihniyetliler öne kimliklerini, sonra aydınlıklarını sorgulasınlar. Kimsenin seçmenini tamamen kapsayan yorum yapmıyorum. Sadece bunlara oy verenlere söylediklerim.
Akparti 1 kasim 2015 secimine gore oy kaybetti %7lik bir kayıp var. Bu oyların büyük bölümünün Mhp'ye gittiğini düşünüyorum. 550 kişilik mecliste 317 milletvekili olan Akpartinin yeni dönemde 600 kişilik mecliste 293 milletvekili olacak. Yani mecliste en büyük kaybı Akparti yaşadı. Mhp ise oyunu hemen hemen korudu, bunu önceki seçimde Akpartiye oy veren ancak bu seçimde mhpye oy veren seçmen sayesinde yaptı. Vekil sayısını da 40tan 50e çıkartan Mhp secimin süpriz partisi oldu. Yeni dönemde 301 vekili hiç bir parti bulamadıgı icin Akp-Mhp koalisyonu bekliyorum. Chp bir onceki secime gorw %3 oy kaybetmesine ragmen vekil sayisini 12 arttirdi. Uzun suredir vekil cikartamadigi yozgat, elazig, adiyaman vs. yerlerden girdigi ittifak oylari sayesinde vekil cikartmayi basardi. Bu da bir basaridir ancak aldigi oy orani basarisiz oldugunu gosteriyor. Onumuzde ki gunlerde bir muharrem ince kemal kilicdaroglu cekismesi yasanabilir. Hdp oyunu 0.8 artirarak basariya imza atti. Bir onceki secime gore vekil sayisini 8 kisi artirarak 67 yapan Hdpde secimi kazananlar arasinda. Ancak dogu illerinde gozle gorulur bir dususleri var hdp'nin bu da gosteriyor ki batida oyu artan hdp ye bazi partilerden gecis olmus ozellikle de chpden gecis oldugu dusuncesi var. İyi parti ilk kez girdikleri secimde %10 gibi hic azimsanmayacak bir oy alarak meclise giren iyi parti beklentileri karsiladigini dusunuyorum. Yeni donemde 44 vekili olan iyi parti mecliste bakalim ne yapacak. Saadet partisi bir onceki secime gore %0.6 oyunu artirmasina ragmen beklentileri karsilayamayan saadet partisi bazi illerde chpnin milletvekili cikartmasini sagladi ittifak oylariyla. Ancak chp siralarindan secime giren 4 saadet partili mecliste olacak. Bu da bir kazanctir. Vatan partisi ve hudaparda beklenen sonuclari aldi. Cumhurbaskanliginda ise anketlere gore ikinci tura kalacagi bekleniyordu Tayyip Erdogan ilk turda alarak supriz yaptigini dusunuyorum. Ancak Muharrem ince azimsanmayacak %30 oy aldi. Buda basaridir bence.
Biraz uzun olabilir ama yazmadan geçemeyeceğim. Öncelikle tebrik ediyorum çünkü kaybetmek için 40 takla atan adam yinede kazandı. İnstagramda Ezhel olmak üzere pek çok ünlü isim sisteme itiraz etti gibi görünüyor. Ekşi Sözlük'te en çok entry girilen başlıklar;Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Mustafa Kemal Atatürk vb. başlıklar oldu ki 2 saatliğine sitede çökme meydana geldi. Ben Erdoğan'a kızmıyorum. Ben (görmeyen) halka kızıyorum. Doların 8₺,10₺ olmasını bekliyorum. İyi tarafından bakalım ki bu son iktidara gelişi. Ya adam görevdeyken ölür (inşallah) ya da onun gibi bir şey işte. Dünya Kupası bizim için bir kez daha hayal oldu. Ama şunu öğrendim ki artık bu ülkeyi Atatürk gelse bile düzeltemeyiz. Artık vatandaşlığımı sildirmek en mantıklısı olacak 😭
@Simgee46 bize kalın gelen bir şey yok. çokta seyimde. bir lokma ekmek bir yudum su ilede yasarim ben. konu o degil ulkenin anasini avradini aglatti. simdide son rotuslari yapiyor. zaten bu adam gittiginde ulke artik eskisi gibi olamayacak
Yanıtlarımın arasında futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutan arkadaşlar ve kendi parti görüşlerine ters düşen görüş sahibi insanlara -vatan haini- olarak nickname takan arkadaşlar gitsin tayyibin sarayının kapısına işesin hadi bakiim. Demokrasiye saygı kalmamış
Bir yanım muhalefet kazansın diyordu. Bir yanım ise RTE. Muhalefetin kazanmasını isteme sebebim umut , huzur ve ekonomiydi. RTE nin kazanmasını isteme sebebim bu ülkenin çok daha kötülerini hak ettiği düşüncesi. Diyordum , bu kadar bozuk bir ekonomiyi alan muhalefet bir sonraki seçim taşlanacak. Kazanamayacak. Şimdi ekonomiyi bu hale getiren insanlar bunun sonucunda bir sonraki seçimi kaybedecek. Adil olan oldu. Bu halk kendini sorgulamayışının bedelini ödemeli. Ne olursa... Adil olan şey olmuştur...
Her şey ekonomi mi? Vatan birliği nerde teröristi destelekleyen insanlara mı oy verilecek yoksa rte ye mi? Bu ülkeyi zaten bölmek için hçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Amerika ordan vuruyo iran bile birlik olmuyo adam daha napsın. Önce şu sorunları çözsün sonra diğerleri gelir fırsat verin ona. Tayyip zeki adam bir çıkış yolu bulur. Diğerleri sadece lafta konuşuyor onlarda bir şey yapabilecek kapasite yok.
6 ay sonra dolar 6,5 oldugunda istikrar bir yerlerine batıcak insanların. ama umrumda olmucak , antalyada kendini yakmaya çalısan akp li çiftçi mesela umarım bu sefer gene yakmaya kalkar üşenmeden gidip çakmagı cakacagım. takma dişlerini yaptırıyor diye oy veren yaşlıların (dedem dahil) ,50 tl için oyunu satan ev kadınlarının, laiklik elden gideyeah diyen yaratığın ve daha nice onursuz insanın , ülkeyi ekonomik krize ve abd ye bagımlı hale gelmesine yol acacak oyları kullandılar. türkiyenin %52'si onursuzca yaşamayı, çalınanlara, alınanlara, tecavüze ugrayan kadın ve hayvanlara, şeriatçılara ses çıkarmamayı seçmiştir. çarpık bir islam anlayışı içinde milliyetçilik ayaklar altına alınırken , mhp'de kendisine destek olmuştur. benim için acıklı bir seçimdir. digerleri için çay, kek, çimenler...
Öncelikle vatana millete hayirli olsun. Bu chp ve secmeni bu kafada oldugu sürece kaybetmeye mahkumdur. Yavuz hirsiz ev sahibini bastirir derler ya hani aynen öyleler. Çomar, koyun, cahil diyerek ötekileştirme yaparlar ama ak partinin otekilestirdigini söylerler. Kendilerini hic bir capi olmadiklari halde elit ve kültürlü zannederler kendileri gibi düşünmeyen herkesi cahil. Bir tek onlar bilir doğruyu. Onlara gore biz reise tapiyoruz. Onlara göre bu ülkenin büyük çoğunluğu cahil çomar. Böyle bir zihniyetin başarılı olma şansı var mi sizce? Şimdi de aglicaklar yok dolar şöyle olacak, yok ekonomi böyle olacak, yok millet aç. Yahu ben bu chp secmeni kadar capsiz vizyonsuz bir toplum görmedim. Essekten adam olur bunlardan olmaz.
Genelde oy aldigi yer kalite seviyesi düşük kisilerin tercihidir. Dolar/euro paritesini bilmeyen, ben zaten hep 50 tl lik benzin alıyorum diyen, gayrı safi hasıla lafını tekerleme sanan, genc nufus işsizliğinin %18 olmasini umursamayan genelde eğitimsiz ve biatci tayfanin seçimidir bu.
@xHeLLFoRCex megri megriyi de CHP söyledi zaten, teröristlerle o el sıkıştı, şehitlere kelle diyip teröriste sayın diyen yine CHP. Bunları yapmak vatan hainliği değil dimi sana göre şehitlere de kelle desin ne olacak canım sonuçta reisiniz o
Seçim haritasina bak zenginlerin ve şirket sahibi lüx yaşayanlarin hepsi chp , geçim sıkıntısı varoş ve işçi kesimin olduğu yerler akp çıktı. Hiç demiyorlar 16 yıl neden aç bırakıldık. Ekonomi neden böyle.
@xHeLLFoRCex saygılı cevap vermeyi bile bilmiyorsunuz, normal bir akpli şaşırmadım. Ekonomi batıyor ne sürünmemesinden bahsediyorsun? Sürünmemiş halimiz buysa sürünmüş halimiz merak konusu, merakımızı kısa zamanda gideririz akpye oy verenleri ağlarken görünce.
@xHeLLFoRCex yaşın 21 değil mi? şu an genç nufusun %1'i işsiz. Sen de bu grupta yer alırsan görücem asıl bu reisçi hallerini. Sizin gibi biatçılar kendilerine direk etki etmediği sürece anlayamazlar. Bizim amacımız gençlere güzel bir ülke bırakmaktı, ama aileden gelmeli kalite durumu, bizim sonradan ekleyebileceiğimiz bir şey değil maalesef.
Benim artık ülkeden zerre umudum kalmadı. Onca şeye rağmen AKP kazanıyorsa artık diyecek bir şey yoktur. Millet bu yolda yürümek istiyorsa yürüsün. Alsınlar, o çok arzuladıkları iktidarın yönetiminde yaşamaya devam etsinler. Ben yokum. Kısmetse bir sonraki genel seçimleri görmeyeceğim (erkene almazlarsa).
Hazırlıklarımı yapmaya başlayacağım yakın zamanda. Hele önce okulum bitsin. Şimdiden kendi alanımdaki şirketlerin iş ilanlarına bakmaya başladım. Ben Grafik Tasarımcıyım. Benim önüm açık. Ben yolumu bulurum. Peki o Tofaş içinde sağa sola ateş ederek kutlama yapan çok sevgili (!) kardeşlerimiz ne halt edecekler? Patates soğansız bir hayatları olur artık. Ha bir de kırmızı etin olmadığı. Kek yeyip çay içerler. Sonuçta bunu onlar istedi.
Akp kaybette ki ilk kez tek başına çoğuluk sağlamadı meclisi kaybetmiştir artık mhp olmasa parlemento da kayetti.. Bence Muharrem İnce de Chp den tam 8 puan fazla alarak başarılı olmuştur ki daha nolsun chp-22, İnce-30 almış. Atık akp istediği gibi at koşturamıcak mhp nin nasıl siyaset benimseyeceğine bağlı bundan sonrası.
Bence İnce de kazandı, Erdoğan da kazandı, Hdp de kazandı, İyi parti de kazandı, tek kaybeden Chp ve Kılıçdaroğlu oldu, artık chp nin gönüllerdeki lideri İnce dir, acilen kurultay olmalı.
Haaa bu arada ağlayan sızlayan çiftçiler fındıkçılar hayvancılar kobiler işsizler atanamayan öğretmenlerin bişey demeye yüzü kalmadı derlerse küfrederim net..
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu sabah hiç mutlu uyanmadım haber flnda izlemek istemiyorum. Çok oyunlar döndü yine aldı bir şekilde. İlerdeki çocuklarımıza yazık oldu. Kime sorsam oy vermedim diyor adanada. Kutlama bile yapılmadı iki arabayla konvoy yaptığını sandılar. Kimin yüzüne baksam herkes mutsuz burada. Ne hikmetse adanayıda almış. Ben kendi memleketimi iyi biliyorum burdan o adama asla oy çıkmazdı sandık başlarında durdum ince 190 erdoğan 90 çıkıyordu. Ama herşeyde bir hayır var. Neden? Çünkü bu adam düşseydi bir kahraman olarak anılcaktı bir kesim tarafından. Demek bazı şeyleri görmeleri gerekiyor hala. Rabbim kazanmayı değilde o günleri görmeyi nasip etsin🙏🏻
@Hülülühüp maalesef suriyeliler oy kullandı. Ve bütün bunlar bu yüzden oluyor. Asla ama asla ne Adana ne de mersin Ak partiye oy vermezlerken bir anda büyük bir farkla alması tuhaf. Yol yapıyor diye mi verecekler? Yıllardır adam bu iki şehrin yüzüne bakmamış. Şimdi nasıl veriliyor? Tabiki Suriyeliler sayesinde. Onları da adam yerine koyduk ya malûm.
Suriyelileri geçiyorum, bu ülkede üç beş bile olsa hâlâ koyunların olması beni çok üzüyor. Ve savundukları adamın sonu Kenan Evren gibi olcak, cenazesinde "haram olsun" naraları atılacak. Ve o kişiler kendi koyunları olacak.
Suriye falan değil bu iş. Anadolu ajansıyla hallettiler bu işi. Ben kendi gözümle gördüm ak partiye oy çıkmadığını. Hatta seçimi sayan adam o kdr çok muharrem ince dediki sadece soyadını mı söylesem ne yapsam dedi. Hepsi yalan anlatılanların. Adanalılar tayibbi sevmez hiçbir zamanda sevmedi
Şimdi basarlar, günü gelince o paraları yakarlar. Ben bu sonuçtan o kadar eminim ki. Bu adam lider olarak değil hain olarak ölecek. Geriye de hiç uğruna telef olan koyunlar kalacak, ben de bunları çekirdek çıtlayarak izliycem. Benim tek bir liderim vardı, gururla onurla veda etti bize. Gerisini onlar düşünsün
Aydın merkezde efeler ortaokulundaki bir sandıkta Muharrem İnce 145 Erdoğan 159 Meral Akşener 43 oy çıktı. Aydın gibi Chp’nin kalesi olan bir şehirde bile böyle olduğu için benim umudum kalmamıştı. Ama siz de Adana’da tam tersi olduğunu iddia ediyorsunuz. Kafam allak bullak oldu.
Açık açık tehdit edildim demez diyemez zaten. İnce eğer tehdit edildiyse erdoğandan değil arkasındaki gölgeden ürkmüştür. O gölgelerinde ne olduğunu hepimiz az çok tahmin ediyoruz.
Ya kendisi çok akıllı ya da yanındaki yardımcıları çok akıllı. Kaybedeceğini anlayınca MHP ile ittifak kurdu. Düşünün milletvekili seçimlerinde tek başına %11 oy almış bir partinin lideri CB adaylığını koysaydı. Belirli bir oyda o alacaktı. seçim 2. tura kalacaktı. Muharrem İnce tek başına %30 aldığından 2. turda İyi parti ve hdp oylarının bir kısmı İnceye geçecekti. Ve Muharrem İnce Türkiye Cumhuriyetinin ilk başkanı olacaktı. Fakat Cumhurbaşkanımız zekasını kullanarak ittifak yaparak kazandı. İnce'ninde dediği gibi çalma var ama 10 milyon kadar yüksek değil. Edit CHP liyim Yeni başkanımıza hayırlı olması dileğiyle.
@PoliticianKiller Ben Recep Tayyip Erdoğanı severim. Fakat sadece din'i siyasete çok sokuyor. Ve bizi düşündüğünden değil kendi ne istiyorsa onu yapıyor. Devleti aile şirketine döndürdü. Dünyanın hangi ülkesinde başkanın damadı bakan oluyor. Yapmayacaksın arkadaşım. Adamın dediğim dedik. Bu huyunu sevmiyorum. Yoksa genel olarak gerek yurt içi gerek yurt dışı konuşmalarında katılmamak elde değil. Sadece artık yönetim ve görüş değişikliği olmalı bence. Mental yorgunluğu altında bazı siyasetçileri görevden el çektirdi fakat bana göre kendiside artık mental yorgunluk içerisinde artık geriden siyaseti akp içerisinden rize milletvekili olarak devam ettirmeli.
@freedom82 tutmak ve görüş belirtmek farklıdır. Tutana örnek; -Ooo Rte kazandı Allah Allah Rabia ya Allah bismillah. Ak Parti babama dola ak parti. Oğlum sen hangi partilisin. +... -Ne bakıyon öyle hangi partilisin? +Cehape baba -Hain misin olum sen bak haberlerde gördüm. Cehape vatan hainimiş +Ya baba ne alakası var -Sus babaya cevap verme. Ak Partili olcan işte o kadar. Valla o tableti unut eğer almazsan +Ya baba tamam yaa :(
ayrıca bebekliğimden beri chpliyim atatürk sevgisi ile büyüdüm ondan dolayı chpliyim Atatürk tek Atatürk bitane çıkarlarımı en iyi destekleyen bir chp olduğu niçin onu yutuyorum içimde atatürk sevgisi olduğu için chp yi tututorumbu yüzden yazdım bu yüzden çizdiim ayrıca ben çarşılıyım hangi takımdan bahsediyorsun sen
Şahsen ufak bir yorum yapacam. Kimisi demişki muhalefet ekonomi, huzur, istikarar saylayacak demiş. Ben katılmıyorum Çünkü ak parti öncesi hiç bir hükümet bu kadar adım atmadı. Tamam kimi zaman betona yaratırım yaptı. Kimi zamanda yanlış diploması yaptı. Ama genel olarak sağladığı faydalar yaptigi hatalardan daha ağır basıyor. En azından Erdoğanın kendi partisinde sorunları yok. Muhalefet liderleri daha kendi partilerinde istikrari sağlamamışlar bunlara hükümümetmi verilelir. Muhalefet zaten terör destekçisi olduğunu yer zaman dile getirdi. Kimiside hak etti Cahil insanlar filan diye yorum yapmış. Bence ilk bileti alsın gitsinler. Çünkü Türk halki doğruyla yanlışı ayırt edebililecek kapasitededir. sizin doğru bildikleriniz Marksist lenist ideoloji içerisinde dönüp duran başka ideolojiden başka bir sey değil.
@Estetiiiik hatasiz kul olmaz Kimse sütten çıkmış ag kaşik değil onemli olan yaptığın hata hatadan dönmektir. Kısaca yapacağin hatadan korkma yaptığın hata düzeletememekten kork 👍👍
Ülkeyi batıranlara oy vereceksin sonra buna hata diyeceksin. Bundan sonra bu ülkenin başına ne geliyorsa herşeyin sorumlusu sizsiniz eserinizle gurur duyarsınız bol bol...
Ben fanatik değilim. Sadece Muhalefetin yetersiz ve kapasitesinin yetersiz olduğu söylüyorum ben potansiyeli orada gordum ve verdim potansiyelinizi artırın gerekeni yapalım. Bana ve benim gibilere seçenek bırakın o zaman. selahattin demirtasi baskan yardimcisi yapani komutan apoleti sokeni değil
@Estetiiiik adam ülkeyi kurtarmaya çalışıyor asıl öbürleri kazansaydı bu ülke batacaktı. Onlar iki dakikaya kalmaz milletimizi amerikaya satardı. Tayyip vatanına insanlığa sahip cıkıyor ekonomiyi de zorladığı doğru ama toparlayacak.
Olsaydı Meral Akşener olacaktı başkan yardımcısı her duyduğunuza inandığınız için ülke bu halde işte zaten ekonomik olarak bu kafada giderlerse sene sonunu göremicez. Sonra hiç fiyatlardan enflasyondan şikayet etmiceksiniz. Bir deli bir kuyuya taş atıyor sizde hemen arkasından gidiyorsunuz damadı ''uzaya yol yapacak desek seçmenlerimiz inanır'' derken haksız değilmiş gerçekten. Fanatik olsam bile bu lafından sonra hayatta oy vermezdim sizi ne yerine koyduklarını sen kendin bul...
Cahilliğin kaçıncı seviyesi Muhalefet nasıl ekonomiyi batırabilir buna gücü yeter mi sanıyorsun bu cümlenden sonra sana söyleyecek hiçbir lafım yok yazık çok yazık...
@Estetiiiik siz böyle düşünmeye devam ettikçe kayıp edeceksiniz asıl. Tayip erdogan tayfası ve onun fantasik tayfası beni ilginlendirmez. Tekrar soyluyorum muhalefet partisinin hic birinde potansiyel göremedim. Yanlış anlayanin kim olduğu gayet açık sandik gorevliysiydim hpd barajı geçsin diye chpliler onceki seçimlerde yaptigi gibi gene hdpye oy verdi. Siz busunuz iste hemen otekilestirme ve hakaret etme.
O zaman mantıklı konuşacaksın ülke bu durumdaysa muhalefet yüzünden diyorsun buna ne cevap vermemi bekliyorsun pardon da fanatik değilim dedin sen baya baya fanatiksin kusura bakma bu dediğine 5 yaşındaki çocuklar güler...
@Estetiiiik yerli sermayeyi satanlar kurtarmasa bilene Muhalefetin zihniyetinde olanlar gibi ekmege suya muhtac etmez merak etme onceki hukümwtlerin yaptığı gibi yapmazlar.
@Estetiiiik canim cahilligini yasina ve tecrubesizligine veriyorum. Ulke batti diyorsun da sen ak parti öncesini bilmiyorsun. Iste bilmiyorsan sus alim sansinlar denis atalarimiz. Biraz ata sözü dinle
@Estetiiiik Kardeş kime ne anlatıyorsun gitsinler kek yesin anca bunlar bilimden vizyondan ne anlarlar :) adama ekonomi diyorsun ekonomiyi muhalefet batırdı diyor sonra cahil diyince alınıyorlar bide komediler valla bunlar ahahaha
Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u-zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
ŞAKA GİBİ.. Marmaray YAP✔ Hızlı Trenler YAP✔ Havaalanları YAP✔ Üniversiteler YAP✔ Stadyumlar YAP✔ Olimpik Yüzme Havuzları YAP✔ Yeni Tiyatro Sahneleri YAP✔ Metrolar YAP✔ Tüneller YAP✔ Otoyollar YAP✔ Barajlar YAP✔ Nükleer Santral YAP✔ Modern Bölünmüş Yollar YAP✔ Modern Adliye Sarayları YAP✔ Milli Silahlar YAP✔ Milli Tank YAP✔ Milli Helikopter YAP✔ Sismik Araştırma Gemisi YAP✔ Boğazın Altına Tüp Geçit YAP✔ Dev Şehir Hastaneleri YAP✔ 81 İl e Ücretsiz Kanser Tarama Merkezi YAP✔ Tersane YAP✔ Liman YAP✔ Geri Dönüşüm Tesisleri YAP✔ Dar Gelirliye Konut YAP✔ Başörtüsünü serbest YAP✔ Hz. Muhammed in Hayatını ve Kuran ı seçmeli ders YAP✔ Uzaya uydu FIRLAT ➖➖Ambulans sayısını ARTIR Hastane sayısını ARTIR MR Cihazı sayısını ARTIR Tomografi Cihazı sayısını ARTIR Diyaliz Cihazı sayısını ARTIR Yeşil Alan miktarını ARTIR Orman miktarını ARTIR Milli Park sayısını ARTIR Açılan İşyeri Sayısını ARTIR Turist sayısını ARTIR Öğrenci sayısını ARTIR Öğrenci Burslarını Kat Kat ARTIR Doğalgazlı il sayısını ARTIR
İçmesuyu ulaşan insan sayısını ARTIR Okuma Yazma Oranını ARTIR Okullaşma Oranını ARTIR Tarımsal Üretimi ARTIR Çiftçiye Destekleri ARTIR Halka Sosyal Destekleri ARTIR Şehit Ve Gazilere Desteği ARTIR Eğitim ve Sağlık Harcamalarını ARTIR MB Döviz Rezervlerini ARTIR Memur ve Asgari Ücretlinin Maaşını Enflasyondan Fazla ARTIR ➖➖Türkiyenin ilk Tohum GEN Bankasını AÇ Türkiyenin ilk Milli Botanik Bahçesini AÇ Enflasyonu DÜŞÜR Faizleri DÜŞÜR Kamu Borcunu DÜŞÜR ➖➖İMF ye Borcu YOK ET Hava Kirliliğini YOK ET Çöp Sorununu YOK ET Trafik Canavarını YOK ET Katsayı Zulmünü YOK ET ➖➖Öğrenciye Ders kitabını ücretsiz DAĞIT Öğrenciye Süt DAĞIT Öğrenciye Tablet DAĞIT Okullara Bilgisayar DAĞIT Okullara Akıllı Tahta DAĞIT. ➖➖Üniversite Harçlarını KALDIR. Binlerce Tarihi Eserimizi Yurda GETİR Binlerce Tarihi Yapıyı RESTORE ET Orhun Abidelerine giden 48 Km Asfalt YOL YAP - Dünyanın 3. Deniz Dolgulu Havalimanını Yap Ordu-Giresun Havalimanı) SONRA BİRİLERİ ÇIKSIN SİZ NE YAPTINIZ DESİN
@xXjuSefxX bilim ve teknikte çok geriymişiz. Ahaha yerli silah sistemlerini Kim yaptı. Otomativ ve uzay sistemlerini kim yapti.4.5 G yi sizin oy verdikleriniz mi getirdi. Diyecek başka bir sey bulamayınca hemen cahilsiniz dersiniz sonra sizin beyininiz elestirmeye ve hakaret etmeye çalışıyor Bilim ve teknige değil.
@xXjuSefxX sizde gidip insanların önlerine engeller koyun bunun basi kapali bunun sivesi bozuk diye Dönüp donüp aynı seylerle laf söylüyorsunuz kapasiteniz yetmiyor kabul edin 👏👏
@xXjuSefxX Tekrar söylüyorum o kisminda dedigim kelime akp hükümetinin onceki hatalarının yüzünden bu hallerde ulkeyi yönetemediler. Onun cenevesini çekiyoruz dedip ama siz olayı çarptirmak icin ellerizden geleni yapın.
@Gezgin_biri Emeğine sağlık abi gayet güzel bir şekilde açıklamışsın sonu kadar dinledim. Oy verirken bazı çelişkilerim vardi Ama bunları duyunca bir teretutum kalmadı. Umarim hakaret edeceklerine durumu kavrarlar sevmelerini beklemiyorum ama saygı duymalılar bence.
Cahillerin cahil olmayana cahil demesine katlanamıyorum. Tekrar söylüyorum muhalefet başa geçse ne türkiye kalır ne de türk milleti. Bütün yabancılar evimizi alır ne kadın özgürlüğü kalır ne din özgürlüğü ailemizde huzur olmaz her an savaş çıkar milyonlarca şehidimiz olur ama oy verdiğiniz muhalefet tüm bunlara karşın kılını bile kıpırdatmaz gidip trump ile höpürdete höpürdene çay içerler bizde o aşağıladığımız suriyeliler varya onlardan beter oluruz. Allah korusun.
https://www.youtube.com/watch?v=rmxwW9tefiI işte anlatmaya gerek yok görüyorsunuz hedef kitleniz bu kadar vizyonsuz olursa kandırması bu kadar kolay olur birde yalanlardan bahsediyorsunuz...
@Estetiiiik sadece dogruluk payi var mı diye ilk gosterdikleri adiyaman havalimanini sordum google bak ne cikti https://i.hizliresim.com/1EDA2A.jpg Eminim sen bunu paylasirken kaynagina bakmadin bile. Cehalet böyle birsey iste
@Estetiiiik kapalılık vizyonsuzluk mu? Bak bn sırf kapalılar dincile tayyibe oy veriyor diye oy vermiyorum. Bn istemeden kimse bana bir şey yaptıramaz bn koyun değilim Allha şükür aklım var. Din ile koyunculu aynı kefeye koyan sşze acıyorum asıl siz böyle cahil bir düşünceye taktıpınız için siz koyunsunuz biz değiliz.
A haber izlemeye devam :) Dünyayı geziyorum diyorsun geliyorsun kendi ülkende keke tav oluyorsun utanmadan vizyondan bahsediyorsun. Hepsinin kaynağına baktım tarafsız sitelerden tabi :) Adnan menderes havalimanı ne zaman açıldı diye sorgula yüzüne vurulur millete yalancı derken kimi desteklediğine :)
Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur diye boşuna dememişler. Sanada son cümlem bu olsun sana burda boşa laf anlatacağıma giderim bir makale okurum kendime yararım dokunur yalanlara inanmaya devam :)
Kisaca hepsinin bir aciklamasi var. Sen kendi tarafindan bakmissin o yuzden göremiyorsun. Burda sen cahilsin bem kulturluyum tartismasina girmek yersiz ve acizce. Su aciz söylemlerden vazgecin artik. Bu zihniyet sizi kaybetmeye mahkum ediyor
Realist yaklaşıldığı sürece istediğiniz gibi karşımda fikir beyan edebilirsiniz saygım da sonsuzdur. Burda arkadaş ülkenin bu durumda olmasının sebebi muhalefet diyince gözlerime inanamadım açıkcası. Bariz bir şekilde yalan söyleyen tarafı desteklerken diğerlerini yalancılıkla suçlamak hiç etik değil.
Arkadaslar birbirinize hakaret etmeyin. Yapici olun. Siyaset insanlarin birbirini kirmasini gerektirecek kadar ciddiye alinmasi gereken bir konu degil. Ben size gayet mantikli sekilde acikladigimi dusunuyorum herseyi
@mislinadorak bak burda iki kişide belli bir birikimle desteklediği kişiyi savunuyorlar sen cidden bilgisizsin git bilgilen önce kız video atmış sen diyorsun orda burda duyduğu şeyler uzatma diyorum yeter
@Gezgin_biri evet dinledim haklı olduğunuz noktalar yok desem yalan söylemiş olurum ama malesef bu adamda yalan söylüyor yapacak bişey yok belki kötünün iyisi diyebiliriz az önce de dediğim gibi ben yanılmayı çok isterim ekonomi öğrencisiyim şu an gidişatımız iyi görünmüyor malesef. @Mislinadorak o videodan anladığın buysa senin adına gerçekten üzülürüm...
@xXjuSefxX konuşmaları dinleme fırsatım olmadı şu an çocukla ilgileniyorum söylediği vizyonsuz insanlara baktım hepsi kapalı. Koyun dedikleri. Oysa her insanın kendine göre bir fikri vardır.
@Mislinadorak ben hayatta kapalı açık diye ayırmam insanları. İnsanları ötekeleştirmek hiç bana göre bişey değil benim için iyi insan kötü insan vardır. Onun attığı videoda söylediği yalanlar var açık kapalı ayrımı yok
Burda kimsenin amacı birine bir şeyi kabul ettirmek değil. Herkes fikirlerini beyan edebilir @Estetiiiik denilen arkadaş daha ilk yorumda realist ve yaptığım yoruma saygılı olmadan hakaret etti ve bunu sürdürmeyede devam ediyor. Realist ve kültürden bahsederken böyle yorumlar yapması zaten kültürünüde belli ediyor. Halen nedense benim yanlış yazdığım bir cumleyi evrip çevirip soylüyor. Bir daha soylüyorum Bu kısımda söylediğim söz akp hükümetinden önceki hükümettir. Ekonomiyi batıran yağ kuyruklarında surundüren iktidar Akp öncesi iktidardır. Akp bu Chp iktidarının yaptığı hataları düzelmekle uğraştı. Sizin kötü dediğiniz ekonomi akp iktarındaysa Akp öncesi iktidar neydi açlik ve sefalet vardı. Bunlar neydi peki?
Bu zebaniye oy verenlee hak ediyor! Biraz daha bekleyelim artık Türkiye diye bir ülke olmayacak. Şimdiden kendimize yer bakalım çünkü suriyler gibi bizi kabul edecek bir ülkede olmayacak. Türkiye dün itibari ile benim gözümde bitmistir. Sogan fiyatları alir başını gider artik. Milletini kuru soğana muhtac eden bu zebani suratli herife oy veren tum herkesin a.. mk
Oy verenlere hakaret etme hakkını sana kim verdi? Hakkın varsa bende senin Erdoğana vermediğin oyun u si ke yim!!! Ulan bu adam napsa yaranamaz adamın soğan fiyatlrından sonradan haberi oldu tarım bakanını harekete geçrdi soğan fiyatını benim milletime bu fiyata yedirten fırsatçılara bunu yedirtmem dedi gündemi yarım eksik takip edip gelip burda boş yorum yapma lan!!! Ne olsa devletten bilmeyi bırakın artık. Etraf çıkarcı insan dolu siz hala Erdoğn diyorsunuz herşeye
Yasasin Suriyeliler. Cumartesi bir Suriyeli cift tarafindan kendi ulkemde kovuldum. :D Allah bosuna bunlara savas yollamamis. Kendi ulkemizde bizi kimin yonetecegine bile elin sozde Musluman (Ramazan'da biz susuzluktan perisanken elindeki suyu likir likir icen) Suriyeliler karar verdi. Aslinda haklilar, o kadar yedirip is veriyor heriflere biz de g. t tikaciyiz. Kapali kizlari da nikahsiz sevgilileriyle sevisecek yer aradi o gun resimlerini cektim. :D Ozgurluk, bas kapatip k. ic acmak varken, neden laiklige gerek duysunlar ki?
Şanlıurfa ve Diyarbakır da aciklanmis ve fotoğraf ispatina dayanarak söylüyorum adaletli bir seçim olmadı. Birçok CHP ve HDP oylari çalındı. Bu vebalin altında kalmaz zaten. Ya zaten bı giram beyniniz olsaydı düşünürsünüz. Abdullah Gül varken tek bı savaş yoktu Erdoğan Türkiye'yi savaşa sürükledi. Ve bizim kendi para verdiğimiz kanallarda hep kendisi var mübarek her kanalda o. Abdullah Gül'ü ben ya bir y da iki kere görmüştüm. Allah sonumuzu hayr etsin iç savaş çıkacak. Ha bu arada Erdoğan bişey yapmadı ulan hepsi kendi paraniz. Yaptığı kadar caliyoda bilginize...
@Karpuzsuzcekirdek limonun kilosu 8 domatesin 5 TL. Yazık Erdoğan bize herşey sunuyor diyolar hee anam hee karnınızı taşla doyuruyor haberleri yok. Haklsn kardeşim ve eğer iç savaş çıkarsa ona oy verenlerin hepsi bunu hak etti bı gram bile üzülmüyorum
aynen öyle bigün çok fena şeyler olucak ya iç savaş olcak ya başka bişey ama o adamın yıkılışı çok kötü olcak diyolar. oyları düştü aslında. mhp koalisyonu yaptı artık adama ne vadettiyse bahçeli kabul etmiş
devlet bahçeliyi çok sevenler oluşturuyo yüzde 10unu. aslında tam kazanmış değil. biliyodu düşüşte olcağını bahçeliyi ayarttı işte bunu da göremiyolarsa...
Antalya Manavgat ilçesinde sandık başkanının halen daha teslim etmediği oylar var. Büyük bir çoğunluğunuz inanmayacak ama ben en azından duyurmak istedim. Bir haksızlığa engel olamıyorsan herkese duyur diye bir söz var. :) 5 yıl sonra bu ülke bitik duruma geldiğinde bizden yardım istemeyin sakın.
Kek dedi yuvarlanmak dedi adam kazandı. Siyasetçiler kazandı 2 ay bile olmadan halka ağır vergiler getirilecek kısacası olan yine size olacak ne diyelim istediğiniz olsun ne zaman akıllanırsınız bende bilmiyorum. Her konuda saygım var size ama benzinden ekonomiden şikayet ederseniz vallahi yaş odunla kovalarım.
Bazı beyin yoksunu arkadaşları, beyinsizliklerinden dolayı tebrik ediyorum. Hangi seçimden hangi seçim sonucundan bahsediyoruz acaba? Bu ülkede ki bazı kesimlerin adam olmayacağını, ülkenin başına çocuklarının karılarının kızlarının başına ne gelirse gelsin hak ettiklerini düşünüyorum. Kurunun yanında yaş da yanacak ama olsun, inşallah bu oy kullanan cahillerin başına bu hükumetten dolayı bir zarar gelir, amin :)
Şaibeli bir seçim olduğu çoktan belliydi.. Suruç, Erzurum, Bir ilde seçim binasında yangın çıkması falan .. Kendisine oy vermedim.. Hak etmedi. Bunun zararlarını daha çok göreceğiz. Akplisi chp lisi her kesimi.. Ama ben Akp lilerin gelecekte ah vah edecekleri günü bekliyorum.. :)
Ya yorum yapmayayim diyorum ama görüncede sessiz kalmak olmuyor. Ülkeyi b*k götürüyor, sayımayacak kadar rezaletin sorumlusu olan tek bir adam ve ekibi, ülkeyi değil insanları kafalarına göre yönetip şekle sokuyor. Hala reis reis diye bağırıyorlar. reisleri üzerlerine kurşun yağdırıp '' kandırıldım, yanlışlıkla oldu '' dese öbür dünyadan canın sağolsun diyecek kadar körleşmiş bir toplum, hiçbir yere gelemez. Gelemeyecekte. Yazık.
Adamlar hırsızlıgı o kadar meslek edinmiş ki ilk önce oy çaldilar yetmedi sandik çaldilar şimdi baktilar rakip güçlü riske atmayip direk ajansla anlaştilar yazik lan aciyorum hepinize öncede kendimize sizin gibi koyun sürüleru arasinda biz de batiyoruz o çok sevdiginiz reisiniz yarin ekmegi 10 liraya cikarir sizde yersiniz
@sanaldabirgercek Babam sandık görevlisiydi bende yanında duruyordum ve ANtalya/Finike ilçesinde Cengiz topel i. ö. o da bir kişi içeride 5 tane akp'ye oy verirken yakalandı. Ve sadece adamı alıp götürdüler. Salmışlardır kesin dışarıda. Böyle ülke olduk işte
@MeriçAtalay kaç seçimdir böyle haberleri hep duydum sonra ne yalan olduğu açıklandı ne kişinin yargılandığı. Bu ulke artik boyle yonetiliyor. Osmanlı cumhuriyeti
Arkadaşlar boşa ülkede adalet falan beklemeyim oy kullaniyoruz boş hepsi adamlar pardon adam dedim onlara kusura bakmayin da 4 gün önceden secim similasyonlarinda da 52 ola almislardi ince 30 almisti ve ne tesadüfki dün oylar ayni oranda çikti halk bu suruleşmiş zihniyeti kabül etmeye devam ediyo bu zaat baştan inmeye inmez dua edelim gebersin bir an önce 😂😂
Bu ülkede hiçbir şeye üzülmem artık vatandaş mı ölmüş terör mü artmış şehit mi gelmiş (buna üzülürüm anca oda annelerine babalarına.) Her şeyi hak ediyor ülke. Daha da batsın.
Seçimin kazansada kaybetsede.. iki türlüde kaybedeni yine rte oldu. işi diğer cb. Adaylarından birine yıkıp herşeyden sıyrılabilirdi. Salt çoğunluğu alamayacağını biliyordu zaten.. incenin üstüne kalırdı bütün sorunlar. Aslında bu seçimde cesaret örneği yaşandı.. rte saçma saçma mitinglerle ilerledi.. beblik bu kadar der gibi ama.. Halk kendi kalesine gol attı diyebiliriz. Kilit isim bahçeli ve mhp oldu. Cumhur ittifakı birbiriyle çekişen guruplar. Bu yüzden mecliste bol çekişmeli ama Samimi sonuçlar bekliyorum inancım var Faiz oranı yüzde 20 den düşmesi baya uzun zaman alıcak. Dolar 3.5 bandı öngörüyorum. Egitim ve yönetim politikası terörle mucadele konusunda derinleşir. Suriyeliler konusu uzun bir zaman açılmaz. Taki gelecek secime kadar.. Tabi bazı sacma sonuçların faturasını yine biz ödemeye devam ederiz. Hayırlısı olsun.
saçma konuşan ince denen kişi. yok amerikanlar aradı yok cezaevindekileri çıkartacam... şeye sürülcek akıl yok bunlarda. Bence Erdogan mıarreme başa yedirdi böyle konuşsun diye.
Dedik dedik inandıramadık! BOP eş başkanını devirmek için milli olmak gerekir, BOP eş başkanının alternatifi değil. Demirtaş, Demirtaş diye ağlayanlar vardı, şimdi HDP bayram yapıyor meclisteyiz yine diyerek.
Sonuç olarak; 600 milletvekili 20.000 TL maaşı çatır çatır yiyecek, sen evde soğan ekmek yerken.. Pardon soğan dedim, sadece ekmek.
Neyse, hiçbir şey bitmedi. Gerçek savaşçıların savaşı öldüğünde biter. ABD, İsrail, pkk, Fetö ve piyonlarına karşı savaşa devam.
Ülke için değişim Olmaması iyi oldu. Bence hazır değil henüz. Kaybedenleri tartıstık az önce arkadaşlar ile. Bence en büyük kaybeden kılıcdaroglu oldu. Lideri olduğu parti adayından az oy aldı. Geriledi. Mv sayısı olarak da. Bir de aday eski rakibi. İki m akşener beklenti potansiyel daha yukarısı idi bence kısmen kaybedenlerden kendisi. Çünkü yine az çok bende varım dedi. Ama yüzde onun altına inedebilir sonraki seçimlerde. Şu anda bir rüzgar var. Ülke rahatladı aeçim atmosferi gerginliği bitecek. Ohal de. Popülist politikalarda benim gibileri üzüyordu bunlarda biticek. Hdp ye giden chp oyları var bunlara da bu millet sineye çekti. Baktım tepki olucak mı diye ama yok. Yüzde on potansiyeli bence yok hdp nin ama chp sağolsun
Sürekli kaybeden ve her kaybettiği seçimde neden ve sonuç ilişkisi kurmadan oylar çalındı diye aynı türküyü söyleyen CHP'ye sormak istiyorum. (AKP'li değilim ama biraz beyin fırtınası yapalım)
- Koskoca CHP'sin ve sağlam bir örgüt yapın var. Adam ol, çaldırma. Daha sandığa sahip çıkamıyorken ülkeye nasıl sahip çıkacaksın? - Madem AKP çalıyor istediği gibi, en büyük hüsranı HDP neden barajı geçti? - İki seçim önce AKP neden koalisyona düştü madem bu rahat rahat çalabiliyor? - Ve koalisyona düşen AKP neden oylarımız çalındı diye ağlamazken siz hep ağlıyorsunuz.
@Burakorki İnce'nin bugünkü açıklaması seni tatmin etmiştir sanırım. Takdir ettim ilk defa böyle bir açıklamayı, yenilgisini de adam gibi kabul etti en azından.
akp ye oy verenler ilerde çok pişman olacaklar ama iş işten geçecek. bizde bu kadar canım insan çok olduktan sonra yapacak bir şey yok. Japonya'daki okuma yazma oranı %99,99 iken bizde %35 olması sonucun neden böyle çıktığının en büyük kanıtı. Adam 1150 odalı sarayda yaptırır kendine, oğluna gemilerde alır herşey yapar. Bunların parasını da sırf kendine oy verenlerden değil hepimizden çıkarır. Yazık... acıyorum. Ülkemizin sonunu allah hayır etsin.
Seçim öncesi herkes farklı siyasi liderleri destekleyebilir. Bende farklı bir lideri destekliyordum. Fakat an itibari ile ülke başkanımızdır. Saygımız, sevgimiz vardır. Bu saatten sonra ülke bireyleri olarak olumlu olayları desteklemeye, olumsuz olayları eleştirmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun.
Bravo sana hakaret etmeden ilk defa biri yorum yapmış. Ben akapeli değilim. hatta muhalefet de yaptım seçim öncesi. Lakin hiç bir zaman hakaret etmedim ama bunların seçmenleri bu platformda salya saçarak küfürler hakaretler Edip durdular. Kendilerini yine tebrik ediyorum. İnşallah daha kotuye gitmeden ülkemiz için hayırlı olur. En kotu günümüz böyle olsun
@Ghostshutterr Çok teşekkür ederim. Bizim en büyük sorunumuz zaten hakaret etmektedir, küfürler ile irdelemektedir. Biz adaleti simgelemeyi isteriz fakat küfür ederek, yalanlar söyleyerek hiç bir şey okumadan klavyeden yazarak ahkam keseriz. Bu gibi kitleler olduğu sürece hiç bir zaman idealini kurduğumuz topluluğu oluşturamayız. =/
Haram zıkkım olsun l kurdistanı kurduklarında akplilere oh olsun diyeceğim. Bir suru insan instagramdan açılmayan oy çuvallarını atarken Tayyip bolkona çıkıyordu. Artı iyi parti hfpden daha az oy almış olması bile meral akşenerin 2gun önce aa habere tayyibi başkan ilan edip etmediniz çi diye hesap sormadından bile belli. O askerler şehit olurken tecavüze tacize uğrayan şiddet gören herkesin tek sorumlusu akp. İnşallah rahat uyuyamazssınız.
Madem çalınmıyor yüksek seçim kurululun ıkulların önünde niye çuvallarla bekliyordu, ? Nedrk 1000 kusur zarfla grlfiler urfada nasıl oy çaldıklarının videosu var gitt bak!!! Aa haber 3 gun öncesinde %52 kazanak diyip nasıl dun %52 çıktı? Akp mhp birleşip oy sayanlara saymamaları için baskı yapan kimmm terörist seviciler. GEÇMİŞİ FRTO TEROR OLANIN GRLECEĞİ TURKİYE OLAMAZZZ!!!
Allaha şükür çok mutluyum Rabbim başımızdan eksik etmesin çok konuşanlar chp liler görsün meclise yine şerefsiz hdplileri soktular gördünüz mü chp yi he şimdi susarsınız böyle işte bak ampul yaktık 👍💪💡boş konuşanlar çok ama her zaman da kazanacaktır akp allah ondan razı olsun kim akp verdiyse oyunu Rabbim bütün hastalıklarına şifa versin ne dilerse olsun teşekkürler :)
10
67 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Rabbim akp den de mhp den de razı olsun mhp❤akp MHP bizim millet vekilimiz inşallah
Siz kimsiniz y@rrak beyinli karı. Soyuldunuz hepiniz. Kocasından tokat yiyip *ossun o benim gocam* diyen insansın sen kime neyi anlatiyon cahil cühela. Dolar 4.70 aç haberleri oku it.
Kesin öyledir 🤣 siyasal bilgiler okuyorum ama ailemin kazancı çok şükür iyi abim subay babam da onun gibi bir şey. Ekonomik durumumuz ve eğitimimiz senin gibilerden bizi ayıran şeydir
Sessizliğim asaletimdendir her bir cahil lafına diyecek lafım var lakin lafına baktım laf değil kadinligina baktım kadın değil zırlamaya devam bak kemik attım sus 😀😀😂
PoliticianKiller recep Tayyip Erdoğan i çok seviyorum sonuna kadar tebrik ediyorum lütfen haddinizi asmayiniz yaşıniz küçük olduğu kadar aklınız da küçük anlaşılan ondan laf sayıyorsunuz yaşınıza uygun davranmadiginiz dan sizi kınıyorum lütfen senin gibiler turkiyeyi hak etmiyor seni İsraile vermek lazım sen oraya layiksin
Ulan sen önce benim soruma cevap ver. Siyasalda okuyorum bu atışları benden iyi bilemezsin sen haddini bil vatan hainliği yapma. Çocuklarının geleceğini karartmış bir anne/anne adayısın. Kozmik odaya fethullahçı hakimi sokup sırlarımızı sattınız vatan hainisiniz.
Bu arada erkek misin sıkın var mı sıkıyorsun ama yasin küçük olmayan aklini da yakında sikerler merak etme sen boşuna zirlama parana da güvenme senin gibi cahille hainle senin gibi terör çocuğuyla münakaşaya giremeyecgim babanın cebinde para varsa recep Tayyip in sayesinde millet sizin elimize kalsa Allah göstermesin düşünmek istemiyorum ama sana tek diyeceğim söz cahilsin kız san kizligini bil kız gibi davran ama yasin küçük olduğu kadar aklında küçük :) parana zenginliğine güveniyorsun emin ol ince senin amini bile sikerdi
Emin ol piticianKiller aklından şüphe ediyorum emin ol tutuklatirim seni attirim hapse bu lafınla fetöcü senin baban anan kahpe çocuğu seni aynı sictigim boka benziyon terörist çocuğu
Valla artık kazandı siz teröristler parçaları küçücük aklınızla laf sokmaya çalışmsyin yeter zirladiniz ne olduğu ortada kudurun çatlayin patlayın hahaht
@Aliistanbul3455 yıllardır gevelediginiz ama ispat edemediğiniz bu hikayelerden vazgecin artık, farkında olmadığınız bilincaltiniza yerlestirilen üç cümleyi geçmeyen bu ezberleri bırakın bu cümleleri duyunca millet gülmeye başlıyor ve uzaklaşıyor sizden.
Arkadaşlar her pembenin pembe olmadığı burada bir kez daha aşikar , bu bozma pembe de muhtemelen ya fetocu ya da kadın dolandırıcısı başka anlam yüklemek zor sanırım ;-)
@Aliistanbul3455 kendinizi attığınız çamurların içinde oynayarak kandırıyorsunuz, o camurlarda oynamaya devam edin, lafa gelince kıvırıp ispata gelince geveliyorsunuz işte göründüğü gibi , çamurda güzel zaman geçirmenizi umid ederim.
Dikeylimit07 allahtan korkun lan kuran kitap kalmamış bugün iktidar akp hersey onların elinde belediye otobüsleri seçim afişleri kaç para Hazineden aldığınız para karşılıyorum köpek güzel kardeşim
@Aliistanbul3455 ne olduğunuz hangi zihniyetlere hizmet ettiğiniz kullandığınız ahlak dışı ifadelerden belli. Biz bu topraklarida bu toprakları yurt edinmiş milletimizi de size ve sömürgeci patronlarinizın eline bırakmayacağız. Bunu bilin. Banada yazmayın artık.
@Aliistanbul3455 yaa zaten herşeyinle hizmet içinde olduğunu haykırıyorsun. Bunun yanında zaten senin ve senin gibilerin, devlet millet gibi derdi düşüncesi yok. Bunu da sen söyledin siz sadece kendi cebinizi düşünürsünüz.
Doğru söylüyor açlıktan nefesiniz kokar a101 şok market birden çıkmasını herseyin ucuzu ararsın esnafla pazarlık etmek için atla Karayı seçerseniz daha utanmadan konusuyorsun
@Aliistanbul3455 siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz. Aklınızın ve gözlerinizin açılmasını ümid ederim. Bu gün ekonomik sıkıntı olmasa başka kulplar bulursunuz, gerçek dışı ve gülünç olan. Bunu yıllardır görüyorum. Bu yüzden size ezberlettirilenleride de, söylediklerinizi de takmıyorum.
@Aliistanbul3455 geç bunları geç, sizin zerrece yüreğiniz sızlıyor mu , onlar için. Siz nerede muhtaç görseniz hemen ülkeden dışarı atmak istiyorsunuz.
@Aliistanbul3455 ne yazarsan yaz artık yazmayacağım. Eğer biraz insanlık varsa sende sende yazmazsin, vaktim sana harcamaktan daha değerli. Yazıların bir yere vardığı yok. Umarım bu ifadelerden sonra insandan farklı bir yaratık olduğunu değil insan olduğunu gösterir ve yazmazsın. İnsanlığını gösterirsen simdiden teşekkür ederim, farklı davranirsan. Bir kelime muhatab olmanın bile israf olduğunu göstermiş olursun. Hoscakal.
Doğruları söylersin insanlıktan bahsedersin, ama çevre dönün bakmasın siz böyle doneksiniz, Müslüman insan olman için çok dışarı kafanı uzat gelmişin boş yorum yapıyorsun. zamdan bahsedersin kendini düşünüyorsun ulan canım ahmak, o para senden çıkmıyormu, sığır müslüman sınızya, doğruları anlatmak sizin
Ülkemiz için hayırlısı olsun. Muharrem Bey, açıklamasında dedi ki ayrıntıları asla kaçırmam; ikinci tura kalırız diye tahmin ediyordum ve (iyi parti ve hdpyi göstererek ) onlardan alacağım oy ile seçileceğimi düşünüyordum dedi :)) Yani artık daha ne desin adamlar anlayın lütfen Atatürk'ün partisi olmaktan çıktı. Asır geçecek Atatürk'ün adını kirletiyorlar. !
@ItWillBeOver olum siz hepiniz aynı boksunuz Yolu beğenmiyosunuz yaptığı yoldan geçiyosunUz geçme hadi protesto et delikanlılık yap anca atıp tutarsınız sefiller
@Feranje Benim babam kanser hastası eskiden ilaçların yarısını vatandaş ödüyordu şimdi devlet karşılıyor. Şimdiye kadar 9 ilaç kullanıldı her biri 70bin denildi bu ne demek biliyor musun? Yol, hastane bunları çok küçümsüyorlar ama dediğin gibi üzerinden geçtikleri yolları da Avrupalılar yaptı zaten nankörler.
valla güzel oldu, bu millet daha iyisini hak etmiyor zaten. satılan şeker fabrikalarının olduğu bölgelerde Erdoğan yüzde 50'nin altına inmediği gibi 70'leri gördü. fındık üreticisi kan ağlıyordu. fındıkçı illerimizin hepsi de yüzde 50-65 arası oy vermiş. millet memnun demek ki.
Ben mutluyum. Artık bırakın şu ayrıştırmaları, ötekileştirmeleri. Başkası kazanınca diğer taraf, başka taraf kazanınca öteki taraf huzursuz olup sadece tartışma, isyan içeren şeyler yazmasın. Artık oy aldıkları kadar her parti ülkeyi idarede payı olacak, 15 senedir kaybeden partiler ve milletvekilleri maaşlarını ne yaparak aldılar? Bu ülkeye ne kazandırdılar, ne vaat ettiler, yönetime olsun halka millete olsun fayda sağlama adına ne hizmet verdiler? Sadece muhalefet etmek adına yapılanların aksine tezler oluşturup, kötülemekle , ülkeye hizmet etmek olur mu? İşte şimdi hepsi idarede olacaklar, ülkeyi daha iyi yerlere getirmek için olmuyor mu bu kadar ayrışma, tartışma? O zaman birlikte yapalım, zaman geçiyor bir şeyler gelişiyor, bugün ne yaparsak 10 sene sonra meyvesi çürük ya da güzel şekilde bizi bulacak, daha öte de çocuklarımızı. Artık bir silkinip ülke için çalışma vakti, ülke menfaatini önceliğe çekme vakti.
Arkadaşlar ters giden şeyler var. Meral akşener hiç ortalıkta yoktu. Muharrem incenin adam kazandı dediği söylendi. Chp farklı bir açıklama yapmışken muharrem ince böyle bir açıklama yapmaz asla. Akp bu secimlerde darbe yapmıştır. Ülkem günden güne daha beter oluyor çok yazık.
kaybeden adam neyi açıklasın, 11 milyon oy fark var, bugün açıklama yapacağını gece duyurdu adam, Fox Tv'de ki İsmail'e özel olarak "adam kazandı" yazmış, aralarında özel konuşuyorlar sanmış, bugün konuşmasında İsmail'e sitem etti ben ona özel söyledim haber yapacağını tahmin etmedim dedi, çünkü ben daha açıklama yapmazken bunu söylemesini beklemezdim gibi bir şeyler dedi..
@EliJahh muharrem ince birebir kâğıtta yazılanları okudu dostum. Bunlar ilk defa yaşanan şeyler değil hele dün ki fox yayını sabaha kadar sürecekken herşeyi daha bitmeden kabullenip yayını 1 de sonlandirmalari hic normal değil. Seçimi kazanmış olabilir akp ama birşeyler döndü dün gece.
Bir şey dönmedi dostum anlamıyorsunuz, adam kaybetti ve çok iddialıydı, hissettiği baskıyı mutsuzluğu kırgınlığı düşünemiyor musun? Hepsi yorgunlar bitkinler, dün gün boyu koşturdular, bir şeyleri hem bedenen hem ruhen kaldırmak zorundalar. Kazanan tarafın eğlencelerı sesleri yazdıkları vsvsvs o gece kaybeden ne açıklama yapsın? Ne olarak ortaya çıksın? Ne diyeceğini düşünmesi, sakinliği, siyasete uygun olması için takındığı tavrını ayarlayıp hazır hissetmesi lazımdı, bugün çıktı güzelde konuştu, ben izledim tamamen yazılanlarıda okumadı hatta çoğunlukla kendisi söyledi söyleyeceklerini, sadece bir yol çizmiş açıklama yapması için o şekil bir tavırdan çıkmak istememiştir. Bir gazetecesi ters bir soru sorar, o an ters bir muamele görür ya da tezahürat vs dikkatini toplaması içindir, ben olsam büyük kaybın ardından kelimeleri özenle dizemem şayet. Bence çok ıyı konusma hazırlamıstı, kaybedınce kaybettım dıyemeyeceksen katılmanın anlamı yok, 1-2-3 lük oran olsa çalındı derdik+
11 milyon oy çalınmış olamaz her halükarda kaybettik dedi, çirkeflik yapmadı, başarısızlığı birine suç atmadı, kılıçdaroğlu gibi yalandan tavırlara girip kendinden olayı çıkarmadı. Asıl böyle şeyler olmalı, yeni sistemde artık her parti idarede olacak zaten.
@EliJahh ben bunu idda etmedim zaten genel tabloya bakıyorum. Doviz belli faizler belli. Yapılan hersey bize kol gibi giren vergilerle yapılıyor ki yine de beni tatmin eden bir sağlık sistemi yok. Gozlerim 12 numara ama lazer olmuyor mercek ameliyatı ise estetiğe girdiği için ücretli. Ben görmek icin cebimden 25 bin lira vermek zorundayım. Bunun gibi mutlu olmadığım daha çok şey var.
Seçim öncesi CHP: -İnanıyoruz kazanacağız, bu kez biz konuşacağız, devireceğiz. Demokratik, laik ve huzurlu bir gelecek için el ele vereceğiz! Seçim sonrası CHP: -Oylar çalınıyor, mühür basılmamış oylar kabul ediliyor, YSK ya göre oyların henüz%25 i açıklandı, sandıklara sahip çıkın, hakkı arayacağız.
Görüldüğü üzere chp birkez daha ülke yönetmek gibi bir sevdası olmadığını göstermiştir oyları kendi partisinden çok hdp ve iyi partiye istediği bir ortamdan ne sonuç çıkması beklenir. Vaatlerini gerçekleştiren ülkeyi yönetmek isteyen bir adam var o da kazandı hayırlısı olsun ülkemiz adına
Ben de Erdoğan'a mührü bastım ama neden bastım şu son 15-16 yıl neler oldu neler bitti gördüm de bastım örtülüler üniversite bahçesinden bile giremezken şimdi okumakta özgürler diye bastım bunca yıl içimizdeki hain terör örgütünü temizlediler diye bastım huzur ve refah içinde yaşıyoruz diye bastım kimileri o öyle yapmamızı istiyor diye basarken ben şahitlik ettiğim olaylar nedeniyle bastım
Hakkıyla kazandıysa Helal Olsun, hile ve hurdayla kazandıysa Allah Belasını Versin. Kim olursa olsun aynı şeyi söylerim. Ben AKP yandaşı değilim, vicdanım çok rahat. AKP iktidarının tahminimce önümüzdeki 8 sene yapacaklarını göreceğiz. Onun dışında bana soracak olursanız yaptıkları hatalar sonrası başka bir iktidar geldiği taktirde ülkenin kendini toplaması 90 hatta 100 seneyi bulacak. Umarım tarafsız, herkesi kucaklayan biri olur.
Bu düzen böyle gitmeyecek. HDP baraj aştı ama kendini iktidar oldu sanan ülkücüler var bir de seviniyorlar falan 😂 Cidden 3 tane nöronları var en çok onlara üzüldüm. Hayırlısı olsun diyecek bir şey yok ben elimden geleni yaptım. Her şey olacağına varır izleyip göreceğiz.
Ya birak hile hurda ya hala secimler diyolar ulke muz devleti olmus zavallilarin eline kalmis millet sokakta surunuyo hala sanki isvicre almanya amerikaymisiz gibi secimler hakkinda ne dusunuyonuz la ne dusunelim yapragi yemeye devam iste
10
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
gönlüm inceden yanaydı. hatta çok istiyordum 50 günde 15 milyon oy kazandı. inşallah ilerde daha da iyilerini yapacak. zaten erdoğanın kazanması beklenen birşeydi adaletsiz bir yarıştı yandaş medyadan tutunda herşeyine kadar herşey ondan yanaydı. adaletsiz bir seçimdi ama yinede tebrikler.
Celladina asik olmussa bir millet, Ister ezan ister çan dinlet, itiraz etmiyorsa suru gibi illet, mustahaktir ona her turlu zillet! Yok findik , yok tütün , yok dolar uctu yok suriyeli sicti, yok benzin su fiyat yok sarayda oturuor vs vs. Merak ediorm vatanin gercek sahipleri; şehit yakınları nereye oy verdı!
Askeri ücret , istihdam, atama, buzdolabının içini ucuza doldurma vs. ... gibi hiçbir şeyden bahsetmeyen akape, bu bahsettiklerime muhtaç kesim tarafından oy aldı ilginç.🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔Suriyelilere aktarılan paralar cumhur ittifakı secmeninden tahsil edilson vergi olarak.
Bana eksi verenler de sanirm suriyeli. Ulan suriyeli oldnuz arap oldunuz ingiliz oldnuz ermenileri yargiladiniz ama siz de bir Turk olp ozunuze donup yasamadiniz farkina varmadiniz Turk un turkten baska dostu yok. O eksileyenler yarin ne yuzle o sehitlerin karsisina cikaczklar. Ne zaman ki sizin onurunuzu sattiginiz o paralar size dokuncak ne zaman ki o suriyeler sizin evladinza caniniza musallat olcak o zaman akillancaksiniz. Uzuluorm beyni olmayanlarn onuru olmayanlarin oy hakkina sahip olmasina ! Dusunmeden bir koyun gibi gidiorlae bir bir ardina, kim once atlarsa ucurumdan hepsi onun pesinden art arda...
Bu saatten sonra kimse milliyetcilik var demesin. Ben sahsen inanmiyorum Oldu siyasi yaris kazanildi diye turk bayraklari tabancalar araba kornalari soruyorum su anki baskan size evmi dagitti yoksa bilmeden bir savas kazandikta onumu kutladiniz. Milliyecilik oldu akpliler icin sahiscilik basladi
Herkesin vergi verdiği trt aktrt oldu. Bütün kanallar yanlı... akp kazanmak için dvletin her türlü olanağını kullanıyor... Böyle eşit olmayan bir seçimde muharrem ince çok oy aldı bence. Herkes hak ettiği şekilde yönetilir.
Sonuç belliydi zaten, RTE herzaman kazanacak. Chp li arkadaşlarımın HDP ye oy attığını bildikten sonra AKP ye bütün oylar helaldır. Yeterki Rte düşsün Hdpye oy at diye bir kafayapısı olamaz..! İçim rahat patates soğan 😂 çok yaşa ERDOĞAN 😂❤️
Aslında ne düşünüyorum biliyormusunuz? Adamı istemiyorlar hep aynı kelimelerle, yol yaptı, avrupa bizi kıskanıyor, dolar yükseldi, açız, fakiriz, oyları çaldı, hırsızlar, koyunlar... falan filan. Ben gururlu onurlu şerefli biri olsam onun yaptığı yolları metroları kullanmam mesela. Sandıkları çalmasınlar diye nöbet tutarım. 1500tl telefonla gezip starbuckslarda, avm lerde dolaşacağıma, patates soğan yerim hani açım ya o bakımdan. Ülkenin Para birimi TL ise ne işim olur Dolarla? söylenecek çok söz varda kısa ve net Koyun olmak Çakal olmaktan iyidir..
Yine harika bir paragraf yazmışsın sana noktasına kadar katılıyorum adamların kafa yapısı çok acayip erdoğan ölsün ülke batsın umrumda değil diyenler var çok enteresan mıarremin şiiri yeter onlara 😬
27 milyon kişinin cahil olduğunu öğrendik. Enflasyonda en kötü konuma geleceğiz. Gostili, soğanı 7 liraya aldığımız günleri mumla arar olacağız. İthal mala önem verip ülkenin kalkınması için yerli üretimlere destek verilmemiş olacak. Kısacası sıçtık sıvayacağız.
insanların tuttugu tarafa veya ideolojisine göre cahil vs diyemezsin senin akılını alır bu insanlar sonra... o sebeple kendi işine gücüne bak bizde işimize gücümüze bakıyoruz memnunuz hayatımız on numara.
@hakannet55 ekmek 10 lira da olsa senin gibiler hayatından her zaman memnundur. Paranız varken böyle konuşman iyi bide paran olmadığı zaman görelim seni.
@srhtgltknnn01 herkesin hayata bakışı farklı demekki size para pul ve dolar çok lagzım... saygı duyuyorum gelip cahil vs demyorum kimseye buradakiler gibi...
Birşey dikkatimi çekti. İngilizlerin Türklere bakışıyla , bu kıyılardaki eğitimli entelektüel geçinen sol kesimin İçanadolu insanına bakış ı aynı. Soda içmelerini tavsiye ederim. Sonuç benim için sürpriz olmadı.
Aman şimdi beni Tayyip Erdoğan ı tutuyor sanırlar. İnsanları seçimlerinden , hayat görüşlerinden dolayı küçük görme hakkını kendinde bulan saplantılı apt. llardan çok görüyorum yorumlarda. Kim secildiyse seçildi. Bize giren ne çıkan ne. Memleketimi kurtaracaksınız. Önce kendinizi kurtarın siz. Sevinen , sevinmeyen herkese sevgilerlee..
Bize giren çıkan yok şükür, biz Ekvador'da yaşadığımız için... Zaten seçime de gerek yok. İsteyen çıksın ben başkan oldum ulan, bundan sonra yönetim benden sorulur desin bitti gitti...
Birçoğunun memleket bilinci , ideolojisi .. Anadan atadan görme , saplantılı bir şekilde takım tutar gibi olmaktan ibaret. Böyle bir ortamda tutmuş herkes vatan kurtarmaya uğraşıyor 😊 kaostan başka birşey görmüyorum ben
Bu benim dünyam. Ağada benim , paşa da benim , başkanda benim. Böyle şeylerle vakit kaybetmek yerine , insanların kendini geliştirmesini memlekete daha faydalı buluyorum
Akp vermiştim oyumu zaten. Ama buruk bir sevinç çünkü hdp barajı geçti bu yüzden Türk milleti kazanmadı ama kaybetmedikte tek bayrak tek millet olarak kıyamete kadar bayrağımız dalgalanacak. 🇹🇷
Herkes bir baska ötüyor yok söyle yok böyle. Ben tayyipi hic bir zaman savunmam onun harika biri oldugunada inanmiyorum. Ama 80 millionu yönetmek zor bu kadar dertleri idare etmek zor. Burda konussan hic kimse daha iyisini yapacagini düsünmiyorum yapamazlar. Her insanin hatalari var hatalari olacak. Suanda türkiyeyi tayyip kadar iyi yönetecek biride yok ortada. Ondan iyisi cikarsa insaAllah o kazanir. Vatana Millete hayirli olsun. InsaAllah herseyin hayirlisi olur.
Basina hazreti sonunana sas koy bari dunyada esi olmasin. once kibirini unutsun sonra tokken acin halinden anlamayi ogrensin sonra bir evlat acisi yasasin sonra belki bir nebze boyle konusabilirsin.
@boris_kousneww sen önce ne yazdigini tekrar okuda sonra öt. Ne demek hazreti ne demek sas. Böyle bir yorumu korkmadan yaptigina sasiririm ben sadece. Ve SEN böyle bir yorum yapabilirken baska insanlari yargilamaya hic hakkin yok. Hani derler ya önce kapinin önünü temizle sonra baskasina bak.
@Yagmurxo merak etme ben boş çene ötmem. biraz abartili olabilir dini acidan Allah affetsin. ama bunu soyletmeye iten gercekler var. Islamin altinda siyaset yapiliyor. Islamin hangi sayfasinda israfa hos gozle bakiliyor. Yapilan saraylar kg 4.500 bine icilen cay satafat luks Burda bu vatan icin askere giden vergisini odeyen vatan savunmasina ilk gidecek halk suriyeliler yuzunden 2. ci insan muamelesi görüyor. Dogru ya oy verdiginiz iktidara ne? Bunlar halkin sorunu benzin kaca firlamis dolar kaca firlamis yerli tarim bitmis gdolu gidalar gelmis degilmi bunlar halkin sorunu 15 yil kurumlari satarak halka vergide yuklenerek idare ettiler. bakalim simdi neyi saticaklarda idare edicekler. Uretim 0 dis ithalat % % nereye kadar götürecekler. Neyse ya sizin icin yol yapti kopru yapti hatta yapmasi gerekenlerle ovunup kalbinizi caldi...
@boris_kousneww sen benim yazdiklarimi dogru dürüst okumus olsaydin bu konusmayi yapiyor olmazdik. Sence kim daha iyi kime verilir oy? Chpnin yönetim altindada gördük türkiyeyi. Ben ilk yorumdada yazdim tayyipden daha iyisi cikarsa o kazansin diye ama daha iyisi cikmadi.
@Yagmurxo chpnin o zamanki sahislari yanlis yonetmis olabilir. ama kurumlar ayni tepkiyi gormez suc sahislarindir. akpnin basinada net yalansiz ve ulke ve halk menfaatini gozeten biri gelsin yine oy verelim. sunu iyice anlayin ulke su anki makamda oturangiderse bitmez. halkin vatana olan inanci kirilinca biter. halk yoksa ulke yok. oy meselesine gelince akp ve hdp disinda birine vericektiniz. abd de bile 2 kez bir lider en fazla seciliyor. biz pohpohlamaya beslemeye dewam edelim
ya cidden inanıyor musunuz? Muharrem İnce gibi bir adam önceki senelerde aday olan Ekmeleddin İhsanoğlundan daha mı az oy almıştır? anlamıyorum cidden ne kadar basit düşünüyorsunuz. olaylar hiç normal değil
bağzı arakadaşlar demiş ki chp zihniyeti hdp yi meclise sokmuş... haburdan davul zurna ile kim soktu diye sorarlar... sayın öcalan ile görüştüm diyen kılıçdaroğlu idi evet... el insaf..
resmi olmayan sonuçlara göre tayyip erdoğan oldu.21:15'te çıkıp mahir ünal konuşuyor 10:15TE tayyip konuşuyor.11:15''te kazandıklarını ilan ediyorlar silahlar patlıyor konvoylar gidiyor. yani anlayacağınız metazori seçim ve metazori seçimle gelen insan çok üzüldüm çok üzgünüm
aa'sı satılmış ysk zaten satılık ne denir bilmiyorum bildiğim tek şey oyların çalındığıdır tek bildiğim seçimlere gölge düşmüştür yakında tayyip ne derse onu yapmaya başlayacağız tayyip ne derse onu haaletmeyw çalışacağız seçenler ya da seçtirenler utansın muz cumhuriyeti olma yolunda gidiyoruz insanları kara çarşafla ve takke ile düşünemiyorum çok yazık çok üzgünüm
Ulan neye göre konuşuyorsun. Bütün sandıkların başında bütün partilerin temsilcileri var. Bende AKP sandık başkanıydım ve adaletli bir sayım yaptık. Kaybettiğinizde oturup millete laf atacağınıza nerede hata yaptık diye düşünseydiniz belki bütün seçimleri kaybetmezdiniz.
@FikirDanışmanı işte baştan kaybettik :) ;) akpli olduğun için böyle konuşuyorsun chpli ve diğer partiliolsan böyle konuşmazsın bişi dicem daha oylar satyılırken gece 11.30 iken kanalara çıkıp biz kazandık diye naralar atan konuşan ben değildim sizdiniz ysk bile gecenin 1:00'in de 1.30'unda haber yapıyor erdoğan kazanmıştır resmi olmayan sonuçlara göre diyor. ben hepsini halk tvden baktım bilip bilmeden konuşmayın
ayrıca bir sorum daha var sormam gereken siz orsda kazandık ortalarda gezerken dışarlarda saylmayan o kadar oylar vardı kadıköyde beşiktaşta oo ylar sayılmadı onlar saylsaydı oy durumu çok daha farklı olabilirdi ama tabii sen ak partili olduğun için bunları görmüyorsun görme çokta umurumda değil senin gibi insanlar yüzünden ülke geriye doğru gifiyor şimdiden söyliyimde benden çıksın sonra kafanı çok duvarlara vuracaksın giden yıllarına ağlayacaksın ama ama dediğim gibi umurumda değil hatta hiç umurumda değil
Sen halk tv izlediğin sürece anca muhalif olursun. Lan dediğim için özür dilerim. Bütün partiler seçim sonuçlarını akşam 7 de zaten alıyorlar hanımefendi. Biz sayımları yaparken sandığın başında bütün partilerin temsilcileri oyları yazıyor. Kim ne kadar oy aldı diye. Ve hemen resmini çekip genel merkeze gönderiyorlar. Yani ysk dan önce partilerin zaten haberleri oluyor.
Bunu bilmiyorsan şimdi öğrenmiş oldun. Bütün partilerin temsilcileri sandık başındaydı. Her ilde her sandıkta. Halktan insanlarda vardı. Usulsüzlük eski chp deki gibi açık seçim kapalı sayım değil kapalı seçim açık oy var şuanda.
@Dikeylimit007 o kadr çok kotuyum o kadar çok moralim bozuk ki bu yazdıklarına cevap bile vermeyeceğim. tayyipçiysen yakında ağlarsın ataürkçüysen seni ellerinden öperim
Hanımefendi. Seçim takip mantığı vardır öncelikle bunu bilmiyor olduğunuzu düşünüyorum. Oyların sayilmadigindan vs. Bahsetmissiniz. Sizce bunu sizin mantiginiz kabul ediyor mu? Şunu çok iyi biliyorum ki, gördüğüm kadarıyla, CHP sandık ve okul görevlileri bunun yanında chp seçmeni seçim günü bizzat sandık çevrelerinde durup orayı terketmeden takip altında tutuyorlar. Bu güzel bir disiplin, aynı zamanda bu ne demek oluyor her okulda olmak üzere her okulun her bir sandık başında CHP görevlileri ve gönüllüleri iş başında. Bu durumda, gerek parti liderinin gerekse Muharrem incenin anlık olarak her sandıktan anlık bilgi takipi yapabileceği gerçeğini gösteriyor. Bu insanlar Tayyip kazandı diyor. Peki, sayılmayan veya çalınan oylar olmuş olsaydı eğer. Bu adamlar çok rahat böyle diyebilir miydi? Tabiki hayir, hatta ayaklanma yaparlardı. Yapmadiklarina göre, şimdi size halk TV ve benzeri durumda olanlar mi yalan atmış oluyor yoksa kimler? Bir gerçek var ki, fitne ve bölücülük peşinde olanlar
@Dikeylimit007 :) :) konuş konuş dur tamam altta da yaz mışsın ya Yalanları savuruyor siz inanıyorsunuz. diyorsun ;) bu durumda inanan güvenen sen oluyosun ben değil zaten bir deliye lafanlatamazsın birde cahile cahiilllerle konuşmam cahillerle anlaşmam sen neye inanmak istiyorsan ona inan neye güvenmek istiyorsan ona güven ok seninle konuşmayacağım seninle tartışmıycam benim liderim Atatürk'tür benim cumhurbaşkanımda atatürk'tür kimsede bunu yadsıyamaz kimsede bunu anlayamaz
ayrıca ben bu konuyu kapatmıştım sen şimdi neden açıyosun ki anlamadım ki o senin düşüncen senin görüşün bu da benim düşüncem benim görüşüm ok sevgiler tşkler
Akparti mv sayisi yetersiz kaldi. En az 20 vekil daha cikarmasi lazimdi. Demek ki ak parti kadrolarini tekrardan elden gecirmek lazim. Erdoğan gerçeği chp ye karsi kendini gosterdi şükürler Olsun 😁 pkk ya oy istemedi ülkemize karsi hain darbe girisiminde bulunan asker görünümlü adilerisavunmadi ve vaatleri manifestosu dger partilere gore ustundu. Ama su hdp terorurun meclise girmesi cok sinirmi bozdu. Ama ülkemiz için hayirlisi olduğunu düşünüyorum 😁 Ozerklik alamayan hdp ye kat ve kat daha cok sevindim 😁😁😁
Hususi olarak desteklediğim bir parti ya da düşünce sistemi olmamakla beraber istediğim tek şeyin daha iyi bir Türkiye olduğunu belirtmek isterim. Her şeyin hayırlısı olsun. Umarım yapılan hatalar tekrarlanmaz ve milletimiz beklentilerini bu seçimden sonra karşılanmış olarak görür.
Adam kimsenin karisina asilmiyor. Sevdigi kadinin baskasiyla evlendigini yazmis. Hayatta olabilen seyler bunlar. Bence senin karinin da bir sevdigi olacak illa :)
@bolywood27 ağa evlenmeyi düşünmüyorum... başkasını karısına da asılmıyorum... canımdan çok sevdiğim kız kabul etmedi halada hislerim var ama başkasının olucak göz yumup susucam oraya buraya başkasının karısı diye arkasından asılmıycam anlıycağın... :D :D :D
En İyi Cevaplar